Új hozzászólás Aktív témák

• Flowtation

őstag

Sziasztok!
    Ötleteket, segitséget szeretnék kérni az alábbi problémámra.
    Ami adott: tv a nappaliban, wifivel. Pi1, két db nas, router, ezek a hálóban.

Most universal media servert használok a laptopon, de ez igy elég körülményes szerintem, mert a laptopot csak átmeneti tárolónak használnám a "filmkölcsönzés" idejére, másrészt a nasok nem tudnak dlnat...tehát az ums most a laptop. Tök felesleges mert ha megosztok a laptopon, akkor azt elérem pl kodival is...

Szeretném a két nast háttértárolónak használni, elsősorban filmek, mesék, esetleg zene, képek. Mivel a tvm tud dlna-t, de a nasok nem ezért arra gondoltam, hogy lehet e a málnából ilyen dlna szervert csinálni? Ha igen akkor elegendő e a wifi hd tartalmak továbbításához, mert ha már van ilyen tvm, használjam ki és hogy elég e a tv beépített medialejátszója? (lg LF632V).

Másik megoldás: Valahogy lehúzok egy lankábelt a nappaliba és ott elrejtem a málnát mondjuk a tv mögött. Igy akkor nem kell tökölni a szerverrel, a kodi mindent lejátszik, csak úgymond fizikai akadályok vannak. Igazából eddig is igy volt, csak a nappaliban volt minden, de most kellett egy pc a hálóba tanuláshoz és felvittem minden cuccot (modem,router,stb) mert igy legalább megszünt a káosz a tv mellett.

Egy fontos kérdés: eddig a nasok a hálózaton voltak, de arra gondoltam, hogy usb keresztül tenném a pire. Ha igy van meg lehet azt oldani, hogy a laptopra letöltött filmet elkészülte után átmásoljam a nasra? Vagy ehhez hálózat kell?

Ti milyen megoldást javasoltok? Persze az én elképzelésemtől eltérőt is szivesen fogadok. Nem rettenek meg a szerver építéstől/konfigurálástól sem, de még soha nem csináltam. Cél a hátékonyság és az egyszerű kezelhetőség.

Előre is nagyon köszönöm a segitséget.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés