- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- gerner1
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
Gyula84 #14684 üzenetére
Nemrég kaptam a kollegától:
"Szia!
Tegnap átvettem a Microstack base board-ot. Hazaérve rá is kötöttem GPS-t pi-re. Kisebb sys.txt módosítás után (meg kellett adni a gps forrást), amint kimentem loggia-ba, be is mérte, hogy hol vagyok :-) "Szóval ez is működik, de nem hiszem, hogy tovább folytatódna a dolog:
- Jelenleg azért eléggé lassú. Hasonló procin WinCE alatt sokkal gyorsabb a Primo, szóval optimalizálni kellene, de erre senkinek nincs ideje
- Azért még eléggé bug-os is, néha-néha lefagy.
- A hangrendszert nem is nézte, valószínűleg azt is reszelni kelleneŐ is csak technikai kihívásnak vette a dolgot, sikerül-e elindítani, és használni. Sikerült, szerintem ő se foglalkozik tovább ezzel komolyabban.
Meg értelme se nagyon van. Ennyi pénzből már lehet venni egy Android-os tabletet (vagy éppen 2 DIN-es Android-os autós kütyüt) amit azért többre lehet használni egy autóban, jobban be lehet építeni, és arra nekünk meg van házon belül kiforrott navigációnk.
Ja, és hogy elejét vegyem, természetesen ezt a SW-t senkinek, semmi pénzért nem adjuk oda. Sokkal többre becsüljük a jelenlegi munkahelyünket, hogy ilyennel kockáztassuk.
Ez csak egy érdekesség volt, azért is írtam meg, hogy lássátok, hogy a kedvenc Pi-nk mire lehet alkalmas, semmi többet nem akartam/akartunk a dologtól (kb ugyanaz mint a DVB-C tuner dolog. Megvettem, kipróbáltam, bentről is láttam az otthoni TV adást, aztán kihúztam az USBs tunert a kütyüből, ami azóta is a fiókban van valahol. Működött, tetszett, de igazából használni nem akarom).
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple MacBook
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- A Google Gemini mentheti meg az Apple Sirit
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 6700K , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- GAMER PC Intel I5 13600KF / 32GB DDR4 / RTX 3080 10GB / 1TB NVME SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD 750GB HDD GTX 1050Ti 4GB ZALMAN ZM-T7 Chieftec 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Corsair 750W
- ÚJ Bontatlan Honor 400 Lite 8/256 Velvet Grey, Dual SIM
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest