Új hozzászólás Aktív témák

• Silent_Bob47

tag

Tervben van (Ahogy a meló meg egyéb ügyeim mellett lesz időm), hogy beszerzek egy Raspberry PI -t, azt hiszem ez egy B+ modell lesz. NAS, illetve print szervert szeretnék rajta üzemeltetni. A mini ITX, meg egyéb megoldások több okból se játszanak(Bár működne az is). Javarászt 2 véle rendszer támogatja leginkább, az egyik a Debianból kreált Raspbian, a másik a Fedorából készült Pidora. Desktopon CentOS -t használok, mielőtt vincsit cseréltem OpenSUSE volt a gépemen. A legtöbb tapasztalatom emiatt az RPM disztrókkal van. Ismerem a Debian -t is, tehát ez nem okozna gondot, de napi kapcsolatban RPM alapú disztróval vagyok. Abban érdekelne a támát gyakorlatban ismerők tanácsa, hogy melyikkel mit tapasztalt. Túl kimerítő infóhalmazt nem látok róla, talán azárt mert irreleváns a kérdésem.

Raspbian előnyök: Ha tartja a Debian kiadási ciklusát, akkor jó sokáig támogatott, nem kell hozzányúlni
    Raspbian hátrányok: A konfig dolgai csaomagnevek eltérnak az általam használttól, de ez nem valódi gond, mert van a játszós vincsimen Debian, így ismerem + egy perc kinézni a doksiban, hogy hol van ez vagy az a konfigfájl

Pidora előnyei: Vele rokon disztrót használok napi szinten
    Pidora hátrányok:
    - A Fedorával fordultak elő kisebb gondok
    - A rapid frissítási ütem se szerencsés, mert ha frissen akarom tartani(Nem annyira égető, de ajánlott), másfél évente vagy reinstall, vagy a fedup -pal system upgrade.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés