- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Őskoczka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Most ismerkedem az RPi-vel. Vettem egy B-s modellt HTPC-nek Openeleccel. Pár dolgot már megtanultam a magam bőrén, pl. hogy az SD kártya lassú és USB pendrive kell, valamint az MPEG2 licenszet is megvettem, amire nem számítottam előtte.
A kérdésem az, hogy mennyire elég a szetben kapott 1.2A-es táp. A gondom az, hogy a fent említett sebesség problémák miatt próbából egy 16GB-os Kingston USB3.0-ás pendrive-ot raktam rá. Ezzel tökéletesen megy is. Végső megoldásként vettem egy ugyanolyan típusú, de 8GB-os drive-ot, de ezzel súlyos gondok vannak. Hiába formázom ugyanúgy ext4-re, borzasztó lassan kezeli a rendszer, és hiába áűllítom vissza a korábbi konfigot ezen az eszközön, el sem indul utána a rendszer. Az Openelec logónál megáll.
Elképzelhető, hogy az egy darab pendrive annyira leterheli a tápot, hogy bizonytalanná válik a működés vagy más lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- PlayStation 5
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Okos Otthon / Smart Home
- Opel topik
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest