- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Már sokszor írtuk, talán neked is, hogy nem a CPU a hátráltató tényező, miért olyan nehéz megérteni?
Lehet sok minden a HDD és a CPU közötti úton, vezérlő kialakítása (lásd JMicron), csatlakozósín a chipsettel (lásd a PCI, és PCI-es vezérlők közötti sebességkülönbség), driver hanyag programozása (ez nekem szinte az összes fél-HW-es megoldásnál él, de én maximalista vagyok
), de a CPU nem. Egyszerűen nem feladat neki, mert egy mai CPU GB/s-es nagyságrendben tud XOR-olni (ez a RAID5-höz és feljebb/hasonlókhoz kell, a RAID1 csak sima irányítási, és összehasonlítási feladat, az még egyszerűbb).Krix: Azok a fél-HW-es vezérlők nem szoktak sebességbajnokok lenni, bár már egyes AMD és Intel vezérlők egész korrektek ezen a téren is, és még az is lehet, hogy állítani is lehet(ett volna) a resync sebességét, azt hiszem, az AMD csinált már ilyen vezérlőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 10 egyszerű trükk Samsung telefonokhoz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 11
- Robotporszívók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS routerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Eladó ÚJ Hoco HD Wi-Fi SIM Android A10 10.1"tablet / 24 hó jótállás
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB fekete titán használt, megkímélt 100% akku (140 ciklus)
- 242 - Lenovo ThinkBook 16p (G6 IAX) - Intel Core U9 275HX, RTX 5060
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lehet sok minden a HDD és a CPU közötti úton, vezérlő kialakítása (lásd JMicron), csatlakozósín a chipsettel (lásd a PCI, és PCI-es vezérlők közötti sebességkülönbség), driver hanyag programozása (ez nekem szinte az összes fél-HW-es megoldásnál él, de én maximalista vagyok
), de a CPU nem. Egyszerűen nem feladat neki, mert egy mai CPU GB/s-es nagyságrendben tud XOR-olni (ez a RAID5-höz és feljebb/hasonlókhoz kell, a RAID1 csak sima irányítási, és összehasonlítási feladat, az még egyszerűbb).