Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- talmida: My Art II.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Már sokszor írtuk, talán neked is, hogy nem a CPU a hátráltató tényező, miért olyan nehéz megérteni?
Lehet sok minden a HDD és a CPU közötti úton, vezérlő kialakítása (lásd JMicron), csatlakozósín a chipsettel (lásd a PCI, és PCI-es vezérlők közötti sebességkülönbség), driver hanyag programozása (ez nekem szinte az összes fél-HW-es megoldásnál él, de én maximalista vagyok
), de a CPU nem. Egyszerűen nem feladat neki, mert egy mai CPU GB/s-es nagyságrendben tud XOR-olni (ez a RAID5-höz és feljebb/hasonlókhoz kell, a RAID1 csak sima irányítási, és összehasonlítási feladat, az még egyszerűbb).Krix: Azok a fél-HW-es vezérlők nem szoktak sebességbajnokok lenni, bár már egyes AMD és Intel vezérlők egész korrektek ezen a téren is, és még az is lehet, hogy állítani is lehet(ett volna) a resync sebességét, azt hiszem, az AMD csinált már ilyen vezérlőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 7500 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master ATX DeepCool 400W
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- Xbox One / Xbox Series játékok
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet sok minden a HDD és a CPU közötti úton, vezérlő kialakítása (lásd JMicron), csatlakozósín a chipsettel (lásd a PCI, és PCI-es vezérlők közötti sebességkülönbség), driver hanyag programozása (ez nekem szinte az összes fél-HW-es megoldásnál él, de én maximalista vagyok
), de a CPU nem. Egyszerűen nem feladat neki, mert egy mai CPU GB/s-es nagyságrendben tud XOR-olni (ez a RAID5-höz és feljebb/hasonlókhoz kell, a RAID1 csak sima irányítási, és összehasonlítási feladat, az még egyszerűbb).