Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• karib

addikt

válasz Intelligencs #1248 üzenetére

Nem bántok én senkit, de célszerűbb a RAID0-tól óva inteni a hozzá nem értőt. Jó lenne lerombolni azt a közkeletű, ám fals elképzelést, hogy a RAID0 valami csoda. Nem az - bizonyos nagyon specifikus területeken van értelme, de általánosságban több a hátulütője, mint az előnye. Kísérletezni lehet vele nyugodtan - de legyen mindenki tudatában az elsőre nem evidens negatívumoknak is.

Storage témában tapasztaltabb és fanatikusabb emberek (lásd StorageReview.com fórumok, cikkek) egyértelműen azt mondják, hogy desktop felhasználásban nincs értelme a RAID0-nak. Ha gyorsulást akarsz, akkor más megoldások felé érdemes nézegetni - pl. gyorsabb és/vagy párhuzamosan használt diszkek. Sajnos a marketingesek is nyomják a RAID0-t, ami valahol meglehetős felelőtlenség.

Esetleg segítsetek a fórumtársnak megfejteni, hogy miért lassabb az egyik RAID0-juk, mint a másik. Én konstruktív hozzászólást tettem azzal, hogy felhívtam a figyelmét arra, hogy amit csinál, annak abban a formában nincs értelme, és épp ezért nem tudok/kívánok tippelgetni a valszeg meglehetősen összetett probléma okára.

Új hozzászólás Aktív témák