Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:30:42

LOGOUT.hu

PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71024) Wlac


Wlac
Ármester

Kb. két és fél évvel ezelőtt kezdtem kontrollerrel játszani, és aktívan négyet nyüstöltem: PC-n az Xbox 360-ét, majd jött a DS3 és DS4, plusz egy PS Vitám is volt. Volt, hogy egy nap többször is váltottam, mert a PS3 után átültem a PC elé valami miatt, de az átszokás sohasem vett többet pár percnél. Az Xbox 360 valóban egyedi a kinézetével, de nem vettem észre, hogy bármelyikkel gond lenne funkcióra, kényelmetlen lenne elérni valamit. Talán a PS Vitával volt csak olyan bajom, hogy 1 óra Killzone után elkezdett zsibbadni a jobb kézfejem - gondolom egy idő után olyan hülye szögben tartottam, hogy elnyomtam egy ideget, vagy ilyesmi.

Az Xbox kontrollerre mellett szól az instant PC-s kompatibilitás, azonban nálam egy röhejes indok miatt nem rúg labdába: az elemek. Kénytelen voltam vezetékes példányt venni, mert nem bírtam felfogni, hogy 2013-ban nekem elemet kellene cserélni valamilyen eszközömben. Akkor már 8 évvel azelőtt, az MP3 lejátszós korszakban is rühelltem az elemekkel szórakozni (fényképezőgép dettó), és alig akartam hinni, hogy tényleg így menne a konzolokon.

A DS3 mesés volt a vezetéknélküliségével, valamint a nagyon hosszú akkuidejével (anno le is mértem, hogy meddig játszottam vele, mintha 17 óra rémlene), ellenben a DS4-nek vannak olyan dolgai, amiket nem szeretek. Egyrészt a hátsó világítás felesleges, másrészt pedig a Touchpad sem vált be. Amiben csak lehet, kikapcsolom, így gyakorlatilag van egy 3x4cm-es menügombom, ellenben az Options-t ritkán találom el vakon, a legtöbbször a touchpad szélét nyomom le. Az akkuidő pedig nagyon kevés, 5-6 óra játék után már szól, hogy töltsem. Mivel közel vagyok a konzolhoz, ezért nem probléma, de a DS3 után azért kicsit gáz. Az, hogy kicsit szélesebb mint a DS3, szerintem nem gond, hamar megszokja az ember.

A konklúzió az, hogy szerintem egyik kontroller sem annyival jobb a többinél, hogy vitát robbantson ki. Ezzel nem is az itteni kommentekre gondolok, hanem élő példával jövök: máig van olyan ismerősöm, aki nem hajlandó PS-t venni, holott a baráti körben mindenki azon játszik, mert nem szereti a kontrollerét, és azt mondja, hogy majd csak akkor fog ő is áttérni, ha megoldott lesz az Xbox kontroller kompatibilitás, mert a DS3 használhatatlan. Az ilyen azért szerintem erős túlzás.

“The wha-"

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  PlayStation 3 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.