Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- t1csi: DDR3 RAM vadászat – egy kis gondolkodási anomália
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Farkas23
aktív tag
Következő futam Silverstone
Én kitűzném akkor a következő futam időpontját, persze ha nem jó akkor módosulni fog! De ha valakinek nem jó, akkor időben jelezze, szerintem legalább 3-4 nappal előtte!Következő ( Silverstone ) futam időpontja: 2010.1.31.(Vasárnap)
Időpont eddigi megállapodás szerint: Kötelező megjelenni 30 perccel az időmérő előtt!
Időmérő kezdése: 20:00
Futam időpontja: 20:30, ha minden simán megy!Mai naptól kezdve a VB. futamokra készülünk, ha mindenkinek jó!
Ha lesz rá lehetőség és meglesz annyi fő (5) akkor a minden futam előtti napon lesz előzetes/gyakorló futam! Ugyan azokkal a szabályokkal!Gyakorló futamok időpontjai:
Minden hétvégén pénteken és szombaton, 1,5 óránként lehet, ha van rá igény! Lehetőleg ha annyian vannak fent szerveren, és nem biztosak a játék kezelésében, akkor fórumon jelezzék, hogy 1 admin menyen fel!
Vasárnaponként Fő gyakorló futam, ahol mindenkinek kötelező a megjelenése!A főgyakorló futamok általában vasárnaponként lesznek, de a vezetőség dönthet úgy, hogy a gyakorló futamok közül is megnevez főgyakorló futamokat!
A VB futam előtt is lesz 1 főgyakorló futam, ha netán valaki nem tudott volna megjelenni az előzőkön!
Ennek időpontja:
17:40 időmérő
18:00 futam!
Vasárnapi főgyakorló időpontja:
19:30-20:00-ig gyülekező
20:00-20:30 vagy 20:45-ig időmérő
20:30 vagy 20:45-től futam!Ne aggodjon senki, mindenki kap büntetést

-
Tomax_89
csendes tag
Én is kérem majd a büntetésem a két incidensemért...amit videón láttam

-
proof88
addikt
válasz
proof88
üzenetére
amikor még p3 volt @ 600 mhz, tnt2-vel, gondot jelentett nagyobb méretű filmek lejátszása, akadozott. nos sokféle programot próbáltam, de a realplayer volt az, ami mindig folyamatosan játszotta le a nagy méretű videókat is. hagyományból azóta ezt is fel szoktam rakni a gépekre, gyakorlatilag viszont nemigen használom már. de biztos jó lejátszó most is.

-
proof88
addikt
válasz
Frenky89
üzenetére
a tavalyiakat már volt aki lementette. gondolom a mostaniakat is. én megvárom, míg felteszik a 2009-es összefoglalót és majd megkérek valakit f1 topikból, hogy a tavalyiakkal együtt írja ki őket nekem dvd-re. természetesen kifizetem az anyagköltséget és a fáradozását. meg a postát is.
de amúgy vannak ilyen programok, amik arra jók, hogy a streamelt flash movie-kat lementse az ember. de fejből nem tudok ilyet, egyet se használok, lusta vagyok. Bár most már a realplayernek is van olyan böngészős pluginje, hogy a flash videóknál megjelenik és lementheted vele, de még azt se próbáltam ki, mert lusta vagyok rákattintani a mentésre. 
-
Frenky89
addikt
Megnéztem a tegnapi replay-em. Hááát érdekes volt, főleg az elején, mert azután, hogy Sub-S hátraesett, majd kiálltam a box-ba már csak az időhajhászás ment részemről - jó sok "vágással", amit nemtom mennyire néztek most komolyan, de én kb. olyan 10 súlyosat - vagyis olyat, ami "komolyabb" időnyereséggel járt (gondolom ezt figyelitek) - találtam. Szóval ha jól számolom akkor megint lesz kb. 5 sec büntim. Ha nem jól számolok, akkor meg remélem helyezésen nem változtat.

mod: ha kell akkor van bookmark-ozott replay-em
-
proof88
addikt
na én kicsit most elmegyek a géptől, nem bírom a feszkót

szerk.: Farkas igen ráérek ma, majd még egyeztetünk! -
proof88
addikt
válasz
Farkas23
üzenetére
én úgy értettem, h hasraütéssel adunk a te idődhöz 5 mp-et, az lesz JColee ideje. Ezt szorgalmazta Szabesz. Ehhez még jön a 20 mp-es bünti a múltkori futamról. Meg ha még lesz büntije (még nem néztük vissza), akkor az is hozzájön. De sztem nem fog pozíciót veszteni. Mondjuk kérdés, hogy Szabesz mennyire volt körhátrányban hozzá képest.
-
Farkas23
aktív tag
válasz
proof88
üzenetére
De azt még mindig nem tom h könyveljem majd, miután bünti is járna neki! H adjam neki a büntit? Vmi ötletet irjatok mer nem vágom:S:S Ugye a gép 19 kört regisztrált neki és utána kiesettnek tette, mintha vhol a 19. körben kiesett volna! Az más kérdés h mi tudjuk, h ő a kör végén nyomott ESC-et!
-
proof88
addikt
Rosszul írtam, tehát Farkas előzte csak meg. Sub-S elhaladt mellette, de az nem előzés volt, mert Sub-S bőven körhátrányban volt még így is.
Konkrétan itt az eset, JColee utolsó köre így nézett ki.Szabesz, Farkas: ja ok, szóval így 9. lett Button.
szerk.: helyesbítek: 10. lett Button. -
Farkas23
aktív tag
Én értem, de akkor is kiesettnek nyilvánitja, az meg azt jelenti h ő adta fel, és nem kényszerből:S:S És az megint más szituáció! Mint ahogy butten is csak ő neki kényszerből kellett feladnia! Mer igazság szerint betudott volna tolatni, simán, mer levoltak maradva, sőt még meg is tudott volna fordulni! De akkor pontot megkapja, csak tisztázni akartam h h legyen jegyzetelve!
Proof: Butten 9. lett, azér nem jár pont! Kimi 8. lett azér jár pont!
-
proof88
addikt
Mert ESC-et nyomott, mielőtt a célvonalat átlépte volna.
JColee: ez durva egyébként, hogy így kaptak pontot, nekem fura ... Mert meghalt a kocsi, nem tudták befejezni. Button akkor nem kapott pontot 2006-ban, ők meg igen? Szabályváltozás történt ilyen téren is 2006 és 2008 között?
-
Szabesz
őstag
Azért, mert ha körhátrányban vagy, akkor nem futod le az összes kört, hanem leint a program korábban, míg JColee nem volt körhátrányban, ezért megkezdte az utolsó körét, és azt nem fejezte be. tehát fizikailag egyikőnk se teljesítette a távot, de ő közelebb jutott a célhoz (90% versenytáv már megvolt), így ő lett előrébb sorolva.
-
proof88
addikt
válasz
Farkas23
üzenetére
Egyébként az más, mert kigyulladt az autó és fel kellett adnia. Olyan mintha összetörte volna. De JColee nem törte össze, csak megpördült az utolsó kör utolsó kanyarjában. Tehát a célegyenesen állt meg visszafelé. R-be váltott, de megelőzték ketten. Hátramenetben beért majdnem. Gondolom azért nem nyomta tovább, mert már megelőzték. De 90%-ot teljesítette bőven a versenynek és nem törte össze. Ezért jár neki a pont.
-
Szabesz
őstag
válasz
Farkas23
üzenetére
Mivel mi körhátrányban voltunk, a program előbb leintett, míg ők megkezdték az utolsó körüket, gondolom azt nem fejezte be JColee. Így szerintem érthető mindenkinek a besorolás.
Vagyis ha nem úgy döntök, hogy franc aki megeszi, én itt már csak a szelet befogva körözgetek, és nem kapok egy kört, akkor JColee előtt sorolt volna be. -
JColee
őstag
válasz
Szabesz
üzenetére
[link]
"Sébastien Bourdais és Kimi Räikkönen nem fejezte be a versenyt, de teljesítették a futam 90%-át így megkapják a 7., illetve a 8. helyért járó pontokat."Szerintem amúgy a progi itt nem néz semmit, csak ki mennyi távot tett meg a versenyben.
Mivel én a célegyenesben léptem ki, ezért nagyobb távot teljesítettem, mint aki 2 kör hátránnyal fejezte be a futamot.
Ez egyébként a valóságban nem tudom, hogy van, kit helyeznek előbb, aki nem fejezte be, vagy aki befejezte, de kevesebb kört tett meg
-
Farkas23
aktív tag
Igen érdekes futam volt a tegnapi! De nekem tetszett!

Akivel kkoccantam attol elnézést kérek! Szabesz tőled is, bár nem direkt volt, mer a kormány berántott:S:S bocsi bég1x!
Amugy meg ha az élő képet nézzük akkor csak 6 ember ért célba, mert JColee végül nem ment át a célvonalon, mer kiesettnek nyilvánitotta. Élő F1-ben az 1. versenyzővel ugyan ez volt, égett az autoja és szoltak neki rádion h álljon meg, ne menyen át a célvonalon, és ugyanugy ő se kapta meg a helyezését! De nekem mind1!Proof: Tőlem ma is visszanézhetjük vmikor, v amikor jo neked!
-
Stirlitz
senior tag
válasz
proof88
üzenetére
Tudomásul vettük, ezért elnézést.
Más, úgyérzem, nem én koccoltam le Szabeszt, hanem ő engem. De az én szemszögemből ez már, nem változtatt semmin. Mivel kiestem más eset miatt. Igaz, a jobb oldaldobozom oda lett. De van ilyen, amig versenyben voltam, jó volt, kár a kiesésért. -
-
ervin33
tag
válasz
proof88
üzenetére
csao. nemtudom mi volt a kocsival felvezetön csuszkált nagyon.elötte nem viselkedet igy . azértis csusztam ki ott. a boxban meg nem volt bekapcsolva a limiter és még egy gyorshajtás= stop and go
is közbe jött . aztán végkép elment a kedvem a versenytöl azért adtam fel. 
-
cila1
aktív tag
válasz
proof88
üzenetére
Csaó.
Jcolee és én csatáztunk 1 kicsit .Meg akart előzni én védtem a pozíciómat.Ennyi történt.Az hogy aggresszívak voltunk az lehet de kivűlről nézve én a kanyar előtt elörébb voltam mint ő.Elnézte a féktávot de ezért nem lehet hibáztatni szerintem senkit mert mindenki előrébb szeretne végezni.Azt hitte hogy befér.Nem fért be.Én ezért eggyáltalán nem heragudtam csatáztunk tovább.Speedg-nél viszont én voltam a hibás mert ott én néztem be a féktávot.Szerencsére nem törtem össze mert picit elrántotta a kormányt én meg lesodróttam az ívről és még Farkas is megelőzött.
A kerekes esetet meg nem értem.Azt hittem hogy leesett a pótkerekem,de utána kapcsoltam hogy a forma 1-es autón nincs is pótkerék.Ja és utána fogyott ki a benyám.Lehet hogy a pattogó kerék kilukasztotta a benzintartályomat.Na ez vicc volt.
A balesetem nem volt igazi baleset mert a benzinem fogyott ki én meg mérgembe mentem a falnak.Ha valaki másként látja a történéseket az jelezze.
Farkas.Ha nem fogy ki a benyám akkor elkaptalak volna
-
proof88
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Ervin, boxból kijövet miért adtad fel? Miért állt le a motor?
Ace és Woody, mit gondoltok az összeakadásotokról?
Cila és JColee, mit gondoltok az 5. körben a kis koccanásról, Cila volt túl agresszív vagy JColee?
A többiek is leírhatnák, hogy sérültek-e a videókon látott koccanásoktól, mit gondolnak, kell-e bünti, stb ...Speedg: majd legközelebb jobb lesz, ne add fel!

Szabesz: végül mennyire volt gondod a gumikkal? Mennyi maradt?szerk.: kicsit floodolásnak tűnhet 7 hsz egymás után, de legalább szépen egyben van az összes mondanivalóm.

-
proof88
addikt
A Francia Nagydíjon 14 ember indult. 7 ember ért pontszerző helyre, 7 másik ember pedig kiesett. A kiesettek incidenseiről feltöltöttem a videókat. Ha az érintett emberekkel kapcsolatban valaki tud olyan eseményről, ami egyik videón sincs rajta, szóljon. Büntetéseket - ha kell - ezen videók alapján fogunk kiszabni.
Kanyarokra hivatkozás eme térkép alapján.
A pontszerző embereket (Frenky, LaCeeN, Farkas, Szabesz, Sub-S, JColee, én) még nem néztem meg, ezért róluk nem is raktam még fel videókat. Róluk később lesz videó.
Farkas, majd valamikor egyeztethetünk, mikor nézzük meg őket közösen, ha van időd persze.
Tehát a videók:
1-2. kör:
MagnyCoursVB Incidents - k00 - ervin crashes, gives up
MagnyCoursVB Incidents - k01-02 - Tomax
MagnyCoursVB Incidents - k01-02 - woody
MagnyCoursVB Incidents - k01 - Speedg starts
MagnyCoursVB Incidents - k01k03 - Stirlitz knocks Szabesz
MagnyCoursVB Incidents - k02k10 - ace and woody5-6. kör:
MagnyCoursVB Incidents - k05 - ace's car gets more oversteer strangely, then crashes into Stirlitz
MagnyCoursVB Incidents - k05 - Stirlitz loses control
MagnyCoursVB Incidents - k05k13 - cila defensive move
MagnyCoursVB Incidents - k05k13 Speedg knocks Stirlitz
MagnyCoursVB Incidents - k06 - Stirlitz can't handle the car after boxing
MagnyCoursVB Incidents - k06k05 - cila breaks lately, overtaken by Speedg
MagnyCoursVB Incidents - k06k15-16 - cila plays football with ace's wheel11. kör:
MagnyCoursVB Incidents - k11k05 - cila loses control -
proof88
addikt
jön megint a havazás

-
proof88
addikt
Ja és gondolom mindenki tudja, hogy a már többször is belinkelt setup guide-ban, ill. a legutóbb macy által is linkelt integrált setup leírás addon-ban is leírás van, hogyan lőjük be az autót Silverstone-ra! Persze nem kifejezetten a 2008-as rfactorhoz van, de mindenképp érdemes elolvasni.
-
proof88
addikt
válasz
proof88
üzenetére
Kimi Raikkonen Silverstone 2004 onboard pole lap
Raikkonen pole silverstone 2004
Silverstone 2006 Onboard-Alonso
Lewis Hamilton Silverstone 2007 pole lap onboard
2008-as futam hivatalos összefoglaló videója (de hiányzik már egy esős verseny...)
Silverstone 2008,Grand Prix starting grid and first lap
Palik - Ember a pályán
-
proof88
addikt
Következő helyszín: Grand Prix Circuit Silverstone
Gumi- és motorgyilkos pálya.
Térkép, adatok
Silverstone a pilóta szemével - Timo Glock rovata
Egy kör a brit versenypályán - szimulátorral Silverstone-ban
Silverstone-i múltidéző 1. rész - videó
Silverstone-i múltidéző 2. rész - videó
A hétvégén elbúcsúzik Silverstone-tól a Forma-1
(szerencsére nem történt meg) -
Speedg
csendes tag
Így jártam én is,csak én addig néztem a benzin fogyást(gondolkodtam hogy bemenjek-e a boxba de aztán úgy döntöttem hogy csak kibírja) hogy felkenődtem a falra.
Pedig én is 2 körre többet tankoltam és a 15.körbe már figyelmeztetett a progi hogy kikell menjek tankolni!!Pedig érzésre jól mentem ,jó volt a setupom is,vigyáztam mindenkire aki a közelembe jött a múltkori reset-es esetből tanulva.hát tessék most meg magamat ejtem ki!

-
Szabesz
őstag
-
Szabesz
őstag
Pont így jártam én is. Szerencsére pont lötyögött annyi a tankban, h félgázzal tudtam menni egy kört a boxig. Nem hívott ki a program tankolni, pedig hiába fogyasztott többet, többet is hagytam rá az első tankolásra (+2 környi). Talán maga a bug az volt, hogy egyszerűen szarul mérte a benzin fogyasztást. Minden kör vége előtt néztem h mennyi van még, mikor legutóbb ránéztem 2,5 kört írt, következő kör célegyenesében véletlenül ránézem és már csak 0,7

-
cila1
aktív tag
Simán 6. lettem volna csak elfelejtettem tankolni

Annyira küzdöttem Farkassal hogy kiment a fejemből.
-
Stirlitz
senior tag
Bocs Ace, eléd jöttem vissza, miután összetörtem, nem tehetsz semmiröl.
-
Stirlitz
senior tag
Ervin!!!4 Indulna a futam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
proof88
addikt
válasz
Iron Funeral
üzenetére
köszi!

-
Iron Funeral
őstag
GL&HF mindenkinek a versenyre!

-
proof88
addikt
szerver restart történt, ezért dobott ki mindenkit, aki most fennvolt

-
proof88
addikt
Valaki meg tudná mondani, hogy a telemetry könyvtárban mi a config fájl neve, mert véletlenül azt neveztem át...
-
Stirlitz
senior tag
-
Frenky89
addikt
Kifogytam... és utólag vettem észre, hogy super soft volt fent...
hát nem volt egy nagy élmény az úton tartani a verdát az első pár kör után... -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem fogod tudni részt venni az esti futamon. Sok sikert mindenkinek.
Üdv.:
Harcos -
cila1
aktív tag
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Azért ezt nem kivánom senkinek.Inkább este engedjetek előrre és akkor talán első leszek.

Ha Macy nem idul akkor én vagyok a rangidős és jó lenne ha tisztelnétek a koromat.
-
cila1
aktív tag
Tegnap este megnyertem életem 1-ső versenyét
.Ace100 volt a második.A 4.körtől egyedűl mentem a pályán mert mindenki kiesett.A 7.körbe meguntam és kiléptem én is.Elsökből lesznek az utolsók tehát a mai versenyt biztosan utolsóként zárom. -
proof88
addikt
Elkészítettem a következő ~2 és fél hónapra a "naptáramat" egy A4-es lapra, vonalzó nélkül szoktam húzni rajta a vonalakat (táblázatot csinálok a papírra). A vonalak most kevésbé hullámosak, mint az előző lapon, remélem az életem is kevésbé fog hullámozni a következő időszakban.

-
proof88
addikt
válasz
Szabesz
üzenetére
Hogyan kell újraindítani a szervert? Mármint úgy normálisan, ahogy szoktuk. Mert holnap fél 8 előtt kéne, de a délutáni/korai esti gyakorló után, hogy több verseny már ne lehessen a restart után. Mert múltkor is elromlott a rajtrács a fő versenyen. Előtte lévő gyakorlón még jó volt. Ha kényelmetlen, újraindítanám én, de nem tudom hogy kell. Ha ráérsz, újraindíthatnád majd.
De fél 8 előtt nem sokkal csak.szerk.: ervin, majd olvasd el itt az 1. hsz-t!
-
proof88
addikt
Valamit meg kéne beszélnünk...
A múlt hét vasárnapi fő gyakorlón arról számoltunk be egymásnak, hogy többet fogyasztott a kocsi, mint kellett volna.
Azóta ki mit tapasztalt? Mert én most 16 körre tankolva mentem 16 kört! Eltűnt a bug? -
proof88
addikt
ati driver kék halált csinált, ezért szakadtam le, bocs ha valakinek gondot okozott ez felvezetőn!
-
proof88
addikt
Aki ráér, jöhetne szerverre fél 8-8 körül, lehetne gyakorló futam megint.

szerk.: lesz rajtgyak is! -
Iron Funeral
őstag
woáá na ki lett fanatikus tag?

-
proof88
addikt
válasz
proof88
üzenetére
én mondjuk azt vettem észre, hogy amikor a setupolás középső fázisán vagyok, akkor a szuper lággyal gyorsabbat megyek, mint a lággyal, de ez természetes. Viszont amikor már kifinomult a setup, akkor a szuper lágynak alig lesz előnye a lággyal szemben.
Kivételek persze vannak, Kanadában nyilván hülyeség volt a lágy, mert az olyan pálya volt, hogy a gumi sem akart olyan könnyen felmelegedni. -
proof88
addikt
akkor a saját példám alapján: amennyivel gyorsulok üres tankos setupolás közben, annyit gyorsulok tankolva is kb. Ezért nem gyakorlok megtankolva, csak amikor közeledik a verseny. Mert nálam mindig jót tesz a megtankolt setupnak is az, amit üresen setupolok. Ha nagyon jó időt tudok menni üresen, akkor bátran tankolok időmérőre is sok benzint, mert tudom hogy első helyre tudok kvalifikálni.
Azon a gyakorló futamon pedig, biztos rossz napja volt.
-
proof88
addikt
nem arra adják, de már sokat számít... mert akkor ha időmérőn sok benzinnel 1. helyre kvalifikál, jól elrajtol, akkor nagyon ritkán esik ki valaki az 1. helyről. Vagy te nem tartod sebessége alapján nagyon esélyesnek Sub-S-t a győzelemre?
Nem az a fajta pilóta, aki falba nyomja a kocsit véletlenül. Kopp-kopp... 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Yettel topik
- Milyen monitort vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- LG (32GS75QN-B) 180HZ QHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ROG Strix G713PV 17.3" QHD IPS Ryzen 9 7945HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- Victus 15.6" FHD IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5060 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- MSI Thin GF63 12UDX 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- Gigabyte AERO X16 1VH 16" QHD+ IPS Ryzen AI 7 350 RTX 5060 16GB 512GB NVMe SSD gar
- Apple iPhone 12 64Gb,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Bontatlan! Playstation Portal 2 év garancia 2028.04.09-ig számlával!
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10750H 16GB DDR4 256GB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A mindenki, az mindenki!

is közbe jött . aztán végkép elment a kedvem a versenytöl azért adtam fel.