- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15772 üzenetére
Ezt a template programozást arra érted, hogy előre fel van töltve pár típus struktúra különböző SPI controllerek fv pointereivel meg konfigjaival? Ez tényleg okos, bár sajnos a C++ hiányát próbálja megoldani praktikusan.
1. nincs camelcase, underscore van
C-ben mi az ajánlott? Camelcase nekem eddig a C#-ban és C++-ban otthonos, C-ben erre az underscore-ra szavaznék.2. minden függvény neve az a scope, ahol érvényes
Oké ezt értem, hogy akkor ami spi_imx-vel kezdődik az a fv az csak az spi-imx.c-ben van felhasználva. De mi van akkor, ha lenne egy olyan fv amit más scope is használna mert úgy van tervezve (tehát egy include-val más forrás is használhatja), milyen nevezék lenne jó rá?3. a függvénynevekben csak tök elterjedt (tx, rx, clkdiv, buf) illetve a domainspecifikusan egyértelmű (pl. wml) rövidítéseket használ, minden más ki van írva
Más kernel forrásban úgy emlékszem van olyan postfix sokszor a változóknak, hogy _u64, _s32, ez itt egyáltalán nincs, pedig nálunk erre nagyon lenne majd igény.4. ha boolt adnak vissza, akkor eldöntendő kérdés a függvény neve
Ezt én is szeretem már használni az is_xxx() fv nevet vagy változó nevet, a C#-ból és a C++-ból rám ragadt. Van értelme a fv-nek valami post vagy prefixében azt is bevezetni, hogy milyen típusú a visszatérő értéke?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Milyen házat vegyek?
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i7-7820HQ 32GB 1TB SSD
- Új Poco F6 512/12GB Black 2év garancia!
- Western Digital GOLD 12TB SATA3 (WD121KRYZ) HDD
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3287
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G10 i7-1355U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- OPCIONÁLIS: 2 részletben is elviheted Razer Naga V2 Pro Gamer egér (RZ01-0440100)
- AKCIÓ! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest