- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gerner1
Hirdetés
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15772 üzenetére
Ezt a template programozást arra érted, hogy előre fel van töltve pár típus struktúra különböző SPI controllerek fv pointereivel meg konfigjaival? Ez tényleg okos, bár sajnos a C++ hiányát próbálja megoldani praktikusan.
1. nincs camelcase, underscore van
C-ben mi az ajánlott? Camelcase nekem eddig a C#-ban és C++-ban otthonos, C-ben erre az underscore-ra szavaznék.2. minden függvény neve az a scope, ahol érvényes
Oké ezt értem, hogy akkor ami spi_imx-vel kezdődik az a fv az csak az spi-imx.c-ben van felhasználva. De mi van akkor, ha lenne egy olyan fv amit más scope is használna mert úgy van tervezve (tehát egy include-val más forrás is használhatja), milyen nevezék lenne jó rá?3. a függvénynevekben csak tök elterjedt (tx, rx, clkdiv, buf) illetve a domainspecifikusan egyértelmű (pl. wml) rövidítéseket használ, minden más ki van írva
Más kernel forrásban úgy emlékszem van olyan postfix sokszor a változóknak, hogy _u64, _s32, ez itt egyáltalán nincs, pedig nálunk erre nagyon lenne majd igény.4. ha boolt adnak vissza, akkor eldöntendő kérdés a függvény neve
Ezt én is szeretem már használni az is_xxx() fv nevet vagy változó nevet, a C#-ból és a C++-ból rám ragadt. Van értelme a fv-nek valami post vagy prefixében azt is bevezetni, hogy milyen típusú a visszatérő értéke?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Konteó topic
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest