Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
dabadab #15772 üzenetére
Ezt a template programozást arra érted, hogy előre fel van töltve pár típus struktúra különböző SPI controllerek fv pointereivel meg konfigjaival? Ez tényleg okos, bár sajnos a C++ hiányát próbálja megoldani praktikusan.
1. nincs camelcase, underscore van
C-ben mi az ajánlott? Camelcase nekem eddig a C#-ban és C++-ban otthonos, C-ben erre az underscore-ra szavaznék.2. minden függvény neve az a scope, ahol érvényes
Oké ezt értem, hogy akkor ami spi_imx-vel kezdődik az a fv az csak az spi-imx.c-ben van felhasználva. De mi van akkor, ha lenne egy olyan fv amit más scope is használna mert úgy van tervezve (tehát egy include-val más forrás is használhatja), milyen nevezék lenne jó rá?3. a függvénynevekben csak tök elterjedt (tx, rx, clkdiv, buf) illetve a domainspecifikusan egyértelmű (pl. wml) rövidítéseket használ, minden más ki van írva
Más kernel forrásban úgy emlékszem van olyan postfix sokszor a változóknak, hogy _u64, _s32, ez itt egyáltalán nincs, pedig nálunk erre nagyon lenne majd igény.4. ha boolt adnak vissza, akkor eldöntendő kérdés a függvény neve
Ezt én is szeretem már használni az is_xxx() fv nevet vagy változó nevet, a C#-ból és a C++-ból rám ragadt. Van értelme a fv-nek valami post vagy prefixében azt is bevezetni, hogy milyen típusú a visszatérő értéke?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- Samsung Galaxy Watch 6 SM-R940 44mm Bluetooth Graphite okosóra eladó!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Zephyrus G GA502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest