Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz mckay #11940 üzenetére

én nem tudnék neked konkrét választ adni.
    az ilyen témákban inkább valószínűségek vannak, amik megalapoznak vagy elvetnek egy döntést.

van egy programod, nem tudjuk, miben írták, nem tudjuk, mik a függőségei, mennyibe kerül karbantartani.
    pláne nem tudjuk, mekkora meló folyton azon erőlködni az ügyféllel, hogy töltse már le az újabb verziót. és különösen nem tudjuk, az ügyfeled belső szabályzatai szerint mekkora meló új verziót letölteni, letesztelni, feltenni, stb.

de azért ilyen hüvelykujj szabályokat lehet mondani, amik támpontot adhatnak:
    - a szoftver hajlamos kuplerájosodoni. szerencsés esetben elindul egy jól megtervezett, tiszta felület + kódbázis, amibe időnként apróságokat beleraknak, de azt már nem azzal a fegyelmezettséggel, mint az eredeti kódnál. eredmény: a kód egyre gyorsulva halad a karbantarthatatlanság felé.
    - a cég nagyon változik, emiatt bármennyire is jó a program, a cég kifordult alóla.
    - a platform, amire fejlesztették, elavult, akár csak verziószámban, akár teljesen. én jártam így: a woodstock kihalt alólam.

és tipikusan előfordul az, hogy hirtelen sokat kellene belenyúlni.

szemből tolja a témát, hogy ez sokba fog kerülni, és nem két nap alatt lesz kész.

annak kell ezt érezni, aki rendesen ismeri a programot, hogy érzi-e már a viszketést, hogy ki kéne kukázni az egészet és újrakezdeni nulláról.

a magam részéről, tájékozatlanul, biztos azt mondanám, hogy a webes felület király, telepített szoftvert adni kliensnek rossz gondolat. de nem hiszek benne, hogy ennek itt döntő érvnek kell lennie.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés