Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5051) medium84 válasza kali (#5050) üzenetére


medium84
aktív tag

Jól mondod, kellene. De nem találtam.
Azt nem bánom ha hazavágom, céges. :D

(#5052) medium84 válasza kali (#5050) üzenetére


medium84
aktív tag

Na megyek aludni, holnap meló, köszi a helpet még1x.

(#5053) khull018


khull018
csendes tag

Helló van nekem 1 olyan problémám hogy Windows 7 Ultimated van a gépemen! És eggyik napról a másikra nem ismeri fel a DVD-írót ! semmilyen értelemben! Illesztőprogram hibát) ír de ha frissítem az ja legújabbat jelzi! Ráraktam külső usb-s Dvd írót azt sem érzékeli sem az Ide csatisat! Mi lehet a probléma mert nem tudom így Újrarakni az oprencer sem! Vagy ha esetlegesen nem ide kellet volna írom ezt a kérdést akkor hova kellene hogy tudjanak nekem segíteni! ???,

(#5054) kali válasza khull018 (#5053) üzenetére


kali
legenda

a bios látja az optikai meghajtót?

(#5055) khull018


khull018
csendes tag

Én úgy látom igen! Ezt írja ki mikor meg akarom nézni!
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)
És mikor frissítem az illesztőprogramot akkor azt írja megfelelő és aktuális illesztőprogram! És ezért nem tudom mi lehet a baja mert ez egyik napról a másikra jelentkezett!

(#5056) khull018


khull018
csendes tag

Igazából nagyon nem értek ehhez a bioszos témához! A but menűben beállítottam hogy cd-romról butoljon a bioszban meg beraktam a cd-meghajtót first-nek!

(#5057) kali válasza khull018 (#5055) üzenetére


kali
legenda

jobb esetben csak szoftveres/oprendszeres hiba lesz, próbálj meg felhúzni friss oprendszert, egy formázás után! ha engedi, és települ az oprendszer, akkor minden ok!

(#5058) khull018


khull018
csendes tag

És hogy Formatáljam ha nem érzékeli a dvd meghajtót?,, format C. gondolsz vagy hogyan??,
mert én még le vagyok maradva annál hogy Metakom a Boot cd-t és újratelepítem az oprendszert!

(#5059) kali válasza khull018 (#5058) üzenetére


kali
legenda

ne oprendszer alól, hanem amennyiben a bios látja az optikai meghajtót, úgy oprendszeres telepítő berak, bios beállít, hogy az optikai meghajtóról történjen a boot, majd a rendszer a telepítőről indít, merevlemez formáz, és végül oprendszer feltelepít!

(#5060) khull018


khull018
csendes tag

Köszönöm szépen a segítséget!

(#5061) McJoker


McJoker
tag

Sziasztok!

Van egy Fujitsu Siemens Esprimo notim, behalt a dvd-írója. Gyakorlatilag nem ír fel semmit. Nero is, Clone CD is egy pár perces lemez pörgetés után kiírja, hogy adat írási hiba. Jah és olvasni olvas minden lemezt. Tipp? :F

Mod: CD-re ír adatot.

[ Szerkesztve ]

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#5062) nduro


nduro
csendes tag

Sziasztok!
Lehet ,hogy nem ide tartozik,de ha tud valaki kérem segítsen!Küldtem egy telefonszámra egy emeltdíjas sms-t,mert filmet szerettem volna letölteni.Egy ftp szerverről van szó!Irták,hogy kb.2 perc múlva küldik a felhasználónevet és a jelszót.3 órán keresztül semmi.Bepipultam és írtam egy emailt valamilyen megadott címre 2 percen belül jött az sms.Azonban nem engedett belépni a szerver a megadott névvel és jelszóval.Találtam még vagy 3 oldalt ami ugyanehhez a személyhez,vagy céghez tartozik,írtam emailt is oda ahol lehet reklamálni,de semmi válasz!A kérdésem a következő:Létezik olyan oldal ahol ilyen oldalaknak egy kis ellenreklámot lehet csinálni,hogy más ilyen marhák ,mint én messzire elkerüljék?
nduro

(#5063) ToxLee


ToxLee
őstag

Hello!

Ilyen problémám lenne: writing to PIONEER DVD-RW DVR-261D failed
Kétrétegű lemezre írnék képfájlt, de 50%-nál megáll ezzel a hibával. Maxell lemez, mínuszos. Eddig nem volt ilyen problémám, mondjuk mióta WIN7-em van nem írtam vele. XP-n nem volt ilyen problémám.

(#5064) VaMik


VaMik
tag

Srácok, rá lehet valahogy venni az újabb tipusú írókat hogy a minimális 6X illetve 8X sebességnél lassabban írjanak normál DVD lemezt? Mikor az ImageBurn-ben próbáltam automatikusan át állt magassabb sebességre.

(#5065) kali válasza VaMik (#5064) üzenetére


kali
legenda

ráerőszakolható, de az írás minősége általában romlik, ha ilyen irányba belenyúlsz az előre meghatározott írási stratégiába! nem viccből annyi a minimális írási sebesség, amennyi...

(#5066) McJoker


McJoker
tag

Szisztok!

Előző hsz-re (#5061) valami tipp?

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#5067) kali válasza McJoker (#5066) üzenetére


kali
legenda

ha a szoftveres hiba (beállítási probléma, alkalmazások összeakadása...stb) kizárható, új/tiszta oprendszerrel is adott a hiba, amikor csak egy íráshoz használt alkalmazás van telepítve, és semmi virtuális meghajtó, klónozó, emuláló...stb alkalmazás, ami bekavarhat, akkor hardveres hiba lesz, haldoklik az optikai meghajtó...

(#5068) McJoker válasza kali (#5067) üzenetére


McJoker
tag

Szóval a helyzet: akartam írni egy dvd-t, de nem sikerült, mivel siettem, nem érdekelt a dolog, gondoltam a file olvasásában lehetett hiba. Előtte pár nappal írtam audio cd-t, azzal semmi probléma nem volt, így nem is gyanakodtam hardveres hibára. Aztán pár napra rá megint akartam dvd-re adatokat írni, de gyakorlatilag semmit nem sikerül, sima cd-re viszont hiba nélkül felír bármit. Ezt XP alatt csinálta, próbáltam több féle író programmal külön külön, de úgy sem ment (más emuláló stb. nem volt fent, most sincs). Felraktam a windows 7-est, és azzal még nem próbáltam. Illetve most próbálom a beépített író programmal. Elvileg ezzel sikerülni fog, már ír egy ideje hiba üzenet nélkül. A lemez tesztelése után írok, hogy mi lett a vége.

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#5069) kali válasza McJoker (#5068) üzenetére


kali
legenda

ha továbbra is adott lesz a probléma, akkor esetleg próbáld meg más típusú/médiakódos dvd lemezzel is az írást!

(#5070) fcriss


fcriss
tag

Sziasztok!

A notebookomban van egy Matshita UJ-840D író,a telepítőlemezeket(notebook,nyomtató,router stb.)beolvassa,viszont nem tudok olyan cd-t,dvd-t venni amit felismerne.Op.rendszer win7 32bit,Anydvd telepítve,firmware-t nem találtam hozzá.Légyszi segítsetek!Köszi

(#5071) McJoker válasza McJoker (#5068) üzenetére


McJoker
tag

Végül az írás végén a windows 7 is hibaüzit dobott. :Y Még megpróbálom más fajta dvd-vel, ha azzal sem megy akkor szívás...
Köszi a választ!

Csak az elszántság számít...a küzdeni akarás!

(#5072) (Bundás)


(Bundás)
addikt

Sziasztok! Hátha valaki találkozott már hasonló problémával

H-L Data Storage GSA-T20N : gombnyomásra nem nyílt ki, mechanikusan (lukba tű) sikerült kinyitásra bírni, de azóta nem lehet becsukni. :D
Szétszedtem, nézegettem, de nem fogom fel miért nem akad be a pöcök és miért nem záródik be. Nincs valakinek képe esetleg mi rejtőzik a burkolat alatt, hátha valami kimozdult, csak nem fogom fel mi...

[ Szerkesztve ]

(#5073) (Bundás) válasza (Bundás) (#5072) üzenetére


(Bundás)
addikt

solved

(#5074) Tamy


Tamy
senior tag

Sziasztok!

Van két satás Pioneer DVD írom:
Az egyik egy 216-os szinte új, írva talán nem is volt vele, olvasnia sem kellett néhány lemeznél többet, viszont sajnos jelenleg működésképtelen. Kontakthibás volt a tápvezeték, és egyszer csak megadta magát az író, működésnek semmi nyoma azóta, gyanítom a táp része halt meg. Szervizben érdeklődtem pár helyen, de ahogy várható volt senki sem akar vele foglalkozni (nem éri meg).
A másik író egy 212-es, most került hozzám, itt vettem Ph!-n. Elvileg nem volt agyonnyúzva, tesztelni még nem volt időm, de elhiszem az eladónak, hogy minden rendben vele. Eredetileg egyébként 216-ost akartam, de azt régóta nem hirdet senki, vagy ha mégis, akkor valami miatt kiesett.

Arra lennék kíváncsi, hogy a kettő között mennyire van különbség? Az írási sebességben van némi eltérés, de belsőre mennyire tér el a kettő? Gondoltam ugyanis egy merészet, és elkezdtem morfondírozni azon, mi lenne ha a 212 paneljét átraknám a 216-ba? Hisz a mechanika (illetve a lézer) gondolom ami leginkább használódik, és az feltételezem a 216-ban jó. Ha át tudnám rakni a 212 elektronikáját kapnék egy lényegében új írót, ami remélhetőleg hosszú ideig kiszolgálna. Megoldható ez? Ha igen, mennyire macerás? Nem szedtem még szét, de ha túl bonyolult, vagy nem is kompatibilis a kettő, akkor berakom a 212-őt és használom úgy ahogy van.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#5075) kommunism


kommunism
aktív tag

Szeretnék egy usb külsö házat amivel tudok használni dvd irót, de nemtudom hogy milyen néven keressem ezeket a boltok honlapján, ha mondjuk tudna valaki nekem linkelni egyet az iponról azt nagyon megköszönném.A másik kérdésem pedig az lenne hogy egy ilyen usb házat lehet használni hdd-hez is?

A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!

(#5076) DV válasza Tamy (#5074) üzenetére


DV
senior tag

Hogyha az iroban levo NYAK lapra gondolsz, akkor nem mesz az athelyezessel semmire, mert ugyanazt a 212-es DVD irot fogod kapni. Igazabol a NYAK-on levo chip adja a kulonbseget a 2 kozott.

[ Szerkesztve ]

(#5077) DV válasza kommunism (#5075) üzenetére


DV
senior tag

Talaltam egyet, bar nem olcso, link. A gyarto honlapjan irjak, hogy HDD is hasznalhato vele, link.

(#5078) Tamy válasza DV (#5076) üzenetére


Tamy
senior tag

Igen, azt gondoltam, hogy onnantól kezdve 212-es lesz a 216-ból. Annyival lettem volna előrébb, hogy a mechanika+lézer gyakorlatilag új lett volna. Azért a múlt idő, mert ma szétkaptam mindkettőt, de a két panel is eléggé eltér már szemre is (alkatrészekben, illetve még a NYÁK alakja is különbözik némileg), ráadásul a motor a 216-ban szemre kb. kétszer olyan vastag szalagkábellel csatlakozik a panelre, mint a 212-nél.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#5079) kommunism válasza DV (#5077) üzenetére


kommunism
aktív tag

Köszi asszem keresek 1 olyat ami csak dvd re jó:D

A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!

(#5080) Tamy válasza kommunism (#5079) üzenetére


Tamy
senior tag

Van itt Ph!-n is olyan, hogy ide, sata to usb (vagy valami hasonló néven fut). Ez egy kábel aminek az egyik vége usb, a másikon mag SATA + 2,5 és 3,5 IDE van + jár hozzá egy kis tápegység is. Mindez párezer Ft.. Igaz, hogy nincs egybecsomagolva egy külső házba, cserébe viszont jóval olcsóbb, és a célnak szerintem éppúgy megfelel.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#5081) kommunism válasza Tamy (#5080) üzenetére


kommunism
aktív tag

köszi na ez már 1 jó kis cuccnak tünik, és ezzel hdd is használható házat meg tudok késziteni van itthon 1 csomó elromlott rack:D

A hirdetéseimet figyelmesen olvasd.Leírok bennük mindent csak amit nem azt kérdezd,mert másra nem válaszolok!

(#5082) csokesz9


csokesz9
csendes tag

Sziasztok!
Samsung SH-W162C tipusú dvd íróm van.Azt tapasztaltam,hogy a műsoros,és üres cd-ket sem ismeri fel.Mikor berakom a lemezt,mindegy milyen /üres,írott/,azt írja,hogy nincs ilyen meghajtó.Az írottnál villog a fény,mintha olvasná.Kb5-6 éves az író.A dvd-ket felismeri,de írni ezeket is elég gyatrán írja.Vajon cserélni kell,vagy van esetleg más megoldás is?

(#5083) Zin


Zin
senior tag

Veletlenul eltuntettem a DVD-meghajtomat.Hogyan tudom vissza csalogatni az ikont?vmi illeszto dolgot tavolitottam el:(

░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░

(#5084) Strike Eagle


Strike Eagle
csendes tag

Sziasztok,

Segítséget kérnék szépen, legalább hogy merre induljak el a megoldás felé:-) Probléma merült fel az optikai meghajtómmal kapcsolatosan (LG GH22NP20, IDE kábeles, csak ez az eszköz van a kábelhez kötve)
1 hónapja lett a gép újrarakva (Windows XP), nemsoká rá lett véve ez az új író a gépbe, tehát friss a dolog. A tegnapi napig semmi gond: az írást és az olvasást is megfelelően végezte, vagy 10 TDK lemezt írtam meg vele hibátlanul és néztem is végig ezekből a filmekből.
A tegnapi naptól az írott és a műsoros DVD-ket egyaránt folyamatos szaggatott hanggal játssza le (nem tudok olyan kirívó dolgot mondani amihez tudnám ezt a változást kötni), a CD-k esetében a problem nem áll fenn és az avi fájloknál sincs ilyen amik DVD-re vannak kiírva (Neroval). A szaggatás a kiírt HDRipeket és a DVD filmeket érinti. Eredeti műsoros DVD-nél is ez a jelenség van. Előtte 2 nappal ezen hibátlanul lejátszott DVD-t is szaggatja. Egyik ismerőshöz átvittem, a gépén semmi gond nem volt vele. Kérdés akkor mi lehet az én gépemmel ami "nem tetszik" neki...
A firmware-t megnéztem a Nero Info Tool segítségével, a gyártó honlapján szereplő 2.0 van rajta így azt értelemszerűen nem bántottam.
A C meghajtómon van kb. 7,5 GB szabad hely most, a memória nem túl sok, 1GB (eddig ebből semmi problémám nem volt...)
A vinyón és a külső HDD-n lévő anyagokat megfelelő hanggal tudom jelenleg is lejátszani (KMPlayer, VLC Player a lejátszóprogram, főleg az elsőt használom)
A kérdésem annyi lenne prózaian, hogy mi a fenét csináljak, hogy megint jól működjön?
Egyáltalán mi lehet a probléma? Pár embert kérdeztem, de a diagnózishoz nem jutottak közelebb.
Kösznöm szépen a javaslatokat előre is! Ha van kérdés ami közelebb vihetne arra természetesen válaszolok (ha tudok, mert sajnos nem vagyok szaki a témában, de azért igyekszem:-))
A segítséget nagyon megköszönném mert felettébb bosszant az ilyesmi...

Üdv!

(#5085) biokondi


biokondi
csendes tag

Sziasztok
Az íróm nem ismeri fel a memeorex dvd-rw-t. A rajta lévő másik géppel felvett filmet lejátsza, de sem tötölni sem formatálni nem tudom. A firmware.t frissítettem. Mit tegyek?

(#5086) Ninja-Metal


Ninja-Metal
tag

Sziasztok!
Nem akarja a laptopom(Acer Aspire 5738ZG) észrevenni a CD/DVD-ket. Eddig gond nélkül olvasta, és írta őket. Egy ideig nem használtam, és most nem engedi hogy működjek vele bármit is. Az eszközkezelőben 2 felkiáltó jel van, miszerint gond van a CD-ROM meghajtóval, és a Slimtype DVD A DS8A3S meghajtóval. Próbáltam driver frissítést, de nem lett jobb, továbbra sem akarja az igazat, és még mindig ott a felkiáltó jel. Másrészt, azt mondja, hogy "naprakész" a driver hozzá, ennek ellenére a következőt mondja nekem az általános információknál:"A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)"
Kerestem az interneten dirvert, és a honlapon is, de nem találtam megfelelőt.
Tudnátok orvosolni a problémát? Nagyon örülnék neki.:)

(#5087) cserkész


cserkész
tag

sziasztok,egy kis segitség kéne...egy régebbi gépbe raktam egy tuti müködő dvd írót és valami oknál fogva csak cd-ket ismer fel.dvd-t egyáltalán nem játszik le,de az eszköszkezelőben pedig felismeri pontosan és mégsem müködik....köszi elöre is

"Vulnerant omnes ultima necat"

(#5088) Dinomano


Dinomano
senior tag

Sziasztok! Egy kérdésem lenne:

DL-lemezeket szeretnek irni, es a jelenlegi(régi) PIO 111D-mmel nem tudok,layerbreak-nél kivagdossa a lemezeket i/o error-ral. Allitolag az ujabb iroknak nincs bajuk a DL-lemezekkel...Igaz ez az info? Érdemes beruhaznom egy uj irora?(5400-ért tudok mar uj LG-t)
Az alaplapom egy asrock775xfire-vsta... IDE-csatis cuccaim voltak eddig, es ennek az alaplapnak van SATA portja is. Ha SATA-s DVD-irot veszek, elöfordulhat-e valami bibi? SATA+IDE ütközesre gondolok+ilyenek... Kizárt?

D.

/(^_^)____7=--- - - >|

(#5089) maxcooper


maxcooper
tag

Sziasztok!
Vásároltam egy Nec Optiarc AD-7241S DVD-RW-t.
A gép felismerte, a windows 7 is, azonban az első lemez beolvasásánál megfagyott előtt a probi ami olvasta, majd a rendeszer sem reagált (HDD led vörösen izzik) és kész.
Csak a reset segít. Ezek után a win sem jött ben, csökkentett módban BtHidBus.sys-nél állt meg.
DVD-RW lehúz, gép indít, minden kafa...gép ki, RW vissza, gép indít megin minden ok, olvas és fagyás újra :W
Amikor biosban megnézem a tulajdonságait a sata-s RW-nek és ott próbálom újra detektálni a hardvert akkor krix-krax karakterek tömlekegét kezdi ontani a monitorra és ismétlődő sípolás (nem számoltam), majd folyamatos és GAME OVER.
Akkor ezekszerint az RW a rossz :F
FW frissítés segíthet?
Látott már ilyet valaki? :Y
THX!

[ Szerkesztve ]

(#5090) IRON STORM válasza maxcooper (#5089) üzenetére


IRON STORM
őstag

Milyen sata vezérlő van az alaplapodon?

Csak a TDi!

(#5091) Slyer


Slyer
senior tag

Sziasztok!

Van egy Asus F5M laptopom, és az író kezd egy kicsit haldoklani, nem nagyon akar se írni, se olvasni. Az lenne a kérdésem, hogy mindegy e hogy milyen írót veszek bele, vagy vannak olyanok amikkel nem fog működni? mit ajánlotok? ilyen 3-4-5 ezer ft környékén lenne megfelelő, csak cd és dvd író kell, dual layer NEM.

Köszi előre is!! :R

(#5092) Livius


Livius
őstag

Van egy NEC DVD RW ND-3520AW ami rendszeresen elrontja a lemezeket Power calibration error-al, vagy volt már olyan is hogy írás elött befagyasztotta az Alcoholt. Verbatim lemezeket is elrontja. Mi lehet a gondja? Már van 4 éves, szerintetek ez a halálának a jelei már? Friss frimware van rajta.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#5093) dooz3r


dooz3r
csendes tag

Nálam is beállt az agyhalál mind a 2 írómnál

1 Optiarc AD-7203S 1.09 FW
2 Optiarc AD-7173S 1.3 FW

Egyik sem ismeri fel a DL + os lemezeket (már próbáltam vagy 3-4 fajtát ) , ill a 7173 -as néha, de elrontja az összeset. Valakinek valami ötlete ? Egyszerre romlott volna el mind a kettő ? :U :U

(#5094) utgyuru


utgyuru
aktív tag

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, ami biztos nagy f@szság, de egyszerűen nem jövök rá.
Van egy ilyen házam, és szeretnék bedobni egy DVD meghajtót. Oldalát leszedem, helyére bemegy a meghajtó, de nem tudom betolni teljesen, kb fél centi hiányzik. Mit csináljak vele ?? Jobb ötletem nem volt, hova írjam a kérdést, meg tom elég kretén, de nem jövök rá.

(#5095) kicsirigó7 válasza utgyuru (#5094) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Mivel ez egy Mirco ATX ház, így helyszűkében van mindennek.
Ezért jó volna ha elárulnád hogy milyen DVD meghajtót akarsz belerakni?
Leírhatnád a pontos típusát, de ha leméred a hosszát az is jó lesz.
Még azt nézd meg, hogy amikor fél centi híja van, akkor nem ér e bele az alaplapba a vége.

(#5096) kerdesek000


kerdesek000
csendes tag

Sziasztok. Segítsetek nekem. Tesómat megkértem, hogy írja rá nekem egy dvd-rw-re a sims2-t, ki is írta, de a laptopom amin xp van, nem ismeri fel. Illetve még az sem jön be, ami be szokott jönni amikor beteszek bármilyen cd-t. ha a total commanderben rákattintok az "e" meghajtóra, akkor azt írja ki, hogy nincs ilyen meghajtó, válasszak másikat. Mi lehet a baj?? Tudna nekem vki segíteni? előre is köszönöm

(#5097) Tomyboy100


Tomyboy100
csendes tag

Sziasztok!
Nekem Samsung Dvd meghajtóm van, Windows 7-tel. Az a problémám hogy a meghajtó csak 4,37 méretet ismer fel a 4,7 helyett... Kiírásnál a 4,7 Gb-os filmek végét le is hagyja mintha nem férne rá....
Hogyan lehet ezt kijavítani??

(#5098) cserkész válasza Tomyboy100 (#5097) üzenetére


cserkész
tag

szia,nem annyit ismer fel csak annyit enged írni...ha nero-val irsz akkor
nero burning rom->fájl->beállítások->különleges beállítások->dvd tulírása(pipáld ki!) és megadod neki hogy mennyire írja tul de a 4,7gb-os lemeznél szerintem 4,5-max 4,6 nál ne állítsd többre mert ott már nem biztos hogy jó lesz...

"Vulnerant omnes ultima necat"

(#5099) Tamy válasza Tomyboy100 (#5097) üzenetére


Tamy
senior tag

A 4,7 GB amit ráírnak a lemezre, abból jön, hogy ők 1000-es váltószámokkal számolnak, a Win meg 1024-el. Tehát a 4,7 GB= 4700 000 000 Byte. Ezt ha leosztogatod 1024-el, akkor kijön, hogy ~4482,27 MB, tehát kb. 4,38 GB. Ezt látod a Neroban is, a túlírást én nem erőltetném. Tehát vehetjük úgy is, hogy a 4,7 GB valójában csak amolyan reklámfogás és a lemez ténylegesen 4,38 GB, csak a 4,7 valamivel jobban mutat :)

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

(#5100) Multibit


Multibit
veterán

Sziasztok!

Nem rég álltam át Win XP-ről Win 7-re, most ismerkedem vele.
Szerettem volna flashelni az Asus DVR-24B1ST írómat, de a flash utility, ami korábban XP alatt jól működött, most nem lát optikai meghajtót a konfigban. Letoltöttem az 5.0.0 verziót, de az sem működik. Lehet, hogy az AHCI-vel van baja? Mi ilyenkor a teendő? Jelenleg Lite-on firmware van az írón, szeretném visszatenni a korábban lementett Asus fw-t.

Köszönöm, előre is a segítséget!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.