Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5851) kali válasza mh197 (#5850) üzenetére


kali
legenda

mint előttem is írták, a felkínált írási sebességek médiakód - író/firmware párosítás függvényében adódnak, tehát attól függ, hogy adott médiakódhoz milyen írási stratégiákat tároltak el az író adott firmware verziójában!
amennyiben eltérő írási sebességek kerülnek felkínálásra más és más oprendszer alatt, úgy én arra tudok gondolni, hogy az például eltérő illesztés miatt lehetséges, de ebben az az az esetleges rossz, hogy valamelyik esetben nem okés a dolog, és a valós helyett lomhább - általános - írási stratégia kerül beállításra, adott esetben az xp alatt, és bár lomhább lesz a valós írás, de az nem feltétlenül jelent jobb írási minőséget is...
win 7 alá is csak próba/teszt útján fogsz találni olyan lemezt, aminél adott író/firmware - médiakód párosításnál felkínálásra kerül az óhajtott írási sebesség, látatlanban sajnos nem lehet megmondani!

[ Szerkesztve ]

(#5852) King Unique válasza mh197 (#5850) üzenetére


King Unique
titán

A CD az más,azoknál a lassabb írás=jobb minőség/lejátszhatóság ígaz (bár mai 24x dvd írómmal min 8,16x sebességen volt hajlandó megírni,azt jó volt mégis autóba) ,de DVD-ről volt szó,ráadásul RW,ami külön kategória...,de ez a win7 dolog érdekes :F ,én még nem tapasztaltam.
TDK már évek óta silány lemezeket gyárt (egyszerírható CD,DVD főleg,de BD is gyengül),RW-be még jobb lehet,de korábbi tesztek alapján legjobb Verba -RW,+RW is. CD-be Verba,JVC (Taiyo Yuden),CD RW-be is Verba ajánlható,de TDK se rossz azért,bár nem használtam,teszteltem mostanság.
Ha mképp 4x-en akarsz írni és RW lemezt,akkor vegyél olyan lemezt,igaz boltokba dvd-be 6- 8x,cd-be 12x-ek vannak ált.,de találni 4x-est is (pl. MM,Saturn,szlovák webshopok: dvd-rw +rw ,cd-rw, de verba 8x írva se lehet rossz )
Media Code Speed Edit progival elvileg,ha letöltöd íród firmware-t és megnyitid vele,akkor mutatja (txt-be ki is menti,v akár szerkezti) támogatott lemezek mid code-ját és ahhoz tartozó írási sebességeket,win7 alatt akkor mutatja mi a legkisebb,bár ez elvileg oprendszertől független kéne,h legyen.

hopp beelőztek... :D

[ Szerkesztve ]

(#5853) mh197 válasza kali (#5851) üzenetére


mh197
senior tag

Igen, nem is problémázom ezen, hogy az írási sebességet az író firmware-je tárolja. Ami előtt értetlenül állok a fentebb vázolt probléma, hogy miért függ ez az egész az op rendszertől, és xp alatt miért képes 4x-el írni, win7 alatt meg nem.. Amúgy én is valami ilyesmire gondoltam, hogy talán még az író illesztő progija bekavar win7 alatt, de nem látom az összefüggést aközött sem, így gondoltam megkérdem, hátha találkozott már más is ilyennel.
Tudom távban ilyet nem lehet megoldani, de problémának érdekes, hogy miért működik így.

(#5854) mh197 válasza King Unique (#5852) üzenetére


mh197
senior tag

Lehet félreérthetően írtam a legelső hsz-ben, hogy "DVD író" -ról van szó, de utánna írtam, hogy 700 mb -os lemez, ami ugye cd. Szóval nekem cd kell, mert az autóban lévő lejátszó nem olvas dvd-t, ez egy JVC régebbi kiadású mp3 lejátszós autrádió [link]
Na ezt a Media Code Speed Edit progit mindjárt meg is nézem mit mutat. Kíváncsi vagyok, hogy mit hoz, bár ha sejtésem nem csal a firmware-t olvassa, amiből meg látni lehet majd a 4x-et a tdk lemezekhez, mert ugye xp alatt írja 4x-el, csak win7 alatt nem..

(#5855) mh197 válasza King Unique (#5852) üzenetére


mh197
senior tag

Na megnéztem a progival, de csak a DVD sebességeket hozza, a CD-t nem. Mit kellene rajta beállítanom, hogy a cd írási sebességeket is lássam a firmware-ből? :F

(#5856) King Unique válasza mh197 (#5855) üzenetére


King Unique
titán

Lehet CD-t nem mutatja,tényleg...,akkor Nero CD-DVD Speed Info fülnél is meg tudod nézni,vmint Imgburn progival őróbáltad már megírni?
Azt tudom javasolni,akkor használj fentebb említett fajtákból kifejezetten 4x lemezt,v ne RW-t,hanem sima CD-R-t,mert újraírhatókat néha nehezebben olvassák be lejátszók,nem olyan drága sima CD se, vegyél egy henger jobbat (pl. JVC eredeti japán Taiyo Yuden alapanyag).

(#5857) Krisz26


Krisz26
tag

Sziasztok!

Segítéségre lenne szükségem. Adott egy gép windows xp sp3-al. Teljesen új telepítés a merevlemez két részre van osztva. A gépeben található egy dvd író/olvasó. Amikor telepíteni szeretnék egy játékot a gépre cd-ről, akkor valamiért kifagy, illetve nem olvassa be a lemezt. Érdekes módon nem minden cd-nél teszi ezt.Azoknál a cd-nél ahol korábban működött most előfordul ez a hiba. Total commanderben nem látja a cd meghajtót, sajátgépnél viszont igen.Víruskereső, vagy az sp3 okozhat ilyen hibát?Segítséget előre is köszönöm!

(#5858) Kirtam


Kirtam
tag

Hello!

Olyan problémám lenne, hogy windowst próbálok telepíteni, de telepítő indításkor olyan hibaüzenetet kapok, hogy hiányzik a cd/dvd illesztőprogramja. Amit sem az alaplapi sem a windows telepítő DVD-n nem talál a program. Alaplap : p8z68 vlx DVD: pioneer dvdrw

(#5859) katalin888


katalin888
aktív tag

Sziasztok!

Szerintetek mi okozhatja ezt a problemat, mert amit ir nem igaz, nincs ahogy varjon a hdd-ra teszteltem...
Virusolo i van kapcsolva!
Imgburnt hasznalok.
Iro: Lite-on 524

"Waiting for buffers to recover. Waiting for HDD activity to reach threshold level.

(#5860) hamham


hamham
tag

Hali
ide íróhoz érdemes venni ide sata adaptert? működnek ezek rendesen?

(#5861) attilav2 válasza hamham (#5860) üzenetére


attilav2
őstag

Felejtős! Inkább sata író.

-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-

(#5862) Mustármag


Mustármag
őstag

Sziasztok

Adott egy Asus DRW-24B3ST
És egy Linkin Park Minutes To Midnight-cd
Az olvasó mindent beolvas, kivéve a fent említett audio cd-t.
Ellenben minden más gond nélkül felismeri, és be is olvassa azt a cd-t.
Mi okozhatja ezt?

(#5863) maxxtro02


maxxtro02
tag

Üdv,
van egy NEC AD-7280S íróm, arra lettem figyelmes, hogyha van benne lemez és ki szeretném venni akkor egy pillanatra megakad kiadásnál a tálca, ha nincs benne lemez és úgy nyitom ki akkor nem akad meg.
Az író viszonylag új ( ~2 hónapos), típushiba lenne vagy esetleg valami nincs rendben vele?

(#5864) akoska23


akoska23
aktív tag

Sziasztok!
Minap az ODD-m igen furcsa dolgot produkált:
Windowst akartam telepíteni addig nem is volt semmi gond még megkérdezte a lemezről akarok -e bootolni viszont innen 4 órán keresztül rakta a wint. Többször nem is nagyon haladt a telepítés még meg nem nyomtam a lemezkiadó gombját akkor érdekes módon továbbugrott a következő folyamatra.(lemez nem karcos nem csikart) Utána windows alatt nem nagyon akart semmit olvasni többszöri lemezbehelyezésre sem viszont a tisztítólemezemet rögtön elfogadta.Végigment a tisztítás azóta hol jó hol nem nagyon akar olvasni. A végét járja már?? Hibát nem csinál olvasás közben ha beindul megy. Van valami tesztelő progi a meghajtóra? :C

A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol

(#5865) johnywalker


johnywalker
őstag

Sziasztok

Olyan gondom van a Pio216d írómmal, hogy lemezírásnál megirja a a lemez egy részét, majd eltűnik a meghajtó az op.rendszerröl (win7 x64).Dob egy I/O hibaűzenetet.Természetesen az írás is megszakad.Olvasásnál ugyszintén hasonló.Eszközkezelöben többszöri frissités után talán ismét látja az eszközt.Kábelt cseréltem, más alaplapi csatira is raktam, nem változott semmi.
Irásra Imgburn-t használok.
Esetleg szoftveres gond, vagy csak a csere segit? :W

(#5866) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem konkrét probléma, csak elfelejtettem mi a neve annak a funkciónak, amivel tetszőleges fényképet tudok gravírozni egy DVD adatfelületére, így most még azt sem tudom hogy keressek rá google-el egy programra, ami rá tudja vennie erre a DVD írómat.

Jah, évek óta nem használtam semmire a Pieneer DVD írómat, de most megihletett valami.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5867) akoska23 válasza janos666 (#5866) üzenetére


akoska23
aktív tag

lightScribe??

[ Szerkesztve ]

A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol

(#5868) janos666 válasza akoska23 (#5867) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Majdnem, erre rákeresve meglett, hogy LabelFlash. :)

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5869) akoska23 válasza janos666 (#5868) üzenetére


akoska23
aktív tag

:C

A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol

(#5870) piadex2


piadex2
senior tag

sziasztok!

van nekem egy dvd rw-m, ami a tálcakiadógomb megnyomása után ugyan kiadja a tálcát, de amint a tálca egészen kitolódott, azonnal vissza is indul.
mi lehet a probléma?
kösz:

p.

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#5871) pöcörő


pöcörő
csendes tag

Sziasztok!

Remélem tud nekem valaki tippet adni, hogy miért tűnik el a dvd-íróm mostanában. Először úgy kezdődött, hogy a gépemben volt egy pár hónapos Sony optiarc AD-7280 SATA-s író, ami egyszer csak elkezdett klattyogni, úgy mint amikor a winyó kezdene felpörögni, de nem tud így mindig újra próbálkozgat. Aztán fogta magát, eltűnt mint meghajtó, xp nem látta, bios sem amikor újraindítottam a gépet. Vele együtt az egyik winyóm is hasonlóan eltűnt. Próbáltam a kábelekkel, winyók elrendezésével variálni, volt amikor sikerült újraéleszteni az írót, de végül mindig elkezdte a klattyogást és előbb-utóbb eltűnt, vagy még a gép is lefagyott tőle. Szóval lényegében nem tudtam használni.
Aztán gondoltam visszarakom bele a régebbi Pioneer DVR-115D IDE írómat, hogy azzal mit csinál. Na azt is néha látja, elindul, akár írok is vele, aztán írás közben egyszer csak az is eltűnik mint meghajtó, elbassza emiatt a lemezt, és bios sem látja, mint a SATA-s írómat. Mivel lehet gond? Én már gondoltam alaplapi vezérlő hibára vagy bios vírusra is... szerintetek?

(#5872) Apone33


Apone33
őstag

Hello!

Az lehetséges hogy az állástól tönkremegy a dvd író? Csupán azért mert ez a 3. db ami fél éve kb benne van a gépbe, azóta nem lett használva most meg nem ismer egy lemezt sem, felpörgeti de utána abbahagyja, az előző kettőnek is ez volt baja. Sony, LG, Samsung, ezek voltak. :F

Play Hard!!!

(#5873) alat11


alat11
csendes tag

Sziasztok!

Van egy BD-ROM/DVD combóm, ami nem működik. Az egyik notebook kidobja a tálcát, hogy tegyek be lemezt, a másik gép nem is látja.
A lemezt felpörgeti.

Toshiba Samsung TSS-TS-LB23

Esetleg javítható lenne?

Előre is köszi a választ!

Üdv.

Bp. XI.

(#5874) szeleizolika


szeleizolika
csendes tag

Nemtudom mennyire értetek,és nemtudom jóhelyre Írok-e,de Lenne egy Olyan Kérdésem,hogy attól a Sráctól,akitől eddig a cuccokat vettem,tudod a Videókártyáz,meg a Winchestert, Vettem tőle egy DVD Írót ASUS DRW 0402D/P és Idés,2500-ért de csak jövőhonapban tudom majd neki kifizetni,de azért Így is odaadta,én Hazavittem rögtön ki is Próbáltam,próbáltam vele DVD-t Írni,ASHAMPO BURNING RUN 8-al, meg is írta 4x-en,megcsináltam vele a Lemezellenőrzést Írás után,és sikeresnek Írta le,de miután be akartam olvastatni az íróval,nem Látta!!! A Megírt,régebbi Lemezeket,viszont beolvassa!!
Ez mellett Még van benne egy LG CD Író GCE-8520B

Kérlek írd meg mi Lehet a Probléma Vagy Hogy ezzel a Kérdéssel Hova Fordulhatnék,kinek írhatnék!?
A Jumperolás mindkettőnél a 3. be Vagyis Cable Selektedbe van Rakva!!
Kérlek segíts!! A Megírt DVD Tipusa Maxell DVD-R.
Segítségedet Előre is Köszönöm!

(#5875) Lmh


Lmh
őstag

Sziasztok!
Új alaplapot, ramokat, cpu-t és vga-t vettem. Sikerült gond nélkül felraknom az új win7 64 bitet illetve minden drivert, de nem rég észrevettem, az alábbit:
DVD író/olvasót gép újraindításánál nem ismeri fel a gép. Ha a gép működése közben kihúzom a tápcsatiját és visszadugom, akkor felismeri és működik, de ha újraindítom a gépet, akkor megint elfelejti, hogy létezik :S

Valami ötlet?
Előre köszönöm! :R

ohh, úgy látom itt már csak kérdések vannak, válaszok annyira nem :P

[ Szerkesztve ]

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#5876) szeleizolika


szeleizolika
csendes tag

Helló Sziasztok!
Lenne egy egy Nagyon fontos Kérdésem,és nem tudom kihez,vagy hova fordulhatnék ezzel a Problémával!?
Nemtudom mennyire,és ki ért részletesen a Számítógéphez,Azon Belül is a Dvd ,Cd írókhoz,és a Jumpereléshez Régi Idés Írók ezek!?!
De Lenne egy Olyan Kérdésem,hogy attól a Sráctól,akitől eddig a cuccokat vettem,tudod a Videókártyáz,meg a Winchestert, Vettem tőle egy DVD Írót ASUS DRW 0402D/P és Idés,2500-ért de csak jövőhonapban tudom majd neki kifizetni,de azért Így is odaadta,én Hazavittem rögtön ki is Próbáltam,próbáltam vele DVD-t Írni,ASHAMPO BURNING RUN 8-al, meg is írta 4x-en,megcsináltam vele a Lemezellenőrzést Írás után,és sikeresnek Írta le,de miután be akartam olvastatni az íróval,nem Látta!!! A Megírt,régebbi Lemezeket,viszont beolvassa!!
Ez mellett Még van benne egy LG CD Író GCE-8520B

Kérlek írjátok meg mi Lehet a Probléma Vagy Hogy ezzel a Kérdéssel Hova Fordulhatnék,kinek írhatnék!?
Válaszotokat mihamarabb várom,még 1DB Lemezem Maraddt abbol a Maxell -R-ből!
A Jumperolás mindkettőnél a 3. be Vagyis Cable Selektedbe van Rakva!!
Kérlek segíts!! A Megírt DVD Tipusa Maxell DVD-R.
Segítségeteket Előre is Köszönöm!

(#5877) duduati


duduati
aktív tag

Van egy Asus DRW-24B3LT DVD íróm, és rontja a lemezt. CD írás hiba, és kész, mindezt az írás végén. Szerintetek ezen tud segíteni firmware frissítés?

Amivel csak annyi a bajom, hogy nem találtam hozzá. Tud valaki segíteni ebben?
Előre is köszönöm!

Üdv

(#5878) King Unique


King Unique
titán

(#5876) szeleizolika & (#5877) duduati: mind2töknek ajánlott Milyen DVD-írót vegyek? topic,ott vannak a téma nagy szakijai,ide ritkábban látogatnak. :K
(#5876) szeleizolika: jumpereléshez annyira nem értek,de az az Asus író is elég régi...lehet újabb lemezeket nem szereti,v mit értesz,azon nem látta,be sem olvasta,mert vsz szvr minőségben lett megírva,vmi :F (visszaellneőrzés íróprogiban egy dolog,részletes minőségteszt kéne,kprobe,Nero stb. progikkal,az ad igazán pontos képet,bár ezzel az íróval van-e értelme tesztképes-e...) Íróprogram se az igazi :N ,Nero (az is free,csomó serialt találni...),v az ingyenes Imgburn erősen ajánlott,vmint - os Maxell se alegjobb,lemez topicba láthatod.
(#5877) duduati: lehet,h tud,de nekem,v ajánlott topicba azért megírhatnád milyen lemezt írtaál vele,milyen progival stb.,ill fentebb elhintett pár tanács jól jöhet neked is. :K

[ Szerkesztve ]

(#5879) #54715584


#54715584
törölt tag

Sziasztok,

Nálam is előjött ez a lézer beállítási hiba.
Végigböngésztem a topicot, láttam, jó pár embernek volt ilyen gondja.
Ez egy Pioneer dvr-215dbk (most így hirtelen fejből). A drivere jó (már amit Win7 feltesz), megnéztem a kábeleket is, jól csatlakoznak, Nero és más író programok rendesen fel voltak telepítve, de folyton előjött ez a hiba. Frissítettem a firmwaret is, de mivel nem mai író, így a legújabb is csak 2008-as volt sajnos...

Ami igazából fura, hogy 2 hengert rendeltem ugyanabból a DL-es DVD-ből, az első hengert gond nélkül megírta, a másodikkal voltak problémái. De ott sem minden lemezzel, kb. minden 3. lemezt meg tudtam írni. És ezt igazából nem értem, mert elvileg ugyanaz a szállítmány DVD kellene, hogy legyen.

Kipróbáltam CD írást is és egy másik 4,7-es DVD-t is, amikről tudtam, hogy gond nélkül írta őket eddig, és nem is volt probléma most sem...

Szóval a kérdésem inkább az, váltsak-e újabb DVD íróra az esetleges további szenvedés helyett? Nem tudom a mostani DVD-k okoznak-e problémát, eddig nem volt gond se a philips-el, se a verbatimmal, csak ez a maxell nem jó, pedig eddig bevált - és nem mellesleg olcsó. :)

Azt hiszem az új Pioneer írójuk már dvr-219-nél jár számozásban.

(#5880) n00n


n00n
őstag

Sziasztok!

Igaz, hogy ez nem probléma, de nem találtam jobb topikot rá.

Audio CD írásakor milyen sebességgel ajánlott a CD-t kiírni? DVD íróm van, és ezeket a lehetőséget ajánlja fel az InfraRecorder író: 24x, 16x, 12x, 8x.

(#5881) King Unique válasza n00n (#5880) üzenetére


King Unique
titán

Azt mondják minél lassabban,annál jobb lesz. :K Persze számít milyen dvd író,CD lemez stb.,íróprogiból Nero,ha ingyenes akkor Imgburn ajánlott,bár abban kicsit másképp megy CD írás, CDCUE file létrehozás először,de nagyon jó progi,DVD,BD íráshoz is.

(#5882) shootme2


shootme2
aktív tag

Helló

Egy érdekes problémával találtam szemben magam. Van nálam egy DVD amit le kéne másolnom ez egy sima mínuszos TDK de a gépem nem olvassa (más DVD-vel semmi gond) és másik gép sem hajlandó beolvasni (más DVD-t ez is olvas) viszont asztali lejátszó gond nélkül viszi. Az olvasókon FW-t frissítettem de nem oldotta meg.
Ötletek?

(#5883) KisTücsök


KisTücsök
addikt

Üdv!

Lenne egy kis problémám. A gépembe egy régi fajta meghajtó van (LG). Létezik, hogy a cd-t nem ismeri fel? Beleraktam egy üreset, de csak erőlködött, majd hagyta a fenébe, ugyan ezt csinálta olyan CD-vel, amin volt is valami. Pedig a DVD-kkel semmi baja. Na mondom, akkor megpróbálom másik optikai meghajtóval. Az egy régi TEAC DVD olvasó/író. Ezzel meg az a probléma, hogy ha ezt dugom az LG helyére (tehát átdugom a tápkábelét meg az alaplapét, az a hosszú fekete), akkor meg nem indul a windows, mert azt írja, hogy hiányzó BOOTRDM. Ez mi? Pedig anno még ezzel is működött, emlékszem. A táp kábeleit cifráztam, aztán rájöttem, hogy az alaplapéval van valami, mert ha azt kihúztam, akkor bejött a windows. Pedig anno ugyan így volt rákötve, és mégis ment.

CD-re szeretnék ki írni.

(#5884) Kcsabi válasza KisTücsök (#5883) üzenetére


Kcsabi
tag

Első sorban, cserélj adatkábelt.
Aztán, ha még mindig nem megy, nézd meg az író csere után megmaradt-e a boot sorrend8biosban), mindig az oprendszert tartalmazó vinyó kell az első legyen.

(#5885) Kcsabi válasza shootme2 (#5882) üzenetére


Kcsabi
tag

Na, nekem van egy ezer éves cd író-dvd olvasó combóm, egy LG.
Ha ilyen gondom akad, mindig azt teszem be, érdekes módon az beolvassa a tartalmakat.

(#5886) ntraxxx


ntraxxx
tag

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy az itthoni HP Q 6720s noti meghajtója egyik pillanatról a másikra nem ismeri fel a megírt cd-ket, hanem üresként kezeli és írni akar rá. Az asztali felismeri és ennyiben meg is áll a történet. Már háromszor is kiírtuk az említett cd-t de negatív.

Valaki esetleg valami ötlet?

Előre is köszönöm.

Mindannyiunkban lapul egy közülünk...

(#5887) Dobi 562


Dobi 562
addikt

Sziasztok!

A következő problémában kérem segítségeteket:

Adott egy Samsung RV510 laptop. DVD-t szerettem volna írni vele Nero 10 segítségével. Egy TDK +R dupla rétegű lemezre ment volna fel az adat. El is kezdte az írást és egy darabig minden rendbe ment, majd 4-5% körül hibaüzenettel kidobta a lemezt és azóta nem olvas be semmiféle dvd-t. Magát a meghajtót látja a windows is, a biosban is ott van, csak épp nem lát semmiféle lemezt. Az eszközkezelő szerint a dvd-rom megfelelően működik, az illesztőprogram is rendben van...

Szóval mit kéne tennem, hogy működésre bírjam?

Előre is köszönöm a segítséget!

(#5888) King Unique válasza Dobi 562 (#5887) üzenetére


King Unique
titán

DL-be Verba+RDL ajánlott erősen (lemez topicban is állandóan nyomatjuk) ,többi (TDK) is elég silány,akár hibaüzenettel visszadobhattja írás közben...
Az,h azóta író megnyekkent...nekem utoljára samu külső írónál volt ilyen,h egyik napról másikra semmilyen DVD-t nem olvasott be,vissza is vittem,gariba kicserélték,szal ebben is lehet elszált vmi,notis slim írók,amúgy is sz@rabbak...
Még esetleg drivereket leszedhated,újra fel stb,hátha.

[ Szerkesztve ]

(#5889) Dobi 562 válasza King Unique (#5888) üzenetére


Dobi 562
addikt

Köszi!

Azóta vettem már Verbatim lemezeket is, remélem azokat képes lesz megírni ha sikerül bele életet lehelnem. A driver-t leszedem, visszarakom, hátha segít rajta, de gyanítom ez valami hardveres hiba lesz...

(#5890) King Unique válasza Dobi 562 (#5889) üzenetére


King Unique
titán

Hát lehet...Samsungnak is bizonyos,új szériás DVD írói jók,de akad nálunk jobb is ( pl.Liteon,NEC,Plextor), slim íróik gyengébbek,sok külső usb-s slim samut láttam csak úgy bedögleni,lehet ennél is ez lesz...szerintem,ha nem javul gariztasd (ha lehet),v vegyél bele előbb említett márkájút.

(#5891) blion


blion
csendes tag

Sziasztok,

Van egy Samsung DVD íróm a notebookomban név szerint: SN-208BB. Hónapok óta szarakodom a lemezek írásával, ez a 2. ugyanilyen Samsungom. Az előző kb. félévet bírt, ez 2 hetes. Az első sem volt életbiztosítás kb. minden 7-8. lemez kuka volt. Lényegtelen milyen sebességgel, milyen programmal, egyszerűen valamiért nem perfekt. Már baromira unom, hogy egy filmet nem tudok úgy kiírni, hogy valahol ne akadna meg. Milyen megoldást javasoltok? Külső írót? Jobb belső írót?

Előre is köszönöm a segítséget!

(#5892) King Unique válasza blion (#5891) üzenetére


King Unique
titán

Neked is áll,amit nemrég írtam fórumtársadnak,samu slim írók nem annyira jók :N ,de nem mindegy milyen alapanyagra vele,pl. silány olcsó Maxell,TDK lemezektől nem várj csodát..
Belső normál méretű írók jobb minőségben pörkölnek,samunál is.

[ Szerkesztve ]

(#5893) blion válasza King Unique (#5892) üzenetére


blion
csendes tag

Köszönöm a választ, Verbatimra vagy JVC-re írok egyébként. Tehát azt javaslod Liteon,NEC,Plextor hármasból cseréljem le valamelyikre?

(#5894) King Unique válasza blion (#5893) üzenetére


King Unique
titán

Igen,ha van rá lehetőséged :K ,komkrét típusokért meg dvd író topicban érdeklődj.

(#5895) GBR1988


GBR1988
csendes tag

Sziasztok!

Olyan és egyben érdekes ( számomra érdekes ) problémával fordulnék felétek, amit már egyáltalán nem értek, és kérném segítségeteket vagy tanácsotokat, bármit!

Felvázolom a helyzetet:

Fő téma: DVD írás

Adott egy laptop. Ilyen esetben úgy vélem, hogy mindegy mekkora gép ( De azért...Proci: 2,2 GHz AMD Athlon II X2, RAM: 3 GB DDR3 )
Van benne egy LG DL DVD-RW (GT31N) - SATA2

Írás:
CD-t minden zokszó nélkül tudok vele írni, legyen az R vagy RW legyen 1x-es,2x-es....stb...
Viszont a bökkenő a következő: :(((
DVD-t mikor szeretnék írni és beteszem a lemezt beolvassa, felismeri, hogy üres stb...
Lényegtelen milyen programmal próbálkozok (Nero 7-8-10 / Ashampoo 10-11 / ImgBurn),
megírja a lemezt mindenféle hiba nélkül, és ez látszik is a lemezen, de mikor visszateszem az íróba a lemezt akkor továbbra is vagy üresnek titulálja a lemezt vagy be sem olvassa, ha átrakom másik gépbe a lemezt az sem olvassa be. Viszont ha írok egy másikat és az adat ellenőrzés be van kapcsolva akkor a végén kiírja, hogy itt és itt ilyen és ilyen szektorhiba található.
Mindezeken felül bármilyen írott lemezt vagy gyári lemezt tökéletesen és gyorsan olvas!

Mi lehet a hiba okozója? Illetve hogy tudnám kiküszöbölni, orvosolni ezt a problémát???

Légyszi segítsetek

Üdv: GáBoR :((

GáBoR

(#5896) laciba96


laciba96
csendes tag

Tudna valaki segíteni? Az alábbi problémám van:

Kb. 1 éves laptopról van szó, és nem nagyon lehet vele CD-t írni. Az adat CD-ket többnyire jól megírja, az adat CD-t ISO-ból mindig jól írja meg, de a zenei CD-ket állandóan elrontja (akkor is ha előbb ISO-t készítek belőle). Egyszerűen elfelejti lezárni a lemezt, és ez esetben a mindig kapok egy "CD-írás hiba ..." üzenetet. Felírja, 100%-ig betölt és lezárni már nem tudja. Ezek után kizárólag számítógép tudja lejátszani. Néha adat CD-t is elront. Próbáltam Nero-val, ImgBurn-nel, WMP-vel.

Mellékesen egy HL-DT-ST DVDRAM GT30N íróról van szó az Eszközkezelő szerint, amiről kis utánajárás után kiderült hogy Hitachi. Drivert és firmware-t nem találtam eddig hozzá, esetleg ha valaki tud adni ilyet annak előre köszönet. A rendszer egy Windows 7 - 32bit, de Windows XP-n sem tudok vele normálisan írni.

A laptop még garanciális de nem szeretnék vele szervízbe rohangálni.

(#5897) Kcsabi válasza laciba96 (#5896) üzenetére


Kcsabi
tag

Én Easy CD-DA Extractor programmal írok zenei cd-t, a lehető leglassabb sebességre beállítva, eddig nem volt problémám vele.
Soha nem töltöm teljesen tele, mindig hagyok a végén 10-20 MB üres helyet.
Próbáld ki.
Ha nem megy így sem, egy régi 1000Ft-os csak CD írót javasolnák, USB-s külső házban.
Azok még tudtak jó cd-t írni, a mai írók gyengébb minőségben írnak.

(#5898) Kcsabi


Kcsabi
tag

GBR1988, laciba96

Elsősorban a laptop gyártó oldalán kellene körülnézni, hogy van-e megfelelő firmware frissítés az íróhoz.
A Lenovoé pl itt van: GT30N

(#5899) laciba96 válasza Kcsabi (#5898) üzenetére


laciba96
csendes tag

Köszönöm a válaszodat, a programot ki fogom próbálni.

A frissítést nem tudtam telepíteni mivel azt írja hogy ez a laptop nem IBM gyártmányú. Utána lentebb elolvastam hogy csak bizonyos laptopokon lehet telepíteni.
Kis netezéssel ezt a keresést találtam a legcélravezetőbbnek, de itt meg nem volt B560-as laptophoz. Úgy tűnik kifejezetten Lenovo laptopokba szerelnek ilyet, így a Lenovo weboldalán néztem széjjel, ahol találtam egy "univerzális ilyen DVD frissítő" cuccot, ami szerint a DVD-n a legfrissebb firmware van:

Szóval így jártam. Remélem a program beválik.

[ Szerkesztve ]

(#5900) laciba96


laciba96
csendes tag

Haladás:

újabb frizbi

talán próbáljak meg másféle CD-t? (többnyire Maxell cd-kre írok)
bezzeg az újrairhatót nem rontja el (milyen kár hogy azt meg a hifi nem szereti :( )

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.