Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5074) Tamy


Tamy
senior tag

Sziasztok!

Van két satás Pioneer DVD írom:
Az egyik egy 216-os szinte új, írva talán nem is volt vele, olvasnia sem kellett néhány lemeznél többet, viszont sajnos jelenleg működésképtelen. Kontakthibás volt a tápvezeték, és egyszer csak megadta magát az író, működésnek semmi nyoma azóta, gyanítom a táp része halt meg. Szervizben érdeklődtem pár helyen, de ahogy várható volt senki sem akar vele foglalkozni (nem éri meg).
A másik író egy 212-es, most került hozzám, itt vettem Ph!-n. Elvileg nem volt agyonnyúzva, tesztelni még nem volt időm, de elhiszem az eladónak, hogy minden rendben vele. Eredetileg egyébként 216-ost akartam, de azt régóta nem hirdet senki, vagy ha mégis, akkor valami miatt kiesett.

Arra lennék kíváncsi, hogy a kettő között mennyire van különbség? Az írási sebességben van némi eltérés, de belsőre mennyire tér el a kettő? Gondoltam ugyanis egy merészet, és elkezdtem morfondírozni azon, mi lenne ha a 212 paneljét átraknám a 216-ba? Hisz a mechanika (illetve a lézer) gondolom ami leginkább használódik, és az feltételezem a 216-ban jó. Ha át tudnám rakni a 212 elektronikáját kapnék egy lényegében új írót, ami remélhetőleg hosszú ideig kiszolgálna. Megoldható ez? Ha igen, mennyire macerás? Nem szedtem még szét, de ha túl bonyolult, vagy nem is kompatibilis a kettő, akkor berakom a 212-őt és használom úgy ahogy van.

[ Szerkesztve ]

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.