Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz kicsirigó7 #5550 üzenetére
Thermaltake Armor Jr. gépházam van, nincs takaró. Most viszont nem csinálja. Érdekes számomra ez az egész.
-
Kcsabi
tag
Egy ismerősömnek van egy Samsung SH-S203D írója.
Már egy ideje panaszkodott, hogy nem ír rendesen.
Régebben írt lemezeknél az Opti drive control be is azonosítja az írót 203D-nek.
Azt vettem észre, már nem 203D-nek látja a gép, hanem 203P-nek.
Ez hogy lehet, Samsung Live update progiával frissítette a firmwaret.
Mi külömbség van a 203D és a 203P között. -
p.t.r
aktív tag
Szevasztok!
Gondom akadt egy NEC ND-3551A íróval, mióta a win7 alól akarom használni. Csak pörgeti a lemezt végtelenségig de nem olvassa be. A gépen van linux is, ott semmi gond. Firmware cserével próbálkoztam 2.0.1-ről 2.0.3-ra, de nem segített. Az MS oldalán találtam egy hardware komatibilitási listát és úgy néz ki a dolog, hogy nem fejlesztettek drivert win7 alá ehhez az íróhoz. Szerintetek? -
kivulallo
tag
Szevasztok! ...megint én....
Megvan az új íróm, Plextor PX-L871A. Nagyon jó, már kerreg
DE!! Vettem egy DVD-RW-t, hogy felavassam, és Nero 10-el megírtam. ÉS! Szerintetek mi történt?! DVD-ROM-nak írta!!! ÁÁÁÁÁ
Megőrülök! A Windows a "write-protect" errort adja, a Nero nem hagyja a törlést.
Mi történik itt? Olvastam valami Packet Writingról meg minden..de nem tudom, hogy miről volt szó.Szóval csak.. Segítsééég
Köszi
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. A problémáim egy Samu SH-S223L sata-s íróval kb két hete kezdődtek, akkor raktam be egy PC Gurus-s lemezt, de az újságban írták, hogy lehet nem olvasható a lemez, meg soxorosításnál megsérül ésatöbbi ésatöbbi.... szóval fél óra volt kb mire mire beolvasta,
Aztán találtam itthon egy dvd-t, amire nem volt írva semmi, hogy mi lenne rajta, ezért bedobtam ezt is. Ez is kb fél óra volt. Itt kezdett gyanús lenni a dolog. Mostmár odáig jutottam, hogy valamelyiket beolvassa kb 40mp alatt, valamelyiket 7:30 perc alatt sem.
Megnéztem ír e, egyet megírt, visszaellenőrizni nem tudta. A következőnél úgy tett, mintha írna, nem történt semmi, de a progi hibát észlelt és leállt, a lemez megúszta.
Progi újraindít, az írás elkezdődött, ajd 43%-nál a progi hibát észlelt és leállt, tehát a lemez mehet a kukába. Aztán találtam itthon a polcon egy SH-S223F-es szintén sata-s meghajtót, bedobtam a gépbe azt, teljesen hibátlanul működik, ír olvas, még majdnem számol is:
De a sluszpoén most jön:
Az először említett írót beraktam egy másik gépbe, és gond nélkül működik kb 15-20 sec alatt olvas, egy írtó karcos lemezt is kb 35-40 sec alatt. Írást nem próbáltam.
Szeretnék kérni egy kis segítséget, hogy akkor hol van a kutya elásva? Tehát akkor a meghajtó nem lehet jó? Vagy a gépemmel lehet vmi gond? Mert a másik meghajtó gond nélkül működik a gépemben.
Az író még majd egy évig garis, szóval nem tudom mi legyen.
Hja és majd elfelejtettem, hogy egyszer már visszavittem, és azt mondták, hogy a meghajtónak semmi baja, Win telepítés is indul róla, cd-vel, DVD-vel is megy, szóval pöpec. Magarul engem néztek hülyének, hogy egy jó írót bevittem gariztatni. De azért annyira nem hülyültem meg
Szóval ha tudtok, légyszi segítsetek, lehet nálma állítódott el valami, vagy nem tudom.
Előre is köszi a segítséget.
Hali.Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Henicica
tag
Sziasztok!
Plextor külső dvd-írómat próbáltam az asztali géphez kapcsolni, de valami gond lehet, mert nem ismeri fel...
A számítógép lefagy, a külső dvd-íróm meg villog. Egyszerűen nem értem...
A múltkor a laptopomhoz volt csatlakoztatva, azzal simán ment.
Most próbáltam a telepítőlemezzel is, de semmi.
Valakinek van ötlete, hogy mit csinálok rosszul? -
huskydog17
addikt
Sziasztok!
Volna itt egy sürgős probléma, remélem valaki tud segíteni! Az Optiarc 7580S típusú OEM íróról van szó. Jelenleg az FX20 jelzésű firmware-el üzemel, csakhogy óriási problémák léptek fel. Nevezetesen arról van szó, hogy egyszerűen nem tudok megírni egy darab DVD-t sem. A lemez fizikai állapota hibátlan, szóval ez nem lehet probléma. Az író szoftver az Ashampoo Burning Studio Free (6-os verzió). Az írás megkezdésekor, miután feltöltötte az adatpuffert, szenved a lemezzel, mintha nem tudná kezelni, nem pörgeti fel és rögtön itt kiírja, hogy nem írható a lemez.
Az operációs rendszer egy 64 bites Windows 7 Enterprise. Próbáltam keresni hozzá új firmware-t, de úgy látom, hogy ez az FX20-as a legfrissebb hozzá. Gyakorlatilag kifogytam az ötletekből. Mi jöhetett rá? Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne újra normális működésre bírni vagyis hogy tudjak végre lemezeket is írni?Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
válasz huskydog17 #5558 üzenetére
További érdekesség a problémával kapcsolatban, ami már nagyon gyanús. Feltelepítettem a CD BurnerXP nevű szoftver legfrissebb verzióját, amely kompatibilis ezzel a meghajtóval, de most egyszerűen nem látja a meghajtót. Az elérhető eszközök listájában sem szerepel. A Windows eszközkezelője ezzel ellentétben hibátlan működésről számol be. Most ilyenkor mi van?
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
kicsirigó7
senior tag
válasz huskydog17 #5559 üzenetére
Nem a fw verzióval, van a probléma, és nem is az író szoftverrel.
A hiba oka, hogy a 7580S nem kompatibilis a windows7-el [link].
Próbálj keresni a hardver gyártójánál, windows7 kompatibilis illesztőprogramot.
Ha nem lesz, akkor sajna író csere. Vagy xp alatt használhatod a jelenlegit.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz kicsirigó7 #5560 üzenetére
Érdekes viszont az Asus DRW-24B1LT nem is szerepel a listában (a dobozon Windows Pista logója szerepel-valószínű,hogy akkor jött ki mikor a win7 még a tervező asztalon volt-bár egy időben vettem a Samsunggal)
csak a Asus DRW-24B3LT
ellenben a Samsung SH-S223L annak a dobozán rajta van a Win7 logó
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz huskydog17 #5559 üzenetére
-
jeni
félisten
Vista illesztő program nem lenne jó hozzá? mivel azzal kompatibilis a win7
-
lama_lamm
aktív tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de minden DVD olvasó olvas DL dvd-t?
-
jeni
félisten
válasz lama_lamm #5564 üzenetére
erre az egyetlen választ az,hogy annak a DVD egységnek megnézzed az adatlapját a gyártónál és ott kiderül,vagy ha kéznél van kipróbálod elindul-e vele?
árban már nem érdemes foglalkozni sima DVD olvasóval,inkább egy DVD íróra menj pl.:
Optiarc AD-7260S-t vagy 7280S-t, a DVD+R DL lemezekhez.
DL lemezből csak Verbatim vagy Ricoh az ajánlott[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Értem, csakhogy ott van a probléma legfőbb forrása, hogy gyakorlatilag nincs hivatalos Windows 7 driver ehhez a meghajtóhoz. Az egyetlen gyártó, amely foglalkozott ennél az eszköznél a Windows 7 kompatibilitással, az a Dell. Ők csináltak egy Firmware-t, ami állítólag már kompatibilis vele (FD06-os).
Amúgy frissítettem az Intel AHCI drivert (H55 Express chipset) is, mert eddig a 2006-os MS féle drivert alkalmazta annak ellenére, hogy feltelepítettem a hivatalos Intel chipset csomagot. Minden chipset komponensnél manuálisan kellett frissíteni. Az update után valamicskét javult a helyzet, ezt úgy értem, hogy már tudok lemezt írni, de a még mindig nagyon szenved a lemezekkel. Jól lehet hallani, hogy amikor fel akar pörögni, valami mindig gyorsan lefékezi. Most felraktam az FD06-os firmware-t, ha lesz változás, szólok.jeni: Igen, úgy látom, hogy ez az FD06-os az egyetlen Win7 kompatibilis firmware, pontosabban én sem találtam többet hozzá. Ennek a meghajtónak a támogatása kritikán aluli, nevetséges, hogy nincs hozzá semmi!
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz huskydog17 #5566 üzenetére
ezt nevezik marketingnek,vegyetek,vegyetek és vegyetek
-
huskydog17
addikt
Persze, persze, de nem erre gondoltam. Úgy értettem, hogy míg az Optiarc retail, azaz nem OEM termékeinél gond nélkül megtalálod a hivatalos oldalon a gyári firmware-t, addig ennél a meghajtónál szinte az egész interneten nem találni semmit. Amit találni, az pedig gyakorlatilag nem hivatalos, pontosabban az egyik gyártó sajátja. Ha már a Sony-NEC csinálja ezeket az OEM modelleket is, akkor én úgy gondolom, hogy ezekhez is kötelességük lenne gyári firmware-t kiadni, legalábbis egy ideig, néhány évig.
-
jeni
félisten
Hello
Ez a firmware melyik íróval kompatibilis Liteon illetve az Asus esetleg Plextor vonalon?
Lite-On iHAS424 B -
adam0222
csendes tag
Sziasztok,
Nem ismeri fel a gépem az újonnan vett SATA DVD írót.
Eddig egy IDE DVD íróm volt, ami tönkrement, most vettem egy SATA-sat. Mivel nincs SATA tápkábel a tápegységből, ezért egy Molex-SATA átalakítóval kapja a tápfeszültséget.
indításkor megjelenik egy Scan Drives.. szöveg, majd hibaüzenet, és egy billentyű leütésére töltődik a windows. A bejelentkezés után pedig a windows egy RAID illesztőprogramot akar telepíteni.
Mi lehet a hiba? Abból adódik a probléma, hogy a DVD írónak szüksége lenne egy 3,3 V-os jelre is, ami az én esetemben nincs?
Vagy az alaplapom nem támogatja a SATA DVD-írókat, hanem csak a SATA merevlemezeket?DVD író: Sony AD-7260S
alaplap: MSI 7142Köszönöm a segítséget előre is.
-
jeni
félisten
válasz adam0222 #5570 üzenetére
Szia
A Sata csatlakozó az univerzális,ha tudja fogadni a sata HDD-t akkor tudnia kell a Sata DVD-t is. Szerintem meghajtó ütközés vagy drive nincs a gépeden. Annyi lehezt,hogy az régi Sata 1 dugós ( a régi P4-s alaplapok ) ami után az elterjedt Sata 2 van,és az új meg a Sata 3.
Molex és az új Sata felületű egységeknek csak a dugó mérete az amiben különbözik az IDE csatlakozású egységeknél. -
adam0222
csendes tag
Köszönöm a választ.
Telepítettem egyébként ezt a RAID drivert, és így sikerült elérni, hogy a gép felismerje a meghajtót. Viszont pár perc után mindig sikerült lefagyasztani a windowst, ha DVD-ről akartam olvasni, van hogy utána már a DVD író tálcája sem nyílt ki.
A SATA dvd író dokumentációjában egyébként ezt találtam még:
Your computer's S-ATA connection
must support the ATAPI command
set. Some computer motherboards
have S-ATA RAID chipsets and/or a
BIOS that do not support the ATAPI
command set used by optical disc
drives.Ez mit jelent most pontosan? van kétfajta megvalósítása a SATA-nak, az egyik esetben RAID vezérlővel, a másik esetben ATAPI parancsokkal, és ez utóbbi kellene a SATA dvd írókhoz? És az én alaplapom pedig valószínű hogy csak a RAID-es megvalósítást támogatja, és ezért esélytelen a dolog?
Egyébként írtam már a webáruháznak, hogy vissza adják-e a pénzt.. veszek inkább egy IDE dvd írót, valahogy túl sok stresszel jár egy SATA DVD írót telepíteni.. XD
de ha van valami ötleted vagy javaslatod, azt szívesen fogadom.
-
IRON STORM
őstag
válasz adam0222 #5572 üzenetére
Simán lehet inkompatibilitás az adott sata vezérlő és az újonnan vásárolt íród között. Főleg a régebbi alaplapok sata vezérlőivel fordul(t) elő, hogy az optikai meghajtókkal nem tudnak együtt működni.
Az alaplap biosában a sata módnál van esetleg állítási lehetőség? IDE mód vagy Compatible mód? Érdemes átállítani és úgy is kipróbálni.
Ha nem megy akkor sem, érdemes IDE felületű írót venni.Csak a TDi!
-
draco31
veterán
Hello!
Kis segítség, vagy infó kellene nekem.
Történt ugyanis, hogy kb. 4 éve vettem egy LG HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N írót. 1.05-ös FW van rajta. Honlap szerint ez a legfrissebb rá.
Kb. 3 hónapja elkezdte rontani a -R-es DVD-ket. Eddig csak ilyeneket írtam vele. Először csak 5 ből 1-et rontott, aztán már kettőt, most ott járok, hogy mindet elrontja. A nero Keresés sikertelen hibát ír ki.
Elvileg kétrétegű, és újraírható DVD-ket is megtudna írni, de ezeket még újkorában sem írta meg.
CD-CDRW-ket továbbra is írja, és mindent be is olvas.
Lehet elhalálozott a feje?
Annyi hiba van még nála, hogy a tálcája az esetek 80%-ában csak 5cm-re jön ki, és ott megáll. Kézzel kell kihúzni tovább.
http://www47.zippyshare.com/v/77249841/file.html
Ide felraktam a nero-s hibanaplót.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Virág1990
csendes tag
Sziasztok!
A laptopom írójával akadt gondom. A típusa: matshita uj880s. Cd-romnak képzeli magát, a dvd lemezeket nem írja és nem is olvassa. Most tűnt fel, dvd-t kellene írnom, fogalmam sincs, hogy mióta van ez a hiba.
Próbáltam, amit tanácsoltak másnak: eltávolítottam a hardvert, leszedtem az ide vezérlőt, újraindítás. Ki is írja, hogy új hardver, dvd-ram, de továbbra sem jó.
xp-t használok a gépemen. Ha valaki tudna esetleg segíteni, azt megköszönném. -
adra
tag
Sziasztok,
Nekem sajna a Lite-on íróm tálcája nem nyílik. Korábban lemezzel megtette, most már akkor sem nyit ha hagyok benne korongot. Mit lehet tenni vele?
adra
MCC: Minőségi Certifikált Cuccok
-
King Unique
titán
Sehogyan se,pl,ha szoftveresen (Imgburn "gombjával") nyitod ki,v csak manuális gombnyomásos nyitásnál?
Esetleg ilyenkor van vmi kis lyuk a tálca körül/felett,abba szoktak széthajtott gémkapocs egyik végét beledugni,akkor kiold és kihúzható manuálisan,kézzel,v vmi ilyesmi...[ Szerkesztve ]
-
Anthony84
csendes tag
Hellósztok! Olyan problémál szembesültem, hogy a notebook-os matshita uj-862as tipusú dvd íróm nem olvassa be az üres dvd lemezeket! Cd-t, DVD-t olvas, de üreset nem! Mi lehet a probláma??? Eddig még semmi baja nem volt! Windows újratelepítése óta tűnt fel ez a hiba. Lehet, hogy már előtte is bajos volt, nem tudom! (Ritkán írok) De nagyon bosszant. Firmware nincs hozzá sajnos, de valami megoldás jó lenne rá. Már próbáltam eszközkezelőben az eltávolítást, regeditben filterek nincsenek, legfrisseb drivereket felraktam....., de semmi! Tudna nekem valaki segíteni ez ügyben, vagy forduljak az ASUS szervízhez??? Üdv
-
adra
tag
válasz King Unique #5577 üzenetére
Csak a vésznyitó tűvel lehet nyitni a kis furaton keresztül, sehogy máshogy. Nem lehet így normálisan használni az írót, pedig elégedett vagyok vele.
MCC: Minőségi Certifikált Cuccok
-
Anthony84
csendes tag
-
Biaggio
őstag
a Samsung íróm eleinte csak azt produkálta, h ahogy kiadta a tálcát, azonnal vissza is húzta, de ez még nem gond, fejleszti a reflexeket
jelenleg azonban se kép, se hang. a lemezt beveszi, fel sem pörgeti, villog egy kicsit, néha hangot ad ki. se CD-t, se DVD-t nem olvas. kuka?
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Van egy Nec DVD- íróm nero 6 tal használom. Nem akarja megírni a dvd-imet. Unknown phase errort ír ki. Próbáltam ilyeen meghajtó tesztet csinálni ott pedig azt írta ki
unrecovered read error 031100
Az érdekes az, hogy egy újraírhatós dvd-t sikerült vele megírni, de csak úgy, ha csak egy 350 megás cuccot raktam rá. Mi lehet a gond, hogy többet meg nem ír, illetve normál dvd-re meg egyáltalán nem akar írni?Üdv: Fishor
-
Piect
csendes tag
szép napot lenne egy kis problémám van egy samsung sh-223l tipusu dvd irom. Winxp sp3 32 bit van alatta. Nah most a probléma csak olvasonak ismeri fel az xp se néro se más iro porgram mint iro nem látja csak olvasonak. Átraktam másik gépbe win7 64 bit tökéletesen müködik. Régebben mikor megvettem ugyan ez a probléma állt fent csak xp alat nem volt hajlando iroként müködni de egy forumon sajnos már nem emlékszek melyiken volt rá megoldás valami driver törölgetés csak nem emlékszek ponotsan miket kellet csinálni és ment... most amin már tul vagyok a meghajto driverének törlés eszközkezelőben és gép ujrainditás=sikertelen , Sata driverek törlése gép ujrainditás=sikertelen, mindekttő egymás után és ujrainditás=sikertelen, mindig amikor vissza rakja ki is ijra csak mint olvaso telepiti. Alaplap driverek teljes lefrisités megtörtént semmi változás. De mondom még egyszer átrakom másik gépbe amin win7 van tökéletesen megy. MI lehet a gondja az xp-vel Választ(okat) előre is köszönöm
-
AggressiveGT
csendes tag
Sziasztok!
Másfél éve vettem egy ASUS 2014s1 meghajtót. Egy jó ideje olyan probléma van vele, hogy a DVD lemezt 4x sebesség helyett 0,4x sebességgel kezdi írni, majd az írás végztével kiírja, hogy hiba történt, ezért egyes fájlok sérülhettek. Van hogy ennek ellenére jól írja ki, de többségében tényleg van kisebb nagyobb hiba. XP és Linux alatt is ezt csinálja. Van rá valami gyógymód, vagy újat kell vennem.
-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Nekem a 2 éves Optiarc AD-7201S írómmal lenne gond. Legfrisebb (1.09) firmware van rajta.
Kb 1 hete olyat csinál hogy a 16xos Verbatim lemezt csak 4xesen írja, vagyis az elején 6xosan utána 1 perc után lelassul 4x-re. Próbáltam másik Sata-ra átrakni de az se segített. ImgBurnt használok, meg kellene próbálnom más programmal is?
Előre is köszönöm a választ!Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
Stitch
őstag
Sziasztok!
Pár éve van egy NEC 7173-am, keveset használom. Most kellett volna pár dolog (ezzel az íróval írt Verbatim) DVD-kről, de egyet sem sikerült beolvastatni vele. Mi lehet a gond? Tönkrement volna az állásban?
Újraírható CD-t csont nélkül olvassa.
-
Wasp91
aktív tag
válasz IRON STORM #5589 üzenetére
Sata-s az író.
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
Wasp91
aktív tag
válasz IRON STORM #5592 üzenetére
Töröltem mindkét ATA csatornát aztán restart, de mégis 4x-esen ír. Lehet Imgburn-ben kellene állítgatnom valamit.
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
kicsirigó7
senior tag
Pontosan milyen Verbatim lemez? DVD-R vagy +R? Lényegesebb lenne, ha a tégely csomagolása meglenne, és azon mi van, Made in India - Thaiwan vagy China?
Vagy ha emlékeznél rá.
Próbáld ki másik márkájú lemezzel, Philips DVD-R+R vagy JVC +R.
Ha ezekkel is fenn áll a hiba, akkor igaza lesz IRON STORM-nak.
Ha ezeknél nem csökken le a sebesség, akkor a Verbatim lemezed minősége egyenlő a O-val.
Lehetséges, hogy koszos lett az optika az íróban. Egy tisztítás sem ártana neki.
Néha az ImgBurn is rakoncátlankodik, ezt sem árt újra felrakni.
De először próbáld ki más márkájú lemezzel. -
Wasp91
aktív tag
válasz kicsirigó7 #5594 üzenetére
Mínuszos lemezek, tégely csomagolása nincs már meg, de régebben nem voltak gondjai ezekkel a lemezekkel. Megnézem majd más lemezzel is akkor. Tisztításnak nem nagyon állnék neki mert azzal csak elbarmolnám.
[ Szerkesztve ]
-
muci
tag
Sziasztok.Lakásnagytakaritás után az asztali gépem nem ir, nem olvas, lehet,hogy a fejnél lehet a gond ? Tisztitásra mit ajánlotok ?
-
kicsirigó7
senior tag
A 16x -R Verbatim lemezek többsége manapság Made in China. Brutál rossz minőséggel.
A régebbi 2-3 évvel ezelőtti lemezeket nem lehet, nem is szabad a maihoz hasonlítani.
Ha egy lemez minősége nagyon rossz, akkor hiába állítasz be neki magasabb sebességet.
Mert az író vezérlő chipset-je pörkölés közben figyeli a már megírt részt. Ha úgy érzékeli hogy nem megfelelő a minőség, akkor előbb változtat a lézer intenzitásán. Ha még úgy sem jó, akkor visszább vesz a sebességen. 6x beállítás esetén, a legkisebb 4x-re. Tehát át vált 4x stratégiára.Az íród egyébként, nagyon jó szériából származik. Én reménykednék hogy a lemez minősége ilyen sz@r, vagy oprendszer gond van, tehát nem az író adja befele az unalmast.
Ezt is nézd meg majd, hogy másik gépben előfordul-e a hiba. -
Wasp91
aktív tag
válasz kicsirigó7 #5597 üzenetére
Ok, köszönöm a segítséget! Milyen lemezeket érdemes vásárolni?
-
kicsirigó7
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- Projektor topic