Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5601) Wasp91 válasza kicsirigó7 (#5600) üzenetére


Wasp91
aktív tag

Értem, akkor előző henger verbatimom valószínűleg +os lehetett, mert azokat írta szépen 8xosan. Amúgy apám szerzi a lemezeket egy ismerősétől ő meg nem nagyon ért hozzá.

Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál

(#5602) bdlackoo


bdlackoo
tag

Hello!

A problemam forrasa egy nec nd6750a dvd iro(nem mai darab) notiban van. Erdekes dolgot muvel velem ugyanis ha belerakok egy dvdt vagy cd amirol lehet bootolni nem olvassa be. Csak kattog benne a kis mehanika ami az olvasot mozgatja. Probaltam eredeti 7es win lemezzel, linux cd vel, ujrairhato dvdvel amire ezzel az iroval irtam ki a wint, sima irhato dvdvel amit szinten ezzel irtam ki , masik gepen irt winel egyik sem mukodott. ezekutan beledugtam egy dvd filmet, zenei cdt, adat dvdt, duplaretegu starcraft 2 dvdt :D mindet beolvasta es gond nelkul telepitettem rola a fent emlitett starcraftot. pillanatnyilag egy win xp fut rajta ezalatt nem hajlando beolvasni, bootolni sem :( . ezekutan egybol a firmware frissitesre gondoltam (hozzateszem ,h emlekeim szerint mar bootolt be linux errol a meghajtorol) nec oldalan meg is talaltam csak eppen a frrmwarek kozott mar nem szerepelt a neve :F
erre a problemamra szeretnek megoldast talalni valahogyan :) segitsegeteket elore is koszonom.

dinosaurs are jesus ponies

(#5603) feco100


feco100
tag

Hello!

Az alaplapomon van két SATA és két ATA port.Vettem egy 7260S típusú írót, amely ugye SATA portos. De mivel az alaplapi SATA portokra HDD-k vannak csatlakoztatva vettem egy ilyet [link] gondolván arra, hogy csak egyszerűen bedugom az ATA portba és működik. Itt jön a csavar mert nem működik. Egyszerűen nem ismeri fel a meghajtót. A gépen Win7 32 bites op. rendszer van, semmit nem állítottam el sehol.
Szerintetek van erre valami megoldás, hogy tudjam használni a meghajtót ezzel az átalakítóval?

Előre is köszi a segítséget!

Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!

(#5604) IRON STORM válasza feco100 (#5603) üzenetére


IRON STORM
őstag

"This converter by Delock enables you to convert the interface of your IDE drives (HDD) into SATA and the interface of SATA drives (HDD) into IDE 40pin."

Ez alapján elvileg nem működik optikai meghajtókkal, csak merevlemezekkel.

Le tudod róla olvasni az átalakító chip típusát?

[ Szerkesztve ]

Csak a TDi!

(#5605) feco100 válasza IRON STORM (#5604) üzenetére


feco100
tag

Ha nagyon muszáj akkor le, csak ahhoz szét kellene szedni a gépet.

Viszont ha jól értelmezem amit írtál, akkor ha az alaplapra csatlakoztatnám az írót és az átalakítóba a HDD-ket akkor működniük kellene?Egyébként ezen az átalakítón két SATA port van, ugye ez azt jelenti, hogy két HDD-t is csatlakoztathatok rá?

Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!

(#5606) IRON STORM válasza feco100 (#5605) üzenetére


IRON STORM
őstag

Igen. Próbáld ki hogy a merevlemezeiddel működik-e rendesen.
Ha igen akkor az alaplapira tedd az íród.

Szerk: Az alaplapod típusát még írd le.

[ Szerkesztve ]

Csak a TDi!

(#5607) feco100 válasza IRON STORM (#5606) üzenetére


feco100
tag

Asrock 775Dual - 880Pro

Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!

(#5608) IRON STORM válasza feco100 (#5607) üzenetére


IRON STORM
őstag

Ok a lappal nem lesz gond, kezelni fogja az optikai meghajtókat.

Csak a TDi!

(#5609) feco100 válasza IRON STORM (#5608) üzenetére


feco100
tag

Köszönöm a segítséged! :R
Mindjárt ki is próbálom.

Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!

(#5610) feco100 válasza IRON STORM (#5608) üzenetére


feco100
tag

Hello!

Sikerült megoldani a problémámat! :)
Nagyon szépen köszönöm a Segítséged! :R
Működik minden (2 db HDD, 2 db ODD)

[ Szerkesztve ]

Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!

(#5611) nagyvixi


nagyvixi
tag

SEGITSETEK KÉRLEK!

Vettem egy Sonynec 7280s-irót!

Gyönyörűen felismerte a gép meg minden,de orbitális totál ismeretlen problémám van vele!

Amikor olvasok vele valamit és kiszedem a lemezt a hdd led elkezd pirosan a gépházon egyfolytába égni,a winyók semmit nem csinálnak a gépben,semmit,meghallgattam semmit,csak pirosan ég a ledje a winyó lednek,a dvd iró onnantól kezdve meg nem olvas!

Egy lemezt ha beteszek és elkezdem olvasni végigolvassa és utána pirosra vált a hdd led lent a gépházon,és ég egyfolytába,és nem értem miért!És innentől kezdve nem is olvas megint a dvd iró!

Ha újraakarom inditani a gépet akkor vár a pirosan égő winyóra ami nem csinál semmit,áll egyhelyben a gép,mintha blokkolná valami!

Valami ötlet??? :F

Szóval beteszem win 7 64 bit ultimate alá egy 7280s irót és amikor a lemezt beolvastatom nem pörgeti fel csak félig és a winyó piros ledje a házon meg világit egyfolytába mintha az eszköz lefagyott volna!
A winyó persze semmit nem csinál nem kerreg stb.!

Na már most elegem lett ebből és behoztam a munkahelyemre,megnézem itt.Itt is ugyanaz a 64 bites win 7 van mint otthon és itt megy!!!

Tegnap még otthon visszatettem a régebbi satás sonynec 7200-as sorozatú iróm azzal ment tökéletesen a gép,utána kicseréltem a 7280s-re azzal nem ment azt csinálta amit irtam!

Itt bent a melóhelyen meg működik!

Most akkor baszki az otthoni op rendszeremet vagy alaplapomat nem szereti?

A dologhoz annyit hozzátennék hogy ahci drivereket kellett a winyóimon meg mindenen alkalmaznom mert 5 db sata van az alaplapon és vettem két winyót az utóbbi időkben és csak úgy kezel 5 eszközt az alaplap ha ahci modban van és win 7 alatt is ahci-t meg kellett csinálnom!

Viszont mondom ez a rohadt 7280s nem megy otthon!

Nem lehet hogy ehhez a meghajtóhoz mondjuk nem elég már a sima win7 alatt utólag végzett ahci mode átkapcsolás regbe?Mert ugye irtam fentebb hog yutólag lett 2 winyó a gépbe rakva és az 5 sata portot nem látta ugye a win 7 csak ha a biosban átálitottam ahci mode-ra+a win 7-ben meg a regbe ahci mode-t átállitottam,onnantól mind az 5 sata portra kötött eszközöm (4 winyó+dvd rw) ment!

Na már most Mi van ha az új 7280s--es iróhoz ezek a beállitások nem elegek?

Letöltöttem ahci külön drivert az asus honlapjáról az alaplapomhoz ezt tegyem még fel és akkor nem "állna be" az iróm? Ezzel meg csak az a gond hogy nincs setup file benne,csak az eszközkezelőből tudnám megfrissitani a mit? Mert nem tudom mit frissitsek az optiarc dvd rw-re küldjem rá az infet,vagy az ide lemezkezelőkre az eszközkezelőben,melyeket frissitsem vele ? :-/

Tehát letöltöttem az ahci drivert az alaplaphoz,és mivel nem setupos,igy csak eszközkezelőbe tudom inf-jéből frissiteni,van sok cat meg sys file benne..
kérdés mire menjek rá az eszközkezelőben,mit frissitsek inf-el,a dvd rw-t,vagy az ide/atapi vezérlők valamelyikét..?És ez megoldaná a dolgot szerintetek amúgy?

(#5612) sladka_pani


sladka_pani
aktív tag

Az előbb olvastam, hogy piros led... nekem is azzal van gondom, de nem úgy, mint a fenti kollégának. Egy "ezeréves" (2004-ben vettem) Lite-On DVD íróm van (4x tud írni DVD-t) a retro gépben, és most hogy átraktam őt új házikójába (meg nem volt használva 2 hetet), kötöm be, és ugyan fel ismeri meg minden, csupán bekapcsolástól fogva pirosan világít a LED lámpája, el sem alszik, max mikor dolgozik belevillog a narancssárga :F Alapból ez zöld amúgy, bekapcsoláskor felvillan, amugy elalszik ha nem olvas. Ha ír akkor kellene pirosan világítania, a narancssárga fogalmam sincs mit jelez, talán az csak az hogy a zöld belevillog az állandóan világító piros szinbe... :D Na de kérem mi a franctól lehet ez, gondoltam jumperre, tápkábelra, de átszúrtam mindegyik ágra a tápot, jumpert is (anélkül is próbáltam), csak a 12V volt rajta, akkor is egyből pirosan világít. Mi légyen? :)

...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

(#5613) sladka_pani válasza sladka_pani (#5612) üzenetére


sladka_pani
aktív tag

Hozzáteszem: LDW-811S -> Erről a típusról van szó. Köszönöm!

...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

(#5614) nagyvixi


nagyvixi
tag

A MEGOLDÁS:

Először ugye sima bios beálitásokkal a windowst inditva a windows regjébe átállitottam a ahci mode-ot,ezután a biosba beálitottam ugye szintén az ahci módot,ezután a windows lehúza ugye az ahci drivereket a meghajtókhoz!

És idáig igy volt és most jön a lényeg:

Gondoltam letöltöl az alaplaphoz a mostani ahci drivereket win7 64 bit alá ÉÉÉÉÉÉÉS:

Az ahci ide vezérlőt megfrissitettem amit letöltöttem arra és láss csodát!!!!

Működik!!!!!!!!!!!!!!!

Átirta a vezérlőt nvidia nforce ahci vezérlőre és sokkal intelligensebb lett a menüje ha rámegyek,mutatja a sata 0.1.2.3.4.5-öt stb.

És a lényeg hogy újabb sokkal a driver mint szaros win 7-be és most már működik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(#5615) nagyvixi


nagyvixi
tag

ÉÉÉÉsss a hab a tortán!Van kb.30 db lila tdk lemezem amit szinte nem is használtam az elmúlt 2 évben,de a napokban levettem és olvashatatlan volt mindhárom másik dvd meghajtómban,apám gépében is,nagoyn ideges lettem meg minden,mert rengeteg munkámba telt mire azokat a filmeket megszereztem kiirtam és nem is használtam és olvashatatlan...pfff...gondoltam megpróbálom a mostani üdvöskével a 7280s-el,amim van,és megőrülök,már 3 lemezem visszatudtam hozni vele,olvassa,igaz lassan de beolvasta és lemásoltam winyóra és újrairtam,iszonyat durva ez az író,le a kalappal!!!

(#5616) sladka_pani válasza sladka_pani (#5613) üzenetére


sladka_pani
aktív tag

Fogalmam sincs mi történt, ebben a pillanatban (fél napos használattól) megjavult, átállt a színe zöldre, és elalszik ha nincs használatban. Remek. Mitől lehetett???

...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

(#5617) nagyvixi


nagyvixi
tag

Öcsém hogy ti mennyit tudtok ezer oldalon agonizálni és szenvedni ez szörnyű..!

Vegyetek Sony 7280s-es írót,tökéletesen ír és olvas.Akinek meg baja van hogy kicsit hangosabb mint a többi,akkor erre meg azt tudom írni hogy röhögőgörcs a köbön!

Kit érdekel?A gépem többi alkatrésze coolerek winyók stb,hangosabbak,sőőt,a felettünk lakók 3-szor hangosabbak,sőőőt a kinti utcazaj 4 sávos autóút motorok mentők tűzoltók+a játszótér sikitozó hülyegyerekekkel ezerszer hangosbbak mint az író,na?

pfff :((

(#5621) nagyvixi


nagyvixi
tag

Asus plextor samsung stb.felejtős,sonynec a jó iró,és a legújabb tagjuk egyben a legjobb is a 7280s,tökéletesen ir és olvas,6 db lemezzel teszteltem és hiábtlanok a jitter és társai értékek,mi a francért kell minden szart összevenni?Amúgy meg már nem érdekel a dvd irás se nagyon,mert mondom van 5 db 2.5 terrás winyóm,egyiken mp3 másikon film harmadikon games stb stb.semmi értelme már dvdken tárolni az anyagot.Ezért vettem a winyókat,mert 96 db-os zipzáros tartókból összegyűlt 20 db otthon és elegem lett.

(#5622) nagyvixi


nagyvixi
tag

Amúgy levettem mindkét ház oldalát az 5 db 2 terrás winyó miatt,mert 45-50 fokosak voltak...és láss csodát,37-40 fokosak,nem semmi.

(#5623) MolGabi


MolGabi
aktív tag

Pioneer DVR-110D íróm tegnap óta nem írja meg a DVD lemezeket, CD-t is már csak a legkisebb sebességen ...

Fórumokat néztem, okulva sok szituáción, kipróbáltam mindent, de a probléma nem szűnt meg. A mai napon, egy másik géppel, Win XP alatt ugyan megírt egy lemezt, de hibásan. Utána egy Linux op. rendszer alatt jött az érdekes szitu ... megírta a DVD lemezt, a megírt adatot be is olvasta, DE ! Egy másik gépen windows alatt hibásnak vélte, visszarakva a Linux alá, az íróban viszont működött.

Ilyen jelenséggel találkozott valaki ? Linux alatt miért jó, és minden más környezetben miért produkálja tulajdonképpen ugyanazt ? Vagy egyszerűen csak kiöregedett már az íróm, és az utolsókat rúgja ?

Lemez olvasásával viszont semmi problémája nincs ...

[ Szerkesztve ]

(#5624) MolGabi válasza MolGabi (#5623) üzenetére


MolGabi
aktív tag

A mai napon, egy kis vírusírtás és egy DVD olvasó/író teszt lefuttatása után ismét ír az 5 éves íróm. Nagyon érdekes a dolog, a megoldást nem tudom mi hozta. Valaki esetleg ?

[ Szerkesztve ]

(#5625) MolGabi válasza MolGabi (#5624) üzenetére


MolGabi
aktív tag

Ez hihetetlen ! Ma megírtam egy lemezt, és a következőnél megint elkezdte a két nappal ezelőtt leírtakat ... de miért ? Nem igaz, hogy nem jár senki sem erre ! :(((

(#5626) IRON STORM válasza MolGabi (#5625) üzenetére


IRON STORM
őstag

Járunk erre is.. nehéz a hibát meghatározni ilyenkor, a legvalószínűbb a lézerdióda gyengülése szépen fokozatosan.Ha valóban gyengül, akkor felgyorsul a jelenség, mivel erőlködik a dióda. Az egyéb szoftveres gubancokat ha kizártad ( azt írtad) akkor más nem nagyon lehet.

Csak a TDi!

(#5627) MolGabi válasza IRON STORM (#5626) üzenetére


MolGabi
aktív tag

Egyszer jó, egyszer nem. Valószínű, mikor Linux alatt is írt rendesen, akkor épp olyanja volt, mivel itthon is megírtam utána vagy 5-6 lemezt. Ma összesen kettőt sikerült még, az egyiket az imént. De már 3 Maxell Gold lemezt elrontott, amit azelőtt sosem. Minden kizárható most már szerintem, egyértelmű, hogy döglődik az író, más nem lehet, ha jól sejtem !

(#5628) kozicsd


kozicsd
tag

Sziasztok!

Egy elég fura problémám lenne, remélem jó topicba írok, és előre bocsi, ha hosszú lesz.
Letörtem véletlenül a dvd olvasóm tálcáját. Egy másik olvasót beraktam, rákötöm ugyan úgy, ahogy a másikat, azonban a windows egyszerűen nem akar bebootolni :F Biosban sem lehet látni a meghajtót. Ha a régit dugom vissza, gond nélkül megy.
Mi lehet a baj?

(#5629) IRON STORM válasza kozicsd (#5628) üzenetére


IRON STORM
őstag

A másik olvasó ugyanúgy van jumperelve ahogy a régi?

Csak a TDi!

(#5630) blion válasza IRON STORM (#5629) üzenetére


blion
csendes tag

Sziasztok,

Van egy gyári dvd író a notebookomban (DS-8A3S), ami mostanában kezd bedögleni. Eredeti lemezeket egyáltalán nem képes olvasni, csak azokat amiket vele írtam. Ez miért van, tényleg a végét járja vagy más lehet a hiba oka?

Köszönöm előre is a segítségeteket.

(#5631) IRON STORM válasza blion (#5630) üzenetére


IRON STORM
őstag

Ha nincs szoftveres gond a géppel, gondolok itt az első hozzászólásra, akkor elképzelhető igen hogy haldoklik.

Csak a TDi!

(#5632) psg5


psg5
veterán

Adatmentés kérdés ide jöhet?

Más adatmentő topikok elég kihaltak?

Régi dvd-n képeket menteném ki, de nem is ismeri fel a lemezt egyik olvasó sem, író sem, sem a laptopban sem másik gépen. Próbáltam isobusterrel az sem látta, badcopy sem megoldás...
Van esély egyáltalán ezek után kimenteni valamivel a képeket?

F.K.T.

(#5633) ZeN973


ZeN973
tag

Segitséget szeretnék kérni!
Acer laprop írójával vannak próblémák!
Sima cd lemezt ír-olvas rendesen, de DVD-t megírás után semmi nem olvassa el , mással írt DVD-t is simán olvas!
Lehet hárdveres próbléma?
Vagy egyátalán mi lehet a baj?

:F :F :F

"to punish and enslave"

(#5634) Henker2


Henker2
addikt

Üdv! Segítsetek! Van egy Pioneer 216D DVD iróm és a DUAL lemezekkel problémázik. El kezdi megírni a lemezt és kb az 1/4-énél kidobja a lemezt medium hibára hivatkozva. Mi lehet a baj? Már több lemezt is kipróbáltam és ezt írja ki.

Köszi a válaszokat!

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

(#5635) Szpisti


Szpisti
addikt

Sziasztok!
Ha firmware frissítés közben váratlanul lefagyott a frissítés 97%-nál, majd újraindult a gépem és most már a bios sem ismeri fel a Pioneer BDR-206DBK meghajtómat, akkor van még valami mód rá, hogy életet leheljek bele?

(#5636) Henker2 válasza Szpisti (#5635) üzenetére


Henker2
addikt

Sajna annak több mint valószínű, hogy annyi :(

Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G

(#5637) jeni válasza Szpisti (#5635) üzenetére


jeni
félisten

itt az a kérdés,hogy a géped okozta a bajt vagy sem?
meg kell próbálni a gariztatást,hogy a gyári firmel volt a gond,bár ezt nehéz bizonygatni
főleg úgy,hogy előre figyelmeztetnek a firmware csere esetén a be nem látható következményekre

(#5638) Phili


Phili
tag

Van egy Samsung DVD íróm és lemezírásnál kb 5 és 10%nál kidobja a lemezt nero és sajátgép alatt is,eddig minden rendben ment.Az illesztőprogram a win szerint naprakész.
Valaki segítsen.

(#5639) Phili válasza Phili (#5638) üzenetére


Phili
tag

Megoldódott,most meg ír rendesen viszont ha valaki tudja a jelenség okát kíváncsi lennék rá!

(#5640) nyaki01


nyaki01
tag

Üdvözlöm a mesterurakat!

A combo típusa: LG GCC-4522B, fw.: 1.08

Hibajelenség: DVD-t olvas, de a CD-ket nem hajlandó kezelni.
A rendszer amiben van: újratelepített XP 32bit, master-ként az IDE 2 legvégén árválkodva, 40 eressel csatlakoztatva.
Amit eddig próbáltam: Új op. rendszer, 80 eres kábel, eszközkezelőből eltávolítani és újra felismertetni (minden rendeben zajlott), fw. frissítés (a jelenlegi a legújabb).
Hiba lefolyása: A CD lemezt betéve vagy kidobja, vagy sokáig villogó LED után egy nagy semmi. A különböző progik felismerik és kezelik a meghajtót, de a CD résszel nem tudnak mit kezdeni.
Milyen jellegű a hiba?
Köszönöm a segítségeteket előre is.

[ Szerkesztve ]

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!

(#5641) jeni válasza nyaki01 (#5640) üzenetére


jeni
félisten

Szerintem kérj kölcsön egy DVD írót valakitől.ha ugyan ez a jelenség van akkor a géped a LUDAS,de az az érzésem,hogy az íród haldoklik

érdemes egy IDE felületű Samsung SH-222L írót beszerezned ami ma kapható legszebben író DVD író

(#5642) nyaki01 válasza jeni (#5641) üzenetére


nyaki01
tag

Köszi a választ!
Gondoltam, de nem reméltem ezt a választ, bár én is hardverre gyanakodtam.
Köszi a tanácsot az újjal kapcsolatban.

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!

(#5643) jeni válasza nyaki01 (#5642) üzenetére


jeni
félisten

esetleg kölcsön adod a tiedet,hogy egy másik gépben mit tesz az íród?

(#5644) nyaki01 válasza jeni (#5643) üzenetére


nyaki01
tag

Kösz, de kipróbáltam és egy másik gépben is dettó. :((

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!

(#5645) IRON STORM válasza nyaki01 (#5640) üzenetére


IRON STORM
őstag

Az infravörös lézerdióda ment tönkre. Nincs mit tenni csere.

Csak a TDi!

(#5646) frenki98


frenki98
csendes tag

sziasztok egy olyan gondom lenne ,van egy LG DVD iróm GSA-T40 NBBB és minden lemezt beolvas és lejátszik de irni nem ir ,mindig kiirja hogy irás hiba ,2 éve vettem ,fél évet használtam kb. addig semmi gond nemvolt vele egyszerre csak ennyi ,törölni sem törli a lemezeket ,mi lehet a gond ha valaki tudna segiteni ,előre is köszönöm!

(#5647) nyaki01 válasza IRON STORM (#5645) üzenetére


nyaki01
tag

Igen, igazad van. Rámértem.

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!

(#5648) nyaki01 válasza frenki98 (#5646) üzenetére


nyaki01
tag

Hali!
Nekem, amikor ilyen hibát írt és szükségem volt mindenképpen az íróra, akkor egy op.rendszer újratelepítés mindig megoldotta a problémát. Lehetne itt okoskodni, hogy ezt, meg ezt állítgassam, de sajnos ez lehet program ütközés, de lehet akár vírus is és amire beállítom, lehet rámegy a fél életem, ezért én, mivel lehetőségem van rá, újratelepítem az egész op. rendszert. Ha ez nem oldja meg, akkor hardver hiba lesz. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!

(#5649) PapaMaci


PapaMaci
őstag

Sziasztok!
Segítsen valaki!
Az hogy lehet, hogy vettem egy hegyomlásnyi CD-t, és ha 4x-esen írok rájuk audiot, akkor semmi nem olvassa el, de ha 16x-osan, akkor hibátlan. Régi iskola híve vagyok, hogy audiot ne írjak nagy sebességgel, pláne olyat, ami gyártásba megy, de ilyennel még nem találkoztam.
Amivel írni próbálok, az plextor PX810, 48/24/48, és Premium.
Van egy PX800-as is, aminek 8x-os a legalacsonyabb sebessége CD írásnál, az majdnem hibátlan lemezeket ír.

Létezik még olyan lemez, amit tudok 4x-esen írni, vagy felejtsem el?

Hja... A laptopomban is csak 10x-esen tud CD-t írni az optikai, és azzal is hibátlanok a lemezek...

...mint az közismert...

(#5650) PapaMaci válasza PapaMaci (#5649) üzenetére


PapaMaci
őstag

A lemezek pedig TDK, EMTEC, Verbatim.
Először azt hittem, ráfutottam valami hamisítványra. De az, hogy mindhárom fajta hamis legyen, azt már nem tartottam elképzelhetőnek.

[ Szerkesztve ]

...mint az közismert...

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.