Hirdetés

2024. február 22., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1) daninet


daninet
veterán

Tehát van egy DVD és egy cd íróm a DVD író LG a CD író Samsung...
A probléma ott kezdődött hogy leültem DVD-t irni és nem ismeri fel a Nero a DVD-író (nem talál semmit csak image driveot) feltettem egy ujjabbat (6.?.?) de azzal se...feltettem egy roxio easy cd creatort és azzal se jo felettem egy clone cd-t és azzal se!!!!!! :Y :F :F
Mondom: most akkor mi van?
Erre valami nagyokos a terminálon monnya tegyek fel uj aspit...
Leszedem az adaptec oldaláról a legfrissebbet semmi... (az egészben az a legviccesebb hogy a nero info tool felismeri de a program cseszik észrevenni :( )
Na mitévő legyek mit csináljak??


Előre is köcce! :))

hibakeresési útmutató, PPeter tollából:

És akkor álljon itt jelesül újra a - kicsit frissített - hibakeresési lista, hogy mit kell tenni, ha az író hibázik, lefagy, nem jól ír, nem jól ismeri fel a lemezeket stb.:

0. Az esetek többségében, ha az író lefagy írás közben, vagy nem jól ismeri fel az írható/újraírható lemezeket, nem az író a hibás, hanem szoftveres és/vagy felhasználói probléma áll a dolog mögött, esetleg valamit csak elnézel, ezt nem árt észben tartani! Mindenféle további lépés előtt vegyél vissza minden tuningot. Ha az író látszólag jól megírja a lemezeket, a korongok jól olvashatók, de HIBÁS (tehát szépen olvasható, csak éppen korrupt, elváltozott) adatok kerültek rá, akkor az esetek 99%-ban memóriahiba (esetleg tuning miatti instabilitás) van a háttérben, esetleg hibás kábelek.

1. Ha 80 eres kábelen van az íród, akkor próbáld ki egy 40 eres, nem hengerelt szalagkábel végén, masterként. Semmiképp ne legyen fiókos merevlemez mellett, a tesztelés idejére mindenképp legyen egyedül egy csatornán. Biztosan hibátlan kábelt használj, a jumperelés legyen direkt, tehát ne Cable Select állásban, hanem Masterként. A modern írók töbsége menet közben többször kalibrál - beállítja a lézert a lemez észlelt paraméteri szerint -, ezért a bufferének folyamatos ugrándozása (ha nem társul megnövekedett írási idővel és nagy processzor terheléssel) nem hiba, hanem üzemszerű, normális jelenség.

2. Ha Intel lapkakészletes alaplapod van és telepítettél külön Intel Ultra Storage drivert, vagy Intel Application Acceleratort (IAA), akkor ezeket feltétlen uninstalláld! Intel lapkakészlethez bőven jó a sima chipkészlet driver (inf update), az újabbakra fel sem megy az IAA.

3. Ha VIA, ATI, SiS lapkakészletes alaplapod van, akkor a legújabb alaplapi és IDE/ATA driver segíthet, amit az alaplap gyártójának vagy a chipkészlet gyártójának az oldaláról tudsz leszedni.

4. Ha Nvidia Nforce-os alaplapod van és tettél fel alaplapi és/vagy IDE/ATA drivert szedd le (uninstall), menjen inkább azzal, amit az XP magától tenne fel!

5. Legújab XP (SP2) nagyon ajánlott, a lehető legújabb írószoftverrel, amit csak el tudsz érni.

6. Ha véletlenül nem a normál IDE/ATA vezérlőn lenne a meghajtó, hanem valami RAID-es csatornán, akkor tedd a normálra. A külön kapható ATA/IDE kártyák többségével NEM működnek jól a CD/DVD drive-ok.

7. Mindenféle emulátor, CD/DVD-író, másoló, klónozó program, különös tekintettel a BlindWrite, Alcohol, CloneCD/DVD és hasonló programokra, szigorúan eltávolítandó, amíg nem jössz rá a hiba forrására! A hibakeresés idejére csak a Decrypter, ImgBurn maradjon, melljük a legújabb Nerot (ne az ultra, ne az enterprise, hanem a sima Premium demó változatát, ami le lehet tölteni a hivatalos oldalról) tedd fel, Daemon Tools is maradhat, de kikapcsolt védelmi emulációkkal (ha piros a tálcán az ikonja, az a jó!). Három-négy évvel ezelőtti CD/DVD-író programok telepítése erősen kerülendő, egyrészt nem fogják rendesen felismerni az új íródat, másrészt hanyattvághatják az XP-t!

8. InCD-t, DirectCD-t, ''DVD-RAM driver'' és hasonló UDF/packet módban működő programokat is távolítsd el.

9. Az XP sajá, beépített CD-író szolgáltatását is kapcsold ki, a szolgáltatások (services) alatt találod a computer management alatt ''IMAPI CD burning... blabla'' névvel. Mehet Disabled-re nyugodtan, bár ritkán okoz gondot, cserébe használhatatlan.

10. Minden olyan programot, ami beül a tálcára és a háttérben figyeli, piszkálja a meghajtókat (egyes multimédiás lejátszók, képnézegetők is tesznek fel ilyet), iktass ki, ne menjen semmi olyan program, ami buzerálja a drive-ot írás közben.

11. Ha az író látszólag jól felismeri a lemezeket, felajánlja a nagy írási sebességet, de a kiválasztott nagyobb sebesség ellenére feltűnően lassan ír és fokozottan terheli a rendszert kommunikáció közben, akkor minden bizonnyal nem DMA, hanem PIO módban megy a drive. Ennek jellemző tünetei a nagyon belassult adatátvitel és a magas CPU terhelés (DMA, azaz Direct Memory Access hiányában a processzor végez minden munkát ilyen esetben). A kiválasztott nagy sebességű írás/olvasás (pl. 16x-os sebesség) ellenére a meghajtó akár fél órán át, vagy még tovább küszködhet egy teljes lemez kiírásával, olvasásával. Figyelem: nem arról van szó, amikor nem tudod kiválasztani a nagy sebességű írást/olvasást (az más hibára utal), hanem arról beszélek, amikor hiába engedi számodra a program (pl. a Nero) a nagy tempó kiválasztását, ehhez képest mégis túl lassan működik a meghajtó (és nemcsak íráskor, hanem minden műveletnél). Megoldás: Tüneti kezelésként használhat, ha azt az ATA/IDE csatornát, amint az író van, kidobod az eszközök közül az Eszközkezelőben, a restart és (újra)felismerés után viszakapcsolja a DMA módot Windows. Erről a problémáról bővebben olvashatsz itt: [link].

12. Ha az a problémád az íróval, hogy nem ajánl fel - neked tetsző - alacsony írási sebességet egy-egy lemezhez, akkor felesleges más íróprogrammal próbálkozni, nem a szoftver a hibás. Az író annak alapján ajánlja fel az írási sebességeket egy lemezhez, hogy a firmware-ének adatbázisában az adott lemez-azonosítóhoz (MID) milyen írási stratégiák tartoznak (lemezenként, MID-enként minden egyes támogatott írási sebesség egy-egy külön stratégia). Tehát még ha ki is tudnád választani erőszakkal az alapból fel nem ajánlott sebességet, az író az ahhoz legközelebbi, támogatott sebességgel írna, vagy visszadobná az írási parancsot. Ha 2x-esen akarsz írni, vegyél 2x-es vagy 4x-es lemezt.

+1 Mindig próbálj ki többféle lemezt. Érdemes normális lemezekre írni, ésszerűen megválasztott írási sebességgel. Régebbi írókkal előfordul, hogy nem ismerik fel rendesen a mostani gyors lemezek némelyikét. Erre - ha a firmware frissítés nem segít - nincs orvosság, azon kívül, hogy megpróbálsz olyan lemezt venni hozzá, amit még hajlandó felismerni és megírni rendesen.

a hozzászólást ngabor2 szerkesztette 2007. 01. 21-én, 14.34-kor

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#2) Petie válasza daninet (#1) üzenetére


Petie
veterán

up neki mer érdekes :))

[Szerkesztve]

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#3) Petie


Petie
veterán

ki se tuddo választani a neroban?vagy meg se nézted?

ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °

(#4) erdoke válasza daninet (#1) üzenetére


erdoke
titán

DVDDecrypter se látja?
Nézd át még1x a bekötését. Lemezt felpörgeti, amikor beleteszed?

A legjobb aláírás a héten

(#5) daninet


daninet
veterán

XP-ben lehet irni olvas pörget stb csak valami softwares baszás baja van....
valami a windózzal...
a cd-iro progik abszolute nem latjak...ecceruen nem talaljak!!!
csak image drive-ot talal

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#6) L3zl13


L3zl13
nagyúr

A Nero nem demó módban fut, vagy nem valami OEM-es kulccsal regelted?

Aki hülye, haljon meg!

(#7) tonyo2


tonyo2
tag

Hahó mindenkinek!

Nekem meg az a problémám hogyha DVD-t írok a notebookon, akkor írás közben kiíírja hogy burn process failed!
De cd-t tudok írni rendesen. Feltettem újabb firmware-t, azzal sem jó.QSI SDW-041 ről van szó.Van valakinek valami ötlete esetleg?

A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz elő.

(#8) qhanti


qhanti
csendes tag

Nekem az a problémám, hogy a DVD olvasom nem játszik le DVD (gyári) filmet, ami más gépen fut. Lefagy és kiírja, hogy a program nem válaszol. Hardveres probléma nem lehet, mert a DVD jogtárat futattja gond nélkül. power DVD -t használok, de Windows Mediaplayer is lefagy. XP fut a gépen.

Ötlet, javaslat?

(#9) L3zl13 válasza qhanti (#8) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Lehet, hogy valami macrovision vagy régiókód probléma.

Esetleg nézd meg az AnyDVD-t, ez kiiktatja a macrovision védelmet. És nézd meg, hogy megfelelő régiókódú-e az olvasó.

Másolt DVD-t próbáltál? (Ezek általában régió és macrovision mentesek.)

Aki hülye, haljon meg!

(#10) qhanti válasza L3zl13 (#9) üzenetére


qhanti
csendes tag

próbáltam, de hasonló eredménnyel

(#11) erdoke válasza qhanti (#8) üzenetére


erdoke
titán

Régiókód be van állítva? Ha nem rpc1-es FW van rajta, akkor valamit adni kell neki. PowerDVD hajlamos elfelejteni megnézni, Media Playerről nem is beszélve. Újonnan ugye többnyire beállított RCE nélkül jönnek ki a meghajtók.

A legjobb aláírás a héten

(#12) qhanti válasza erdoke (#11) üzenetére


qhanti
csendes tag

alapértelmezésben felajánlott regkód van beállítva. Az a furcsa, hogy a másik gépemen ugyanaz a Power DVD fut és ott müxik

(#13) qhanti válasza qhanti (#12) üzenetére


qhanti
csendes tag

Basszus sehogy se akarja, már letöltöttem egy 3. lejátszó progit, de megfagy mint a szar. Lehet , hogy mégis hardveres a gond?

(#14) WRCLACA


WRCLACA
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy kissebb problémám a CD-írómmal. Vagyis szerintem a számítógépemmel lehet valami mert ez már a negyedik író amit beleraktam (most LG), de ez sem működik. Más gépben semmi probléma.
A probléma: Felismer mindent a gép, addig nincs is semmi probléma, de mikor írok akkor újraindul írás közben a PC. Néha sikerül megírni a lemeztt (nagyon ritka), de miután kiadja a lemezt újból újraindul a berendezés.
Mi lehet a gond? Voltam már szervízben is, ott azt mondták, hogy minden rendben, de érdekes módon én semmi változást nem vettem észre, vagyis rossz.
XP-m van, meg már ez az SP2 is rajta van (nemtudom ez hatással van e rá).
Úgy kábé 3 éve van meg a gép. Tehát nem egy nagyon új.

Más fórumokban olvastam erről a ''firmware'' dologról, hogy frissíteni kell. Ez lehet a gond?

Válaszotokat előre is köszönöm

Üdv

Laca

(#15) WRCLACA


WRCLACA
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy kissebb problémám a CD-írómmal. Vagyis szerintem a számítógépemmel lehet valami mert ez már a negyedik író amit beleraktam (most LG), de ez sem működik. Más gépben semmi probléma.
A probléma: Felismer mindent a gép, addig nincs is semmi probléma, de mikor írok akkor újraindul írás közben a PC. Néha sikerül megírni a lemeztt (nagyon ritka), de miután kiadja a lemezt újból újraindul a berendezés.
Mi lehet a gond? Voltam már szervízben is, ott azt mondták, hogy minden rendben, de érdekes módon én semmi változást nem vettem észre, vagyis rossz.
XP-m van, meg már ez az SP2 is rajta van (nemtudom ez hatással van e rá).
Úgy kábé 3 éve van meg a gép. Tehát nem egy nagyon új.

Más fórumokban olvastam erről a ''firmware'' dologról, hogy frissíteni kell. Ez lehet a gond?

Válaszotokat előre is köszönöm

Üdv

Laca

(#16) CsendPenge válasza daninet (#1) üzenetére


CsendPenge
őstag

Eszközkezelőben és lemezkezelőben mi a helyzet? Ott látszik az eszköz? És egy sima filekezelőben? Pl. totálkommander? (Total Commander :DDD) Biztosan engedélyezve van az eszköz, jól felismeri a win? Egy kábelen van a cd és dvd? Jól van jumperelve? Meghajtójel is van hozzárendelve?

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#17) CsendPenge válasza tonyo2 (#7) üzenetére


CsendPenge
őstag

Véletlenül nem a rettenetesen jó minőségű princo lemezzel próbálkoztál? Akár igen/nem, próbálj meg egy másik lemeztípust.

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#18) CsendPenge válasza WRCLACA (#14) üzenetére


CsendPenge
őstag

Firmware? Ehh...imádom, amikor valaki nem tud semmi értelmeset/érdemit mondani, akkor mindig kezdik a ''bios/firmware frissítés'' témát. Első körben kapcsold ki az automata újraindulást. Ha ezután kékhalál lesz, jól írd le/jegyezd meg, hogy mit ír ki, mert a ludas esetleg ott lesz elrejtve!
A géped ugye alapon megy, semmi tunning? Sztem nyomass még egy ram tesztet. Az sosem árt :)
(Az egyik: Bővebben: link, illetve ennek másik változata: Bővebben: link - én az elsőt szoktam használni, de próbáld ki a másikat is)

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#19) I_Am válasza CsendPenge (#18) üzenetére


I_Am
veterán

Nem is muszály leirni, mert a naplóba bekerül az ok és a hibakód is

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#20) Vitoo


Vitoo
csendes tag

Sziasztok

Van egy eléggé idegesítő problémám.
Az író Lg 4081b, legfrissebb firmware (A104)..
A dvd égetés kb. felénél a Nero elrontja az írást ''focus or tracking error'' hibaüzivel..
Xp-t már azóta 3x újraraktam. Nf7-es alaplap egyébként.
Kipróbáltam többféle Nforce drivert is.
Átkötöttem, új kábellel is próbáltam. Semmi változás Ugyanúgy rossz.. :(
Az a furcsa az egészben, hogy az újraírható dvd írása megy,csak az egyszer írhatóké nem. pl: Verbatim, Fuji..
Mi lehet a gond? Elromlott a drive talán, vigyem vissza garival vagy?
Valaki pls help me.

(#21) erdoke válasza qhanti (#13) üzenetére


erdoke
titán

Full adat (nem DVD-Video) DVD-t beolvassa gond nélkül?

A legjobb aláírás a héten

(#22) Vitoo


Vitoo
csendes tag

Most úgy néz ki hogy most az adatot sem olvassa... az újraírható TDK dvd-t sem, érdekes pedig tegnap legalább arra sikerült írnom..
mit tegyek firmware downgrade segíthet? (A104 ->A101)
Decrypterrel is próbálkoztam írni (teszt) ezt a hibát adta pl: Bővebben: link

[Szerkesztve]

(#23) WRCLACA válasza CsendPenge (#18) üzenetére


WRCLACA
csendes tag

Ehez a rendszer részéhez nemsokat értek, néha írok dolgokat.

tehát autómatice újraindulás kikapcsolva, és megjelent a kék képernyű szüveggel:
...ellenőrizze, hogy van e elég hely a lemezen (VAN). Ha a leállítási üzenetben valamelyik illesztőprogram azonosítva van, töltse le, vagy keressen frissítést a gyártótól. (itt mire gondol?). Próbálja meg a videókártya cseréjét. (Nvidia GeForce2 MX, ezem van)

A hardver értékesítőjénél keressen BIOS-frissítéseket.(Award Modular a BIOS-om) Tiltsa le a BIOS memóriakezelési beállításánál a gyorsítótározást és az árnyékozást. Ha komponensek eltávolításához vagy tiltásához csökkentett módot kell használni, indítsa újra a számítógépet, nyomja meg az F8-a, majd a speciális indítási beállításnál válassza a csökkentett módot.

Technikai információ:
*** STOP: 0x0000008E (0xC0000005,0x8054BA3B, 0xF5C45944, 0x00000000)

Hát ennyi. Egyébként nincs tuning. Memória 512 (SD), 1 GigaherzAMD, Abit KT7-es alaplap.

(#24) Vitoo válasza erdoke (#21) üzenetére


Vitoo
csendes tag

Már beolvassa az adat dvd-t visszaraktam a régebbi Nforce ide drivert...de csakis adat dvd-t olvas most be.. nem értem :F

(#25) erdoke válasza Vitoo (#24) üzenetére


erdoke
titán

Szedj le minden nForce IDE drivert, és próbálkozz a WIn saját driverével.

A legjobb aláírás a héten

(#26) Sn00k


Sn00k
veterán

hi!

Vettem egy dvd irot, na most benne van egy dvd film, (dvd power felinstallalva), és amikor leakarom jatszani nem csinal semmit :(
Egy csik megy a playerben mintha toltene a filmet, de azon kivul semmit nem csinal :(
audio_ts, video_ts ez a 2 konyvtar van a dvd lemezen...
Valakinek van 5lete ez miert van?

3njoy the Lif3

(#27) erdoke válasza Sn00k (#26) üzenetére


erdoke
titán

nForce IDE driver? :D

[Szerkesztve]

A legjobb aláírás a héten

(#28) CsendPenge válasza Sn00k (#26) üzenetére


CsendPenge
őstag

''audio_ts, video_ts ez a 2 konyvtar van a dvd lemezen...
Valakinek van 5lete ez miert van?

Azért van ez így, mert ez a szerkezete egy video dvd-nek.

Egyetlen filmmel próbáltad?

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#29) CsendPenge válasza WRCLACA (#23) üzenetére


CsendPenge
őstag

RAM testet neki. Legalább 3x menjen végig.

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#30) WRCLACA válasza CsendPenge (#29) üzenetére


WRCLACA
csendes tag

Most viszont segítséget kérek. Hogyan tovább miután kicsomagoltam a zip-et.

Bocsi hogy ilyenekkel fárasztalak, de tényleg nem tudok továbblépni.

Üdv
Laca

(#31) erdoke válasza WRCLACA (#30) üzenetére


erdoke
titán

Milyen zip-et? A Memtest-et?
Attól függ, melyik verziót szedted le. Van ISO változata, amit csak ki kell írni CD-re, aztán arról bootolni.

A legjobb aláírás a héten

(#32) WRCLACA válasza WRCLACA (#30) üzenetére


WRCLACA
csendes tag

Helló
Csupán elkellett olvasni az angol szöveget. És már ment is a dolog.

De viszont nem oldotta meg a problémámat. Vagyis minden maradt a régiben (lefagyás, kék háttér). Mi tévő legyek? Van még remény, vagy egyszerűen keressem fel a legközelebbi pc üzletet és vegyek új számítógépet?

Üdv
Laca

(#33) delta9 válasza daninet (#1) üzenetére


delta9
senior tag

ha fennvan a daemontools, akkor uninstalláld és látni fogja valszeg a nero az dvdiródat, utána rakd fel ujra a daemont és állíts be neki egy fix z vagy x meghajtó betüjelet jol.

(#34) jamye válasza WRCLACA (#15) üzenetére


jamye
csendes tag

Hello!

A gép 3 éves, de az írók, amiket próbáltál azok most lettek beletéve, vagy volt olyan, amelyikkel működött régebben rendesen?
Ezt ezért kérdezem, mert öcsém gépébe tettünk egy írót és nem volt hajlandó írni normálisan, menet közben, néha már az írás elején újraindult, egy tápcsere oldaotta meg a problémát. Az addigi konfigot még bírta, az írót már nem. Amennyiben nem ez az eset áll fenn, és a Memtest pár óra után sem jelez hibát, akkor passzolom...

(#35) WRCLACA válasza CsendPenge (#29) üzenetére


WRCLACA
csendes tag

Helló!
Ha elolvassa az ember az angol szöveget sokmindent megtud belőle...

Lefutott egy párszor, de nem változott semmi. Mitévő legyek? Van még lehetőség javításra, vagy mennek el a következő pc üzletbe és vegyek egy új gépet?

Üdv
Laca

(#36) WRCLACA válasza jamye (#34) üzenetére


WRCLACA
csendes tag

Helló Az első írót föl se ismerte (Sony), Philips kettő is volt benne, most egy LG-vel próbálkozok (féléves kábé)

A tápcserét még nem próbáltam. A Memteszt nem írt ki semmit.
Köszi az ötletet!

Laca

(#37) CsendPenge válasza WRCLACA (#35) üzenetére


CsendPenge
őstag

Nyah, itt vagyok :)
Szóval memtest szerint nem hibázik? Érdekes... ajánlanék egy ''fura'' hibajavítási módot, ami párszor már bejött, ha minden igaz, nem csak nekem :D
Szedd szét a géped. De totál. Egészen alkatrészekre. Izé, úgy értem, hogy táp maradjon egyben, de mindent ki a házból. Aztán vissza. Tehát szétszeded, összerakod a géped. Tudom, szívatásnak hangzik, de volt, hogy ez oldotta meg a gondot. Ha esetleg sierül Murphy-t elkapni, a nevemben is adj neki két pofont. ;]
A nagy kérdés: tudod-e valamilyen tevékeynséghez kötni a hiba előfordulását? Amikor elindítasz egy progit, beteszel egy cd-t, vagymittomén. Esetleg procit is teszteld le, ha még nem tetted meg. (legfeljebb nyugodtabban alszol majd, hogy a procinak sincs semmi baja) Ajánlat: Bővebben: link
Tudom, hogy ez megint egy tök általános válasz, de sötétben tapi a távsegíccség :)
Hmm...tápod milyen is van?
Egyébként a próbált írók másik gépben/gépekben mentek rendesen? IDE kábeled tuti jó? Cseréld ki, hátha segít valamit.
Renccernaplóba milyen bejegyzések vannak? App/system?

A sört vagy a bort szereted jobban? :D

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#38) WRCLACA válasza CsendPenge (#37) üzenetére


WRCLACA
csendes tag

Köszi a gyors választ, ezt is megpróbálom majd, most úgyis van benne egy 4160-as amit még ki kell szerelnem, enyém, de nem nekem lesz (természetesen nem megy).
Csak az írásnál van ez a gond, meg néha ha rárakom a kártyaolvasómat és nem ismeri föl és aztán ''lehúzom'' akkor megint kék.
Az eszközök más gépben működnek.
Kábeleket is megnézem.
Naplókat megnézem.
''Hmm...tápod milyen is van?'' - itt mire gondolsz?

A sört!:)

(#39) CsendPenge válasza WRCLACA (#38) üzenetére


CsendPenge
őstag

Hát a táp típusára. Esetleg kevés neki a táp, azért kérdezem. Jó, mondjuk ezt a kérdést utálom, mert soxor látom topicokban, hogy ez az első és tömegesen alkalmazott ''válasz'', olyan dolgokra is, amihez köze sincs a tápnak, vagy csak nagyon kevés.

És egy jó kis vegyes pörkölt mellé mit innál?;] Megjegyzem, ha rajtam múlna, lecseréltetném a levegőt sörre :DDD persze időnként nem vennék levegőt ;)

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#40) WRCLACA válasza CsendPenge (#39) üzenetére


WRCLACA
csendes tag

Megnézem!

Egy kis borovicsku jó a borhoz, de a sör is.
A német jó.

(#41) CsendPenge válasza WRCLACA (#40) üzenetére


CsendPenge
őstag

Mi a helyzet?

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#42) WRCLACA válasza CsendPenge (#41) üzenetére


WRCLACA
csendes tag

Hali!
Még nem volt időm (asszonypajtás) szétkapni a gépet. Talán vasárnap vagy hétfőn.
Szólok ha van valami!

Üdv

(#43) [HUN]lotr


[HUN]lotr
csendes tag

Üdv mindenkinek!

Most vettem egy MSI DR8-A2 dvd írót, még kezdő vagyok a témában, ezért kellene segítség.
Elkezdtem írni vele egy lemezt win2k alatt, kiirja ugyan, hogy 4x írás elindítva, de most 32 perc után is csak 30%- nál jár. elég sok apró fájlból áll amit kiírok ez lehet a problémája, vagy frissitenem kell valamit, hogy jobban menjen?
És még egy kérdés: a frimware-t hogy lehet frissiteni, mert azt irja a leírás, hogy dos modban kell a gépet elinditani, de nekem win2k van fent, hogy álljak neki?
ha vki tud, segitsen nekem! köszi.

(#44) CsendPenge válasza WRCLACA (#42) üzenetére


CsendPenge
őstag

Hehe! ;]:DDD

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#45) CsendPenge válasza [HUN]lotr (#43) üzenetére


CsendPenge
őstag

Írással kapcsoaltban első kérdésem lenne, hogy milyen lemezre? Mondjuk még ez esetben sem tűnik normálisnak az írási sebesség, ha nem egy lemeznél produkálja ezt, akkor vidd vissza, vagy próbáld ki másik gépben. (utóbbi jobb lenne, mert meggyőződhetsz, hogy a szervízben is reprodukálható a hiba) Persze ne egy fajta lemezzel.
Firmware frissítés? Sztem várj még ezzel, nehogyaz legyen a ''gond'' a szervízben, hogy a firmaware frissítés miatt elzavarnak, mondván, így már nincs gari...
De! Ha mégis belevágnál...leírhatnám, hogy és mit tegyél, de nem látom értelmét, hogy olyat írjak, amit a gyártó oldalán profibb, tisztább formában megtalálsz, már csak azért sem, mert szavaidból úgy tűnik, nem vagy tapasztalt infós/felhasználó. Ez nem baj! Mindenki így kezdi! Viszont a firmware frissítés...nos az egy olyan dolog, ami akár tönkre is teheti az eszközt, tehát jó lenne, ha keresnél egy tapasztalt(abb) felhasználót/infóst, és segítséget kérnél tőle. (persze akármit is csinál, guvadó (:Y) szemekkel lesd a válla felett - sokat lehet így tanulni)
Ha esetleg mégis magad állnál neki, akkor csak annyit, hogy készíts egy bootfloppyt (2k/xp alatt a meghajtón jobb gomb, formázás, és pipáld ki a ''Create an MS-DOS startup disk'' opciót, majd erről bootolj be), aztán egy másik kislemezen legyen ott, amit az msi-től letöltöttél, és kicsomagoltál. Ott hogyan tovább? Ajánlom a Readme.txt-t...

Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.

(#46) WRCLACA válasza CsendPenge (#41) üzenetére


WRCLACA
csendes tag

Helló CsendPenge!

Először Happy New Year!
De probléma viszont tavalyi. Szétszedtem, összeraktam, semmi változást. Még mindig bosszantó. Ez a szöveg mit jelenthet:
''Secundery IDE channel no 80 Conductor cable installd''
Ez akkor jelenik meg, mikor mutatja nekem a monitor, hogy az egyes helyekre mit ismer fel (hdd, író, dvd olvasó).
Illetve most úgy van bekötve, hogy elsődleges master ill slave az egy-egy vinyó, a másodlagos master az az író, a slave meg egy dvd olvasó. Ez jó így?

Hát sajna rossz hírek...

Üdv Laca

(#47) dtk1985


dtk1985
csendes tag

Hali. Az a problemam, hogy idonkent eltunik a sajatgepbol a 2 optikai meghajtom. Win XP Pro-t hasznalok SP2-vel. A bios beallitasokkal minden rendben. Neha ugyan sikerul oket valahogy visszahoznom, de arra meeg nem jottem raa hogy hogyan. Az eszkozkezeloben mindketto mellett kicsi felkialtojel van. Ha megnezem ott az eszkoz tulajdonsagait akkor az all ott hogy: Windows cannot initialize the device driver for this hardware. (Code 37). Probaltam IDE drivert is cserelni de egyik sem tunt hibasnak. ASPI-t is frissitettem de semmi. Leszedtem minden egetoprogramot de nem valtozott semmi. Linux alatt probaltam es ott mukodik minden rendesen. Alaplapom MSI 648 Max SiS chipsettel, CD iro Yamaha CRW-F1, DVD iro Pioneer A105.

(#48) dtk1985


dtk1985
csendes tag

Sikerult megoldani a problemat egy aspi es egy chipset driver cserevel. Remelem most mar igy is marad.

(#49) Junó


Junó
tag

A 108-s pio nem olvas gyorsabban 3125-nél, ez mindenkinél így van, vagy ennek valami baja van? Írni tud gyorsabban is csak olvasni nem, csak nálam, vagy másnál is?

(#50) sbazsi


sbazsi
veterán

volna nekem is egy gondom.

az utóbbi időben image file-ból nem akar rendesen írni a nero. (iso/nrg image)
a könyvtárakat nem teszi fel, csak a fileokat.
kiteszi őket a root-ba.

lehet hogy köze van annak, hogy nemrég feltettem az alkohol 120% c programot?

bármi ötlet?:F

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.