Hirdetés

2020. október 24., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5201) macy49


macy49
tag

Kedves Urak!

A problémám a következő volna (remélem, hogy jó helyen járok): a régi konfigunkban volt egy IDE-s LG DVD író és egy IDE-s Asus DVD olvasó. Tartozott még kettő SATA-s HDD. Az egyik Samsung_SATA2 a másik Maxtor_SATA. Az LG és az ASUS is beadta a kulcsot, illetve számítani lehetett rá, egyre több írási és olvasási hiba jelentkezett. Ezért úgy döntöt-tünk, hogy megérettek a cserére. Az eredmény: Samsung SH-S223C és LG GH22NS40 írók. Mind a kettő SATA. Elvégeztem a ki és beszerelést, a BIOS-ban engedélyeztem a SATA3 – SATA4-et. Újraindításkor az XP felismerte az új hardvereket. Az eszközkezelőben meg is jelentek az új nevű eszközök. Gondoltam itt a Kánaán, de tévedtem. A hibák tömegével kellett szembesülni. A következők: az új eszközök tökéletesen olvasnak, de írni egyik sem hajlandó. A Nero üzenete: érvénytelen blokk cím. A DVD betétele után nem jön föl az a menü ablak, amiben lehetséges választani az elvégzendő műveletet. Program lemez esetében pedig nem működik az Autorun. A optikák tulajdonságainál be van pipálva mind a kettő lehetőség. Véleményem szerint az XP még mindig IDE porton keresi az írókat. Kérdésem az, hogy újratelepítés kivételével milyen módon lehet rábírni, hogy a SATA helyre küldje az adatokat és elvégezze az írást, illetve az említett szolgáltatások is működjenek újra.

Az eddig elvégzett kisérletek, amelyek nem vezettek sikerre: levettem mind a kettő optikát, újra indítottam, (optika nincs az XP szerint) Nero 6 törlése, elvégeztem (Eusing Free Registry Cleaner 2.6.6) a registry takarítást, majd újra indítottam a gépet. Kikapcsolás, optikák újbóli csatlakoztatása, újraindítás. Ekkor már nem jelzett az XP új hardvert. Nero újratelepítése (minden látható helyről letöröltem a Nero maradványait). Írás, lemez eldobása. Ez a művelet már 2x megismétlődött. A piros pipás fájlokat nem néztem. Most nincs csak SATA eszköz a gépen. Miért (milyen helyen beírva) tartja magát még mindig az IDE csatlakozáshoz. Az eszközkezelőben és az Everestben sincs hibás jelzés. Hogyan lehet ezen a hibákon megoldással túllépni? Köszönöm az esetleges segítséget.

:W

A gravitáció akkor is hat, ha már nem veszünk róla tudomást

(#5202) laccy88 válasza macy49 (#5201) üzenetére


laccy88
senior tag

a Nero 6 nem igazán mai. próbáld először újabbal, vagy más programmal.

lumia1020|lumia950|Iphone7|AlfaRomeo156SW|djiF550|Sj7Star

(#5203) IRON STORM válasza macy49 (#5201) üzenetére


IRON STORM
őstag

Mindig is IDE felületen fogja keresni, az eszközkezelőben is így jelenik meg. Ezzel nincs semmi baj. Ahogy előttem mondták, először próbáld meg pl ImgBurn-el a két íródat, akár egyenként, ha nem megy akkor lehet keresgélni tovább.

Csak a TDi!

(#5204) HoReSz1975


HoReSz1975
őstag

Hi @ all!

Valaki segítsen:

Már a 3. íróval szívok. Most vettem egy Plextor PX-L890SA írót. Eddig írta a lemezeket, de most ezzel is meg akartam probálni egy DVD+R DL -ert és el sem kezdte írni, azóta semmilyen lemezt nem ismer fel, se olvas se ír :F (Az elöző 2 író se írta meg a DVD+R DL -ereket, mindig elrontották a 2. réteget, vagy el sem kezdték)

Mi lehet a baj, mit csináljak :F Miért nem lát semmilyen lemezt az író :F

Vízhűtés Enermax Liqmax II 240 ELC-LMR240-BS 16 999 Ft

(#5205) HoReSz1975 válasza HoReSz1975 (#5204) üzenetére


HoReSz1975
őstag

Érdekesség, a saját telepírő lemezét felismerte, de a Maxell DVD-R 16x Nyomtathatót nem, pedig eddig simán írta őket, a Maxell DVD+R DL nyomtathatóról ne is beszéljek, azt egyáltalán nem akarja megírni :(( :(((

Philips DVD-R 16x Nyomtatható Cake (25), ezt sem látja, nem értem, teljesen kész vagyok f....ba :O :((( :((

[ Szerkesztve ]

Vízhűtés Enermax Liqmax II 240 ELC-LMR240-BS 16 999 Ft

(#5206) kicsirigó7 válasza HoReSz1975 (#5205) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Sajnos a Plextor PX-L890SA író, nem volt a legjobb választás.
Mivel még túl friss kiadás, így firmware hiányosságokkal küszködik.
Ez nem jelenti azt hogy nem kellene megírnia a Maxell / Philips normál és DL lemezeit, legfeljebb azt hogy nem lesz jó az írási minőség.
Próbálj meg egy firmware frissítést. [1.02 fw]
Ezt töltsd le, majd frissítsd be vele az írót.

Ha ezután se írja a normál nyomtatható lemezeket, akkor irány a bolt garanciális cserére.Ha megállapítják hogy hibás az író, akkor kapsz helyette egy másikat. Ha lehet akkor a régebbi Plextor PX-L880SA íróra cseréltesd ki.
DL lemezből Verbatim vagy Ricoh lemez javasolt, más Maxell, Philips, TDK,Omega, stb felejtős.

(#5207) macy49


macy49
tag

Kedves „laccy88 és IRON STORM”

Szeretném megköszönni a gyors segítséget, sajnos nem jártam sikerrel a tanácsok felhasználásával sem. Köszönetem és válaszom is a próbálkozások folytatása miatt késett.
Folytatom a történések felsorolását: letöltöttem és telepítettem a „ImgBurn 2.5.4.0”-t. Az eredmény sajnos közel azonos a Nero6-nál tapasztaltakkal. A program látja mind a kettő írót (viszont ATA eszköznek), választható bármelyik, az írás megkezdésekor viszont a Nero üzenetével azonos tartalmú üzenet jön „Érvénytelen blokk cím”. Elmentettem a log fájlt, privát üzenetben szívesen elküldeném, hátha Te többet ki tudsz belőle okumlálni (csak ha Gondolod). Fogtam kiszereltem a Samut és SATA kábelestől bevittem a munkahelyemre, ott egy SATA írós gépben kipróbáltuk, láss csodát írt – olvasott úgy, ahogy én is gondoltam. Kaptam egy ötletet is, hogy próbáljam meg a Windows eszközkezelővel eltávolítani mind a kettő eszközt, majd újra indítás után a „hardver változások keresése” –vel próbáljam telepíteni őket újra. Ennek a logikája az volt, hogy így talán jobb eredményt lehet elérni és esetleg valami használhatóbb címzést oszt ki a Windows. Ez is tévút volt. Az eredmény ismét az, hogy új hardverként telepítette mind a kettő optikát, de írni továbbra sem akarnak. A optikák beszerelése során megtapasztaltam, hogy már egy komoly portalanítás is ráfér a gépre. Ezt ma elvégeztem, igen apró darabokra szétszedtem és porolás után, újra összeraktam. Közben kigondoltam, hogy most próbának csak egy optikát rakok be. Ezt azért is gondoltam, hátha valami mégse lett jól betéve és akkor kevesebb gond lesz. Viszont tettem bele egy csavart is: az eddig SATA4-en lévő „O” meghajtó nevű LG írót raktam csak bele a SATA3-ra. Indítás után megint újhardver telepítést végzett és meg is jelent az LG. Viszont annak ellenére, hogy másik SATA portra került továbbra is megtartotta a 2 optikás felállásnál nyert meghajtó nevet. Ezt valahol tárolja ez a nyomoronc (csak hol). Végül teszek ide egy képet annak igazolására, hogy valahogy mégis érti és ismeri SATA eszköznek. Érzésem szerint, amikor az íróra küldené az adatot ott van megkergűlve és a régi címre küldi.
(A képet majd akkor, ha ismét ráébredek a képek helyes küldésére)
Most idáig jutottam. (Lehetséges, hogy ez csak az én bajom, de hátha más is tud belőle valamit profitálni, azért írom ilyen bő lére eresztve) Üdvözlet

[ Szerkesztve ]

A gravitáció akkor is hat, ha már nem veszünk róla tudomást

(#5208) macy49 válasza macy49 (#5207) üzenetére


macy49
tag

[link]
Ez lenne az igért kép. Végre sikerült.

[ Szerkesztve ]

A gravitáció akkor is hat, ha már nem veszünk róla tudomást

(#5209) macy49 válasza lujó55 (#5015) üzenetére


macy49
tag

Hali kissé megkésve egy magyarázat: a 40 eres kábel az CD vagy CD-DVD olvasóhoz tartozik. Ezért végül jó rajta a CD rom szöveg. Az író olvasókhoz viszont a HDD-kel azonos kábel kell, mert külön megy az írás és külön az olvasás. No én ezt tudtam, persze én is csak akkor tanultam meg amikor már szívtam egy jót vele. Az üzletbe csak 40 eres volt rövidebb változatba, gondoltam megveszem mert több hely marad. Az maradt is, de nem működött. Hali

[ Szerkesztve ]

A gravitáció akkor is hat, ha már nem veszünk róla tudomást

(#5210) Hoffer


Hoffer
őstag

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy van egy ASUS sata DVD íróm, ami eddig hibátlanul működött! De egy hete kb, a windows alatt nem jelenik meg meghajtóként, viszont a BIOS alatt csatlakoztatva van! Az eszközkezelő írja, hogy hiba és valami az eszközillesztővel van! De ugye ehez nincs driver vagy valami, prováltam frissiteni, de ugyannakor kiírja, hogy a legfrisebb és mégsem megy!
Mi lehet a baj? Tönkrement a cucc? Tudni kell róla, hogy egy hónapos és a legújabb széria!
:R :R

(#5211) kali válasza Hoffer (#5210) üzenetére


kali
legenda

chipset és kapcsolódó illesztők frissítése? rendszer újrahúzása?

(#5212) Hoffer válasza kali (#5211) üzenetére


Hoffer
őstag

De eddig hibátlanul működött, nehogy már egy dvd miatt kelljen újratenni a winfost....

(#5213) kali válasza Hoffer (#5212) üzenetére


kali
legenda

pedig bizony előfordulhat - pláne ha úgy begányolódott egy - vagy több - illesztő, hogy másik optikai meghajtó sem működne rendesen, vagy netán még más hiba is mutatkozna...
esetleg még próbáld meg a rendszer korábbi időpontra történő visszaállítását!

[ Szerkesztve ]

(#5214) Hoffer válasza kali (#5213) üzenetére


Hoffer
őstag

az a baj hogy csak 8-ára tudom visszállítani és már akkor sem ment!

(#5215) kali válasza Hoffer (#5214) üzenetére


kali
legenda

mivel a bios látja, én oprendszeres/illesztős hibára tippelek, ezért vagy a megfelelő illesztők újrahúzása/frissítése, vagy az egész oprendszeré...

(#5216) HardCandy


HardCandy
csendes tag

Sziasztok!

Nekem egy elég összetett problémám van. 2-3 napja elkezdte azt a gép, hogy lefagy, újraindul de a windows nem indul el. Kihúzom, várok egy kicsit, visszadugom és elindul. Ezt a napokban többször is eljátszotta. Ma viszont megint lefagyott, kikapcsolt, bekapcsolást után pedig megint nem töltődött be a windows, csak egy fekete képernyő volt egy fehér villogó kis vonallal (bocsi de nem tudom hogy hívják ezt pontosan), viszont a dvd író folyamatosan villogott, aztán újabb ki-és visszakapcsolás után megint elindult nagy nehezen a gép, viszont a dvd írónál se kép se hang, nem nyílik ki, sőt semmi jelét nem adja hogy érzékelné, hogy megnyomtam rajta a gombot. Valakinek valami ötlete van erre a problémára?

(#5217) zone


zone
őstag
LOGOUT blog

Az mitől lehet, hogy a Total Commander 7.55a nem tudja megnyitni/beolvasni az 1 perce kiírt dvd-t, de Sajátgépből meg tudom nyitni?

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#5218) gool1976


gool1976
csendes tag

Sziasztok!

Van egy lg GSA-H55N dvd-m (super multi) írom: Az van vele ,hogy DVD-R -t ír néróban ellenőrzi is minden ok! DE: ha újból beteszem a médiát akkor már meg sem találja azt! a +R-t olvassa !

Próbáltam fleselni 2-3* de semmi !!!!

Mi a kiút? a DVD-im 99% -R-es!!!!!

Előre is kösz!

(#5219) kicsirigó7 válasza gool1976 (#5218) üzenetére


kicsirigó7
senior tag

Ha firmware-t már frissítettél, akkor semmi teendőd nincs vele, kuka.
A hiba okára két magyarázat van.
1: Olyan pocsékul van megírva minden -R lemez, hogy azt már nem tudja visszaolvasni az LG. Ha más meghajtó vagy asztali lejátszó simán beolvassa lejátssza, akkor itt a másik lehetőség
2:Valami elszállt a vezérlő chipset-ben, és emiatt a -R lemezeket nem tudja kezelni felismerni.
Megoldás: venni kell egy másik írót. Lehetőleg nem LG-t :)
Ha javasolhatok, akkor ezek közül válasz:
IDE-s ben:
Samsung SH-S222A
Samsung SH-S222L

Ha van Sata csati az alaplapodon, akkor ezeket:
Samsung SH-S223L
Samsung SH-S223B
Sony Optiarc AD-7260S
Asus DRV-24B1ST
LiteOn iHAS 624 B

(#5220) nolika


nolika
aktív tag

Van egy Optiarc AD7561S dvdrw íróm a notiban.

Nem bírja a lemezeket beolvasni. Elkezdi olvasgatni, aztán sípoló, frekvenciában csökkenő hangot hallani, és továbbra sem olvassa be.

Érdekesség h lemezt ír, és jól mert utána magának leellenőrzi, és nem talál hibát.
De ha kiveszem-becsukom a tálcát akkor már nem tetszik neki, és nem olvassa be. Továbbá ha sípoltatom egy ideig, és kiveszem a cd-t akkor enyhe műszerszagot érzek, valszeg a fej melegedik.
De mostanában nagyon nem akar olvasni....

ötlet?

(#5221) Juliusbond


Juliusbond
csendes tag

Üdv mindenkinek!

HL-DT-ST DVDRAM GT30N típusú író van a laptopomba. Lassan 1 egy éves, de még csak most próbáltam vele írni. Sajna nem sikerült. Megírja, de nem zárja le a lemezt. 4-5 féle íróprogival kipróbáltam, de mindenik csődöt mondott. Nézegettem külföldi fórumokat, és ott is találkoztam ugyanezzel a problémával. Megoldást ott sem találtam sajnos. Valakinek van ötlete?

(#5222) kali válasza Juliusbond (#5221) üzenetére


kali
legenda

milyen típusú/médiakódos lemezről van szó? más típusú/médiakódos lemezzel is próbáltad? egy-, vagy kétrétegű lemezről van szó? mert esetlegesen a gyenge/problémás minőségű lemez is okozhatja a problémát...

(#5223) Juliusbond válasza kali (#5222) üzenetére


Juliusbond
csendes tag

Maxell DVD, illetve CD-t próbáltam írni... (számítógépen probléma nélkül megírom)Mint írtam, nincs 1 éves a laptop(ASUS X5D series), és még nem is írtam az íróval. Külföldi fórumokon is próbálkoztam. Ugyan ezzel a hibával találkoztam, megoldást nem igazán találtam...:( Gépen Win7 fut. Burn4Free íróprogival már majdnem jó. Lehet, hogy írót kell cserélni.? Már nem tudom, hogy mire gondoljak...

(#5224) jeni válasza Juliusbond (#5223) üzenetére


jeni
félisten

hello
alapból a win 7 op.rendszer tartalmaz saját író programot
azzal próbáld ha nem megy akkor tegyél be egy Verbatim lemezt és ha azzal se megy akkor tutira maga az Asus noti íród rossz
gondolom se a DVD-t se a CD lemezt nem zárja le.gyanítom,hogy fej hibás az író,mert lehet,hogy nem megy végig az írás. viszont nem írtál arról,hogy a programmal mikor íród a lemezt milyen hiba üzenettel áll le?

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5225) SnApy


SnApy
csendes tag

Hali!!!!

Olyan problémám lenne h a LG GSA-H22L dvd íróm nem ír gyorsabban mint 4x ,pedig képes gyorsabb írásra is. Ált 8x írom a lemezeket, de egy ideje másik lemezt használtam és azt csk 4x engedte írni, rátudtam a lemez hibájára (Maxell Dvd-r és asszem 16x írható!), de most Phillips et vettem az is 16x írható és ezt is 4x engedi csk!!!

Fireware-t néztem hozzá,de csk 1.02-t találtam, ami már rajta van! Néróval teszteltem a lemezet és 12x-s sebességre vizsgálta be.... szóval nem tudom mi lehet a probléma..

Kérem segítsetek!!! Köszönöm!!!

(#5226) Dyrtyho


Dyrtyho
senior tag

Sziasztok !
Nekem a következő a problémám.Amikor bekapcsoltam a gépet,akkor a saját gépbe csak a c meghajtó volt látható,viszont az eszközkezelőbe a dvd,cd meghajtó mellett egy sárga felkiáltó jel volt eltávolítottam mindkettőt,és újra indítottam a gépet,és ahogy a probléma 2 és 3 képen látható most meg csak az egyik meghajtó mellett van sárga felkiáltó jel.Mit tegyek ? Légyszi segítsetek

best regards, egy fórumozó blogger

(#5227) IRON STORM válasza SnApy (#5225) üzenetére


IRON STORM
őstag

Párszor már leírtuk mi a teendő ilyenkor. PIO módba kerül az íród egyéb ok miatt.
IDE- ATAPI vezérlőknél azt a csatornát amelyiken az íród lóg távolítsd el majd restart. Újraindítás után elvileg a win újra felismeri az eszközt és jól fog működni.

Csak a TDi!

(#5228) Dyrtyho


Dyrtyho
senior tag

Újra indítottam a gépet,a gép felismerte a cd,dvd meghajtót,de a saját gépbe még mindig nem látom őket,és az eszközkezelőbe még mindig ott a két felkiáltó jel a két meghajtónál

best regards, egy fórumozó blogger

(#5229) Dyrtyho


Dyrtyho
senior tag

Még a virtuális cd-romot se ismeri fel.Légyszi segítsetek :(

best regards, egy fórumozó blogger

(#5230) Juliusbond válasza jeni (#5224) üzenetére


Juliusbond
csendes tag

Helló!

Köszönöm a választ. Mint írtam megírja a lemezeket(100%), de nem zárja le, így használhatatlan. A hibaüzenet mindössze annyi, hogy az írás sikertelen, a lemez nincs(nem tudja) lezárva. Sok sok íróprogival próbáltam. Pár megás progik mint a Burn4Free, illetve a InfraRecorder le is zárja. Ami érdekes, hogy ezek a lemezek "használhatóak is"... Azért írtam, azt, hogy "használható", mert van úgy, hogy médialejátszóba egyből indul, de van olyan is, hogy 2-3 próbálkozás után tölti be...Ugye bár ez nem igazán jó...Megpróbálom más lemezzel...

(#5231) jeni válasza Dyrtyho (#5229) üzenetére


jeni
félisten

1. Ott a gépeden mással is van baj.
Nincs internet csatlakozásod,legalábbis az is felkiáltó jeles. tedd fel a driverét ami kaptál az alaplapodhoz USB-n keresztül.
Kérdés ,hogy tudsz netezni ezzel rendesen?

2.Ha ez meg van ,akkor már valószínű frissítésnél helyre áll a DVD meghajtóid.
Minden chipszet drivert is tegyél fel,USB-re ha tudod,és onnan betöltöd a gépedre. Vagy ha tudsz netezni akkor a gyártó oldaláról szedd le a driverek az o.p rendszernek megfelelően.

[ Szerkesztve ]

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5232) jeni válasza Juliusbond (#5230) üzenetére


jeni
félisten

ez eleve fejhibára utal,nem tud végig menni írásnál a lézerfej a lemezen,vagyis mechanikai jelegű a hiba

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5233) Dyrtyho válasza jeni (#5231) üzenetére


Dyrtyho
senior tag

Most akkor melyiknek tegyem fel a driverét usb-re ? Milyen chipset driveket tegyek fel ? És onnan hogy tudom betölteni a gépre ? Légyszi segíts :(

best regards, egy fórumozó blogger

(#5234) jeni válasza Dyrtyho (#5233) üzenetére


jeni
félisten

mi az alaplapod típusa?
az írónak nincs drivere mert alapból minden XP,Vista,Win 7 el kell,hogy ismerje
32 bites vagy 64 bites rendszered van?

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5235) jeni


jeni
félisten

nálam is lenne egy kicsi gond :DDD

tegnap vettem használtan egy Samsung SH-223F írót
gond,az hogy néha az a tálca kinyításnál (szoftveresen és a kiadó gombbal) mikor végére ér,s magától visszacsukódik mintha ismételten megnyomtam volna a kiadó gombot. ma is próbáltam 6-ból 6x de most nem akar előjönni a hiba.

ez mire vezethető vissza,ha megjavult volna ki tudja mikor jön elő ismételten a hiba jelenség.
mivel nem nekem lesz nem szeretnék akinek vettem utólag panaszt hallani erről.

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5236) Dyrtyho válasza jeni (#5234) üzenetére


Dyrtyho
senior tag

Az alaplap típusát hol tudom megnézni ? és azt hol tudom megnézni hogy 32 vagy 64bites ?

best regards, egy fórumozó blogger

(#5237) zone válasza Dyrtyho (#5236) üzenetére


zone
őstag
LOGOUT blog

http://www.aida64.com/downloads

AIDA64 Business Edition
Trial version, self-installing EXE package

Ezzel a progival meg tudod nézni, hogy milyen alaplapod van.

Azt, hogy 32 vagy 64 bites a rendszered elég egyszerű megtudni: Sajátgép jobb klikk - Tulajdonságok

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#5238) jeni válasza Dyrtyho (#5236) üzenetére


jeni
félisten

hát legtöbben tudják milyen gépet vesznek vagy miket tesznek bele. :U

everest progit innen leszedni

ez amikor lejött gyorsan megy kicsi progi és ezt feltelepíted és onnan már kitudod olvasni milyen géped van vagyis milyen alkatrészek vannak a gépedben

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5239) jeni válasza zone (#5237) üzenetére


jeni
félisten

jaja
még azt se tudjuk XP vagy Vista esetleg Win 7 rendszered van
nagy valószínű,hogy 32 bites az o.p rendszered

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5240) Juliusbond válasza jeni (#5232) üzenetére


Juliusbond
csendes tag

Köszönöm a választ! A laptopon még több mint 1 év gari van. Viszont az idő amit esetleg szervízben tölt az zavar...:) Mikor vettem természetesen rákérdeztem, hogy amennyiben valami hiba van mennyi a szervíz átfutási ideje? Azt mondták, hogy akár 1 hónap is lehet...Ezt sokallom...:) Viszont ha garancia alatt teszek bele új írót, akkor löttek a garinak.

Most döntsek okosan...:)

(#5241) Dyrtyho válasza jeni (#5238) üzenetére


Dyrtyho
senior tag

Windows Xp Sp2 Black Sheep Edition o.p rendszerem van,és én Everest Ultimate használok.

best regards, egy fórumozó blogger

(#5242) Dyrtyho válasza jeni (#5238) üzenetére


Dyrtyho
senior tag

Az alaplap pedig : Intel Rexburg 2 D845GERG2 (3 PCI, 1 AGP, 2 DIMM, Audio, Video)

best regards, egy fórumozó blogger

(#5243) Mr.Peter


Mr.Peter
aktív tag

Sziasztok!
A laptopomban lévő Hitachi-Lg GSA-T10N típusú meghajtó döglődik...
olvasni általában mindent tud, csak időnként belassul nyöszörgő hangot ad, írni viszont vagy egyáltalán nem akar vagy olyan arányban, hogy 8 ból 2 sikerül neki :(
A firmware-t vissza állítottam az eredetire innen: http://tdb.rpc1.org/#GSAT10N
a felső segítségével, nem tudom, hogy jó sorrendbe-e!?
Először az PR03AUTO.EXE-t majd restart után PR03RPC1.EXE-t de nem segített neki...
frissítést meg nem találtam.
Lehet csinálni ezzel valamit, vagy újat kell venni?

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#5244) jeni válasza Juliusbond (#5240) üzenetére


jeni
félisten

a kolléganőmnek az Acer laptopját 2 héten belül megjavították DVD író hibával.
Vadiúj írót kapott bele,ingyen cserélték,valami Acer futárral adták fel Csehországban lett javítatva gariban

Amíg garis a laptopod ne nyúlj bele,mert eleve felesleges,mert minek fizessél rá ha garban javítják. Esetleg a memória bővítés és a HDD bővítés ami megengedett.

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5245) jeni válasza Dyrtyho (#5242) üzenetére


jeni
félisten

Bios

Innen tudod leszedni a drivereket ha lehet szedjél le mindent csoportokban helyezd el( audió,VGA,Bios,USB,ChipsetLan,manual,stb..) és írd ki lemezre.
Egy jó minőségű CD-re elfér simán.

A felső sorban válaszd ki a operációs rendszernek megfelelően a drivereket.
Ha lehet szed le az összeset 32 és 64 bites rendszerben ráadásul még a z összes XP-re ,az összes Vista-ra és az összes Windows 7-re levőket.

Bár Vistára semmi sincsen

A géped miatt elég a 32 bitesben leszedned,mivel régi rendszer 64 biten semmi se lesz jó neked ha lenne ott fent

[ Szerkesztve ]

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5246) Dyrtyho válasza jeni (#5245) üzenetére


Dyrtyho
senior tag

De nem tudom őket ki irni cd-re,mert a saját gépbe se a cd,se a dvd,de még a virtuális meghajtó se jelenik meg....

best regards, egy fórumozó blogger

(#5247) jeni válasza Dyrtyho (#5246) üzenetére


jeni
félisten

virtuális meghajtó csak akkor él és van értelme ha ISO fájlból nézzed ki őket
letöltés után aktiváld

daemon tools
virtual clone drive

[ Szerkesztve ]

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5248) jeni válasza Dyrtyho (#5246) üzenetére


jeni
félisten

USB pendrive-re ki írhatód mert ha az se megy akkor gázos nagyon a géped

Live messengeren (MSN) kérjél távsegítséget valakitől,hátha így jobban haladsz vele

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5249) Dyrtyho válasza jeni (#5247) üzenetére


Dyrtyho
senior tag

Szóval most akkor miket töltsek le ? és hogy akkor hogy kezdjek neki ?

best regards, egy fórumozó blogger

(#5250) Ottó58 válasza jeni (#5235) üzenetére


Ottó58
senior tag

Ezzel a hibával már én is eladtam két Samsung írót.
Most is van többek közt is Samsung és kb. fél év után ugyanazt a hibát produkálta.
Kijött a tálca, mire kiért volna, visszahúzta.
Kézzel rásegítettem és kint maradt. Úgy gondoltam, hogy nem éri el a lassúsága miatt a végállást, mert a Sony az csak úgy vágja ki.
Szétszedtem, megtisztítottam a fogaslécet, a motor ékszíjtárcsáját és tettem rá picivel szorosabb szíjat. Az eredetit picit lazának találtam.
Azóta tökéletes, nem vágja úgy ki, minta a Sony, picivel lassabb a LiteOn524-nél, de azóta mindig kint marad a tálca.
Ottó

» A tisztesség ott ér véget, ahol a politika kezdődik. «

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.