Hirdetés

2020. január 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5301) zoltanz válasza IRON STORM (#5298) üzenetére


zoltanz
(veterán)

Nem PIO -ban ment a DVD lemez akár 8x írást is támogatná én többnyire 4x módban írok. :K

(#5302) rroolleerr


rroolleerr
(csendes tag)

Hali,

van egy két dvd újraírható lemezem, amit ha elkezdek formázni, a következő üzenetet kapom: A windows nem tudta befejezni a formázást.

Létezik olyan program, amivel dvd -ket lehet formatálni??

Roland

(#5303) kali válasza rroolleerr (#5302) üzenetére


kali
(legenda)

minden írásra alkalmas alkamzással!
ellenben nem kizárt, hogy adott lemezek már kukásak, azért nem tetszenek az oprendszernek...

(#5304) rroolleerr válasza kali (#5303) üzenetére


rroolleerr
(csendes tag)

ok.

(#5305) bernadsover


bernadsover
(csendes tag)

hello olyan problemam van hogy a laptoban levo mathista uj 880 as dvd iro, csak cd-t hajlando irni,,,a dvd irasnal nem akar x2 sebbesegnel fojebb menni probaltam verbatim,jvc,no name dvdt de semmi....a cd-t viszont szepen megirja vind0vs vista ,nero 7.......valaki azt mondta hogy csere de egy dvd iro kb 60 euro ..ha nem kell hat foloslegen nem kotenek :W :W kosz

[ Szerkesztve ]

(#5306) rongyi


rongyi
(aktív tag)

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy amióta újra raktam a rendszert nem tudok cd/dvd-t írni. A Nero (10-es verzió, trial) folyamatosan azt írja, hogy írás nem hajtható végre. A gép egy Asus K50IJ, a dvd író egy LG GT10N, a Windows pedig Windows 7 Home Premium. Nem tudom mi lehet a baj, mivel az újrarakás előtt minden tökéletesen működött.

(#5307) boss16


boss16
(csendes tag)

Sziasztok!
Nekem nem a vassal van problémám (remélem), csak azt szeretném tudni, hogy hogyan tudok 1-szeres sebességgel írni? Már próbáltam a Nero-t, az Alcoholt-t az ImgBurn-t, de mindig automatikusan állítódott be az írási sebesség. Tudnátok segíteni, hogy mit kell beállítanom?
Köszi

(#5308) Hitman válasza boss16 (#5307) üzenetére


Hitman
(aktív tag)

Az első "viszont kérdésem", hogy dvd-t vagy cd-t akarsz írni ? (jó lenne tudni)
Ahhoz, hogy egyszeres sebességgel tudjál írni cd/dvd-t több feltételnek is teljesülnie kell. Egyrészről a cd/dvd íródnak támogatnia kell az "1-szeres" sebességet, ezt a gyártó oldaláról, tesztekből google segítségével talán megtalálod (dvd író típust nem írtál).
Példa csak plextor meghajtók esetén használható plextools szoftverrel ellenőrizhető a rendelkezésre álló írási sebességek (Nero Info Tool-al is meg tudsz nézni pár alapvető adatot, de korántsem ilyen részletességben)

Másrészről a megírni kívánt lemez is támogatnia kell az 1* írást, ez ma már ritka szerintem, nehezen beszerezhető, talán a dvd lemez tapasztalatok fórumtémában tudnak erre választ adni. A cd/dvd író frimware-től is függhet, hogy tudsz -e ilyen sebességgel írni, mivel a gyártók ezekben definiálják, hogy az egyes lemezekhez milyen írási stratégiát, tempót alkalmazhatnak az írók.

A szoftveres oldalt meg nem értem, hogy miért nem tudsz sebességet állítani, az írás megkezdése előtt minden szoftver felajánlja a lehetséges írási sebességeket, amit az író tud, és a lemez is lehetővé tesz.

(#5309) boss16 válasza Hitman (#5308) üzenetére


boss16
(csendes tag)

Köszi a választ Hitman!
DVD-t szeretnék írni, ami TDK gyártmány és a gyártó szerint 1-16x sebességet tud. Az írók amikkel próbáltam: Pioneer DVR-212D,LG GSA-H20L és LG GSA-4163B. A két LG már elég régi darab, szerintem azok biztosan tudnak 1x-esen írni. A szoftveres oldalt úgy értettem, hogy az említett író programok minden író esetében legkisebb írási sebességnek a 4x-est ajánlják fel, ettől kisebbet nem tudok kiválasztani. Az ImgBurn-ben van lehetőségem a beállítások között az 1x-est kijelölni, de mikor elkezdi írni a lemezt, automatikusan a 4x-esre vált. Valamire nem gondoltam?

(#5310) Hitman válasza boss16 (#5309) üzenetére


Hitman
(aktív tag)

Szia!

Az egy dolog mit pingálnak rá a lemezre, meg a tokra, a lényeg a lemez "MID"-jébe van "sütve", ugyanis itt definiálják az elérhető írási sebességeket, ezt le tudod ellenőrizni pl: nero disc speed-el a lemez info fülön. Amelyik sebesség ott jelölve van azokat tudod használni, arról nem tudok, hogy lehetne -e "kényszeríteni" a lassabb írást...Van egy olyan érzésem, hogy az általad próbált lemez minimálisan a 4* tempót tudja, ezért nem tudsz mást választani, dvd lemezes topikaban érdeklődj, hogy tud -e valaki ilyen lemezt szerezni.

LG GSA-4163B
LG GSA-H20L
DVD+R: 16x, 12x, 8x, 4x, 2.4x
DVD-R: 16x, 8x, 4x, 2x
Egyik Lg sem támogatja az 1* tempót, csak DVD-RW esetén, de a Pioneer DVR-212 DVD-R esetén tudja az 1* tempót! (DVD+R esetén min 2,4)

Pioneer DVR-212
DVD+R: 18x, 16x, 12x, 8x, 6x, 4x, 2,4x
DVD-R: 18x, 16x, 12x, 8x, 6x, 4x, 2x, 1x

(#5311) boss16 válasza Hitman (#5310) üzenetére


boss16
(csendes tag)

Köszi Hitman!
Igazad volt, a lemez tényleg csak 4x-est tud, attól kisebbet nem.

(#5312) kali válasza Hitman (#5310) üzenetére


kali
(legenda)

:(

az írón lévő firmware verziója határozza meg, hogy milyen írási stratégiákat - ezen belül sebességeket - párosítottak adott lemezekhez, ezért bizonyos írók esetében manuálisan rá is kényszeríthető lomhább/eltérő sebességű írásra a következő alkalmazás segítségével; link

[ Szerkesztve ]

(#5313) Hitman válasza kali (#5312) üzenetére


Hitman
(aktív tag)

"Amelyik sebesség ott jelölve van azokat tudod használni, arról nem tudok, hogy lehetne -e "kényszeríteni" a lassabb írást.." - Köszönöm :R , a hozzászólásod jó válasz volt, hogy lezártnak tekinthessük ezt a nyitott gondolatot/kérdést.

Elismerem pontatlanul fogalmaztam, mert alapesetben a mid és a frimware is tartalmaz írási tempóra vonatkozó információkat. Az megint más kérdés, hogy elvileg a frimware-ben annak kiadásakor az elérhető dvd lemezekhez vélhetően optimális írási stratégiát definiáltak a gyártók, amibe belenyúlkálni nem tudom milyen eredményt hozhat. Természetesen ezt mindenki kipróbálhatja saját felelősségre.

Volt itt a PH-n egy cikk a lassú/gyors írással kapcsolatban, igaz minimum 4x írást használtak, de nem az jött át, hogy egyértelműen a lassabb írási sebesség fog jobb minőségű lemezeket eredményezni, bár boss16 nem említette, hogy ez lenne a fő cél, de részemről erre gondoltam először.

(#5314) kali válasza Hitman (#5313) üzenetére


kali
(legenda)

általában nem javul, hanem romlik az eredmény, ha például egy - újabb szériás - íróval 4x sebességű írásra kényerítik egy jobb dvd lemez megírását, holott alapban nem kínálna fel csak attól gyorsabb sebességű írást!

[ Szerkesztve ]

(#5315) pandurjanos


pandurjanos
(csendes tag)

Sziasztok!
A DVD íróm mindig újraindítja a gépet,mikor beteszek egy lemezt.Először azt hittem,hogy bedöglött az LG íróm,de vettem egy vadi új Samsungot és ugyan azt csinálja.Mi lelet a probléma?

[ Szerkesztve ]

(#5316) kali válasza pandurjanos (#5315) üzenetére


kali
(legenda)

minden lemezzel csinálja, vagy csak bizonyos korong esetén?
amikor utoljára ilyennel találkoztam, akkor az egyik esetben csak konkrét lemeznél jelentkezett a hiba, és a lemez volt hibás, a másik esetben meg alaplapi hiba volt, és konkrétan az ide vezérlő hibásodott meg - ekkor bármilyen korong beolvasásának az indításakor újraindult a gép!
amit esetlegesen megpróbálhatsz;
- bios frissítése/újrahúzása
- chipset illesztésének frissítése/újrahúzása
- oprendszer újrahúzása

[ Szerkesztve ]

(#5317) Flashget válasza kali (#5316) üzenetére


Flashget
(félisten)

Vagy csak a molex érintkezési hiba..mozgassa meg a csatlakozásokat.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#5318) kali válasza Flashget (#5317) üzenetére


kali
(legenda)

legyen igazad, hogy csak annyi a gond...

(#5319) Flashget válasza kali (#5318) üzenetére


Flashget
(félisten)

én vinyóval jártam így..csak utána nem volt miről butuljon a rendszer merthogy a bios sem látta a rossz csatlakozó miatt.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#5320) sanya601


sanya601
(csendes tag)

Segítségeteket szeretném kérni, 1/2 éves a gép és rendelkezik egy Samsung sh-s223c típusú dvd íróval firmware a legutolsóra frissítve. Bekapcsolás után rendszertelen idő elmúltával a meghajtó nem látható a rendszerben, újraindítás után előfordul hogy már alapból nincs. A biosban látható mindig. Már próbáltam kábelek cseréjét (táp, adat) más oprendszert (32, 64 bitest, xp, win 7 (különféle verzióit)). Az eseménynaplóban a következő hibák találhatóak:
- A következő eszköz jelenleg még nem használható: \Device\CdRom0.
- Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Ide\IdePort1.

(#5321) sanya601


sanya601
(csendes tag)

Segítségeteket szeretném kérni, 1/2 éves a gép és rendelkezik egy Samsung sh-s223c típusú dvd íróval firmware a legutolsóra frissítve. Bekapcsolás után rendszertelen idő elmúltával a meghajtó nem látható a rendszerben, újraindítás után előfordul hogy már alapból nincs. A biosban látható mindig. Már próbáltam kábelek cseréjét (táp, adat) más oprendszert (32, 64 bitest, xp, win 7 (különféle verzióit)). Az eseménynaplóban a következő hibák találhatóak:
- A következő eszköz jelenleg még nem használható: \Device\CdRom0.
- Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Ide\IdePort1.

(#5322) Amacs


Amacs
(aktív tag)

Üdv mindenkinek!

Slimtype DVD A DS8A2S dvd íróval megáldott NVIDIA chipsetes notebookomban már jó ideje nem hajlandó engedelmeskedni nekem az író.
Több operációs rendszerrel, és író programmal is próbáltam már.

Sok lemezt csak hosszas kínlódás után ismer fel (főleg az üres írhatókat).
Ha mégis sikerül beolvasnia, akkor többnyire sikerül az írás, de az se az igazi.
Viszont az újraírható lemezekkel nagy gondban van.
Direkt most is próbáltam, teszt lemez írása sikeres volt, látszólag semmi gond, le is ellenőriztem velem, hogy mennyire sikerült a művelet, de a hibák se voltak sokkal sűrűbbek, mint az elvárható egy nem túl mai újraírható lemeztől.

Ekkor próbálom letörölni, mindegy neki, hogy teljes vagy gyorstörlés, el se kezdi, csak ezt írja ki:

Próbáltam volna usb-re telepített knoppix alatt is az írást, de valami miatt nem ismerte fel, hogy lemezt raktam a meghajtóba. Mindezek mellett normálisan bootol dvd-ről és cd-ről is a knoppix.

Kezdek kifogyni az ötletekből már.
Ahogy nézem valami AWI0PKEX IDE Controller lenne a felelős a meghajtó működéséért.

Ha valaki tud valami ötlettel előállni, azt megköszönném.

Üdv,
Amacs

(#5323) Amacs


Amacs
(aktív tag)

Még annyit, hogy most sikerült beolvastatnom vele egy üres dvd-r lemezt, és akartam egy tesztlemez szimulációt csináltatni vele, aminek ez lett az eredménye:

Egyébként az előző hozzászólásomban említett újraírhatót az asztali asus íróval gond nélkül törölni tudom.

Nem igazán vagyok képben, hogy mit jelentetnének ezek a scsi hibaüzenetek. :F

(#5324) jeni válasza sanya601 (#5321) üzenetére


jeni
(nagyúr)

tedd vissza ez előzőt

Garanciás Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul eladó!

(#5325) adyh


adyh
(tag)

Sziasztok!

Egy DVD írónál ha olyan probléma jelentkezik, hogy a lemezt felpörgeti, de kattog és végül ne m olvassa be, írásnál meg ezt írja ki: "Unable To Recover Table-of-Contents"és megáll.
Akkor mire lehet gyanakodni mi nem jó?

"Az akaraterő megteremti az utat"

(#5326) Lala28876


Lala28876
(csendes tag)

sziasztok !

egy Laptophoz rossz cd dvd irót (gas-t40n ) keresek , mert csak a középső tengelyen található műanyag Cd megvezetőre lenne szükségem. Össze törött.

Aki tud segítsen, előre is meg köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#5327) rongyi


rongyi
(aktív tag)

Az én problémámra valaki?

(#5328) otto500


otto500
(csendes tag)

Hello, segítség kellene, egyik napról a másikra eltűnt a dvd és a virtuális meghajtóm is a sajátgépből. cd-dvd-t nem olvas be, pedig biosban mutatja, ki is nyíilik, belerakott lemezen kicsit dolgozik, de semmi.
eszközkezelőben a dvd meghajtó illesztőprogramjánál hibát jelez,

(A Windows nem tudja elindítani ezt a hardvereszközt, mert az eszköz konfigurációs információi (a rendszerleíró adatbázisban) nem teljesek vagy sérültek. (Kód: 19)

Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetőségre.)

csináltam már illesztőprogram frissitést, de ugyan úgy hibásan rakja vissza; ha hagyom, hogy a neten magától keressen megfelelőt akkor meg kiirja, hogy nem lehetséges, a jelenleginél nem létezik alkalmasabb illesztőprogram. xp van a gépemen.

Valami ötlet?

(#5329) feco100


feco100
(tag)

Sziasztok!

Adott egy kb.5-6 éves gép,amelyben egy Nec ND-3540A típusú író van.Frissítettem a Firmware-ét és azóta nem ismer fel egyetlen lemezt sem.Mi lehet a probléma?Valami megoldást tudtok javasolni,hogy újból rendesen működjön?

Ezt raktam rá [link]

[ Szerkesztve ]

Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!

(#5330) pandurjanos


pandurjanos
(csendes tag)

Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat!Többféle lemeznél újraindítja a gépet,de előfordul,hogy pl.egy lemezt amin avi film van vagy audio anyag azt beolvassa restart nélkül.Tehát nagyritkán beolva egy-egy lemeztDe pl.dvd filmeket és adat lemezeket egyáltalán nem szereti.Bioszt frissítettem és újra lett telepítve a windows is de a hiba nem szűnt meg.A chipszet frissítést még nem csináltam meg.

(#5331) hardox


hardox
(csendes tag)

Szevasztok!

Vettem egy Samsung SH-S223C S-ATA DVD/írót de sajnos nem akar működni rendesen el kezdek filmet nézni dvd ről és még a film elején le fagy az egész gép ha másolni akarok valamit a dvd lemezről a másolás elején le fagy a gép fel akartam rakni a windows 7 oprendszert el akadtam még az elején vártam vártam aztán ki irta hogy nincs DVD meghajtó csatlakoztatva mintha magától leválna a gépről pörgeti a lemezt egy ideig aztán elnémul és onnantól se kép se hang hasonlóan mint sanya samsung-ja vissza raktam a 6 éves pioneer DVD/írómat azzal tökéletesen megy a gép!Kérdezősködtem és azt mondták hogy lehet hogy a samsung DVD/író ütközik a western digital winyómmal meg hogy állítgassak valamit a biosban hogy melyiket tartsa elsőrangúnak primary vagy master de azt meg nem tudom mert a biosban csak annyi van hogy SATA 1 SATA 2 SATA 3 valaki valami ötlet ? :F Jah és az nem baj hogy nekem SATA II csatlakozó van a gépen ami 3GB/S a dvd író meg csak sima SATA ami 1.5GB/S :F

A választ előre is köszi szépen!

(#5332) shteer


shteer
(félisten)

lemezszerkezet hiba

ez a hibaüzenet mióta az LG író belefagyott egy újraírható lemez gyorstörlésébe. olvasásánál is. ötlet?
firmware frissítés megoldhatja?

G25 / G27 pedál adapter Fanatec kormányhoz eladó

(#5333) kovsol


kovsol
(félisten)

az mitől lehet, hogy a laptopomban a dvd író egyszerűen nem hajlandó beolvasni az eredeti dvd lemezeket!? beteszek egy eredeti játékot és felpörgetné és majd leáll, megint fel akarja pörgetni és leáll, ezt csinálja kb 10x aztán kiírja nincs lemez a meghajtóban. De ha beteszek egy eredeti CD -t pl a SimCity4 CD lemezt azt felpörgeti, de azzal is vacakol egy keveset, és ha egy írott dvd -t rakok be amin sorozataim vannak kiírva azt beolvassa :(((

May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

(#5334) adyh


adyh
(tag)

Egyenlőre csak a kérdések gyűlnek de a válaszok nem akarnak jönni :(

"Az akaraterő megteremti az utat"

(#5335) kali válasza kovsol (#5333) üzenetére


kali
(legenda)

a dvd-régió rossz/eltérő beállítása nem okozhatja a hibát?

shteer; esetlegesen igen!

hardox; alaplap pontos típusa? mert néhány alaplap/chipset nem kedveli a sata csatolású optikai meghajtókat, illetve nem mindegy, hogy melyik sata csatlakozóra teszed az optikai meghajtót! illesztések (chipset...stb) rendben? bios friss?

[ Szerkesztve ]

(#5336) kovsol válasza kali (#5335) üzenetére


kovsol
(félisten)

2. régió van beállítva, és tudtommal ez filmeknél jelentene gondot, de nekem magyar boltban vásárolt eredeti játékokat nem olvas be.

May the Force be with you - facebook.com/KovsolPhoto

(#5337) kali válasza kovsol (#5336) üzenetére


kali
(legenda)

bizonyos esetekben eredeti játékoknál is számíthatna - ellenben magyar vonatkozásban jó a 2-es régió!
szoftveresen nem kavar(hat) be valami? például az alcohol vagy a - bekapcsolt virtualizációs - daemon tools is képes ilyesmire!
nem lett esetlegesen mókolt firmware verzió felhúzva az optikai meghajtóra?

(#5338) hardox válasza kali (#5335) üzenetére


hardox
(csendes tag)

Szevasz!

Az alaplap Asus m2n68-vm nforce630a/7050pv chipsettel bios frissítve frimware frissítve!
Már rákérdeztem más helyeken is azt mondták hogy ez az alaplap chipset szokott ilyen galibát okozni inkább winyó S-ATA dvd író IDE azt mondták ezt a kombót használjam.

[ Szerkesztve ]

(#5339) IRON STORM válasza hardox (#5338) üzenetére


IRON STORM
(őstag)

Úgy is van. Régebbi nforce vezérlőkkel inkompatibilitás lép fel egyes sata csatolós optikai meghajtókkal. A megoldás valóban IDE csatolású meghajtók használata.

Csak a TDi!

(#5340) hardox válasza IRON STORM (#5339) üzenetére


hardox
(csendes tag)

Köszi szépen a meg erősítő választ :)
Még szerencse hogy vissza tudtam küldeni a DVD írót pestre inkább le vásároltam az árát egy gamer egérre :D

(#5341) Möhe


Möhe
(addikt)

Hali.

3 éves eddig jól működő Pioneer 112D íróm ezt írja ki amikor egy újraírható lemezt akarok törölni.

Nem tudom mi az ami hirtelen nem tetszik neki. Fél éve Win7 van a gépen,sem hardver sem szoftver nem lett újítva ,cserélve.

[ Szerkesztve ]

(#5342) Flashget válasza hardox (#5340) üzenetére


Flashget
(félisten)

Már mondtam korábban is..cseréltesd ki IDE íróra az nforce chipset miatt.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#5343) IRON STORM válasza Flashget (#5342) üzenetére


IRON STORM
(őstag)

na ezt benéztem másik kérdésre akartam válaszolni.

[ Szerkesztve ]

Csak a TDi!

(#5344) ShevaAlo


ShevaAlo
(csendes tag)

Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérni: most vettem 1 napja egy zsír új DVD írót, be is tettem a gépbe. A gép fel ismeri, hogy DVD-RAM meghajtó. De viszont amikor DVD üres lemezt rakok bele, ki írja, hogy CD-meghajtó, és CD-nek ismeri fel. A régi DVD iró kábelét köttötem rá, mert az új iróhoz nem kaptam kábelt. Ez a probléma? Vagy milyen kábelt vegyek hozzá? A gépembe van még egy fekete, lapos tégla, kocka formáju kábel, ha jól olvastam valahol, az S-ATA S-ATA és még fehér végű csatlakozó is van rajta, ami a tápból lóg ki)kábel. Ötlet valakinek????

Sheva

(#5345) llcoolj


llcoolj
(csendes tag)

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy van több DVD filmem is ISO formátumban, amit ugye ISO fájlként kell kiírni(javítsatok ki, ha tévedek) és akkor már elvileg egy lejátszható DVD filmem lesz a lemzen rajta. Na most az a bajom, hogy én hiába írom ki így, a DVD lejátszó nem játsza le és azt írja ki, hogy nem lejátszható lemeztípus. Légyszi segítsetek, hogy mit kell csinálnom, hogy működjön a dolog? :F
Nagyon köszi előre is a segítségeteket! :)

(#5346) TechData


TechData
(tag)

Sziasztok.
Az én problámám a következö:
....nem ismeri fel a dvd író/olvasó az írott lemezeket!!!
Sem a filmeket sem a progikat.
A gyárival nincs baja.

.....meg a helyi kapcsolatnál kiírja a kapcs korlátozott vagy nem jött létre. Ezt mi a bőrnacimért írja ki?
T-home-os netet csináltam rajta.
Telepítő cd-vel.
írj skype, mert holnap délelött megyek vissza a géphez.... megpróbálok rajta valamit még ügyködni.

LG G Flex 2 (Titan Silver)

(#5347) Intruder A 6


Intruder A 6
(aktív tag)

Sziasztok!

Ma Reggel A Bootolásnál sokáig tartott mire felismerte az Asus DVD-írómat,
a Windowsban már nem is meri fel,

mi történhetett vele?

(#5348) cascada


cascada
(senior tag)

Sziasztok!

Van valakinek ötlete, hogy a Plextor PX-740A tipusú DVD íróm miért csinálja azt nagyjából egy fél éve, hogy ha beteszek egy DVD lemezt és becsukom a tálcát, akkor amint bezáródott a tálca, kiadja újra azonnal, ha megint bezárom, megint kiadja? Ez 2X-3X ismétlődik meg minden egyes lemez betételekor. :)

(#5349) cascada válasza llcoolj (#5345) üzenetére


cascada
(senior tag)

Pontosan milyen progival és hogyan írod ki? Nero Burning ROM-al kellene (legújabb 7-es vagy mégujabb verzióval): CD-DVD író menü / CD-kép felírás menüponttal! És ne írd max sebességgel a lemezt. Érdemes egy feles sebességet választani. Ha pl 16X-os a lemez válassz 8X-os sebességet.

(#5350) cascada válasza TechData (#5346) üzenetére


cascada
(senior tag)

Ez az író korábban felismerte az írott lemezeidet?
A helyi kapcsolatnak ehhez semmi köze. Ez más téma. Azért írja egyébként, hogy korlátozott vagy nem jött létre, mert nincs Routered, ami DHCP-n osztana a gépednek lokális IP-t. Ne törődj vele. Állitsd be, hogy az ikon ne jelenjen meg, vagy állits be fix IP-t a hálókarinak. Pl: 192.168.1.100. Utána el fog tűnni ez a figyelmeztető ikon.

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.