Hirdetés

2020. október 21., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5751) kali válasza groofland (#5749) üzenetére


kali
legenda

mi a médiakódja adott korongnak? más dvd lemezt sem ismer fel, vagy csak konkrétan ezt?

-szabi-; akkor szerencsére csak oprendszer alól mászott el! amúgy nincs mit!

[ Szerkesztve ]

(#5752) groofland válasza kali (#5751) üzenetére


groofland
csendes tag

Nem tudom mi a médiakódja, de semmilyen üres DVD-t nem ismer fel, legalábbis amiket próbáltam.Viszont ha ugyanazt a DVD-t megírom az asztali géppel, akkor már gond nélkül beolvassa, szóval csak az üres jelent neki gondot.

(#5753) kali válasza groofland (#5752) üzenetére


kali
legenda

másik munkaállomáson nézd meg az íráshoz használt alkalmazás (nero...stb) segítségével, hogy mi az említett optikai meghajtó által fel nem ismert lemezek médikódja, mert lehet, hogy csak az újabb médiakóddal rendekező korongokat nem ismeri fel a régebbi firmware adatbázissal rendelkező író! illetve próbáld ki adott írót régebbi szériás/médiakóddal bíró dvd lemezzekkel, ha azokat felismeri - csak az újabbakat nem -, akkor adott a hiba!
nekem az egyik notiban ilyen író van, és eddig csak egy újabb szériás philips cd korongot nem ismer fel...

[ Szerkesztve ]

(#5754) Kferro


Kferro
csendes tag

Sziasztok!

Sikerült szereznem egy SATA DVD írót a gépembe. A minap ki szerettem volna próbálni, de még az XP betöltése előtt kifagy tőle a gépem. Egész pontosan addig a képernyőig jut csak el, ami a gép bekapcsolása után jön be.
A gépemben van 2 db SATA-s vinyó, s ezek mellé szeretném betenni az írót.
Tegnap egy másik gépben is ki lett próbálva, s ott gond nélkül működött.

Tudnátok segíteni, hogy mit próbáljak meg?

(#5755) kali válasza Kferro (#5754) üzenetére


kali
legenda

írd meg az alaplap pontos típusát, hogy ránézhessünk; bios, csatlakozók kiosztása, esetleges inkompatibilitás...stb!
például a nagyon régi/első szériás sata(1) alaplapok nem kezelik (rendesen) a sata csatlakozással rendelkező optikai meghajtókat!

(#5756) Kferro válasza kali (#5755) üzenetére


Kferro
csendes tag

Az alaplap típusa: MSI K8N Neo2 Platinum.
Közben eszembe jutott, hogy korábban már kipróbáltam ezt a DVD írót a gépemben, s ment rendesen, csak került a gépbe egy második SATA-s vinyó, s mivel nem volt hozzá kábelem, így kénytelen voltam mellőzni.

(#5757) szoke12


szoke12
őstag

Sziasztok!!!
Olyan kérdésem van, hogy lehet -e vmit kezdeni egy kiégett romu DVD íróval?
Hol lehet , vagy hogy lehet újraégetni az adatait?

"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!" || Köszönöm, hogy válaszolsz a privát üzenetekre. :R

(#5758) magedla


magedla
tag

Sziasztok!

Gondom akadt a megírt DVD-k lejátszásával mostanában. Elég ritkán írom ki a filmeket, de mostanában többször volt rá alkalom.
A helyzet az, hogy a DVD írás gond nélkül lezajlik és a lejátszással sincs probléma, amíg csak a számítógépen próbálkozom. Azonban a TV-hez kapcsolt DVD lejátszók a kiírt filmek kb. felét nem képesek tekerni (mutatja a tekerés ikonját, 1x, 2x...5x, de csak folytatja a lejátszást hang nélkül és nem teker). Az esetek döntő többségében ilyenkor a film vége eltűnik, tehát az utolsó 5-10 percet nem játssza le.
Nagyon bosszantó, mivel tekerni ezeket a filmeket nem tudom, így a kísérletezéstől is elment a kedvem (várhatok 80 percet, hogy aztán megint levágja a végét). Az igazán idegesítő az, hogy ha kiveszem a lejátszóból a DVD-t és beteszem a gépbe, ott nem jelentkezik a dolog.
Szintén furcsa, hogy nem egyes DVD-ket érint az ügy. Van olyan, hogy egyazon DVD-n az egyik film tekerhető, lejátszható, a másik pedig nem.

Burner: Lite-on iHAS624 B (FW: GL24)
SW: Nero BurnLite 10 (10.0.10500.5.100)
DVD: Verbatim DVD-R 16X, 25 cake (1,5-2 éve vásárolt készlet, nem tudom, hogy hol gyártották). A DVD-kre átlagosan 3-3,5 GB-ot írok.

Több DVD lejátszóval is kipróbáltuk: LG DVX382H és két Samsung (nem tudok konkrét típust, ismerősök) lejátszónál is ugyanaz a helyzet az érintett DVD-k esetén. Van valami ötletetek, mi okozhatja a problémát?

Előre is köszi.

True victory is victory over oneself

(#5759) kali válasza Kferro (#5756) üzenetére


kali
legenda

nforce3 1st generation sata - így sajnos akadhatnak nehézségek...
amennyiben korábban ment azonos sata csatolású optikai meghajtóval, úgy próbáld felcserélni a csatikat, ha az 1. és a 2. csatin merevlemez van, és a 3. vagy 4. csatin próbáltad az optikai meghajtót, úgy a második merevlemezt dugd át a 3. csatira, és a 2. csatin legyen az optikai meghajtó, illetve fordított felállás esetén ellnkezőleg!
bios az utolsó verziós? chipset, sata/raid...stb illesztők megfelelően telepítve?
gondolom xp alatt dolgozol, gyári illesztőkkel, és nem vista vagy win 7 oprendszerrel, gyártói támogatás hiányban, az általuk alapban adott illesztésekkel!?!?

(#5760) mokus1 válasza magedla (#5758) üzenetére


mokus1
addikt

Szia!
Szerintem ez nem a lejátszó - író hibája. Olyan tömörítés vagy bitráta lehet amit nem bír el a lejátszó, vagy nem támogatja rendesen.

(#5761) magedla válasza mokus1 (#5760) üzenetére


magedla
tag

Értem, köszönöm a gyors választ.
A bitrátára én is gyanakodtam, de egy tíz filmből álló mintában nem véltem felfedezni egy trendet erre vonatkozóan. Volt, hogy a magasabb és volt, amikor az alacsonyabb (igaz ritkábban) okozott gondot. Mi számít magas bitrátának (maximum 4GB méret mellett)?
Illetve meg tudom állapítani még az írás előtt, hogy az adott film milyen tömörítési eljárással lett kódolva?

True victory is victory over oneself

(#5762) mokus1 válasza magedla (#5761) üzenetére


mokus1
addikt

Persze.Legegyszerűbben a fájlra kattintva tulajdonságoknál.

(#5763) Kferro válasza kali (#5759) üzenetére


Kferro
csendes tag

Kipróbálom, amit mondtál.
Gondolom attól, hogy az egyik vinyót rádugom mondjuk a 3. csatira, s esetleg nem működik, nem lesz baja a vinyónak.

"bios az utolsó verziós?"
Gyanítom nem, lévén még az életben nem frissítettem BIOS-t.

"chipset, sata/raid...stb illesztők megfelelően telepítve?"
Gyanítom igen, de konkrétan nem emlékszek rá. Mindenesetre ezeket is megnézem.

És igen, XP van a gépen.

Köszönöm Kali a segítséget! :)

(#5764) magedla válasza mokus1 (#5762) üzenetére


magedla
tag

Köszönöm. A bitrátákat megtaláltam ott, a tömörítési eljárást már nem igazán. Mit kellene keresnem? Illetve melyik eljárásokkal lehet legnagyobb valószínűséggel gond az asztali lejátszókkal való olvasásnál?

True victory is victory over oneself

(#5765) mokus1 válasza magedla (#5764) üzenetére


mokus1
addikt

Ezerféle van erre nehéz pontos választ adni.

(#5766) kenny123


kenny123
addikt

Hali!

Ismét írok a win7-el, de bezártam véletlenül az ablakot. Hallom hogy pörög a lemez, egy dvd-t írok kb 4gb anyaggal, 8x-osan. Hol tudom megnézni, hol tart a folyamat? :U

(#5767) kenny123 válasza kenny123 (#5766) üzenetére


kenny123
addikt

17perce pörög már.. Ez normális ennyi adat esetén? :U

(#5768) IRON STORM válasza kenny123 (#5767) üzenetére


IRON STORM
őstag

Nem. 8x sebességnél kb 8-9 perc lehet.

Csak a TDi!

(#5769) katt777


katt777
félisten

Sziasztok!

Az LG íróim sorozatosan meghibásodtak sávkövetési hibával, és még a saját maguk által hibátlanul megírt lemezek mindegyikét sem olvasták be. Lecseréltem a márkát (adatlap), a Sony (valójában NEC) szépen olvasott minden lemezt, írt is, aztán kb. 20 RW lemez után (bedigitalizált videóimat írnám lemezre) kitalálta, hogy 97%-tól hibás az írás. 10 esetből 8X ez, a maradék 1-1 vagy rögtön az elején hibás, vagy 50% körül. Az írható lemezeket is lqrja 8X sebességen. Betettem az RW-ket egy külső íróba, párat megírt, párat nem, márkától függetlenül. A maradék 3 egyikkel sem írható. Mivel az RW-k csak 1-3X voltak írva, lehet, hogy még az LG cseszte el őket íráskor, esetleg az új gép szar (a sima írható elcseszéséből gondolom)? Úgy tűnik, nem igazán éri meg 5X árat kifizetni egy RW lemezért, ha ugyanúgy eldobható, mint a sima. (Rosszabb felvételeket szoktam RW-re írni, hátha leadják még a TV-ben, és fel tudom venni már digitálisan.)
Van valami progi, amellyel le tudom szabályozni az író sebességét? A külső megy 2.4X-en, de a problémás min 4X-en, és miközben 4X lemezeket elcseszte, 2X-kből párat meg tudott írni. Vagy egyszerűen csak régiek a lemezeim? (3-5 évesek.)

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#5770) nyaki01 válasza katt777 (#5769) üzenetére


nyaki01
tag

Sajnos a személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy a piacon nagyon sok a hamisított és silány minőségű lemez és író. A tény az, hogy ha valami fontosat akarunk archiválni, akkor mindenképpen minőségi márkás Verbatim, Philips "+"-os DVD lemezre szabad csak lementeni az anyagot és ezt is, kb. 10-12 éven belül, érdemes egy új lemezre átmásolni, mert a lemezek élettartama sajnos véges. A "+"-osok kb. 10-20 év, míg a "-"-os lemezeké 8-15 év, de lehet akár több is, de lehet kevesebb is, bár nem érdemes kockáztatni. Sok függ a tárolástól, mert a hordozóréteg a gyenge láncszem!
Léteznek egyébként kifejezetten archiválásra szánt lemezek, amelyeknek az ára horrorisztikus, de azt mondják, hogy a 100 évet garantálják, ha megfelelő körülményeket biztosítanak a tároláshoz.
A Blu-ray lemezre egyébiránt majd 2x-es élettartamot adnak meg, a DVD-hez viszaonyítva.

[ Szerkesztve ]

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!

(#5771) katt777 válasza nyaki01 (#5770) üzenetére


katt777
félisten

Verbatim egy nagy szar, több íróval is próbáltam, főleg a DL lemezeik. Megírás után máris olvashatatlan volt, miközben a teszt OK lefutott. Külső íróval megformázva a lemezeket végül 5db SONY-m maradt használhatatlan, ezek 1X voltak írva.
A 10-12 évvel túlzol, nekem volt olyan lemezem, amelyről 2 év múlva akartam egy régi mentést visszatölteni, már hibás volt.
BlueRay írók 30k-tól vannak, lemezek sem olcsók, de inkább az előbbi miatt nem tudok beruházni.
Egy valami tartós adathordozó, a kőtábla. Szóval, nekem ne kamuzzanak műszaki fejlődésről. :(( :Y Majd, ha kijönnek a kristály-adattárolók, amelyeknek a fizikai szerkezete változik meg az adatrögzítéskor, akkor elhiszem, hogy biztonságosan tárolhatók és visszanyerhetőek az adatok, azaz elértük a kőkorszaki színvonalat.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#5772) IRON STORM válasza katt777 (#5771) üzenetére


IRON STORM
őstag

Ami még tartós és megbízható az a mágnesszalagos (DAT) adattárolás, bár az sem olcsó.
Lemezekből nehéz a jó minőséget kifogni, rengeteg a selejt rossz minőség így már nem alternatíva sajnos a dvd-s adattárolás.

Csak a TDi!

(#5773) nyaki01 válasza katt777 (#5771) üzenetére


nyaki01
tag

Nem tudom, hogy Te honnan szerzed a lemezeket, de az elmúlt 10 év alatt (a fenti márkákat használva és nem a csencspiacról beszerezve) nem volt adatvesztésem. Az viszont tény, hogy az írók optikájának minőségétől és az írási sebességtől nagyon nagy mértékben függenek az élettartamok, no meg a tárolási körülményektől.
Még a végén visszatér a jól bevált mágnesszalag, de ott is a tároláson van a hangsúly.

Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!

(#5774) katt777 válasza IRON STORM (#5772) üzenetére


katt777
félisten

Csak mágneses (elektromos) mezőbe ne kerüljön... Anno egyébként C64-es programjaim mágnesszalagon voltak, elég szépen használhatatlanná váltak, bár jó eséllyel a gyári Commodore magnótól, amely a programok elején mindig megtörte a szalagot...

nyaki01: Bótbó' veszem, vazze! Egyébként a honlapomon ott van, miért cseréltem DVD-meghajtót, de ez nem változtat azon, hogy egy csomag Verbatim DL lemezből 3 lqrása után az egészet visszaküldtem.

Funkcionális analfabéták kíméljenek!

(#5775) Anneee


Anneee
csendes tag

Sziasztok!
Vettem egy Matshita DVD-ram UJ-830s tipusú dvd-írót.de már pár nap után visszavittem a pc boltba mert rájöttem hogy nem tudok vele dvd-t írni.Ők azt mondták hogy csakis dvd-r -tipusú lemezt tudok vele írni.Itthon ki is próbáltam és tudtam írni.De most pár hétre rá nem tudok írni vele, se dvd+r ,se dvd-r(amit elvileg kéne írnia).Azt írja ki hogy a bejehejezet lemez silány minőségű.Nem értem mi lehet most a gond.Adat dvdt szeretnék vele írni.SEGÍTSÉG!!!! :O

(#5776) IRON STORM válasza Anneee (#5775) üzenetére


IRON STORM
őstag

Ha tényleg ez a típusa akkor nagyon mellényúltál. Nagyon régi író talán 2005-ös, nulla supporttal. A mai lemezeket ( médiakódokat) még hírből sem ismeri. A helyedben visszavinném és egy frissebb íróra kicseréltetném.

Csak a TDi!

(#5777) Tbs82


Tbs82
tag

Sziasztok régi IDE kábeles CD/DVD írók,hoz létezik valamiféle átalakító újabb alaplapokhoz?
Nem feltétlen szeretném kidobni a régit.

[ Szerkesztve ]

(#5778) jeni válasza Tbs82 (#5777) üzenetére


jeni
félisten

Szia
Igen lehet két félét kapni.
Az egyik ami olyan levegős nem fix helyre rögzített átalakító közel 2-3000 Ft közötti áron kapható.Technikailag jobb-e nem tudom,mivel nem teszteltem le. Viszont oda vissza működik- IDE-ről Sata-ra vagy Sata-ról IDE-re.
A másik meg a drágább az pedig a PCI csatlakozóba esetleg a PCI-e csatiba kell behelyezni.

másik árgépes ajánlat

Használtan még olcsóbb lehet.

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5779) jeni válasza Anneee (#5775) üzenetére


jeni
félisten

Elavult noti írót sóztak a nyakadba hiába egy márka.

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5780) Tbs82 válasza jeni (#5778) üzenetére


Tbs82
tag

Köszi, akkor utánajárok az átalakítónak.
Raid kártyát már próbáltam régebben de az sajna nem működött.

(#5781) adnoctum18


adnoctum18
senior tag

Hello!

Nem egészen vág témába, de nem találtam jobb topicot.

Lenne 6-7 TDK-R-es DVDm, kb 5 éve lettek írva Pioneer 111D típusú íróval, mindegyiken képek és videók vannak.
Mára egyik DVD sem olvasható, a meghajtó üresként mutatja őket legtöbbször vagy egyáltalán nem is látja őket.
Pár éve még sikerült beolvastatnom ezeket a lemezeket is, mára már nem.

Velük egy időben ki lett írva ugyanilyen DVDre pár játék, program. Ezek simán olvashatóak.

Ugyanazon a helyen voltak tárolva, a felületükön nem látszik semmilyen sérülés.
Van rá esély hogy még visszanyerjem róluk az adatokat?

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---

(#5782) Tbs82 válasza adnoctum18 (#5781) üzenetére


Tbs82
tag

Próbáltad másik dvd-vel is?

Egyébként olyanról már hallottam hogy típustól függően egy idő után elveszik a cd/dvd-ről az adat.Ezért biztosabbak a mágneses adathordozók....

(#5783) adnoctum18 válasza Tbs82 (#5782) üzenetére


adnoctum18
senior tag

Próbáltam egy másik olvasóval is igen, azzal sem mennek.

Nekem az a furcsa hogy egy huzamban kiírtam anno 10-12 DVDt, ebból 7 nem olvasható, a többi hiba nélkül. Ugyanaz az író, ugyanolyan írási sebesség, ugyanolyan nyersanyag, ugyanazok a tárolási körülmények.
Egyedül az adatok mások.

Én is tudok erről hogy elveszhetnek az adatok a DVDről, főleg ilyen kommerszebbekről, de ennél sokkal idősebb lemezeim olvashatók hiba nélkül. Persze lehet hogy csak azokkal szerencsém van, ezekkel meg nincs.

Valami módon nem lehet visszanyerni az adatokat? Ha sokáig hagyom kínlódni vele az olvasót akkor kiírja hogy X terület foglalt a lemezen, de megnyitni így sem engedi.

[ Szerkesztve ]

---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---

(#5784) Tbs82 válasza adnoctum18 (#5783) üzenetére


Tbs82
tag

Na most vagy másik számítógépen nézd meg újra, vagy lehet anno amikor kiírtad már eleve rossz volt.

Megesik, hogy az ember amikor nagyiparba írja kifelé a dvdket akkor nem figyel arra már oda hogy tényleg jó lett e.

Én is jártam úgy régen, hogy kiírta az író hogy hibamentesen befejezte.
De mikor újra betoltam a meghajtóba nem látott semmit rajta.........

(#5785) flash-


flash-
veterán

nincs igazából erre a kérdésemre topic,tehát felteszem itt:

Ha egy készitett dvd-n nincs menü,hanem azonnal kezdödik a videó amint betesszük az asztali lejátszóba,van olyan asztali lejátszó ami nem képes menü nélkül lejátszani a dvd-videót?

vagy tök mindegy hogy van e menü vagy nincs?

(#5786) IveyBaby


IveyBaby
tag

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy szervízbe kellett adni a notimat pár hete, amikor kicserélték benne a dvd-olvasó-írót is, teljesen.
Utána írtam is vele dvd-t, amelyet kipróbálva olvasta is és szépen lejátszotta.

Most azonban hiába kiírja a dvd-ket (programot, dvd-t ugyanolyat használok, minden feltétel megegyezik), beolvasni nem tudja azokat, pörgeti, gyűri, de eredménytelenül.
Más meghajtókba betéve e lemezeket szépen beolvassák, tehát az adat rákerült, csak az én íróm nem képes olvasni.
Mi állhat e mögött??

A régen, több éve kiírt lemezeket szépen le tudja játszani.

(#5787) jeni válasza IveyBaby (#5786) üzenetére


jeni
félisten

Szia
A beépített laptopos DVD íródban el van állítva a fej vagy maga az íród rossz,elromlott.
Ez garis hiba,mert ha másik íróban,másik gépben jó akkor kérd a cserét újra,bár akkor megint kiesik pár hét. Meglehet,hogy használtat kaptál bele. Mivel kívülről nem lehet tudni mennyire új állapotú az az íród.
Milyen márka az a laptop?

[ Szerkesztve ]

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5788) atti1848


atti1848
senior tag

Sziasztok.Egy olyan problémám lenne,hogy egy DVD olvasó/cd író ( Samsung CDRW/DVD olvasó SM-352B) magától kiadja a tálcát.A gépben van egy cd olvasó, ami tökéletesen működik és külön ez amivel lenne a probléma.

Még az is a gond vele,hogy van mikor meg nem akarja kiadni a tálcát,hallani,hogy mintha megakadna.Alápakoltam egy kis műanyagot a hátsó része alá és így már kiadja,csak ugye most már magától is kiadja.

Előre köszönöm a segítséget. :R :R :R

06-30-868-0365 Mindig Privátot írj, mert azt minden nap nézem vagy hívj telon.Számom az adataimnál.

(#5789) jeni válasza atti1848 (#5788) üzenetére


jeni
félisten

Szia
Megérett a cserére. ;]

Seasonic Prime Ultra 550 W Gold bontatlanul nagyon hosszú garanciával eladó!

(#5790) tallica


tallica
csendes tag

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy CD-t szeretnék írni 4x sebességgel, de 8x-nál lassabban semelyik program sem engedi. Valami "külső" programmal, vagy más megoldással nem lehet beállítani, hogy 4x-nél gyorsabban ne írjon?

(#5791) IRON STORM válasza tallica (#5790) üzenetére


IRON STORM
őstag

Nem.

Csak a TDi!

(#5792) abridabri


abridabri
addikt

ugyan nem dvd iro hanem egy asztali dvd iro , de hatha tudtok segiteni. Szoval egy ismerosom szerzett egy asztali irot,sajna nem tudom a tipusat. Olyan problema van, hogy bedigitalizalt minden vhs-t a dvd iro vinyojara , de mikor ki szeretne irni lemezre, akkor azt irja neki : formazza meg a lemezt .Namost ugyanezt irja, RW meg 1x irhato lemeznekl is . Otlet ?
Tudom kellene tobb parametert megadnom, de nem tudom igy latatlanban. Gondolom megkerdezem mielott elmegyek hozza megnezni hatha tudok tenni valamit
:R

(#5793) BoboBlack


BoboBlack
csendes tag

Sziasztok!

Van egy NEC ( ND-4550A ) DVD/CD-RW-m, amit kölcsön adtam egy ismerősömnek, ami néhány megírt DVD lemez után átkerült az XBOX-ba az elromlott DVD olvasó helyére. Áthívott, hogy menjek át és nézzem meg milyen jó, hogy most már tud játszani az XBOX-on. Fel lett másolva a fentebb említett DVD íróval az XBOX vinyójára néhány játék. Majd hazahoztam a DVD írót, visszatettem a gépbe de aznap és még jó néhány napig nem is használtam. Most, hogy DVD-t szeretnék kiírni vele, nem hajlandó semmire sem. Nem ír egyszer írható DVD-t, Újraírható DVD-t sem CD-t de még csak nem is olvas be semmit sem. Sem eredeti CD-t, DVD-t, sem másoltat, még azt sem, amit korábban azzal az íróval írtam meg. Semmilyen lemezt nem ír és nem is olvas be. Csupán olyanhangot ad ki, mintha egy pénztárgépet hallanék amikor a bizonylatot nyomtatja ki vagy akár egy nyomtató hangja nyomtatás közben. Ezek szerint a fej az olvasná a lemezeket de valami oknál fogva nem tudja? Van rá mód, hogy üzemeljen még valaha vagy kuka? :(

(#5794) qtrica


qtrica
aktív tag

Szép napot mindenkinek.
Optiarc 7201s dvd iróm van, win7 ultimate alatt használom. Ma vettem észre, hogy nem ismeri fel a CD +/-R illetve RW lemezeket. Igy nem tudok CD-t irni. Ezzel szemben a DVD lemezekkel nincs baja, illetve a gyári audió CD-ket is olvassa. Találkozott már valaki ilyen problémával?

Yoda Jr.

(#5795) tomi_x


tomi_x
tag

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Az utóbbi időben(kb. az utolsó 10 DVD-nél) azt vettem észre hogy a megírt DVD-t az asztali lejátszóban nézve szaggatt , akadozik . mi lehet az oka ?

[ Szerkesztve ]

(#5796) Flashget válasza tomi_x (#5795) üzenetére


Flashget
félisten

író tipusa?
lemez pontos márkája esetleg MID?

Kizárva, hogy maga az író dobta be az unalmasat...hiba lehet gyenge alapanyag, esetleg gyenge író tipus (Pio 218/219, LG mai írója), helytelenül megválasztott írási sebesség, régi fw..ezer oka lehet. Több infót adj meg.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#5797) qtrica válasza qtrica (#5794) üzenetére


qtrica
aktív tag

Megoldva. Kuka.

Yoda Jr.

(#5798) Sanyi19


Sanyi19
senior tag

Sziasztok!

Van nekem két dvd íróm: egy Optiarc AD-7173A és egy LG GH20NS15.
Az optiarc-on: 1.04-es fw van, az LG-n IL00.

Az a problémám, hogy az Optiarc elrontja a DATEX lemezeket (Megírja de aztán nem lesz visszaolvasható, kb. a lemez közepénél látható csíkok jelennek meg. A ráírt adatot mikor megpróbálom vissza másolni akkor itt megáll. Igaz ezt elvétve más lemezeknél is csinálta már pl. Maxell és LG de 100-ból vagy 3x) az LG pedig be sem olvassa.

Datex 8x-os lemez, most vettem olcsón.
Lehet, hogy hibás szériába botlottam? Vagy ez a lemez ilyen gagyi minőség?
Valaki ismeri esetleg?

Próbáltam 8x-osan és 6x-osan írni.
Ashampoo Burning Studiot használok.

Médium-információk:

Diszktípus: DVD+R
Gyártó Id: MCC
Média id: 003
Írássebesség: 2.4x 8.0x

Valakinek van valami ötlete, hogy az LG-vel hogy olvastathatnám be?

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#5799) Sanyi19 válasza Sanyi19 (#5798) üzenetére


Sanyi19
senior tag

Próbálkoztam 4x-esen is, úgy megírja. Sőt a megírt lemezt beolvassa az LG is. Üresen meg csak pörgeti, de úgy, hogy minden lefagy amíg bent van a lemez. :Y

“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

(#5800) tomi_x válasza Flashget (#5796) üzenetére


tomi_x
tag

Író : LG hl-dt-st-dvdram gh22ns50
Lemez : Verbatim DVD-R
Sebesség : maximumra volt állítva(20x)

Útvonal

Fórumok  »  HDD/SSD, CD/DVD írók/olvasók  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.