Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5084) Strike Eagle


Strike Eagle
csendes tag

Sziasztok,

Segítséget kérnék szépen, legalább hogy merre induljak el a megoldás felé:-) Probléma merült fel az optikai meghajtómmal kapcsolatosan (LG GH22NP20, IDE kábeles, csak ez az eszköz van a kábelhez kötve)
1 hónapja lett a gép újrarakva (Windows XP), nemsoká rá lett véve ez az új író a gépbe, tehát friss a dolog. A tegnapi napig semmi gond: az írást és az olvasást is megfelelően végezte, vagy 10 TDK lemezt írtam meg vele hibátlanul és néztem is végig ezekből a filmekből.
A tegnapi naptól az írott és a műsoros DVD-ket egyaránt folyamatos szaggatott hanggal játssza le (nem tudok olyan kirívó dolgot mondani amihez tudnám ezt a változást kötni), a CD-k esetében a problem nem áll fenn és az avi fájloknál sincs ilyen amik DVD-re vannak kiírva (Neroval). A szaggatás a kiírt HDRipeket és a DVD filmeket érinti. Eredeti műsoros DVD-nél is ez a jelenség van. Előtte 2 nappal ezen hibátlanul lejátszott DVD-t is szaggatja. Egyik ismerőshöz átvittem, a gépén semmi gond nem volt vele. Kérdés akkor mi lehet az én gépemmel ami "nem tetszik" neki...
A firmware-t megnéztem a Nero Info Tool segítségével, a gyártó honlapján szereplő 2.0 van rajta így azt értelemszerűen nem bántottam.
A C meghajtómon van kb. 7,5 GB szabad hely most, a memória nem túl sok, 1GB (eddig ebből semmi problémám nem volt...)
A vinyón és a külső HDD-n lévő anyagokat megfelelő hanggal tudom jelenleg is lejátszani (KMPlayer, VLC Player a lejátszóprogram, főleg az elsőt használom)
A kérdésem annyi lenne prózaian, hogy mi a fenét csináljak, hogy megint jól működjön?
Egyáltalán mi lehet a probléma? Pár embert kérdeztem, de a diagnózishoz nem jutottak közelebb.
Kösznöm szépen a javaslatokat előre is! Ha van kérdés ami közelebb vihetne arra természetesen válaszolok (ha tudok, mert sajnos nem vagyok szaki a témában, de azért igyekszem:-))
A segítséget nagyon megköszönném mert felettébb bosszant az ilyesmi...

Üdv!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.