Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4701) kali válasza wolfman (#4700) üzenetére


kali
legenda

pio = programmed i/o
dma = direct memory access
ide = integrated drive electronics
ahci = advanced host controller interface
ez az oldal mindenben segít; link
amúgy néhány hasznos olvasmány; link ; link ; link ; link
iso módban telepített rendszerről még nem hallottam... :U

(#4702) wolfman válasza kali (#4701) üzenetére


wolfman
veterán

Jah nem! :D Nem iso mód, hanem ide! :) Elírtam.

Amúgy kösz! Nagyon jól tudom, hogy Google a barátom már évek óta, de én nem találtam semmiféle hasznos, részletes leírást róla.

[ Szerkesztve ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#4703) honda23


honda23
aktív tag

Lite-on ihas 524 íróm minuszos taiwani verba elejét elrontja.
Lehet ez a fw miatt?
mcc03rg20-as a lemez.

Marha nagyon csalódtam a minuszos verba lemezekben december óta...
Lehet kínai vagy taiwani...

nincsen lehetetlen, csak tehetetlen

(#4704) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Valaki help please!!!
Eddig nem látott problémám akadt. Mindig minuszos DVD-ket írok, de most pluszosat kaptam. És a laptopnak meggyűlt vele a baja:S
Még szinte el sem kezdődik az írás, és kiköpi a DVD-t azzal, hogy az egymenetes lezárás (DAO) nem hajtható végre. Láttam hogy több emberkének volt már ilyen problémája. Gondoltam frissítem a firmware-t, de nem találok ehhez a szarhoz sehol. A típusa elvileg: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T40N (vmi LG, vagy DELL cucc).
Ha valaki tudja honnan lehetne hozzá letölteni újabb firmware-t megköszönném ha leírná. A jelenlegi verzió JR03, 2008.02.25-ei.
Köszi előre is

(#4705) Gabesz87


Gabesz87
addikt

Azt elfelejtettem hogy szintén a pluszos lemezekkel való problémám, hogy az asztali gépen meg tudom írni, de a 16x-osan írható Philips DVD+R-t csak 4x-esen tudja írni!!! Ott egy pioneer DVR-110 meghajtó van, annak a firmware-jét frissítettem 1.39-ről 1.41-re. De hiába. Továbbra is csak 4x-esen ír:S

(#4706) kali válasza Gabesz87 (#4704) üzenetére


kali
legenda

a jr03 firmware verziótól nincs újabb, keresztezni meg nem biztos, hogy okos dolog lenne más szériás gsa-t40n firmware verziójával - pláne nem, mert sokkal újabb más verziósból sincs! mondjuk kíváncsi lennék rá, hogy milyen médiakóddal rendelkező lemezt nem ír meg egy 2008. februári firmware verziós író?!?! nem lehet, hogy a lemez kérdéses minőségű/médiakódú?
azon már kevésbé csodálkozok, hogy a dvr-110(d) író nem hajlandó csak 4x sebességgel megírni egy újabb szériás 16x lemezt, mivel ezen íróhoz az utolsó firmware verzió is nagyon régi, lehet, hogy csak 4x sebesség van társítva firmware - mid párosítás alapján az íráshoz adott lemez esetében, de az is lehet, hogy nem is tartalmazza adott lemez médiakódját a firmware adatbázisa, és egy 4x általános írási stratégiát társít hozzá!

[ Szerkesztve ]

(#4707) Gabesz87 válasza kali (#4706) üzenetére


Gabesz87
addikt

Őőő, nem egészen értem mi az a médiakód...Nem hiszem hogy a lemez minősége kérdéses...amint mondtam, ezek Philips DVD+R lemezek, 16x-an írhatóak. És az asztali gépem írja őket, viszont nem tudom miért csak 4x-esen.
A dell honlapján találtam egy 2009.02.05-ei firmware-t, A101-es. Elvileg a típus megegyezik. Beírtam ott a keresőbe hogy gsa-t40n, és ezt dobta ki. Letöltöttem, elindítottam a flash utility progit, de nem látja a meghajtót:SS

(#4708) kali válasza Gabesz87 (#4707) üzenetére


kali
legenda

mint korábban is írtam, másik verziós firmware felhúzása nem szerencsés! örülj neki, hogy nem ment fel, mert esetlegesen teljesen hazai is vághattad volna az írót! ha most jr03 van rajta, akkor jr04 lenne az újabb, és így tovább! notis íróknál nem csak a típus számít, hanem az is, hogy melyik gyártó rendelte a notijába, más notis gyártó firmware verziója nem feltétlenül jó hozzá (sőt...), hiába stimmel az író típusa!
a philips pedig kérdéses - gyakran gyenge és problémás - minőségű lemez, főként ha ritek vagy mbi médiakóddal rendelkezik - legalább is ezzel a kettővel nem szívesen barátkozik sok író! amúgy nem az számít, hogy mi van ráírva a lemezre, az író azt nem is tudja, az író a firmware adatbázis alapján mid (médiakód, gyártókód) alapján azonosítja be a lemezeket, az alapján kínál fel különböző írási stratégiákat/sebességeket!
tedd be a philips lemezeket a meghajtóba, és például a nero infotool, vagy a nero discspeed segítségével nézd meg, hogy milyen médiakódot ír ki az alkalmazás!?!?
azt már leírtam korábban, hogy miért csak 4x sebességgel írja az asztali gépbe lévő íród adott lemezt!
a minőségi lemezek ott kezdődnek, hogy verbatim, ricoh, sony, taiyo yuden...stb - de néha még ezeknél is nézni kell a médiakódot, mert lehet szórás minőség tekintetében!

[ Szerkesztve ]

(#4709) Gabesz87 válasza kali (#4708) üzenetére


Gabesz87
addikt

Én évek óta TDK, és Philips lemezeket használok, igaz minuszosat. Azokkal nem volt ilyen gondom soha. Azoknak a márkáknak egy részét nem is ismerem, amiket felsoroltál...Verbatim és Sony-n kívül persze.
A Nero InfoTool egyébként ezt írta a lemez gyártóazonosítójára: INFOME R30.
De az hogy Philips, sehol sem szerepel. Gyártó ismeretlen:S Király...

(#4710) kali válasza Gabesz87 (#4709) üzenetére


kali
legenda

mint már említettem, az író azt sehol sem fogja látni, hogy philips lemez van benne, csak a médiakód alapján azonosítja! egy médiakóddal több gyártó is készíthet lemezt, és ez fordítva is igaz, tehát egy gyártó több médiakóddal is készíthet lemezt!
ez nem a legelterjedtebb philips lemez, de elég problémás széria ez a médiakódos is!
a tdk lemezek régebben jó minőséget képvisletek, de mára már ők is adták a nevüket olyan médiakódokhoz, hogy már nagy a szórásuk minőség tekintetében, kifogható jó, de kifogható problémás minőségű tdk lemez is!
vegyél normális lemezt, és nem lesz problémád! tapasztald ki, hogy milyen lemezeket szeret az íród - médiakód szerint - és azzal dolgozz a későbbiekben, hogy elkerüld a rontott/meg nem írt lemezeket!

(#4711) Gabesz87 válasza kali (#4710) üzenetére


Gabesz87
addikt

OK, kösz a segítséget!
Mint már említettem, mindig TDK, vagy Philips DVD-R lemezeket használok (ha van, inkább TDK), mindig ugyanonnan veszem, és nem volt még bajom vele soha (1-2 nagyon ritka kivétellel persze). Ezt a pluszosat viszont haveromtól kaptam, akinek volt egy csomó üres lemeze. De úgy néz ki jobban járok, ha maradok a szokásos, bevált DVD-knél:)

(#4712) Kumman


Kumman
csendes tag

Szevasztok!

Valaki tudna segíteni a következő probléma megoldásában?!
Az idén vettem egy notit (ASUS K50IN) telepített win 7 64bit, stb.
Valahogy a DVD írással problámám van, azaz nem írjí meg a lemezeket (ír rá fizikálisan látni lehet, de már nem olvashtaó semmivel).
A DVD-R 16x Verbatim 50-es "guriga" használok, eddig 2/7 az átlag, azaz 2jó 6rossz írás.
Elsőként az íróprogira gyanakodam (Cyberlink Power2go ez volt alapból a gépne), ezért cseréltem le Nero9-re, de ez sem segített. Alapsebességet 8x -ra kinálja fel de én minden dvd-t 4x sebességgel írok meg.
Ha az író programnál nem kérem a visszaellenőrzést, az írás sikeresnek 'titulálja' a program. Ellenben visszaolvasáskor már nem látja a lemezt. (az asztali gép sem látja)
Elmélkedtem, lehet a win 7 64 bites verzió miatt lenne az egész?!
Ppróbáltam a DVD író(Slimtype DVD A DS8A3S) illesztőprogiját frissíteni, de a jelenlegi verziótól nincs frissebb. :(((

Az asztali gépem egyetlen egy lemezt sem rontott el (Néro7), ahogy következik a "gurigán" a DVD lemez, úgy írok vele és tökéletesen megírja. Effektíve 4x sebességgel írok minden DVD-t.
A laptoppal történő írás valami ok miatt nem megy. :(

Előre köszi a válaszokat!

(#4713) Kicsirics77 válasza Kumman (#4712) üzenetére


Kicsirics77
veterán

szia
ne eröltesd ezt a win 7 64bit verziót
valószínűleg ez lesz a hiba forrása,hamár mindenképpen billgéccet akarod gazdagítani akkor próbálkozz egy sima xpsp3-al és úgy nézd meg hogy megírja-e a lemezeket az adott íróprogival.

.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--

(#4714) Kumman válasza Kicsirics77 (#4713) üzenetére


Kumman
csendes tag

Szeva!

Effektíve nem eröltettem volna a win 7 64bites verziót, de így vettem "gyárilag"! :(
A DVD író programot csak úgy igyekeztem telepíteni, ami 'kompaibilis' win 7-re.

Üdv.

(#4715) depmod


depmod
senior tag

Sziasztok!

Problémám van, megoldásokat várnék.
Adott egy NEC 5240s íróm, amely xp alatt tökéletesen dolgozik, ugyanakkor Win 7 alatt olyan lassú, hogy meghülyülök tőle. Beolvasás rengeteg ideig tart, a vinyó dolgozik, aztán pár perc múlva dolgozhatok is vele. Írást sűrűn elrontja, Xp alatt pöpecül írt.

Javaslat?

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4716) depmod válasza depmod (#4715) üzenetére


depmod
senior tag

Pontosítok.

Berakom a lemezt, elkezdi olvasni, abbahagyja, HDD lámpa folyamatosan ég (2-3 perc), amikor kialszik, akkor lehet dolgozni a dvd-vel.
DVD filmet berakok, elindul 1 másodpercre, és ugyanez a hdd munka kezdődik, addig nem moccan a kép sem. :F :F

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4717) Kofler


Kofler
tag

Sziasztok !

Adott két darab Pioneer 212D DVD író. Tegnap írtam vele kettő darab Maxell DVD-R típusú DVD-t amit a boltban vettem. Elindítom az írást, gond nélkül megírja, de mikor vissza akarom olvastatni vele, csak világít a piros kis LED mintha dolgozna a gép, de 10 perc után sem történik semmi ! Ugyanez van a másik DVD íróval is, tehát nem csak az egyik rossz (ha rossz egyáltalán). Ugyanezeket a Maxell DVD-ket az asztali DVD lejátszó simán beolvassa, sőt ha berakom az számítógépbe az üres DVD-t akkor viszont felismeri és felajánlja hogy mit akarok vele kezdeni... Ez azért dühítő mert azelőtt is írtam vele Maxell DVD-R-s DVD-t és akkor semmi baja sem volt csak most :F A Verbatimot simán beolvassa és a régebbi Maxell DVD-t is csak ezt a fajtát nem ? Létezik ?
Már frissítettem a firmware-t is hátha így megjavul, de semmi :W
Valaki meg tudja mondani hogy miért ilyen válogatós ? Vagy inkább vegyek új DVD írót (nem bánnám mert egyébként tetű lassúak ezek a Pio-k :(( ) ?

(#4718) depmod válasza Kofler (#4717) üzenetére


depmod
senior tag

Véletlenül nem Win7-et használsz? Megdöbbentően hasonlít az eset az én problémámra.

[ Szerkesztve ]

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4719) depmod válasza depmod (#4718) üzenetére


depmod
senior tag

Mára meguntam. Történt, hogy dvd írása után egyszval nem volt hajlandó abbahagyni az írást, mert ment folyamatosan a hdd. Elegem lett, felraktam az XP-t.

Ezen minden pöpec. Kezdem unni ezeket az újabbnál újabb Winfosokat.

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4720) Kofler


Kofler
tag

Kedves Depmod !

Mivel teljesen kétségbeestem hogy a sok DVD-mel majd nem tudok mit kezdeni, elvittem egy két haveromhoz és náluk is megpróbáltam beolvastatni a "rossz" DVD-ket ! Nos nagyon érdekes volt mivel minden gép tökéletesen hiba nélkül beolvasta ! :C Ja egyébként reggel már nem csak a Maxell DVD-kel csinálta ezt amit leírtam hanem egyéb márkájúakkal is Szóval nem maradt más lehetőség mint a DVD íróim hibája (jól sejtettem). Szétkaptam mind a kettőt és alkoholos fülpálcikával nekiestem a fejeknek :) Azóta tökéletesen működnek, és remélem még 2-3 évig kihúzzák ilyen módszerrel :U (Kop, kop, kop)
És nem Win7-et használok, de örülök akkor hogy a Te problémád is megoldódott, bár szerintem én egyszerűbben jöttem ki a dologból, hál' Istennek nekem nem kellett újrarakni a PC-t ;)

[ Szerkesztve ]

(#4721) Mian


Mian
aktív tag

Sziasztok!

Egy ismerősöm nevében írok, mi lehet a problémája annak a dvd írónak amely csak gyári cdket olvas, és az írással is gondok vannak. (Pioneer dvr-112d)
Frissítve is volt.

Üdv.

(#4722) Alex91 válasza Mian (#4721) üzenetére


Alex91
félisten

Kuka.

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4723) depmod válasza Kofler (#4720) üzenetére


depmod
senior tag

Hát akkor megoldódott.
Nekem nem gond az XP, fél óra alatt felment, konfiguráltam, jó és kipróbált rendszer. Az zavar igazán, hogy a laptopomon Win 7 van, annál nincsen ilyen dvd mizéria. Az meg, hogy a NEC írómat nem komálja a win 7, az inkább szánalmas. Egy majd 10 éves oprendszer jobban boldogul egy relatív új dvd-író típussal, mint egy fél éves, az nem normális. Mindegy, maradok egy darabig XP-n.

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4724) Guargumi válasza depmod (#4723) üzenetére


Guargumi
tag

Nekem is hasonló a problémám, nem tudok cd/dvd irni, win7 64 van, viiszadob minden irást, hogy hiba lépett fel.
Szintén NEC iróm van.
Mondjuk eddig nem raktam fel dvd iró progit, gondoltam menni fog a beépitettel is.
OS nem cserélnék, van más megoldás is?

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

(#4725) depmod válasza Guargumi (#4724) üzenetére


depmod
senior tag

Te is? NEC against MS.

Fogalmam sincs, mit lehetne tenni, tartok tőle, hogy ez driver gond, ami nem orvosolható olyan egyszerűen?
A beolvasást rendesen megcsinálja, nem teker a hdd alatta?

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4726) Guargumi válasza depmod (#4725) üzenetére


Guargumi
tag

olvasással nincs gond.

Már négyszer elváltam, de 70es a karakterem.

(#4727) depmod válasza Guargumi (#4726) üzenetére


depmod
senior tag

nálam annál is gond volt, pontosabban az, hogy berakás és keresés után beindult a vinyó lámpám, és 2-3 percre használhatatlan volt a dvd és minden olyan program, aminek köze volt hozzá (Total Comm, vlc, mediaplayer, stb).

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4728) viktorhmv


viktorhmv
senior tag

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám a DVD írómmal. Ugyanis az egyik nap fogta magát és nem jelent meg a sajátgépben és lemezt sem olvas be. A BIOS-ban és az eszközkezelőben megjelenik. A windows a tulajdonságoknál a következőt írja hozzá: " Az eszköz nem indítható el. (kód:10)"
Mi lehet a gond? Illesztőszoftver frissítéssel már próbálkoztam de az elvileg naprakész.

A segítséget előre is köszönöm!

Üdv, Viktor

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#4729) Laby


Laby
senior tag

Hali! Az utóbbi időben nem enged letörölni RW-ket a meghajtóm. Hirtelen behalt az összes amit addig használtunk, befagyasztotta a gépet ha beraktam. Azóta már nem fagy be viszont letörölni nem engedi. Vettem 2 újat más márkákat azokat kiírtam minden gond nélkül, de törölni ezt sem engedi. LG régi író/olvasóm van, nero-val próbáltam de leszedtem egy másikat is azzal is ugyan ez volt a gond. Windows-t már újra raktam és próbáltam mindent. Nincs valami ötlet mitől lehet ez??
Köszönöm előre is!

Laby

(#4730) ballington


ballington
addikt

sziasztok!
adott egy adataimban lévő dvd író. Lehet-e oka a dvd író az, amikor a dvd-re kiírt xvid videók a dvd lejátszóba helyezve a film enyhén szaggatnak. A lemez minősége kizárva, mert egy lemezen lévő filmek között is van amelyik jó, van amelyik szaggat, esetleg csúszik a hang.
Van-e ez befolyással, hogy 4x vagy 8x írom a dvd-t?

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#4731) ANT válasza ballington (#4730) üzenetére


ANT
őstag

A problémás filmek nem NTSC forrásból származnak (29,97 fps a sebesség)? Nálam pl. csak ilyen filmek mennek darabosan.

[ Szerkesztve ]

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#4732) kali válasza ballington (#4730) üzenetére


kali
legenda

nagyon valószínű, hogy konkrétan a filmekkel van a gond - kódolás, bitráta...stb -, és nem magával az íróval, írással, vagy a lemezzel! mivel elég régi íróról van szó, amihez az utolsó firmware verzió is elég régi, ezért bizonyos médiakódos lemmezzel történő párosításkor lehet hatással az írás minőségére, hogy 4x vagy 8x sebesség mellett írod - de az nem okozhat például csúszást a hang tekintetében!

(#4733) ballington


ballington
addikt

ANT:
ugyanarról a torrentről jönnek le a filmek, nem hiszem, hogy itthon ntsc-s lenne.

kali:
akkor mit javasolsz, mit tegyek? sajna előre nem tudom, hogy az adott film darabos lesz-e vagy se. Az segíthet a dolgon, ha veszek egy újabb dvd írót? Ha igen, milet javasolnál?

[ Szerkesztve ]

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#4734) kali válasza ballington (#4733) üzenetére


kali
legenda

ha a filmek kódolásával, bitrátával...stb van a gond, akkor bármilyen íróval is írod ki, a probléma mindig adott lesz!
bár a torrent tőlem távol áll, de hallottam már róla, hogy sokszor akadozik a film, mivel nem megfelelően van tömörítve, rippelve...stb!

(#4735) IRON STORM válasza ballington (#4733) üzenetére


IRON STORM
őstag

elképzelhető hogy a packed bitstream miatt szaggat enyhén a film az asztalidban.
mpeg4modifier-el el tudod távolítani az xvid videóból. ( ha tényleg úgy lett kódolva)

Csak a TDi!

(#4736) ANT válasza ballington (#4733) üzenetére


ANT
őstag

A képkocka sebességnek semmi köze ahhoz, hogy honnan szeded a filmet.
Másrészt ellenőrizheted Gspot-tal.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#4737) viktorhmv


viktorhmv
senior tag

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám a DVD írómmal. Ugyanis az egyik nap fogta magát és nem jelent meg a sajátgépben és lemezt sem olvas be. A BIOS-ban és az eszközkezelőben megjelenik. A windows a tulajdonságoknál a következőt írja hozzá: " Az eszköz nem indítható el. (kód:10)"
Mi lehet a gond? Illesztőszoftver frissítéssel már próbálkoztam de az elvileg naprakész.
A segítséget előre is köszönöm!

Üdv, Viktor

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#4738) ballington


ballington
addikt

miután beraktam asztaliba a problémás filmeket hordozó dvd-t, visszatettem a gépbe, mit csinál. hát jó lassan olvassa, van amelyiket a vlc meg se nyit. úgyhogy úgy néz ki, hogy a dvd író lesz a ludas.
milyet ajánlotok?

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#4739) depmod válasza viktorhmv (#4737) üzenetére


depmod
senior tag

Úgy néz ki, hogy kezd meghalni a hardver. lehet, hogy a fejjel vagy a mechanikával van a gond. Tisztítást próbáltad már? Másik gépben esetleg?

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4740) depmod válasza Laby (#4729) üzenetére


depmod
senior tag

Szerintem nálad valami driver probléma van, nekem ezt csinálja a notebookom sata-s dvd-írója Win7-el és cdburnerXP-vel. Utóbbi az istennek nem akarja törölni a dvd-rw-ket, megírja, de nem törli. Próbáltál már más író programot?

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4741) depmod válasza ballington (#4733) üzenetére


depmod
senior tag

Az íród tuti hogy jó, a lejátszód is.
A gond a tömörítés és ezáltal a kiírt anyag paramétereivel van. Az, hogy csúszik a hang, annak köszönhető, hogy nem szinkronizálták az audio részt a video-hoz, ezt van lejátszó, amelyik megoldja, van, amelyik nem.
Az, hogy szaggat, megint csak az átkódolás általában a nem pal 24fps formátum okozza. Vagy átkódolod magad, vagy más lejátszón nézed, esetleg PC-ről indítod, vagy megpróbálod más forrásból megszerezni :DDD . Hirtelen ennyi, ami eszembe jutott.

Upsz, látom a fejleményeket.
Jól játsza le a dvd lejátszód, de az íród nem? Az író lejátssza, vagy csak keresi a korong adatokat?

[ Szerkesztve ]

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4742) Laby válasza depmod (#4740) üzenetére


Laby
senior tag

Régi sp2-es xp-t használok évek óta sose volt semmi baj. Utóbbi pár hónapban lett ezzel gond, már újra lett téve a win is, más nero-t is próbáltam. Kipróbáltam más író programot is az sem ismeri fel. Próbáltam sajátgépből ott se lát lemezt ha törölni akarom, de nézni róla filmet ami rá van írva azt vígan tudok.

(#4743) depmod válasza Laby (#4742) üzenetére


depmod
senior tag

Firmware frissítés?
Tisztítva volt az íród?

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4744) viktorhmv válasza depmod (#4739) üzenetére


viktorhmv
senior tag

Szia!
Még nem próbáltam a tisztítást de én is arra gyanakszom ,hogy haldoklik :F

Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com

(#4745) ballington válasza depmod (#4741) üzenetére


ballington
addikt

A pc a dvd beolvasásakor az elvárthoz képest lassú, van, amit meg se nyit a vlc.
Tehát se az író, se a dvd nem játsza normálisan. vinyóról jó a film.
De az az érdekes, hogy nem minden film ilyen.
Ja, és ashampoo burning rom 6-t használok, az FREE.

Lehet veszek egy másik dvd írót, max ha azzal is rossz, akkor buktam 5-6e forintot.

[ Szerkesztve ]

Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.

(#4746) depmod válasza ballington (#4745) üzenetére


depmod
senior tag

Az alapanyag, amire írsz, az megbízható?
Nagyon úgy tűnik, hogy 2 esélyes a dolog. Vagy az íród nincs a helyzet magaslatán, vagy a lemez nem a legjobb.

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4747) depmod válasza viktorhmv (#4744) üzenetére


depmod
senior tag

Próbáld a pucolást, és ha utána sem jó, elgondolkodhatsz egy új vételén. Minden más hibaforrás kilőve?

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4748) kali válasza depmod (#4746) üzenetére


kali
legenda

azért annak a régi írónak, még az utolsó firmware verzió mellett is akadhat problémája egy újabb szériás/médiakódos lemezzel - legyen szó akár minőségi korongról...

(#4749) depmod válasza kali (#4748) üzenetére


depmod
senior tag

Jogos, most néztem, a LG GSA 4160B nem egy mai darab, a fw-je nem tudom mikori. Hát egy kb 5 éves írót talán érdemes már csak olvasásra használni, és mellette beüzemelni egy újat.

Mindazonáltal ha egyet jól megír, egyet rosszul, akkor érdemes kizárni a lemez problémáját.

..., akkor a nyuszi b***hatja!

(#4750) Brekecs


Brekecs
aktív tag

Sziasztok !

Van egy régebbi Samsung DVD írom (SH-S162L ) a múltkor adtak egy Philips márkájú dvd-t ukránból való hogy írjak ki egy filmet, na ez nem sikerült és azóta nem tudok írni semmilyen dvd lemezt, elkezdií írni 1%-on marad az írás és kb hatperc után kidobja hogy írás hiba : ÉRVÉNYTELEN BLOKK CIM ! Van erre valamilyen megoldás ?
Már tettem rá újabb szoft frissítést de az sem segített. :W
ÜDV

Windows 11 Pro x64 :-) Malwarebytes' Anti-Malware (Lifetime) + AdGuard (lifetime) ! + Wise Care 365 (lifetime) :-)

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.