Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4101) Magnum PI


Magnum PI
tag

#4085-86-ra valaki? :U

(#4102) Magnat


Magnat
veterán

Hi, nem teljesen illik ide, de nem találtam jobb topicot ... meg tudná vki mondani, h milyen progi tudja megmondani, milyen típusú egy írott lemez? Régebben én is használtam, de nem emléxem, mi volt az :-) Illetve nem is pontosan a típusát írja ki, hanem vmi id-t, amiből lehet következtetni a típusára.

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4103) kali válasza Magnat (#4102) üzenetére


kali
legenda

ha a mid (gyártókód, médeiakód) az amire gondolsz, akkor például;
- nero infotool / lemez fül
- nero discspeed

(#4104) degu válasza Sk8erPeter (#4098) üzenetére


degu
senior tag

Az M2V-s alaplapos gep/amiben a DVD-iro,es a 9500-as vidikari van,az 350W-os Chieftec tappal fut,a masik /amiben a SATA DVD olvaso van egy 8600-as Nvidiaval/,az 400W-os Chiefteckel hasit.
Egyebkent megneztem az eszkozkezeloben a SATA DVD-olvasot,es azt irja ki,hogy Primary IDE-csatornan van,masterkent?! :Y
Ez mar a fekete magia - kategoria... ;]
Tudom,hogy a kephibaknak millio oka lehet,de megprobalom kizarni azokat,amik biztosan NEM! :R
A magyarazatot a jumperelesre koszonom,ertem /de tovabbra sem vilagos az a q*rva abra :O /

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#4105) kali válasza degu (#4104) üzenetére


kali
legenda

sata csatolású eszközöknél úgymond nincs slave, csak master! sata csatolású eszközöknél azért is nem használatos erre a célra jumper.
azzal semmi gond nincs, ha a sata csatolású eszközt ide csatornán ismeri fel - főként akkor nem, ha ide módban lett telepítve a rendszer, és nem ahci/sata módban.

a chieftec tápok jók, nem az olcsó és problémás kategória!

(#4106) Magnat válasza kali (#4103) üzenetére


Magnat
veterán

Ez az, köszi!

̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿

(#4107) Sk8erPeter válasza degu (#4104) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Mi nem világos még mindig az ábrán? :D
Egyébként a hibák kizárásánál az első lépés az lehetne, hogy átmenetileg kölcsönkérsz egy jók működő monitort, és megnézed, azzal is produkálja-e a villódzás-hibát. Ha azzal nem, akkor monitorhiba. Ha igen, akkor máshol kell keresni a probléma okát. Remélem egyébként földelt konnektorba dugod a gépet és a monitort.

Amúgy rájöttem, hogy azt nem is írtam korábban, hogy nyilván videókártya meghibásodása is okozhatja a villódzást az említetteken kívül.

Kicsit ez már kezd OFF-topic lenni, de sebaj. :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4108) degu válasza Sk8erPeter (#4107) üzenetére


degu
senior tag

Az Altalad bekopizott abra vilagos!
A legelejen emlitett keprejtveny maradt sotet...de sebaj!
A tippjeidet koszi,de telleg mar kezdunk off-lenni... :K

verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga

(#4109) Intelinszájd


Intelinszájd
csendes tag

Üdvözlet :)

Nagyon röstellem hogy nem nyálaztam át 4100 hozzászólást ezért mindenkitől elnézést kérek így elöljáróba. Ha esetleg más is már felvetette volna ezt a fajta problémát. :U

De reménykedek tudtok tanácsot vagy ötletet adni a hiba okára.
Ami a következő:

Drága egyetlen Windows XP-m mostanság olyan játékot játszik hogy nem látja a DVD/CD lemezeket. A meghajtó inkább néha néha pörget egyet rajta, majd úgy jelzi mintha tök üres lenne. Ami azért vicces mert most volt egy formázás (azelőtt már pár hónapja ilyet csinál), és akkor érdekes módon simán minden korongot kifogástalanul olvasott közte a Windows telepítő CD-t is.

"DOS"-ban van, XP alatt nincs?
Az évek alatt mindig ugyan úgy lett telepítve minden, sose volt gond. Ez nemrég jött elő és éppen ezért még csak elképzelésem sincs hogy mitől lehet vagy mit kéne csinálni.
Akinek van valami jó tippje azt szívesen veszem :)

Köszönöm előre is :)

Intelin

[ Szerkesztve ]

One shot... One kill... or Száz shot... Null kill...

(#4110) piadex2


piadex2
senior tag

Sziasztok!

Hogyan/milyen programmal lehet tesztelni egy cd/dvd olvasót? (csak olvasóról van szó)
Mit kell lejátszani rajta tesztként ill. futtatni, hogy kiderüljön, hogy megy-e normálisan vagy nem?
Kösz:

piadex2

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#4111) Kis zöld izé


Kis zöld izé
senior tag

Hi!

A konfigom adott és a problémám a következő: Adott az oprendszer XP SP2 vagy SP3.
Na most egyáltalán nem tudok sem CD-t, sem pedig DVD-t írni, mert egy író program sem látja azokat a fránya íróimat a gépben. Viszont tökéletesen olvasnak minden lemezt. Próbáltam mindent. Format, újratelepít, frissítések és egyéb programok telepítését is hanyagoltam. Eddig tök jól szuperált minden és egyszer csak puff. De még egy Audio CD-t sem tudok berippelni. :F Kész idegbaj! :W Nero 7 Premiumot használok alap esetben, de próbáltam 8 és 9-es verzióval is de semmi. Semmilyen program nem hajlandó kezelni az íróimat. Előtte kb. 3 évig tök jól működött. Ezért aztán rákényszerültem, hogy felrakjam a Vista Ultimate SP1-et és láss csodát tök jól működik. Ezt követően ismét XP és megint nem jó... :F Így történt hát, hogy Vista megint vissza és megint flottul megy minden, ha csak le nem számítjuk azt, hogy a Vista memória kezelés szempontjából elég rendesen félresikerült, de még az én konfigommal is megvolt a 3,9-es pontszám az élmény indexen, szóval nincs nagy baj. :DDD Olvasgattam a topicban ilyen hibákról, de sajnos a hibák megoldására szolgáló ötletek egyike sem oldotta meg a problémámat. :( Ha esetleg valaki tudna segíteni azt megköszönném! :R

Bye!

(#4112) Kis zöld izé


Kis zöld izé
senior tag

Ennyi? :F Ez nem sok... :DDD Még valaki? :)

Bye!

(#4113) Kis zöld izé


Kis zöld izé
senior tag

(#4111) Erre valaki? :F Örülnék az ötleteknek, mivel az én gépemhez leginkább az XP való és nem szeretnék sem Vistát sem pedig Win7-et használni. Legalábbis ezzel a géppel nem. Csak sajnos rá vagyok kényszerülve, mert nem tudok lemezeket írni XP alatt, ez pedig számomra is egy fontos dolog! :) Csak van itt egy szaki aki vágja a témát. :U

Bye!

(#4114) PPeter válasza Kis zöld izé (#4111) üzenetére


PPeter
addikt

XP alatt telepítettél valami külön ATA/IDE drivert vagy alaplapi chipkészlet drivert? Használsz-e valami olyan programot, ami a CD/DVD-olvasát befolyásolja (emulátor, valamilyen másolásvédelmet kiiktató program, hack vagy egyéb kis programocska)?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#4115) Kis zöld izé válasza PPeter (#4114) üzenetére


Kis zöld izé
senior tag

Telepítettem, de az kell is, hogy fel legyen telepítve, mivel ha nincs, akkor nem látja a SATA winyómat. Via Service Pack 4.5,Sata Driver meg ilyesmi. De ezek eddig is fel voltak telepítve és tökre flott volt minden. :F Amúgy általában Daemon Tools és Alcohol 120%, Any DVD, Clone CD és Clone DVD, DVD Shrink, a fő progik amiket használok. De mint azt írtam megpróbáltam úgy is, hogy nem telepítek fel semmi ilyesmit csak a szűz XP és a szükséges progik amik tényleg kellenek. Se frissítéseket se semmi mást. De nem jó. :U Jumperek, kábelek tutira rendben. Mindent felismer, mindent olvas csak nem tudok lemezt írni. Max újraírható lemezt törölni, de írni már nem tudok rá... Pl. ott van az Easy CD-DA Extractor 10.1-es progi, amivel régebben rengeteg lemezt rippeltem, de még ez a progi sem látja az írókat. Biosban is feltúrtam mindent, és mindent lát minden jól van bekötve. Azt is megpróbáltam, hogy az UTP kábelt is kihúztam a gépből, nehogy megpróbáljon valami progi kapcsolatot létesíteni a nettel. Mondjuk valami nem oda illő kis kíváncsi kémrobotocska. :DDD Vista alatt tökéletesen működik minden. Szóval érthetetlen. Viszont egyszer a Nero 9 kiírta, hogy töltsek le jogosultságot... :B Itt vajon mire gondolt? :B De ingyenes író programokkal sem volt jó... :(

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#4116) Kis zöld izé válasza PPeter (#4114) üzenetére


Kis zöld izé
senior tag

Kiegészítésként csak annyit, hogy csak és kizárólag a gyári alaplapi progik közül telepítettem a legfontosabbakat. De ezek tényleg szükségesek. Tapasztalataim szerint XP alatt mindenképpen.

Bye!

(#4117) Kis zöld izé


Kis zöld izé
senior tag

A probléma megoldására szolgáló ötleteket és javaslatokat továbbra is várom. Amikor időm van, akkor folyamatosan rajta vagyok az ügyön, de eddig sajnos eredménytelenül... :U
Ha esetleg a szoftvereimmel és hardvereimmel kapcsolatos kérdések lennének, akkor nagyon szívesen válaszolok, csak találjunk valami megoldást, mert idegbajt kapok ettől a dologtól és valószínűleg másokat is érdekelne a megoldás.

Segítségeteket előre is köszönöm! :R

Bye!

(#4118) PPeter válasza Kis zöld izé (#4115) üzenetére


PPeter
addikt

Amikor felteszed az XP-t, még mielőtt bármit telepítenél az említett alaplapi driverek közül, akkor kellene leellenőrizni, hogy mit mutat valamelyik író/grabbelő program.
Az alaplap BIOS-ában milyen olyan beállítási lehetőségek vannak, amelyek az alapapi ATA/SATA vezérlő működési módjára vonatkoznak?

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#4119) Kis zöld izé válasza PPeter (#4118) üzenetére


Kis zöld izé
senior tag

Igen próbáltam úgy is, amikor ki akartam választani az írót akkor csak egy üres menü gördült le, vagy pedig egyáltalán nem tudtam legördíteni a menüt és csak egy üres mező volt. Viszont amikor újraírható lemezt töröltem akkor látta mindkét írót. :U

Biosban:

Bios verziója 1.20 eredeti soha nem volt még frissítve és nem is kockáztatok.
Sata operation mode: Raid
On Board Ide Controller: Enabled
Primary master: Hard Disk
Primary slave: Not Detected - Azért nem ide csatlakoztattam a DVD-t, mert úgy nem látja a vinyót.. ha a jumpert slave állítom akkor sem :U , ezért maradt külön a 80 eres kábelen mindkét író.
Secondary Master: Atapi CDRom
Secondary Slave: Atapi CDRom
Sata 1: Hard Disk
Sata 2 Not Detected

Sata beállítások:

Type: Auto
Lba/Large Mode: Auto
Pio Mode: Auto
DMA Mode: Auto
S.M.A.R.T. : Disabled
32bit data transfer: Disabled

Secondary Master és Slave beállítások:

LBA Mode: Supported
Pio Mode: 4
Async DMA: Multiword
Ultra DMA: UDMA 2

Azt megjegyezném, hogy amióta az eszemet tudom jóformán minden autómatára van állítva kivéve 1-2 dolgot és tökéletesen működött mindig is. :U Vista alatt ezekkel a beállításokkal teljesen flottul megy minden, úgy hogy fel van telepítve 1-2 virtuális meghajtó progi is.

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#4120) Kis zöld izé válasza PPeter (#4118) üzenetére


Kis zöld izé
senior tag

Azt elfelejtettem említeni, hogy az eszközkezelőben is látta mindkét írót. Ez a furcsa a számomra... A másik része a dolognak, hogy ezt egy másik gépen is produkálta ott az alaplap MSI volt, pontos típust nem tudok mondani. Az egyik író egy LG a másik pedig egy ASUS volt. Ugyan ezt a jelenséget produkálta. :U

Bye!

(#4121) Kis zöld izé válasza PPeter (#4118) üzenetére


Kis zöld izé
senior tag

Még valami! :DDD Próbáltam 40 eres kábellel is, de úgy meg sipákolt, hogy 80 eres kábelt használjak, ráadásul ez sem oldotta meg a problémát. Valamint próbáltam úgy is, hogy 80 eres kábellel Secondary Master módban egyedülálló meghajtóként, tehát csak 1db író volt az adott csatornán. Mindkét íróval próbáltam de semmi. Kész idegbaj komolyan mondom! :W

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#4122) Kis zöld izé


Kis zöld izé
senior tag

Látom, hogy nem egyszerű a feladvány... :U :) Számomra sem az, mert eddig tök jól működött. Az előtörténet annyi, hogy alap esetben mindig XP SP2 oprendszert szoktam telepíteni ami nincs széthackelve, gyári cd kulcs van hozzá. Eddig nem is volt semmi gond vele 8 hónapig tökéletesen működött és egy nap meg akartam írni egy lemezt, de nem látta az íróimat. :U Akkor arra gondoltam, hogy valami licenc dologgal lesz kapcsolatos a probléma, de ezek szerint nem. Többszöri Format c: és egyéb beállítási lehetőségek alkalmazása, de utána sem oldódott meg. Azt kell mondanom, hogy nem vagyok szaki, de azért annyira analfabéta sem, hogy ne tudnék bekötni 2 dvd-t meg 2 merevlemezt ahhoz már öreg motoros vagyok. :) Úgyhogy most ki kell próbálnom valami más verziójú XP-vel a dolgot aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Remélem működni fog. Legközelebb csak este lesz időm foglalkozni vele, de akkor nagyon rákapcsolok az ügyre.
Ettől függetlenül még mindig szívesen venném az ötleteket!

[ Szerkesztve ]

Bye!

(#4123) Sk8erPeter válasza Kis zöld izé (#4122) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na, erre a helyzetre mondják, hogy néha a kevesebb több... ;) Annyit írogattál össze-vissza, hogy igazából csak a lényeget nehéz kivenni.
Számomra legalábbis már nem egyértelmű, hogy egyáltalán milyen típusú, csatlakozófelületű eszköz(ök)ről van szó...

RAID-ben használod a vinyóidat? Mert ha nem, akkor feleslegesen megy RAID üzemmódban (ld. BIOS) a vezérlő.
Ne használj Alcoholt vagy Daemon Tools-t, maradj a Virtual CloneDrive-nál, az alapcélokra tökéletes, és nem okoz annyi gebaszt, mint az előbbi kettő.
Az se derült ki, hogy az első hozzászólást PPeter tanácsaival alaposan átolvastad és megfontoltad-e. Érdemes.
Ha jól értem, az egyik íród másik gépben sem ír (vagy egyáltalán nem megy?)... Próbáld egy harmadikban is (persze remélem más kábelt is próbáltál), ha ott sem megy, próbálkozhatsz firmware-frissítéssel, ha az se segít, akkor dobd ki. :D
Ja, és ami a legfontosabb: ne ragaszkodj ugyanahhoz a verziójú Nero-hoz, és egyáltalán ne ragaszkodj a Nero-hoz! Próbáld ki ingyenes programokkal is (persze úgy, hogy más, DVD-írót buzeráló szoftver NE legyen a gépen! Még a registry-ből is takarítsd ki! Ehhez uninstalláld őket Revo Uninstallerrel, és használj CCleaner-t, ezek a legegyszerűbbek, és megbízhatóak.)
Még egy utolsó ötlet: CMOS Reset. Sok érthetetlen hibára meglepően jól alkalmazható.

Szerk.: ingyenes programok közül ajánlható: Ashampoo Burning Studio 6 Free, BurnAware Free, ImgBurn

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#4124) jahatpersze


jahatpersze
aktív tag

Van egy 6 éves LG DVD ROM-om meg ASUS CD-RW-m de ezek hibásnak találtak olyan lemezeket amiket a néhány éves NEC ND4571A DVD-RW-m gond nélkül beolvasott. Ez most a régi ODD-k számlájára írhatók vagy tényleg valamennyire rosszak a lemezek, és csak egy csoda hogy beolvasta a NEC, valami ilyesmivel találkozottt már valaki? a legújabb alaplapokon amelyikek SATA-II-ek azokon van kötelezően IDE vagy SATA is? Ha egy IDE kábelre rakom a NEC DVD-RW-t (master) és egy régi 8,5GB-os QUANTUM vinyót (slave) abból lehet gond? Csinálhat hibákat az a régi vinyó vagy szedjem ki a gépemből?

(#4125) harylmu


harylmu
őstag

Hali.

Egész reggel szenvedtem a géppel, mert nem indul az op rendszer. Vista boot közben kifagyott 5ből 5ször. Ubuntu meg valami hibát írt. Kiszedtem a meghajtóból a Win7 dvd-t, utána meg elindult pöccre a vista. Garis?

Szerk.: Egyébként meg visszagondolva nem először csinálja ezt.
Olyat is szokott, hogy egyszerűen nem bootol be néhány dvd-t. Pl. a gparted-nak 3 verzióját próbáltam 3 féle progival kiírni, de soha nem sikerült bebootolni.

[ Szerkesztve ]

(#4126) harylmu válasza harylmu (#4125) üzenetére


harylmu
őstag

Elég fontos lenne, mivel napokon belül jár le a garim. :B

(#4127) sarosy_a


sarosy_a
csendes tag

Sziasztok!

Nem olvastam el az eddigi hozzászólásokat szóval nem tudom valaki adott már akármilyen féle mgegoldást erre a problémámra... Ha igen előre is elnézéstkérek tőle!

Van egy ASUS DRW-2014L1 típusú DVD írom, kb másfél éves, van vele egy nagyon fura problémám... Nem hajlandó beolvasni az üres DVD-ket. Amit úgy reagál le hogy hallom rajta hogy pörög ezerrel és folyton világít a kis zöld lámpája de semmi. Majd mikor ki akarom venni a DVD-t megnyomom az eject gombot elkezd szagatva villogni majd elsötétűl onnan se kép se hang nyokodhatom nap estig semmi nem használ neki csak a reset...utána kiadja a DVD-t ha egyből nyomom neki!

CD-t tudok vele írni és az írott CD-t DVD-t olvassa... :F

Remélem valaki tud nekem segíteni. Nagyon zavaró a probléma sajna már nem garis!

[ Szerkesztve ]

(#4128) Daemon09 válasza sarosy_a (#4127) üzenetére


Daemon09
őstag

Nekem is van egy ilyen íróm és semmi gondom vele. Esetleg próbálj meg kábelt cserélni, másik sata csatira átdugni. Egyszer egy samum csinált hasonlót, azon csak a win reinstall segített.

(#4129) Toure28


Toure28
csendes tag

sziasztok a gondom az hogy az íróm semmilyen üres dvd-t nem ismer fel
se + se - se RW
egyszerűen nem tudom mi van. ez egy hp laptop vista op. rendszerrel
köszi a segítséget

(#4130) Kis zöld izé válasza Sk8erPeter (#4123) üzenetére


Kis zöld izé
senior tag

Köszi a választ :R , DE sajnos valami más lehet a probléma. :U Eddig sem adódtak gondok vele, szóval nem értem. Egyedül a Bios resetet nem próbáltam még, ha lesz egy kis időm sort kerítek arra is. Kidobni biztosan nem fogom az íróimat, hiszen Vista alatt működnek rendesen. :K
Köszi mindenkinek a segítséget még egyszer! :R

Bye!

(#4131) modern


modern
aktív tag

hello.
nekem annyi problémám van(bocsi ha rossz topic) hogy van egy LG gsa-h55n dvd-rw-m és hogy ez most milyen dl lemezt ír?+-ost vagy -ost?

előre is köszi a választ! :R

Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783

(#4132) karakpecze21


karakpecze21
senior tag

Sziasztok.
Sajnos sikerült elrontanom a laptopomban lévő optikát.
Vettem egy guriga lemezt és egyiket sem tudta bepörgetni, gondoltam frissítek egy firmware-t.(később kiderült hogy a lemez volt a vacak) Találtam is egy újabb verziót, elkezdett lefutni és a végén hibát írt.
A firmware dátuma maradt ugyan a régi, de azóta ha kinyitom a tálcát akkor legörcsöl a gép.Csak akkor indul meg újra a gép, ha újra kinyitom a tálcát.
Tökéletesen olvas-ír mindent, csak sajnos 2x kell kinyitni azóta a tálcát.

Róla lenne szó: tsstcorp ts-l632c
Nem tud valaki segíteni, hogy honnan tudok leszedni hozzá való firmware-t?
Én sajna csak egyet találtam ami el is rontotta.
Előre is köszi. :R

(#4133) Bezso79


Bezso79
csendes tag

Sziasztok!

Van egy oan problémám, hogy CD-ket nem tudok írni/olvasni(egész egyszerűen nem ismeri fel a cd-ket se az üreset se a telit) :Y , DVD-ket viszont minden további nélkül(bármilyen adat van rajta). Az író LG GSA-H20L az olvasó LG GDR8163B!!!

Nagyon köszi a segítséget.

(#4134) Daemon09 válasza Bezso79 (#4133) üzenetére


Daemon09
őstag

Helló.
2 maghajtóból egyik sem ismeri fel? Amugy az LG ilyen, soknál előfordul ez a probléma.

(#4135) Daemon09 válasza modern (#4131) üzenetére


Daemon09
őstag

Helló.
Mind2-t írnia kell.

(#4136) Bezso79 válasza Daemon09 (#4134) üzenetére


Bezso79
csendes tag

Hali!
köszi a választ
Sajnos egyik sem! Ezek szerint cserélni kell őket? Nem valami software-es probléma???

(#4137) mattpaksi


mattpaksi
tag

Sziasztok!
Tudtok nekem segíteni?
Olyan gondom van, hogy a meghajtóm nem olvassa be a Verbatim üres DVD-t. Az összes többi fajtájút beolvassa és azt a Verbatimot is amin van vmi!
Miért van ez?

A ROCK örök és elpusztíthatatlan!!!

(#4138) Daemon09 válasza Bezso79 (#4136) üzenetére


Daemon09
őstag

Nem hallottam még róla, hogy szoftveres probléma miatt lett volna ilyen.
De egy próbát megér. OS újrahúzás, firmware frissítés.

(#4139) mattpaksi válasza Daemon09 (#4138) üzenetére


mattpaksi
tag

ok, kössz
próbálkozok vele :R

A ROCK örök és elpusztíthatatlan!!!

(#4140) Bóti


Bóti
senior tag

Sziasztok!
Sikerült egy olyan problémával találkoznom amivel eddig még soha!
Van egy gép, van rajta fent egy Nero 6 (tudom, hogy régi, de jól bevált), és van benne egy LG DVD-RAM!
Kb fél évvel ezelőtt nem volt semmi baj, minden úgy működött, mint ahogy kéne!
De ma már kezdek megőrülni!
Volt benne egy Pioneer 111D író, gond nélkül írt!
Volt benne egy LG CD-író, gond nélkül írt!
Beleraktam egy LG DVD-RAM-ot, és egyszerűen nem lehet vele írni!
Külön kábelen van a vinyó meg a DVD, és már minden jumper pozíciót próbáltam!
Nem akarja felismerni a Nero, írta, hogy töltsem le a nero.com-ról a Burning-Rights nevű progit! Leszedtem, de abban sem ismeri fel a meghajtót, még csökkentett módban sem! :W
Vezérlőpult->Felügy. eszk.->Szg. kezelés ÉS NINCS ott a meghajtó!!! :O
A meredek az egészben viszont az, hogy a TC látja, tudok róla másolni, eszk. kezelőben is ott van! Próbáltam (volna) firmware-t frissíteni, de nem ismeri fel a meghajtót!
Megpróbáltam kilőni a Daemon-t, de az se segít!
Sajátgépnél régebben DVD-RAM meghajtónak írta, most CD-meghajtónak!
Visszaraktam a CD-írót, azzal ugyanez van, ráadásul 2 betűjelet társít hozzá! :F :Y

Összefoglalva:
Tudok róla másolni, de semmi mást nem, akárhogy prólálom!
Remélem tudtok segíteni!
Előre is köszi!
Üdv.: Bóti

(#4141) kisninja válasza Bóti (#4140) üzenetére


kisninja
őstag

Os újrarakás volt már ?

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#4142) Bóti válasza kisninja (#4141) üzenetére


Bóti
senior tag

Még nem tettem fel újra, de sztem ehhez nem sok köze van a winfosnak... vagy nemtom...

(#4143) localhost válasza kisninja (#4141) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Rossz tanács... - felesleges!

"Nem akarja felismerni a Nero, írta, hogy töltsem le a nero.com-ról a Burning-Rights nevű progit! " = ennek a kettőnek nem sok köze van egymáshoz, biztosan így kell ezt érteni ?

Szerintem a Nero-d "származásával" és beállításaival volna gond. Kissé "belezavarodott" az írókba.

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#4144) Bóti válasza localhost (#4143) üzenetére


Bóti
senior tag

és akkor azt mivel magyarázod h a szg. kezelésnél sem ismeri fel? :D

(#4145) kisninja válasza localhost (#4143) üzenetére


kisninja
őstag

Hát nem csak a program kezeli rosszul hanem a win is. Én sokat szenvedtem a win miatt egy usb-s hangkarival. Már nem lepődnék meg ha az OS hülyülne. Mondjuk nekem XP van.
Újabb os szerintem nem hülyül ennyire meg.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#4146) Sk8erPeter válasza Kis zöld izé (#4130) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"DE sajnos valami más lehet a probléma"
mégis a hatszázezer javaslat közül, amit írtam, melyikhez képest más?? :Y
Cseppet sem tűnik úgy, hogy értelmezted is, amit írtam... :U
Ha talán leírtad volna, hogy egyáltalán miket fogadtál meg azok közül, amit írtam, előrébb lehetnénk... (pl. olvastad-e egyáltalán az 1. hsz.-t, próbáltál-e már másik programot, fw-frissítést, szükséged van-e egyáltalán a RAID-re, van-e buzeráló program a gépen [Alcohol, Daemon Tools, stb.])
Gratulálok. :DDD

Sk8erPeter

(#4147) Sk8erPeter válasza kisninja (#4145) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Persze, ahogy felmerül egy probléma Windows alatt, máris újra kell rakni az egészet... :O Sőt, kapásból más oprendszert kell használni. :D

Sk8erPeter

(#4148) Sk8erPeter válasza Bóti (#4140) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Olvasd el az első hozzászólást. Töröld le a francba a Daemon-t, használj helyette inkább Virtual CloneDrive-ot (vagy ha nem tetszik, akkor inkább semmit... :D a fórumban olvasható hozzászólások alapján már nem sok létjogosultságát látom egyáltalán a Daemonnak [meg az Alcoholnak sem]).
Futtass le egy alapos kémprogram- és víruskeresést. (mittomén, NOD32, avast, avire, CounterSpy, Malwarebytes, és ami még tetszik) Vírus és/vagy kémprogram is szokott ahhoz vezetni, hogy valamilyen eszköz nem látható a Lemezkezelésnél. Meg amúgy is káosznak tűnik a géped így elsőre.

Sk8erPeter

(#4149) kisninja válasza Sk8erPeter (#4147) üzenetére


kisninja
őstag

Rendeben meghajolok tudásod előtt. ...... :O maradok és iszom tanácsaid, olvasom mi lesz.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#4150) localhost válasza Sk8erPeter (#4147) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Kisninja mester!

Énmagam is sokszor leírtam már, hogy ...

... azért mert van néhány mosatlan tányér és edény a konyhában, még általában nem hívunk bulldózert ledózeroltatni az egész házat és fogunk hozzá újraépíteni mindent, hanem mosogatni kell. Ez a megoldás.

Ugyanígy nem megoldás az oprendszer "újrarakása". :))

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.