Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#4301) fezsoo válasza kali (#4300) üzenetére


fezsoo
aktív tag

:R :R :R :R :))

Samsung Galaxy A70; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f

(#4302) Jazz válasza kali (#4293) üzenetére


Jazz
veterán

mert szerinted 5 évvel ezelőtt miben változott a Dvd írási technológia? Szerinted akkor még gyerekcipőben járt az írás és azóta folyamatosan fejlődik? :D Amióta 40 éve megszületett a szabvány csak stagnál. A többi termékmarketing.
Tudod miért nem fogad lemezt? Mert nem frissítik a firmware-t. Ennyi. Mert újabb azonosító kóddal rendelkező lemezeket hoztak ki. Direkt. Ez nem nemtudás. Ha nem lenne frissítés (direkt) az oprendszeredhez, és nem ismeri fel az új nyomtatód, az nem azt jelenti hogy sz*r az oprendszer.... :U
Szerintem ez dühítő - fogyasztói társadalom ide- vagy oda - hogy ily módon kényszerítik lecseréltetni. Kifizettem, hadd használjam. Kínáljanak elérhető árú BluRay-t, akkor lecserélem. De azért hogy 16x írás (akkor is 8x-an írnám) meg LightScribe lol...maci a fülükbe.

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#4303) kali válasza Jazz (#4302) üzenetére


kali
legenda

ha a dvd írás technológiája nem is változott jelentősen, az írási stratégiák igen - és ez így van rendjén!
de használd csak 10 évig az írót - ha kapsz még hozzá olyan lemezt, amit rendesen kezel... fogyasztói társadalomban élünk, ez van...
mellesleg; bizonyos régebbi írók sok olyan lemezt megírnak elfogadhatóan, amely lemezekhez konkrétan nincs írási stratégia eltárolva adott firmware verzióban, viszont tudnak hozzá társítani valamilyen általános írási stratégiát! szóval ez sem mindig lehet kifogás...

[ Szerkesztve ]

(#4304) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Üdv!

Samsung sata-s dvd íróm nem működik, folyton kinyílik automatikusan a tálca, írni nem lehet vele, olvasni is csak néha.

(#4305) wwhy válasza CounterBoci (#4304) üzenetére


wwhy
veterán

cseréld le.

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#4306) CounterBoci válasza wwhy (#4305) üzenetére


CounterBoci
senior tag

:R

(#4307) Fulmi


Fulmi
senior tag

sziasztok!

vettunk egy hasznalt szgepet, amiben van egy LG GSA-5177C dvd iro, de valami problema van vele. megpedig az, hogy ha berakunk barmit, akkor elkezd villogni, majd hallom, hogy felporgeti, de aztan nem latja a windows, hogy barmi is lenne benne. ha kettot kattintok a sajatgepes ikonra, akkor kiirja, hogy kotegelesi hiba vagy serult lemez.

megneztem egy olyat, hogy koteg beolvasasa (jobb gomb tulajdonsagok, aztan tovabbi menuk), ahol pedig szepen megmondja, hogy hany MB adat van rajta.

kerdesem, hogy ez milyen hiba, mit tanacsoltok?

elore is kosz: fulmi

(#4308) fezsoo válasza Fulmi (#4307) üzenetére


fezsoo
aktív tag

Próbáltál másik lemezt is ?
Vagy csak ezzel az egy lemezzel csinálja ezt?
Illetve a lemezt is próbáld másban is leolvastatni.
Ha máshol megy, a meghajtó a rossz. Esetleg valami nem oké a gépel. Ha használt.
Ha máshol sem, lehet a lemez.
Egy idő után sok lemezfajta egyszerűen elveszíti a rá írt adatokat.
Vagyis nem veszik el, csak nem képes beolvasni.
Legalább is nekem is van ilyen ... sajna :(((

Samsung Galaxy A70; Hp 8440p; HISENSE 58A7100f

(#4309) Fulmi válasza fezsoo (#4308) üzenetére


Fulmi
senior tag

igen, probaltam. minden ott probalt lemez olvashato a laptopomban. a most vett gepben pedig minden 3-ik lemez olvashato, nagyjabol. pedig nala, amikor kiprobaltam, akkor arrol bootoltam be a memtest cd-t, itthon pedig mar nem mukodott... franya technika.

esetleg valakinek van otlete, hogy mit lehetne megprobalni, mielott veszek bele egy masik irot?

(#4310) Jazz válasza kali (#4303) üzenetére


Jazz
veterán

Az rendjén van hogy fejlődik, az nincs rendjén hogy ehhez firmware frissítés szükséges - aminek a frissítését a gyártó gondolván egyet: beszünteti.
Érted a problmát! A vasat nem kell lecserélni, az tökéletes. Mit cserélnének benne? A lézer diódát? Vagy a meghajtó motort? Egy vacak 10kb-os programsorral kéne kiegészíteni, frissíteni a firmware-t, ami mindig is megtörtént, csak most úgy döntöttek hogy eddig és ne tovább. Ezért tök feleselegesen veszel egy ugyan olyan dvd-írót, ami annyiban különbözik hogy annak a firmware-jében benne van a +10kb. Lol. Akit ez nem dühít az birka. Mondjuk én sem vagyok dühös:) "bee ee ee", de nem is tetszik.
A fogyasztói társadalom szolgáltatás-ellenszolgáltatás, nem pedig átverés kihasználás. Vásárláskor sehol nem láttam ráírva hogy: "figyelem, 5 évre veszi az írót, utána ellehetetlenítjük az írás" Ez olyan mintha nem tudnál tankolni a kocsiddal a kútnál mert a töltőpisztoly nem ismeri fel a tankot amibe beledugod. Vegyél új autót...

Igen, bizonyos írók: írási stratégia információ hiányában megpróbálkoznak egy "generic" írási stratégiával, amit szépen végigtolnak, kiírván "succes": majd az eredmény az esetek többségében rosszulmegírt, olvashatatlan lemez.

Amúgy megoldódott. Elcseréltem szintúgy vadi új, frissen kigurult Verbatim lemezekre: tökéletesen írja :U

[ Szerkesztve ]

free your mind

(#4311) kali válasza Jazz (#4310) üzenetére


kali
legenda

...szóval konkrétan erre kéne megoldás, Tdk és az íróm... - akkor mégsem erre találtál megoldást, de legalább találtál olyan lemezt, amire (még) ír...
ha gondolod, nézed meg - a megfelelő alkalmazás segítségével -, hogy az íród adott firmware verziója tartalmazza-e az új verbatim lemez médiakódját, vagy esetleg csak általános írási stratégiával írja!?!?! :U
ja, és azért nem csak a firmware különbözteti meg a régebbi szériás írókat az újjab típusúaktól, ezért az elektronika és a mechanika is fejlődik!

(#4312) mzsf


mzsf
csendes tag

Sziasztok!
Fél éves Samsung super writemaster DVD íróm furcsán viselkedik. Először csak nehezebben olvasott be lemezeket (más gépen kipróbálva jó lemezek). Újabban elkezd üresen is lemezt keresni (olykor bekapcsolás után órákkal, úgy, hogy előtte nem is volt benne lemez), zúg, villog a led. Ha kinyitom az ajtót, azonnal visszahúzza. Olvasás továbbra is nehezen megy neki, írni nem próbáltam mostanában. A gyártó oldaláról frissítettem szoftvert, a szervizbe visszavittem, kitakarították, azt mondták jó lesz. A gépen Vista fut. Ha tudtok, segítsetek! Vigyem szervizbe, vagy a op rendszer rossz?
előre is kösz!!

(#4313) gg72 válasza mzsf (#4312) üzenetére


gg72
veterán

Hát ha a szervízben sem tudtak vele mit csinálni, akkor szerintem lassan sajnos kuka lesz belőle... Nem hinném, hogy az oprendszer ilyet hibákat produkálna.

(#4314) celafat


celafat
tag

Most vettem észre, hogy 3 db általam írt lemez olvashatatlanná vált. 2 éve írtam őket Nec 7173A típusú íróval kék színű Tdk dvd+ lemezre. (kódja a Dvd Identifier szerint: DVD+R:TDK-003-000 ). Dvd decrypterrel írtam iso fájlból 2,4 szeres sebességgel. Mindegyik filmet írás után legalább egyszer végignéztük, némelyiket 3-szor is. Akkor semmi probléma nem volt velük. Azóta a szekrényben tartottam őket, nem voltak kitéve sem erős hidegnek, melegnek vagy bármi más károsító hatásnak. Tegnap vettem észre, hogy 3 db lemez olvashatatlanná vált. Ha berakom a dvd meghajtóba, úgy tesz, mintha üres lemez lenne. Nem talál rajta semmilyen adatot. Kipróbáltam az összes ismerősöm különféle számítógépes és asztali lejátszóin és íróin (kb 15-16 különféle típus), de mindenhol üresnek látja a lemezeket vagy úgy, mintha semmmi sem lenne a lejátszóban. Végül találtam egy Millenium típusú asztali lejátszót, amiben legalább felismeri a lemezt, s akadozva, de eljut a menüig, de sajnos tovább már nem hajlandó játszani semmit (azt is jó nagy zúgás közepette).
Van 50 db ilyen típusú lemezem, mindegyikbe belenéztem és belepörgettem, valószínüleg a többi jó, legalábbis simán felismeri őket és bárhol belenéztem, tökéletes volt. 3 lemezzel van gond. Mindegyiken számomra nagyon fontos és pótolhatatlan családi videók vannak. Van valakinek valami ötlete, hogy mit tudok csinálni?

(#4315) Fulmi válasza Fulmi (#4309) üzenetére


Fulmi
senior tag

koszi a sok segitseget.... egy tisztito lemez sokra kepes.

(#4316) Hardtech


Hardtech
tag

Sziasztok!

Van egy kis problémám a DVD írómal nem tudom kinyitni csak ugy ha tűvel kinyitom azon a kis pici lukon szoval se gombal se a windowsbol nem nyilik csak erölködik es rakel segiteni tűvel, de ha utana berakok egy cd-t akkor mar kiadja a gombal vagy a windowsbol is. Valami ötlet hogy mi lehet a gond ?

(#4317) talpas válasza celafat (#4314) üzenetére


talpas
aktív tag

AnyReader és türelem talán még segít lementeni az adatokat.
Üdv. talpas

"Veled, Uram, de nélküled..."

(#4318) Lakers


Lakers
tag

Találos kérdés:

Miért nem olvassa be az eredeti dvd-s (boltból vett :D) játékokat a meghajtóim? De az írott DVD-n, CD-n lévő saját fájlaimat még ugyanugy simán beveszik?

Kalózkodásra buzdítanak? :D

Ezt a hiba jelenséget egyszer egy LG DVD-olvasómnál(a dvd olvasók aranykorából) fedeztem fel, aztán 2 hónapra rá be is adta a derekát, most meg a Nec DVD-íróim... először az egyik egy éve, ez meg most... Ez mittől lehet?
Az LG DVD íróm prímán működik (még az ati9600pro hőskorából való:D)

(#4319) Strauss


Strauss
senior tag

Sziasztok!

VAn egy SAmsung 5 hónapos DVD íróm.Az írás az rendben megy vele, csak az a gond hogy ha megnyomom a tálcakioldó gombot egyből be is húzza. Tudtok valami megoldást??
pls HELP !

THx.

" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "

(#4320) tatimo


tatimo
csendes tag

Sziasztok! nemrég vettem egy Sony DRU-V200s irót és olvasni olvas,de nem ir,pl.:újrairható lemznél nem töröl,és nem is ir,de viszont a lemezről másol.Próbáltam drivert keresni hozzá,de nem találtam sehol,Viszont van egy Samsung iróm annál nincs semmi hiba tökéletesen müködik.Mit tegyek légyszi segitsetek fontos lenne.Köszönöm elöre is.

(#4321) slaci007 válasza tatimo (#4320) üzenetére


slaci007
senior tag

Alcohol,anydvd nincs fenn a gépeden,meghülyülnek az íróprogramok(Nero,imgburn) ezektől a progiktól.

Tungsram 1896-2022

(#4322) Petya2900XT


Petya2900XT
aktív tag

Üdvözlet!
Lenne egy kis problémám az Asus DRW 1814BLT-mel...rendszeresen elronja a DVD+R és -R es DVD-ket,de a DVD RW-t tökéletesen megírja mindig.Sokféle DVD-t próbáltam már hátha a DVD a hibás,de valszeg nem.Amikor -R vagy +R-t rakok be írni valamiért 18*-os ként látja a meghajtó és azt írja,h 18*-osan írja a 16*-os DVD-t :F ..esetleg,hogy tudnám leszabályozni a meghajtót?
A Firmware verzió 1.03-as,nem találtam újabbat....most az egyszer örülnék,ha azt mondanátok,h csak user error az egész :B
Előre is THX :R

//6800K+1070–XboxOneX—PS4–Switch\\—GamingEmpire

(#4323) madster


madster
tag

Sziasztok!

Asus F5VL laptopomban egy Matshita DVD-Ram UJ-860S DVD író van, mely nem tudja olvasni és írni sem a most vett DVDket. (Philips DVD-R). Más gép viszont tudja. Ehhez az íróhoz nincs firmware frissítés, Nero updatelve van.
Ugyanilyen Philips DVD+Reket megírt eddig. Lehet hogy a -os DVDket nem látja?

(#4324) Sztriky


Sztriky
csendes tag

Helló. Van egy LG -HL-DT-ST DVDRAM GSA-H66N- SATA-s dvd íróm. A windows 7 felismeri csak ha meg akarok nyitni vele valamit megfagy. Pedig a drivere azt írja naprakész.

(#4325) Olcsi


Olcsi
senior tag

Olyan problémám és kérdésem lenne, hogy mi okozhatja azt, hogy a számítógépem eszi a dvd írókat? Már a harmadikat teszi tönkre, de azt is csak félig. A hibajelenség: megírok vele 10-15 dvd-t, és egy idő után hibaüzenettel elkezdi kidobálni a dvd-ket írás közben. Ettől függetlenül tökéletesen olvas, tökéletesen ír cd-t, de a dvd-ket elkezdi írni, majd kidobja.
Mi okozhatja ezt? Esetleg hibás, elöregedett ide kábel? Elég lenne azt kicserélni, vagy a hibásnak vélt dvd írók már véglegesen meghibásodtak?

Köszönöm előre is!

(#4326) simos


simos
tag

Üdv. Mindenkinek !

Segítséget kérnék : adott egy ASUS dvd író (sata)--->>> rontja a dupla rétegű lemezeket!!
A simát azt írja és nem ront egyet sem!! A firmware a legújabb. Több fajta lemezt is próbáltam már, (kb.5 fajtát) de hiába. Garanciális, de visszaadták, hogy hibátlan !!
4 fajta író progival is rontja!! És 3 fajta oprendszerrel!!! Már nem tudom hogy mit próbáljak még ki!! A hiba is több fajta pl. : lézerpozícionálás, lemezlezárás, írási folyamat : HIBA. stb. Most még próbálkoztam az IMGBURN-el is : mellékelek képet is :

Előre is Köszönöm a segítséget !!

(#4327) kali válasza simos (#4326) üzenetére


kali
legenda

kétrétegű lemezek írásakor a kulcs a minőségi korong, sokkal több jelentősége van hibalehetőségek szempontjából, mint az egyrétegű lemezek írásakor!
kétrétegű lemezek esetében szinte csak a verbatim és - ha még tudsz beszerezni akkor - a ricoh ajánlott - médiakód szerint is! -, a többit a legjobb írók is előszeretettel elrontják; el sem kezdik írni, rétegváltáskor hibáznak, megírják, de a lemez szinte használhatatlan lesz...stb!
íráshoz az újabb szériás imgburn vagy nero ajánlott!

[ Szerkesztve ]

(#4328) Olcsi


Olcsi
senior tag

(#4329) Lakers válasza Olcsi (#4328) üzenetére


Lakers
tag

Ide kábel cserét megér... nálam volt ilyen baj, hogy a buffer lement 0-ra aztán szevasz, kidobta a lemezeket. Cseréltem az IDE kábelt és simán ment, azóta is az a legjobb DVD íróm.

Valaki segítsen, hogy a DVD íróim miért nem olvasssák be a gyári eredeti lemezt, csak írott lemezeket... Valahogy bekéne szüntetni a sztrájkot náluk :DDD

(#4330) Lakers válasza madster (#4323) üzenetére


Lakers
tag

Szia,

Szerintem az optikai fejjel lesz a gond, ha nem tudja olvasni és írni sem... egy tisztító lemezt be neki, ha van. Vagy szervíz, ott többet tudnak mondani, esetleg a nyákkal is gond lehet, de azért remélem nem.

(#4331) Lakers válasza Petya2900XT (#4322) üzenetére


Lakers
tag

Esetleg másik írószoftvert válasz... Viccen kívül én pont ezért szoktam le Nero-ról, néhány márkájú dvd-t többször elrontott, a kiírt mp3-s zenék (a legkisebb sebességen 4x-esen is) 1 hét után akadoztak a hifiben... (igaz ez a dvdíróhoz volt mellékelve, a nero)

Aztán leszedtem az Ashampoo free (íróját, nem tudom részletesen a nevét, valami 6.75) na az babán írta meg a lemezeket, ráadásul kevesebbet foglal.

Mert ha nem tudsz kisebb írási sebeséget választani, abban még a szoftver is lehet ludas.... Első körben próbálj kis más írókat.

Igen, nálam egyetlen egy szoftver az InfraRecorder, tudta normálisan kiírni a linuxos telepítő cd-ket csak ezzel az íróval írt lemezeket ismerték fel a gépek bootolosnál a többinél nem.

Manapság a szoftveren is sok múlik :)

És igen, ajánlott a régi szoftvert letörölni is úgy az újat felrakni, néha bekavarnák egymásnak.

[ Szerkesztve ]

(#4332) Lakers válasza Sztriky (#4324) üzenetére


Lakers
tag

Szia,

Megkéne nézni, hogy van-e hozzá win7-es driver, ( a vistásak 90%-a jó csak sajna win7-re) esetleg külön az eszközillesztőben, jobb klikk rá, és illesztőprog keresése, hátha úgy... de én ennél többet nem tudok.

(#4333) Lakers válasza Hardtech (#4316) üzenetére


Lakers
tag

úgy kiadja, hogy nincs benne semmi, de windowsból a sajátgépből a tálcát kinyitatod?

könnyen lehet hogy valami mechanikai hibája van, esetleg ha nem garis, akkor egy szétszedés és tisztítás belülről - havernak bevált... másnál nem tudok ilyen gondot.

(#4334) simos válasza kali (#4327) üzenetére


simos
tag

Szinte csak Verbatimra írok....és néha maxell-re....és rontja....
a nero-val rontja el a leghamarabb....10-15 százaléknál......de minden progi rontja....bármilyen verziójú is......

(#4335) Lakers válasza simos (#4334) üzenetére


Lakers
tag

kábel csere? Sata kábelekre gondolok.

Menj be a szerívzbe mégegyszer, vigyél 5 dvd-t és írasd tele őket, és ha náluk hibátlanul megy, akkor kérdezd meg, hgoy miért, hogyan lehetséges stb. Ha náluk is ront akkor csak egy láncfűrész kell, hidd el hatásos lesz főleg símaszkkal :DDD

a kiírandó adatok, töredezettségmentesítve vannak?

(ez biztos hülyeség, de lehet nem kap elég áramot a tápról, lehet többet fogyaszt a rendszer, mitn amennyit a rendszer lead, de ez hülyeség, de hallottam már ilyesmiről is...)
De szó se róla, hogy elég érdekes hibákat ír ki, ami inkább a dvd-íróra illenek :(

[ Szerkesztve ]

(#4336) kali válasza simos (#4334) üzenetére


kali
legenda

esetleges tuning? a tápot már írták előttem.

(#4337) madster


madster
tag

Erre valaki? [link]

(#4338) IRON STORM válasza madster (#4337) üzenetére


IRON STORM
őstag

Kizárólag ezzel a lemezzel van probléma? (Philips DVD-R)
Mi a médiakódja ennek a lemeznek?

Csak a TDi!

(#4339) madster válasza IRON STORM (#4338) üzenetére


madster
tag

Na most meg már beolvasta és meg is írta. :F

(#4340) madster


madster
tag

Csak egyet ismert fel a lemezek közül. Ezt meg is írtam és működik is, de a többit nem ismeri fel. Médakód: MBI 01RG40

(#4341) IRON STORM válasza madster (#4340) üzenetére


IRON STORM
őstag

Nálam is volt ilyen lemez, nagyon gyatra minőségű média. Még azt is el tudom képzelni, hogy fake a médiakód.

Csak a TDi!

(#4342) kali válasza IRON STORM (#4341) üzenetére


kali
legenda

de legalább is problémás, nekem is adott anno a haver egy 50-es hengert, mert neki nem írta meg a dvr-112d, nekem meg nem problémázott vele az ad-7173a íróm! :))

(#4343) IRON STORM válasza kali (#4342) üzenetére


IRON STORM
őstag

A Lite-On íróm megírja nekem is, jobb minőségben mint a 216-os Pio. De ettől függetlenül gyenge minőségű lemez.

Csak a TDi!

(#4344) kali válasza IRON STORM (#4343) üzenetére


kali
legenda

gyenge hát, szerintem minden második vagy harmadik író (értem ezt; gyártó és típus szerint) kiköpi, hogy nem tetszik neki...

(#4345) simos válasza kali (#4336) üzenetére


simos
tag

Szevasz kali

Tuningolva nincs a gép!
A tápot is kizárnám ----->>> FSP Epsilon 500W.

(#4346) Black_Mesa


Black_Mesa
csendes tag

Sziasztok! nemrég vettem egy Sony DRU-V200s irót és olvasni olvas,de nem ir,pl.:újrairható lemznél nem töröl,és nem is ir,de viszont a lemezről másol.Próbáltam drivert keresni hozzá,de nem találtam sehol,Viszont van egy Samsung iróm annál nincs semmi hiba tökéletesen müködik.Mit tegyek légyszi segitsetek fontos lenne.Köszönöm elöre is.

(#4347) ALI_G


ALI_G
veterán

Üdv.

A pioneer 112D íróm nem akarja felismerni a CD-ket. Ill. eddig 2 db-ot nem ismert fel a napokban. Akartam frissítani a hivatalos firmware-t de azt írja ki, hogy unnown error :F
ötlet?

(#4348) mixi002


mixi002
csendes tag

Vettem egy dvd irot Asus DRW-24B1LT (sata) es az a gond vele hogy ha adato irok(avi-t) akkor érvénytelen blokkcím üzenetet ir es leáll az irás , mi lehet a gond???????volt már olyan is hogy megirta rendesen a lemezt de ritkán, a többi formátummal nincs gond...

(#4349) ALI_G válasza ALI_G (#4347) üzenetére


ALI_G
veterán

A probléma az volt, hogy volt lemez a meghajtóban.
De továbbra sem olvassa. DVD-t tudok írni...

(#4350) plaschil


plaschil
aktív tag

Hali!

Ti hallottatok már olyat hogy egy DVD író halkan kattan egyet? Erre gyanakszom. Az imént egy restart után így nézett ki egy rendszerindítás:
pittyenés
halkan hallok egy kattanást (vagy mintha valami hozzáérne valamihez) de csak egyetlen egyszer
aztán leterheli a HDD-t, pirosan világít a töltő LED
megint restart = ugyanez vagy 5x
Közelebb hajolok a géphez, mondom megfogom az alkatrészt, ami kattan, vagy a vinyó vagy az író. Hát sztem az író, bár nem érzek semmit az írón mikor kattan... hallom hogy mintha a lemezt próbálná felpörgetni... kiveszem a lemezt, és láss csodát a gép elindul, igaz most is nagy megpróbáltatások árán... (tölt tölt tölt...)

Az író (LG-GSA4163B, A106-os firmmel) a lezárást szinte mindig elrontja. A legutóbbi írást már a bevezetésnél elrontotta. (világoskék TDK lemez volt)
Valamint egy másik dolog ami szintén nem tudom miért van: írás elkezdésekor amikor a bevezetést kezdi (tehát még nem a sávot írja) teljesen megfagy a gép (pl. winamp elhallgat).
Rosszul lenne kötve? Összefügg ez a halk kattanással? DVD-re gyanakodjak vagy HDD-re?
Előre is köszi! :R

Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Probléma DVD/CD íróval (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.