- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tamás88: Még mindig itt tartunk jelenleg...
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Professzore
csendes tag
válasz
Professzore #9110 üzenetére
U.i.: a vonalkódolvasó él egyébként, a saját (kissé őskövület) szofverével USB-n teszi a dolgát. Kommunikációs beállítások is jók (egyeznek azzal, ami a TIA beállításokban van.
-
Professzore
csendes tag
Üdv,
Kezdek erősen nyűgös lenni két nap kínlódás után.
S7-1200 1215 (6ES7 215-1AG40-0XB0, fw 4.5) plusz CM 1241(6ES7 241-1AH32-0XB0 fw 2.2), TIA 20 Basic.
Eddig bármilyen eljárást próbáltam, nem sikerült „rendre” bírnom: olyan, mintha a TIA nagyjából látná (pl. firmware-t tudtam rajta frissíteni), de kezelni már nem igazán hajlandó. Egy Keyence SR-610 vonalkódolvasó lóg rajta, a Keyence gyári mintakódján kívül még számos más módszerrel próbáltam, eredménytelenül. Már az RS-232 vonal sem „szólal meg”. Minden maximum warningokkal fordul, de a legutóbbi kódok már ennyivel sem terheltek, fel is megy a PLC-re, de azon kívül, hogy egyébként rendesen fut, nem azt csinálja, amit kellene neki.
Egyelőre ott vagyok megakadva (az egyetlen látható hibaként), hogy a Device view-nál a kommunikációs panelre tájékoztatást dob, hogy az on-line diagnosztika nem megy.
Screenshot itt: (a legutóbbit is elrontottam): https://www.dropbox.com/scl/fi/6rtmyw3n9irdo3088kst5/2025-07-31_14h49_02.png?rlkey=i9268xztrw29d6o4lyrfz062q&dl=0
Először ezt szeretném ráncba szedni (nem találtam rá működő forrást), ha egyáltalán van rá mód (és indok). Aztán kerítek egy másik RS-232 eszközt (vagy bekapcsolom a szkópot).
Minden javaslatot, tanácsot szívesen fogadok!
Üdv! -
Professzore
csendes tag
válasz
spkkill #9108 üzenetére
Szia!
Fontos! Bármiféle rosszindulat nélkül, csak ha már szembejött, akkor gondoltam, megosztom.
Vadzsi új, 1200 G2 analóg bővítő kártya. Mi néz rajta szembe? STM32G070.
Nem vagyok nagyon meglepve, végignézném (fogom is) a lánc minden elemét. Az már eleve tetszik, hogy nem a saját belső ADC-jét használják, hanem egy dedikált eszközt (ADS8675, 10 bites, paraméterezhető, finom kis cucc, bár nem az ipar csúcsa).
Ha nem látod az e-mailt, írj majd privát üzenetet, ezen a héten káosz van, utána pihi jön, ráérek.
-
spkkill
tag
válasz
Professzore #9105 üzenetére
Köszönöm!
Valóban rengeteg félrevezető infó volt benne. Talán ez a téma így nem is állja meg a helyét, egyelőre félreraktam. Én inkább csak PLC-s szemmel látom a dolgot. -
Professzore
csendes tag
válasz
spkkill #9104 üzenetére
Üdv,
A témáknak semmi köze a gyakorlati megvalósításhoz. Ezek olyan szintű fundamentumok, minthogy egy autószerelőnek tisztában kell lennie a dízel és az otto motor közötti különbséggel. Azt láttam, hogy a nyelveknél a hibát kijavítottad, ez kafa. A PLC-s részben csak (részben az eltérő látásmódból adódó) féligazságok vannak, igazából egyik sem kritikus és nincs belőle sok. Viszont a mikrovezérlős részben írt szempontok és tények majdnem fele egyáltalán nem igaz, negyede féligazság.
Az igazán szűk keresztmetszet szerintem a terminológiában van, már amennyiben (például):
-- láthatólag a mikrovezérlőkre úgy tekintesz, mintha azok kimerülnének az előre gyártott fejlesztői panelekben (pedig nem),
-- nem ugrott be, hogy a PLC-k egy része kifejezetten mikrovezérlő-alapú (vagy azokhoz nagyon hasonló felépítésű és működésű SoC lapka az agyuk),
-- a „fától” nem láttad, hogy az Arduino nem mikrovezérlő, pláne nem nyelv, hanem egy gyártó, akinek speciel van mikrokontroller (STM32F747XI) alapú, szabványos (61131-3) nyelvekből fordító IDE-vel programozható PLC-je.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asustor NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Gyúrósok ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrotik routerek
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest