Új hozzászólás Aktív témák

• Professzore

csendes tag

Üdv,
    Kezdek erősen nyűgös lenni két nap kínlódás után. :W
    S7-1200 1215 (6ES7 215-1AG40-0XB0, fw 4.5) plusz CM 1241(6ES7 241-1AH32-0XB0 fw 2.2), TIA 20 Basic.
    Eddig bármilyen eljárást próbáltam, nem sikerült „rendre” bírnom: olyan, mintha a TIA nagyjából látná (pl. firmware-t tudtam rajta frissíteni), de kezelni már nem igazán hajlandó. Egy Keyence SR-610 vonalkódolvasó lóg rajta, a Keyence gyári mintakódján kívül még számos más módszerrel próbáltam, eredménytelenül. Már az RS-232 vonal sem „szólal meg”. Minden maximum warningokkal fordul, de a legutóbbi kódok már ennyivel sem terheltek, fel is megy a PLC-re, de azon kívül, hogy egyébként rendesen fut, nem azt csinálja, amit kellene neki.
    Egyelőre ott vagyok megakadva (az egyetlen látható hibaként), hogy a Device view-nál a kommunikációs panelre tájékoztatást dob, hogy az on-line diagnosztika nem megy.
    Screenshot itt: (a legutóbbit is elrontottam): https://www.dropbox.com/scl/fi/6rtmyw3n9irdo3088kst5/2025-07-31_14h49_02.png?rlkey=i9268xztrw29d6o4lyrfz062q&dl=0
    Először ezt szeretném ráncba szedni (nem találtam rá működő forrást), ha egyáltalán van rá mód (és indok). Aztán kerítek egy másik RS-232 eszközt (vagy bekapcsolom a szkópot).
    Minden javaslatot, tanácsot szívesen fogadok!
    Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés