- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Szeretnék írogatni egy szakemberrel, aki járatos Allen-Bradley PLC-programozásban. Konkrétan egy 1769-SM2 modullal szeretnék elérni Telemacaniqe eszközöket modbus-on keresztül. Egy Altivar12-t, egy Magelis HMI-t és egy Zelio2-t. Remélem, hogy az SM2-vel nem csak a saját típusait lehet elérni. Utóbbiakhoz a szükséges eszközök megvannak, ill. az RsLogix5000-ben is megvan Modbus_inerface project. Előre is köszönöm mindenki segítségét. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Szirtimorc #9074 üzenetére
Jó szerencsét! A Zelio2-t szeretném összekötni Altivar12-ve. Lényeges, hogy modbus-on keresztül. Előbbihez rendelkezem csatlakozóval, mindháromhoz van magyar nyelvű használati utasításom. Az összekötés sem gond, csak a használat. Ez azért több, mint az alapok, de valóban, hátha. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Szeretnék kérdezni és írni olyan hozzáértőtől és hozzáértőnek, aki segítene Nekem Schneider Electric szoftverekkel és eszközökkel kapcsolatban. Elsősorban Zelio2, modbus és Altivar 12 témában. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Professzore #9047 üzenetére
Jó szerencsét! Korábban ott is próbálkoztam, eredménytelenül. Akár lehetne 65000-ért venni, de arra ilyen-olyan vám-költség rákerül. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Mivel errefelé ez az egyetlen PLC-s fórum, ezért itt kérdezem. Szeretnék vásárolni egy Allen-Bradley 1769-SM2 típusú modbus modult. Amennyiben tud valaki ilyen eladót, kérem üzenjen. Köszönettel: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét!
Szeretnék feltenni egy kérdést, ami Allen-Bradley PLC-vel kapcsolatos. Allen-Bradley plc-ket össze lehet kötni közvetlenül soros kábellel? Mivel CompactLogix 1769-L31-en nincsen ethernet csatlakozó és a régi MicroLogix1200-on sem. Gyári, soros kábellel rendelkezem Láttam egy 1769-L32 és MicroLogix1400 közvetlen ethernetes összekötését és RsLogix500-as és RsLogix5000-es szoftverrel MSG utasítással.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.: Joe -
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Szeretnék "beszélni" egy szakemberrel, aki járatos az Allen-Bradley PLC-k konfigurálásában. Rendelkezem egy CompactLogix 1769L31-gyel. Van hozzá egy-egy IQ16, OB16 modul. Sajnos offline-ban egyiket sem tudom hozzáadni, mint New module. További részleteket írok, amennyiben valaki járatos a témában. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Szeretnék "beszélni" egy szakemberrel, aki járatos az Allen-Bradley PLC-k konfigurálásában. Rendelkezem egy CompactLogix 1769L31-gyel. Van hozzá egy-egy IQ16, OB16 modul. Sajnos offline-ban egyiket sem tudom hozzáadni, mint New module. További részleteket írok, amennyiben valaki járatos a témában. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Szeretnék vásárolni egy Allen-Bradley 1769-OF2 analóg kimeneti modult a CompactLogix PLC-mhez. Mivel itthonra, magáncélra alkalmaznám, csak használtat és minél olcsóbbat keresek. Több részletet is írok, ha van egy eladó. Köszönöm válaszát a esetleges jelentkezőnek. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
válasz
spkkill #8863 üzenetére
A terhelés szó idézőjelben van. Eddig nem derült ki, hogy a mérleg kezelője milyen típusú, nem tudjuk, hogy mit tud, milyen a kijelzője....stb. .Ha van megfelelő, akkor minden rajta van és a gépkezelő tudja használni, éppen ezért (is) tartom használhatóbbnak, ha már felmerült ez a kérdés is
. -
DasBoot
aktív tag
válasz
DP_Joci #8858 üzenetére
Jó szerencsét! Amennyiben képes a mérlegelést az elektronika kezelni, akkor mindenképpen ezzel végezném el. Szerintem a PLC-t felesleges ezzel "terhelni". A járulékos műveleteket nyilván végezze el. Természetesen látatlanban írom ezt. Egyszer volt alkalmam beletekinteni egy Yamató típusúba, azon volt megfelelő számú ki-, és bemenet, . Ennek ellenére nem azt használták, hogy miért, nem tudom (mert Japánok voltak....). Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Nagyon köszönöm! A tények. Kicsit keverten, egyelőre csak annyi, hogy a konkrét típus XBTG2110, nincsen elírva. A Twido TWDLCDE40DRF, igen a kábelen miniDIN csatlakozó van, a másik végén RJ45. Ezen van RJ45. A szoftverek rendelkezésemre állnak, a TwidoSoft is és a VijeoDesigner is. Talán XBT ZG935 kábelhez is hozzá tudok jutni.
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét, Mindenkinek! Azt szeretném kérdezni, hogy régebbi Telemecanique eszközöket csak programozókábebelen keresztül lehet programozni? Van egy nem menedzselhető switch, ethernet csatlakozásokkal, ezen keresztül szeretnék egy Twido-t és egy Magelis XBTG2110-t használni. Természetesen először is kapcsolódni szeretnék ezekhez. Remélem a kábelek megfelelőek. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
CsabaKo #8769 üzenetére
Köszönöm a választ. Csak annyiban hasonló, hogy egy Pro-Face-n írta ki, amit a Compact Logix küldött neki egy címről, bitenként, a HMI megfelelő tömbjének, megfelelelő bitjére, ami aztán aktiválta z üzenetet. APLC-ben egy integer tömb adott bitcíme volt a kimenet feltétele.Amit akár egy másik PLC is küldhetett. Mimdegyik Allen-Bradley volt.
-
DasBoot
aktív tag
Már ezt is megtettem, de gy púpos gondit sem találtam. Feszültségeket próbáltam vizsgálni, de nem tudom, hogy mit kellene mérjek. Próbáltam valami service Műmanual-t keresni, de még az AB oldalon sincsen. Nyilván ez nem igazán publikus. Ennél többet Én sem tudok tenni. Amúgy tényleg csak úgy, egyik pillanatrólm, a másikra megállt a PLC.
-
DasBoot
aktív tag
rsf, Tomika86, SafE84, norbert1998, ratkaics, spkkill, Mugen35, n0rbert0, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára és valamennyi név a naptárba. Esetleg a Matrikon-nak van ehhez OPC szervere?
-
DasBoot
aktív tag
válasz
norbert1998 #8730 üzenetére
Azt fogja mondani, hogy nincsen Graham liszt. Nem állni fog és meg sem szólal.A "nem tudom" válasz is válasz. Ez a logika.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
norbert1998 #8728 üzenetére
Jó szerencsét! Ahogy elnéztem most sem törte senki a válaszadást, szóval nem lesz változás. Érdekes, hogy közel két hétig senki sem válaszolt, csak, mikor ezt megjegyeztem, de azt rövid időn belűl . Van némi ellentmondás. Nem szükséges a válasz. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy MSExcel-ben szeretném megjeleníteni egy Zelio programozható relé adatait. Egy MicroLogix 1200-zal és RSLinx-szel ez nem jelent gondot. Egyáltalán lehetséges? Köszönöm a segítséget. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét!
Egy olyan problémát kellene megoldanom, miszerint középfeszültségű szigetelők vizsgálata folyna egy négypozíciós forgatható egységgel. Az alsó függőlegesen álló szigetelő vízbe merül, a felső, levegőben lévő függőlegesre kapcsolódna a középfeszültség. A két, szintén levegőn vízszintes állásban lévő a sósvíz lecsöpögése, illetve pihentetés miatt van. Mindez ciklikusan ismétlődik. Az automata üzemet egy Siemens S7-1214-es PLC vezérli, amin van analóg bemenet.Ezzel szeretném mérni a föld felé folyó szivárgási áramot. A kérdésem az lenne, hogy milyen eszközök kellenének az analóg 0-10V-os (vagy 4-20mA) bemenetre történő jeltovábbításhoz? Egy távadó, egy feszültségosztó, egy galvanikus leválasztó.Esetleg valamilyen konkrét javaslatot, tanácsot is elfogadok, ha lehetséges, elsősorban ipari méréstechnikát használva. Természetesen minden biztonsági feltételt figyelem előtt tartva, mert 22kV a vizsgálófeszültség. A további pontosításért, várom a viszontkérdéseket Köszönettel: Yoe -
DasBoot
aktív tag
Jó serencsét! Írjon a gyártoknak, hogy küldjenek "bármit". pl. termékismertetőket. És mindenképpen szerezzen be egy PLC-t. Ne programozható relét, PLC-t. Gyakorlat nélkül nem fog menni, mert nem csak a programírásról szól. És ne azonnal tegye ezt, sokáig fog tartani. Hajrá!
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Gaben92 #8491 üzenetére
Jó szerencsét!
Ami a képen van, addig el sem jutottam!
Aztán sikerült megoldani a problémát, ami - miért is ne? - több részből állt össze. Az általam SP2-es szoftver "csak" SP1-es volt, mint kiderült. SP2, hozzátartozó EBK és internetkapcsolattal egyszer csak Comiple-ban, soronként, egyesével a mérleg alatti Action-nal ki tudtam küszöbölni a hibát. Nem kellett a compatibility mode sem, Azért köszönöm a korábbi segítséget. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
-
DasBoot
aktív tag
válasz
spkkill #8480 üzenetére
Jó szerencsét! Semmi probléma, várom az esetleges kérdéseket. Igen, az Unspcified-ot állítottam be v3.0-t, de már a kisfilm megtekintése előtt is így tettem. A firnware verzióját egyelőre nem tudom, korábban biztosan néztem, ezt még nem próbáltam megújítani. Szerintem 13-as, mert azzal csatlakozik, az SP1-gyel. 16-ossal próbálkoztam, de emlékeim szerint azzal sem. Ezzel űra csatlakozni fogok.
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Tomika86 #8476 üzenetére
Elnézést, hogy egyelőre nem tudok pontos hibaüzenetet íni, de állóképet nem tudok küldeni, de igyekszem, mivel nem vagyok PC-PLC közelben. Amint tehetem, bemásolom.
Pontosan ezt csinálom, ami a rövidfilmen van, azzal a különbséggel, hogy a Version 3.0, bár a 2.0 és 4.0 sem működött. Igen, érzékeli online a Program blocks-ot, és az Upload-nál írja a hibát. -
DasBoot
aktív tag
válasz
Tomika86 #8473 üzenetére
Jó szerencsét! Próbálkoztam v12, v13, v13SP1-gyel. Az elsővel nem is kapcsolódott, ezzel, viszont igen: compatibility_mode_V13_V13SP1, ezt a Siemens honlapról töltöttem le:
https://support.industry.siemens.com/cs/document/82169157/in-step-7-(tia-portal)-v13-sp1-how-do-you-load-project-data-from-a-device-that-has-been-configured-with-step-7-(tia-portal)-v12-sp1-or-v13-?dti=0&dl=en&lc=nl-NL
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Hozzájutottam egy Siemens S7-1200 plc-hez. Szeretném a benne lévő programot letölteni, de elakadtam. A Compare-ben a bal oldalon a "compatibility_mode_V13_V13SP1 : PLC2 " szerepel és PLC tags-nál jelez a kék-narancs felgömb. Jobb oldalon az "Online PLC" van. Illetve az Uploadnál is hibát jelez, gondolom ez utóbbi már a következmény. A kérdésem az, hogy hogyan tudom a jelzett hibát kiküszöbölni, majd letölteni a programot a PC-re? Más hiba is volt, de már csak ez az egy maradt. Köszönöm a válaszokat. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
válasz
n0rbert0 #8452 üzenetére
Jó szerencsét! Én már a legelehén elakadtam. Hozzájutottam egy Zelio és egy SR3 MBUS01BD-hez és ezeket szeretném a Zelio Soft 2-vel programozni, szóval PC-n keresztül használni. Most a kijelző szerint FBD-ben van. TRANSFER ERROR, NO MEMORY, FAULT: 000, PASSWORD nincsen. Elsősorban, aműgy is a MODBUS-on szeretném programozni, aztán a saját billentyűzetével a kijelzőjéről. Sajnos közvetlen programozókábel nincsen. Router van. MODBUS Poll és MODBUS Slave-vel rendelkezem.
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Szeretnék egy illetővel beszélni, aki jártas a Schneider-féle MODBUS kommunkációban. Korábban már volt ilyen, sajnos akkor nem jutottam eredményre. Előre is köszönöm. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
válasz
BDominik2001 #8411 üzenetére
Jó szerencsét! Összeszedtem pár dolgot, amit szívesen elküldök. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
válasz
spkkill #8404 üzenetére
Sajnos fejből nem tudom pontosan, és lefényképezni sem tudom, de azt, amit az imént leírtam és a verziószámra hivatkozik. v13-ban van írva, de talán említ v12-öt is. v12-vel próbálva valamiféle általánost, v13 SP1-ben, hogy nem egyezik a verziószám, v13 SP2-vel még nem próbáltam.
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Mostanában többször találkozok a TIA portal-on keresztül egy S-7 1200 1212 DC/DC/DC tipusú plc-vel. Az aktuáils gondom, hogy hogyan tudom CSAK letölteni a benne lévő programot, ami v13-ban íródott? A program blocks-ban látom on line-ban, monitoring on/off nem aktív, de a nagyobbik baj, hogy nem hajlandó felölteni a pc-re, az on line és az off line közötti különbségekre hivatkozva. Igen, a Compare mutatja a narancs-kék félköröket. Hogyan tudnám megoldani, szeretnék ehhez irányadást kapni. Köszönettel: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! TIA software updater-ben szeretném a készülékek listáját aktuálissá tenni, de nem tud a szerverhez kapcsolódni. A .zip file-t is letöltöttem. Sajnos ezután elakadtam. Egy TIA portal v13-ben szeretnm ezt megtenni. Köszönöm a segítséget.
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! A Zelio 2 programozható modulon hogyan lehet mindent törölni? 'Factory reset'-et szeretnék. Menüjében nem találtam erre utalást. FBD-ben van rajta program,és LD-ben szeretném programozni a nyomógombokkal, modbus hálózatom nincsen (másodsorban ennek kialakítása is szóba jöhet, nert modbus modul van hozzá). Köszönöm a segítséget.
-
DasBoot
aktív tag
Pardon, véletlen küldés!
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Szeretnék szakemberrel beszélgetni, akik használnak Vijeo Designer programot. Köszönöm a jelentkezést. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Olyan Rockwell Software RSLogix500 szoftver-verzióra lenne szükségem, ami működik Windows 10-zel, és persze RSLinx is. Köszönöm a segítséget. Jó egészséget mindenkinek! Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét és Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! Szeretnék hozzájutni egy korlátlan használatú Matrikon OPC server for Allen-Bradley programhoz. Egyelőre csak egy 30 napos trial változatot találtam a Matrikon.com-on. Aki rendelkezik ezzel, szívesen venném, ha megosztaná Velem. Köszönöm a segítséget. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét, Mindenkinek! SFC példaprogramokat szeretnék beszerezni, minnél nagyobb mennyiségben. Honnan tudom ezt megtenni? Köszönöm a válaszokat. Üdv.: Joe
-
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét mindenkinek! Egy kis saját tapasztalat. Évekig Allen-Bradley-vel foglalkoztam, kb .10 évig voltam elektromos karbantartó voltam, itt is Allen-Bradley-k voltak. Most egyr égi ismerősöm saját cégéhez elhívott gépeket telepíteni, plc-vel hibát keresni, automatizálással foglalkozni. Kaptam tőle kölcsönbe egy pc-t TIA portal-al és egy S7-1200-ast ismerkedés céljából úgy, hogy még nem dolgozok nála. Amúgy szerintem az IEC 61131-nek kell megfelelni, a többi "csak" gyakorlás kérdée (persze azért nem ilyen egyszerű, csak leszűkítve a magyarázatot).
-
DasBoot
aktív tag
válasz
villamos bá #7600 üzenetére
Köszönöm. Elsőként valóban csak ismerkednék vele. Tisztában vagyok a magyar nyelvű viszonyokkal az Allen-Bradley-n keresztül. Korábban Microwin/Step7-nek olvastam magyar oktatását, ezért kérdeztem.
-
DasBoot
aktív tag
Jó szerencsét! Mindenkinek! A közeljövőben, 2-3 hét múlva ismerkednem kell TIA-portál-lal. Előzetesen szeretnék hozzájutni bármiféle ismertetőhöz, leíráshoz. Elsősorban magyar nyelven, de bármilyen lehet. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
válasz
Miertvansote #7025 üzenetére
Szép napot! Az indító feltétellel párhuzamosan kell "kötni" az időzítő .TT bitjét, ez addig aktív, míg a preset-ben beállított idő le nem jár, magyarul öntartást ad az időzítőnek, ilyenkor már megszűnhet a a feltétel. És persze az felhasználásnál is a .TT-t kell használni. Szóval I:1.0 val párhuzamosan a T4:0.TT-t. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
válasz
molntomi #6913 üzenetére
Szép napot! Rendszeresen használok Dummy-biteket, és mindenki, csak nem tudják, hogy mire való. Ezek arra valók, hogy programfejlesztés közben a fejlesztő bizonyos funkciókat, programrészleteket saját maga ki-, vagy bekapcsoljon egy időre, próbaképpen. Majd, ha működik, eltávolítsa és a működőképes programrészletet véglegesítse. Ez akkor előnyös, ha többen is "beleszólnak" a programba. Valahol szokás, valahol nem engedik, valahol kérik, valahol tiltják. Van előnye, van hátránya, csak tudni kell kezelni. Nálunk kifejezetten kérik. Üdv.: Joe
-
DasBoot
aktív tag
Üdvözlet, wmarci! (Ez a neve?) Néhány ötlet: gyártói katalógusokat kell böngészni, ill. kérni tőlük, irányítástechnikai,programozott vezérlési feladatokat nézegetni. Konkrét könyvek: Gecsey László - Neszvada József: Automatika I. laboratórium ; Dr. Ajtonyi István - Dr. Gyuricua István: Programozható irányítóberendezések, hálózatok és rendszerek; Dr. Ajtonyi István: PLC és SCADA-HMI rendszerek I-V. .Zalotay Péter: Üdv.: Meszes József
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.