- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- mefistofeles: PC házat cseréltem, avagy tényleg olyan híg-e az olcsó hús leve?
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Sosem nyúltam még PLC-hez, viszont most lesz egy projektem ahol szerintem már egyszerűbb/célszerűbb lenne PLC-t használni.
Egy hűtőrendszerről van szó amiben egy chiller és szárazhűtő dolgozik, több gépet hűtök. Azt kéne megoldanom, hogy minden gép ami hűtést kér, teljesen függetlenül egymástól tudjon váltani a chiller és szárazhűtő között, úgy hogy a környezeti hőmérsékletet nézi egy fix hőmérséklet különbséggel.Lenne egy szenzor ami a környezeti hőt nézi, és lenne 3 szenzor ami a gépek hőmérsékletét nézi. A 3 gépből 2 gépnél van már egy PID vezérlő ami azt a hőmérséklet szenzort nézi ami nekem kéne. Itt a PID 4-20mA transmission kimenetét használnám, ha ez lehetséges. Pár váltószelepet kéne kapcsolgatni a hőmérséklettől függően. Konkrét példák:
Környezeti hőm. szenzor érték +10C kevesebb mint Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 nyit
Környezeti hőm. szenzor érték +10C egyenlő Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 zár
Környezeti hőm. szenzor érték +10C több mint Gép 1 hőm. szenzor érték, váltószelep 1 zárUgyanez menne a másik 2 gépnél is.
Igazából a kérdés az lenne, hogy szerintetek merre induljak el, milyen PLC (vagy PLC szerűség) lenne jó kezdésnek, amivel meg tudnám tanulni hogy hogyan vezéreljem le ezt az egész történetet?
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- E-roller topik
- Gitáros topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Nipogi MINI PC / Celeron N5105 / 240GB SSD / 12GB RAM
- Bontatlan Lenovo LOQ-83JG002SHV-Ryzen 7 250-32gb-1TB-RTX5050 8GB-144 Hz-35 hó prémium gar-magyarbill
- Bontatlan Lenovo LOQ-83JE00QRHV-i7 13700HX-32gb-1TB-RTX5060 8GB-144 Hz-35 hó prémium gar-magyar bill
- Samsung Galaxy S25 FE, 8/128, tengerészkék
- ID-Cooling CPU hűtő
- Új MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- iPad A16 128GB Wi-Fi Silver 100% (1év Garancia) Mindössze 4 ciklussal!
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy S25 Edge 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest