- Fórumok
- Konzol játékok
- PlayStation 5
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-06 10:47 Téma összefoglaló
PlayStation 5 összefoglaló
A túlzott offolás és a konzol vs PC téma nem megengedett!
Új hozzászólás Aktív témák
-
markknight
nagyúr
-
bmakszim
őstag
-
Gorgonka
aktív tag
-
-)Verso(-
támogató
Nem, írtam, hogy például VR Pisti játékáról néztem videót, és ég és föld a különbség, de ő egy 2M-os PC-n játszik, tehát ez nem releváns az én kis 300K-s konzolomhoz viszonyítva...
Ezért is írtam korábban, hogy lehet sőt biztos, hogy PC-n nem ennyire gáz a helyzet, már a grafikát megjelenítést illetően! -
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
Rengeteg bug, folyamatos fagyás, nem interaktálnak a dolgok, ezáltal adott questeket nem lehet megcsinálni, beakadó animációk pl a fákról való "csúzlizás" nekem még 1x nem sikerült, mert beakad és újra kell indítani a játékot ez miatt, ennyi elég lesz vagy még írjak, ezeket nekem nem mutatták a videókban, de senkinek 😂 Megerőszakoltam magam és elvittem tegnap a chapter 4-ig, nos kínszenvedés volt, de szeretem ha fáj, de ez nagyon fájt most😳 De eladni sajnos nem tudom a játékot, ezért voltam úgy vele, hogy akkor olyan amilyen had szóljon, hát nem tudom, tényleg kezdem azt hinni velem van a baj, de nem hinném 🤔
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
Senki sem hasonlította az általad említett játékokhoz, maximum vicc szintjén, de a karakter ábrázolás az bizony Golam szint én arról beszéltem, amit tegnap beraktam fotót a goblinról, nos az teljesen olyan mint a Golam játékban, szóval erről volt szó egyedül, nem pedig , hogy ugyan olyan játék vagy rosszabb , de kinek mi🤷
-
VTom
veterán
-
Mezcal
addikt
-
Mezcal
addikt
A 7 éves PC-d a ps5 pro szintjén van? Nekem is van egy 8 éves asztalim, szinte semmire nem jó, pedig akkor a jobbak között volt. Procit már nem kapok hozzá, max valami sokat ment használtat. Plusz nem éri meg foltozgatni, mert erősebb már nem lesz, szinte minden téren elavult. A PS5-nél legalább nem az van, hogy őrült áron kell hozzá alkatrészeket venni, mint pc-n, beadod és javítják.
-
Mezcal
addikt
-
Mezcal
addikt
-
Mezcal
addikt
nem kell milliós pc ahoz, hogy jobb teljesítményt kapj mint ps5-ön vagy ps5 pro-n
Konkrétan nem igaz, mivel az ment, hogy olcsóbban kijön egy ps5-verő pc, mint a ps, bár már akkor sem volt igaz, de ez ment, ez most tőled egy szépítés már. De mint mondtam, már múltidő, már egyik sem igaz, sem az olcsóbb jobb telejsítményű pc, sem a ps játékok pc-n verzió. A rozsomákhoz már ps kell.
Egyébként azt nem értem, hogy neked miért fáj, hogy ha minden ki jön pc-re pár évvel később.
Nekem nem fájt, engem az szórakoztatott, hogy pc-n olcsóbb és jobb játszani, mint ps-en.
-
Mezcal
addikt
tehát szerinted több konzolos vesz PC-t mert attól félnek, hogy lemaradnak valamelyik játékról mint PC-s PS abból a félelemből
Fordítva ülsz a lovon. PC nem csak játékra jó, de játszhatsz is vele, tehát az azért akad a családban, többségében biztosan valamilyen formában. Eddig az volt a duma (nálad is), hogy nincs szükség ps-re, mert úgy is kijönnek a játékai pc-re, meg amúgy is, olcsóbb egy ps-verő pc, mint egy ps5. Na, ebből mára egyik sem igaz.
-
F-ECT$
titán
No igen, ez így használhatatlan

Da ha már írok. Vegyük ki a mobilt a képből, akkor ezek a %-ok:
Csak PC: 39%
Csak konzol: 32%
PC + konzol: 29% (Vagy konzol + PC?
)Elég jelentős mindhárom tábor, értelemszerűen egy PS5 topicban sok lesz a konzol only emberke, de a világ azért kicsit árnyaltabb ennél.
-
Mezcal
addikt
Hány játékról maradnak le a konzol tulajok a PC-ve szemben? Meglepődnél.
Sehányról sem, mert egy konzolosnak elég valószínű, hogy van pc-je, de egy PC-nek nem valószínű, hogy van konzolja. Nekem van gémer lapim, tehát az a pár pc-s gém, ami érdekel, az megy továbbra is. Na és ezzel a pc-n jobban megéri játszani kérdés el is dőlt, végelegesen.
-
negyven2
nagyúr
Ez amúgy azért érdekes álláspont, mert a két nagyobb pletyka - hogy miként is lesz hibrid konzol a következő Xbox - az alapvetően két módszert tart reálisnak. Az egyik, hogy marad ugyan olyan konzol mint most a Series (zárt konzol rész), csak az "egyedi" hardware-hez készül egy Win11 driver-el meg minden ahol futtahatóak lesznek a más Store-ok játékai. A másik meg, hogy az Xbox rész is csak annyi lesz, hogy a Win11-es PC-s store lesz rajta az alap, és a BC azon része emulálva lesz, amihez nincs Play Anywhere opció.
De mindkettő esetben max PR dologban lehetne rossz a Sony-nak, mert Windows Store-ban nem hinném, hogy bekerülne bármilyen PS cím. Steam/Epic esetén meg igazából a Steam/Epic verziót vennéd meg, mint eddig is, csak egy "Xbox" nevű gépen futnának ezek (föleg ha az OEM pletyka is igaz). De ugye ott vannak a korábbi címek is amik akkor ezek szerint futni fognak (GoW, Spider-Man)? Vagy azt csinálják mint a GF Now esetében, hogy az Xbox-on lévő Edge-ben nem lesz elérhető PS cím? És ha igen, akkor meg nem mindegy, hogy kijön-e vagy nem?
cyberkind: Ugye most arról is szó van, hogy olyan kevesen veszik meg, hogy nem hoz nagy hasznot... miközben meg, mikor elkezdték az egészet, akkor az volt a PR duma, hogy mivel nem kerül sokba a portolás, így igazából a kevés eladás ellenére is lényegébe "nyomtatja" a pénzt nekik!
A másik ok meg ugye, hogy ez árt a PS eladásoknak... de ha azért ehhez hozzátartozik egy olyan korábbi elemzés is, hogy a PC-s vásárlók nagy része abból a halmazból kerül ki, akik eleve sosem vettek volna PS-t az adott játék miatt, vagy pedig megvették a PS változat mellé a PC-s kiadást is! Vagyis érdemben nem nőttek volna a PS4/PS5 eladások ha maradtak volna ex. címek.
Vagyis itt inkább megint a PR, márka érték ami, sérülhetett ezen Sony-s emberek szerint!
Csak ugye ott van még az is, amit szintén felhoztak korábban, hogy miért nem annyira probléma, ha a évekkel később jönnek PC-re is a PS ex.-ek. És itt az magyarázták, hogy mivel lényegében a konzol eladások "stagnálnak" a fejlesztési költségek egyre csak nőnek. Vagyis a 2-3-400 millióba kerülő ex. játékok korszakában problémás lehet az a trend, hogy a konzoleladások száma nem növekszik. Vagyis vagy visszavágják költségeket (rámennek az AA játékokra inkább), vagy totális biztonsági játékra mennek (folyatások, spin-off-ok, népszerű IP-k feldolgozása) vagy kiadják máshová is a játékaikat idővel). -
VTom
veterán
A Windows-os XBox kemény, ezt nem is hallottam még.
Mondjuk értelme lenne, mivel a Game Pass-szal PC-n és Box-on is játszhatsz, így lehet, hogy már ezt készítették elő vele.Egyébként engem egyáltalán nem zavar, ha a PS exkluzívok is megjelennek PC-re egy év után, miattam azonnal is megjelenhetnek, csak ne menjen az optimalizálás rovására.
-
lmno
őstag
-
Mezcal
addikt
-
negyven2
nagyúr
Azóta van már bővebb infó:
Sony Pulls Back From PlayStation Games on PC -
VTom
veterán
-
lmno
őstag
-
TBT
addikt
Gondolom nem véletlen... Ezek a megjelenés előtt 1-2 órával lejáró embargók nem szoktak sok jóval kecsegtetni. Én nem ajánlanám az előrendelést. Majd csak a megjelenés után, ha tényleg úgy és az lesz, mint ahogy és amit ígértek.

Azért a Pearl Abyss neve nem igazán volt eddig garancia a minőségre és a feltűnően jó alkotásokra.
-
cyberkind
félisten
-
Illye
tag
-
Atomgeszi
nagyúr
-
toompa
őstag
-
negyven2
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
TGA nélkül egy a tipikus vagy bejön vagy nem dolog lett volna, de mivel az eredeti terv az volt, hogy ez a játék úgy jelent volna meg, hogy a megjelenés napján leplezik le egyáltalán, hogy létezik, így igazából lényegében nulla elvárással indulhatott volna, és ha bukik, akkor azt csakis saját maguknak köszönhették volna teljes egészében. De azzal, hogy az eredeti shadow drop-os tervekkel ellentétben nem csak, hogy egy TGA trailer-t kapott, hanem 'a TGA Trailer-t" a megjelenése (és bejelentése) előtt, így azért már más lett a megítélése az egésznek!
-
republic666
tag
-
Zsolty20
senior tag
-
ProEvoFan
nagyúr
-
mbaker
tag
-
axlfsi
veterán
-
@rglaaf
veterán
-
NyMRooD
addikt
-
Bad Pritt
félisten
...és tovább erősíti bennem a Sony for the payers hozzá állását.
Ami jelen témával kapcsolatban egy f*szság lenne, de ezt tök fölösleges már ide beírni. Vagy ti tényleg ott tartotok fejben, hogy azért ad egy cég jóváírást szolgáltatáskiesés után, hogy kicsesszen a fogyasztóival? Ennyire nem lehet ovis szint már az internet.
-
poszmetpeti8
csendes tag
-
Frod
addikt
"Egy játék nem sorozatgyártásban készül"
*Sad Ubisoft noises*#206687 Ronaldohun
Igazából ott azt látod a gyakorlatban, amit én leírtam, csak a nolifer-streamer arcok 3 nap alatt értek el oda, ahová hétköznapi halandók hónapok múlva fognak
-
Mezcal
addikt
-
törölt tag
Nem ez volt a lényeg, hanem az 90-es - 2000-es évek eleji gondolkozásmòd amiben sokan ottragadtak. Egy konzolt eladhatna bőven a HW és szolgàltatàsok. Tök felesleges a jàték elérhetőségét limitálni egy olyan piacon, ami felhasználòi bázisàt tekintve 20+ éve nem növekedett, és már nem is fog.
A Nintendo itt maximum csak azért kivétel mert ők 20 évvel amúgy is le vannak maradva. (làsd NS2 ultimate feature a partychat volt.) Welcome to 2001 Nintendo)
Az meg tisztán làtszik az elmúlt 10+ évből hogy a Sony lemaradàssal, de követi a Microsoftot amikor már ugyanaz a lépés senkit sem zavar. Mondhatni az MS előreszalad a pofonba hogy utána a Sony nyugodtan járhassa ugyanazt az utat.
Itt zàrjuk is ezt a témàt mert megint feleslegesen teleszemeteljük majd a topikot.
-
-)Verso(-
támogató
-
-)Verso(-
támogató
-
Kendek
MODERÁTOR
-
Kendek
MODERÁTOR
-
SoupSayse
tag
-
F-ECT$
titán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
F-ECT$
titán
-
lmno
őstag
-
Fox Mulder
senior tag
Semmivel sem rosszabb, mikor Xbox kontrollert gariztattam és ugye külföldre vitték és míg onnan visszajött volt vagy két hét, mellesleg képesek voltak egy sima bubis borítékban visszaküldeni, mikor hozta a futár ki volt lyukadva és kikacsintott az egyik analóg ez mondom vicc.
PS kontroller Triwarden-nél 5 perc volt a csere személyesen... -
pzstm
titán
-
Mezcal
addikt
-
zozek
tag
-
Mezcal
addikt
-
Frod
addikt
"- Essential megjelenés (7) utáni első szerdán (15) bejelentik az extra és premium játékokat
- Egy héttel később szerdán (21) elérhetőek lesznek"Pontosan.
Hisz én is ezt írtam
Számokkal szemléltettem a Te példádban, hogy jobban látható legyen."Utolsó
kedda hónapban: bejelentik az essential játékokat."
Ez utolsó szerda szokott lenni - de szeptemberben még a rá következő kedd is azonos hónap volt, ezért csúszott az Essential megjelenés tegnapra - vagyis a mostani alkalommal 13 nap volt a kettő között.#205117 NyMRooD
Ott van számokkal, jól írod Te magad is, csak fejben nem rakod össze
-
Mezcal
addikt
-
Mezcal
addikt
-
ChiliChili
tag
-
Plutor
aktív tag
-
Triathlete
senior tag
-
Bad Pritt
félisten
-
Frod
addikt
-
F-ECT$
titán
-
_drk
addikt
Ezt a baromságot meg, hogy standalone dlc nem is értem, a GoW Ragnarök is az, a Spiderman 2? A tLoU2 miben más mint egy dlc? Olyan nagy játék mechanikai újítás nem volt egyik folytatásban sem.
What? Ezeket nem mondja.
A 80 eurót kritizálja ezért a DLC-ért... Egyik se volt még annyi az a poén. -
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Sok mást én nem láttam tőle se képregényben, se filmben, se játékban, ami túlmutatna ezen és rá lehetne húzni valamilyen érdemleges gameplayt. Ügyességi részek biztos lesznek meg talán a szaglására ráhúznak valami Arkham Asylum copy nyomozós szálat.
Ja, arról híres a képregényekben, hogy mindenféle pisztolyos bandák megszorongatják.
Hagyjuk már pls... -
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
markknight
nagyúr
-
itldj
aktív tag
-
itldj
aktív tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Több tesztben is olvastam hogy hiànyos a 4. rész, meg is van említve mint negatívum, de a végén egy jóvanazúggyal ment rà a 8-9 pont.
Nekem ez egy nagy szívfàjdalom, mert így köze sincs az eredeti jàtékohoz.
Még szerencse hogy "ingyen" van. Én nem szoktam ilyet mondani, de ezt csak GamePassból, mert nem szabad megvenni.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
TrishtanAG
senior tag
Rágugliztam, hogy mi volt ez, és tök poén. A steames accountoddal belépve le lehetett tölteni az adott játék Ps3-as változatát pl. a Portal 2 esetében. Arról nem találtam infót, hogy ez csak a Valve kiadású játékok esetében működött-e, de erősen le merném fogadni, hogy csak azokkal.
-
PTM
senior tag
-
PTM
senior tag
-
Kendek
MODERÁTOR
Biztos, hogy nem volt Steam PS-en, szerintem összekevered azzal, hogy a Valve annak idején még adott ki saját játékokat PS3-ra is. Ezt persze most is megtehetnék, csak már nem igazán áll érdekükben.
#199705 Wesder: Nem fognak átmenni Linux-ra, annak a licence nem jó a Sony-nak. Ezért használnak FreeBSD-t, azzal azt csinálnak amit akarnak.
-
pzstm
titán
-
PTM
senior tag
-
törölt tag
Senki sem mondta hogy tegyen fel Windows-t. Nyílvàn szopàs nullàról összerakni egy ilyet, de néha àllhatna a Sony is a fasz rosszabbik oldalàn a fogyasztó helyett. Lehet menni Linux-ra, annak úgyis mindig éve van.

Nyílvàn tudom hogy felesleges elvàrni a màsik kettőtől ilyet, mert semmilyük sincs hozzà.
Ebből a szempontból meg teljesen felesleges a per, ami pont ezt kifogàsolja hogy csak egy store van PS-en, ezàltal a Sony magasan tudja ott tartani az àrakat.
-
pzstm
titán
-
törölt tag
-
_drk
addikt
Vagy cancel lesz.
Lényegében ettől várták a csodát, kb 10+ milliós eladás és akkor nincs akkora szarban a cég Avatar meg Star Wars után.
Persze közben már voltak céges változások, de ettől biztos többet vártak, tehát folytatódhat a lejtmenet.A másik, hogy mi az üzenet mögötte.
Az ubi és/vagy ilyen játékok nem érdekel elég embert. Ez így az AC franchise vége, de érinti biztos a Far cry-t is.
Meg más stúdió hasonszőrű játékait is, akár Horizont is.Közben meg milyen nagyot megy most több más játék is, amitől nem vártuk volna.
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
törölt tag
-
F-ECT$
titán
No igen, erre mondtam, hogy nem ennyire egyszerű az élet, hogy 0 vagy 30%.
Az tényleg kérdés lesz, hogy az MS akar-e még konzolt gyártani, vagy teljesen átáll arra, hogy játékokat és előfizetéseket ad csak el.
Idővel az mondjuk biztos nagyon be fog nekik jönni, hogy a mobil piacból is hasznot fognak húzni a GPU miatt, mert ez a szegmens már nagyobb, mint a konzol + pc összesen.
-
NyMRooD
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topikban tilos:
• hirdetni
• konzol vs PC téma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- iPhone topik
- Parfüm topik
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Milyen széket vegyek?
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó Realme 11 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 1000GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB Blue Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HP X360 11 G7- Intel N6000/8GB RAM/ 11.6" HD érintőkijelző, passzív hűtés - garanciával
- ÚJ RCB R10S ELEKTROMOS ROLLER kb 50% áron, dobozban, 3 hó gar.:
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kendek
RangerFox