Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AuraSync kibeszélő topic
- Digitális Állampolgárság Program
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Amúgy azért linkeltem, mert kételkedtem magamban. Míg a legtöbb mínuszt termelő leosztásaimat nem lehetett volna jobban lejátszani, felesleges őket belinkelni ( a 95 vs 5 %-os esetekről van szó)
Amit még néztem, hogy a magas pocketjeim közül a QQ szinte csak minuszt termelt eddig.
Általában vagy AA-val vagy KK-val találkozik, ha meg nem, akkor senki nem akarja kifizetni.szerk.:
Omahan is eldobom az agyam, valószínűleg felfüggesztem egy ideig. Kb. ugyanaz megy mint a bosson, néhány játékos már teljesen az idegeimre ment a folyamatos mákolásaival.[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz L|zsidoboz #6394 üzenetére
Uhhh, az kemény... Visszajön legalább a rakerace-en? Vagy annak már vége?
-
L|zsidoboz
őstag
Akkor én mit szóljak, -1600 eddig a hét...
Ha 20-30 szopópartim nem volt a héten, akkor egy sem.Good to be good, but better to be lucky.
-
adalbert1
veterán
Egyelőre ezt találtam ami érdekesebb, ti hogyan játszottátok volna?
-
adalbert1
veterán
-
viharhozo
addikt
Valogatas az utolso 6k handbol:
1. Nagyon nit volt a masik, de setet flopon nem dobok.
2. 3bet potban sem akarok setet dobni.
3. Pedig el kene dobni oket.
4. Haha, trap!
5. Gondoltam, egyszer slowplayelem a KK-t.Ezek kivul volt meg negy(!) KK vs AA, fel-negyed stackert.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Pá
addikt
válasz concret_hp #6388 üzenetére
Kapják be.
Az én termemben mondjuk 50-250 lenne a beülő. Vagy fixen 100 azt jóvan. Csak ne 20.Az SSS-ek elleni kirohanásomat hallhattátok.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
concret_hp
addikt
mondjuk ennek semmi köze ahhoz hogy miért hány bb-vel lehet beülni de mind1
pá: szerintme ez ilyen megszokás alapon lett így.
az említetteken kívül az ub-n van oplyan pl. hogy no max beülő, tehát nl10re is bülhetsz 5000$-al de asszem csak 1-2 iylen asztal szokott menni.
élőben általában úgytom nincs 100bb-ben maximalizálva a beülő, talán amiatt is mert kevesebb asztal megy, és emiatt kisebb a választék. pl. Tóth Ricsi ha jól vágom 4000-el szokott beülni 10/20-ra.a minimum meg nem mindenhol 20bb, van ahol 10 (pl. everest), meg asszem talán van ahol 30, bár átlagban valóban 20. gondolom megölné a játékot, ha ennél kevesebb is lehetne (mondjuk ipokeren így is megöli )
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz attiati #6386 üzenetére
ritkán fordul elő, hogy korán játszom, általában csak akkor, amikor a barátnőm korán megy el munkába és nem tudok visszaaaludni. Most is ez volt, de nem vagyok hozzászokva az amerikaiakhoz és ahhoz, hogy egy közepes párral végigcallolnak egy boardot és nem tudnak elengedni egy ászt sem. Az agresszív játékom ellenük nem működik rendesen és általában 1-2 beülő mínusz után jövök rá, hogy reggel nem ugyanúgy kell játszanom...
less qq more pewpew!
-
SLYM
veterán
pontosan, a rake miatt, ami ugye a vakokkal áll kapcsolatban. a 20BB-t meg azért engedik, mert attól még termelsz rake-et mer kevés pénzzel ülsz be, illetve azon az asztalon ahol van SS nagyibbak a potok. ez pszihológia. erre is épül pl az SSS-strategy. illetve gondolj bele. ha 1000$ van a potba akkor is 3$ a max, rake, ugyanúgy mint ha 100$ van bent. viszont ha csak 20$-os a pot, a rake-et akkor is levonják(jelen esetben azt az 1$-t), nincs a potban olyan pénz amiről nem szed le rake-et a terem, míg ugye az 1000-es potból 940$ ilyen pénz, a 100-asból meg 40. a 20 BB pont az a pént, amiért még nem baj foglalod a helyet, de rake-et is termelsz
[ Szerkesztve ]
-
Pá
addikt
Nem tudom, hogy jutott eszembe, de általában miért van 100BB-ben korlátozva a max beülő? Élőben is van ilyen vagy csak online?
Nyilván ha mindenki sokkal többel ülne be, a vak elvesztené jelentőségét, de sztem 2-300 BB még bele kéne férjen. És sokkal nagyobb tér jutna játszani.
Erről jut eszembe. 20BB-t miért engedik? Ez komolyan érdekel, mert szerintem semmi nem indokolja. Az ellenkezőjét viszont igen.
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #6380 üzenetére
ah senki nem erősködik figura ellen egy tptk általában már elég jó szokott lenni... slowplayre
csak vicc volt nyugi
-
concret_hp
addikt
én egyzser másfél órát ültem egy ilyen figura mellett, aztán egyszer erősnek hitte az A2-jét A2x boardon... nálam meg AA volt gyakorlatilag csak el kellett csekkelnem a flopot és onna már biztos voltam benne, hoyg be fog kerülni az összes pénz.
viszont ha látványosan kivárod ellene a lapot, az első visszaemelésedre dob, iylen tipikus midnennel tolom neki, ah senki nem erősködik figura ellen egy tptk általában már elég jó szokott lenni
-
regent
aktív tag
Azon az asztalon sajnos az volt. Próbáltam játszani a standard 30/25-ös agresszív játékom, de öö agresszívabb volt nálam, párszor megadta gondolkodás nélkül az emelésem, c-betem, aztán törnben allin. Most erre mit csinálj AK-al egy J46T boardon. Kicsit lefogytam, és sajnos túl óvatos lettem.
Hiába számít az effektív, amikor van elöötte háromszor annyi mint az én stack-em, akkor könnyen ugrálhat vele. Ugrált is. Nagyon sokáig nem adta meg senki a nagy emeléseit, aztán voltak akik igen, vegyes eredménnyel, mert néha dupáztak rajta, de legalább ugyanannyiszor volt lapja, vagy behúzta a nyerööt. Összességében 4 BI körül ingadozott.
OK, majd legközelebb megadom az ilyen helyzetekben second párral, vagy kézbe alacsony párral is az allinjét.
Amúgy nem nagyon láttam mivel megy allin, mert ahogy mondtam, általában mindenki dobott. Jól játszott na, erre mondják, hogy dominálta az asztalt. Persze lehet, hogy csak bénák voltunk.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Pá
addikt
Azon gondolkoztál már, hogy lehet, hogy könnyen readelhető vagy?
Nincsnenek standard line-jaid blöffre/monsterre? Mennyire variálod a játékod?Egyébként a cash game nem tournament, tök mindegy előtte mekkora stack van, úgyis csak az effektív számít, szóval emiatt nem kell betojni tőle.
szerk: egyébként ha láttad párszor semmivel allin menni flopon, akkor meg kell adni második párral is.
[ Szerkesztve ]
-
regent
aktív tag
Nem tudok a jó agresszív ellenfelekkel mit kezdeni. Ez tegnap bebizonyosodott. Tudom, kerüljem el ööket, de ha feljebb megyek, ezt már nem tehetem meg, úgyhogy még itt alacsony szinten kéne ellenük egy müüködöö taktikát bevezetni, begyakorolni.
Tegnap sikerült egy asztalhoz beülnöm, ahol tíz perc alatt kiszúrtam, hogy ki a fish: èn.
Direkt bent maradtam, hogy gyakoroljak, meg nézzem, hátha valaki mutat valami jót, de nem igazán sikerült semmire sem jutnom. Volt bent egy fickó, nagyon agresszív volt, szerintem az elején nyert egy nagyobb potot (akár mákkal, akárt máshogyan) aztán a zsetonmennyiségével hengerelt. Szinte minden potban benne volt, emelés ellenére is, aztán ha egy kis gyengeséget is érzett egybööl ment az overbet, esetleg allin dupla beülöövel. Tudom, várjuk ki a jó lapot, és húzzuk le, de ezt nem lehetett. Egyrészt faszán tudott mákolni, Riverre sor vs flössel buktam ellene, K2-vel lehúzta az AK-t stb...(nem csak ellenem, mindenki ellen behúzta a vacak lapjaival) Nem volt ellene biztonságos board. Másrészt meg nagyon jól dobott. Olyan könnyen elengedte a lapjait, mikor ráemeltem egy jó lappal, hogy ihaj.
De viszont, ha ugyanezt lap nélkül próbáltam, jött vissza a nagy reraise. Baszki ez látta a lapjaimat, néha úgy éreztem. Vagy csak éppen akkor neki is lapja volt, vagy megérezte az emelésemen, hogy blöff, nem tudom.
Szóval nem volt ellene jó taktikám. Ráadásul volt még bent rajta kívül 3-4 másik aki szintén elég jól nyomta.
Kemény 1 centet kerestem emiatt vagy két óra játékkal. Ahogy kiült, elkezdtem nyerni, és 3 BI-plusszal szüünt meg az asztal. Igaz ez nekem -1BI-t jelentett összesen. Szóval el lehet képzelni.
Tilt nem volt, nem basztam fel magam, érdeklöödve figyeltem, hogy mit-hogyan csinál.
Szóval, hogyan lehet ezt a fajta játékost legyöözni, vagy legalább kordában tartani. (höhö, érted Kordában... )
Még az elején, ha már látom, hogy valaki ilyen agresszor nyomuljak vissza rá határeset lapokkal is? Nagy variancia, de lehet, hogy aztán ellenem már nem játszaná ezt a játékát.
Róla annyit írtam a notes-ba, hogy ha allin megy flopon, akkor nincs lapja (igaz soha senki nem tartotta), viszont ha csak valuebetel, akkor tényleg van lapja. De ezzel sem mentem sokra, mert ha allin ment, nálam általában maximum harmadik pár, vagy két magas lap volt. Mikor setesedtem valahogy soha nem tolta rám.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Pá
addikt
válasz concret_hp #6375 üzenetére
Ezen már én is filoztam, de aztán rájöttem, hogy annyira talán nem nagy veszteség, mert 3-4 éve mi is sokkal fishebbek lettünk volna. Hiszen nekünk is sokkal kevesebb anyagunk lett volna tanulni. Szóval arányaiban talán nem lett volna sokkal jobb dolgunk.
Persze ha a mostani tudással mehetnénk vissza 3-4 évet akkor az szép világ lenne. Vagy gyors idegösszeroppanás.
-
concret_hp
addikt
életet alapozni nyílván nem lehet erre, de ösztöndíj "kiegészítésnek" azért elmegy
ahhoz hogy hosszú távon ebben gondolkodjon az ember havi 4-500 ropi nem árt ha összejön.a halak nem fognak eltűnni, csak arányaiban egyre több a jó játékos sajnos. bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha 3-4 év kezdtem volna játszani, milyen jó világ volt akkor...
-
regent
aktív tag
válasz attiati #6348 üzenetére
Igen ezt az AK eldobást többen szóvá tették a topicban is. Ha jól emlékszem azt válaszolta, hogy az egyik ellenfelérööl tudta, hogy nit, a másik short volt, öö még új volt az asztalnál, nem volt respektje, és azért csekkelt, mert a flop textúrájából valószinüüsítette, hogy valamelyik ellenfele talált valamit. Nem akarta, hogy az emelésére kapjon egy allint a shorttól, vagy egy reraise-t a nit-tööl, ezért csekkelt, és dobott a nit emelésére.
Az A6-os meg mindennapi eset, jól játszott de lejavulta az ellenfél a 3 outjával.
Azt hiszem ott mondta is, hogy ezt az emelést megadom A6-al, mert gyenge az ellenfél, flopon le tudom játszani. Be is jött neki, mert AQ-val A-magas flopon allin ment. Hogy segített neki a turn itt már nem igazán számít.Más. Kérdezzétek meg az asszonytól (ne a fél éve meglévöö barátnöötööl), hogy mit gondolna arról, ha profi pókeresek lennétek. Napi 8 óra póker, és mutatnátok neki az elmúlt fél évi statisztikát, átlag 200k HUF bevétellel.
èn nem hiszem, hogy kitöröö örömmel fogadná. Még akkor sem, ha egy ideje munkanélküliek vagytok.
Semmi sem biztos a mai világban (mondaná öregapám ), de a póker aztán pláne nem az.
Az utóbbi 5 évben indult igazán fejlöödésnek, nem lehet tudni merre tart az online póker, de mi van, ha 5 év múlva az emberek megunják. Nem lesznek halak, csak pénzt tologató regularok.
Van pár öreg róka, aki régebben kezdte, még a hööskorban (Selindek), és öök egyértelmüüen úgy nyilatkoznak, hogy sokkal kevesebb let a hal, nehezebb lett nyerni.
Ha 5 év múlva nem lehet majd 200k-t keresni, csak 100-at akkor elmentek dolgozni?
Hova?
Ha megkérdik az állásinterjún, hogy kedves 30-éves munkavállaló, mit dolgozott az utóbbi 5 évben?
-Pókereztem.
Jól hangzik.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #6372 üzenetére
sztem ez a 200e ft, amiért még minimum érdemes játszani.
Kevésnek tűnik az a 200 ember, de ahányan Mo.on komolyan pókerezhetnek, akkoz képest már nem kevés. -
concret_hp
addikt
válasz viharhozo #6371 üzenetére
hm hát nem tudom, végülis lehet benne valami.
tény hogy rengetegen pókereznek baráti társaságban / frírollokon neten meg nl10en is sok magyart látni mindenhol. de hogy mennyien lehetnek kaik ebből jelentősebb pénzeket szednek ki az más kérdés.ezek fényében is max 500ra (de inkább 3-400) módosítanám, hogy hányan szednek ki havi 200ropit átlagban.
persze ott a 2p2 de sztem nem sokan vannak akik oda postolnánka, itthon meg sehova.
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
válasz concret_hp #6369 üzenetére
Ezek a forumok tele vannak olyanokkal, akik csak olvasnak, es nem irnak. Raadasul ott a 2p2, ami minden tekintetben kenterbe veri a magyar oldalakat. Meg ott vannak azok a nepek, akik eloben toljak etc.
-
concret_hp
addikt
válasz viharhozo #6368 üzenetére
hm hát nemtom. alapvetően a pókeres fórumok látogatottságát vettem alapul *2.
azért nem hiszem , hogy mondjuk csak minden 10. figura írna valamelyik magyar fórumra, aki nl100 vagy felette játszik és eredményesen, de persze nem kizárható ez semvagy fullba vagy sehogy :D
-
viharhozo
addikt
válasz concret_hp #6360 üzenetére
Sztem siman szamolhatsz egy nagysagrenddel tobbet minden szintre.
-
concret_hp
addikt
mondjuk azért ez nem olyan egyzserű, hoyg havonta összepókerolok x-et
egyrészt tb apeh meg ilyenek. másrészt, meg az hogy egyik hónapban összejön x koránt sem garancia arra hogy midnig össze fog jönni. persze azért van egy szint amit "tutira" tud hozni az ember.
másrészt meg aki 200K-t összehoz 1 hónapban, az könnyen lehet, hogy 1 év múlva 1 nullával többet fog csinálni.szóval ilyen nicns hogy pókerből élek és havi x-et keresek
mtt -t játszók esetén pedig fokozottan érvényes
[ Szerkesztve ]
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #6362 üzenetére
ja
-
gabranek
senior tag
akkor valszeg mansion lesz a következő ahova benézek. everesten már sajnos van számlám, így onnan nem tudok SP-ket gyűjteni.
FTP-n ezt az iron man promóciót nem is lehet olyan nehéz teljesíteni...ma kb 4 órás játékkal összeszedtem 140 pontot. persze a 4 órából több mint 3at a happy hours alatt játszottam. bárcsak a pénz jönne ilyen gyorsan. a mai nap mérlege +2$, hát ez nem valami sok...még szerencse, hogy a bonuszból közben felszabadult 10$. az legalább megdobta picit
田中れいな
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #6360 üzenetére
hátha azt veszem, hogy már lassan ti 3-an uzsi te meg viharhozo is ebbe a kategóriába tartoztok, akkor lehet kijönne még a 200 is
-
concret_hp
addikt
akik tényleg durván a pókerből élnek azok sztem tuti nincsenek 100nál többen, persze kérdés, hogy mit számítunk annak
mondjuk havi 200 ropit valószínűleg többen szednek össze, de nem sokkal, max 200an, de inkább olyan 100-150 , meg talán még 100-200an havi 50-200 közt.persze szerintem, de ezres számokról biztos nem beszélhetünk
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Valamelyik nap elkezdtem újból játszani, ezúttal a full tilten. Gondoltam hogy kis pénzből összehozom azt, ami már jó lenne majd az i4-os reload bónusz kivételéhez.
Eddig NL10-et, PL10-et, NL10 SH-t, PL10 SH-t, és PL10 Omaha SH-t játszottam, meg pár SNG-t.Bosshoz viszonyítva a játékosok sokkal jobbak, főleg SNG-ken, ezzel nem is próbálkozom majd egy darabig, lévén a nyereségem jó részét erre vertem el.
Játéktudásban kb. így néznek ki a playerek : PL10 Omaha<PL10 Texas <NL10 Texas.
Körülbelül ennyi az eddigi tapasztalatom, 2 sessiont játszottam össz-vissz.
Leszedtem a Hold'em Managert is, most próbálgatom mire jó. Viszont a Full Tilt kliensben nem volt bepipálva alapból a save hand histories, így csak a második sessionről vannak adataim.Pár emberrel már össze is találkoztam innen.
-
SLYM
veterán
válasz Polacheck #6331 üzenetére
Magyaroroszágon 100 alatti azon emberek száma akik tényleg durván pókerből élnek
nem hinném. biztos, hogy többen vannak. nem kell ahoz havi 1 milla, hogy valaki a pókerből éljen. nem értem, hogy miért ne lehete havi 200k-ra életet alapozni. ismerek olyat aki ennyi pénzből él és családja is van
-
SLYM
veterán
válasz gabranek #6350 üzenetére
mansion a legjobb terem SSS-re. talán még az everest jöhet szóba. de én ismerek egy poker strategys playát, aki napi pár óra játékkal NK10-en szed össze havi megközelítőleg 500$-t most már vagy 3 hónapja. szval nem semmi a terem. ilyen pl, hogy 4$-os az átlagpot NL10-en és csak 9-en ülnek a 10-es asztalnál
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #6341 üzenetére
tudom
-
Pá
addikt
válasz viharhozo #6353 üzenetére
Azért nem szeretem a PokerEV-t, mert mondjuk preflop allin megyek KK-val AA ellen, aztán floppolok egy setet az ellenfél meg egy nagyobbat, végüla K magas flusömet a földbe döngölik a nuttal. Én úgy érzem most marha peches voltam, benyomom a handeket pokerEV-be az meg a pofámba vágja, hogy nem is peches, csak béna.
Pedig szerintem ez ugyanakkora szívás, mint ha riverre leesik a 2 out.
-
viharhozo
addikt
válasz concret_hp #6340 üzenetére
9-12 asztal megy, atlagosan ~800 hand/ora. 12+ asztalhoz mar kene scriptelni, amihez egyelore nincs kedvem.
-
concret_hp
addikt
-
gabranek
senior tag
válasz Polacheck #6347 üzenetére
az biztos hogy elég furán játszik néhány ember úgy vettem észre, hogy itt valami mágikus lap az ász sokak szemében. képes postflop all-in menni a semmivel, csakazért mert ott a kezében egy A meg egy 5-ös...furcsa na bár az kétségtelen, hogy néha bejön neki, mert volt, hogy ezmiatt preflop eldobtam az AQ, mivel ketten is rámemeltek. aztán a végén kiderült, hogy aki rámemelt annál volt A4 és aki még ezután is emelt meg volt egy 67s.
viszont arra rájöttem, hogy FTP nem igazán kedvez az SSS játéknak. valószínű, hogy át is fogok térni inkább full beülőre, azt úgyis sokkal jobban élvezem. Csak akkor kéne egy terem ahol tudok SSS-t tolni. szerintetek melyik lenne a legmegfelelőbb ehhez?
田中れいな
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #6345 üzenetére
ez engem is érdekelne
úgy egyáltalán hova lenne érdemes áttolnom ladiról a pénz, hogy legyen jó sok FR mikrólimites asztal? Ladin csak 6 óra után kezdenek gyülekezni, és max 7 asztal van.
amúgy Ladi játékosállományáról mi a véleményetek?
-
attiati
veterán
Belenéztem az elejébe a videónak, de összességében az elején még marha nagyokat bukik a srác. A blöffjeire eldobják a lapokat, de mikor elindul és emel, nem jönnek be neki.
Preflop AK-al emel, flopon J9x, és eldobta.
Vagy flopon A6-al talált két párt, de két egyszínű kártya is volt asztalon, ezért reraise-elt. Majd kapott rá egy allint, amit megad. Srác AQ-t mutat, és jön turnon a Q. AA66 vs AAQQ
Hangtalanul, minden komment nélkül vette tudomásul. Ha azt mondod jól játszik, biztos visszajött neki.
-
gabranek
senior tag
az előbb FTP-n az egyik NL10 asztalon egy tag kb. 40-50$-t szórt szét...szinte minden körben all-in teljes beülővel és persze pont most nem jött egy használható lap sem. dobálom el a lapokat és közben csorog a nyálam akkorák voltak a potok, mire végre jön egy AA. na mondom most én jövök, hát nam pont akkor lépett ki a csávó? ilyen az én formám.
田中れいな
-
concret_hp
addikt
válasz L|zsidoboz #6344 üzenetére
hogy egyértelműen fogalmazzak nekem is minden handet számol
csak nem játszok 9 asztalon nem pörgős teremben nem sh és nem napi 12 óra
sztem napi 6-7 óránál többet nem lehet bírni hosszú távon olyan értelemben hogy ne fáradj bele, ne und az egészet és ne muszájból ülj le játszani.mondjuk ma egy 4K hand nekem is lehet hogy be fog figyelni.
btw hétvégén kívül melyik teremben lehet egy nap 12 órát játszani? (olyan értelemben, hogy nemcsak hogy vanank elegen, de az idióták is elegen vannak)
-
L|zsidoboz
őstag
válasz concret_hp #6343 üzenetére
Akkor hogy egyértelműen fogalmazzak, nem csak azokat a handeket számolja, ahol a rake minimum xy, és raktál pénzt is a kasszába (mint mondjuk a Prima termek számlálója).
Mondjuk ha engem nézünk tegnap, az 12 (óra)*9(asztal)*80(kb. átlagos handszám Sh asztalon) ~ 8500.
És ezzel is csak 3. voltam a betonbeten.Good to be good, but better to be lucky.
-
concret_hp
addikt
válasz L|zsidoboz #6342 üzenetére
nekem is minden lapot számol ahol lapot kapok
igaz tegnap óta nekem is kicsit gyorsabban pörögnek a handek
-
L|zsidoboz
őstag
válasz concret_hp #6340 üzenetére
Itt gondolom minden hand beleszámít, ahol lapot kapsz.
Akkor viszont a 7000 egyáltalán nem sok, sőt...Good to be good, but better to be lucky.
-
attiati
veterán
válasz L|zsidoboz #6334 üzenetére
jajó, akkor mit tegyek? 200$-mal kezdjek el feljebb?
Amúgy azért vagyok még mindig NL10-en, mer tök nulláról kezdtem, és volt egy jó fél év kihagyás teljesen. Mert sikerült lenulláznom magam újra. Szóval igazából kétszer kezdtem nulláról
Ja és napi 9 óra munka és önfenntartás, öngondoskodás éppen 2 éve.
[ Szerkesztve ]
-
L|zsidoboz
őstag
Tegnap kb. 12 órát pokereztem 9 Sh asztalon.
Az eredmény: kb. úgy érzem magam, mintha másnapos lennék.
Fáj a fejem, szédülök....Nem tudom néhányan hogy bírják ezt rendszeresen csinálni, de le a kalappal előttük.
Szerencsére már csak két napig tart a rake race, utána biztos jót fogok aludni.Good to be good, but better to be lucky.
-
attiati
veterán
válasz L|zsidoboz #6329 üzenetére
Szerettem volna megtalálni NL10-en a biztosan termelő stratégiát.
És talán ehhez a szinthez egy túlzott nagyságú tőkét összeszedni.
Aztán feljebb lépés előtt még többet olvasni. PokerTrackert beszerezni, rágyúrni profi módon.Mondom nem a pénz a bajom, hanem hogy megint nem működik a stratégia.
Concret_hp: Fogok postolni, addig meg takarékra rakom magam.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz Polacheck #6331 üzenetére
Pont ezekre gondoltam amúgy. Ráadásul családi környezet is marha nehezen viseli.
Lehet szar a játékom, meg nem tökéletes. De ha ennyi koncentráció, és utánaolvasás még mindig nem elég ahhoz, hogy pár $-t stabilan termelgessek, akkor nem látom az alagút végét, ami motíválna.
Úgy képzeltem el, hogy közepes játékkal, ha látom, hogy működik, akkor ölök bele még időt.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Mind szép és jó. Viszont majd amikor lakáshitelt akarsz felvenni, vagy autót szeretnél, akkor a jövedelemhez írd be, hogy 6BB/100.
Magyaroroszágon 100 alatti azon emberek száma akik tényleg durván pókerből élnek és nincs gondjuk semmire (itt a Spirited-Luigi-Kaló-Bélabá szintű playákra gondolok). Lehet, hogy kurvajól hangzik, hogy havi 200 kijön pókerből stabilan xezer embernek, de arra kurvára nem lehet életet alapozni. Ezek a játékosok vagy átlépnek egy nagyobb szintre és tényleg elkezdenek durván milla fölött keresni havonta fixen, vagy pedig ráébrednek a való életre (vagy maradnak anyuéknál életük végéig).
less qq more pewpew!
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #6325 üzenetére
teljesen igazad van, nem éreztem egyáltalán, hogy bántó lett volna
SLYM: ezek a 3-400e ft nettó fizetések nem túlzottan reálisak Mo.on
Meg hosszútávon én nem mernék ilyen dolgokra játszani, amit mondasz, kivéve ha sikeres leszel. De abban igazad van, hogy annak idején marha jó lett volna valami ilyen jellegű pénzkeresési lehetőség, le is kötötte volna értelmesen a szabadidőm egy részét, és még türelmem is több lett volna. Fősuli mellett tök jó.L|zsidoboz: az utóbbi időben megindult felfelé. Elvileg, ha megkapom FD bónuszt, akkor FD-s játék alatt +100$ban leszek. (Hét elején még +190$ körül volt). Viszont durván 70-80 óra játék állhat benne.
De a baj nem is ez, hanem, hogy rá kellett megint jönnöm, hogy még mindig nem találtam meg a jól működő játékstratégiát.[ Szerkesztve ]
-
L|zsidoboz
őstag
válasz attiati #6324 üzenetére
Meg kell találni az embernek a céljait, és úgy lehet sikeres.
Nekem az volt a cél, hogy idén nyerjek egymillió Forintot.
Miután ez gyorsabban meglett, új célokat állítottam fel, és most azt próbálom elérni.De ha sok olvalás és játék után még mindig NL10-en játszol, és ráadásul minuszosan vagy nullásan, akkor a játékod sem az igazi. Ezt így látatlanban ki merem jelenteni.
[ Szerkesztve ]
Good to be good, but better to be lucky.
-
SLYM
veterán
talán még SSS-el sem olyan nehéz egy ezrest megkeresni 1 óra alatt.
nekem NL50-en 2.63 BB/100-am van. igaz most egy aránylag jó sorozat van mögöttem, de alap SSS-t tolok. szóval amibe nincs vaklopás, így jóformán ezt így gondolkodás nélkül véghez lehet vinni, a világ talán legfeszesebb termében. 4 asztalon tolom. 1 asztalon 1 óra alatt alsó hangon is lemegy 60 hand, de inkább több. ami 4 asztalon 240 hand óránként. ez 3$ nyereség óránként. plusz több mint 2$ rakeback. illetve a hó végi iron man freeroll, plusz medálok, plusz FTP-okkal szerintem pont megvan az 1000/óra. legalábbis amikor jó szériám van. de amint ez bizonyítva lesz, hogy havi szintre lebontva tudnék ennyit keresni a pókerral, és majd fogok is hozzá ennyit pókerezni, asszem még azt a heti 3 napot amit melózok(illetve fogok majd melózni) is hanyagolom
hol érdekel engem, hogy adócsalás, meg egyebek. a munkám(vagy a póker) nem lesz bejelentve így emelett simán beiratkozok egy olyan suliba ahova eddig papíron 2 évet jártam, csak éppen a sulit nem nagyon láttam. asszem ezt 3-adjára is megjátszom. és akkor van diákom, TB-m, sőt még családi pótlékot is kapok
ha már kinövök a sulis korból akkor is valami 8000 környékén van a TB, amit megvehetek. jó nyugdíj az nincs. de szerintem amikorra én nyugdíjas lennék nagy balhé lesz majd ekörül. nemtudom, én erről folyton azt hallom ha valaki szerencsés annak is szar, de legalább nem szánalmas a nyugdíja. aki 1990 előtt ment nyugdíjba és mondjuk volt egy rendes állása amivel mondjuk egy havi netto 150k-nak megfelelő pénzt kapott abban az időben, akkor nemis olyan régen(mert mostmár ezen valamit kompenzáltak) olyan havi 50k körül lehet a nyugdíja. és most nehogymár azon gondolkozzak, hogy majd ha 70 éves leszek(mert mire én 70 éves leszek a nyugdíj korhatár is lesz annyi), akkor majd azért az 50k-ért legyek e bejelentve vagy sem
szóval ha bejelent a munkaadód és mondjuk ő kifizet érted 1 millát, mert te kurva jó alkalmazott vagy, akkor abból lesz neked 750.000-es brutto-d. és ebből 370.000 lesz a netto fizetésed. na most ha nem jelent be a cég akkor lehet, hogy a kezedbe ad mondjuk 600.000k-t. ő 400.000-el jár jól, te meg 230.000-el. és szerintem jobban megéri 45 évig plusz 230.000-at kapni, mint bejelentve annyivel kevesebbet, de életed jó esetben utolsó 10 évére ha szerencséd van lehet, hogy fogsz kapni mondjuk ha beleesel a szar és nem szánalmas katagóriába olyan 200.000k nyugdíjat. ennyit az adócsalásról
ez persze mind csak elmélet, mert 1 nap szerintem 2 óránál sose pókerezek többet. illetve nem tudni mi lesz később. mennyire lesz majd majd figyelve az online póker. értem ezalatt, hogy ha komolyan figyelnénak rá és meg lenne adóztatva akkor ott lehet még kavarodás
(persze értelmes módon a nyereséget adóztatva, nem ahogy most van, hogy minden nyert potból kéne adózni, ami annyit jelent, hogy kb mindenki aki online jáccik fizessen be milliókat a kasszába. és most ez bármennyire is nevetséges kajakra most ez a törvény van életben az online "szerecsejátékkal" kapcsolatban MO-on)illetve lehet, hogy valami csoda folytán valaki megváltoztatja az adórendszert úgy, hogy érdemes legyen ma bejelentve dolgozni, pókerezni. bár ezt sosem fogják megoldani, mert lehetetlen. hiszen valamiből fizetni kell a 40 évesek rokkantnyugdíját. mert ugye ez is egy lehetőség...
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
válasz concret_hp #6319 üzenetére
Dirty Dog kegyetlen. egy állat . én is csak azért olvasgatom az ophu-t. de akkor mégis hova írogat a magyar elit?
-
concret_hp
addikt
abban igazad van, hogy elég sokan vannak akik nem jutnak előre valamilyen okból kifolyólag.
nyílván aki napi 8 órát melózik az nem tud olyan lendülettel pókerezni, mint aki nem. valószínűleg ezért is van, hogy a hazai mondjuk top 50 playának legalább a fele ilyen 20-24 év körüli (középsuli/egyetem melett (helyett ) kezdtek pókerezni)
bár ellenpélda is van pl. Tibibácsi másfél év alatt a 0ról 8órás meló mellett vált profivá.a mennyiértről számoljunk egy kicsit:
az 1000 ft feletti órabér mondjuk hogy jön ki? számoljunk sz@r árfolyammal, az 7$. ha játszol 4 asztalon nl50-en, akkor ha lassu a szoftver akkor is lemegy 200-250 hand, legyen mondjuk 200. 200 hand alatt kéne nyerni 6$-t, merthogy 1 tuti kijön bónuszból (200 nl50 fr hand alatt olyan 70$ körüli rake termelődik, abból mi kb. 7et termelüünk 15% rékbekknyi bónusz meg midnenhol van). szóval 200 hand alatt kell nyerni 6 dodit, azaz 100 handenként 6 nagyvakot. tehát nl50en 4 asztalon 6bb/100-al (+bónusz) meg is van az ezres óránként namost se az nl50ig eljutni nem lehetetlen, se 6bb/100at hozni hosszú távon.mondjuk először nem annak kéne a célnak lennie, hogy óránként 1000-t nyerj. kb. tavaly ilyenkor nl10en játszottam, egész tavasszal ne sokat haladtam előre. egyik nap úgy ültem le hogy a következő 1 hétben 100$-t akarok nyerni. sikerült
az első bekezdéssel kapcsolatban: hány handedet nézed vissza és gondold át naponta? hányat postolsz valahova ezek közül? hány handelemzést nézel meg naponta?
ha ezekre kis szám a válasz akkor mitől vársz fejlődést?
az hogy elolvasol cikkeket, könyveket, kb. olyan mint amikor egyetemen bent ülsz előadáson elméletben elmondják miről van szó. aztán amikor feladatot kéne csinálni, azaz alkalmazni amiről szó volt, akkor meg csak néz az ember hogy mi hogyan (mindezeket nem bántó szándékkal írtam, ne értsd félre)[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
hát akkor mennyiért?
Hogy realitása legyen az egésznek, minimum stablina 1000 ft felett kell lenni óránként (és akkor még adót csal az ember, egészségbiztosítást fizet maga után... stb, nincs munkaviszony, nincs nyugdíjalap, csak lóg a semmiben.)
Így havi 25 napot "végigdolgozva" napi 8 órában összejön a havi 200.000 ft.
Rontom a szememet, éjszakázok. Tényleg egy hete azt hittem, feljebb lépett a játéktudásom egy szinttel, amivel ez az összeg elérhetőnek látszott. De csak szerencse volt, lapok nélkül szarra se megy az ember. Az is jókor, jóhelyen kell, ellenfél kezébe is kell egy jó erős, de enyémnél gyengébb lap.
Dolgzoztok, suliztok? Gondolom 100-ból 90 ember csak reménykedik, de valójában az idejét és a pénzét pazarolja erre.
Nem a vereség zavar, inkább a győzelem hiánya.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
őszintén, miért jó nektek óránként pár száz forintért bosszankodni, hangulatingadozásnak kitenni magatokat?
Egész egyszerűen több száz óra játék meg olvasás után se találok semmi stabilitást ebbben a rohadt pókerben.
-
attiati
veterán
-40$
a jóóóó k**rva any**át
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz L|zsidoboz #6307 üzenetére
fel ám, pár perc és -25$-on leszek ma is 4 óra játék után.
volt minden, drill drill ellen, drill sor ellen, AA preflop emeléseimet senki nem adja. Nem találom a megfelelő játéksítlust. Csipegetni tökéletesen tudok. Piciket blöffölni, aztán kib*szott szenvedős pénzem elmegy pár perc alatt, majd a hihetetlen lapjárások átlöknek gigantikus minuszokba. aszem elég.
Nem is betelek már toppárral, sőt emelést is alig adok meg vele. Minimum 2 pár, vagy drill amivel elindulok.
szerk: Na alakul el. K drillel potbet turnon, és riverre lejött neki az alul felül sorhúzóból egyik.
újabb minusz 10 dodó, kommentem sincs már erre. Hétfőtől Péntekig folyamatos bukó napi 4-5 óra játékkal még napi 9 óra meló után. Tőke harmada ugrott.
olyat tudnék most káromkodin[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
válasz Polacheck #6318 üzenetére
azt is írhattam volna hogy a fejlődőképes vagy már jobb playák 3/4-e
az utóbbi 4 napban 1 handelemzős topicban született hsz, ami nl10-nél nagyobb asztlon volt, sztem többet nme kell mondani (lehet hogy még volt 1-2 de csak a normális topiccímmel rendelkező topicok címeit futottam át)
gyakorlatilag DirtyDog meg Kiski naplója miatt érdemes néha ránézni (aki esetleg nem vágná ezekben általában nem sok szó esik pókerről )
[ Szerkesztve ]
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #6317 üzenetére
Sok új jött az akadémiára, de nem mindenki. Gondolom sokan keresik a helyüket még.
(Az NL10 playa számomra degradáló )less qq more pewpew!
-
attiati
veterán
válasz concret_hp #6309 üzenetére
mondmá mi lesz vele
-
concret_hp
addikt
nah 2. monitor beszerezve
10 asztalon egész gyorsan pörög a játékjah 1. asztal amit az új monitorra nyitottam kb. 30 hand alatt 180$-al ültem nl50en szóval az árának majdnem a fele vissza is jött egyből
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
Miért, meg fog szünni?
-
regent
aktív tag
válasz L|zsidoboz #6307 üzenetére
Paradox módon nekem azóta megy, hogy nem fordítok rá akkor a figyelmet, annyi idööt. Persze lehet, hogy csak a rövidtáv. Napi max 1 óra, egy BI NL10 SH-n, nagyon rövid ideje, de biztató jelnek látom, hogy nem kellett nagy lapokat kapnom, vagy nagy ütközések jó oldalán állnom hozzá, hanem szépen fokozatosan termelöödött.
Van most a twoplustwon egy LAG video NL50-re, [Link a topicra]Nagyon sok csillagos, és rengetegen szóltak hozzá, még nem néztem meg teljesen, de jól nyomja a srác, szerintem, és szinte mindenki szerint is.
Örülök nagyon, mert ahogy néztem szinte mintha magamat látnám, persze én még csak NL10-en, és nem olyan lazán, de biztatóak a jelek.
Ajánlom midenkinek.Ja a srác NL50-en ezzel a játékkal ha jól emlékszem 12 PTBB/100-at csinált. 12 asztalozik amúgy, de most már magasabb szinten.
Betett egy képet NL200-as elmúlt kéthavi eredményeirööl. olyan 250.000 hand körül játszott, és 50.000$ körülit keresett vele. Nem gyenge. Angoltudás nem árt, de lehet tanulni csak a nézelöödésbööl is, vagy olvasni utána a kommenteket, kérdésesebb handekben elmagyarázza mit-miért csinált.<{Opal}> mert amikor a férfi kódol, akkor csak a férfi van és a kód, olyankor nem kell nő, mert olyankor a nő egy bug, érteitek?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
-
SLYM
veterán
mi lesz vele?
-
concret_hp
addikt
akar valaki sidebetet kötni arra, hogy mi lesz az ophuval fél év múlva?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #6300 üzenetére
Olyan anyázást kaptam a játékstílusomért az akadémián, hogy csak na
Viszont elbasztam most visszagondolva. Toronymagas CL voltam (2k-s átlagnál 6k fölött) és folytattam tovább a laza agresszív stílust a teljes asztalon is, ami előtte a 7 fősön jól szuperált. Elég lett volna a nutra játszanom.
less qq more pewpew!
-
attiati
veterán
válasz Polacheck #6298 üzenetére
nyugi én i nulla befiz. Kb 1-2 hét eltéréssel most van két éve, hogy elkezdtem freerollozni, milliószor akartam abbahagyni már. Most lehet durván 300$ a tőke.
2 hónapja még csak az erős hand-ekkel játszottam meg. Fel-le ment vele a tőke. Most elkezdtem "mákolásra" játszani, meg a gyengék hibáira. Durván 1/3-val nőtt a tőkém 1 hét alatt. De jó játékosok ellen semmire nem megyek. Meg most már 3 napja szerencsém sincs, nap végére lassú lecsorgás a eredménye a gyors fel-gyors le (vagy fordítva) tőkemozgásnak.
99 vs 66, riverre jött neki egy 6-os.
JJ vs KK flopon jött egy J és egy K. Mindkét oldalról lassú becsalogatás, végeredmény allin. Naná, hogy buktam.Valószínű ezeket a pechjeimet bőven ellensúlyozták még múlt héten a flop-ra jött set-ek, amire furcsa mód tartottak minden megadást.
De a jó játékosok nem mennek bele vakon adok-kapokba. És 3 napja semmi ilyen fatális megadás nem volt ellenem, ha jó lapom van. Kivéve drillem ellen drillekmiaz a BI?
Tök megörültem tényleg, hogy lehet ebből pénzt keresni. De úgy látszik nagyon meg kellene tanulni játszani. Iszonyat sok időt beleöltem már, és nem térül meg.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz concret_hp #6300 üzenetére
Már nem. Beleszaladtam egy JJ vs KK csatába és egy steal-resteal harcba preflop allin. Utóbbiba is rosszul mentem be, JK-val QQ ellen, ha jól emlékszem.
less qq more pewpew!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Okos Otthon / Smart Home
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- XPEnology
- BestBuy topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest