Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
L|zsidoboz
őstag
Csakhogy nem 3betel vele, ez már szerepel a notejában.
Többször is eljátszotta velem, mert egyszerűen nem hittem el, hogy lehet ilyen idiótán limpelni AAval, szóval a végeredmény ugyanaz lett volna.
Múltkor NL200-on is megjátszotta ezt valaki 4 limpelő ellen, nem tudom hol tanulják, de mostanában nagy divat Prímán.Alapból ez nálam is raise, nem tudom miért nem hívtam vele, meg kellene néznem a többi játékosról milyen note-om van.
Vagy az is lehet, hogy más asztalokon volt akkor akcióm, és inkább oda koncentráltam, csak ezért calloztam, nem tudom az okát.A foldot viszont nem értem, milyen esetben dobot ezt el?
-
adalbert1
veterán
Én pl. simán szoktam AT-vel limpelni hátulról, persze emelni is, mikor milyen kedvem van, vagy milyen az asztal...
Gondolom az AA is csak arra várt, hogy valaki emeljen, utána egyből kapta volna a reraise-t.A kivédhetetlenen azt értettem, hogy ennél a preflop játéknál semmi nem utalt arra hogy az ellenfélnek AA-ja lenne, a flop meg telibe találta mindkettőjüket. Egy preflop emeléssel nyílván kiderült volna, ebben igazad van.
-
adalbert1
veterán
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Az első eset kivédhetetlen volt, a második meg az, amikor lejön az ellennek a 4 out ( általában ilyenkor tudtam nagyokat ordibálni a monitor előtt, még jó hogy mostanában nem játszok online).
Múltkor élőben A10-re én is ilyen szép flopot kaptam, úgy hogy preflop emeltem hátulról.
2 megadó checkel, én meg vigyorogva mondom, hogy akkor most emelek a floppolt fullomra, mindkettő egyből call, turnon check-check-check (arra játszottam, hogy hátha elhiszik hogy csak ki akartam őket emelni flopon és így riveren ők kezdenek akciózni). River a 4. 10-es
, első delikvens check, második all in (sajnos ő short stack volt), én gondolkodás után call, hátha még rá tudom venni az első delikvenst hogy megadja, de dobott sajnos. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp
üzenetére
Én is gondolkodtam azon anno, hogy ott kezdek, de akkoriban még az asztalok is átméretezhetetlenek voltak

-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp
üzenetére
Játszottam, nl10-en kiborítottak

Az akadémiás srácok írásai alapján ha éjjel játszol, akkor sokkal jobb a cake. Ha nem ez a jellemző, akkor everest.
-
concret_hp
addikt
rajtma kívül játszik/játszott valaki everesten?
nl100 körül van valahol ennél gyengébb mezőny?
-
Pá
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Nekem így pont jó, mert melóhelyen le van tiltva a pokerhand.org és így legalább tudom miről van szó.

-
SLYM
veterán
19:07:10 ET - 2008/05/20
Seat 1: Bobbieblitz ($24.75)
Seat 2: neekToO ($40.90)
Seat 3: TCB-78 ($34.65)
Seat 4: hero ($5)
Seat 5: HarleyGrandpa ($4.65)
Seat 6: Benigni ($38.80)
Seat 7: ntrmykcr ($15.25)
Seat 8: optimusprime99 ($8.05)
Seat 9: trudozer13 ($19.10)
Bobbieblitz posts the small blind of $0.10
neekToO posts the big blind of $0.25
The button is in seat #9
*** HOLE CARDS ***
Dealt to hero [Ad As]
TCB-78 folds
hero raises to $1
HarleyGrandpa folds
Benigni calls $1
ntrmykcr folds
optimusprime99 folds
trudozer13 calls $1
Bobbieblitz folds
neekToO has 15 seconds left to act
neekToO raises to $4
hero raises to $5, and is all in
Benigni calls $4
trudozer13 folds
neekToO has 15 seconds left to act
Bobbieblitz has been disconnected
neekToO calls $1
*** FLOP *** [Ah Ks Qc]
neekToO checks
Benigni checks
*** TURN *** [Ah Ks Qc] [Kh]
neekToO bets $5
Bobbieblitz has reconnected
Benigni folds
neekToO shows [Kc Kd]
hero shows [Ad As]
Uncalled bet of $5 returned to neekToO
*** RIVER *** [Ah Ks Qc Kh] [Jc]
neekToO shows four of a kind, Kings
hero shows a full house, Aces full of Kings
neekToO wins the pot ($15.30) with four of a kind, Kings
heroadds $5
*** SUMMARY ***
Total pot $16.10 | Rake $0.80ez volt életem legerősebb keze amit elvertek. mármint amihez mindkét lapomat felhasználtam. jó kis 16$-os pot. kár érte
mostanában elég szarul néz ki a luck graphs meg a sklansky bucks. remélem jön már az az upswing ami kiegyenlíti ezt
-
Pá
addikt
3 beülő nem nagy szám.
A jobbaknak egy hand alatt összejön
-
Pá
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Elméletileg mindegy, de pszichológiailag sokakat befolyásol. Van aki beszari lesz tőle, van aki könnyelmű.
Én egyébként szeretek nagy stackkel játszani, bár tény, hogy nehezebb. -
adalbert1
veterán
válasz
Polacheck
üzenetére
Szerintem 2 beülő fölött akkor ülj ki, ha
- alacsony a bankrollod
- tapasztalatlan vagy az adott limithez...
Ezeken kívül szerintem bőven megéri bent maradni. -
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Szerintem azért írta, mert itt a topikban mindenki azt szajkózza, hogy 2 beülő fölött üljünk ki, mert nehéz normálisan játszani. Ez ezek szerint csak NL10-re igaz?
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Kötekedés helyett inkább a fényképeket csináld, amit beígértél

-
SLYM
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
most veszem észre, hogy 140$-al ültél NL50-en. beszarás
-
R
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
ez melyik terem?
-
concret_hp
addikt
mind3 ellenfél totál idióta volt, mondjuk abban eléggé biztos voltam, hogy nem az enyém a legjobb lap, de úgy gondoltam 25%nál több esélyem lehet
egyébként ha a KK helyett AA-n meg QQ-n kívül bármi van legalább 40%om lett volna, de ha pl AT a 3. lap akkor 60% és amilyen szintű playák voltak, simán kinézett, hoyg 3db Ax-el állok szemben (persze nem zárja ki hogy AA KK QQ legyen náluk)
szóval ha a 3.ból 1 jó playa lett volna akkor valszeg fold.
-
SLYM
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
azért az a JJ bátor call volt. de bejött
-
concret_hp
addikt
-
SLYM
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
jó persze. hogy lehet valaki ilyen szerencsés, hogy 1 nap 3 versenyt tud nyerni. HU első leosztás AA és még ki is fizetik. hát tényleg nem semmi volt nekik az a nap
-
concret_hp
addikt
-
SLYM
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
jó kis család
milyen lol lenne ha mindketten kijutnának a WSOP-ra 
-
concret_hp
addikt
válasz
Polacheck
üzenetére
nem annyira ismert, SchZol , ChFirpo vagy Ironman néven található meg általában.
ahogy olvasom pl. Spiritedet ő ejtette ki ma.ősszel vagy télen vagy nemtom mikor volt valami 10K$-s magyar verseny (valami Hungarian Challenge vagy ilyesmi?), azt meg az ikertesója nyerte (mike255)
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp
üzenetére
ki ő?
-
concret_hp
addikt
évfolyamtársam nyerte a go westet azaz egy 12500$ pekidzset a wsop main eventre

-
Pá
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Beírom hogy www.partypoker.com
Erre átugrik a hu.partypokerre. Kiszedem a hut, visszateszi...
Alul fel vannak sorolva a nyelvek a honlapon. Rákattintok az inglisre, behozza az angol oldalt és egy olyan 0,01 mp alatt visszaugrik a hu-s magyarra... -
Pá
addikt
Figyelem láma kérdés jön.
Hogy lehet behozni a partypoker oldalát? Mármint a normálisat, mert nekem mindig a magyart hozza fel. Ahonnan a magyar klienst tudom letölteni, az meg kell a halálnak. -
SLYM
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
na ilyet amit ma láttam nemtom más látott e már. NL25-ön!!!!! ahol 25$ a max beülő, tehát nem volt deep. az átlagpot 18-19$. egy csóka amikor megérkeztem akkor tette be az uccsó pénzét is kb, mert az asztalon volt egy csóka aki 248$ és volt mégegy aki 120$-al ült bent. hogy a faszba? hihetetlen. lemaradtam róla
illetve csak az uccsó all-int láttam. ja most látom, hogy volt egy aki meg 75-el ült, meg mégegy aki 71-el. beszarok -
concret_hp
addikt
-
Pá
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Fene fogja olvasgatni a tct, annyit nem ér a 25 dolcsi.
Inkább ráteszem mind a 0-ra, ha bejön kiveszem a nyereséget és a 25 dolcsit hagyom a fenébe.
-
R
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
ilyet leírnának a t&c-ben? amúgy ha van egy normális szoftverük ilyen ellentétes (értelmetlen) szín tétet nem is enged
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
hm egész meglepő 38% esélye van hoyg 35 forgatáson át nem jön 0, kb. felére tippeltem

ennek ellenére azért sztem van jobb stratégia is

-
Pipó
őstag
Igaz, hogy csak offline, de kellett hozzá pár leosztás

-
R
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
en csak a boss-os bj-et (el se lehet tűntetni, a kliensben virít a link) próbáltam ki play money-val, de enyhén veszteséges volt...
-
concret_hp
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
egyik bme-s figura abból írt diplomamunkát, hogy optimális stratégiűt keresett bj-re. aztán valamelyik változatra annyira jót sikerült találnia, hoyg előnybe került a házzal szemben namsot ehhez a enten még bónuszt is adnak...
igen rövid idő alatt összejött a csókának egy autóra való, azt a BJ változatot pedig megszüntették

-
adalbert1
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Jó, akkor úgy mondom, hogy annak az eseménynek a bekövetkezésének a valószínűsége hogy a kaszinó nyer és ezáltal a játékos veszít 0,5135, ezáltal a kaszinó előnye ~2,7%.

ja, ilyen szempontból az jól ki van találva. Inkább már olyanokra gondoltam, hogy nyerőgépnél ugye különböző nyereményeket adhat be, és azoknak a bekövetkezésének az esélyét összevetni a nyeremény nagyságával.
-
adalbert1
veterán
Szerintem olyan játék nincs, ahol ne lenne a háznak több mint 50% előnye, ugye akkor nem lenne nekik buli az egészet üzemeltetni. Azt kellene megkeresni, hogy melyiknél áll legközelebb az 50-hez, egy nullás rulettnél ha csak a duplázós mókákat nézzük, úgy 51,35 % a kaszinó esélye. Ennél 50%-hoz közelebb álló nem hiszem, hogy van. Mondjuk érdekes lenne még olyan szempontból is vizsgálni, hogy hányszorosát nyered a feltett pénznek, és ezek milyen arányban állnak egymással.
szerk.: Ez a film például valós eseményeken alapul, és arról szól, hogy megfelelő hozzáértéssel hogy lehet BJ-en kaszálni élőben. Persze a filmet még nem láttam, így nem tudom hogy mennyire torzították el a valóságot.
Itt meg valós események. -
Pá
addikt
BJ sajna nincs, de azért köszi a tippket.
Megpóbálom a kiülögetős taktikát valami félkarún, azt szevasz. -
concret_hp
addikt
sztem 25$piros fekete azt jóvan
pár helyen ha pluszba vagy ki lehet venni a bónusz feletti részt.
partyn meg pl. olyan van, hogy beülsz bónusz összeggel, amint fölő mész kiülsz, visszülsz a bónusz össszegével. ezt BJ-n szoktam tolni, így a tök esélytelen bónuszokból is kil ehet szedni pár dodit
(bj-.hez egyébként bvannak táblázatok)
-
adalbert1
veterán
-
R
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
párt
-
Pá
addikt
Kaptam 25 dolcsi kaszinóbonuszt.
Hol érdemes játszani vele, hogy maradjon belőle valami, amire kiszedhetem.
A 35x-ösét kell feltenni hozzá összesen.Magyarul, melyik játékformánál folyik el a zsé a leglassabban?
-
adalbert1
veterán
Nyilván sokkal jobban kell figyelni, elvégre sokkal többféle kombinációhoz jó az a 4 lap amit kapsz, ugyanúgy a többieknél is. Meg ha létezhet nut lap az adott boardon, akkor az általában kint is van valakinél.

L|zsidoboz : szerintem is a legnagyobb tétű játékok élőben jönnek létre, úgy legalább senki nem tud róla, hogy mennyi pénz cserélt gazdát egy este.
-
Pá
addikt
Most beültem picit potlimit omaházni, meghoztátok a kedvem.
De gyorsan abba is hagytam mielőtt nagyon sokat bukok. Egyszerűen nem tudom a lapokat/boardot értékelni, mintha egy másik játék lenne. Végig bizonytalanságban voltam és fishnek éreztem magam.
-
SLYM
veterán
-
adalbert1
veterán
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Még régen az absoulouteon próbálkoztam vele talán, max. párszáz hand, ennél jóval alacsonyabb limiten. Én alapvetően arra építettem azt a kevés stratégiámat, hogy figyeltem az ellenfelek nyílt lapjait, és azt, hogy ki miket dobott. Nyílván ennél jóval bonyolultabb.

Polacheck : igen, mi is ezt fejtegettük múltkor, hogy Omahan van arányaiban a legtöbb fish, viszont szerintem néha már túlzottan sok is, emiatt gyakran érvényesül a sok lúd disznót győz elv.
Pl. mikor flopon top settedre potnyi emelésre kapsz 4 callt, akkor az rövid távon nagyon jó tud lenni, viszont hosszú távon nagyon sokszor föléd javulnak.
PL 10-en és 30-on meg teljesen komolytalan a játék, simán néz akár 10 ember is flopot, gyakorlatilag dobatni senkivel nem lehet (ill. a 30-as asztal sh volt) preflop és később se.SLYM : a high stakes playerek nagy része már nyílván tud egy szinten játszani, nagyon jelentős különbség ritkán akad a szintjük között... Olyan meg ritkán van, hogy valaki totál fogalmatlanul ül le játszani, akár mennyire is tele van, vagy ha bukik, akkor nem viseli meg annyira. Pl. a legutolsó HSP szezonban szerintem Laliberte se játszott sokkal szarabbul a többieknél (persze sokkal inkább voltak gambler megoldásai), ennek ellenére Doyle csúnyán berántotta.
Az ingadozáshoz meg annyit, hogy azért jócskán van NL10-es gamblingnek tünő leosztás is a nagy HS játékosok handjei között, amivel néha rohadt sokat nyernek, vagy buknak. Persze nyílván teljesen máshogy indokolnának meg egy adott handet, mint akik NL10-en játszanak ugyanúgy, legalábbis szeretném azt hinni, hogy sokkal összetetebb gondolkodás áll mögötte.
-
SLYM
veterán
tegnap láttam egy magyart a full tilten 100/200$-on omaházni. gabor 64 a neve. jó kis calling station statjai vannak poker edge szerint. illetve ahogy néztem a játékát tényleg sokat callol, mondjuk nem passzív, szóval nem értem miért CS-t ad neki a poker-edge. olyan lapjárása volt, hogy csak néztem. az uccsó fillérjeivel ült már bent, ilyan 600$-al, de többször is duplázott. 3000-ig felment, addig néztem. illetve hallottam egy csókáról noataima-ról aki 200/400 omahán szokott jáccani. annyit kell tudni róla, hogy fish és az utóbbi 15 hónapban 6 milliót bukott a full tilten. mondjuk megteheti, mert milliárdos a csóka. valami cirkusza van

a profik ingadozása is kegyetlen. nemtudom, hogy bírnak ilyen millás veszteségeket idegekkel. ezen a szinten már tényleg brutális bukók vannak és nagyon kevés a fish
ha valaki ismer még ilyen high stakes fish-eket akkor szóljon. olvasnék róluk szívesen
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Omaha a legdurvább. Feszesen és agresszíven kell játszani, az emberek a magas kézbepárokat sosem engedik el. Eddig 4-5 alkalommal játszottam pár kört, 1-2 beülő mindig megvolt plusszban.
-
L|zsidoboz
őstag
Hát azért hidd el, Stud8-hoz kell skill, hogy tudd normálisan játszani.
Omaha8 sem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik.Amúgy ha azt nézzük, legtöbb fish omahában van szerintem (arányaiban, nem darabszámra).
Studot is nagyon sokan rosszul játszák, de nem totál idiótán, Razzozni viszont nem sokan ülnek le tök tudatlanul.
Adalbert:
"A studban (mondjuk csak 7 cardot játszottam néha), szerintem nagyon megkönnyíti a dolgot, hogy minden ellenfélnek látod a nyitott lapjait, könnyű eldönteni, hogy mire hajthat, ill. hogy milye lehet"Milyen limiten játszottál? 2/4 dolláron én azért néha pislogtam, hogy milyen keze van...
-
adalbert1
veterán
A box.
Tippként azt mondanám, hogy a Fix limit hold 'em-en lehet a leginkább tervezhető nyereséggel számolni, legalábbis az okosok szerint. Persze lehet hogy vannak még okosabbak, akik mást mondanak.
Omahához nem mák kell, csak nut lap. Az egyszeri gamblerekből meg mintha több lenne, mint a texasozók között, és a nagyobb lapütközések és több outok miatt többször is fognak lemákolni.
A studban (mondjuk csak 7 cardot játszottam néha), szerintem nagyon megkönnyíti a dolgot, hogy minden ellenfélnek látod a nyitott lapjait, könnyű eldönteni, hogy mire hajthat, ill. hogy milye lehet, persze azért itt is alázhatnak meg utolsó lapra beeső fullal a sorod ellen.
Omaha hi/lo érdekesebb játék mint a sima omaha, nehezebb is (ugye felezni nem egy felemelő érzés a potot
), ritkán lehet nagyon kaszálni, mikor kint van több low és high hand is, és nálad nut low és nut high is van egyszerre.Ezeknél egzotikusabb játékokat meg szerintem pénzkereset céljából nem igazán van értelme megtanulni, ugyanis nagyon kevesen játsszák őket ergo kevesebb a könnyen lehúzható fish is.
-
SLYM
veterán
szerintetek meylik az a játékforma ahol ha jó vagy akkor a legkevesebbet számít a szerencse? nemrég elkezdtem tanulgatni az omahát meg a studot. omahába többet számít a szerencse, a studot meg kurva nehéz tanulni. maradt a razz. illetve a studból meg az omahából a hi/lo megtanulása (bár nemtudom, hogy van e értelme)
a megtanuláson most még csak a szabályokat értettem. mondjuk egyik se valami nagy ördőngősség, mint amilyennek láccik
-
Gambit
őstag
válasz
[Anduriel]
üzenetére
Nice read, good call!

-
L|zsidoboz
őstag
válasz
[Anduriel]
üzenetére

-
[Anduriel]
aktív tag
Ma volt suliban labor, és előtte vannak beugró kérdések. Fiatal srác a laborvezető, kérdezi az egyik diákot, hogy tudja-e mi a Reziduum tétel.
Diák: Igen Tudom.
Laborvezető: Na mi az?
Diák: Akkor mégse
Laborvezető: Most ez blöff volt és azt gondoltad, hogy foldolok?
-
Bibby
addikt
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Kösz... szerintem akkor is bevállalom az olcsós sapeszt, nyárra legalább meglesz már.
Később még mehetek jobbakért is, most elég lesz ezért is megküzdeni kis limiten. Egyébként itt nem tűnik olyan rossz anyagúnak. -
Bibby
addikt
Fulltilt baseball sapesza senkinek nincs? Az a legalapabb, ami ezervalahány pont... kíváncsi lennék hogy jó minőségű-e vagy érdemes tovább gyűjteni? Bár az a beépített sörnyitós elég állat, csak nincs kedvem fulltilten sokat játszani.
-
R
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
így le ment az ára? még nincs is törés hozzá
-
concret_hp
addikt
válasz
[Anduriel]
üzenetére
szerezd be a holdem managert, 55$-t simán megér sztem

-
[Anduriel]
aktív tag
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp
üzenetére
még csak 7nél járok a tanulással, ezért van problémám a sorokkal

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14 M1 16GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, első delikvens check, második all in (sajnos ő short stack volt), én gondolkodás után call, hátha még rá tudom venni az első delikvenst hogy megadja, de dobott sajnos.

illetve csak az uccsó all-int láttam. ja most látom, hogy volt egy aki meg 75-el ült, meg mégegy aki 71-el. beszarok
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)