Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-09 12:29:47

LOGOUT.hu

"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#63049) M_AND_Ms válasza air (#63044) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

"Annyival mész amennyivel jólesik. "
"Sajnos Magyarországon a közlekedési kultúra (is) a béka valaga alatt van."
Pont ezen állítások miatt van ott, ahol van. A közlekedésben való viselkedés, nem jólesés kérdése.

A közlekedési kultúrának az is része, hogy felveszem a forgalom ritmusát és kiszámíthatóan viselkedem (nem pedig a pillanatnyi érzelmi állapotom szerint)!
Ez nem kresz szabály, mégis aki nem így tesz, az növeli a balesetveszélyt. Annak idején az én oktatóm ezt nagyon belém sulykolta. Például, ha főútvonalról lekanyarodok egy szűk mellékutcába, ott akkor nem megyek ötvennel, pedig a szabály szerint lehet. Ha meg kikanyarodok négysávos főútra, ott meg nem megyek negyvennel, pedig szabály szerint azt is lehet.

Aki, már haladt egy igazán nagyváros bevezető 5-6 sávos autópályáján együtt a forgalommal 120-szal, az tudja mennyire fontos erre figyelni. Ott ha valaki csak úgy lelassul 90-re, akkor nem is tudja mennyire megnöveli a balesetveszélyt akár 3-400 méterrel hátrébb, ahol összeadódnak a kis fékezések és már egy nagyobb blokkolásra is szükség lehet ahhoz, hogy ne menjenek egymásba. Persze tudom, követési távolság, mert bármikor lehet olyan esemény, amikor 90-re kell visszalassítani. De mégis, nem kell feleslegesen a veszélyt növelni... csak azért mert "...annyival mész amennyivel jólesik. "

[ Szerkesztve ]

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.