- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slownz
senior tag
A történet folytatása és befejezése (akit érdekel):
Végül kiderült, hogy csak azért nem kommunikált velem, mert gondok voltak a netjével és csak arra maradt ideje, hogy megkérte egy ismerősét, hogy indítson dispute-ot. Hál istennek' pár nap múlva rendeződött a probléma, és tudtunk beszélni rendesen Paypal-on kívül. Végül nem várt fordulatot vett a dolog: jött a posta hivatalos levele, hogy egyelőre nincs meg a csomag, de végleges eredmény 2-3 hónap múlva várható csak (szánalom...). Én meg már temettem a pénzem. Erre az eladó felajánlotta, hogy felezzük el a költségeket, lévén, hogy nem az én hibám a dolog, bukjunk mindketten ugyanannyit az üzleten. Ráadásul be is zárta a Paypal ügyet, így maximálisan rám bízta, hogy visszautalom-e az összeg felét (200+ €-ról volt szó). Szóval ritka korrekt vásárló, ilyeneket is találni. Szóval végül a lehető legjobban jöttem ki a story-ból.
-
LantosBerry8
senior tag
sziasztok! segítséget szeretnék kérni tőletek! március 20.án rendeltem egy kínai webshopbol (pandawill) paypalal fizettem. a bajom annyi lenne, hogy a kedves kínaiak még a mai napig mindig nem adták postára a rendelesem.... többször próbáltam velük kommunikálni, de mindig azt a választ kapom, hogy várjak türelemmel mert még nem tudták beszerezni az árut.... (közben már az oldalukon sem találom a kínálatban). próbálkoztam azzal, hogy módosítsák a rendelesem más termékre, de arra is azt a választ kaptam hogy nincs raktáron és egyébként is az alap rendelesem hamarabb lesz náluk.... Szerintetek érdemes várni még? ha igen akkor meddig? valamint hogyan tudom a paypal al visszakérni a pénzem? a válaszokat előre is köszönöm
-
MODERÁTOR
Akkor bocsánat, valamiért beleláttam, hogy e-bay. Magyarul akkor privát levelezésben megegyeztél valakivel, hogy eladsz neki valamit, és ő PP-on keresztül fizet?
Még csak case van vagy a vevő eszkalálta is claim-é?
Ha már claim van akkor a PP dönt, de mivel ő azt mondja nem kapta meg, és ő kifizette, akkor is nagy valószínűséggel vissza kell adnod a pénzt, ez a tapasztalat, legalábbis ha a döntésig nem tudsz valami bizonyító erejű dolgot felmutatni. -
Balinov
titán
akkor valszeg elado szinten van korlatozva, ha van egyaltalan ilyen korlat. en az ebay.co.uk-t szoktam hasznalni.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
-
Hintalow
senior tag
Technikailag lehet, de a paypal befizetés céljára egy forint alapú számlát üzemeltet az unicreditnél.
Tehát hiába fizetné be a kérdező az 500 euróját, azt az unicredit saját árfolyamán átváltaná forintra, így a kérdezőnek már forint jelenne meg a paypal egyenlegén. (ráadásul ha jól értettem ő euróban vásárolna, így a paypal számláján ezután a kapott forintot euróba kéne visszaváltania a paypal szintén-nem-túl-jó árfolyamán, így a dupla konverzióval elég szépet bukna)scorpy02
ha csatolva van kártya, akkor már nem kell utalással feltöltened a paypal számládat, bármilyen tranzakciót sima kártyás vásárlásként megcsinál.
A gift-re két tippem lenne (azért csak tipp, mert nem nagyon szoktam utalgatni) egyrészt valószinűleg giftként utalva kisebb a paypal jutaléka.
a másik már aggályosabb, mert gift-ként pénzt küldve tuti nincs semmiféle vevővédelem, így ha vásárolsz valamit, ráadásul ismeretlen embertől, én nem szivesen küldenék így pénzt.[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
-
jas39
tag
Köszönöm szépen a gyors választ! Az Account-om kész, plusz az Add or Edit Bank Account fülnél megadtam a bankom számlaszámát.
Kell még valamit tennem? A nevem alatti kis fülnél még "Status: Unverified - Get verified" van, de ott a kártyát kéri. Az is kellene hozzá?[ Szerkesztve ]
-
Taru
tag
Ha erre a szövegre gondolsz:
"Free when the money comes from PayPal balance or bank account.
3.4% + 90 HUFwhen the money comes from a debit or credit card or PayPal Credit
(the sender decides who pays this fee)."
akkor ez annyit tesz csak, hogy nem számít fel plusz költséget ha a pénz a paypal illetve a bankszámládról van levonva, ha kártyáról vonja le akkor viszont 3,4%+90Ft-t von le. Tehát most vagy félre értelmezted ezt a szöveget, vagy rosszat másoltál be mert ennek semmi köze semmilyen hitelezéshez (egyébként a Paypal Credit ha jól emlékszem szinték kártya, mert a paypal adhat ki bankkártyát de asszem Mo-n nem csak USA-ban).
-
Predator2
addikt
hát nekem nem sajna pedig már két vásárlásom is volt igaz mind a két esetben a bankom váltotta a devizát
állítottál valami h nálad így működik?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Andie
őstag
De azt irja itt, hogy
"Transfer money from your bank account to your PayPal account using the account information provided here. Make sure that the name on your PayPal account matches the name on your bank account."
Úgyhogy utalni nem tudok rá elvileg, mer nem fog passzolni a név.
Vagy ez kifejezetten csak "bank account"-ra vonatkozik? Kártyásra nem?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
-
mclaren777
senior tag
Igazából a lényeg nekem is az lenne, hogy ne legyen dupla konverzió (tehát pl. HUF->EUR->USD vagy HUF->USD->EUR), ha neten vásárolok.
Mondjuk eleinte szerintem csak eBay-ről fogok vásárolni PayPal-on keresztül főként USD-ben.
HUF-ból váltani gondolom egyszerűbb lenne PayPal-el és ekkor lehet hogy nem számítana a VISA/MasterCard kérdés sem, viszont 1-2 helyen olvastam, hogy lényegesen rosszabb árfolyamon váltanak mint a saját bankod (esetemben CIB) vagy ez jelenleg nem igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi, új, 2026.12.ig garos
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -40% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- Cooler Master 700W-os tápegység