Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Botigta
üzenetére
Oké, a második képen látod az Escalate-t, mehetne az.
Lehet hogy olyat válaszolt ami nem illedelmes és nem láthatod![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valójában nem is lényeges, ha elfogadta volna akkor lezárul a case, ha nem akkor meg elegendő értesíteni hogy reagált az eladó és így már lehet kérni a PayPal döntését.
Valójában a magyar nyelven is ott ez a link, de a fordítása az Escalate to PayPal mint Továbbítás a PayPalhoz számomra nem egyxértelmű. -
Azért nincs ez ragozva, mert ez lenne az alapfunkciója. Küldhetnek neked pénzt és az illetőnek te csak az e-mail címedet adod meg.
Bankkártya csak akkor kell ha havi 21000 Ft-nál többet szeretnél kiutalni a bankszámládra.
Meg akkor ha vásárlásra is használod a PP-t, mert akkor jobb a vásárlási árfolyam ha nem a PayPal váltja a devizát -
spe88
senior tag
Hello!
Olyat lehet csinálni, hogy valaki küld nekem a paypalos e-mail-címemre pénzt, de ahhoz nincs rendelve bankkártya és én később egy adott számlaszámra kiutalom.
Magyarán a küldő csak a paypalos e-mail-címemet tudja meg semmi mást.Próbáltam kibogarászni az összefoglalóból, de biztosra nem tudnám megmondani, hogy ilyen létezik-e.
köszönöm
-
válasz
chris0000
üzenetére
Most hogy mondod megnézem gyorsan a változást, mert az új felületre már rég megcsináltam a leírást angol és magyar nyelvű felület képekkel.
Hm, nem változott hatalmasat. A Top Up elé beírták azt a szót hogy Automatic, de ennek nincs értelme mert személyesen utalunk, semmi automatikus nincs benne. Majd lecserélem ezt a képet, bár a Top Up automatic nélkül is olvasható.
Az van ami az Összefoglaló 11. PayPal egyenleg feltöltése Top Up (Feltöltés) móddal leírásban írva van.
A 12. pontban is csak a bankok csökkentek.
De ha már Top Up-al töltöttél fel, akkor az adatokban nincs változás, menj a netbankodba és utalj ugyanazon adatokkal, lehet hogy eltárolta sablonként, ha megengedted neki. -
chris0000
őstag
hi.paypal egyenlegemre most,h tudok feltölteni pénzt?mindig variálnak a felületen...összefoglalóba nem láttam új infót...topup nincs...thx.üdv.
-
Értem, PayPal egyenleg vagy bankkártya volt a pénzforrása? Nem mindegy.
De lásd az Összefoglaló, GYakran Ismételt Kérdések PayPal-al kapcsolatosan
(teljesség igénye nélkül)
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege.Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni. -
Kro
tag
Sziasztok.
Egy gyors kérdésem lenne.
Tegnap vásároltam ebay-ről, el is ment a pénz paypal-on keresztül.
Erre reggel jön az e-mail hogy a rendelt terméket nem tudják küldeni.
Írtam nekik, hogy akkor kérném a pénz vissza. Az ebay válaszolt is hogy visszaadják oda ahonnan jött az összeg.
A paypal-on látom is mint befejezett jóváírás, de az egyenlegem továbbra is 0 Ft.
Kérdés hogy ezt az összeget most egy időre zárolták, vagy mi miatt 0 az egyenleg? -
pube111
senior tag
PP hez hozzá lehet adni bankszámlának revolut számlát? Nem találok a revolutban 16 vagy 24 számjegyes számlaszámot.
Esetleg más módszer arra, hogy pp balance ból revolutra juttatni pénzt? -
fiATHaLON
őstag
Sziasztok!
Fizikális kártya még mindig csak amerikai és angol ügyfeleknek elérhető?
Köszönöm! -
válasz
üzenetére
Nincs összefüggés a magyar számlára utalás és a PayPal fiókhoz kártya hozzárendelés vagy bankszámlaszám megadás közt. Küldhetnek pénzt a PayPal egyenlegedre, nincs szükség egyikre sem.
De pontosítsuk mit értesz, mi alatt.
Van egy magyar PayPal regisztrációd. Erre a PayPal fiókra küldenének pénzt. Alapból ahhoz hogy ezt megtegyék nem kell sem kártya, sem bankszámla. Kb 800k éves pénzmozgásig.
Bankszámlaszámot akkor kell megadni, ha a küldéssel érkező pénzt át szeretnéd küldetni a bankszámládra.
Alapból ezt havi 21000 Ft összegig, de éves szinten 252000 Ft-ig lehet megoldani. Ha bankszámla számot megadod az nem lesz fizetési forrás, csak arr az adatra fogják a PayPal részéről elutalni a pénzt.
Itt jön az, ha bankkártyát adsz hozzá, akkor az előbb említett összeghatár limitek nem lesznek, egyúttal olcsóbban tudsz fizetni ha a bankkártyánál azt állítod be hogy a bankod váltsa a devizát, ne a PayPal. -
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Az ilyen nem ment végig tranzakció normális bank esetén néhány nap.
-
XboxGamePass
senior tag
Netbankon látom, hogy zárolva lett az összeg. Levonást meg ugye csak pár nap múlva látom, de akkor remélhetőleg csak a 2. sikeres tranzakciót fogják levonni. Csak bosszantó, hogy 15-30 napra zárolják az összeget, köszönöm a segítséget.

Szerk.: Nekem sokáig szokták húzni, Takarékbank vagyis Dél Takaréknál vagyok, nem a legjobbak.
-
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Ha van netbankod akkor abban láthatod hogy zárolva vagy az ügyfélszolgálat megerősíti. Ha nem tudja a PayPal kifizetni akkor az a tranzakció nem lesz sikeres, ezért nem látod.
-
XboxGamePass
senior tag
A kártyakibocsátója elutasította a(z) 22,99 GBP összegű, ************ számára a következő napon indított kifizetést: 2019. június 17.
Tudjuk, hogy ez bosszantó; az oka az lehet, hogy probléma merült fel a(z) MasterCard x-xxxx kártyájával, vagy elérte a hitelkártya limitjét.A limitem sok nullával több, utána másodszorra engedte is megvásárolni a digitális kulcsot, viszont az első sikertelen vásárlásnál is vont le, vagy remélhetőleg csak zárolt pénzt, viszont a tranzakcióknál PayPalon nem látom listázva. Kellene szólnom a boltnak, vagy biztosan nem vonták le csak zárolták az összeget és majd automatikus feloldódik?

-
válasz
pube111
üzenetére
Nem, hiszen azt meg sem kapja. Kap egy értesítőt hogy valakitől érkezett pénzt, benne persze hogy kitől, mennyit és mire és a szállítási cím.
A bankkártya teljes adatsor szám, név, dátum és cvv kód nélkül általában nem használhatja más sem, de vannak helyek ahol nem kérik a cvv, cvv2 kódot és így lehet fizetni a rövidebb adat tartalommal.
Az hogy egy hacker esetleg használhatja azt most itt a más alatt nem értem
Fizetéskor még kártyás fizetés esetén is banki utalás történik, nem bankkártya adatok mozognak.
PayPalnak pont ez lenne a lényege ha bankkártya vagy bankszámla van hozzárendelve azok az információk nem mozogjanak.
Használja a PayPal-gombot az e-mail-címmel és jelszóval történő fizetéshez., Használja a PayPal-bejelentkezést, így nem kell minden alkalommal megadnia pénzügyi adatait. Fizessen online PayPal-jelszavával, így nem kell megadnia pénzügyi adatait. -
-
LuckyL
őstag
A bankkártya teljes adatsor szám, név, dátum és cvv kód nélkül nem használhatja más sem.
A szám, a lejárat elég a használathoz, nem mindenhol kérik a cvv kódot sem.
Ahol kérik, ott kell az is (ez elsősorban nem a vevő biztonságát, hanme az eladóét szolgálja). A név teljesen irreleváns, senki sem ellenőrzi.
Van oylan ország, hol működik az AVS címellenőrző rendszer, ott ez egy plusz biztonságot ad, nálunk nincs egyelőre. -
válasz
tknof1871
üzenetére
Az Összefoglalóban lévő linken elolvashatóak a szerződési feltételek magyarul. A szerződési feltételek a törvények alapján (a pénzmosási és a PayPal-ra vonatkozó EU-s adatjelentési törvények) alapján is valós személy, vállalkozás kezdeményezhet regisztrációt. Előbb-utóbb kérni fogják a hiteles információkat.
-
tknof1871
őstag
-
pube111
senior tag
Konkrétan arról van szó, hogy van egy paypal fiókom, amihez csatolva van 2 kártya. Spotify prémiumot akartam fizetni, de nem a meglévő paypallal, ezért regisztráltam egy másodikat. Az elsőről átküldtem pénzt a másodikra, majd onnan akartam kifizetni a spotifyt paypal balance ból. De nem engedte, hozzá kellett adnom egy kártyát. Ezért csináltam egy revolut virtual kártyát, azt hozzáadtam kitalált névvel és címmel. Nem értem hogyan, de elfogadta és ezután ki tudtam fizetni a spotifyt paypal balance ból.
Tehát szerintem azért kérte a fizetésnél a kártya hozzáadását, mert a spotifit érdekli a fizető személye.
De mivel a kifizetés balace ból történt, így nem értem miért kellett a kártya hozzáadása.
Továbbá, ha a paypal így is küldi a nevet címet a spotifynek, akkor az csak kitalált adat lesz. -
tknof1871
őstag
Üdv!
Pénzt küldök valakinek akkor mennyit lát az adataimból? Nem vásárlás hanem anyagi támogatás vagy kölcsön. -
pube111
senior tag
Ha vásárolok paypallal a hozzáadott mastercardól, akkor az eladó látja a mastercard adatait?
-
válasz
Thermaltake
üzenetére
Az e-mail címet amivel belépsz. Vagy nála a bejövő pénznél a refund linkre kattint ha PayPal-ról ment el tőled.
-
Thermaltake
tag
Üdv Fórumtársak!
Milyen adatot kell megadni valakinek, hogy a paypal számlámra visszautalhassa a vételárat? ( sikertelen kézbesítés külföldről)
Előre is köszönöm.
üdv -
Így magyarra fordítva érhetőbb, de 2016-ban sem volt annyira problémás, de jobb a magyar szöveggel, ha magyar piacon akarunk labdába rúgni.

Itt kattintani kellett a View conversion rate options linkre (A konverziós ráta beállításainak megtekintése)
Itt meg tudni hogy ez mit jelent: Your card issuer’s rate: (A kártya kibocsátó rátája)
De most ezt a fentit nem vetem össze ezzel az új metódussal, mert mintha egyezett volna, de hol van már 2016.
C. A PayPal EU vállalja, hogy módosítja a fizetési folyamatban megjelenő hiperhivatkozás szövegét, így a hiperhivatkozás jelenlegi „View Conversion Options” megfogalmazását az „Or choose card issuer rate” dinamikus hiperhivatkozásra módosítja, amely magyar felhasználók esetében „Vagy a kártya kibocsátója árfolyamának kiválasztása” szövegezéssel fog megjelenni.
Ezen új hiperhivatkozás kiválasztása átirányítja a felhasználót egy felugró (pop-up) ablakba, ahol kiválaszthatja a kártyája kibocsátójának árfolyamát, vagy a PayPal árfolyamát.
Amennyiben a felhasználó a kártya kibocsátójának árfolyamát választja, úgy egy olyan mondat kerül megjelenítésre, amely megerősíti a felhasználó számára azt, hogy a kártyakibocsátó árfolyamát választotta a fizetéshez és felhívja a felhasználót, hogy ellenőrizze a banki értesítőjén a feltételeket és költségeket.
A felhasználó számára azt a lehetőséget is biztosítja a fizetési folyamat (egy dinamikus hiperhivatkozáson keresztül), hogy amennyiben úgy kívánja, visszatérjen a PayPal árfolyamra. A módosított fizetési folyamat valamennyi olyan, a PayPal által tulajdonolt fizetési folyamatban megjelenik, amelyben a felhasználónak lehetősége van arra, hogy a PayPal használatával fizessen. -
válasz
Oliverda
üzenetére
Mikortól indul a 4 hónap vagy mikor telik le? Nem találom a határozatot.
De közben megtaláltam: Vj-18/2017/120 és Az előbbi vállalások teljesítésének határideje: 2019. augusztus 31.
Bár a magyarosítással már látszanak ezek a változások.
Illetve ilyennel már 2018 októberben találkozhattunk:
Nekem az angol felület is egyértelmű volt ebből a szempontból.
-
Oliverda
félisten
Kötelezettségvállalással zárult a PayPal elleni versenyfelügyeleti eljárás
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta az online fizetési módot kínáló PayPal kötelezettségvállalását. Az eljárásban vállaltak alapján a társaság köteles módosítani fogyasztói tájékoztatását, így a felhasználók könnyebben dönthetnek az alkalmazott árfolyamról átváltást igénylő fizetéseik során. A GVH – tekintettel a kötelezettségvállalásra – jogsértést nem állapított meg az ügyben, így bírságot sem szabott ki.
A GVH 2017 márciusában indított eljárást a PayPal (Europe) S.á.r.l. et Cie, S.C.A.-val szemben, mert valószínűsítette, hogy a fizetési szolgáltató tájékoztatásai időszerűtlenek, hiányosak a pénznemváltást igénylő fizetéseknél alkalmazott árfolyamokról, illetve azok módosítási lehetőségeiről, így e tájékoztatások megtévesztők a fogyasztók számára.
A PayPal szolgáltatásait igénybe vevő fogyasztók számára a vállalkozás végzi el a pénznemváltást saját átváltási árfolyamán, azonban választhatják a kártyakibocsátó bankjuk által alkalmazott, banki árfolyamon végzett átváltást is. Mivel az egyes szolgáltatók által alkalmazott váltási árfolyamok eltérők, így a felhasználó ez irányú döntése is eltérő végösszegű vételárhoz vezethet, ami szükségessé teszi a megfelelő és időszerű fogyasztói tájékoztatás biztosítását a szolgáltatás használatakor.
A Paypal már az eljárás idején egyszerűsítette weboldalának működését, illetve vállalta, hogy 4 hónapon belül módosítja a magyar felhasználók számára a vásárláskor megjelenő tájékoztatását. Az átalakítás eredményeként a társaság a saját átváltási árfolyamával együtt jeleníti majd meg a kártyakibocsátó által lebonyolított átváltás választásának lehetőségét. Utóbbi választása esetén a vállalkozás felhívja a fogyasztókat banki értesítőjük ellenőrzésére. A PayPal emellett vállalta, hogy áttekinthetőbbé teszi a fogyasztóival kötött szerződését is.
A GVH döntése meghozatalakor lényeges körülmény volt, hogy a cég vállalásai közvetlenül segítik a versenyt, különösen a szolgáltatók közötti választást és váltást. A kötelezettségvállalás teljesülését a GVH utóvizsgálat keretében ellenőrzi.
Végre...
-
válasz
Iginotus
üzenetére
A PayPal helyett a volt bankoddal kell rendezni. Némelyik értesíti a volt ügyfelét hogy pénze érkezett menjen be.
A régi bankod megkapja a pénzt, 30 napig várakoztatják a könyvelésre várok közt és visszaküldik.
Megoldás:
Ha megkapod az értesítést a refundról akkor azt követően úgy 1 héttel később bemész a volt bankod egyik fiókjába.
Viszed magaddal azokat amivel tudod igazolni hogy te vagy és hogy volt náluk egy számlád.
Az eredeti vásárlásra vonatkozóan azt a bankszámlakivonatot, amelyen elszámolták a vásárlást.
A PayPal refund tételsor kinyitott tartalmát ahol látszik az hogy az xxxx számú kártyára továbbítva.
Ezután megkéred, hogy keresse meg a le nem könyvelt deviza tételek közt ezt. Ezt némelyik banknál az adott ügyintéző nem látja, telefonálnia kell a könyvelési részleghez.
Ezt megtalálják, azután az a legegyszerűbb ha az új bankszámládra átutalják, a helyben készpénzben felvétel nem javasolt. Bár van amelyik banknál a pénztári kifizetést javasolják.
Ha azt mondják hogy visszaküldték rögtön az nem igaz, ha azt mondja hogy a számládat nem láthatja az sem igaz, 8 évig tárolniuk kell az adatokat.
A bankfiók részlegvezetőhöz kell fordulni ha gond lenne, bár néha az is fafejű. Néha erősködni kell.
Amit leírtam módszert az az Erste, CIB és OTP esetén működött, így mivel a banki rendszereik és működésük hasonló a többi banknál is igaz. -
Iginotus
addikt
Mi a teendő akkor ha vásároltam Májusban paypalon keresztül. És visszatérítést kaptam a bankkártyámra, de közben bankot váltottam és másik bankkártyám van a régi már nem él. A régire kaptam a visszatérítést...
Szóljak a paypalnak, hogy ez így nem jó... Vagy az aki vissza utalta annak szóljak, hogy ezt vissza fogja kapni mert az a kártya már nem él... Valakinek van ilyen irányú tapasztalata? -
flymi
addikt
Emlékeztem, h olvastam már valahol erről, csak nem emlékeztem...

Ő is írta utána, hogy valami gubanc van a GSP-vel, de ez már nem az én gondom. Én kifizettem, a többit oldja meg. Pedig nem ma kezdte és 1000+ értékelése van.Ezt írta a kérdésemre, hogy mi a gubanc a GSP-vel:
"I think they must send shipment periodically one item was in their warehouse for almost a week also a guy from spain expected the uk delivery time.
Noticed you've paid the GSP. It will be OK I will look into it further something I should have done a while ago But whatever I will try and get you both cards."Korábban beszéltük, h két terméket fog majd egy csomagban küldeni, de azért ezt vegyem meg így.
-
-
flymi
addikt
Lenne egy kérdésem.
Fizettem egy termékért (best offer) 25 GBP helyett 22-őt, az eladó elfogadta az ajánlatot.
Postaköltségnek 16.98 GBP szerepelt. Ez ugye összesen 38.98 GBP.Paypalt nézem. Két utalás ment:
1. Kifizetés az eladó felé 25,48 GBP ???ezmiez??? 22 + szállítási költségre ír valami nevetséges 3.48 GBP-t.
2. Pitney Bowes Limited ???ezmiez???
Import charges 0,00 GBP
Szállítás 13,45 GBP
Végösszeg 13,45 GBP25.48 + 13.45 az nálam 38.93 GBP. Tehát még a vége sem igazán stimmel, de gondolom árfolyam váltás stb miatt lehet picit más a végösszeg. De miért bontja szét? Hirdetésben egyértelműen fel volt vésve mi mennyi...

-
-
darvinya
titán
Közvetlenül cégtől vásároltam, és csak PayPal számla van, de érkezés dátum nincs.
Mikortól és meddig van vásárlás védelem? -
Van egy apró hiba a PayPal-nál.,
hiába angol az alapnyelv, magyarul jönnek elő menüpontok. Ez szerintem nem jó.
Csak visszaállítottam angolra és de az angol kinézete is gázos lett
Megint belenyúltak a felületbe és véleményem szerint gondok lesznek.Újra kell aktiválni a visszaküldési költségtérítési opciót is.
Update: Amit láttam felület újítást már meg eltűnt.
-
spileraaa
senior tag
néha van hogy nem küldi el a kódot smsben? eddig mindig elküldte de ma nem akarja
mert próbálnék belepni de nem kapom meg a 6 számú kódot
-
jUUh
addikt
Sziasztok!
A számlaszámomat van lehetőség megnézni? Régen használtam a PayPalt, a számlára utalnék pénzt, de nem vagyok biztos a kártyaszámba. Erre gondolok. [link]
-
válasz
zivorad
üzenetére
Te linkeltél már másodjára egy értékelési oldalt, amely adatai nem összehasonlítható cégek rangsora.
Az hogy van úgy 6 éve egy 277 milliós felhasználóval rendelkező cégnek 4132 az adott pillanatban elégedetlen ügyfele az én nem tudom úgy tekinteni hogy Sok az elégedetlen ügyfél.
Persze ennél több van, de milyen a %-os arány a 4132 fő esetén? 0.0000149
Erre próbáltam utalni.Az hogy egy linket hogyan kell beilleszteni az kérés volt, ha már ki lett találva a ez a megjelenítési lehetőség, ha te ezt kioktatásnak veszed akkor sajnálom.
Nem ítélek el senkit, az a véleménye mindenkinek amit jónak tart. Legfeljebb a vulgáris szavak nem használatára szoktam esetleg utalni. -
zivorad
csendes tag
Nem nézek semmit. Ezzel kapcsolatban az utolsó mondatod a lényeg: "De van választási lehetőség, aki nem elégedett velük annak nem kötelező használni."
Kérdeztem első hozzászólásomban, hogy mit lehet tenni a problémámmal kapcsolatban, köszönöm az ötleteket, egyik sem vált be, leírtam a tapasztalatomat és, hogy mit fogok tenni erre Te meg kioktatsz. Hát használd sikeresen a jöbőben is és senkinek sem kívánom, hogy úgy járjon, hogy nem fizetik ki neki a pénzt amikor szeretné és még azt sem tudják megmondani, hogy miért és, hogy mi lehet a hiba, hogy mit csináljak másképp, hogy a pénzemhe jussak. Másokat pedig ne itélj el mert nem fizettek neik és ezér más lett a véleménye a PP-ról. Eddig nekem sem volt velük bajom, függetlenül attól, hogy hány ügyfelük van és hányadikak a mindenféle listán. -
válasz
zivorad
üzenetére
Linket legközelebb a Link gombbal. Köszönöm
Pl:
Emlékeztetőül:De 4132 * bejegyzés, de mikortól indult azt értékelésük? A 277 millió felhasználóhoz viszonyítva nem is tűnik soknak. Azt is nézd már meg hogy az értékelésben előtte lévő 34 jobb értékelésű cég közül mennyi globális cég, mennyi működik belőle mondjuk Európában vagy nálunk és hasonló tevékenységet folytatnak-e és mekkora az ügyfélkörük? Ez az értékelési oldal így nem igazán tűnik komolynak.
Több cég 5-6 értékeléssel megelőzi a PayPal-t amelynek köze nincs olyan dolgokhoz amit a PayPal végez
Itt a 35-ös lista ahol a PayPal a 34--ikDe van választási lehetőség, aki nem elégedett velük annak nem kötelező használni.
-
zivorad
csendes tag
válasz
zivorad
üzenetére
Válasz nem jött tőlük ezért a következőképpen oldottam meg: vettem valamit a rendelkezésre álló összegből, így most nincs rajta pénz és többé nem fogadok pénzt a PP-n. Ha vásárolok akkor innentől kezdve csak bankkártyával és nem hagyok a PP számlán egy fillért sem.
Emlékeztetőül: https://www.trustpilot.com/review/www.paypal.com
Sok az elégedetlen ügyfél. -
válasz
Djuree
üzenetére
Az alap a 3,4%+90 Ft. 700000 Ft éves forgalomig, felette csökken.
Ehhez jön még a vásárló országától függő Határon Átnyúló kifizetések fogadása pótlék ha külföldi az illető, az Összefoglalóban ott a díjszabási táblázat linkje is.
A2. Kereskedelmi Tranzakciónak minősülő kifizetések Díjai rész
Határon Átnyúló Utalási Díj
Észak-Európa 0,4%
Európa I. 0,5%
Egyesült Államok/Kanada 1,0%
Európa II. 1,3%
A világ többi része 2,0%
Megjegyzés: Az Európai Unióban vagy az EGT-ben regisztrált Számlák között lebonyolított, euró- vagy svéd korona-alapú, Határon Átnyúló kifizetések esetében azokat Belföldi Kereskedelmi Tranzakciókként kezeljük a Díj megállapításával összefüggésben. -
Djuree
félisten
srácok ha vettek tőlem valamit mennyit von le a paypal a pénzből?
-
válasz
zivorad
üzenetére
Persze hogy nem veszi be mert IBAN szám, a HU42-öt ki kell venni, ha belföldi utalásként megy. Ez szintén a PayPal Unicreditnél vezetett bankszámlája.
A fizetésed is az Unicredittől megy?.
Azért volt már olyan hogy elindul az utalás, de nem fogadja címzett bank. 50% esély az hogy nem ment el a PayPal-tól és 50% az hogy nem fogadja a bankod.
Két cég van érintve, ilyenkor mindkettőnél célszerű érdeklődni. Pontosabban három, mert az Unicredit is belép a folyamatba. A banki rendszerek sem 100%-osan garantált működésűek.
De majd írnak a PayPal-tól. -
-
válasz
zivorad
üzenetére
Esetleg a banknál nem volt valami változás a folyószámla kezeléssel? Megkeresném az előző arra számlára menő utalást a számlakivonaton és megkérdezném, hogy ők nem láttak arról a számlaszámról utalás érkezést, ami valamiért visszapattant? (Nekem erről jött: HU42109180010000000115050361)
-
zivorad
csendes tag
válasz
zivorad
üzenetére
Nos vártam még 72 órát, az ügyfélszolgálatos hölggyel együtt próbáltuk meg átutalni a számlámra a pénzt és továbbra sem sikerült. Próbálkozott valamikkel többször is tartásba tette a hívást, rendes volt, minden alkalommal mikor visszavette a hívást közösen megpróbáltuk és sajnos egyszer sem sikerült. Nem tudja mi a baj, próbáltam már más internetkapcsolatról, mobilról, más országból, más böngészővel, de semmi. Majd küld e-mailt azt mondta.
Majd írom mit sikerült. -
Bec
tag
válasz
Csörsz
üzenetére
Én is így jártam még februárban,aki emlékszik (a topik gazda biztos ) azóta is (elvileg) a PP csalási osztálya vizsgálódik,volt bank intézkedés,rendőrségi feljelentés,megszámlálhatatlan levél váltás,stb. a pénzem sehol,4 hónapja történt. Pár hete egy barátom is így járt,nála is játék programot vettek.. Azóta csak annyi pénzt utalok be a PP-ra amennyiért vásárolok, bankkártya nincs a fiókomhoz rendelve..
-
bot1978
senior tag
Igen, ez a szerződési feltételek átmeneti megszegése. Igen, ilyet nem javasolhatsz. Igazad van, hát ez van, akkor marad az, hogy esetleg rögtön első körben a kártya törlését kérjük a supporttól, hátha ők más szintű hozzáféréssel távolítják el a fiókból.
Kiderül majd otthon sikerül e most hozzáadnom ezek után úja. Ha nem akkor én törlöm a fenébe az egészet.
Viszont ezen a ponton biztosan megnézem majd mi van még paypalon kívül.
Amint vége lesz a kínai ingyen postának azt hiszem évi 1-2 vásárlásnál nem nagyon lesz több esetemben, azt meg bevállalhatom élből kártyával is paypal nélkül. -
válasz
bot1978
üzenetére
Ezt írtad: aztán regeljen egy új fiókot egy új e-mail címmel
A szerződési feltételek szerint egy személynek egy magán és egy üzleti fiókja lehet, nem lehet csak valamelyikből kettő, ezért írtam a törlést.
Az a kamuzási dolog amit írsz az sem igazán működhet, több jogszabályi okból sem. Tényleg érdemes lenne elolvasni a szerződési feltételeket. -
bot1978
senior tag
Szerintem nem kell törölni a fiókot, nekem sincs most törölve, csak éppen nincs hozzáadva egyetlen kártya sem. Ettől még a számlatörténet ott van. Ha fizetni akarok paypal mondjuk ebay-en akkor most a paypal login után nem a fizetés jön, hanem a kártya hozzáadása felület jön be. Csak az mégsem ugyanaz a felület, mint amire a support levelében található link visz, hanem egy új. Én inkább arra a régire fogok otthon kattintani, amit a support küldött, de lehet hogy tökmindegy.
Nyilván az ember lusta is, így megtartaná a régit, nem mondom, hogy mindenkinek megoldás, de felteszem ha most regelek egy új fiókot egy másik e-mail címmel ahhoz simán hozzá tudnám adni azt a kártyát, amit eddig ezzel a fiókkal használtam. Mivel ebben semmi sincs, nincs duplikáció, de csak feltételezés, nem próbáltam.
Azt nyilván nem szeretnék, hogy egy embernek egyszerre több fiókja legyen. Max arra tudnak kényszeríteni, hogy kamuzz valamelyik cellában egy űrlapon, de olyan fiókból amihez nincs társítva kártya szerintem többet is regelhetsz, nem nagyon lehet kivédeni ha más e-mail címet használsz.Ha valaki elad is annak persze számít hol áll, de nekem csak 96 vásárlásom van, szóval hiába 100%, semmit nem érek vele. Nekem valahogy eddig nem érte meg a macerát, hogy külföldre adjak el. Inkább itthon aprózom.
-
válasz
bot1978
üzenetére
Akkor úgy tűnik 29 órán belül, egy üzenetküldéssel sikerült lerendezni.
Akinek vannak függőben vásárlásai annak nem megoldás, ha törlöd a fiókodat akkor ami benne volt dolog arra nem indíthatsz dispute-t, ne veheted igénybe az esetleges visszaküldési költség támogatást és az esetleges refund-ok is elvesznek a nagy semmiben. Ha már leigazolta magát és nem voltak limitjei, akkor minden 0-ról indul, kezdheti újból hitelessé tenni a fiókját.
Ha valakinek sok pénz van rajta azt is le kell varázsolni róla.
Ha eladóként is müxik, akkor meg ahol megadta a PayPal-t fizetőeszköznek ott is kezdheti újból a dolgokat.
Valójában ha rászámolom a telefon költséget is, még akkor sem biztos hogy az új fiók lenne a célszerű.
A úgymond régi felület használható oldalainak linkjei benne az Összefoglalóban is, a végén a Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz résznél, a kártya rész is.A beszélgetés (kb.5 perc) csak abból állt volna hogy leigazolod magad hogy tiéd a fiók, azután szabaddá teszik a kártya hozzáadást.
A kártya meg 2 percen belül hozzáadható, nem olyan sok az az idő. Ha az alap feltételek adottak. -
bot1978
senior tag
Na, ma kaptam egy levelet. A kiborulós válaszomra (amiben leírtam, hogy nincs új fiókom és nincs új bankkártyám, mégis miről beszélhetnénk telefonon?) válaszul.
Ez a levél tartalmaz egy linket kártya hozzáadásához. Nem a mostani fiók kék grafikus felületére mutat, hanem még a régi paypal felületre visz.
Szóval most kitörölték a kártyám, amihez a fals lejárati dátum tartozott és kérik, hogy erre a linkre kattintva adjam hozzá újra a fiókomhoz (amihez jelenleg nincs társítva semmi) a bankkártyát.Szóval ha valaki szív és nem akar telefonálni, akkor szerintem javasold neki azt, hogy törölje a kártyát a fiókjában, aztán regeljen egy új fiókot egy új e-mail címmel és adja hozzá a kártyát, mert lehet gyorsabb, mint ezt végigvacakolni a supporttal és a vége ugyanaz, hogy most adhatom hozzá a kártyát újból.
-
-
Valóban, a lapalján ott az űrlap. Ez mennyi lett volna ennél “Refund and exchange insurance”. Mert ha nem volt akkor még levonnak 35 €- az visszaküldendő pénzből.
De mivel akarod visszaküldeni? Nincs olcsóbb megoldás esetleg futár vonalon? Menyi a súlya és a csomagolás mérete? És spanyolba kell visszaküldeni? Lehet hogy tudok alternatívát -
-
beci
őstag
Sziasztok.
Rendeltem egy árut Spanyolbol,de nem kenyelmes,igy elnek a 14 napos elallassal,viszont a visszakuldes 16ezer ft lenne. Ezt a paypal allja? -
válasz
Csörsz
üzenetére
A zárolást nem tudják leállítani így a fizetési folyamat mondjuk úgy végig fut és azután már lehet reklamálni
A bankod ezeket írja:
ha kártyáját elveszti, vagy ellopják, a kártya letiltható; a letiltás a bejelentést követően azonnal életbe lép,Amennyiben jogosulatlan terhelést észlel, fiókjánál, DirektNeten, telefonos ügyfélszolgálaton, mielőbb nyújtsa be reklamációját, pontosan részletezve a történteket, ha lehetséges, a bizonylatokat is csatolja a reklamációs adatlaphoz.
Az olyan jóvá nem hagyott fizetési műveletek vonatkozásában, amelyek az Ügyfél birtokából kikerült, vagy ellopott bankkártyával, illetve személyes hitelesítési adatokkal történtek, vagy azok jogosulatlan használatából erednek, az Ügyfél viseli tizenötezer forintnak megfelelő összeg mértékéig a kárt a fenti 10.1.7.1.2 pont szerinti bejelentés megtételét megelőzően.
Nem terheli ez a felelősség az Ügyfelet, ha
a) készpénz-helyettesítő fizetési eszköz, birtokából való kikerülését, vagy jogosulatlan használatát az Ügyfél a fizetési művelet teljesítését megelőzően nem észlelhetteMivel nem észlelhetted előre, így nincs a 15k saját kockázat.
-
Csörsz
csendes tag
Mindig odafigyelek a jelszavakra, generált a jelszó min. 12 karakter, ahol pénzről van szó sehol sem használom ugyanazt. A vírus nekem is azonnal eszembe jutott, de a defender nem talált semmit. Abból, hogy nem egy helyről történtek a vásárlások számomra kiderült, hogy valahogy megtudták a jelszót. Rengeteg vásárlásom volt, PP-n kizárólag GB-ről fizettem. Köszi, most már beállítottam a kétlépcsős azonosítást, bár a bankomnál asszem még mindig nem lehet (raiffi). Ma már nem vették fel a telefont, holnap újra próbálom. A tranzakciók még nincsenek lekönyvelve, csak zárolva. Hátha...
-
LuckyL
őstag
válasz
Csörsz
üzenetére
a bank márpedig nem lehet elutasító, bankkártya panaszt kell benyújtani és visszajár neked a pénz
az más kérdés hogy iygekszenek lebeszélni, hiszen munka nekik
rendőrségi feljelentést kérhetnek, akkor azt meg kell tenned
én otps vagyok, itt lehet emailben is, be sem kell menni a fiókba, megy mint a karikacsapása fiókodat pedig nem feltörték hanem
1, vírusos a géped
2, máshol is ezt a jelszót használod és a kínai weboldal tulajdonosok eladják -
válasz
Csörsz
üzenetére
Esetleg nem PP fiókod lett feltörve, máshogy is meglehet szerezni az információkat és nem biztos hogy tegnap történt ez. Nem azt írom hogy nem lehet feltörni, de azért elég jól védett, az esetek 97%-ában user probléma szokott lenni. Ha egy hacker beszabadul nem biztos hogy a magyar fiókok az elsődleges célpontok.
Ha az ip cím tartomány a vásárlásoknál hasonló mint az amivel eddig használtad a PayPal-t ott nehezebb igazolni hogy idegenek vásároltak, bár lehetséges.
A játékos vásárlások nem minden esetben esnek a visszatérítési védelem alá.
A bankodnál lehet kérni a tranzakciók töröltetését is, (chargeback)Célszerű lett volna ha használod a PayPal kétlépcsős belépési azonosítását, hiszen a bankodnál is elméletileg azt használod, itt is a pénzedről van szó. Még mindig célszerű lenen bekapcsolni
-
Csörsz
csendes tag
Úgy néz ki feltörték a PP fiókomat. Tegnap 5 tranzakció volt, egy Gearbest-es, 4 LL DIGITAL GAMES ONLINE SHOP-os. Na most ez utóbbira azt sem tudom, hogy micsoda, a google se dob semmi konkrétat. Tegnap a gépem be se volt kapcsolva, telón se fizettem semmit. Az érdekes az, hogy a GB-s rendelésnél a szállítási cím Nagy Britannia, az LL-nél az én címem, de gondolom, hogy valami online játék lehet. Ami még furcsa, hogy az LL-es 4 rendelésből 1-et vissza is térítettek azonnal. Természetesen ahogy észleltem mindjárt jelszócsere, és telefon a banknak. A bankkártya felfüggesztése sikerült, viszont a bank szerint a PP-t kell keressem, tehát elzargattak. A PP-n mindjárt jelentettem, de a válasz elutasító: "Azért döntöttünk így, mert ez a tranzakció nem minősül engedély nélküli tranzakciónak". Ami érthető, ha az én jelszavamat használták. A GB-n is nyitottam tickettet, de még nincs válasz. Szerintetek mit tudok még tenni? A bank hozzáállása első körben elég elutasító volt, pedig a kár sajnos hatjegyű.
-
bot1978
senior tag
I have reviewed your PayPal account and I can see that your card has gone inactive because it has expired and our internal security system has stopped you from activating it.
Please do not worry as there is few steps I can do to help you resolve this issue.
I kindly ask you to call us and we will try to fix it during our phone call...
Kb. semmi értelme nincs írni nekik. Ez a válasz.
Ez egy virtuális alszámla. Van egy fizikai MasterCard annak van egy száma és küldenek újat postán, ha lejár, annak nyilván más lesz a száma. Ez stimm, de van egy, ami nem kerül legyártásra annak is van egy száma. Ezt társítottam a paypal fiókhoz. Ennek az az értelme, hogy csak annyi pénz van rajta, amennyit ráteszek bankkártyák közötti ingyenes átutalással. Nem tudnak lenyúlni.
A PayPal amikor legutóbb vásároltam meg tudta terhelni a virtuális kártyát, azt a kártyát, aminek az OTP rendszerében már 2022 a lejárata, emiatt felteszem nem változott semmi, csak meghosszabbították az érvényességét ami amúgy logikus is, végtére is, ha egyszer nem kerül legyártásra, akkor mi a tosznak változtatnák az egyéb adatait? Nem lesz duplikáció, ha ugyanazzal a számmal adnak ki egy 2022-ig érvényes virtuális kártyát, hiszen egyik sem létezik csak az OTP rendszerében.
Egyáltalán lejárati ideje meg biztonsági kódja is csak amiatt van, hogy kvázi "kompatiblis" legyen külső rendszerekkel és MasterCard-ként lehessen használni.De hogy a PayPal mi a tosznak foglalkozik azzal, hogy mikor jár le egy MasterCard azt magyarázza el nekem valaki. Ha lesz új kártyám majd hozzáadom a fiókhoz, mit törődik vele? Nem értem miért tilt le valamit, amit tudok használni tökön lőve saját magát, mert bevételtől esik ezzel el. Internal security system WTF?

Mindegy elég belőlem. Bocs. Befejeztem. Ennyit erről.
-
zivorad
csendes tag
Vártam 72 órát, ahogy mondta a hölgy az ügyfélszolgálaton és továbbra sem sikerült visszautalnom a bankszámlámra a PP-n lévő pénzt, azt mondta várjak még újabb 72 órát. Várok, újra fogom őket hívni és majd mondom, hogy csináljuk együtt. Időközben találtam egy ilyet: https://www.trustpilot.com/review/www.paypal.com
csak érdekességként. -
válasz
bot1978
üzenetére
Nem értem félre, ezt írtad: Nem, ez elsejével már tényleg lejárt. és ismerem a virtuális kártyákat, én is azt használok évek óta.
Abba most nem igazán szándékozom bele menni hogy miként működik a bankkártya csere, frissítés a te bankodnál., de még a semmi információm nem volt a kártyáról és már 2020-ra állította a bank, nálam küld e bank egy plasztik lapot és a kísérő levélben írja hogy aktiváljam a Netbankban ha használni szeretném. Úgy tudom hogy az OTP kártyáit, kártyaszámait is kell aktiválni.
De gondold végig.
Van egy 1-es XXXX-XXXX-XXXX-XXXX számú 04/19 és CCC kódú kártyád (ezek az adatok tartoznak egybe) ezzel fizethetsz május 31-ig.
Az OTP frissíti a kiírást úgy május közepén, de némi változással.
Lesz egy 2-es XXXX-XXXX-XXXX-XXXX számú 04/22 és BBB kódú kártyád, ezzel fizethetsz az aktiválástól, de mondjuk 05.01-től 2022.04.30-ig.
A banki rendszer nem tud csak egy kártyát kezelni, amikor aktiválod a 2-est, akkor az 1-es letiltásra kerül (lejárttá válik) és az újjal fizetsz. Ez esetben igaz a PayPal kiírása, mert ez tevékenységed még 04.30 előtt lejárttá tette ezt a kártyát
Azokon a helyeken ahol kérik a CVC, CSC kódot, ott neked az új BBB értéket kell ezután megadnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple MacBook
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Assetto Corsa EVO
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 (2020) 16GB/500GB megkímélt állapot 89% 144 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M3 Pro (2023) 18GB/500GB megkímélt 93% akku 224 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB karcmentes 91% akku 188 ciklus
- Nothing Phone 3a (128gb) + CMF Watch Pro 1
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 87% akku 191 ciklus
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- Xbox One / Xbox Series játékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
üdv.

hiába angol az alapnyelv, magyarul jönnek elő menüpontok. Ez szerintem nem jó.
A paypal olyan, amilyen, de nem mindig benne van a hiba...