Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
birooo
tag
A regisztrációt engedte, most megerősítésre vár, de ez pár nap. Aztán vásárolok és írok.
Tény, hogy nem ezzel a kártyával regisztráltam a régi fiokomban, de évek óta ezzel fizetek és van bőven vásárlás. Ez a régi american expressz kártya volt, már akkor is használtam a PayPal fiokhoz. -
birooo
tag
Két kártya volt regelve már sok-sok éve. Ezek szerint csak a regisztrációnál használt kártyát nem engedi, minden tovabbit, amit később raktál a PayPal fiokhoz, engedi.
Nekem szerencsém van, mert pont azt engedi amivel mindig fizetek.Az tény, hogy még nem fizettem vele... Meglatjuk. A varakozasnal jobb a próbálkozás
-
válasz
birooo
üzenetére
Akkor hibás a rendszer vagy nem volt teljes a regisztráció, mert ugyanazt a kártyát amíg egy régi fiókról nincs eltávolítva, nem lehet új fiókhoz rendelni. Így védik ki hogy lopott kártyával vagy ellopott kártya adattal, ami már a PayPal rendszerében szerepel, ne tudjanak vásárolni.
Ha most szerinted oké, akkor még nem jelenti azt, hogy fizetéskor nem-e tiltásra kerül.
Maradjunk a szerződési feltételben is leírtaknál, egy élő kártya - egy élő fiók. -
zombi11
csendes tag
Sziasztok! Tegnap délután és ma délben is hÍvtam a vodafone-t hogy jelentsem a hibát. Két különbőző ügyintézővel beszéltem mindkét alkalommal, és mindkettő azt mondja hogy a Voda rendszerében nincsen semmiféle tiltás/korlátozás erre a tel. számra, amiről jönnie kellene az sms-nek. Beszéljek a PP-vel hogy töröljék ki és rögzÍtsék be újra a telefonszámomat, az megoldja a problémát. Szóval megy a passzolgatás.
-
birooo
tag
Én újra regeltem egy másik email címmel, de ugyanazzal a bankkartyaval. Semmi hibát nem írt, várom a biztonsági számokat a kártya aktivalashoz.
-
válasz
vampire17
üzenetére
Mivel nem a PayPal van hiba, így ő hiába frissít. Ha előtte volt egy csomó belépési próbálkozásod a rendszer zárolhat ideiglenesen és azt ő sem tudja feloldani
Akkor ellopták a telefont legyen az ok.
Én ugyan akkor az ő hibájuk miatt töröltettem és hivatkoztam arra hogy a károkat számonkérem rajtuk a be nem lépés miatt. -
vampire17
addikt
-
válasz
vampire17
üzenetére
Nekem törölték amikor elromlott.
Azt mondtad, hogy mivel a mobilszolgáltatótól nem érkezik meg az sms nem lehet belépni? Vagy ellopták a telefont. Ha nem törli akkor szerinte hogyan lehet belépni?
A fiók adataidnak az egyeztetése megtörtént?
Eleve ők is javasolják akkor nem a törlést, hanem a felfüggesztést. Eleve nincs más opció a belépésre csak ez, ha nem jön sms. -
birooo
tag
Új regisztráció megoldható a vodafonos mizéria kikerulesere?
Aktív regisztrált kártya újra regelhető? Ez lenne a kérdésem -
darvinya
titán
Angol nyelvi témához kicsit belevág, de annyira mégsem.
Szóval lassan 1 éve regisztráltam, akkor minden ottani angolul írt adatkérőnek megfelelően írtam be magyar adatomat.
Nevem 3 tagos, ezt is rendesen bevittem, de regisztráció elvégzése után egyből fiókban lépve, már felcserélve szerepelnek az utónévek.
Ekkor rögtön igazolványt lefényképezve elküldtem nekik honlapon, hogy javítsák, de mai napig nem javították. -
válasz
meridaharcos
üzenetére
Mindig is angol volt a kapcsolattartás nyelve, de némi, a fióknál megadott személyes adatot kérnek az azonosításhoz és azután kikapcsolják. Nem kell anyanyelvi szinten beszélni vagy tudni angolul.
-
-
válasz
mate_x
üzenetére
Nézd ha a Vodafone rendszere blokkolja a +36707177120 számot akkor senki sem kap sms-t. Az a gond hogy az ügyfélszolgálatos nem ismeri a mobiltelefon rendszerük működését A PP küld egy sms-t erről a számról azt az sms-eket kezelő (küldő és fogadó) központ (+36 70 999 6500) kapja meg és továbbítja az ügyfél telefonszámára, ha ez a rendszer nem fogadja akkor ügyfél felé semmi nem megy.
Viszont az oldalukon találtam egy érdekes dolgot amit nem tudok megfejteni és ugyan emelt díjas sms téma, de az is azt jelzi, hogy van valami beépített dolog az sms témában. Egy az egyben másolom a szöveget
Ha külföldről akarod elérni a szolgáltatásokat, akkor +36 90 67 XXXX (nem pedig +36-90-67-XXXX) formában tárcsázd az adott számot! A rövid hívószámokat is változatlan formában érheted el.
-
mate_x
csendes tag
Köszi a gyors választ. Valószínűleg akkor marad az, hogy kártyával kifizetem, csak volt az egyenlegemen euró és direktben azzal szerettem volna fizetni, mert így még bukom a váltási díjat.
Én nem tudom kinél van a hiba, de megnyugtatna, ha legalább valahol tudnának róla és dolgoznának a megoldáson.
Az vodás ügyfélszolgálatosnak mondtam, hogy a +36707177120 számról szoktam kapni az SMS-eket és arra mondta, hogy erről a számról mostanában nem küldött nekem senki SMS-t, ebből következtetett arra, hogy a hiba nem náluk van. -
válasz
mate_x
üzenetére
Javasoltam, hogy kapcsoltasd ki a PP ügyfélszolgálattal, hogy lehessen fizetni.
Bár kártya adat megadással ki tudnád fizetni, csak akkor az eBay védelme marad. Mivel 48 órán belül fizetned kell, én ezt tenném a helyedben.
Nem hiszem hogy a PP a Vodafone sms küldő számot kivenné a rendszerből, az Voda ügyfélszolgálatosa mióta látja a technikai részleg dolgait? De tapasztaltam már olyat a másik cégnél hogy ha 4G-n volt a telefon akkor nem mindig voltam elérhető és nem jött semmi sms, esetleg 2G-re állítani a telefont?
Másrészt a magyarországi szolgáltatók, bankok szerint mindig máshol van a hiba, nem náluk. A Vodafone miért lenne más? -
mate_x
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek van valami fejleménye a Vodafone beléptető SMS hibáról? Vodafone ügyfélszolgálat nekem azt mondta nem náluk van a hiba, és a PayPal ügyfélszolgálattól tudtam meg még semmit...
Kezd elég kellemetlen lenni, főleg hogy vásároltam valami két napja eBayen és nem tudok fizetni. -
válasz
RobbeV0201
üzenetére
A bank neve nem számít, az csak neked kiírt tájékoztató adat, de ne használj ékezetet (Pl.: Tak bank), illetve a számlaszámot hogy akarod beírni? Mert csak az kerül ellenőrzésre.
Lásd még Összefoglaló, 5. B.) Ha a bankszámlát hozzáadjuk,.... mert elsőként hozzá kellene adni és azután utalni.
Ha magyar nyelven használod, akkor még egyszerűbb ha inkább a Tippek röviden 2. pont számla hozzáadás gyors linken próbálod -
RobbeV0201
tag
Sziasztok.
Életemben először próbálkoznék meg a paypal számlámról pénzt kiutalni bankszámlára, de a bank nevének beírása után visszadobja hogy nincs ilyen bank. Takarék banknál vagyok, mit kellene beírjak?
Előre is köszi a választ.
-
Pro!Petya
addikt
Nálam az összes fizetésnél feldobja hogy kívánok e vele élni mikor kiválasztom a bankot vagy a kártyát opciónál, de eddig nem probáltam ki ezért kérdezem. Német fiokom van.
Igen kicsit utána gugliztam és tényleg így van ahogy mondod. A vásárlás egyből megtörténik , de a csak 14 nap mulva vonja le a paypal.Köszi!
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Ez a "14 nap-os későbbi fizetéses" opcio pontosan hogy is működik?
Tehet ha megveszek valamit teszem azt online akkor azt megkapom azonnal és az egyenlegről a paypal csak 14 nap után vonja le?
-
Srácok, köszönöm a Vodefone hibákat, most már ebben a témában csak egy olyan hozzászólást várok, hogy megjavult, tele van a topik az off jellegű hozzászólásokkal. Persze igazatok van hogy az az én saram, mert én teszem azzá, de egyenlőre úgy tűnik, hogy nem PayPal gond.
Ki lehet kapcsoltatni az sms védelmet, ha nagyon sürgősen kell valamit a fiókkal intézni, arról is van szó itt. -
birooo
tag
Sziasztok!
Sosk-sok éve használom a paypalt, de most nagy gondom van. Nem tudok belépni!
Nálam be van állítva a kétlépcsős biztonság, így jelszó után küldi az sms-t, amjd az abban lévő kóddal lépek be.
Na most nem küld sms-t!!! jelszót tudok változtatni, de akkor sem küld sms-t, vásárolni sem tudok, a fiókomba sem tudok belépni.Ha tud valaki segítsen legyen kedves, hogy mit tudok tenni. Köszönöm előre is.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Én ma kétszer telefonáltam.
Mint írtam elsőnél leráztak azzal, hogy a tiltott számok között nézzem meg a telefonban.
Másodiknál már komolyabban vettek. Felvettek egy hibabejelentést.
Minden adatot (tartózkodási hely is) meg kellett adjam, készülék típusa... Bediktáltam azokat a számokat, ahonnan legutóbb kaptam a kódokat. (változik így nem túl érdemleges)
Később visszahívtak, hogy pontos idő is jó lenne, és megint egy csomó adatot meg kellett adjak. Hazaértem, és rögvest nyomtam egy próbát, így már időpontom is lett. így már berögzítették ezt is. (kérdezte milyen számról nem kapom meg az SMS-t...
már neki is mondtam előtte, hogy változik )
Aztán meguntam, és regisztráltam egy újat, másik telefonszámmal (nem voda))
Az van bajban, aki pénzt tart rajta, vagy vár oda). -
spammer
veterán
Nekem szeptember óta jó pár alkalommal erről a számról jöttek a paypal sms-ek: +36707177120
Be fogom jelenteni majd én is a vodának, de akinek esetleg van kapcsolata a vodánál, az továbbítsa nekik a fenti számot is, mert lehet, hogy tömeges sms küldés miatt tiltólistára tették ezt a paypalhez tartozó számot (vagy többek között ezt is).
-
berobi78
tag
Írtam én is a vodának. Régen ott dolgoztam a mérnökségen, és még vannak ott ismerőseim. Hátha.
-
szilki
csendes tag
Hívtam most én is a Vodafone-t, felvetettem velük a panaszom. Kivizsgálják, hivatalosan 30 nap, de egyébként a technikai jellegű hibát gyorsabban, ezt mondta. Hát nem hiszem, hogy bármit is meg fognak oldani, mert még azt az SMS-emet sem találta meg, amit októberben kaptam a PP-től (amikor még működött), mert rendeltem a Bangood-ban PP-vel. Ezért nem várok sokat tőlük, valószínű h az lesz, csinálok egy új PP fiókot, de még várok egy kicsit ezzel, hátha...

-
01sohard
csendes tag
Jó kérdés. Igen, ráadásul mint írtam paypal hívni tud csak az sms nem jön meg. Nem is lenne semmi baj ha lenne más opció a belépéskor az sms-n kívül. Mindenesetre a Vodafone ügyfélszolgálata felvette panasznak az én bejelentésemet is. Az ügyfélszolgálatos azt mondta,hogy sokan keresik őket ezzel a problémával. Kíváncsian várom a válaszukat.
-
A helyzet a következő: Vodefone telefonszámra nem megy az SMS a belépési kóddal. Ezt már sokan írták. Volt aki jelezte a PayPal-nak is.
Annyit kérnék, ha már működik csak azt jelezzétek.
Nem PayPal specifikus problémának tűnik, mert a többi mobilszolgáltató hálózatában működik normálisan. -
szilki
csendes tag
válasz
berobi78
üzenetére
Beszéltem a PayPal-al. Először a 0035314369004, ott közölték h, hívjam ezt 0035314369001.
Itt elmondtam a panaszt (nem jön SMS-ben a 6 sz. kód), majd bekérték az Email címem és telefon számom.
Egyeztettünk még hozzácsatolt kártya számot is. A hölgy állítgatott valamit és kérte, h próbáljam meg újból. Nem ment... Megeggyeztünk abban h leteszi és majd visszahívnak. 1 percen belül hívtak is és küldött egy Emailt, amiben egy link volt, átirányított egy Paypal jelszó visszaállító oldalra, ott 5 számjegyű kódot kellett beütnöm amit ő diktált. Meg kellett változtatni a jelszót és 2 db biztonsági kérdést-választ beállítani. Ezeken végig menve megkért, h próbáljuk meg újra, működnie kell! Persze nem működött, újra kódot kért. Eléggé csodálkozott a hölgy és nem értette, azt mondta h átállította a rendszert, gondolom kikapcsolhatta rajta a 2FA. Megoldásként azt kérdezte, h van-e pénz a számlámon, mert lezárják ha gondolom és nyissak új fiókot, regisztráljak egy újat. Hát ez remek...
-
berobi78
tag
"A jelszóváltoztatásnál felajánlja a telefonhívást (az sms ott sem működik), de hiába jön be a hívás, ott pedig a kódot nem fogadja el."
Ezért gondoltam. Oda is írtam

Nyilván mindenki csak találgat, mert nem látja a rendszer működését.De vampire17 megírta, hogy nála megy (igaz ott is csak másodikra), köszönöm neki, ezek szerint valószínűsíthető, hogy voda hiba lesz.
-
vampire17
addikt
Na leadtam a hibajegyet a kiemelt ugyfelszolgalatnal. Elkertek egy csomo adatot (mikor kertem sms-t, milyen keszulekrol, milyen szamokrol kene erkeni etc... ) remelhetoleg, mivel uzleti ugyfelek vagyunk, hamarabb utanna jarnak a dolognak...
majd irok ha lesz valami!
(#35050) berobi78: nalam a hivasos kod beiras mukodott. (igaz csak masodikra)
-
berobi78
tag
Szintén vodafone, és szintén nem kapok sms-t. A jelszóváltoztatásnál felajánlja a telefonhívást (az sms ott sem működik), de hiába jön be a hívás, ott pedig a kódot nem fogadja el. Ebből inkább paypal hibára következtetnék. Másnál jó a hivásos kód beírás?
-
vampire17
addikt
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
En is most beszeltem a Vodaval (kiemelt ugyfelszolgalat) nekem is valami telefonos spam mappat emlegettek, meg hogy a paypalal beszeljek.... mondom es a tobbi ember??? Erre igy lehurrog, hogy ha nem hallgatom vegig, nem tud segiteni.....
Annyit mondott, h probaljak 5 szor belepni es irjam fol az idopontokat, illetve nezzem meg, milyen szamrol jonne az SMS... Persze hogy nezzem meg, ha nem jon??
Amit irtal azok a szamok azok, igaz?
-
AMDaZERG_1
senior tag
Beszéltem vodaval, de nem tudnak semmit a dologról... Azt mondta a hölgy, hogy a SPAM között nézzem meg
mi??? "SMS SPAM van a telefonon" Természetesen ilyen nincs a telefonban. És kérdeztem, hogy akkor több embernek most hirtelen törli a telefonja a PayPal SMS-t?! Szóval nincs segítség. Ja, meg beszéljek a PayPallal...
+351 915 855 832
+351 915 890 275
+386 31 009 294
+351 915 856 258
Ezekről kaptam utobb
De megtaláltam a telefonban a tiltasokat, de nincs ott semmi. -
-ZeeZee-
senior tag
válasz
meridaharcos
üzenetére
Nekem egy 20-as számról jött. (telenoros vagyok 30-as előhívóval)
V/ Ha megadhatom, akkor leírom a telefonszámot.
Szerk: nem neked szerettem volna válaszolni, hanem szilkinek. Bocs.
-
válasz
01sohard
üzenetére
Nem a te számod van tiltva, hanem az amiről küldik!
Gondolom nem törölted a legutolsó sms-t annak van egy küldő telefonszáma, mivel ez olyan számról jön ami tömeges sms-küldésre van beállítása a fogadó mobilszolgáltató rendszere letilthatja mert tévesen értelmezi"támadásnak".
Olyasmi amikor az emelt díjas számokat te tiltásra kéred, eleve a szolgáltatói rendszer blokkolja azokat a számokat és nem kapsz hívást, ha a blokkolási listára rákerül a PayPal sms küldő telefonszáma ugyan az a helyzet.Azt írják hogy ha felhívod őket, akkor kikapcsolják az sms azonosítást.
-
01sohard
csendes tag
Igen azt értem,hogy egy helyről küldik, csak kipróbáltam, hátha esetleg így sikerül belépnem. A telefonszám viszont nem lehet letiltva, mivel felhívni feltud ugyanezen a számon, csak az sms nem érkezik meg.
Sokadszorra megértette a csetes jó ember a problémám, bár a válaszával nem megyek sokra:" I'm sorry if the previous response was not helpful. I understand that you're unable to login to your PayPal account and you're unable to verify the identity via code sent to your phone. In this situation, please reach out to our customer support team via phone call to regain access to your account. Thanks. Sridhar"
"Call PayPal Customer Service at 00353 1 436 9111. Customer service hours: 8.00 and 4.30 GMT Monday to Friday. Thank you. Sridhar "
Értem, hogy hívjam fel őket csak ,mivel nem szoktam külföldre telefonálni, és feltöltőkártyás előfizetésem van, kicsit macerás lesz, mindegy megpróbálom előbb a Vodafone-t hátha.
Ha esetleg valaki előrébb jut írja, meg illetve majd írok én is.
-
válasz
01sohard
üzenetére
Nem azt írtam hogy mindenki rosszul adta meg, de olyan is előfordulhat, mert nem egyértelmű, hogy hozzáadja az országhívó számot a +36-ot a telefonszám bekérésekor.
Miért is nem érti a problémát? Mert mint írtam, a nem Vodefone számokra megérkeznek az sms-ek, akkor miért a PayPal-nál lenne gond? Bár az is előfordulhat, de most nem úgy tűnik.
Azt is írtam már, ha nem jön meg az sms, várni kell.
Ha jelszót változtatsz sms-ben jön a megerősítő kód, ha a belépési sms nem érkezett meg, akkor a másik sms miért érkezne meg? Egy helyről küldik.A Vodafone mit válaszolt? Nem tiltják azt a számot amiről eddig jött?
-
01sohard
csendes tag
Én sem emlékszem, milyen formában adtam meg , de lassan már egy éve működött így gond nélkül. Most éppen a Facebook oldalukon csetelek egy illetővel, de nem igazán érti a problémát.
A legszebb az ,hogy kínomban kipróbáltam a jelszóváltoztatást, ott van több lehetőség is, például, hogy felhívnak sms küldés helyett, az működik, az sms viszont ott se jött meg. Szóval nem hiszem ,hogy telefonszám formátumával lenne a gond. -
Srácok az hogy a Vodefone nem kézbesíti az sms-t, az nem valószínű hogy PayPal probléma, ha a Telekom és Telenor és UPC mobilokra elmegy az sms, hiába írtok a PayPal-nak.
A szokásos 003630555.... számról kapom, nektek meg a 0036705555....-ről kéne jönni.
Nem látom értelmét, de ha valaki privátban küld egy PP azonosítót meg a telefonszámot, akkor jelzem a PayPal-nak.
De ez mobil szolgáltatói gond lehet és ha valaki 0670478.... formában adta meg számát akkor az sem PayPal probléma mert akkor az sms erre a számra jönne: +360670478.... és az szerintem nem érkezik meg -
válasz
csabi63
üzenetére
Ne viccelj már,, nem tűnt el semmi. Csak más a sorrend és nincs külön nagy ikon, átalakult.
És nem profitról van szó, csak követni a lépéseket és meg fogod látni amit már úgy 1,5 - 2 hónappal ezelőtt is említettek egy értesítőben, hogy változik a felület. Felesleges volt a megjegyzés.Belépsz, felső menü sor Send & Request vagy jobbra a nagy ikon Send or request money.
Beírod az e-mail címét annak, akinek küldeni akarod.
A következő képernyőn választod ki hogy vásárlás ellenértékekként küldöd (ez az alapértelmezett) Paying for an item or service vagy Sending to a friend mód lesz, a Change-el váltasz.
Ezután választod:
-
01sohard
csendes tag
válasz
AMDaZERG_1
üzenetére
A legszebb az egészben az, hogy belépés nélkül még emailt sem enged írni nekik, hogy tájékoztasd a problémádról őket.

-
AMDaZERG_1
senior tag
Már engem is idegesít, mert tegnap késő délután próbáltam belépni, nem jött kód, aztán már letiltott, és most 04:30-kor sem küldi (voda) az SMS-t.
-
csabi63
senior tag
Miért tűnt el a "Send money to Family & Friend" opció? Kevés a profitja a PayPal-nak?
-
Fandango
veterán
Szintén Voda és nem kapok sms-t.
-
vampire17
addikt
Nekem is voda, 3 oraja probalok belepni, de semmi...
-
válasz
szilki
üzenetére
Ha magyar a fiókod akkor nem nem kell megadnod a 06-ot vagy +36-ot, eleve feladva a +36, az lenne az alapértelmezett, így a telefon számodnak 70-el (30, 20) kell indulnia. Bárhol a PayPal felületen ha telefonszámról van szó. A vezetékes meg a körzetszámmal.

A 06 egyébként sem jó mobilszám kezdetnek, mert nem az az országhívó.
Az Összefoglalóba a regisztrációs leírásban is megemlítve, illetve látható képen és a 2. PayPal fiók belépési védelmének módszerei leírásban is írva van:
Beírjuk a mobil számot a Mobile number mezőbe. (+36-t, a 06, 0036-t nem kell)
A mobilszám megadása folyamatosan a számok a hálózatkijelölő számmal együtt, (20xxxxxxx, 30xxxxxxx, 31xxxxxxx, 70xxxxxxx). -
-
válasz
spammer
üzenetére
Most is kipróbáltam, 5 mp-en belül itt az az sms. Telekom.
Ma többször is beléptem és nem volt gond.
Én is hiányoltam a "menekülő utas" belépést, azt írták, hogy üzembiztossá tették az sms küldő rendszert és ezért nincs a "más módszerű" belépés már.
Vodafone hiba lesz, akkor is ha nem ismerik el. -
spammer
veterán
Másnak nincs gondja Paypal-nél az sms fogadással? Egész nap nem tudok belépni, egyszerűen nem jön meg egy sms sem a loginhoz. Más lehetőséget nem kínál fel. Volt már olyan, hogy fizetéskor nem jött sms és akkor volt más lehetőség (hívás vagy biztonsági kérdés), de a paypal főoldaláról bejelentkezve semmi más nincs, csak az, hogy a telefonra küldik az sms-t, illetve egy "resend" gomb van, de hiába nyomom, nem jön sms.
Vodafone (magyar) hálózat.

-
-
fudi2002
nagyúr
Üdv.
Mitől van az, hogy a paypal rendszerben a vitán belül nincs olyan hogy nem érkezett meg, az adott tranzakciónál? Nincs nyomkövetés hozzá. Csak ennél a tranzakciónál nincs, többinél van. -
válasz
st6969
üzenetére
A 2-es verzió lenne a jobb és át kell állítani a banki váltásra.
Ha PayPal vásárlási árfolyam, akkor a 400 $ az 117829 HUF lenne.
Ha K&H- bankkártyával fizetsz, akkor a kártya elszámolási árfolyam alapján a 400$ az 113828 Ft, 4000 Ft-al kevesebb, mint a PayPal.
Ha egyenlegen a forintot átkonvertálod 400 $-ra akkor 116000 Ft kell, így a kártyához viszonyítva 2172 Ft-al fizetsz többet.
A két PayPal árfolyam közt meg 1829 Ft a különbség.
Ezek mai árfolyamok. -
st6969
őstag
Üdv,
ha jól értelmezem a leírtakat, akkor nekem is hasonló jellegű a kérdésem. Összefoglalót is olvastam, de nem igazán értek a Paypal-hoz. Van számlám, volt is már az elmúlt években 30-40 tranzakcióm, lényegében 1-2$-os, és 1-2 talán, ami ~30$. Én úgy szoktam, hogy egy kis "zsebpénzt" utalok a paypal számlára, mondjuk 10ezer Ft-ot, és abból költögetek (van, hogy elég egy évig is
). Ezt a módszert azért szeretem, mert nem kell a kártyát társítanom, és így nem tudok "mínuszba" menni, nem költök többet, mint ami a számlán van.
Az olvasottak alapján szerintem rosszul csinálom, mert nem váltok devizát (tényleg nem értek hozzá), Forint egyenlegről fizetek $-ban, igaz, ezek kis tételek.
Viszont most vennék egy telefont 400$ értékben. Itt már nagyon nem mindegy, milyen árfolyamon fizetek. Jól értelmezem a leírtakat, hogy 2 lehetőségem van:1. átutalom a pénzt Ft-ban a K&H számlámról (szerencsére nincs tranzakciós illeték a számlacsomagomban), majd Paypal-on belül ezt valahogy átteszem $-os egyenlegre, azt teszem elsődlegesnek, és úgy fizetek, vagy
2. hozzáadom a kártyámat, és azzal fizetek
Ez utóbbival még kedvezőbb is lesz az árfolyam váltás?! Ez esetben át kell állítani, hogy a bank árfolyamát vegye figyelembe, ugye?
Előre is köszi a választ
-
-
Yosolo28
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
Múlt hónapban ebay-en vásároltam (október 24), paypallal ki is fizettem, de pár nap múlva írt az eladó eltörte és visszautalja a pénzt. Még az nap kaptam az emailt a paypal-tol, hogy visszautalja az ember, pár nap múlva a számlámon lesz, pontosan november 2-ara. Ehhez képest még 4-en is függő státuszban volt. Most már a paypalon úgy szerepel, hogy jóváírtak a számlámon, mégis nem latom.Ez esetben mi a teendő?
Előre is köszönöm!
-
válasz
Botigta
üzenetére
Csak GB esetén. Van amikor az ő PP fizetési kliensük szórakozik, de eddig csak Chrome esetén volt ilyesmi.
Mondjuk azért nem árt ha engedve van a felugró ablak. Meg adott esetben egy böngésző PayPal tisztítás sem árt. Reklámblokkoló is okozhatja ezt.
Ha tényleg Chrome, az engem az eltárolt PP jelszóval szívatott meg, miután cseréltem, mindenáron a régit szedte elő. Még akkor is amikor az újat írtam be, de akkor hibás jelszóval rázott le. -
Botigta
aktív tag
Üdv,
Jelentkezett másnál az a probléma, hogy ha egy webáruházban (pl. Gearbest) PayPal-lal fizetnék, bejön a bejelentkezési oldal, megérkezik a 6 jegyű kód, beírom, majd OK, erre viszadob a Username/Password oldalra, és küldi újra a kódot, a végtelenségig...
Végül biztonsági kérdés/válasz vonalon volt hajlandó belépni...
Több böngészőből is próbáltam, és nem egyszeri eset. -
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Röviden ez a lényeg ha egyenlegről történő fizetésről van szó: ha te ki akarsz fizetni X €-t X $-át, X Fontot, akkor egyenlegek közti konverzióval a megfelelő mennyiségű forintot át kell tenni az adott deviza egyenlegre, azt megtenni elsődlegesnek és úgy fizetni.
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Többször írtam és az Összefoglalóban is benne van, ha a forint egyenlegről fizetsz, akkor vásárlási árfolyammal számolnak, ha te ki akarsz fizetni 480 €-t, akkor egyenlegek közti konverzióval a megfelelő mennyiségű forintot át kell tenni az €-os egyenlegre, azt megtenni elsődlegesnek és úgy fizetni.
Akkor bizony nem 338 Ft/1 €-val fizetsz.
A 480 € a 338 Ft-os árfolyamon 162394 Ft, ha ennyit az egyenlegen konvertálsz akkor 487,5 €-t adtak volna érte. 480 €-ra elég lett volna 159900 Ft. (333,12)
Mivel forint egyenlegről ment, oda kerülne vissza, ha €-ban kerülne vissza akkor € egyenlegre kerülne, bár ezzel most az eladóval lenne kitolva. Tedd az €-t elsődlegesnek és talán azon marad.
De kérdéses, hogy emiatt az eladó belemegy-e a vásárlás törlésébe.
Ha jobb árfolyamot akarsz használni akkor azt kártya hozzáadással tudod elérni.
Nekem Erste Visa kártyám van ha azzal fizetnék ekkora összeget akkor ennyibe kerülne: 480.00 Euro = 155009.32 Forint. Az egyenleges összeghez viszonyítva 4891 Ft-al kevesebb. Mert sosem fizetek devizás összeget a PayPal forint egyenlegről, mindig megy az adott devizaegyenlegre. Meg a legtöbb esetben kártya fizetőeszköz.
Neked így 7385 Ft-al több, persze ha másik bank és más kártya akkor más az árfolyam is. -
Mr.Csizmás
titán
üdv,
adott x forintnyi PP egyenleg. ebből rendeltem cuccot az imént, de elég rabló 338 ft-os áron számlázta ki (480€-ra nem kevés azért a difi), szóval inkább elállnék a vásártól. ez esetben a teljes összeget refundolja, vagy megint a saját zsiványárfolyamos számításával kevesebbet?

-
Nordik
addikt
Regisztráltam egy PayPal fiókot, hozzá adtam bankkártyát, hitelesítettem, de még mindig azt kapom értseitésként, hogy november 18.ig adjam meg a hiányzó számlaadatokat. Ha rákattintok az adataimhoz dob, ahol elvileg a születési időm hiányzik. Megadom, de hiába. Mi lehet ez?
-
válasz
meridaharcos
üzenetére
Sajnos nem.
Volt olyan lehetőség hogy az elfelejtett jelszó megerősítő kódot másik számra lehet küldeni, de hogy ez a"magyaros" felületen van-e még, azt nem tudom, mert hibás rendszert nem használok. Az biztos hogy az sms-st elküldik, hogy a UPC mobil miért nem fogadja azt el sem tudom képzelni, sim kártya hiba vagy üzenetközpont beállítás? Ez utóbbi nem állítódott el? Esetleg ha a telefon 3g-n csatlakozik? -
válasz
meridaharcos
üzenetére
Ne haragudj, az Internet előfizetésre asszociáltam. Lehet másik telefonszámot is megadni. A UPC-nél nem lehet átirányítani másik telefonszámra a dolgokat? Ha már nem tudják normálisan beállítani a rendszerüket,
-
válasz
meridaharcos
üzenetére
Nem tudsz egy másik Internetes előfizetéssel belépni? Működik a sms most is.
Akkor legfeljebb kikapcsolod, de akkor nem igazán lesz biztonságos -
meridaharcos
senior tag
UPC-nél van mobil előfizetésem, pár hónapja egyszerűen nem jönnek meg az sms-ek, tegnap beszéltem velük, nem tudnak mit tenni.
Ami viszont érdekes, hogy jelszó váltásnál beadja az alternatív lehetőségeket, csupán belépésnél nem. Ügyfélszolgálatnál próbálkozzak ? Ha egyszer bejutnék, kikapcsolnám az sms-t és telepíteném a kódgeneráló programot...
Szerinted ?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Új IP, erős rajt: a Pragmata hétvégére már 1 milliónál járt
- Háztartási gépek
- Tesla topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- sziku69: Szólánc.
- Arc Raiders
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 27GX790A-B 2K-480HZ-0.03MS 3 ÉV GYÁRTOI GARANCIA
- Szolid RDY2PLAY Gamer PC - Ryzen 2600 // 16GB DDR4 // GTX 1080 // 512SSD + 2x1TB HDD // WIN 11 PRO
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Eladó Apple iPad (2020) 2. generáció Cellular + WiFi 512 GB
- iPhone 16 128GB gyári független hibátlan 2028.10.20. Apple jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kezd elég kellemetlen lenni, főleg hogy vásároltam valami két napja eBayen és nem tudok fizetni.

már neki is mondtam előtte, hogy változik )

). Ezt a módszert azért szeretem, mert nem kell a kártyát társítanom, és így nem tudok "mínuszba" menni, nem költök többet, mint ami a számlán van.