Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bot1978
senior tag
Félreérted. Ez kvázi egy MasterCard, amit fizikailag nem gyártanak le. Minden másban ugyanaz.
Amikor utoljára vásároltam vele akkor már régen 2022 volt a valós lejárata az OTP-nél, tehát nem járt le! Felteszem az információt (amikor az OTP meghosszabbítja az érvényességét) a PayPal nem kapja meg a banktól és vezet magánál tovább egy nem létező lejárati dátumot egy létező, érvényes kártyához hibás adatot társítva.
Majd azt állítja egy érvényes MasterCard-ról, hogy lejárt, ha a hibás adat ezt tükrözi. Tehát engem kvázi x évente arra kötelez, hogy javítsam ki a hibás adatot frissítés címén. A semmire nem használt, semmire sem jó hibás adatot.
Tehát engem tök feleslegesen kötelez erre a kvázi adatszolgáltatásra, hiszen most megadat velem egy éppen aktuális dátumot esetemben 04/2022 amit utána vezetni fog 2022-ig akkor is, ha az OTP-nél közben már mit tudom én 2020-ban átírják mondjuk 04/2025-re, tehát az egész buzerálás azért van, hogy a PayPal vezessen egy fals adatot. Semmi értelme. -
Topikgazda
válasz bot1978 #36898 üzenetére
Én úgy gondolom hogy az OTP akkor amikor próbáltad nem aktiválta az új lejáratú kártyát, a pénz azon a bankszámlán volt amihez adják a kártyát, de aktivált kártya nélkül nem elérhető.
A CVC, CSC kódot meg a bankod (kártyatársaság) azért adja hogy a Netes fizetés biztonságosabb legyen, kevés fizetési hely van ahol nem kéri be a rendszer fizetéskor. Nem PayPal specifikus dolog.
A PayPal-on is meg kell adnod, mert nem tudhatják hogy az adott hely igényli vagy nem, ahol fizetni szeretnél. Ez inkább banktechnológiai dolog.
De nem az a lényeg hogy mi volt.
Vannak más fizetési módok is, de van ahol PayPal a célszerű.[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
Köszi, írtam nekik, hogy ez van. A kártyán maradt 15 rongy, szóval nem próbaterheléssel kapcsolatos a gond.
Ilyen esetben, amikor arról a kártyáról van szó, amit éveken át használtam ezzel a paypal fiókkal és eleve egy jelszóval védett fiókban férek csak hozzá az adataihoz számomra érthetetlen miért nem tudom azt mondani egyetlen kattintással, hogy ez továbbra is érvényes határozatlan ideig, miért kell nekem ehhez tudni CVC kódot meg kártyavédelmi rendszer meg ég tudja mi.Kitörölni újra hozzáadni meg még levelezni is. Én biztos nem fogok vele ennyit vacakolni, ha erre az üzenetre nem tudnak valami értelmeset válaszolni, akkor más fizetési mód után nézek.
-
Topikgazda
válasz bot1978 #36896 üzenetére
A bank frissíti az adatot, de nem teszi aktívvá a kártyát. (A virtuálisra is vonatkoznak a normál kártya beállítások) Lényeg az hogy a 2022-est is aktiválnod kell és azután intézni vele a dolgokat.
Ahogy írod a dolgokat, szerintem a kártyavédelmi rendszer nem igazán tudta a lépéseidet követni, teljesen normális hogy blokkolja. Nem egészen a PayPal sara hogy most nem megy.Egy lehetőleg tiszta állapotot kellene létrehozni. Töröld ezt a kártyát. Legyen aktiválva a netbankban és legyen rajta pénz. Ezután újként próbáld me hozzáadni. Ha kapsz hibaüzenetet akkor az Üzenetközponton kerdztül vedd fel velük a kapcsolatot és majd amit válaszolnak aszerint járj el. Lehet hogy telefonos kapcsolatfelvételt fognak javasolni.
Nekem nem volt gondom a frissítéssel és új kártyahozzáadással sem. Persze aktív és pénzes kártyával szoktam próbálni.[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
Nem, ez elsejével már tényleg lejárt.
Nincs új kártyám, ez az egy van paypal-hoz társítva.
Írkálta is e-mail-ben, hogy le fog járni. Ebben hunyó vagyok.
Csak még az első levélnél beléptem OTP-be, mert ez ilyen fizikailag nem létező virtuális kártya,
ránéztem és ott 2022-ig érvényes.
Mondom ez biztos akkor valami paypal gyökérség lesz, ami nem is korrelál a kereskedelmi bankommal. Rákerestem a guglival, hogy mi ez a lejárat kidobta, hogy ez csak annyi, hogy kézzel át kell írni a dátumot a paypal fiókban. Innen már nem vettem komolyan.
Akartam vásárolni ebay-en, írta, hogy lejárt jaj modom Isteni, ezt elfelejtettem, beléptem, átírtam pár évet hozzáadva a dátumot, CVC kódot nem adtam meg, de ennyire persze nem egyszerű.El is felejtettem, hogy ennek a vacaknak is van CVC kódja, netbankozni meg persze arról a gépről pont nem akartam, meg idő se volt rá, amin a félbehagyott ebay vásárlás volt egyik ablakban a másikban meg próbáltam volna frissíteni ezt a vackot. Láttam, hogy ez így nem, elengedtem. Majd otthon a saját gépemen.
Otthon beléptem a webbankomba, megnéztem mi a kódja meg mi a pontos érvényességi dátum. Akarom frissíteni a helyes adatokkal, próbáljam később. Mondom hétvége van, legyen.
Ma reggel megadom mind a kettőt és "...próbáljam meg később" Szóval most szórakoznak még velem egy kicsit.
Érthetetlen, hogy minek ezzel nekem vacakolni, ez a paypal-nak miért jó? Emiatt esnek el bevételtől, mert most emiatt nem tudok egy érvényes kártyával vásárolni. Mit nyernek vele, hogy kitalálják, hogy lejárt? Semmit. -
Topikgazda
válasz bot1978 #36893 üzenetére
A kártya azért jár le mert a bankok 2-3-5 évre adják.
Mikor jár le a kártya? Nem júniusban? Az a hónap végéig 30-ig érvényes. Egyáltalán nem engedett vele fizetni?Aktív az új kártyád? Van elérhető 500 Ft rajta? Mert a módosításkor is, a kártya adat ellenőrzéshez pénz szükséges.
Ha a száma nem változott az utóbbi időben a PayPal frissíti mikor konkrétan lejár.
Ne távolítsd el akkor ugyanúgy gondod lesz a hozzáadással és mivel többször próbálkoztál már a kártyavédelmi rendszer blokkolhatta, telefonos segítséget kell kérned, bár írhatsz nekik hogy gond van frissítéssel. Lásd itt hogy miként.[ Szerkesztve ]
-
bot1978
senior tag
Jól sejtem, hogy ha kártya frissítéskor azt mondja, hogy "jelenleg nem tudjuk feldolgozni később próbálja meg újra" napok óta akkor ez nem is lesz jó?
Szóval van egy webkártya, ami paypal szerint lejárt, persze nem járt le. Átírom a dátumot és megadom a kódot, aztán kapom, hogy nem tudják feldolgozni.
Ilyenkor mi a tosz van? El kell távolítani a kártyát és hozzáadni újra?
Egyáltalán miért jár le?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Már decembertől elérhető volt magyarul is a díjszabás, érdemes ránézni. Az eBay-nél úgyis lesz változás hiszen nem a PayPal, hanem az eBay fogja a fizetési dolgokat kezelni, akkor kevesebb költség lesz.
Mivel 2018 decembertől változott így nem járhattál előbb úgy.[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
-
Topikgazda
Te mint eladó kaptál pénzt és azt küldted vissza?
Akkor félreértettem amit írtál: ha pénzt küldesz vissza. és mert visszaküldted a pénzt,ami nem kellett.
Elnézést.
Vásárlóként ebbe nem futunk bele.
Ez fix díj meg az üzleti díjszabás rész, az is változott.
A3.4 Kereskedelmi Tranzakciókhoz kapcsolódó visszatérítések
A3.4.1 Teljes visszatérítés
Amennyiben Ön egy Kereskedelmi Tranzakciónak minősülő kifizetés teljes összegét visszatéríti, a PayPal visszatartja a Kereskedelmi Tranzakció Díjának rögzített díjként fizetett részét.
A vásárló számláján a Kereskedelmi Tranzakciónak számító kifizetés teljes összegét jóváírjuk.
A3.4.2 Részleges visszatérítés....ekkor meg arányosanA Díjszabás adott pontjai egyértelműek hoyg mikor és hogy számolnak díjat.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
"Dear xy,
Thank you for contacting PayPal regarding transaction ID: 9X051079NY********.
I hope you're keeping well.
Gábor, I have read your email and I'd like to advise you that if you refund a payment, we only retain the fixed fee.
The fixed fee is 90 HUF or 0.30 USD.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.
Yours sincerely,
Kamile
PayPal"Avatar
-
Topikgazda
Ellenérték küldés egyenlegről esetén nincs levonás, ha nincs pénz váltás, változott Értesítés a PayPal Felhasználási Szerződés módosításáról. Hatálybalépés dátuma: 2018. december 11., küldtek róla értesítést előtte itt olvasható a változás a fenti dátumú szövegnél.
Itt a díjszabás
A2. Kereskedelmi Tranzakciónak minősülő kifizetések Díjai
A2.1 Küldés (Vásárlás) Ingyenes (feltéve, hogy pénznemváltás nem szükséges)Az A1.1 és a A1.2.1 is változott ez volt hangsúlyozva a magyar médiában nem a másik.
Februárban volt a nagy bumm. Akkor is írtam hogy már ez korábban kezdett működni, 2018 december.Ha kártyáról megy és nem a PayPal vált akkor nincs díja.
[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Üdv!
Csak gondoltam leírom,mivel ilyet még nem láttam,ha pénzt küldesz vissza.
Akkor 90 Ft-ot vagy 0.3 usd-t levon a paypal, csak azért,mert visszaküldted a pénzt,ami nem kellett.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Rendben, 5Ft-ot nyerek, ha PayPal-en előbb váltottam, mint fizetéskor lefelé kerekített szorzóval.
8 tizedesjegy régi felületen van.
Új felületen már kerekített 4 tizedesjegy van felfelé kerekítve.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
válasz darvinya #36884 üzenetére
Most komolyan kérdem miért nem kattintasz egyet még? Hiányzik az első képen fizetési forint összeg!
Az mennyi lenne?
Akkor számoljunk és mint látod mindkét esetben azonos hosszú a tizedes kiírás, 4 db, így a kerekítés elméleted megdőlt Az egyenleg váltásiból levontak 0,0001-et vagy a vásárlásihoz hozzáadtak 0,0001-et.De számoljunk:
1 HUF az 0,0045 $ 10 Ft 0,045, 100 Ft 0,45 1000 Ft = 4,5 $, 1 $ az 222,222 Ft (ez akkor az egyenleg váltási)A normális számítás meg az hogy a levont forint osztva 1,15-el és akkor annyi az árfolyam
A1 HUF az 0,0044 $ 10 Ft 0,044, 100 Ft 0,44 1000 Ft = 4,4 $, 1 $ az 227,272 Ft ez meg a vásárlási árfolyam.
Bizony ott van az a 5,05 Ft különbség.
De ha akkor ezt az 1,15 $-os valamit akarod megvenni akkor egyenleg konverzióval most neked 255 Ft-ra van szükséged, ha kifizeted akkor meg 260 Ft-ot vonnak le, kerekítve.
Tehát mostanii árfolyammal 221,739 Ft és 226,0869 FtAz állításomat fenntartom, a PayPal egyenlegről egyenleg konverzió utáni fizetéssel jobban járunk és a kettő árfolyam nem azonos.
Lényegiben ugyanúgy számolunk, csak más következtetést vonunk le.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
zivorad
csendes tag
Ismerős, ilyeneket kaptam én is.
Kettő volt a K&H, már nem tudom, hogy hogyan volt írva, de működött, miután nem működött levettem és újra hozzádtam, elfogadta, de nem működik, a Payneer is működött, de miután nem működött levettem és hozzáadtam a TW-t mely nem működik Ugyanigy az Erste is. Ezt nem egy nap alatt, hanem kb. két hét alatt, hátha van neki néhány nap átfutása. Kártya is van hozzárendelve, élő.
Mindenestre hívom őket újra.
-
Topikgazda
válasz zivorad #36880 üzenetére
Akkor most te 4 bankszámlaszámot adtál meg nekik 2 magyar bankszámla és 2 USA bankszámla?
(A K&H verzió nem jó, az & jel nem írható be a névhez)Itt az eredménye e-mailben az előbbi utalásnak.
Vedd fel velük újból a kapcsolatot és próbáld tisztázni, mert egyedi hiba lehet a fiókoddal.
Az éves pénzforgalmi limit az számolva a withdraw esetén is, de ha van élő kártya hozzárendelve a fiókhoz akkor az a kb. 252K (havi 21000) nem akadály[ Szerkesztve ]
-
zivorad
csendes tag
Íme angol nyelven: There’s a problem Right now, we’re not able to transfer the money to your bank. Ezt írja már régóta. Sem Transferwise-re, sem Payoneerre, sem K&H-ba nem utal pénzt, de még Erste bankba sem, függetlenül attól, hogy másoknak eseteleg igen. Ahogy íram, minden hitelesítve van, ahogy kérték, sokáig működött is, nem milliókról van szó sajnos, hanem néhány ezer foritról esetleg pár tíz euroról amit eddig simán utalt most meg nem.
-
Topikgazda
válasz zivorad #36878 üzenetére
Semmit nem tartanak vissza és nem járja a végét, nekem átjönnek a pénzek. Az igaz hogy ma nem próbáltam még.
De mindjárt megnézem. Működik hiba nélkül, utaltam ki pénzt a magyar bankszámlámra most 14:33-korEzt a Payoneer számlát nem egészen értem, amerikai bankszámlaszámként adtad hozzá a kiküldési bank adathoz? Valójában nem igazán támogatják az ő szerintük virtuális bankszámlákra való kiküldést. Pl nekem működik a Transferwise USA bankszámlára való kiküldés, másnak meg hozzá sem lehet adni, hivatkoznak arra hogy virtuális bankszámla nem adható hozzá..
Esetleg ne a magyar nyelven használd és a technikai hiba megoldódik. A hitelesítés alatt azt is érted hogy a személyi adataidat az okmány képek beküldésével leigazoltad?[ Szerkesztve ]
-
zivorad
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon régóta használok PP-t fizetni is, nekem is szoktak fizetni rajta. Sajnos most valamiért nem sikerült átutalni a saját magyar számlámra úgy ahogy eddig, sikerült sem, sem pedig a Payoneer számlára a PP-n lévő pénzt, próbálkoztam egy hétig. Azt írja: pfóbálkozzak később. Előtte mindig sikerült, semmi blokkolás tudtommal nincs rajta, hitelesítve is van minden ami kell. Hívtam őket, azt mondták próbáljam meg újra 72 óra múlva, megpróbáltam, eredmény ugyan az. Tudja e esetleg valaki, hogy mi lehet a baj, esetleg a PP a végét járja és visszatartja a kifizetéseket...? Eddig semmi baj nem volt vele.Előre is köszi a válaszokat.
-
Topikgazda
válasz darvinya #36876 üzenetére
Amit írsz azt én nem értem.
Van egy devizás eladási összeg és van az adott árfolyam, a kettő szorzat adja hogy forintban mennyit vonjanak le.
25 € az ára a terméknek az 340,6 Ft-al 8515 Ft levonás lesz a PayPal egyenlegről.
Egyébként meg az €-os egyenlegről 25 €-t vonnak le, amit 8389,25 Ft-al állítottál elő amikor az egyenlegen konvertáltad. Itt akkor 125,75 Ft veszteség van.A te matematikai képletednek nem igazán van értelme. Nem is világos hogy honnan veszed és mi jelentősége. A végeredmény érdekli az embert.
De akkor te szorzóddal hogy jön ki a 340,6 Ft €-os árfolyam? Vagy egyáltalán mennyi jön ki és miből ezzel a számmal: 0.00457228 egy 25 €-os termék esetén?A forint hiányod számít, nem az hogy elméletben szerinted a rendszer kerekíti vagy nem kerekíti.
Röviden továbbra is van különbség a két árfolyam közt, tehát nem azonos a kettő és nem a kerekítés miatt.
Mi értelme? Tud szorozni és osztani a program, más logikai kiértékelést, hasonlítást minek kellene beépíteni és ahogy idéztem ők is árfolyammal számolnak.
Ja és még egy dolog, az hogy mennyit tizedes jegyet látsz a képernyőn az beállítás kérdése, a tizedesek hossza az fix mondjuk mindig 8-al számol, de az adott képernyőn meg annyi jelenik meg amennyit a programozó kiírat.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Forint az egyenlegem.
eBay fizetéskor PayPal egyenlegnél írja 4 tizedes jegyes váltás, amit a 8 tizedes jegynek kerekített értéke.
Pl: szorzó 0.00457228 pénznem váltáskor, ez fizetéskor 0.0045-re egyszerűsíti.
Ha alapból $, €-ban lenne és onnét váltana akkor lenne érdekes a szorzók.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
válasz darvinya #36874 üzenetére
Nem a szorzók határozzák meg. Leírtam hogy egy adott deviza egységet miként számolnak el.
Egyértelmű a különbség: az 5,03 Ft, a 4,2 Ft és a 6,49 Ft egy-egy egységre az eltérés a két árfolyam közt.
Kinek mikortól számol lényegesnek az eltérés az teljesen egyéni dolog. Van aki 10 €-nál az 50 Ft-ot vagy van aki csak 1000 € 5030 Ft-ot veszi számításba.
Én csak javasoltam hogy érdemes átváltani, nem kötelező, ha te 100 €-nál is elfogadhatónak tartod az 500 Ft veszteséget, úgy legyen.
Csak egy elvi lehetőség, ugyanúgy az is ha valaki nme ad hozzá bankkártyát és úgy meg 10-15 Ft-al fizet többet. Mindenki a saját pénzét költi.
De te ezt írtad: Eredmény annyi, hogy mindegy mikor, mert pontosan ugyanannyival vált mindkét esetben.Egyébként az árfolyammal kapcsolatban meg ezt írják:
A váltási árfolyamot rendszeresen módosítjuk, a pénznemváltás esetén pedig egy alapárfolyamon alapuló, az adott átváltásra vonatkozó pénznemváltási díjat is felszámolunk. Az alapárfolyam az átváltás napján vagy az azt megelőző munkanapon a bankközi devizapiacon elérhető árfolyamokon, törvényi vagy jogszabályi kötelezettség esetén pedig a releváns kormányzati referencia-árfolyamokon alapul.A PayPal által a (például értékesítési ponton végzett) tranzakció végrehajtásakor Ön számára kínált pénznemváltás esetében a kifizetési tranzakció engedélyezése előtt megmutatják Önnek a tranzakcióra alkalmazandó átváltási árfolyamot. Ha engedélyezi a kifizetési tranzakciót, azzal elfogadja, hogy a pénznemváltásra a megtekintett átváltási árfolyam lesz érvényes.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Csak egyenlegből fizetek.
Átfogalmazom.
Vásárláskor 4 tizedes jegyig van váltás szorzó, míg pénznem váltáskor 8 tizedes jegyig van.
A szorzó különbség csak nagyobb összegnél (kb. 30.000Ft) lesz érdemi hatása.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
Csak előkerült egy kis pénz így írom a teszt értékeket.
Forint az alap, amiről egyenlegre konvertáltam és forint, amiből a devizás vételárat egyenlítem ki.
€
egyenleg konverziós árfolyam 335,57 Ft
vásárlási árfolyam 340,6 Ft
$
egyenleg konverziós árfolyam 300,3 Ft
vásárlási árfolyam 304,5 Ft
£
egyenleg konverziós árfolyam 378,79 Ft
vásárlási árfolyam 385,28 FtAz alábbiakat jelentik van egy 100 €-os telefon amit megvennék.
Ha előtte a forintot egyenlegen konvertálom az akkor 33557 Ft-ba fog kerülni, mert ennyit használ fel a forint egyenlegről 100 €-ra.
Ha fizetem simán akkor pedig 34060 Ft-ot von le a PayPal. -
Topikgazda
válasz darvinya #36871 üzenetére
Nyilván félreértetted amit írtam. Ha egyenlegek közt váltod akkor jobb az árfolyam, mint amikor fizetéskor számolja át forintról az adott devizára az árfolyamot. Konkrét számokkal írtam a példákat.
Szóval továbbra is van egyenleg váltási és vásárlási árfolyam és a kettő nem egyezik meg.Devizától függően 3-6 Ft a különbség egy egységre.Idézetek.
egy
kettő
három
négy
Most nincs pénz az egyenlegen, majd akkor hétfőn vagy kedden lesz ujabb információm a különbségről.
De május 23-án az egyenleg konverziós árfolyam 1 €-ra 335,57 Ft, 1 $ az pedig 300,3 Ft volt, ha esetleg valaki akkor vásárolt meg tudja erősíteni hogy aznap 340 Ft felett volt a vásárlási árfolyam € esetén.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Pár napja direkt próbáltam hogyan jobb fizetni, előre pénznemre váltani, vagy fizetéskor váltsa.
Eredmény annyi, hogy mindegy mikor, mert pontosan ugyanannyival vált mindkét esetben.Igazában, akkor számít, mikor napi árfolyam különbség nagyobb és ez kihat a váltásra.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Head88
addikt
válasz LuckyL #36865 üzenetére
A beszélgetésből nekem az jött le, hogy megegyeztünk mindenben. Elküldtem neki egy halom képet és egy unboxing videót. Amit továbbított egy Packlink ebay manager-nek. Mert állítása szerint a képeken és az unbox videón is a doboz nem olyan állapotú mint amilyennek elküldte. Úgy néz ki, hogy a kiszállító SEUR by DPD futárszolgálatnál manipulálták a csomagot.
Az eladó gyakorlatilag egy percig nem akadékoskodott a követelésemmel kapcsolatban. Gondolom majd ő is megkapja a kártérítését a megfelelő helyről.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz LuckyL #36863 üzenetére
Ha vissza kell küldenem akkor visszaküldöm. (meg van még) A visszaküldés költségét vissza tudom kérvényezni utólag.
Ezt a paypal döntést azért nem értem mert nem kérvényeztem a paypal közbenjárását.
Rendben reggel írok az eladónak. Amikor legutóbb beszéltünk azt írta, hogy küldi vissza a pénzt. Kb azonnal meg is jelent a paypalomon a függő visszatérítés. Ez volt múlt pénteken.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Head88 #36862 üzenetére
az a baj, hogyha a paypal dönt, akkor szerintem kérni fogják hogy küldd vissza az üres dobozt a saját költségeden nyomkövetéssel
reméljük az eladó tényleg megadja a refundot, bár már eltelt azért pár nap, úgy látom
esetleg kérdezz rá nála, mi ujságcryptot minden termékemért elfogadom
-
Head88
addikt
válasz LuckyL #36861 üzenetére
A case még nyitva van. Már kezdeményeztem pár napja a lezárását de jelenleg a státusza: "A PayPal felülvizsgálata folyamatban A vita lerendezésének becsült dátuma:2019. június 26"
Közben találtam egy olyat ahol azt írja, hogy a teljesítés várható dátuma: 2019 június 17. (elküldöm a screenshotot privátban)
[ Szerkesztve ]
-
őstag
megnéztem és tényleg nagyon furcsa, még nem láttam ilyet
rákerestem googleben és azt látom, hogy az lehet az oka hogy a seller banki átutalással finanszírozza a refundot és ennek van átfutási ideje
kérdésem az lenne hogy a paypal case bezárult vagy az még nyitva van?
ha még nyitva van semmiképpen se zárd be amíg meg nem kaptad a refundot, mert utána nem fogsz tudni reklamálni már paypalon keresztülforrás:
[link]cryptot minden termékemért elfogadom
-
őstag
válasz Head88 #36859 üzenetére
de akkor ha van eset nyitva paypalon és az eladó full refundot ad, akkor úgy működik, hogy bezárul a case és megkapod a full refundot automatikusan
mutass már egy screenshotot erről a pending refundról, mert ez így nagyon érdekes, nem tudom mi lehetcryptot minden termékemért elfogadom
-
Head88
addikt
-
őstag
válasz Head88 #36857 üzenetére
és ebayen elfogadtad a vásárlástól elállást case-t amit nyitott az eladó?
én ha valakinek visszatérítést küldök, úgy működik hogy nyitok ebayen egy ügyet hogy törlésre kerül a vásárlás, és amikor azt elfogadja a vevő, akkor automatiksuan visszakapja a pénzét a paypaltól én pedig visszakapom az ebay és a paypal fee-ketcryptot minden termékemért elfogadom
-
Head88
addikt
Szia V/
Pár hete az ebay topikban beszéltünk, hogy ebayről rendeltem valamit és egy üres doboz érkezett.
Sikerült lerendeznem az eladóval a dolgot. Kiderült nem ő volt a hibás.
Visszaküldte a pénzemet paypal-on, viszont valami gubanc lehet mert már majdnem 1hete azt írja a paypal hogy függőben van a visszatérítés.Szerinted ez miért lehet?
-
Gigi01
őstag
Jött válasz tőlük,valami belső biztonsági gubanc van,telefonon hívjam őket,és hozzáadjuk az új adatokat.
Viszont van egy bibi,csak angolul lehet kommunikálni ugye? -
Topikgazda
válasz Gigi01 #36847 üzenetére
Ha aktiváltad a kártyát és azután a dátum és a csc kód átírással a nem magyar felületen, akkor az új adatoknak kell megjelenni, sőt ilyenkor (szám nem változik) automatikusan cseréli a rendszer az adatokat, nem feltétlen kell a kézileg módosítani, persze a lejárati hónap végét megszokták várni.
Ott szokott megcsúszni a dolog, hogy nincs aktiválva az új, mert egyidőben két azonos számú, de más dátum lejáratú kártya nem használható. Aktiválással a régi "kikapcsol".[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Gigi01 #36843 üzenetére
Gondolom volt elérhető pénz a kártyán és aktivált is volt a kártyád az Internetes és külföldi vásárlásra.
Mivel látják a próbálkozást ezért kérd a PayPal segítségét, az Üzenetközponton keresztül ezzel a témával
Írd be hogy ezt a XXXX számú kártyát szeretnéd hozzáadni, de nem sikerül.
Erre jön egy automata válasz üzenete és arra válaszolva leírod újból a gondodat. Ezután foglakozik vele ember.
Persze az első mondatnak teljesülnie kell ha Visa, MC és Mastercard kártya az érintett.
Ha nem akarsz írni akkor telefonon kérd ugyanezt a segítséget
-
Topikgazda
válasz mrbarbrady #36840 üzenetére
Most már jó, nyilván 9-től hívható a mi időnk szerint.
Ugyanezt a számot írja a kód kérésnél is.
Ha nem jön össze akkor hívd ezt a számot, ez USA lesz: 1-402-935-2050
Más nevében nem lehet eljárni feléjük, hiába írok.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz mrbarbrady #36838 üzenetére
Ha változik a telefonszám akkor a változás előtt lett volna célszerű kikapcsolni az sms védelmet és ha meg van az új szám akkor átcserélni vagy megvárni a bekapcsolást ha később lesz meg. Arra is van lehetőség hogy több szám legyen megadva.
A megoldás neked az hogy kikapcsolják az sms védelmet ezt telefonon lehet intézni miután be tudnak azonosítani hogy tiéd a fiók ki fogják kapcsolni. Az Írországi számot kellene hívni 00353 1 436 9111. Angol a beszélgetés nyelve. -
mrbarbrady
tag
Két lépcsős azonosítás van beállítva a paypalon. Megváltozott a telefonszámom, és a régi már nem elérhető. Így nem tudok belépni hogy megváltoztassam. Valamint segítséget sem tudok kérni, mert ahhoz is be kellene jelentkezni. Itt elakadtam. Van ötlete valakinek, hogy mit lehet tenni? Köszi
-
Topikgazda
Függ a díj a vevő országától is. Határon Átnyúló Utalási Díj Lásd a díjszabási mellékletet, A2.3 Határon Átnyúló kifizetések fogadása (Értékesítés) link az Összefoglalóban is.
Attól van hogy fura aktivitásokat észlel. Ha beállítod az sms belépési védelmet és valaki az e-mail címeddel be akar lépni az már a rendszer számára fura.
Vannak un korlátozott tevékenységek FSZ. 9.1 Korlátozott Tevékenységek. ebből a j., w., x., y., z. pontok pl: anonimizálásra alkalmas proxyt/közvetítést használni, akár elektronikusan, akár fizikailag (például címként postafiók használatával), akár egyéb módon; ha ilyet használsz, ide számolják a VPN-t, ip cím rejtőt is. Az hogy a rendszer mikor mit érzékel tiltott vagy "veszélyes" dolognak azt nem részletezikA baráti küldések esetén nincs várakozás a pénzre. Ha vásárlás ellenértékeként jön akkor meg az alábbiak miatt lehet késleltetés.
Az eBay és PayPal közt még mindig van az alábbi 21 napos várakozási szabály. Pontosabban mindkettőnél van 21 nap késleltetés, hogy nálad melyik lépett életbe azt nem tudom.While you establish your selling track record, buyer payments may be delayed. These funds will generally be available once:
It’s been more than 90 days since your first successful sale
You’ve had more than 25 sales transactions with US buyers, and
You’ve had more than $250 in sales
Here are a few other reasons why your payments may be delayed:
You have a Below Standard rating in your Seller Dashboard.
You've started selling in a new category.
Your account shows unusual activity, such as a sudden increase of eBay Money Back Guarantee cases.
You need to add tracking information to My eBay or to an eBay Money Back Guarantee case.Az eBay erről szóló témája
A PayPal még ennyit ír összefoglalóan.Van amikor az első eladási értékre nincs felszámolva, illetve a feltételeket folyamatosan figyelik és ha az eBay rangod besorolási feltételeinél van változás lefelé, akkor is életbe lép.
Seller performance policy[ Szerkesztve ]
-
GAbre
veterán
Üdv!
Lenne olyan kérdésem,hogy akkor most mennyi a paypal fee?
Van 2 beérkezett pénz és nem is egyformán vonja:
16.99-ből 0,96
16.99-ből 1,05
Mind2 ebayes eladás.Illetve olyan kérdésem lenne,hogy az mitől van,hogy a rendszer fura aktivitások miatt,kért új jelszót.
És azóta hold-olja a beérkező pénzt.
Eddig viszont nem.[ Szerkesztve ]
-
odium
aktív tag
Köszönöm szépen a segítséget és a tájékoztatást. Írtam az eladónak, csatoltam a screenshotot, erre küldött plusz 2 dollárt a 0,85 helyett és ezt írta:
"Ok, dear. Because I don't know how much the transfer fee for PayPal is. Now I have transferred 2 dollars. Please check"
Így többet kaptam vissza, de a plusz 1 dollárt megtartom fájdalomdíjnak, végül is miattuk nem jött létre az üzlet. Kénytelen voltam kábelt rendelni másik eladótól, pár nap csúszással. -
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! Paypal-ról lehet utalni magyar bankszámlaszámra? Olyan módon mintha itt egy sima utalást tennék?
Nem a sajátomra, valakinek szeretnék utalni pénzt róla. Lehet így használni? Köszi. -
Topikgazda
válasz Gigi01 #36831 üzenetére
A száma ugyanaz maradt? Mert akkor csak az idő és cvv kód csere. És legyen rajta úgy 1 $-nyi összeg, mondjuk 300-400 Ft.
De ne a magyar nyelvű felületen. És nem igazán kellene többször.
Ha biztosra akarsz menni akkor az Összefoglaló, Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz, 2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás. és a Bankkártya hozzáadás, módosítás link[ Szerkesztve ]
-
Gigi01
őstag
Sziasztok!
Lejárt a fiókhoz rendelt kártyám.Frissíteni szeretném,de ezt az üzenetet kapom:
"Sajnáljuk. Jelenleg nem tudjuk feldolgozni a kérését. Próbálja újra később."Nálam lehet bibi,vagy kicsit lassú a rendszerük?És próbáljam többször?
-
Topikgazda
Nem nyúlt le semmit a PayPal. 3,4%+90 Ft a jutalék ha úgy kapsz pénzt mintha valamit eladtál volna.
Mivel jutalékmentesen nem tudja küldeni (nem lehet a barátnak, családtagnak való küldést választania) ezért azt kell neki megírni, hogy annyival többet küldjön, tehát ha 10 $ volt a dolog akkor 10,66 $-t.
Ez szoktuk kérni amikor az AliExpressen kívüli intézést szeretnének az eladók. Ha nem vállalja akkor meg AliExpress dispute. Ezt itt nem említettem, de az AliExpress topikban ez mindig le van írva, mert folyamatos az ilyen kérdés.Igen azt kéri, mert amíg nincs a megérkezés leigazolva, vagy nem zárul a vásárlás a szállítás védelmi idő lejártakor addig nem kapja meg a vételárat az AliExpress-től. Most így ő valójában "meghitelezte" az összeget
[ Szerkesztve ]
-
odium
aktív tag
Köszi, valóban az e-mail címemet kellett megadni. Át is küldte a pénzt, igaz a 9,99 dollár helyett csak 9,15-öt kaptam meg, gondolom a különbözetet a paypal nyúlta le. Ilyen esetben egyébként kinek kell állnia a révészt?
Ja, és a következőt üzente:
"Ok, dear
I have sent a refund to your PayPal account
Please checkif it is possible
Please help me click to confirm the receipt.
Thank you!"
Jól értem, hogy azt szeretné, hogy a rendeléseimnél kattintsak arra, hogy megkaptam az árut?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz laleeee #36824 üzenetére
Neked nem adnak vissza , de másnak igen, miután a PayPal-tól visszaérkezett a pénz szóltak az Unicredit fiókból hogy menjen be érte.
De az Összefoglalóban van egy javaslat a kapcsolatfelvételre ilyen témában:
Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz
7. Ha Top Up-al lett pénz utalva és lemaradt vagy nem jól lett megadva Transzfer ID.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz laleeee #36822 üzenetére
Ha még sem tudnák valamiért lekönyvelni akkor a pénzt ott a fiókban visszaadják
Már többször írtam, hogy a közlemény rovatba csak a transfer id mehet, semmi más.
Az automata rendszer nem tudja azonosítani, ezért majd valamikor egy ember néz rá,. Az hogy esetleg eddig mégis lekönyvelték az a szerencséd miatt van.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Komolyan? Az az e-mail cím amivel belépsz az a PayPal azonosítód, "link" az ő fogalma szerint.
Kínai PayPal fiókok esetén a mi irányunkban nem minden funkció működik. Esetleg a PayPal.me sem ha baráti küldési módot adsz meg. Egyszerűbb az e-mail cím megadása.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
odium
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Aliról rendeltem egy hdmi kábelt, az eladó visszaírt, hogy piros 10m-es nincs, csak szürke. Írom, hogy az nem jó, küldje vissza a pénzt. Válaszában felajánl egy kupont, illetve kérdezi, hogy van-e paypal account-om:
"Do you have a PayPal account?
I will refund you money from PayPal."
Írom, hogy van, generáltam egy paypal.me linket: https://paypal.me/TiborNagy22?locale.x=hu_HU és elküldtem neki. Erre visszaír, hogy:
"I need a PayPal account
Instead of a PayPal link"
És erre vonatkozna a kérdés, hogy mi az a paypal link? Hiába keresek rá, csak a paypal.me linket adja a google.
Köszi. -
-
laleeee
őstag
Nagyon ideges vagyok. Hétfőn reggel nyolckor befizettem 208ezer forintot az Unicreditbe, de még nem jelent meg a számlámon. Eddig mindig megjelent 14-15 óra körül. Mi lehet a baj ?😱
-
Topikgazda
Megvárod amíg reagál a főnök. Egy megrendelés visszamondásnak megvan a Fogyasztóvédelmi folyamata, nem azonnali pénzvisszaküldés van általában előírva. Erről a dologról a vásárlókat a webshopnak tájékoztatni kell, de általában 15 napon belüli pénz visszaadás szokott leírva lenni.
[ Szerkesztve ]
-
beci
őstag
Sziasztok.
Mult het hetfon rendeltem valamit egy romaniai webshopbol,paypallal fizettem.
Masnap rajuk irtam,hogy mikor tudjak postazni. 3-4 hetet mondtak,es megkerdeztek megvarom e,vagy visszautaljak a penzt.Utobbit valasztottam.
Hetfon felhivtam oket,hogy mi a helyzet,azt mondta az ugyintezo,hogy mar mult heten tovabbitotta a fonokenek az igenyemet,majd ha lesz ideje,visszautalja...
A megrendelesem tovabbra is aktivnak latszik az oldalon. Mit tudok ilyen esetben tenni?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Topikgazda
válasz laleeee #36800 üzenetére
Mivel van az egyenlegen pénzed akkor esetleg ez segít: Összefoglaló, 10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás Akkor az egyenleg konverziónál látod ha $-t választasz. Az összesítő oldalon alul ne kattints a Convert Now vagy Átváltás most-ra, ablak bezárás.
De ha elegendő a pénz akkor persze konvertáld $-ra, mert így a nem a vásárlási árfolyammal fogsz fizetni, ha a $ egyenlegről megy pénz.
De ez lenne a célszerű egyébként is, nem hagyni hogy fizetéskor váltsa a forintot $-ra.
A fizetési árfolyam meg a pénzküldés valami ellenértékeként résznél mintha küldené valakinek termékért pénzt, csak egy e-mail cím és érték 1 $. ESC-el visszalépni az összesítő oldalról vagy más menüpontra katt.
Egyenlőre egyszerűbb nincs, de szerintem nem hozzák vissza azt a felületet[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Gaming notebook topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Delta Force (2024)
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Képregény topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest