Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fandango
üzenetére
Eddig is így volt, évek óta, ez nem újdonság.
Olyat ne linkeljetek ami értelmetlen.
Ha megnézed az Összefoglaló 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés és 7. PayPal.Me linkkel pénzfogadása képeit ott nincs költség feltüntetve.
Ha bankkártyát használsz pénzforrásnak akkor van díja és ha váltani kellene akkor is. -
Fandango
veterán
-
válasz
darvinya
üzenetére
Írtam, ha megtalálják. Ha nem könyvelik le akkor 15 nap után küldik vissza.
De erre is tudsz válaszolni, magyarázd meg egyszerű tőszavakkal hogy a pénznek az ő xxxxxx számú számlájukon ott kell lenni.
De itt is előjön a hivatalos verzió, hogy tölthetsz fel Top Up-al pénzt, de a saját számládról.
Más esetben nem szabd elrontani az utalási adatokat, mert egy kicsit nehéz
Pár nap múlva menj be ahol feladtad, lehet hogy már visszaküldték nekik és ők sem tudják lekönyvelni, mert nincs ügyfél. -
-
darvinya
titán
Szia
Ilyenkor hogyan tovább:
Dear Tamás,Thank you for contacting PayPal.
Mr. Tamás, I hope that you are keeping well.
In order for a Top Up to post to your PayPal account, you must first link the bank account to your PayPal account.
Here’s how to add a bank account to your PayPal account:
Click the Wallet at the top of the page.
Under 'Bank accounts', click Link a bank account.
Enter the account details.
Click Link Bank Account.
It is my pleasure to assist you. Thank you for choosing PayPal.Yours sincerely,
Benjamin
PayPalMert ezzel semmivel sem jutottam tovább, miközben megadtam a jó és rossz Transfer ID-ket.
Ez teljesen figyelmen kívül hagyta.
Ráadásul se számlámon, se bankban nincs meg a pénz. -
Lásd Összefoglaló, 8. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja
Sok embernek gondot okoz, ha valamilyen gondja van a megvásárolt termékkel, költséges a vissza-küldése és ezért inkább lemond róla.
Ha vissza kell küldenünk az eladónak a terméket (és PayPal-al fizettünk), lehetőségünk van a visszapostázás díját a PayPal-on keresztül visszaigényelni:
Az aktiválástól számított naptári évben 12 alkalommal van lehetőség rá, alkalmanként maximum 9300 Ft-ig visszaigényelni postaköltséget.Hozzáteszem a méret nem jó az nem mindig az eladó hibája, a saját méreteket azért szoktuk egyeztetni a termék leírásnál szereplővel, vagy rendelés előtt egyeztetünk hoyg én ennyi cm-t mértem, melyik az méret ami szerinte ennek megfelel.
Adott esetben azért nem adhatunk csak a M, L betűkre lásd itt van némi szórás.
-
NORBl
aktív tag
Srácok, mi van ha Angolból, Németből rendelek egy bukósisakot, de nem jó a méret ? A PayPal mennyit fizet a visszaküldésből ? Úgy tudom éves szinten pár alkalommal téríti a visszaküldésnek a díját, de gondolom ez maximalizálva van.
-
Én figyeltem, hivatalosan a PayPal vásárlói védelem addig terjed amíg te a kifizetett terméket megkapod és használod addig az időpontig amit ez eladó megadott a meggondoltam magam még sem kell időpontjáig.
Azután nincs semmi jogkörük, mert a garanciális ügyintézés nem tartozik a már befejezett vásárláshoz.
Az említett időtartam a BG esetén a 7 days DOA product guarantee és a 14 days return to us ezek még PayPal témák, ezután garanciális nem kell a PayPal-nak segíteni.
De ezek szerint megtették, bár adott esetben a BG-től is jöhetett válasz a visszaküldésre, csak mint írtam akkor lenne valami száma.
Nincs ezzel gond, de nem ez a normál eljárás, erre próbáltam utalni.
Gondolom ez a probléma jelzése az After-Sales, technical product support és Can't use the product well volt mert mást igazán nem lehet választani, ha nem a megérkezés után közvetlenül romlik el..
A Product received with wrong az a 7 napos idő. -
zsiz
őstag
Ha figyeltél, első körben a Banggood-hoz fordultam. Semmi nem történt hetekig. Mit tehettem volna? Írjak minden nap egy ticketet, hátha valamelyikre hajlandóak válaszolni? Azért van a PP vásárlóvédelme, hogy ha baj van segítsen. Hidd el, én sem nyitok minden hülyeségért ügyet a PP-n, (ezért is van szükségem segítségre). Most sem érzem azt, hogy nem volt jogos. Ha ők nem segítenek, akkor a PP-nek kell. Rákérdeztem a címre a BG supportnál, kíváncsi vagyok most válaszolnak-e és ha igen, mikor.
-
Egy PayPal fiók tulajdonos több címet is megadhat,de céges eladóknál az adott cégbejegyzés szerinti címet kötelező megadni. A termékeket nem onnan postázzák, hanem a raktáraktból mert ott vannak, visszaküldeni sem a vezérigazgató irodájába kell. Helyileg sem egy helyütt vannak az egységeik.
Ez nem már nem tartozna a PayPal-ra, az időket figyelembe véve nem volt jogos dönteniük, hiába van az a 180 napos vásárlási védelem. Rendben megkapta vásárló és később, a használat közben romlott el. Nem is volt jogos feléjük fordulni.
Ez garanciás probléma és ekkor csak a BG jogosult a rendezésre az itt leírtak szerint, a visszaküldés postaköltsége sem jár a PayPal részéről. -
zsiz
őstag
Oké, írok nekik. De. Ha a reklamációra meg a PP case-re nem válaszoltak, majd erre fognak? Most már az idő is szorít, mert 18.-ig igazolni kell hogy visszaküldtem. Illetve ha nem jó a cím, akkor a PP miért adja meg hogy oda küldjem? És ha én elküldöm a megadott címre, papírral igazolni is tudom, akkor is én szív(hat)om meg a végén? Azért ez így nem túl vásárlóbarát. Na mindegy futok még egy kört a BG supportnál.
De mi van akkor ha ők meg más címet adnak meg? Ugye PP-re fel kell tölteni a papírt amit a postán adnak. Azon más cím lesz, mint amit a PP megadott visszapostázási címnek. Akkor akár bukhatom is a pénzt, mert nem arra a címre adtam fel amit megadtak?
Remélem a végén jól jövünk ki.. Aztán többet nem rendelek másnak, legalábbis nem ekkorra értékben. Köszönöm az eddigi segítségedet, még jelentkezem majd.
Közben látom szerkesztetted. Szeptember 27.-én rendeltem, október 24.-én érkezett meg. November-decemberben még működött a telefon, de január elején már nem (napra pontosan most nem tudom megmondani). Szóval bő két hónapot ment a telefon.
-
Nem értelek, egy dolog hogy te az gondolod hogy látják, ha a saját oldalukról nem reagáltak akkor szerinted 100% hogy ezeket figyeli valaki?
A PayPal-tól megkaptad a cégbejegyzés szerinti telephelyének címét, nem oda kell visszaküldeni mert eleve nem onnan küldték.
Javasoltam hogy egy pontos címet szerezz tőlük, (ezt ők is írják) mert a pénzedet csak akkor kapod meg ha ők ott átvették.
Ha nem érkezik meg mert útközben elveszik, ha nem sikerül nekik kézbesíteni, ha emiatt visszaküldik neked nem kapsz semmit sem.
Ragaszkodhatsz ahhoz hogy ők is látják, de ez nem fogja megelőzni a nem megfelelő címre való küldés miatti veszteséged és így veled is többen lesznek akik így jártak.
Ha szerencséd van akkor visszaérkeznek és nem fogják vámeljárás alá vonni a rossz telefonokat, mert az áfa kifizetését nem tudod igazolni semmivel sem, így kicsit késve, de beszedhetik.De lehet hogy jó a cím, de akkor sincs rá garanciád hogy tudni fogják mit is csináljanak vele, a BG szokott adni egy nyilvántartási számot a visszaküldött termékekhez.
De egyébként nem írtad hogy mennyi idő telt el az elromlás és a vásárlás közt, mert eddig azért olyan információm volt, hogy szerződési feltételek szerinti probléma rendezéssel nem volt a BG-vel gond.
-
zsiz
őstag
Na várjunk. Én írtam a BG supportnak, nem foglalkoztak velem. Aztán továbbmentem a PP-re és nyitottam egy ügyet, ott leírtam mi a bajom: rossz a telefon, írtam supportnak, de nem válaszolnak, visszaküldeném és refund.
Majd erre jött egy válasz (Paypal-en belül) a BG-től, hogy várjak, utána néznek és néhány napon belül válaszolnak. Vártam nem néhány napot, hanem kettő hetet, de semmit nem írtak.
Ezt megírtam a Paypal-en belül, hogy 3 napot kértek (ha jól emlékszem, de annyit vártam, hogy a konkrét szám most lényegtelen, mert biztosan letelt a kért idő) , de két hét után se hajlandóak intézkedni, a telefon meg továbbra is rossz. Megint vártam pár napot.Majd jött a levél, hogy továbbítsam az ügyet a Paypal-nek döntésre, különben lezárják. Claim, majd pár nap múlva jött a levél a Paypal-tól, hogy a javamra döntöttek, küldjem vissza a cuccot: [kép].
Ugyanezeket a leveleket a BG is megkapja, nem? Tehát tudniuk kell róla.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
Téged véd a vásárlói védelem nem őt. Nincs jelentősége.
-
DonThomasino
veterán
Védelem nél számít bármit is hogy az eladó fiók,
mikor lett regisztrálva?
Lenne egy külföldi vétel de az eladónak még nincs paypal fiókja,
én meg csak akkor megyek bele ha létrehoz egyet .(a védelem miatt)
-
Az a gond hogy ha nem tudnak róla akkor esetleg hiába küldöd vissza.
Ezt nem véletlenül írják:
Banggood General Item Return Policy
.......
Please contact us before returning a defective item, you will receive an e-mail containing the shipment date and other details of your order after it has been shipped.Mindenképp konzultálj velük mert az a cím nem biztos hogy az ahol fogadják a visszaküldött dolgokat.
-
válasz
kiscsiszu
üzenetére
Ennél a résznél a magyar nyelvű felület használata miatt nem jelenik meg a választó lista. Angol nyleven kell a regisztráció végigvinni az a megoldás. De ott a megoldás a (#35618)-ban. Szerinted minek írtam választ rá?
Még annyi segítség hogy az Összefoglalóban a regisztráció leírásban lévő linket használva angol lesz a felület. Persze a böngészőből a törölni kell a PayPal sütiket és a gyorsítótárat majd újraindítani mert az a maygar nyelvet jegyezte meg, mi után a PayPal-on angolra állítod a nyelvet.
De akkor írom az egyszerűbb lépéseket ezt a linket használod: https://www.paypal.com/signin?country.x=US&locale.x=en_US vagy ezt https://www.paypal.com/hu/webapps/mpp/home
lényeg az hogy angol legyen a felület. Az elsőnél a rgisztációs oldalon a z USA zászlót cseréld magyarra, de ott is akkor jó ha angol marad a felület nyelve -
zsiz
őstag
Sziasztok. Egy kis segítség kellene. A sztori: rendeltünk két telefont, az egyik kipurcant rövid időn belül, BG nem reagált a ticketre, tovább a Paypal-re, ott a reklamációt jogosnak ítélték, full refund.
Na most ott tartunk, hogy adtak egy címet, ahova vissza kell küldeni a cuccot. A komplett rendelést visszakérik, tehát mind a két telefont (kb 60 000 HUF).
Egyértelműen címkézze fel vagy jelezze más módon, hogy a csomag visszárut tartalmaz, mivel így elkerülheti a felesleges vám- és egyéb díjakat.
Itt mire gondolnak? EDM postával jött, tehát nem volt plusz költség. Nincs papír a vámolásról. akkor hogy kell jelezni, hogy visszáru?
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
Eddig vagon mindent vettem banggood-ról háztartási ollótól kezdve led lámpa rezgés csillapító gumi alátét és fülhallgató meg Xiaomi cuccok és sosem volt ilyen most meg ellenőrzik hát egyre komolyabb amit csinálnak... Persze máshol amit este vettem egyből ki is fizette csak a banggood felé van függőben
-
válasz
TeeJay
üzenetére
Mondanám hogy van ilyen kötelezettségük olyan törvények alapján ami PP-e és az ügyfélre is vonatkoznak, illetve a szerződési feltételek szerint is lehet ellenőrizni. Ha rendben van a dolog akkor teljesítik és nincs konkrét indoklási kötelezettségük
6.2 c.) Tranzakciók ellenőrzése. A PayPal ellenőrizheti a pénzfelvételi tranzakciókat a kockázatok mérséklése és/vagy a pénzmosás megelőzése érdekében, illetve annak céljából, hogy megállapítsa, hogy nem zajlik-e Korlátozott Tevékenység (lásd: 9. pont). Ezeket együttesen „Pénzfelvételi Kockázatoknak” nevezzük. Ha a PayPal Pénzfelvételi Kockázatokat azonosít, fenntartjuk a jogot az Ön által használt Fizetési Eszköz korlátozására és/vagy a Fizetési Megbízás elutasítására. Amikor pénzfelvétel elvégzésére utasít minket, jogunk van azt jövőbeli időpontban esedékes Fizetési Megbízásként kezelni, amelyet akkor teljesítünk (a 4.1. pontban lefektetett időtartamok betartásával), ha megállapítottuk, hogy nem áll fenn Pénzfelvételi Kockázat. Ha feloldjuk a korlátozást és/vagy úgy döntünk, hogy feldolgozzuk a pénzfelvételt, Ön elfogadja, hogy a Fizetési Megbízás dátuma a korlátozás feloldásának Munkanapja lesz.
10.2 A PayPal által foganatosítható lépések. Ha okunk van feltételezni, hogy Ön Korlátozott Tevékenységeket hajtott végre, akkor különféle lépéseket tehetünk, hogy megvédjük a PayPalt, a Felhasználót, a harmadik feleket vagy Önt a Visszafordításoktól, Visszaterhelésektől, Reklamációktól, díjaktól, büntetésektől, bírságoktól vagy bármilyen más követeléstől. Ezek a lépések többek között az alábbiakat foglalhatják magukba:
A PayPal bármikor, felelősségrevonhatóság nélkül felfüggesztheti, blokkolhatja, korlátozhatja, lezárhatja vagy megszüntetheti az Ön Fizetési Eszközéhez való hozzáférési jogát, illetve Számláját egy konkrét tranzakcióra vonatkozóan, vagy akár teljes egészében. Ennek keretében felfüggeszthetjük, blokkolhatjuk, korlátozhatjuk, lezárhatjuk vagy megszüntethetjük a Számlájához vagy a Szolgáltatásokhoz való hozzáférést (például korlátozhatjuk a rendelkezésre álló Fizetési Forrásokhoz való hozzáférést, a pénzküldési és pénzfelvételi funkciókat, illetve eltávolíthatjuk az Ön által megadott pénzügyi adatokat). Az ilyen jellegű felfüggesztésről vagy megszüntetésről általában előzetes értesítést biztosítunk, de amennyiben indokoltnak ítéljük (ha például Ön megszegi a jelen Szerződést, vagy biztonsági okokból indokoltnak látjuk), előzetes értesítés nélkül is jogunkban áll felfüggeszteni vagy megszüntetni a Fizetési Eszközhöz vagy a Számlához való hozzáférést;
............
Bármikor, bármilyen indoklással elutasíthatjuk bármely kifizetési tranzakciót. Ebben az esetben kizárólag az elutasítás tényét, indokát, valamint azt vagyunk kötelesek közölni, hogy Ön hogyan oldhatja meg a problémát, feltéve, hogy Ön ezt kéri tőlünk, ez lehetséges, és jogszabályba sem ütközik; -
válasz
darvinya
üzenetére
Ott a levelükben:
We prefer that you don't need to wait for an answer, so we’ve replied with this automatic message.
We hope you'll find your answer below. If we haven’t answered your question, please reply to this email and our team will answer you as soon as possible.Ezt a két lépcsős üzenetváltást (jön egy automata válasz és ha az nem segít akkor megismételve a leírt dolgot válaszolni rá) is többször írtam és az Összefoglaló Tippek rövidenben is írom, 5. Az Üzenetközpont (Message Center) elérése résznél
Erre legtöbbször jön egy e-mail az általános válaszokkal és utalás benne, hogy erre az e-mailre válaszul írjuk meg a problémát, ha nem találtunk megfelelő választ.
(I)If you'd like more information, simply reply to this email with as many details about your situation as possible.(/I)
Leírod ugyanazt vagy bővebben.
Ezután az üzenő falon keresztül megy az eszmecsere.
Kapsz e-mailt hogy van új üzenet, belépsz, az üzenőfalon megnézed és ott a reply-vel válaszolsz, ha kell. -
darvinya
titán
Erre az üzentemre:
Dear Customer Service.
January 29, 2019 UniCredit Bank Hungary Zrt Fehérvári út Bank branch (Fehérvári út 23., 1117 Budapest), HUF 5000 was paid.
Wrong transfer id 718743NMJBQHGC was entered.
My good transfer ID is 718743NMJBQHGHC, and this is my Paypal ID radvanyi…@….(teljes az email cím, csak itt nem írtam ki) to which it belongs.
Please post your amount to my account.
Or respond to a problem.best regards
Megjött a válaszuk, de ebből nem teljesen értem mit akarnak.
Dear,
Thanks for contacting us about your concerns. As a valued customer we want to help you make the most of your PayPal account. We prefer that you don't need to wait for an answer, so we’ve replied with this automatic message.
We hope you'll find your answer below. If we haven’t answered your question, please reply to this email and our team will answer you as soon as possible.
A. How do I withdraw money from my PayPal account?
B. Where is the refund I received?
C. Why couldn't I complete my payment?
D. Why is my Top Up not showing in my account?Yours Sincerely,
PayPalA. How do I withdraw money from my PayPal account?
To withdraw funds:
Log in to your account at https://www.paypal.com/
Click Withdraw under your PayPal balance.
Select a withdrawal method, then follow the instructions to complete your withdrawal.
Please note:You cannot cancel a request to withdraw money
Click Help at bottom of your PayPal account page and then Fees at the bottom of the next page to see if any withdrawal fees apply to your account.
To check the withdrawal timeframes, click Withdraw in your PayPal account.B. Where is the refund I received?
Money is refunded according to the funding source you used to complete your original payment. If you completed this payment with your card this would been refunded to your card. If you paid part of the amount with your PayPal balance, that part will be returned to your PayPal balance.
PayPal makes every effort to ensure that refunds to cards are processed in a timely manner. Most refunds will appear on your card account within 2-5 business days. Depending on how often your card issuer issues you a statement, it may take up to 30 days for you to see the refund reflected on your card balance. I recommend that you contact your card issuer after these 30 days to confirm that you have received your refund.
C. Why couldn't I complete my payment?
We regret the difficulty you have experienced when attempting to make a payment with your card. Often when you receive an error message saying your payment could not be completed, it is because your card issuer has denied the payment.
The only information that we receive is that your card provider has declined the use of this card with PayPal.
Here are some common reasons why a card issuer would decline a payment:
There could be a limit on your credit card that has been exceeded.
It's possible that the card issuer could be temporarily unavailable to answer the authorisation request we sent.
Your credit card company could be blocking this transaction for security reasons as it doesn't fit your regular spending patterns.
I'd encourage you to contact your credit card issuer and speak to someone who deals with online transactions to find out why this payment was denied. The general customer service at your bank may not be able to provide specific information on why a transaction was denied. You will need to contact the department in charge of online payments to obtain this information.You may be able to complete this payment after you have spoken to your card issuer and resolved the issue. Alternatively you can add another credit card to your PayPal account.
D. Why is my Top Up not showing in my account?
If you Topped Up more than 3 working days ago and the money is not showing in your PayPal balance, we possibly didn't receive all the required information from your bank.
Email us with the following details so that we can investigate the matter further.
Customer Reference ID:
Date of Transfer:
Amount and Currency of Transfer:
Last 4 digits of Bank Account Number:
Name of Banking Institution:
Name of the Bank Account Holder:We will use this information to find your Top Up funds and if possible, add them to your PayPal balance. If incorrect or incomplete information was provided to your bank at the time of topping up, the transfer may fail. If this happens, your funds will be returned to your bank account within 10 working days. We will contact you by email as soon as we have found your Top Up.
PayPal will not charge any fees for failed Top Ups, however bank fees may apply. In this case, contact your bank.
To help us complete your Top Up, we ask that you add your bank details to your PayPal account.
To add your bank account, follow these steps:
Go to www.paypal.com and log into your account.
Click Wallet near the top of the page.
Click Link a bank account.
Enter the requested information and then click Link bank account. -
TeeJay
félisten
valami új dolog az hogy banggood-on ha vásárolok akkor paypal fizetés esetén függőre teszi az állapotot?
"Törvényi előírás szerint bizonyos tranzakciókat alaposan át kell vizsgálnunk. A kifizetés az ellenőrzés ideje alatt függőben van."ez van megjegyzésnek
egy Xiaomi Mitu kocka játékot rendeltem
meg pár darab lézer pointert
máskor is rendeltem már és sosem volt ilyen
sőt most rendeltem máshonnan is és azt egyből teljesítette is csak a banggood rendelést teszi függőre
fura hmmm -
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Mivel vásároltam már tőlük és kértem törlést, nem igazán értem. Azt írtad hogy nem szállítják.
Ez van az oldalukon:
To cancel pending order.
Writer: hyan Date: 2011-01-28 16:45:45
Question:
Answer:
Welcome to TinyDeal,
If your order is still pending, you can cancel it by yourself in your order history.
My account--my order--order no.-- view details-- Cancel this pending order.
If your order is processing, please contact us as soon as possible. We will help you cancel it if the order hasn't been shipped yet.
But if your order has already been shipped out, we are unable to help you cancel it at all. When it comes to you, you don't sign it. It may be returned to us. But please tell us for that. If we can get it back, we will inform you via email and resend or refund for the case.
Hope your understanding.
Any questions please contact us by Customer Service Express: http://help.tinydeal.com/contact-us
Thanks! -
válasz
dzterra
üzenetére

Évek óta benne van, én csináltam. Ha nem látod és nem működnek a linkek akkor egy értelmesebb böngészőt kellene használni. Bár nekem mind a Firefox, Chrome, Opera, Edge és Internet Explorer alatt működik.Segítségül most csináltam egy videót.
-
válasz
enrike
üzenetére
Átverés, nem így működik a dolog. Először fizet a vevő, az a PayPal számlatörténetben bejövő pénzként megjelenik és azután postázod a terméket.
Adja meg a PayPal tranzakció azonosítót (Transaction ID) amely a fizetésre vonatkozik és így le tudod ellenőrizni a PayPal segítségével hogy miért is nem látod a pénzt. -
enrike
csendes tag
Sziasztok.
segítségre lenne szükségem.
Elakartam adni egy telót,külföldre,de nagyon gyanus lett a dolog.
Készítettem egy paypal számlát amit elküldtem neki,amit elméletileg kifizetett,csakhogy semilyen visszajelzést nem kaptam a paypaltól,hogy utaltak nekem.
viszont a spam mappában 3 üzenetem is volt :
az egyik ez:***AWAITING SHIPMENT RECEIPT FOR VERIFICATION***
Spam
x
service@pay-transfercash.comDear Hódosi attila, (kisbetű)
We are happy to inform you that our client (Francky levane) Has ordered us to transfer certain amount of money into your account and we want to inform you of the success of the transfer..In other for us to be able to credit your account with the money. All we will require from you is the shipment details ( Shipment tracking number receipt) for us to verify and immediately we have confirmed the shipment we will credit your account immediately.
Send us the Shipment Receipt for confirmation.
plusz piros keretbe foglalva ez.
Ez az üzenet veszélyesnek tűnik
Számos felhasználó adathalász jellegűként jelölte meg a hasonló üzeneteket, így előfordulhat, hogy az üzenet tartalma nem biztonságos.
Ne kattintson az üzenetben szereplő linkekre, ne töltse le az üzenet mellékleteit, illetve válaszában ne adjon meg személyes adatokat.persze még volt néhány levélváltás és utoljára ez:
a pénz még nem szerepel a paypal számláján. mivel még nem küldte a csomagkövető számot paypal-nek.
A PayPalnak szüksége van a csomagkövető számra, hogy ellenőrizze, és azonnal jóváírja a pénzét. mivel a fizetés már megtörtént, és a paypal már küldött egy megerősítő üzenetetaztán ez
We are contacting you regarding the transaction between you and francky levane We want to inform you that we still have your money with us in progress, and we are still expecting to receive the necessary shipment tracking number Information from you for complete verification. we will be obliged to contact the police if the package is not sent today.
what you have to do now is to go ahead and send the item so that you can receive your full amount into your Account instantly .the payment is made and money is not on the Buyers Account again still on pending to your PayPal Account ..gyanus nem?
-
válasz
dzterra
üzenetére
Fent középen Összefoglaló kinyitása, lemész az Összefoglalóban az aljáig, ott a link a
Tippek röviden Erre rákattintasz, ott lesznek a bejegyzések linkként, alul a Dokumentum feltöltési link linkre kattintasz. -
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Csak azt tudod töröltetni amit kifizettél.
A bolttól kéred a vásárlás törlését ezután ők visszautalják a pénzed. Olyat keress hogy cancel order -
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Elsőként a vásárlás törlése a Tinydealnél, ez még nem tartozik a PayPal disputehoz. Ha nem érkezne meg, vagy nem azt vagy nem olyan állapotban kapod meg ahogy hirdetve van akkor PayPal.
-
Vjankovics82
senior tag
Sziasztok!
Tinydealról rendeltem 1 hó 12-én sehol semmi fel se adták a termékeket! igérgetnek ez nincs raktáron az nincs!
2-3 nap fel adják de ez megy 3 hete! Vissza szeretném kapni a pénzt hogy kezdjek hozzá? Paypal dispute esetleg? -
Megint adathalászat erről az e-mail címről: feladó: "Service" <trykryar@server.eyesoftech.com>
Ez nem PayPal-tól jön.
-
válasz
vigyorgó
üzenetére
Az a hivatalos verzió. Annyit megtehetsz hogy egy Unicredit bankfiókban pénztári befizetéssel, utalással tetetsz pénzt a megadott bankszámlára, úgy hogy a pénztárosnak a lelkére kötöd hogy a közlemény rovatba csak a transfer id kerüljön. Ez 2-5 napos átfutású.
Annyi a hátrány ha valamiért nem sikerül a lekönyvelés és a pénzt a banknak visszaküldik nem igazán tudnak értesíteni.
Más bank esetén ez pénzbe kerül és a rendszer nem szokta fogadni.Legegyszerűbb feltöltés ha megkérsz az ismeretségi körödből valaki másik PayPal-ost hogy küldjön neked pénzt.
A legegyszerűbb és pénzkímélő módszer ha adsz hozzá bankkártyát és az a banki devizaváltásra állítva lesz a pénz forrásod. Így nem kell töltögetni az egyenleget.
Ha az egyenleg lesz a pénzforrás, akkor csak a PayPal devizaváltási árfolyam áll rendelkezésre, az adott devizától függően egy egységre akár 9-15 Ft-al több mint a banki kártyás deviza árfolyam.Ha új PayPal-os vagy, akkor javaslom hogy nézz be az Összefoglalóba találsz hasznos információkat.
Elsőként javaslom megfontolásra: 2. PayPal fiók belépési védelmének módszere
Ha az egyenleg marad a fizetési forrásod akkor: 10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás
Ha mégis adnál hozzá kártyát akkor a 3. és 4. pont. -
vigyorgó
tag
Üdv!
Ha bemegyek a bankba van valami lehetőség PayPal-ra feltölteni saját bankszámla nélkül is? -
válasz
usr018
üzenetére
Az az egyenleg kell hogy az elsődleges legyen amin van a pénz.
99$-hoz 90.44 EUR kell, kevés a pénz.
Ha viszont előtte az egyenlegek közt átkonvertálod az €-t $-ra, akkor a 99 $-hoz elegendő 84.27 €.
A jelenlegi 89,79 €-od az úgy 105 $-t ér.Az Összefoglaló, 10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás segíthet.
-
usr018
csendes tag
Udv.
Tudja valaki miert nem tudok fizetni/99USD/PayPalon, pedig van rajta love.Azt keri hogy adjak meg kartyat.Eddig sem volt kartyam, meg is mukodott.Ra kattintok a "SEND PAYMENT"-re, de a SEND PAYMENT NOW-ra nem lehet kattintani.Csak a "Please add a funding source"-ra lehet, de itt azt keri valasszak kartyat.Szetbasz az ideg! -
válasz
dzterra
üzenetére
Ahol az üzenetük olvasható hogy a limitálás feloldásához szükséges lépésekhez mik kellenek szoktak feltöltési linket adni.
Ha nem lenne akkor az Összefoglaló, Tippek röviden, 2. PayPal direkt elérési linkek, ha a hagyományos oldalnál nem tudod elérni, nem megy az adott résznél a módosítás. van egy gyors link a dokumentum feltöltési oldalhoz a Dokumentum feltöltési link ennél a Photo ID a személyigazolvány legyen, én a két oldalt egy képre teszem
A lakcím igazolás és más ilyenek Other választva, de a Description-hoz oda írni hogy mit igazol, a lakcímkártya "ismeretlen" számukra ezért oda mindenképp kell a magyarázat.
Kiválasztod a fájlt, jelölöd hogy mi, írod a magyarázatot, azután Attach file, ha hozzáadtad mind akkor meg a Send files.
De a magyar nyelvű felületen nem minden látszik, lehet hogy ott az link a neked ment üzenetnél. -
dzterra
újonc
Köszönöm.Bankkártya és szla van hozzárendelve.Eddig működött normálisan,igaz már egy ideje rá sem néztem,simán át tudtam küldeni a bankszámlámra ez előtt.
Most viszont nincsenek meg a pipák..
Lefotóztam az adataimat ,de nem tudom feltölteni,bemásolni.
Ezt hogy kellene csinálnom?Tudom buta kérdések,de most már kezd idegelni. -
Nem történt semmi, hiszen nem küldted el.
Nem igazán tud mit kezdni a neveddel és az e-mail címmel. Ezt azért kérik, hogy csinálnak egy kamu PayPal fizetési igazolást amire ezeket is ráírják mint ha valós lenne és adnak valami magyarázatot hogy miért nem látod az bejövő tételként a pénzt.Többször előkerül itt a dolog, ha a Jófogáson egy külföldi aki nem is tud magyarul meg akar venni valamit, úgy hogy a szállítást is ő intézi és PayPal-on akar fizetni és tőled kér +adatokat az jó eséllyel csalás.
Ilyen megkeresésre mivel te tudsz neki pénzbekérőt küldeni, adja meg ő az adatait (név, cím, telefonszám, e-mail cím) és majd te küldöd a számlát. Ha nem kapsz tőle adatot akkor annyi. -
Veron
addikt
Nagy baromságot csináltam.
El szerettem volna adni valamit jofogas.hun, a fizetés PayPalon ment volna. Megadtam a nevem és a PP címet -ami a mailcímem is-, és ezután derült ki, hogy csalóval van dolgom. A csomagot nem küldtem el természetesen.
Mit kell tennem most és mi a legrosszabb, amire készülnöm kell?
Kösz előre is! -
germinator66
aktív tag
Ezt kérték, és mivel én nem akartam ehhez hozzájárulni, a Not now-ra kattintottam, erre simán beléptetett. Nem fizettem mostanában, tehát én ezt továbbra is egy erős bug-nak gondolom. Megjegyzem, utána megpróbáltam újra "konfirmálni" a számot, de ugyancsak nem kaptam SMS-t. Lehet, hogy ezen alrendszerükkel volt valami.
Az egyértelműség kedvéért: én régóta SMS belépéssel használom, tehát már volt megadva szám, de valamiért (új) megerősítést kért, amit viszont simán ki lehetett kerülni.
-
válasz
kiszi07
üzenetére
Ez nem egészen PayPal téma, ezért lett off topic
Kérd a vásárlás törlését, mivel az utólagosan megadott +szállítási költség a szerződési feltételek megsértése.
És nem tudod kötelezni hogy elküldje. Pedig az lenne a tisztességes.
A vásárlásnál More actions, Contact seller, Request to cancel this orderA banki utalás visszafordulása akár 1 hét is lehet, mert csak a megérkezőt tudja visszautaltatni.
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok, vásároltam volna egy tárgyat az ebayen 150e Ft-ért. A vásárlás után 5 percel kaptam az eladótól egy levelet, hogy ő nem postázza nekem ki nekem a hirdetésben megadott összegért. (40 font) Ezt megteheti? Erre írja, hogy 150 fontért kiküldi. Na mondom akkor minek tünteti fel, hogy annyiért vállalja és így mondta, hogy elküldi a pénzemet vissza, ennek mi a menete? Kaptam emailben egy levelet, de sehol sincs a pénz...
-
válasz
germinator66
üzenetére
Érdekes, ilyennel én nem találkoztam. Nálam nincs változás, a szokásos sms téma, de a Mobile confirmed már rég beállítva a marketinges és kapcsolattartási dolgokhoz. Esetleg nem azt kérték? Erről nem tudok képet adni.
De azután a pipák így néztek ki, az új az utolsó volt, a Mobile confirmed:Vagy nem ez volt? Ha megadod előtte az e-mail címet és a jelszót akkor persze belép.
Vagy ha előtte fizettél valahol akkor némelyik fizetési kliens nem bontja azonnal a PayPal kapcsolatot, nem lép ki és egy PayPal linkkel újból előjön a PP oldala mivel élő a kapcsolat.
-
válasz
e54barna
üzenetére
Nem egészen értem amit írsz, a kutya az aranyos, de ez egy Paypal témájú szakmai topik, nem pedig kutyás vagy képmegosztó.
Ha adtál hozzá kártyát csak az éves 800000 Ft-os limit van. Ha a személyazonosságot is leigazolod, akkor semennyi a limit.
Ilyen hogy elavult a számla nem létezik, van a magán számla és van az üzleti ezek nem elavultak annak ellenére hogy kezdetektől léteznek.Az Üzenetközponton keresztül tudsz nekik írni. Az Összefoglalóban leírva a módja. Csak tudnod kell, hogy mihez kell segítség.
ID szám, nem tudom mire gondolsz. A pénz visszavonást sem értem.
-
germinator66
aktív tag
Hoppá, egy érdekes bug-ba futottam bele nemrég: belépéskor a szokásos SMS kód kiküldés helyett kérte a rendszer, hogy frissítsem (erősítsem meg) a számot, rákkattintottam a "not now"-ra, erre simán belépett a fiókba, SMS-kód nélkül!
-
e54barna
újonc
Üdv.:
Kérdésem lenne,hogy lehet a PayPalon a limiteket megemelni ,mivel nem engedi,hogy elavult verzió a számlám.Már kapcsolatba léptem volna velük,de nem válaszolnak.Nekem ,még nincs ID számom.A kártyám is ami hozzá van kötve maestro.Nem tudok pénzt visszavonni ,mi itt a megoldás?Van P*P* kódom de nem sokat érek el vele.Valakinek volt már ilyen?
-
LuckyL
őstag
nem illik kérdésre kérdéssel válaszolni, de ezeket tedd fel magadnak
1, szerinted attól hogy magyar ember nyit paypal számlát, a paypalra is magyar törvények vonatkoznak?
2, ha te egy svájci bankban nyitsz számlát, akkor a magyar vagy a svájci törvények vonatkoznak a bankra?
3, belegondoltál abba, hogy hány 300 ezer ft feletti tranzakció van egy nap? Hány tízezer ember kellene ahhoz hogy minden tranzakciót manuálisan engedélyezzen valaki? -
válasz
LuckyL
üzenetére
Tehát szerinted nincs semmi 300000 Ft-hoz köthető szabályozás?
Az, hogy igazolni kell magad ilyen összegnél, amelynél még fel is jegyzik a megbízás adatait, az nem olvasható a 2017. évi LIII. törvényben?
Az sem, ha valami nem stimmel az ilyen összegű pénzmozgásnál akkor nem kell az ezzel foglalkozó felügyeletnek bejelenteni, aki megakadályozhatja ezt a pénz mozgást?
Ha nem akadályozza meg, az pedig nem azt jelenti, hogy jóváhagyja?Én ezeket olvasom a leírt betűkből, a törvényből vettem az információkat, mert ugye ezt kérdezted eredetileg.
De akkor pontosítom a mondatomat:
Itt jön még képbe az, hogy magyar-e a fiók, mivel a pénzmosási törvény nem csak az ügyfél azonosítást, de a 300000 Ft összegű pénzmozgást is feljegyzik és ha valami problémát látnak, akkor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogszabályban meghatározott szervezeti egysége felé ezt jelzik és az ő döntésük alapján teljesítik vagy megtagadják az utalást. -
válasz
LuckyL
üzenetére
Én máshogy olvasom az átvilágítási mechanizmus működését, van egy folyamat, a 34. § és a 35. § nem tudom máshogy olvasni, csak valami engedélyezésről írnak, de mondom nem vita téma itt. De akkor rossz az értelmezésem, de maradok annál.
Az automatikus adatcsere törvény az összes EU-ban bejegyzett pénzügyi tevékenységet folytatókra vonatkozik, így a PayPal-ra is.
Nem tőlem az idézet:
A virtuális számlák, pénztárcák és más pénzügyi szolgáltatók sem kivételek – írja a Crystal Worldwide az elemzésében. Ha a pénzügyi szolgáltató olyan országban van bejegyezve, amelyik tagja az automatikus adatcseréről szóló egyezménynek, akkor jelentenie kell.
A Paypal európai központja Luxemburgban van, amely már az első körben csatlakozik az adatküldő országokhoz. -
LuckyL
őstag
nem zavar, látszik hogy jószándékú vagy, segítessz itt a topikban, csak rámutattam, hogy tévesek az értesüléseid ezesetben, kár ezen megsértődni
a 300 ezer ft os szabály, amit írtál arra vonatkozik, hogy azonosítani kell az ügyfelet, nem lehet anonim módon nyújtani neki a szolgáltatásokat
semmiféle nav felé jelentési kötelezettségről, pláne jóváhagyásról nem beszél
nem utalsósorban pedig a paypal nem magyar szervezet, így élből nem is vonatkozik rá ez a szabálysemmit sem kell igazolnod felém, válaszolnod sem kell, ha nem akarsz
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Kötekedésnek veszem a megjegyzésed. A törvényekre való hivatkozást nem kell igazolnom neked.
Lényegében két törvény vonatkozik a magyar PayPal számlatulajdonosokraEsetleg tanulmányozd a 2017. évi LIII. törvény a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról 6. § (1) d pont
6. § (1) A szolgáltató az ügyfél-átvilágítást köteles alkalmazni
d) háromszázezer forintot meghaladó összegű, a Rendelet 3. cikk 9. pontjában meghatározott pénzátutalásnak minősülő ügyleti megbízás teljesítésekor;
Az adatokat jegyezniük, őrizniük kell, központi nyilvántartás felé leadni, kockázatelemzést végezni stb. És van egy pénzügyi információs egység nevű dolog ami NAV-hoz kapcsolódik. Az hogy miként végzik a konkrét átvilágítási dolgokat a törvény alapján történt belső szabályozás.
Minek kellene jelezni ha úgyis rábólintanak? Illetve ha nem történik meg az valamelyik átvilágítás akor miért kell a pénzmozgást megtagadni? Valami engedélyezés csak van ezek szerint?34. § (1) A szolgáltató felfüggeszti az ügylet teljesítését, ha az ügylettel kapcsolatban olyan bejelentés alapjául szolgáló adat, tény, körülmény merül fel, amely ellenőrzéséhez a szolgáltató a pénzügyi információs egység azonnali intézkedését látja szükségesnek. A szolgáltató ebben az esetben haladéktalanul köteles bejelentést tenni a pénzügyi információs egységnek annak érdekében, hogy az a bejelentés megalapozottságát ellenőrizhesse.
35. § (1) A szolgáltató felfüggeszti a pénzügyi információs egység rendelkezésének megfelelően az ügyletek végrehajtását, ha a pénzügyi információs egység az ügylettel kapcsolatban vagy a szolgáltató ügyfelével összefüggésben bejelentés alapjául szolgáló adatról, tényről, körülményről írásban értesíti a szolgáltatót.
(2) A pénzügyi információs egység a 34. § (1) bekezdés szerinti bejelentés megtétele, valamint az (1) bekezdés szerinti értesítés napját követő négy munkanapon belül megvizsgálja a felfüggesztéssel kapcsolatos bejelentés alapjául szolgáló adatot, tényt, körülményt, illetve a 48. § (1) bekezdésében meghatározott információtovábbítás szükségességét.
(3) A pénzügyi információs egység jogosult a (2) bekezdésben meghatározott vizsgálatát egy alkalommal további három munkanappal meghosszabbítani, amennyiben az a 48. § (1) bekezdésében meghatározott információtovábbításhoz szükséges.
(4) A pénzügyi információs egység a (2) bekezdésben meghatározott határidőn belül írásban értesíti a szolgáltatót, ha
a) a (3) bekezdés alapján a vizsgálatot meghosszabbítja,
b) az ügylet a pénzügyi információs egység vizsgálata befejezése előtt is teljesíthető.A másik törvény meg az automatikus adatcsere törvény. Mivel EU-s a PayPal tőlük ide Mo-ra jelentési kötelezettségük van a számláról.
Lehet hogy rosszul értelmezem, vagy nem tartják be ezeket sem ami viszont nem az én hibám.
Nem igazán akarok vitát nyitni a dologban. Ha zavar a mondatom hagyd figyelmen kívül.
-
darvinya
titán
Mennyi idő alatt kötelesek válaszol üzenetemre?
-
LuckyL
őstag
Itt jön még képbe az hogy magyar-e a fiók, mivel a pénzmosási törvény nem csak az ügyfél azonosítást, de a 300000 Ft összegű pénz mozgás NAV felé történő bejelentését és jóváhagyását is előírja.
erre kiváncsi lennék, hogy honnan vettél iylen információt (nem akarom azt mondani, hogy biztos hogy nincs ilyen, de ha szerinted van, akkor kérlek ezt forrással igazold)
főleg a jóváhagyás az, ami teljesen kizárt, de gyakorlatilag a bejelntésben is biztos vagyok, hogy nincs ilyen kötelezettség (bankonál is 2 millió ft fölött van és készpénzre vonatkozik(#35803) dzterra
nem írtad le a körülményeket, de arra tippelek, hogy kaptál egy nagy összegű fizetést, és megpróbáltad egyből kiutalni bankszámlára, ami 100% limitálással jár paypalnál gyakorlatilag
adatok kitakarásával másold be, hogy miylen információkat kértek, segítek ha tudok -
válasz
dzterra
üzenetére
Milyen a regisztrációd? Magyar vagy más?
Általánosságban.
Mivel a pénzforgalmi korlát 2500 € az van túllépve. Ha van bankkártya hozzárendelve akkor ez a korlát már nincs. Viszont van egy másik feltétel, a személyazonosság igazolása. Be kell küldeni nekik a személyi okmányod másolatát, a lakcímed igazolását, a bankkártya és bankszámla tulajdonlás jogosultságát.
Itt jön még képbe az hogy magyar-e a fiók, mivel a pénzmosási törvény nem csak az ügyfél azonosítást, de a 300000 Ft összegű pénz mozgás NAV felé történő bejelentését és jóváhagyását is előírja.
Ahhoz hogy normálisan tudd magad igazolni és magyar nyelven használod, vissza kell a PayPal felületet állítanod angol nyelvűre, mert néha az okmány feltöltés és még néhány dolog nem működik a magyarított oldalakon.Szerintem a személyazonosság ellenőrzését kérik.
Ha ez meg van akkor bankkártyát ás bankszámlát is kellene hozzáadni és azután foglalkozni a pénzzel, a felvételt azt nem egészen értem, a PayPal-on nincs ilyen lehetőség. -
dzterra
újonc
Üdv! Új vagyok itt.
Kérdésem lenne.
PP számlámon 2600 Eur.de nem férek hozzá, nem enged felvenni,sem vásárolni.Csomó mindent próbáltam.de nem kapom meg a pipákat,most jött mail,h jelentkezzem be az üzenő kp.-ba,de nem tudok semmit tenni,nem irja h.mi a baj.
Mit tehetek?
Köszönöm. -
Elar
senior tag
Sziasztok
Létezik (létezik, mert ezt tapasztaltam), hogy két bank Mastercardjánál 5-6Ft különbség van az euró váltásánál?
Gránit - Unicredit
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Update 12.29. 13:00 - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- PNY XLR8 CS3140 M.2 NVMe 4.Gen 1TB SSD
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Eddig is így volt, évek óta, ez nem újdonság.

2-3 nap fel adják de ez megy 3 hete! Vissza szeretném kapni a pénzt hogy kezdjek hozzá? Paypal dispute esetleg?