Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LuckyL
őstag
utald ki egy rendes magyar bankszámlára onnan meg beutalod ingyen wisera ha normális számlacsomagod van, ott meg már wise árfolyamon váltassz eur-ra
euronként spórolsz kb 18-19 ft-ot a paypal szar árfolyamhoz képest
most emiatt a gond miatt nyitottam egyet khb-nál, minimális feltételek teljesülése esetén gyakorlatilag inygen van a számlaHa forintban nem tudom kiutalni akkor szerinted mire megyek vele? Nézegessem?
amikor ilyet írsz nem tudom eldönteni, hogy teszed-e direkt a hülyét, vagy... -
LuckyL
őstag
De közben rájöttem nincs értelme a forint kiutaláson agyalni, átváltom €-ra és a Xoom-al elutalom a Wise € számlámra, minimális a díja és lesz hozzáférhető € pénzem.
uramatyám ezt le tudtad írni csuklás nélkül?

400 ft ért adja az eurot most a paypal, hogy 379 az árfolyam baszod
-
LuckyL
őstag
rosszul tudod sajnos, ismét ki kell javítsalak
kötelező magyar bankszámlát bejegyezni a cégkivonatra
a wise nem magyar bankszámla, nem jegyzik be
és ezért a cégbíróság jár el, és bírságol
ide nem teszem ki, de ha privátban írsz szívesen mutatok végzést, és ügyvédi állasfoglalást a dologbansajnos a másik dologban is ki kell javítsalak, ha rákattintasz a számlára, ott az iban formátum, így is használható, BE vel kezdődik
nem tudom eddig miért utalták, csak feltételezéseim vannak
-
LuckyL
őstag
na kiváncsi vagyok, mit mondd erre Rick4 a troll
egyébként IBAN formátumban a wisos számlának BE-vel (belgium) kezdődik a kódja, emiatt bizonyos webshopoknak card payment processing-et végző külföldi cégek sem fogadják el forint fizetések átutalásához
illetve bár használni lehet, de kizárólagos céges számlának sem felel meg, ahogy észleli a cégbíróság, hogy nincs magyar számla, egyből küldi a levelet és ha nem nyitsz magyar banknál akkor a büntetést is
-
LuckyL
őstag
Biztos nem megy tobb devizaban oda vissza paypalrol mar itt bukik amit irsz

Refund kartyas vasarlasnal van..
Kevered kavarod a dolgokat nagyon ugy tunikna de csak hogy ne vegyem át ezt a bugyuta stílust amit csinálsz, egyszerű kérdést teszek fel:
Az elmult 1-2 napban utaltál ki forintot wise számlára a paypalról és neked működött?
Nem 2 hete, nem 2 hónapja, hanem 1-2 napon belülez a beszélgetés tárgya, nem az hogy mi más működik, azt én is tudom, kb kezdetektől használom a wiset, nincs szükségem oktatásra
-
LuckyL
őstag
nem tudom milyen egyenlegfelöltési számláról beszélsz, szerintem 7-8 éve nincs oylan már, vagy én nem értem mit akarsz mondani
az mnb nem felügyeli a külföldi szolgáltatókat, itt egy részletesebb cikk számodra:
szerk: nem tudom fenn áll-e még a probléma, tavaly khb bankból nem tudott valaki utalni a wisomra, egyszerűen nem engedte a rendszer
-
LuckyL
őstag
nem paypal specifikus csak ez a dolog
sok cég, egyetemek stb vannak akik nem tudnak valamiért utalni a wise számlára
nem hiszem hogy minden esetben önkényes lenne a dolog, valamiféle automatizált utalási rendszert sejtek a háttérben, amelyiknek nem tetszik hogy a számla "külföldi"
mert jogilag hiába csatlakozik a giro-hoz, mégis külföldi a bank
csak hát a paypal eddig nem csinálta ezt, ezért bosszanto -
LuckyL
őstag
hogy érted hogy más lett a számlaszám?
mindig ugyanaz volt a wise számlaszámom, és idáig működött is rá a kiutalás
sima forint számla, amit adnak
xoom jó lenne, de sajnos business fiókom van ott nem használható
ráadásul amugy sem nagyon akarnék paypal árfolyamon bármit is váltani érthető okokból
-
LuckyL
őstag
sziasztok!
nektek mukodik a wise-ra (magyar számla) kiutalás paypalról?
nekem évekig ment, aztán most elutasítja, hogy nem jó a számla, változott valami? -
LuckyL
őstag
válasz
üzenetére
bankkártya panaszt kell benyújtanod a bankodhoz és vissza fogod kapni a pénzed, ha a paypal magától nem adja vissza (lehet hogy feljelentést is kell majd tenned)
továbbá nem ártana az eszközt amiről hozzférsz az accountokhoz vírusellenőrizni, de ha telefonról van szó leginkább gyári állapotba visszaállítani és minden jelszót megváltoztatni
ugyanis nekem teljesen egyértelmű a lerásból hogy hackelés áldozatává váltatok
(jobban meg kéne nézni milyen appokat szedtek le oylan telefonról, ahol internetbankoltok és bankkártyát használtok) -
LuckyL
őstag
ne viccelj már, véded a védhetetlent, mint valami dohányipari megbízott
természetesen becsapja a figyelmetleneket, de ez a srác előbb kérdezett szerencséjére, ezért jól járt
pp 11 ft al adja drágábban az aurot a középrfolyamhoz képest az otp meg 3-al
végülis igaz, nem 5x a különbség csak szűk 4
-
LuckyL
őstag
mert nem a paypal accountoddal fizettél, hanem a kártyáddal, csak minden vásárlás előtt át kell állítani hogy ne a pp végezze a konverziót, te meg nem figyeltél, ezért levettek mint a leninképet
nem feltétlenül a te hibád a dolog, direkt van így megcsinálva, erre mennek rá
jogosan vagy dühös, de tény hogyha odafigyelsz akkor elkerülhető a dolog -
LuckyL
őstag
de elnézted
direkt így csinálja a checkoutot a paypal/ebay, hogy aki nem figyelmes elnézze és lerántsa a devizakonverzóval
ez az üzleti modell, gondolom dollármilliókat hoz nekik havi szinten
szerk: nyugaton sok helyen pos fizetésnél is ez van, ha látja hogy nem helyi a kártyád, akkor egyből nagy kegyesen felajánlja hogy helyi devizában terhel, amivel levesznek pár százalékkal
egy rossz gombonyomás és bukó van -
LuckyL
őstag
pedig ha ezt kéri a cég, akkor nyílván elég neki, az hogy magyar szabályok alapján (vagy szerinted) mi az "életszerű" az nem számít más országban, plána nem jelenti azt hogy jogszerűtlen lenne
az hogy az invoice magyar fordítása számla, az nem jelenti azt hogy ez egy magyar szabályok szerinti számla
ha a cégnek elég a paypal invoice akkor kár ezért céget alapítani, egyszerűen befizetheti majd az szja-t a bevétel után és kalap kabát -
LuckyL
őstag
NINCS semmiylen védelmed digitális termék eladásakor
még a nagy cégeknek (blizzard, steam stb.) sincsen, csak ők ki tudják azzal védeni hogy a vevő fiókjáról törlik a terméket ha dispute van.
te viszont semmit sem tehetszIstenm ments hogy csalásba kezdj, csak azt mondom a digitális paypal biznisz iylen, ez van
-
-
LuckyL
őstag
nem nagy dilemma, mert ha kiderül hogy kétszer szedted vissza a pénzt és nem szóltál akkor csalást követsz el, ami bűncselekmény
egyébként is kár volt ügyet csinálni a rendőrségen, amíg a paypal ügy nem zárult leÚj Válasz 2019-10-08 17:48:20 (#37852) GAbre
benne van a felhasználási feltételekben pedig
mit adtál el? -
LuckyL
őstag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
meg fogod találni szerintem, durva hiba lenne, kizártnak tartom
esetleg nincs másik kártyád csatolva régebbről? -
-
LuckyL
őstag
értem a szabályt, de mégis ha beteszi a vevő a panaszt és annyit odaböfög, item not received, akkor tőled tracking numbert fog kérni a pp
felhívod telefonon őket, mert jobbat nem tudsz, nagyon megértőek lesznek aztán visszadják a vevőnek a pénzt és írnak neked hogy bocs, de nincs seller protection, nem tudják ellenőrizni hogy megtörtént a tranzakciósajnos nekem ez a tapasztalatom, sokszor vesztettem már, pedig nem ijedek meg egy kis telefonálgatástól, utánajárástól
-
LuckyL
őstag
nem lehet a banki átutalást vissza szedetni
bűncselekmény gyanúja esetén zárolhatnak egy számlát, de az nem jelenti a pénz visszaszedését, főleg 15 ezer ft esetén teljesen kizárt ilyesmiés nincs eladó védelem virtuális termékek esetén tudomásom szerint és ezt egy gyors google keresés is megerősítette
(#37386) Ryder1
ha friss a fiókod nem fogod tudni kiutalni, ha pedig régi, akkor szerintem kár elveszteni 15 ezer ft miatt
inkább kérj utalást
(megjegyzem ha ennyire félsz hogy be leszel csapva, akkor jó eséllyel úgy is lesz, feltételezem gyanús a vevő) -
LuckyL
őstag
válasz
Ryder1
üzenetére
nagyon könnyedén visszaszerezheti, kivéve ha family and friends paymentként kéred, de akkor is indíthat panaszt a bankjánál, ha ennyire elszánt a 15 ezer ft miatt.
szóval úgy fogalmaznék, hogyha ismeri a rendszer működését és csalni akar ilyen piti összegért, akkor 99% hogy vissza tudja szedni a pénzét tőled -
-
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
nem okozhat kárt, mivel emiatt nem akadhat meg utalás
ha akarná se tudná ellenőrizni a paypal a nevetés igenis van köze, mert ezzel vezeted félre a kérdezőt, holott, kizárt hogy ez lenne az oka a sikertelen utalásnak
attól, hogy nincs jobb ötleted, ez biztosan nem okoz problémát
mondom ezt 10+ év aktív paypal használat után -
LuckyL
őstag
válasz
szigpet8283
üzenetére
angol van csak, angolul kell velük beszélni
-
LuckyL
őstag
válasz
szigpet8283
üzenetére
óóó, a paypalnál nem kapkodnak a dokumentumok feldolgozásával

ha gyors eredményt akarsz, akkor hívd fel őket telefononon, azt preferálják, akkor jó eséllyel megoldják fél óra alatt -
LuckyL
őstag
A bankkártya teljes adatsor szám, név, dátum és cvv kód nélkül nem használhatja más sem.
A szám, a lejárat elég a használathoz, nem mindenhol kérik a cvv kódot sem.
Ahol kérik, ott kell az is (ez elsősorban nem a vevő biztonságát, hanme az eladóét szolgálja). A név teljesen irreleváns, senki sem ellenőrzi.
Van oylan ország, hol működik az AVS címellenőrző rendszer, ott ez egy plusz biztonságot ad, nálunk nincs egyelőre. -
LuckyL
őstag
válasz
Csörsz
üzenetére
a bank márpedig nem lehet elutasító, bankkártya panaszt kell benyújtani és visszajár neked a pénz
az más kérdés hogy iygekszenek lebeszélni, hiszen munka nekik
rendőrségi feljelentést kérhetnek, akkor azt meg kell tenned
én otps vagyok, itt lehet emailben is, be sem kell menni a fiókba, megy mint a karikacsapása fiókodat pedig nem feltörték hanem
1, vírusos a géped
2, máshol is ezt a jelszót használod és a kínai weboldal tulajdonosok eladják -
-
LuckyL
őstag
megnéztem és tényleg nagyon furcsa, még nem láttam ilyet
rákerestem googleben és azt látom, hogy az lehet az oka hogy a seller banki átutalással finanszírozza a refundot és ennek van átfutási ideje
kérdésem az lenne hogy a paypal case bezárult vagy az még nyitva van?
ha még nyitva van semmiképpen se zárd be amíg meg nem kaptad a refundot, mert utána nem fogsz tudni reklamálni már paypalon keresztülforrás:
[link] -
-
LuckyL
őstag
válasz
Head88
üzenetére
és ebayen elfogadtad a vásárlástól elállást case-t amit nyitott az eladó?
én ha valakinek visszatérítést küldök, úgy működik hogy nyitok ebayen egy ügyet hogy törlésre kerül a vásárlás, és amikor azt elfogadja a vevő, akkor automatiksuan visszakapja a pénzét a paypaltól én pedig visszakapom az ebay és a paypal fee-ket -
LuckyL
őstag
ha nem válaszolnak, vágd be a disputeot paypalon, utána akár mehet is egyből a claim, vissza fogod kapni a pénzedet..vagy önként visszaküldik, vagy majd a pp kárpótol
(el ne kezdj mindenféle szerződési feltételekket bogarászni, ez valamiért Vnek a hóbortja, hogy ez javasolja)
-
LuckyL
őstag
Kérlek mielőtt biztosan állítassz valamit, tájkozódj.
Kérdezd meg egy rendőr vagy ügyvéd ismerősödet.
Ez NEM csalás.elmagyarázom:
Megvett egy hibás dolgot, akitől megvette annak a pénzt vissza kell adni, ha nem teszi meg, nálunk az a megoldás hogy feljelentés a rendőrségen csalás miatt.
csalás akkor lenne, ha az eladó elismerné, hogy tudott róla hogy a dolog rossz és így adta el! -ezt kb lehetetlen bizonyítani, hiszen elég annyit mondania hogy tudomása szerint jól működött
ha pedig nem így volt, akkor ez egy sima polgárjogi követelés -
LuckyL
őstag
válasz
dlaccc
üzenetére
nem ismerem az angol rendőrség ténykedését, de itthon ha iylen történne és feljelentést tennél azonnal elutasítanák, mert nem történt bűncselekmény
esetleg polgári út, de ez (főleg ott angliában) nagyon piti összeg, lehet jobban jársz ha továbblépsz
ha mégsem, akkor small claims court, talán így hívják ahol az ilyeneket lehet intézni -
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okos Otthon / Smart Home
- E-book olvasók
- Metal topik
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Microsoft Office és Office 365 topic
- További aktív témák...
- VICC ÁR! Dell Precision 7530 - Xeon E2186M (i9-8950HK++) / 32GB RAM 512GB SSD Quadro P2000
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest