Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Sziasztok!
Szűk 10 év után ma egy olyan PayPal üzenet fogadott ami elgondolkodtatóan hatott rám.
A Szerencsejáték Zrt https://bet.szerencsejatek.hu/mobil/feltoltes/paypal#/ oldalán a netes egyenleg feltöltése során a PayPal fizetési lehetőséget választva a PayPal SMS jelszó megadása után kért egy a kártyához tartozó 3 számból álló kódot.Namátmost ilyet sose láttam, akár a CVV kódot szeretné a PayPal, akár a kártya utolsó 3 számjegyét. Miért kéne ez nekik? Hisz a kártyát nyáron cseréltem. Azóta jópár vásárlást sikerrel követtem el ezzel a kártyával a PayPal segedelmével.
Ez normális, vagy valami vicces kód be lett szúrva az oldal/fizetés kodjába?
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
-
Topikgazda
válasz Fityusz #35493 üzenetére
A bankján keresztül visszaszerezhető, mivel az ilyen visszaélés törlése csak a fiókba belépve kezdeményezhető, amit nem tud elérni.
Hiába regisztrált újból, a kettőt nem fogják összekötni. Kell nekik írni egy e-mailt hogy mi történt és akkor ők is jelzik a banknak hogy kérje vissza.Rögtön lépni kellett volna amikor megkapta az első e-mailt. Ilyenkor szoktak olyat csinálnia kik ellopták az információt hogy rögtön jelszó cserét kérnek, arra is reagálni kell hogy nem ő volt.
Egyébként meg minden PayPal regisztrációhoz érdemes a belépési védelmet aktiválni, lásd Összefoglaló, 2. PayPal fiók belépési védelmének módszere[ Szerkesztve ]
-
Fityusz
tag
Sziasztok !
Az alábbi tapasztalatomat szeretném veletek megosztani.
Tesómnak van paypal valamint hozzá van rendelve a bankkértyája már elég régóta. Tegnap este jön az email , hogy 2 db 15.500 Ft os vásárlás történt paypalon majd még egy email a paypal account törléséről mivel ezt a felhasználó kérte. Persze tesóm nem tud semmiről semmit , valaki megtudta a paypal belépési adatait és vásárolt vele , valami facebook hirdetés dolgot, de nem lehet igazából tudni-lekövetni, hogy mit is. Még akkor bank felhív, kártya letílt , és akkor mondja a telefonba a fickó, hogy lett volna több vásárlás is csak a kártyán limit van és már nem engedte (45.000 Ft a limit ). Igen ennyi szerencse van benne .. 15.500 + 15.500 = 31.000 és így nem fér bele még egy 15.500 vásárlős...
Most tesóm visszaregizett a paypalra és írt nekik emailt, de még nem válaszoltak. Szerintetek van rá esély , hogy vissza kapja a pénzét??
Ja igen..... a feltételezés, hogy honnan tudták meg a belépési adatokat: Tesóm 12.22 napon kér egy jelszó emlékeztetőt egy metin nevű játék szerverére , ahol pont ugyanazokat az adatokat adta meg a belépéshez ( a kis buta ) , az ottani illetékes szervergazdva vagy nem tudom mi pedig rápróbált paypalon és láss csodát.
Ha olyan képem lenne mint neked, nevetve mennék neki a körfűrésznek!:)
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz #65537792 #35486 üzenetére
Valószínűleg, mert sehol a folyamatban nincs olyan hogy erőltetné a regisztrációt.
Lehet hogy nem akarta a bankkártya adatokat megadni mert "nagyon veszélyes dolog az Interneten kártyával fizetni".
Annak ellenére hogy egy olyan cégen keresztül fizet ahol biztonságos a fizetés. -
Topikgazda
válasz #65537792 #35484 üzenetére
Ha hibás a teljesítés akkor az a természetes hogy vevő reklamál és visszakéri a pénzt. Nem az normál eset hogy mindenki visszakéri, az hogy eladsz valamit és a vételárat nem annak megfelelően szeded be az a PayPal szerződési feltételeinek a megszegése. Eladás esetén nem kényszerítheted a vevő a barát, családtag pénzküldési módra. Ezt szerintem felesleges tovább megvitatni.
Itt a folyamat az alábbiakban.
Többször ki lett próbálva, kap egy e-mailt amely tartalmazza a fizetés gombot (Pay Now),Ha a gombra kattint (és nincs PayPal fiókja) ez a képernyő jelenik meg:
a Continue gombra kattintva előjön a PayPal fizetési kliens és ott fizet.
A kliens felületen ott a PayPal bejelentkezés és akinek van akkor belép és fizet, alatta meg a kártyaadat megadási mezők (Pay with my credit or debit card) azt kitöltve tud fizetni az, akinek nincs PayPal fiókja.
Ki kell tölteni az űrlapot, a telefonszámnál nem használható a +36 a 0036 a jó:Jön egy összesítő oldal és ott a Pay Now. Azután a sikeres fizetésről az igazolás és bezárható az ablak, ha akar vissza megy a PayPal oldalra és regisztrál, de ez nem kötelező.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Számos oka van. Eladok itt hardverapron valamit. Paypalon kapom érte a pénzt, mert gyors, egyszerű. Aztán indítanak ellenem egy visszatérítési eljárást. Utána én bizonygassam, hogy pedig én azt eladtam annak a személynek? Szerinted, akarok ezzel foglalkozni szabadidőmben?
De köszi a választ!
Amúgy az a igényléses dolog nem tudom, lehet nehéz, mert akivel így szerettem volna nyélbe ütni az üzletet azt mondat regisztráltatni akarja a paypal. Nem az lenne a lényege, hogy ne keljen? De lehet csak ő volt béna hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #65537792 #35482 üzenetére
Ha eladsz valamit akkor mégis miért baráti a vételár küldés? Esetleg nem járna neki vásárlói védelem? Vagy a jutalék sok?
Ahogy írtam részedről jutalékot kell fizetni. Ez a pénzbekérő így működik. Ha van az illetőnek PayPal fiókja akkor van az egyéb lehetőség a küldésre.
Valójában nem értem hogy miért kell azon agyalni hogy barátkénti küldéssel jöjjön a pénz?
A jutalékot beépíted az eladási árba és neked az nem veszteség, hiszen kifizeti a vevő. -
Topikgazda
válasz #65537792 #35479 üzenetére
Igen van ilyen, de egy e-mailt kap (az is kell) amelyben ott a fizetés gomb, link ebben a hsz-ben leírtam már
Ez az egyszerűbb, ha van bankkártyája akkor ki tudja fizetni és nem kell neki PayPal fiókot létrehozni sem, persze felajánlja neki, de elég a Paypal-t bankkártyás fizetési kliensként használni.
Annyit változik, hogy mindig olyan devizát célszerű megadni, amivel az illető bankkártyája működik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Valóban van olyan, hogy olyan ember tud nekem paypalra pénzt küldeni akinek nincs paypalja? Ehhez nekem kell valami linket küldeni elvileg.
-
Topikgazda
válasz toga75 #35477 üzenetére
Nagyon kevered a dolgokat. Két különböző dologról van szó.
1. A PayPal egyenlegről akarsz bejött pénzt kiküldeni akkor ahhoz a pénzforgalmi fő bankszámla adatát kell beírni. Ez nem használható fizetésre, csak egy űrlapmező adata.2. Amikor fizetsz, akkor bankkártyát használsz a 4*4-es számjegyűt, ez a kártya tartozik egy virtuális vagy al-bankszámlához (3*8 számjegy) ez utóbbit töltögeted fel bankon belül, hogy legyen a kártyán pénz a fizetéshez.
Ha adtál hozzá bankkártyát akkor nem kell töltögetni a PayPal egyenleget, hiszen van egy másik fizetőeszközöd, a bankkártya. Ha nem lenne, akkor csak a PayPal egyenlegre történő feltöltés, utalás után tudsz fizetni. Ha van kártya és üres a PP egyenleg akkor a kártya lesz a pénz kiindulási helye a fizetéskor.
Ha nincs kártya és üres a PP egyenleg akkor nem tudsz vásárolni.Tehát a az egyenlegen lévő pénzt akarod elkölteni, akkor a pénzforgalmi számlát kell megadni. Ennek nincs köze a vásárlásokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
toga75
csendes tag
Virtuális számlámon csak annyi pénz van amennyit,én rakok rá,azért szeretem azt megadni.Szerintem egyenlőre csak elköltöm a rajta lévő összeget.Még egy kérdés:Ha a PayPal egyenlegem 0 ft,és vásárolok vele akkor a megadott bankkártyáról vonja le az összeget,vagy előtte fel kel tölteni a paypal egyenlegemet?
-
Topikgazda
válasz toga75 #35475 üzenetére
Ez megint banki dolog, de csak számlaszám alapján utalni lehet neked a sok pénzt, azzal meg mi lenne a gond?
Itt ez neked segítség, nem kiutaláskor mindig beírni a számokat, semmi másra nem használható magyar fiók esetén, a kiküldésnél behelyettesítődik a Paypal-ról történő kiutalás megfelelő helyére.
Minden adatodat a PayPal is a bankokra vonatkozó adatvédelmi előírások szerint kezel, ráadásul az EU-s szigorúbb szabályokkal.
Meglepő hogy a bankszámlaszámot érzed problémásnak a bankkártya csalások az igazi probléma. Bár pont a Paypal lényege az, hogy e-mail címmel fizetsz, kifelé nincs információ sem a bakkártyáról sem a bankszámláról. -
Topikgazda
válasz toga75 #35473 üzenetére
A topik képernyő legfelső része és az Összefoglaló kinyitása, PH-n a topikok legtöbbjének van Összefoglalója.
Igen, úgy lehetséges ha a "rendes folyószámlaszámot" adod meg, mert bankon kívülről megy a pénz a bankszámládra és ilyen utalást csak a pénzforgalmi számlára tudják lekönyvelni, az alszámlák (virtuális kártyaszámlák) csak bankon belüli mozgást fogadnak, jellemzően saját számlák köztit.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz toga75 #35471 üzenetére
Akkor leírom újból. Van egy OTP-s bankszámlád (fő pénzforgalmi számla), ahhoz adtak egy alszámlát (webkártyaszámla) amihez tartozik egy bankkártya. Ez utóbbi számlát nem adhatod meg a PayPal-on bankszámlának.
Ahogy írom a leírásban: A virtuális bankkártya, virtuális számlája nem adható hozzá, mert nem fogad bankon kivülről pénzeket, nem önálló számlának tekintendő. Csak a fő pénzforgalmi számlát lehet hozzáadni, amelyre a jövedelem érkezik és amelyről az utalások történnek.
Az Összefoglalós leírás alapján, azon a helyen amit az előbb írtam, meg tudod csinálni.
Töröld azt a bankszámlát amit hozzáadtál és add meg az igazi számlát.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz toga75 #35469 üzenetére
De kártyaszámot írtál, ott semmiféle pénzt nem veszítesz, mert ha rosszul írod be akkor nem fogadja el. Nem azonos a két dolog kártyaszám 4*4 számjegy, bankszámla 3+8 számjegy
Ha bankszámlát akartál hozzáadni akkor kártyaszámla nem adható hozzá. Lásd Összefoglaló, 5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Withdraw funds menüponttal: Az előbbi funkció igényli a bankszámla hozzárendelését a PayPal fiókhoz. B.)
A kártyaszámla bankon kívülről nem fogad pénzt, így nem lehet rá utalni, de ezt írja a bankod is.
Itt is csak egy pénzkiküldés esetén számolják fel a sikertelen kísérletért az 1500 pénzt.[ Szerkesztve ]
-
toga75
csendes tag
OTP-s webkártyaszámomat hogyan kell megadni a beállításoknál?Próbáltam rá utalni a PayPal-ról és visszautasít 1500FT-om bánta.
-
syC
addikt
Hali!
Megpróbáltam, semmi érteme nem volt. Le lettem pattintva.
Viszont ma megint eladtam egy cumot és ezzel kapcsolatban szerintem egx bugba botlottam bele, bár eléggé csodálkoznék, ha én találkoztam volna vele eloszor. Szoval kifizeetek paypallal a termeket. Jott ebay notif. Már az fura, hogy ios-es paypal appban nem tudtam acceptolni a penzt, csak webes feluleten. Miutan ezmegtortent, kapasbol engedte withdrawolni amanit. Csodálkoztam is, de azert elinditottam a tranzakciot., igy a bakance-om nulla lett ugye. 2 oraval kesobb jott egy paypalos nitif hogy penzt kaptam... az ekkori status alapjan mar minuszban volt a balaneom ( pont amennit withdrawoltam korabban) es a korabban megkappott termek osszegenel is elindult a 21 napos ketyeges.
1 kivancsi vagyok hogy megjon-e az utalas igy
2 ha legkozelebb megint ilyen lesz es az elozo pontra igen a valasz, megprobalok 100millat atutalni magamnak•
-
Topikgazda
Angol nyelven használva tudod a regisztrációt rendesen megcsinálni. Ha már kész és csak az vállalkozási információk kellenek, akkor állítsd át angol nyelvre és ekkor ki tudod választani a dolgokat. Mert választani kell. Ez a része sem működik a magyar nyelvű felületnek.
Erről az oldalról kellene indulni ha még nincs kész.
A fentiek miatt van az Összefoglaló, 1. A PayPal regisztráció-hoz ez beírva.[ Szerkesztve ]
-
Gladi
újonc
Sziasztok
Vállalkozáshoz szeretnék regisztrálni és azt írja ki hogy: "Termék vagy szolgáltatás kulcsszava"
ide már beírtam mindent pl sportfelszerelés kereskedelem stb azt írja sajnáljuk nem találunk egyezést ebbe ha valaki tud kérem segítsenelőre is köszi
NZ
-
Spancho
senior tag
Köszi.
Visszatettem a régi kártyát is.
Levonta az összeget ,a részemről nem lesz refund.
Csak megijedtem ,hogy a lejárat miatt visszadobja a rendszer vagy ilyesmi.A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
Topikgazda
válasz Spancho #35462 üzenetére
Lehet hogy nem engedi meg visszarakni, mert nem futott végig az eltávolítás és írni fogja hogy ez már hozzárendelve egy PP fiókhoz, de azzal nem ártasz ha megpróbálod, csak az a 400 Ft-os megerősítés, confirm nem kell. Csak akkor most már a másik legyen az elsődleges kártya.
Viszont ha úgy gondolod hogy nem lesz refund, akkor hagyd így.[ Szerkesztve ]
-
Spancho
senior tag
Oké köszi.
Visszaadjam a régi kártyát ,vagy már felesleges szerinted ?
Pénz volt rajta tuti szóval azzal nem lesz gond, azt hittem ,hogy a lejárat miatt van valami gebasz (vagy visszadobta a rendelést az oldal) de akkor megnyugodtam.A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
Topikgazda
válasz Spancho #35460 üzenetére
A hónap végéig, 31-ig lehet használni. Hogy a bankodtól milyen sms-eket kapsz arra nem igazán tudok válaszolni. Ha volt rajta elegendő pénz akkor kifizetted.
A törlés értelmetlen volt, addig nem töröljük még ha lejárt is amíg jöhet visszatérítés, mert az esetleges utolsó vásárlási refundok könyvelése egyszerűbb a rendszernek. (Banki rendszerben valójában január 30-ig élő, csak fizetni nem tudsz vele)
2-nél több kártya is lehet hozzárendelve a PP fiókhoz.
A 400 Ft-os "hitelesítés" sem volt szükséges. Egyébként is a limit emelési kódot később látod banki könyvelésben, de mivel volt élő kártyád, nem kell a pénzküldési limit eltörlésével foglalkozni.[ Szerkesztve ]
-
Spancho
senior tag
Sziasztok.
Tegnap délután egy német oldalról rendeltem autóhoz cuccokat paypal-on keresztül.
Kártyás vásárlás .... levonta az összeget.
Aztán ma reggel jött egy 1$-os sikertelen kártyás vásárlás.
Felmentem a paypalra ,és láttam ,hogy ebben a hónapban lejáró kártyámmal vásároltam.
Töröltem ,és hozzáadtam az új bankártyámat ,amit hitelesítettem is -400forint (sikeres)A termék amit rendeltem (és sikeresen le is vonta a számlámról (mastercard otp) ) Az rendben van ugye ?
A tevékenység oldalon a "befejezett" alatt ott a cég név az összeg és alatta ,hogy "kifizetés"A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
Topikgazda
válasz Nxn908xxx #35457 üzenetére
Akkor van regisztrációd a Tippmixpron és az egyenleget akartad minimum 500 Ft-al feltölteni.
Elméletben a PayPal részéről nincs korlátozás akár PP egyenlegről, akár a csatolt kártyáról megy a pénz.
Persze a PP fiók nem állhat korlátozás alatt.
Ha a kártyádra érvényes lenne amit írnak hogy nem engedélyezett a szerencsejáték fizetés, akkor szólóban sem tudnál fizetni.
Ellenőrizd le, hogy nincs-e valami banki limit ami érvényes lenne, fizetések száma, összeg és hogy a kártyán hozzáférhető-e.
Az SMS a bankodtól jön, ott kellene rákérdezni. Lehet, hogy valami frissítés miatt alaphelyzetre állt a rendszer és tiltott le a szerencsejáték fizetés.
Ha Maestro a kártyád akkor annak van egy hitelesítési hibája, az néha előjön és az adott helyen nem lehet vele fizetni.
De ha eddig ment a kártyával történő Tippmixpro egyenleg feltöltés, akkor használd azt továbbra is. -
Nxn908xxx
őstag
Sziasztok!
Tippmixpro-ra szerettem volna befizetni paypallal, de "Tranzakció sikertelen" üzenettel ér véget a dolog, sms-ben pedig "tiltott kártya" üzenetet kapok. Sokszor fizettem már paypallal, eddig mindig működött. K&H számlám van és a 3 számjegyű kódos fizetés működik tippmixpron. Van ötlete valakinek hogy mi lehet a gond? Szerencsejátékot engedélyezni kell a kártyán vagy valami ilyesmi? Előre is köszi, és boldog karácsonyt mindenkinek! -
Topikgazda
válasz Krisz1000 #35453 üzenetére
Ejnye már. Egy fizető eszköz a PayPal amit a Patreon használ, az ő saját paramétereikkel. Ami az hogy legyen kártya hozzáadva. Esetleg inkább ott a probléma, nem a PayPal-nál.
Eladóként én is állíthatom a PayPal fizetési kliens, ha valamit elszúrok vagy szigorítok azt nekem kell kifogásolni nem a PayPal-nak.
Politikát még utalásokkal sem kérek behozni a szakmai topikba. Köszönöm. -
Topikgazda
válasz Zacsi7 #35454 üzenetére
Csak bankkártya esetén van lehetőség választani a PayPal árfolyam és a saját bankod árfolyama közt.
Mer akkor van miből választani.
Az Összefoglalót ha áttanulmányozod akkor sok mindenre kapsz választ.
Forintot töltesz fel az megy a forint egyenlegre, eleve magyar fiók az forintos. ha felveszel még más deviza egyenleget akkor tudsz egy kicsit jobb árfolyammal vásárolni.
Összefoglaló 10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás
A vastagított kiemelést mérsékelten kérem használnn, most ahogy használod nem igazán szép és ezt nem is kell kiemelni, én is csak ritkán folyamodok hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Zacsi7
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam itt vissza, de nem találom pedig már bő egy órája túrom egyébként a netet.
Hogyan kell a PayPalon beállítani azt, hogy ne a saját devizaátváltásával számolja a tranzakciót.
A PayPal fiókomhoz NINCS hozzákötve a bankszámlám! TopUppal töltöm fel, de hogy kell beállítani, hogy a a legjobb váltással számoljon? A bankkártyához kötöttet azt megtaláltam, de én nem így szeretném használni, hanem TopUppal.Manage Currencies menüben tudom állítani, hogy milyen devizában tartsa nyilván a pénzemet, de ugye HUF-ot töltök fel (vagy itt a hiba?) EURban vagy USD-ban fizetek. Hogyan célszerű feltölteni, mire célszerű állítani az alap összeget a PayPalon, hogy a legkevesebbet vegye le rólam az átváltásokkal?
Hol találok esetleg erre leírást? -
Krisz1000
tag
most visszamentem abba a cipőboltba is simán tudnék egy 90 eurós cipőt fizetni, ott nem kér kártyát
ellenben patreon-on még külön a beálllításokban is be lehet állítani payment method-nak a paypalt és akkor is olyan PP ablakot dob fel ami kártyát kér...
mi a bús istenny---la ez, 2 órája guglizok hogy egy nyamvadt 2500 forintot befizessek valahová és nem megy, ezek akarják forradalmasítani a netes fizetést..?
-
Krisz1000
tag
na bocsánat hogy karácsonykor ilyennel, patreonon akartam egy 8 dolláros tagságot venni, és ezt kapom.
amúgy 40 rongy van a számlámon, amit egy haverom töltött rá, és soha semmit nem vettem még csak egy 90 eurós oda-vissza tértítésem volt egy cipőre nyáron ami végülis nem volt a méretemben.
végignéztem a lapom, semmi hibát nem találok rajtaa vásárló ablakban amit linkelek semmi opciót nem mutat arra hogy kártya nélkül továbblépjek.
a googleban nézve a PP saját helpjére mutat ahol azt mondja h verify-olni kéne az accountom, de semmi ilyen opciót nem találok.
illetve off, de a patreon azt csinálja, ha USA-ra állítom a címem, akkor 8$, ha magyarországra akkor még felszámol 25% áfát!!!!!!!!! ez mi a búbánatos istennyila??????
válaszokat előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Segítségre ,véleményre lenne szükségem.Rendeltem a Gearbest-en egy 30-méteres led fénysort ,de helyette csak 20-méterest kaptam.Felajánlottak 2 dollár visszatérítést,de nekem a hiányzó részre lenne szükségem.Írták nincs raktáron,visszaírtam,hogy jól lesz más fajta is .De Ők mindig csak a visszatérítést meg GB pontokat erőltetnek.Szerintetek mit csináljak?
Előre is Köszönöm a segítséget. -
b12gege
csendes tag
Nem mentegetem magam, hogy nem volt időm foglalkozni vele, egyszerű ténymegállapítás volt. Sajnos emiatt is csúsztam ki az eBay-es határidőkből. Az eladót nem fenyegettem, szimplán leírtam neki, hogy ha nem válaszol, arra kényszerít, hogy panaszt tegyek, esetleg negatív visszajelzést adjak. Érdekes módon az addigi hallgatás után egyből reagált. Mikor ezt üzentem, akkor még lehetett volna értékelni, viszont mivel az azutáni megkeresésre sokáig nem válaszolt, átléptük a 60 napot. Így negatívot már nem tudok adni, ezért is panaszkodtam a Paypal-nál.
Visszaküldeni a korábban említett okok miatt nem szeretném. Jó áron volt, foglalkoztam eleget vele, időm és pénzem is áll benne. Megpróbálom kisírni, hogy visszaküldés helyett adjanak valamennyi eurót.
-
Topikgazda
Pontosan, kezdetekben én is vártam az értékelést, volt aki a megérkezést sem igazolta le, aztán kiderült hogy nem sok értelme van ezen agyalnom.
Ez az alapkövetelmény ha ezt meg haladja valaki akkor megkapja pénzt várkozás nélkül:
Why your payments are held.
• You have been selling on eBay for less than 90 days
• You have an eBay feedback score fewer than 100 as a seller and have not yet established a record of good performance
• You have received fewer than 20 Detatiled Seller Ratings on eBay in the last 12 months or your eBay seller performance is below standard
• You have a high rate of customer disputes or a low eBay feedback percentage
• You have been a PayPal member for less than 6 months and have limited selling activity
• You have a sudden change in selling activities (e.g. suddenly selling expensive items, selling large numbers of items, etc.)
• You happen to be selling in a high risk category such as tickets, travel, gift vouchers, computers, electronics, mobile phones, etc.
Depending on the circumstances, paypal may set aside payments for a single transaction or for all payments to sellers who meet the criteria above.Ezt az alábbi szöveget többek szerint csak írják, nem veszik figyelembe, hiába a pozitív értékelést a vevő nem 48 óra és ha a nyomkövetésnél a kézbesítés is hiába látszik a 3 nap sem igaz.
How can I get the payments released before 21 days.
1. If your buyer leaves feedback (pos) then funds are normally released within 48 hours of that feedback being left.
2. If you decide to send an item trackable then you can add the tracking number to the details of the paypal transaction and funds are then released when the item shows as delivered + 3 days.Egy próbát megér, ha mindkettő rendelkezésre áll akkor azt megírni nekik valami kokrét utalással és kérni a pénzhez való hozzáférést.
Bár most ezt a szöveget kivették a Help-ből.What if I have met the criteria for release and the funds are still held.
The release of payments is not automatic before 21 days, so you need to email or phone paypal via "contact us" bottom of paypal pages with the transaction i.d's of the payments involved. State how you met the criteria for release of funds before 21 days eg feedback or a tracking numberAz Üzenet központon keresztül ezzel az űrlap opciókkal:
Összefoglaló, Tippek röviden, 5. Az Üzenetközpont (Message Center) elérése.Ha valóban él a dolog akkor hamarabb megkapod a pénzt és így a segítségeddel akkor másoknak is tudom javasolni ezt a módszert.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz peterattila #35442 üzenetére
Nem lehet azt már aktívvá tenni, új vásárlás kell és azt megint Cancel, vagy hagyod.
-
peterattila
aktív tag
Sziasztok. Hogyan tudom az automatikus kifizetések között az inaktív elemet újra aktívvá tenni? Konkrétan újra engedélyezném a gyereknek egy adott játékhoz kapcsolódó vásárlást, ami jelenleg inaktív. Ezt szeretném egy vásárlás erejéig engedélyezni
-
Topikgazda
válasz b12gege #35435 üzenetére
Nincs lehetőség felülbíráltatni, mert ez egy korrekt döntés volt. Vagy visszaküldöd 5 munkanapon belül vagy ugrik a lehetőség.
Persze lehet írni ilyen témában is nekik, hogy nem értesz a döntéssel egyet és felsorolod az okokat, de nem valószínű hogy újból megvizsgálják és valamennyi rész refundot adnak meg, ami lehet hogy el sem fogja érni a 30€-t.Az sehol sem mentség hogy nem volt időm vele foglalkozni és több nappal, esetleg a reklamációra az eladó által megadott időn túl kezdjünk neki a közvetlen átvétel utáni esedékes probléma jelzésnek.
A fenyegetésben igaza van az eladónak, nem lehet, láttam már olyan esetet, hogy emiatt PayPal nem a vevő javára döntött és 2 hónapra korlátozta a fiók hozzáférés mivel megsértette a szerződési feltételeket a fenyegetőzéssel.
Egyébként is hogy akartál neki negatív értékelést adni? Az még élt az eBay-en? -
Topikgazda
válasz #63390720 #35439 üzenetére
60 nap a lezárás. Mivel két PayPal regisztrációd lehet egy magán és egy üzleti a párhuzamos futás nem gond.
A zárást akkor kérd amikor már nem lesz pénzmozgás, mert ha valami gond lenne nem lesz lehetőséged a korrekcióra ha előtte kérted a zárást.
Ha megjön a pénz akkor tedd azt amit az Összefoglalóban írtam rendezd feléjük ha lenne tartozás és azután a close.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lenne egy olyan kérdésem hogy vállalkozói paypal t használtam eddig amit szeretnék megszüntetni mivel visszaadtam a céget és szeretnék csinálni egy újat, magánszemélyként használnám vásárlásokra, várok egy folyamatban lévő visszatérítést ami már el van indítva, kérdésem az lenne ha megszüntetem a pénzt még megkapom a kártyámra vagy mindenképpen várjam meg mig jóváíródik? köszönöm a választ
-
syC
addikt
Sziasztok!
Eladtam ebay-en egy terméket egy francia tagnak. Kifizette, ugye "lestoppolták" a pénzt a paypal számlámon. Ma ráírta egy üzenetet hogy mi van, elsőbbségivel küldtem, 11 nap telt el a feladás óta. Visszaírt, hogy köszöni, megkaptam már rég. Írtam neki, hogy könyörgöm, akkor adjon értékelést / jelzést hogy megkapta, mert szeretném megkapni a pénzem.
Az lenne a kérdésem, hogy paypalon nekem kellene módosítanom a csomag státuszát kézbesítettre, hogy ezzel indítványozzam a zárolás feloldását, vagy ebay-en a tag értékel pozitívan, akkor az fogja "triggerelni" a pénzem kifizetését?
•
-
b12gege
csendes tag
Sziasztok!
EBay-en nyertem egy aukciót (egy komplettnek hirdetett Lego készlet, felragasztott matricákkal) 185 eurós értékben egy francia eladótól. Nem volt magyar szállítás feltüntetve, de minden panasz nélkül frissítette a számlát és küldte is fizetés után.
Pár hétig nem volt időm foglalkozni vele. Mire odajutottam, hogy ellenőrzöm, kiderült, hogy hiányos, nincs meg hozzá a 3 figura és 4 matrica meg néhány alkatrész is hiányzik. Írtam neki, küldje, ha megvannak vagy ha nincsenek, legalább egy részleges refund-ot. Nem válaszolt 1-2 héten keresztül 2 üzenetemre sem, utána belengettem, hogy kapni fog negatív értékelést, erre persze már érkezett üzenet, amiben kikéri magának, hogy fenyegetem és különben sem volt magyar szállítás megadva és különben is olcsón szereztem be, az üzenet előtt még gondolkodott, hogy elkezdi keresni a dolgokat (tehát elismerte, hogy hiányozhatnak), de ezután nem hajlandó.
Mivel a hosszas procedúra során az eBay-es védelem lejárt, ezért Paypal-on bepanaszoltam, hogy hiányos terméket kaptam és szeretnék egy részleges visszatérítést 30 euró értékben. Erre az eladó jött ugyanazokkal a kifogásokkal, sőt ő emelte követelésre a panaszt. A Paypal megvizsgálta a dolgokat, tőlem semmit sem kérdeztek, de még így is az én javamra döntöttek.
A csavar a történetben, hogy nem részleges visszatérítés a döntés, hanem teljes refund, ha visszaküldöm a készletet. Nekem viszont eszem ágában sincs ezt megtenni, mert már szenvedtem vele eleget, megtisztítottam, leltároztam, elkezdtem kipótolni magamtól. Sajnos nincs üzenet opció a claim-nél, csak a nyomkövetési információt tudnám feltölteni.
Van rá lehetőség, hogy a Paypal döntése ellenére valahogy mégiscsak egy részleges refund-ot kapjak? Járt már valaki így korábban? Vagy engedjem el az egészet és nyeljem le a békát?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Predator2 #35432 üzenetére
Nekem ugyanilyen van és tudok utalni. Megadod Netbankban az összeget és a megadott időtartamhoz nem nyúlsz, majd a jóváhagyó sms után megvárod az indulási idő kezdetét, ami 5 perc? A kártya aktivált?
De banki segítség kell esetleg, mert volt hogy nem aktiválták,
Bár ez a kártya májusban lejárt.
De törlöm a hsz-t a kártya adat miatt.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz hugoagagyilo #35427 üzenetére
Belépsz jobb felső sarok a Kijelentkezés előtt a fogaskerék ikon (Beállítások)
majd bal oldalt a Számlabeállítások, Nyelv részen válaszd az Magyar (Magyarország) helyett az English-t lépj ki és újból be aztán már angol lesz a felület.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz hugoagagyilo #35425 üzenetére
Ne a magyar nyelven használd. Állítsd vissza angolra és úgy próbáld. Szig két oldala, a lakcím kártya mellé szolgáltatói számla jó szokott lenni vagy a bankszámla kivonat első oldala ahol a neved és címed is látszik
-
hugoagagyilo
tag
Sziasztok. 4 napja küzdök a PayPallel mert a "biztonságom" érdekében részlegesen zárolták a számlám. Újra bekérik az adataim amiket képtelenség feltölteni. Nem fogadja el a Proof of Adresst és a Proof of Indentityt. 1 napon kipipálta hogy sikerült a cím feltöltése, de jött egy válasz email hogy küldjek más bizonylatot a címemről. Lakcímkártya nem volt elég, küldtem energia szolgáltató számlát meg net számlát de még mindíg nem jó. A személyi adatok feltöltése meg végképp el sem fogad semmilyen feltöltést. Természetesen próbáltam másik IP -ről másik böngészőböl hátha , de ez sem segített. Most ott tartok talán fel kellene hívni őket, de mivel én nem vagyok perfect angolul beszélő egy barátomat kérném meg de akkor meg. Vajon ez az út járható? Járt már valaki így?
http://obhunracing.com
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Egy e-bay-ről vásárolt hibás műszaki cikket küldtem vissza Angliába.
Szeretném a visszaküldés postaköltségét is visszakapni. Ha az eladó nem akarja kifizetni, Paypalon keresztül milyen lehetőségeim vannak? Feladószelvény és a nyugta megvan.Köszi,
üdv,
YxVs -
cubi06
csendes tag
Sziasztok!
Volt egy időszak amikor egy huzamban ugyan attól az eladótól 5 csomagom nem érkezett meg, erre kértem refundot, amit meg is kaptam, majd a paypal úgy döntött, hogy zárolja a fiókomat. Ennek már több mint 1 éve, és ez idáig nem sikerült megoldanom a problémát. Ebben kérném a segítségeteket, hogy milyen megoldással lehet újra aktiv a fiókom.
[ Szerkesztve ]
-
yanpec
aktív tag
Sziasztok
Küldeni szerettem volna pènzt mastercad-ról az öcsèmnek le is vonták, de èves limit átlèpès miatt visszaírás törtènt. Nekem csak bankkártya van regisztrálva bankszámla külön nincs. Az van a fiókomban, hogy tranzakció befejezve.
Ilyenkor a fiókhoz rendelt bankkártyára utalják vissza a pènzt? Hány munkanap alatt èrkezik vissza a számlámra? Ehhez kapcsolódó információt csak annyit találtam, hogy 30 napon belül?😮 Kicsit sokallom ezt az időkeretet🤔 3 napja várok, hogy megèrkezzen.
Benq W5700 projector, Samsung galaxy watch 4, Samsung galaxy S20+, Nvidia Shield pro TVbox, Samsung Q950A 11.1.4 cs, atmos soudbar, Samsung UBD-8500 UHD Bluray lejátszó
-
-
Topikgazda
válasz dudzsi #35410 üzenetére
Ezt mondtam hogy nem jó a magyar oldal. Ebben a hozzászólásban az látszik hogy a refund a PayPal egyenlegre megy.
A most linkelt képeken meg az látszik, hogy kártyával fizettél, így nem lehetséges hogy az egyenlegre kerüljön vissza, mivel eredetileg kártya volt a pénzforrás, így odamegy a pénz. A függő (pending) meg azért, mert nem az eladó PP egyenlegéről vagy a bankkártyájáról küldi a pénzt. -
MasterHUn
senior tag
No para csupán sikeresen átvertek.....
v/ nek igaza volt. Egy hasonszőrű probléma a paypal fórumán:
Paypal fórum bejegyzésSzóval most amit lehet próbálok menteni.
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
Topikgazda
válasz dudzsi #35406 üzenetére
Személyhez kell kötniük a PayPal számlát, ha ez nincs meg akkor szokott fennakadás lenni a pénzfogadással, de ezt is szokták írni.
Az biztos hogy szokott olyan lenni, hogy a pénz később lesz elérhető, mert mint írtam bankszámláról jön vagy csekkel fizet. Viszont a magyarra fordított oldalon még nem láttam ilyen tájékoztató szöveget, ezért gyanús nekem a magyar nyelvű oldal.
De ez most az egyenlegeden marad, mert arról fizettél.[ Szerkesztve ]
-
dudzsi
tag
válasz alexembraced #35402 üzenetére
Hello. Egyszerű a válasz. Megjön a csomag és csinálsz egy videot amin mutatod a bontatlan csomagot és ahogy kibontod. Igy biztos nem egy tégla lessz Igy ha gond van akkor a paypal simán visszatérit neked. Mert tutin tudod bizonyitani. Akár az egész folyamatrol is csinálhatsz videot amin nyitod a csomagot, berakod a gépbe és elinditod. Igy levagy védve.
-
Topikgazda
válasz alexembraced #35402 üzenetére
Csinálsz kicsomagolási videót.
Valójában a vevő tud trükközni, az eladók vannak hátrányban. Mert bizony biztonsági kényszerből szoktunk csinálni mérleges becsomagolási videót és ha olyan a dolog akkor működési videót és képeket mindenről. Meg szájbarágós leírást a használatról, a macskát nem szárítjuk a mikrohullámú sütőben mert a macskára nem vállaltam garanciát.De ha nem azt kapod, akkor a PayPal-tól a pénzed visszakapod.
[ Szerkesztve ]
-
alexembraced
csendes tag
Köszönöm a gyors választ. Sajnos még mindig bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban. Attól félek, hogy az eladó mondjuk "téglát" küld a dobozba a processzor helyett. Ezt hogy tudom bizonyítani a paypal felé? Illetve hogy folytassam le az adásvételt, hogy semmilyen kiskaput ne tudjon használni az eladó, ha valami félresiklik és nem azt kapom, amiért fizettem? (Gondolok itt arra, hogy például mit kell megadni a tranzakció során)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest