Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
c.e.
csendes tag
Sajnos én is így jártam a PayPal-lal. Teljesen más árút küldött a kis kinai. Jeleztem a PayPal felé, visszaírták csak úgy tudják visszatéríteni a befizetett pénzt, ha a másik árut visszaküldöm ( megadták a címet hogy hova küldjem ) és AZ ELADÓ JELZI HOGY SÉRTETLENÜL, HIÁNYTALANUL VISSZAKAPTA, akkor térítik meg a befizetést. Balga fejjel visszaküldtem, az eladó elismerte hogy megkapta, DE NEM AZ EREDETI CSOMAGOLÁSBAN !!!!! Így a PayPal "mossa kezeit" ! Bebuktam az árú értékét, és a visszaküldés díját is. Hát ez a PayPal vevő védelem !
-
Valami nem stimmel, mert ha forintot küldesz az még kártyáról is ingyenes. Már volt róla szó hogy változott ebben az évben barát csak a magyar regisztráció forint esetén és € és SEK esetén meg az Európai gazdasági térség. Ha ezeken kívül más deviza és más ország, akkor van díja. A Revolut kártya még bekavarhat.
Itt írtam hsz 37979, de akkor újból a díjszabás képe:
Az Összefoglalóban benne a top up leírás is.
-
sb95
tag
Sziasztok,
Paypal pénz küldés barátnak/családtagnak -nál 1500 HUF-ra 625HUF-os díj. Ez reális? Mert nekem elég horror díjszabásnak tűnik.
Revolut kártyáról menne a küldés, mert sehol nem találok topup-ot a paypal egyenlegemhez.
-
thommypl
tag
Sziasztok!
Jó pár évvel ezelőtt regisztráltam a paypalra de nem igazán használtam. Most szükségem lenne rá, de nem emlékszem a jelszavamra. A jelszó emlékeztetőnél megkapom az e-mailt a kóddal, de aztán vagy biztonsági kérdésre kell válaszolni amikra nem is emlékszem, vagy sms-ben kérhetek kódot, de az a telefonszám meg már nem az enyém. Nem lehet valahogy csak e-mail címmel új jelszót kérni?
-
válasz
Con Troll
üzenetére
Miért törölted a kártyát? A bankod zárolja az összeget nem a PP, így nem kell a PayPal-nál semmit sem tenni.
Mi az hogy nem ad információt? Hiszen látja hogy sikertelen vásárlás volt és náluk a pénz csak annyit kell közölnie hogy hány munkanap amíg feloldják. Legfeljebb a szokásos dolog, hogy aki ennél a banknál felveszi a telefont az nem ért a banki dolgokhoz
Ha a bankod nem mondja el hogy miként megy a kártyás vásárlás folyamat az sajnálatos.
Röviden a lényeg:
Ha valaki kártyával fizet azt a pénzt a bank zárolja, hogy legyen fedezet a kereskedő felé a pénz átutalásának. Írják is a bankok hogy kártyás fizetés nem vonható vissza.
A tényleges levonás akár több nap múlva történik meg, minimum 24 óra a zárolás a banki technológiai folyamatban.
Ha a kereskedő bankja nem emeli le a pénzt, nem utaltatja át, mert meghiúsul a vásárlás, majd feloldják a pénz zárolást.Banktól függően 2-4 nap. -
Con Troll
senior tag
Sziasztok. Paypal fiókomon keresztül akartam vásárolni a bankkártyámmal. Az eladó oldalán (pcgamesupply.com) valamiért nem teljesült a megrendelés, a számlámon viszont zárolták a pénzt.
Ezt visszakapom? Ha igen, mennyi idő kb?
Paypal fiókomban nem látszik semmi erről a tranzakcióról, függő státuszban sincs. Bankom (CIB) nem ad információt telefonon.
Az eladó annyit mondott csak, hogy sikertelen volt a fizetés, és fel fogja oldani a bank a zárolást. Ez tényleg így működik? Idő közben az érintett kártyát töröltem a PP fiókomból, ettől függetlenül is feloldják az összeg zárolását? Köszönöm! -
Nézd meg az Összefoglalóban a 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés leírás végén a konverzió beállítást, ez most speciális, nem olyan egyszerű. Külön fut a vásárlási konverzió beállítástól.
Innen olvasd: Még egy kiegészítés.
Látható hogy a devizaváltásnál a Convert currency with PayPal az alapbeállítás és az is hogy felül a kártyánál forintba mutatja a levonandó összeget, az fog a bankunk felé elmenni............... -
pohár
félisten
sziasztok!
szeretnék pénzt küldeni €-ban, eddig úgy láttam, hogy a PP váltott, most ezt elvileg átállítottam a bankkártya kibocsátója váltsa, de nem jártam sok sikerrel, úgy látom... 175€-t még mindig 60.483Ft-ért váltana, esetleg valaki meg tudná nézni nekem, akinek biztos a VISA/MC váltja, hogy mennyibe kerülne úgy?
előre is köszönöm a segítségeteket

-
Bornie127
aktív tag
Sziasztok!
tudok Németországi címmel regisztrálni paypalon Innen Mo.-ról?
-
GAbre
veterán
Üdv!
Kérdés,hogy hogyan lett költsége a barátnak való küldésre?Vagy a leírás régi,és csak magyar emailre ingyenes már csak?
Akarok x dollárt küldeni,de kér +2,12-őt hiába egyenlegből is akarom küldeni. -
Nem kötelező hozzárendelni. Csak ha majd akarsz a PayPal egyenlegről kiküldeni a bankszámládra. Itt nálad nem gond hogy a kártyaszámlát adnád hozzá, mert azt is elszokta utasítani.
Az Összefoglaló, 5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Transfer money (Pénzátutalás) menüponttal: résznél ott a bankszámla hozzáadás leírás, az alapján kell eljárni. Bankszámla hozzáadás a PayPal fiókhoz leírása
A bank név az csak neked információ, azt írja ki a képernyőre neked, így semmi szabály nincs rá. Egyedül a K & H nem írható az & jel miatt, azt kel "átnevezni".
Amikor regisztráltál akkor a first name a keresztnév kellett volna hogy legyen, ez gond.
Most azért nem engedi meg a rendszer a bankszámlaszám hozzáadást véleményem szerint mert rég használtad. Töröld a régi számlaszámot. Egy ki-és belépéssel próbáld meg hozzárendelni. Erste bank, majd a számok egyben a névhez most ne nyúlj, akkor lenne pontos ha a hozzáadás képernyőn a magyar sorrend szerint legyen, de majd legfeljebb ezután kérsz "névcserét".
Ha most sem engedi akkor írsz (ez lenne a téma) és kérsz segítséget a hozzáadáshoz úgy hogy megadod hogy milyen számú számlát akartál hozzáadni, de xxxxx üzentet kaptad, amelyre válasz lehet hogy telefonos kapcsolatfelvétel lesz vagy átbillentik a biztonsági kapcsolót és hozzáadhatod. (Első válasz lehet hogy egy automat üzenete lesz az általános teendők felsorolásával, és írják ha a problémádhoz nincs segítség -persze nincs- hogy erre az üzentre válaszul írj neki, ez ugyanaz az üzenet szöveg amit előzőleg elküldtél célszerű hogy legyen)
Angolul kommunikálnak, csak de a fiók beazonosításhoz kérnek információt és rövid tőmondatokban el lehet nekik mondani hogy nem tudod a bankszámládat hozzáadni. -
RoBos
senior tag
Sziasztok,
abban szeretnék segítséget kérni, h évekkel ezelőtt nyitottam PP számlát de nem használtam sokáig és időközben bankot váltottam és így ugye új szla számot kéne hozzárendelnem a PP fiókhoz, de nem sikerül.
A kérdésem az lenne, h pl. a Bank nevét, h kell pontosan megadni (Erste)? A szla számot egybe írtam be (24 jegyű) a nevem meg úgy szerepel h ker. név vez. név vagyis "angolosan" így lett anno 7 éve beregisztrálva a PP fiókom. Mikor hozzá akarom adni az új bankot, kiírja, h nem sikerült.
Lehet ez a PP-nél egy átmeneti hiba vagy pl. a bank nevet vmi szabály szerint hivatalos formában kell megadni?
Előre is köszi a választ! -
válasz
Is-tee
üzenetére
Semmi nem lett levonva. Ha bankod nem tájékoztat arról hogy bankkártyás vásárlás esetén elsőként zárolja az összeget a számládon és majd később, akár 5-6 nap kerül levonásra arról nem a PayPal tehet. Ha PayPal számlatörténetben X összeg van levonásra írva és a bankod többet szed le arról sem a PayPal tehet. Pontos információt a bankod és a Curve tudna adni. Én csak azt nem értem ha forintba fizetsz minek a Curve kártya, ha Curve kártyával fizetsz akkor meg minek a bank? Ahogy leírod két kártyával fizettél egy forintos tételt.
-
Is-tee
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy a mai nap vásároltam paypal-al, a cuve kárytám van hozzá rendelve, alatta pedig a saját kártyám. A vételi ár 15743ft volt, viszont a bankomnál az látom, hogy 16723ft lett levonna. Paypal számlán a rendes vételi ár szerepel. Tudnátok segíteni abba, hogy ez, hogy lehetséges? Nem történt pénz váltás, mert a vásárlás forintban történt, illetve a curve alatti kártyám is forintra van állítva, de már itt is 16723ft terhelést látom.
-
válasz
gerleimarci
üzenetére
Nem von le, minden nullázódik. Egyébként is téves utalás volt ha kérnek a sztornó miatt azt annak kell állnia aki tévedett, de nem szoktak.
-
válasz
darvinya
üzenetére
Ez egyértelmű: This means that there are no limits on how much you can send from your PayPal account.
A limiteknél írtam ha nincs bankkártya hozzárendelve akkor van havi és éves pénz kiküldés limit és éves pénzforgalmi limit, lásd az Összefoglalóban a táblázatot.
Ha adsz hozzá bankkártyát kkor csak éves pénzforgalmi limit van.
Ha valaki igazolja a személyazonosságát okmányokkal akkor nem lesz semmilyen limit. -
darvinya
titán
Ez most pontosan mit jelent?
Your PayPal account is now Verified
Dear,
Based on your recent PayPal transactions, we upgraded your account status to Verified.
This means that there are no limits on how much you can send from your PayPal account. -
Az Összefoglalóban ezzel a mondattal indítom a kártya hozzáadás leírást: Ez általában egy deviza egységhez viszonyítva 6-14 Ft mínusz eltérés is lehet a banki konverziót választva.
Szerintem magáért beszél.
Ha nincs kártya akkor csak egyenleg feltöltéssel tudsz fizetni, ha van akkor minek az egyenlegre pénz? Egy ok szóba jöhet amikor a kártya valamiért épp nem használható, leáll a bank vagy az új kártyát még nem kaptad meg, mert a régi elveszett. -
Shy
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni van-e különbség aközött hogy paypalra feltöltök pénzt vásárlás előtt vagy aközött hogy vásárláskor paypallal úgy fizetem ki az árut hogy a bankom árfolyamán váltva bankkártyával fizetek paypallal? Az utóbbi kényelmesebb megoldás, ezek alapján van értelme előre feltöltögetni a PayPal egyenleget? Köszi a válaszokat
-
LuckyL
őstag
NINCS semmiylen védelmed digitális termék eladásakor
még a nagy cégeknek (blizzard, steam stb.) sincsen, csak ők ki tudják azzal védeni hogy a vevő fiókjáról törlik a terméket ha dispute van.
te viszont semmit sem tehetszIstenm ments hogy csalásba kezdj, csak azt mondom a digitális paypal biznisz iylen, ez van
-
GAbre
veterán
válasz
LuckyL
üzenetére
Az a baj,hogy nyomják itt a szöveget,hogy ekkor van védelem,eddig 3 üzletem is volt,amit napokra,hetekre rá jöttek.(1 hét alatt jöttek az ügyek kb)
Akkor kicsit variáltam,lett volna még 2-3 ilyen átverés talán,de nem kaptak semmit.
Meg hiába nézi azt is ember,hogy 3-33 vagy 1300-as visszajelzése van a vevő fiókjának.
Azóta lett 1-2 jó,most meg ez,de hiába variál az ember,hogy az összes,vagy majdnem összes része az ő feltételük szerint teljesüljön,akkor sincs.
Most vegyek oldalról cd keyt,és reklamáljak,hogy nem én fizettem?
Azoknak gondolom hisznek,de a makulátlan visszajelzésű ebay eladóknak,évek óta lévő paypal fiókkal meg nem?
Ez a dühítő... -
-
válasz
-ZeeZee-
üzenetére
Be lett kapcsolva a gyors fizetés. De a fizetéshez nem kaptál sms kódot, mert még nem használatos a PSD2 az eBay-en, PayPal is csak néhány egy EU-s webshop esetén használja, ha az integrálta már. Legfeljebb a PayPal belépés védelem miatt ment sms kód.
Ezt kikapcsolni az eBay-en és a PayPal-on is kell dolgozni, de inkább eBay gond, ezért van segítség az eBay topik Összefoglalóban a 16. Az eBay-en a PayPal gyorsfizetés kikapcsolása -
-ZeeZee-
senior tag
Régen vásároltam már eBay-en, de most rávitt ismét a szükség. Paypal-lal fizettem és nem kért semmilyen azonosítást. Simán ment a chekout és jött is az email, hogy vásároltam. Eddig (bő 1 éve nem vettem semmit itt, inkább Aliexpressen szereztem be a cuccokat) küldött sms-ben egy kódot, amit meg kellett adnom, csak akkor tudtam kifizetni. Ez a beállítást az eBayen kell keresnem, vagy a PayPal oldalon?
-
GAbre
veterán
írtam nekik,már anno múlt 7en,hogy ezt fer dolognak tartják,hogy 50ezer Ft-nyi összeget már buktam,csak mert azt tettem amit a vevő kért. Azóta is vizsgálják a fiókom vagy mi.
És mondtam is nekik,hogy,ok eladom,és postázom,szerintük ki fogja megvenni úgy,hogy 1 hetet vagy 1-2 hónapot is kell várni digitális tartalomra?
Fel is hívtam őket,de ez a csaj se értette,hogy mit akarok,csak nagyjából.Végül elmondta,hogy mi kell a digitális védelemhez,mik a feltételek. Majd most kíváncsi leszek.
Ezt nem mondtam,de kész,már levonták hetekkel ezelőtt a pénzeket tőlem,már szerintem mind1. -
Csak kíváncsiságból nem kérdeznél rá a PayPal-ra, hogy ha a vásárló nem használja a PayPal belépési védelemét és állítása szerint feltörték a fiókját, nem ő vásárolt, akkor ugyan miért tőled kérik vissza a pénzt, hiszen a vásárló nem tartotta be azt az előírást hogy védi a fiók azonosítóit.
A felelősség az övé, így a keletkezett kár is az övé, a PayPal-nak nem kell jótállni, hiszen az illető megsérti a szerződési feltételeket. -
GAbre
veterán
Egy újabb hazugság/feltört fiók vásárlás.
Kíváncsi leszek így,hogy oldalon keresztül kellett beváltani a terméket,mennyire kapom meg a védelmet,de,mint biztosítónál gyanítom így is kapok kifogást majd,hogy miért nem.
Akkor jön az lehet,hogy én fogom behúzni paypal-t és fel is függesztem használatát. -
válasz
plus44
üzenetére
Úgy tudom hogy még nem biztosítják hogy más deviza jöjjön rá. Voltak olyan leírások hogy mehet rá más deviza és arra konverziós díjat számolnak fel, de ekkor még a Money Pool magyar PayPal esetén nem volt biztosítva, de idén májusban meg azt írták hogy nem lehet más devizában küldeni. Nekem nincsenek külföldi barátaim, így sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom hogy átváltanák.
Az hogy a barátaid nem magyarországiak az sajnálatos, de elsősorban országon belüli barátokra, munkatársakra és családtagokra gondoltak.
Nem írtad, nem is tartozik rám hogy milyen célból akarsz így gyűjteni pénzt, itt a lényege összefoglalva., de ez tényleg inkább egy baráti közösségi adakozási módszer.Lehet hogy neked nem erre van szükséged, mert adott esetben jobban használható a PayPal.Me, leírás Összefoglaló 7. PayPal.Me linkkel pénzfogadása. Erre bármely devizában fizethetnek és személyes PayPal fiókok esetén van lehetőségünk arra, hogy a link vagy barátnak, ismerősnek való pénzküldésként (Friends & Family), vagy vásárlás ellenértékeként (Goods or Services) fogadja a pénzt. A PayPal oldala erről.
-
plus44
veterán
Es amennyiben a bejovo osszeg euro lesz, ugy a paypal majd atvaltja azt forintra? Ugyanis a bejovo penzek mint euro ovezetbol jonnenek euro penznemben, viszont a keret, amennyi a Poolban szerepel euro hijan forintban van megadva. Igy mondjuk teszem azt a masik fel ilyenkor elkezdhet valtogatni fejben, hogy tudja mennyi forintnak megfelelo eurot is kell “befizetnie”.
-
válasz
plus44
üzenetére
A nyitó pénznemhez kötődnek dolgok, pl. csak forintban tudsz kiutalni bankszámlára és a más devizát automatikusan konvertálja arra, a pool is a forintot használja, állíthatsz be elsődlegesnek más devizát (pénzfogadás, fizetés), de az nem befolyásolja ezeket a funkciókat.
Vedd fel a forintot is, gondok lesznek belőle, mert ez esetben ha fogadja a forintot, akkor váltaná át €-ra, de szerintem a Pool ezt nem kezeli és így a pénz nem fog az egyenlegre kerülni, visszapattanhat a küldőhöz. -
plus44
veterán
-
válasz
plus44
üzenetére
Vedd fel a forintot is a pénznemek közé, de nem magyarországi a regisztrációd? Mert nekünk a forint az elsődleges, akkor is ha törlöd a devizák közül. Ha megnézed az Összefoglalóban a leírást eleve nem utaltam rá hogy más deviza lehetne.
Eredeti nyitó pénznem-ként nevezi a PayPal, ami forint és a pool ebben gyűjthető.
Felhasználói megállapodás 6.1 Az E-pénz felvételének és beváltásának módja. -
plus44
veterán
Elnezest, ha volt mar:
Egyetlen penznem van beallitva a Paypal-on, euro. Keszitetettem egy Money Poolt, az uj gyujteses funkciojat a Paypalnak, viszont ott forintot tudok megadni csak. Utana olvastam, hivatalosan a Paypal szerint csak olyan penznem szerepelhet ott, ami elsodlegesen van beallitva nekem eltero nem. Ez pedig az euro ugye, mas nincs is megadva. Mi lehet a baj?
-
válasz
ledgeri
üzenetére
Nem fér hozzá, a PayPal nem is oszt meg ilyet. Eleve ez a rendszer lényege, csak e-mail cím kell a vásárlásokhoz. De tényleg nem értem hogy honnan jut ilyen eszedbe, ez is egy pénzügyi intézmény, a bankok sem adják ki a számlatörténetedet, adataidat a vakvilágba.
Ez nem Facebook, Google, meg egyéb f......ok.
írtam te adod meg, nem a PayPal.
az aktuális belépési? Az amire tudnak pénz küldeni, az az elsődleges.
van-e neki publikusan elérhető "history-ja" Ezt nem is igazán értem, van PayPal fiókod és használod?
Mindenkinek van számlatörténete, ugyanolyan mint neked, ha fizetsz valakinek, annak ott az látod az alap dolgait. Név és e-mail cím.
A PayPal felület eltárolja a Contact-ként azokat akiknek küldtünk már pénzt, ez véleményem szerint nem steamos dolog, nem kell újból beírni az e-mail címét. -
1-3 nap
De így is írhatod:
Kedvezményezett neve: PayPal Pte Ltd
Bank: Unicredit Bank
Bankszámlaszám: 109180010000000115050684 vagy ha nem tagolja a beíró ablak akkor kötőjelekkel: 10918001-00000001-15050684
Közlemény: az azonosítód
A közlemény nem egyezik némelyik banknál a megbízási azonosító mezővel, mert azt ajánlja a bankod fel. -
ledgeri
nagyúr
Értem.
Hatósági megkeresésen/eljáráson kívül bármilyen módon a tőlem vásárló hozzáférhet-e más tranzakcióim adataihoz?
A Paypal azonosító, az első account-létrehozó emailcím, vagy az aktuális belépési?
Ha az utóbbi, akkor van-e neki publikusan elérhető "history-ja" pl. mint becenevek a steamen? -
Argos
őstag
Sziasztok!
Tegnap utaltak magyar bankszámláról a paypal fiókomra 30k HuF-t.
Ezekkel az adatokkal, illetve még természetesen az azonosítóm.Kedvezményezett neve
BofA re: PayPal Pte Ltd
Bank
Unicredit Bank Hungary Zrt., Budapest
Bankszámlaszám
10918001-0000000115050684
Mennyi ennek az átfutási ideje? -
válasz
ledgeri
üzenetére
Egy kicsit értelmezhetetlen amit kérdezel.
Ha fizetsz valamiért akkor e-mail címed, ami a PayPal azonosítód, néha a neved és címed, de ez utóbbiakat az adott hely fizetés előtt bekéri, így legtöbbször nem a PayPal-tól kerül elő.Ha pénzt küldesz akkor az e-mail címed, ami a PayPal azonosítód és a neved és amit te megadsz közleményként, kiegészítő üzenetként.
Amikor neked fizetnek a PayPal nem ad meg kifelé semmi információt, hiszen az e-mail címed, ami a PayPal azonosítód, azt te adtad meg, mert máshogy nem tudnának küldeni neked pénzt.
Ha használod a PayPal számlázási funkcióját hogy akinek eladsz valamit az kapjon ilyet, akkor a képen látható adatokat és még amit ráírsz a számlára azt kapja meg.
Természetesen ha használod a PayPal-t te is kapsz tőlük jóváhagyó üzenteket ott látod hogy mit tartalmazhatnak azok. Van amikor csak a neved kerül elő, pl ha refundként visszaküldöd a pénzt.
Ezenkívül ha valamilyen nyomozó hatóság megkeresi veled kapcsolatban őket a nyomozáshoz meg kell adniuk a személyes adataidat és a számlamozgások adatait.
Lényegiben összefoglalva ennyi.Nem értem az utolsó mondatot, mert eleve kénytelen volt ezt a váltási dolgot külön kiemeltetni, mert habár ott volt képernyőn sokan nem látták és a magyar hatóság ezért eljárás alá vonta őket és most már magyarok számára is érthető módon ott a képernyőkön.
-
ledgeri
nagyúr
Személyes accountot használva a másik fél milyen információkkal találkozik alapból, és milyen információkat érhet el? (gondolok itt olyanra, hogy alapból a rendszer nem nyomja a képünkbe, hogy lehetséges a paypalon kívül váltatni más pénznembe való utaláskor, de elérhető)
-
válasz
FrankTyler
üzenetére
És szállít is ide? De ha Maestro kártyád van az is megszoktat néha makacsolni magát.
-
válasz
FrankTyler
üzenetére
Ha ezt írja akkor PayPal-al nem lehet fizetni ennél az eladónál. Ez lehet azért is mert nem szállít ide vagy már törölték.
De azt azért próbáld ki hogy az unlink-el szétkapcsolod az eBay-t és a Paypal-t és egy újbóli belépés után újból linkeled. Az eBay módosít mostanában a fizetési rendszeren esetleg az is bekavarhat. Ha be tudsz lépni a PayPal-ra és van elérhető és megfelelő mennyiségű pénz a fizetési forrásodon akkor eBay probléma lesz.
De volt olyan aki 6-szor próbálta és mind a 6 vásárlást a bankja zárolta számláján és a végére emiatt nem volt már elegendő pénz a kártyáján. Lehet hogy nálad ez nem történt meg, de esetleg a netbankba less már be.
Itt meg a bankra utalnak ezzel a problémával. -
válasz
FrankTyler
üzenetére
Mi volt a hibaüzenet? Nem változott semmi az alap fizetési dolgokkal.
-
FrankTyler
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem: Több éve használok Ebay-PayPal párost,a mai nap szerettem volna fizetni ebayen,és nem enged Paypalal fizetni. Mi lehet a gond ? Van valami változtatás amit el kell fogadni ,vagy PayPal-on beállítani? Segítségüket előre is köszönöm.
-
nagyonjjo
tag
Szép estét.
Akarnék pénzt küldeni euróban,kártyán is euró van,de paypal eurót,vagy forintot akarva akar küldeni csak eurót.
Nem találom hol tudnám beállítani azt,hogy euróból váltson át,és eurót tudjak küldeni.
Valaki esetleg tudja? -
raziel01
veterán
válasz
Vertigo18
üzenetére
Mondjuk azt, hogy ha egyértelműen hulladék amit küldött és ez a képeken is látszik akkor ne kelljen még postázgatni. De még abban is benne lettem volna, hogy elviszem óráshoz és ránéz, hogy mennyi lenne a javítás. És kifizeti az eladó. De nem gondolnám, hogy az normális, hogy 2 hét alatt baszott bármit is válaszolni. Abszolút nem akart megegyezni. Mondom ezt úgy, hogy már 300 vásárlásom volt 6 év alatt paypal-al és reklamáció meg kb 4-5 de mindig megtudtuk oldani.
Az meg hogy fizeti a visszaküldést a paypal sehol nem volt leírva az emailben és a reklamációnál se. De olyan kommenteket már olvastam, hogy visszaküldésnél az eladó cseszett átvenni vagy azt mondta, hogy nem is az volt benne és a paypal az eladónak adott igazat. -
raziel01
veterán
Sziasztok,
Na paypal is elmehet a francba.
Vettem Indiából egy karórát. 3600 Ft-os cucc. Megkaptam és gyakorlatilag rossz. Az időt nem lehet beállítani rajta, a mutató egész órakor nem a számokra üt hanem mellé. Szal full gagyi, használhatatlan. Leírtam normálisan mindent. Az eladó 2 hét alatt nem válaszolt. Mondom akkor továbbítom paypal felé. Most meg jött egy olyan levél, hogy küldjem vissza a terméket és visszaadják a pénzt. 7500 Ft lenne ahogy nézem a posta. Az egész nem ér annyit, hogy én külföldre postázgassak aztán lehet meg se kapja, át se veszi stb.
Tudok valamit tenni? Még válaszolni se enged meg semmi a paypal. -
jeni
félisten
Mi a manó!
Haza érve nagy meglepetésemre már Brémenből megérkezett az árúm. A rossz a dologban, hogy az értesítőre az van írva, hogy az átvétel a következő munkanapon lehetséges (VIII. Verseny u.) ami abban sz@r,hogy ma 6 és 8 között sem lehet átvenni ha oda megyek érte és a következő munkanap az meg csak hétfőn lesz. -
Ha az eBay-en vásároltál akkor a PayPal vitarendezés a második vonal, ha PayPal-on keresztül lett fizetve (PayPal-on ott a számlatörténetben a vásárlás)
Az adott termék írva van a hogy pénz megkapásától számítva hány munkanapon belül adja fel, ennél nincs dátum írva, de ha ezek a napok eltelnek írhatsz neki hogy mikor küldi már el.
Van egy várható érkezési idő kezdő és vég dátummal, ez azt jelenti ha itt október 19 van írva, hogy november 18-ig tudsz reklamációt kezdeményezni, nem azért mert nem adta fel, hanem azért mert nem kaptad meg.
Október 19-ig nem igazán kell tenned semmit, még akkor is várhatsz pár napot a reklamáció indításra.
Ha az eBay-en nem tudod a problémát rendezni, akkor lehetséges a PayPal-on dispute-t indítani, itt is nem azért mert nem adta fel hanem hogy nem érkezett meg, itt a vásárlás napjától számított 180 napon belül van rá lehetőség. -
jeni
félisten
Szia!
Kérdésem az lenne, hogy vettem egy vezetékes telefont egy rádióssal egybe gyártva ami alapból egybe csomag része. A srác már hétfőn megkapta a pénzt mert ez az OTP számlámon már látszik mínuszban. Ellenben még mindig nem küldte el és nem is válaszol a kérdéseimre. Igaz a szállítási idő okt. 13-19 közötti időpontban van megadva. Ha addig nem is reagál és nem küldi el a csomagomat a PayPal mit tud tenni ez ügyben esetleg az Ebay? -
partymaci
aktív tag
Üdv!
Paypalra küldtek nekem paypalról 20 eurót, a feladó csatolta a telefonjáról a screenshotot is, viszont nem érkezett be az összeg. 4 nappal ezelőtt volt ez, most mi a töcs van?
-
válasz
madagaszkar
üzenetére
Írtam hogy lehet hogy később fut be. Azt az izét nem kellett volna, egy fizetés utáni dolog, nem változtat semmit.
Gearbest-en és a PayPal-on ott a vásárlás, majd viszik a pénzt amikor akarják. -
madagaszkar
tag
A kártyát mutatja fizetőeszköznek. Ellenőriztem nincs zárolva az összeg. A Paypal oldalán viszont mutatja a vásárlást a korábbi két héttel ezelőtti vásárláshoz hasonlóan. A gearbest-en belépve is fizetett megrendelésként szerepel csomagszám nélkül. Itt annyit változott a státusz, hogy megjelent egy "gyorsabb megrendelés" feliratú gomb, amire rá is kattintottam. nem tudom, hogy ezzel mi változott, mert a kártyámról továbbra sem került levonásra az összeg.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Hozzaadtam a virtualis Revolut (Visa prepaid) kartyamat a PayPalhoz, mert ezzel akarom fizetni a Spotifyt, ami ugye egy ismetlodo tranzakcio.
Verifikaltam a kartyat a 4 jegyu koddal, engedelyeztem a Manage Funding Sources oldalon, beallitottam a konverzio modjat. Eddig minden szep es jo, de amikor az Automatic Payments alatt at akarom allitani a Spotifynal a Funding source-ot, csak a regi kartyam latszik a listaban. Ha kiveszem a pipat a Manage Funding Sources oldalon a regi kartyam mellol, es ugy akarom modositani a Spotifynal a Funding source-ot, unexpected errort dob.
Elrontottam valamit, vagy varni kell egy kis idot, mire frissul a profilom az uj kartya miatt, vagy ez valami bug?
-
válasz
madagaszkar
üzenetére
A PayPal-nál ha rákattintasz a tételsorra ott a kártyát mutatja fizetőeszköznek? Ha igen, akkor ellenőrizd a netbakban hogy zárolva van-e az összeg. Nekem Erste bankos a számlám és néha később kerül zárolásra is, nem csak levonásra.
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Tegnap rendeltem a Gearbest-ről egy terméket 7500 HUF értékben.Az igazsághoz hozzátartozik, hogy három alkalommal elrontottam valamit - szállítási mód stb. - így mindig visszaléptem megrendeléskor és kezdeményeztem egy újabb vásárlást. Így sikerült negyedszerre megrendelnem, akkor a fizetést is jóváhagytam, első három alkalommal természetesen nem. Kaptam visszaigazoló emailt, a paypal oldalán látszik a tranzakció -7500 HUF vásárlás, viszont a webkártyámról nem került levonásra az összeg. A vásárlásaimnál látszódik a három jóváhagyás nélküli megrendelés a gearbest oldalán, azokat még a vásárlás után töröltem. Azóta semmi értesítést nem kaptam. Szerintetek mi történhetett én rontottam el valamit? -
A bankoddal. A kártyás vásárlást nem lehet leállítani, most a bankszámládon ezt az összeget zárolták, ez addig van így, amíg a kereskedő bankja nem kezdeményezi az átutalást. Lényeg az hogy ez még nem lett levonva.
Mivel itt neked nem történt vásárlás, ezért nem is lesz levonási kezdeményezés így majd a bankod felszabadítja ezt az összeget X idő után, ez lehet 1-4 nap, ők tudják.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bestbuy játékok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Energiaital topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Renault, Dacia topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Utolsó darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27% ÁFA - Garancia - (0437AB)
- PS5 fat konzol
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De akkor a lényeg, hogy pár nap múlva feloldják, szuper.
Az eladó annyit mondott csak, hogy sikertelen volt a fizetés, és fel fogja oldani a bank a zárolást. Ez tényleg így működik? Idő közben az érintett kártyát töröltem a PP fiókomból, ettől függetlenül is feloldják az összeg zárolását? Köszönöm!
(könyvelés előtt legalábbis)

). Ha rányomok a "kifizetés összegének visszatérítése" gombra, akkor ugye nem von le tőlem kezelési költséget?