Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
üzenetére
a credit a deklarált hitelkártyákra szokták használni, a debitet a sima és dombornyomott pénzfelvevő számlához járó betéti kártyára.
nekem anno a Lloydsnál kérdezték, hogy creditet vagy debitet kérek-e, debitet kértem, így dombornyomott Visa-t adtak és 2 csekkfüzetet -
törölt tag
Igen, ugyanezt csináltam én is, és néha ennek ellenére nem működik, szóval ezért kell majd ellenőriznem mindig.
Még egy hülye kérdést ha megengedtek: miért creditnek hívják a kártyákat, amikor valójában debit?
Számít ez valamit?(#24398) V/ Okés, mikor pár éve hozzáadtam a kártyámat, még csak credit opció volt, azóta nem kellett változtatnom, csak frissítenem a kódot, és ott nincs külön ilyen opció.
Köszi a segítséget mindenkinek.

-
A konverzió ellenőrzése:
PP belépés után a Logout előtt a fogaskerék ikon.
Ezután a Payments fül
A megjelenő képernyőn Preapproved payments
Ott a táblázat jobb szélén Set Available Funding Sources
Az adott kártyánál a Conversion Options
Ha ez van jelölve akkor jó: Bill me in the currency listed on the seller's invoice.Ha nem, akkor ezt jelölni és Submit.
Visszajön a Manage Funding Sources képernyő és alul Save.
Ez jön vissza: My preapproved payments ezzel az üzenettel: You have successfully updated your available funding sources.
Nálam Firefox, felugró ablak tiltás nélkül. Ezen beállítások előtt, néha célszerű a Paypal sütiket törölni. -
törölt tag
Köszi, akkor ezt elengedem, mert fél év és úgyis másik bankhoz kerülünk.
(#24392) Zola007 Már miért ne érteném jól? A 3. képed az 5.04 GBP az, ahol a bankod váltott át. Ott nem látszódik exchange rate.
A 4. képed a 0.99 USD, ahol a paypal váltott át, ott látszik az exchange rate.Ugyanezt írtam fentebb is, csak nem a folyamatra értettem, hanem a képekre és nem számoztam be őket.
Áááh, ez a sok szerkesztés.
Igen, a gond nálam is fennáll, ezért fogom mostantól mindig leellenőrizni fizetéskor, ha van rá opció és megváltoztatom banki átváltásra. -
Zola007
veterán
Éveken keresztül nálam is normálisan működött
Aztán egyik napról a másikra megváltozott
Nem volt se kártya, se böngésző, se semmi egyéb módosítás, csak azt vettem észre, hogy nincs banki váltó árfolyam a számlakivonaton, hanem egyből forintban vagyok megterhelve a paypal részéről.
Aztán visszanéztem a tranzakciókat és vagy 3 hete úgy ment és azóta is.
Azóta ügyelek rá, hogy minden lezárás előtt ellenőrizzem a váltást és javaslom másnak is.
Nem nagy erőfeszítés, 2 kattintás, de nagyobb értékű vásárlásoknál sok lehet az a ~3-4%, amit a paypal benyel.
40 ezers amerikaifoci sisakomnál már 1400 Ft körül lett volna, ami nekem speciel számít. -
válasz
Zola007
üzenetére
Túl tárgyaltuk, ezek szerint nálad nem jól működik a konverzió.
Akkor nem azt mondom, hogy nem igaz, hanem számomra hihetetlen, hogy éveken keresztül nálam normálisan működik.
És nem balfácán akinél nem működik
elnézést, ha valaki így értelmezte volna
, csak eddig még a Paypal sem tudott erre magyarázatot adni és mivel azok vannak többségben akiknél jó, nem is igazán tartják szükségesnek hogy foglalkozzanak vele.De amikor a Bill me........ részt jelölöd és elküldöd a Submit-al, azután a visszajövő képernyőn a Save még szükséges, mert nem fogja megjegyezni.
-
Zola007
veterán
Nem besértődés, csak értelmetlennek látom olyannal vitatkozni, aki szerint minden csak úgy lehet, ahogy ő gondolja.
Tessék, alant a bizonyíték.
Én ennél jobban nem tudom bemutatni a jelenlegi helyzetet.Én elhiszem neked, hogy nálad minden tökéletes.
Cserébe annyi kérek, hogy legyen benned is annyi tolerancia, hogy elfogadod azt is, hogy jó pár embernél máshogy működik és nem azért mert balf.szok vagyunk. -
Zola007
veterán
válasz
üzenetére
Megnéztem neked ismét, az imént vettem egy biciklilámpát
Az első két kép közvetlen egymás után készült, bármiféle átállítás nélkül a második azt az állapotot mutatja, miután rákattintottam az "Other Conversion optionsr"-reTehát annak ellenére, hogy terhelésben 2.19 dollárt ír a Paypal, látható, hogy az átváltási beállításoknál mégis a "Use Paypal's conversion proces......" az alapbeállítás. Mindezt attól függetlenül, hogy a Paypal profilomban is a másik van megadva és a tegnapelőtti tranzakciómnál a fizetési oldalon kézzel átállítottam (3. kép).
Tehát visszaállítja magát és ráadásul az összegen sem látszik már elsőre, hogy melyik beállítás van érvényben.
Ha így hagyom, annak ellenére, hogy dollár van feltüntetve, a levonás a számlámról forintban történik.
A 4 képen egy tegnapelőtti apró tétel látható. Ott is 0,99 $-t írt a kilépő oldalon és akkor még azt hittem, hogy megoldották és megjegyezte a beállítást, de mint a Paypal kivonaton látható, mégis átváltással fejezte be a tranzakciót (Exchange rate 295 Ft)
A korábban említett 4. kép egy azt követő vásárlás,- ahol már tanulva ebből - annak ellenére, hogy 5,04 GBP devizában írta, mégis beléptem az átváltási beállításokba. Ott szintén azt írta alapból, hogy paypal konverzió és kézzel átállítva banki váltás► voilá' nincs exchange rat.

-
válasz
Zola007
üzenetére
Én nem azt írtam, amire te következtettél. Kár besértődnöd.
Tettem fel képeket bizonyítéknak, köszönettel veszem tőled is a bizonyítékot. Akkor befejezzük és ha igazad van bocsánatot fogok kérni.
A képek cáfolják ezt az állításodat:
Azonban most már eljátsszák azt a kis trükköt, hogy devizában jeleníti meg az értéket, bármi van beállítva -
válasz
üzenetére
Szerinted a banktól kapott sms értesítés milyen Paypal probléma lenne.
Egy biztos, ha GSP-s a vásárlásod az 2 tételben jelenik meg, külön fizeted a logisztikai cég költségét és külön fizeted az eladónak a vételárat és a szállítási költség kisebb részét.
Ez esetben kaphatsz 2 sms-t,de egyéb esetben mindig egyben számol a vételár+száll.költség, azt nem szedi szét a Paypal rendszere. -
törölt tag
Citibank (még pár hónapig).
SMS / e-mail értesítést kapok minden 1000 Ft feletti pénzmozgásról. Ha Paypal végzi a konverziót, akkor 1 üzenet jön belföldi vásárlásként és 1 tranzakció történik. Ha a bankom végzi a konverziót, akkor 2 sms jön (egyik a szállítás, másik a termék ára) és külföldi vásárlásként jelenik meg a kivonaton 2 tranzakcióként.
Üzenetben csak annyi jön, hogy vásároltam és levonták a számlámról a pénzt.
-
válasz
üzenetére
Melyik banknál van számlád?
De ezt nem értem: ha paypal vált át, akkor az ebay termék és a szállítás egy összegben kerül levonásra, ha nem paypal vált, akkor kapok 2 külön értesítést levonásról.
Honnan kapsz és mi a tartalma?Nálam mindegy, hogy melyik vált, egy értesítés jön az eBayről és a Paypalről, egy összeggel, a bankom meg egy tranzakciót könyvel.
-
törölt tag
válasz
Zola007
üzenetére
Most már figyelem. De úgy tűnik még így sem lehet mindig kikerülni.
(#24377) V/ A paypales váltás nálam mindig nagyobb volt. A bankommal jártam jobban mindig. Viszont a paypales váltáskor belföldi vásárlásnak minősült az adott tranzakció, ami forintban drágább volt. Itt mi lehet a háttérben?
+ ha paypal vált át, akkor az ebay termék és a szállítás egy összegben kerül levonásra, ha nem paypal vált, akkor kapok 2 külön értesítést levonásról.
-
válasz
Zola007
üzenetére
De többen vagyunk szerencsés kivételek. De az előfordulhat, hogy nem megfelelően van a beállítás megcsinálva.
kevésbé informált emberek lehúzása a cél.
Csak azt az egyet nem magyarázza meg, hogy akkor engem miért nem húznak le?Azonban most már eljátsszák azt a kis trükköt, hogy devizában jeleníti meg az értéket, bármi van beállítva
Ez nem igaz. Ha csak deviza van kiírva akkor banki konverzióval veszi le és a bankod deviza értéket kap.
Ez egyértelmű:
Payment method
PayPal Conversion Rate as of,....... akkor Paypal váltás.Ha ez látható akkor a bankod vált:

Az amit írsz nem létezik.
-
Zola007
veterán
válasz
üzenetére
kell is mindig ellenőrizni.
Nekem ez tavaly jött elő először, hogy bárhol, bármit adtam meg beállításnak, minden tranzakciónál visszaállította magát Paypal váltásra.
Több külföldi fórumon is panaszkodtak sokan miatt, valószínűleg a figyelmetlen / kevésbé informált emberek lehúzása a cél. Ez azóta van egyébként mióta szétvált az ebay és a paypal.Ugyanis korábban a fizetési oldalon legalább abból lehetett tudni,hogy Paypal váltás van beállítva vagy éppen visszaállította magát, hogy Forintban adta meg az értéket.
Azonban most már eljátsszák azt a kis trükköt, hogy devizában jeleníti meg az értéket, bármi van beállítva
Tehát minden alkalommal át kell állítani /ellenőrizni az átváltási beállításokban!
-
válasz
üzenetére
Ha a Qwertee külön Paypal klienst használ előfordul, hogy a konverziós opció nem választható, mert nem kezeli le.
Ennek ellenére el is "veszítheted" a beállítást. Többen panaszkodnak ilyenre, ha eBay-n vásárolsz és ott megmaradt, akkor az lehet amit az első mondatban írtam.
Arra is figyelj, ha a kártya lejár és hosszabbítasz, -a száma marad- csak dátum és CVC kód változik, ahhoz újból be kell állítani a konverziót, mert az csak az előző kártyára vonatkozott.
Többen panaszkodnak, hogy elállítódik, én továbbra is még a böngészőt is okolnám, nekem most már 4 év óta iem állítódik le "magától" két kártyánál sem. -
törölt tag
Sziasztok,
Paypalen beállítottam pár hónapja, hogy mindig a bankom váltsa át a devizát és ne a paypal. A minap rendeltem Qwertee-ről pólókat, ahol viszont meglepetésemre csak Paypal-lel tudtam fizetni, bankkártyával nem. Céges gépről rendeltem angol IP-vel, nem tudom ez számít-e valamit?
Szóval bejelentkeztem Paypalbe és nem volt olyan opcióm, mint az Ebayes rendeléseknél, hogy tudok választani a devizaváltók között, így a Paypal váltotta át a pénzt.
Ez miért történt így? Többször is fizettem már Paypalen keresztül és nem mindig tudom választani azt, hogy a bankom váltson. Az online számlainfóm nem olyan részletes, de az már kiderült, hogy amikor a Paypal vált, akkor az belföldi vásárlásnak minősül valamiért, és nem külföldinek.
Ha előzőleg beállítottam, hogy a saját bankom váltson devizát, akkor miért nem így történnek a vásárlások? Pár száz forintról beszélünk, de sokat rendelek külföldről és az már így több ezer forint bukás. A paypal csinál valamit rosszul vagy a bankom húz le?
Nem számla van kapcsolva hozzá, hanem bankkártya, az számít valamit?szerk: megint megnéztem a konverziós opciót, visszaállt a paypalre, pedig előzőleg már megváltoztattam. Mi a fene történik?
-
válasz
Pikachu24
üzenetére
De tudni, csak rendes Top Up van.
A régi Add funds to your account instantly márciusban a Trustpay-el szerződés bontva, majd lesz valamikor új svéd bannkal szerződés, folyik az egyezkedés a mi bankjainkkal majd egyszer működni fog a Add funds using Trustly menüpont. De ezt már az Összefoglalóban is jeleztem és itt is többször szó volt róla. -
eastsider
nagyúr
Sziasztok.
Van CAD a paypalomon
Most szeretnék ebayen fizetni GBP-t.
Hogy tudnám felhasználni fizetésre? Részben paypal balancerol részben kártyáról fizetnék.
Most alapból csak a kártyáról vonná a pénzt,a balancot nem ajánlja fel.
Mire konvertaljam? Vagy muszáj atraknom a kártyámra? -
Pikachu24
aktív tag
Sziasztok, nem régen(3-4 napja) szerettem volna feltölteni pénzt a paypalomra és láttam hogy nem működik az instant topup. Ezért az unicredites számlára utaltam egy nem a saját erstés számláról, és miután eltelt három vagy négy nap nem jött még meg a pénz(tudom, még megjöhet).
Az lenne a kérdésem hogy nektek ilyen esetben jött már meg pénzetek?
Valahol egyszer régebben láttam hogy hol tudok reklamálni de most nem találom.
Esetleg valaki tudja? -
válasz
Kenguru65x
üzenetére
eBay Account settings Bal oldalon a nevedre állva az egérrel
Paypal Account menüpontja
Buying on eBayÍrtam hogy a kártyák nincsenek megkülönböztetve, egy régi help szöveget olvastál. És azt is hogy a Paypal alapcím és a küldés cím egyezőségre, billing, számlázási cím amire vonatkozik a szöveg
-
HollyBoni
veterán
Mikor PayPal számlámra küldök a bankszámlámról pénzt, a bank von le valamit? Vagy ez sima utalásnak számít? Unicredit-es vagyok.
-
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Az egyenlegről deviza ki: a Paypal forintra konvertálva küldi ki a számládra, ezt legfeljebb a bankod vételi árfolyamával hasonlíthatod, össze.
A PP csak a kártyákra vonatkozik a konverzió választása, másra nem.
Igen, írhatod úgy. -
gyurkikrisz
őstag
Még egy kérdés: PayPalról utalnék vissza a számlámra pénzt. Paypalon euróban van az összeg. Ezt simán visszautalhatom a forintszámlámra, a bank pedig átvltja nekem forintra? vagy még paypalon kell visszaváltanom?
(#24347) V/: akkor írjam K és H Zrt.-ként?
-
Kenguru65x
újonc
Köszönöm, nem vagyok még járatos sem az eBay-en, sem a PayPal-on, most regeltem mind2re.
Meg tudnád mondani, hogy hol tudom az eBay-en belül beállítani a PayPal-os összerendelést? Egyelőre
nem találom. Mind2ben ugyanazt a mail címet használom, ha jól látom a képen, amit betettél, majd a mail címet kell megadjam.Azt már megtettem, hogy teljesen azonosra írtam a címet a 2 helyen hátha ez volt a gondja, mert az egyikben volt emelet, ajtó, a másikban nem. (A kért szállítás címe és a címem azonos.)
Továbbá kérdezném, hogy akkor lehet-e az, hogy csak credit/debit kártya megadással tudok egyes eladóktól vásárolni, amit idéztem angolul korábban ("Note - Some sellers require shipment to a credit card billing address registered at PayPal (also known as a Confirmed Address)."), vagy ezzel eBay-PayPal összerendeléssel, s a 2 cím teljesen azonossá tételével meg fog oldódni a gondom? (A PayPal-ra utaltam pénzt abból szeretném kifizetni az eladót.)
Válaszodat előre is köszönöm.
-
Zola007
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Na.
Csak sikerült megoldani ezt a fránya "You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source." problémát.
Hozzá kell adni a fiókhoz a bankszámlát.
Add Bank Account
OTP-seknek Bank name: OTP Bank Nyrt.
számlaszám teljes formátumban 24 jegy, az IBAN betűk NEM kellenek, csak a számok, pl. 117.....,ha csak 16 jegyből áll, akkor 8 nulla a végéreMiután hozzáadtam, már szépen tudtam fizetni kártyás konverzióval
-
Flinter
tag
válasz
nagy@gmx.com
üzenetére
Hello, igen, volt/van ilyen problémám - legalábbis részlegesen.
Nem tudom miért/mióta van így - régebben működött.
Ha jól emlékszem, írtam is erről korábban itt (vagy csak szerettem volna...?)Többször írtam már a PayPal Helpdesknek emiatt, de a fülüket se mozdították rá - csakúgy mint az éves limitemelési kérelmemre sem... (minden hozzávaló kipipálva)
Visszatérve az első kérdésre - fura módon, de - legtöbbször tudom használni a PayPalt pl.
- eBay-en
- közvetlenül beírva a pénzt fogadó e-amil címét tudok küldeni pénzt
- és tudok fogadni is pénzt
- és kivonni/feltölteni is tudokEgy valamit nem tudok: A weboldalak "beépített" (pl. "Donate") gombjaival pénzt küldeni. Nekem ekkor írja ki ezt a hibaüzenetet.
Gépem:
Windows7 (+GWX Win10 Noooo) + friss ESET Smart Security általános beállításokkal.Ha valaki esetleg tudja, hogy mi a keh, én is megköszönöm a segítségét

-
Sima kártya fizetés és a banki árfolyam, Paypal fizetés kártyával, banki konverzióval. Ugyanannyi lesz a fizetendő összeg, de PP esetén van vásárlói védelmed. Ha lehet akkor inkább OTP kártyával fizess. Hogy az árfolyam mennyi az a kártya típusától és a bankod kártyás vásárlás elszámolási szabályaitól is függ
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha van net bankod 2-3 nap után le van könyvelve és megnézheted ezt a kártya tranzakciót. De telefonon felhívod az ügyfélszolgálatot ők már 24 óra elteltével látják a kódos tranzakciót és megmondják.
-
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
K és H Bank, neked így írja ki a képernyődre a bank nevét, semmi másra nincs ez a név használva.
-
sgery
őstag
sziasztok!
Hogy a legjobb fizetni, ha vennék egy htc vive-ot? (én fizetem, rendelem haveromhoz, Ő postázza ide)
K&H-s vagyok. Közvetlen a htc oldalán kártyával fizetve vagy paypalon keresztül fizetve? (ott is bank vagy paypal árfolyam váltással?)
A k&h-nak nem túl jó az árfolyama, 395-ért árulják a fontot, otp-nél csak 389 :/ -
SunMount3r
nagyúr
válasz
FreeName
üzenetére
Mint írtam, múlt hónap 19.-ike óta (ekkor adtam hozzá a kártyámat a Pay-Pal-hoz) várom a kimutatást a számlámról, hogy megkapjam a 4 jegyű számot. Főképernyő->Bank Accounts and Cards alatt->Confirm->itt láthatod a hozzáadott kártyádat->itt a Confirm Credit Card opcióval bármikor megadhatod az ellenőrző számot. Nincs pár napos idő intervallumhoz kötve. Ez a 3 nap nálatok még hely de jó is, nem értem miért aggódtok, teljesen normális, hogy ennyi az átfutás, ezt a Pay-Pal rendszere is tudja, nincs benne ilyen idő limit. No Para...
-
HollyBoni
veterán
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Bankszámládról utalj pár forintot a PayPal számládra, így withdraw-nál már megjelenik a bankszámlád. Ezzel a módszerrel 100% hogy nem tudsz elrontani semmit.
-
gyurkikrisz
őstag
K&H banknak mi a "rövid" neve? Számlát szeretnék hozzáadni, de ugye a & karaktert nem engedi. mégis hogy írjam be?
-
FreeName
csendes tag
Én is tegnap csináltam paypalt és nekem is azt mondták a bankban, hogy "3 munkanap" jobb esetben hétfőn, rosszabb esetben kedden látom majd. Engem is érdekelne, hogy így elfogadja majd a Paypal?

-
laleeee
őstag
Ma volt egy refundom a tesóm bankszámlájára. És az írták, hogy 5-10 nunkanap míg megérkezik. Létezik ilyesmi ? Ennek 5-10 percnek kellene lenni,nem ?
-
AcélAgyar
tag
A paypal meddig engedi, hogy megerősítsem a kártyát? Tegnap délelőtt regisztráltam és adtam hozzá a kártyámat, regisztrációnál is kérte a kártya adatait, viszont amikor beléptem, nem volt hozzá adva a fiókhoz, úgyhogy hozzáadtam a leírás szerint. Kell a megerősítő kód, amit nem látok netbankon keresztül, megkérdeztem a banknál, elvileg 3 munkanap, jövő hét hétfőn vagy kedden fogom csak látni, kérdés, hogy a paypal elfogadja így is a megerősítést?
-
válasz
Kenguru65x
üzenetére
eBay beállításokban a Paypal szekcióra gondoltam az összerendelésnél.

Nem írtad hogy kártya vagy egyenleg volt a fizetés módja, én automatikusan a kártyára gondoltam, elnézést.
Ettől függetlenül ha más címre akarsz szállíttatni azt a címet előre célszerű felvenni mindkét helyen a címek közé.
Abba a szövegbe az a lényeg hogy csak a Paypal alapcímre szállít, billing address. Megoldás az amit írtam.A kártya szöveg lényegtelen, nincs megkülönböztetve debit, credit, bár lehetséges a szám alapján.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Kenguru65x
üzenetére
Simán elfogad debit kártyát is, egyszerűen az angolszász pénzügyben (és innen indulva a köznyelvben is) általában minden "credit card" mivel odaát a mi értelmezésünkben vett debit kártya alig-alig ismert.
Amikor az amerikai credit cardot említ, nem kifejezetten hitelkártyára gondol, hanem úgy általában valamilyen kártyára, csupán láluk minden hitelkártya. -
Kenguru65x
újonc
- Az eBay és a Paypal összerendelve? : eBay vásárláskor azt jelöltem meg, hogy PayPal-lal fizetek
- Hozzá van rendelve ez a cím a bankkártyádhoz? : Nem adtam meg bankkártyát, hanem elutaltam a szükséges pénzt a PayPal-ra (egyszeri vásárlásról van szó egyelőre)Közben a következőt találtam az eBay-en belül, "Update shipping addresses"-nél,
a vásárlásnál megadott címem bekerült automatikusan "Primary shipping address" címhez,
de alatta a következőt írja:
"Primary shipping address - This is where you'd like to receive items you purchase.
Note - Some sellers require shipment to a credit card billing address registered at PayPal (also known as a Confirmed Address)."Akkor értelmezésem szerint egyes eladók credit card hozzárendeléshez (PayPal-on belül) kötik a vásárlást.
Kérdés, hogy vajon debit kártyát el sem fogadnak? Bár nem tudom, hogy egyáltalán az eladó meg tudja-e különböztetni a két féle kártyát. -
nagy@gmx.com
tag
Fizetni szeretnék, és ezt a hibaüzenetet kapom:
"Sorry, we can’t complete your purchase at this time
Please return to the merchant and choose another way to pay."Másnak is volt ilyen problémája?
-
Zola007
veterán
válasz
Zirowe
üzenetére
Szia(sztok)
Sikerült megoldani a "You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source." problémát?Ma én is belefutottam. Eddig minden gond nélkül fizettem, MasterCard.
Van egy gyanúm, hogy ezzel akarja a Paypal ráerőltetni az embereket a pénzváltásos fizetésre, hogy több haszonhoz jusson.
-
sgery
őstag
Sziasztok!
Rövidke kérdésem lenne: ha vásárlok itt HA-ón egy külföldi Magyartól és Paypal-on fizetek neki és netán nem küldené el a csomagot, akkor vissza lehet igényelni a pénzt? Neki kellene bizonyítania tranck id-vel hogy nekem feladott egy csomagot, nem? -
válasz
Kenguru65x
üzenetére
Az a link USA reg help, ránk nem használható.
Az eBay és a Paypal összerendelve?
Hozzá van rendelve ez a cím a bankkártyádhoz?
Amikor belépsz és a kártyánál Edit, akkor ott az a cím? Vagy választható, ha kettő van felvíve?
Egyébként ha nem a regisztrációnál megadott címre akarod küldeni, akkor azt a címet célszerű mind az eBay-n, mind a Paypal-n felvenni, beírni. Vannak olyan eladók akik csak a Paypal alap címre küldenek, ezért ha más hova kéred azt a címet vásárlás előtt mindkét helyen megteszed elsődlegesnek -ha már előtte be volt írva- és ezután nem lesz ilyen gondod, ha sikeres volt a fizetés, akkor pedig visszaállítod a másik címet elsődlegesnek
Ellenőrizni hogy oké minden amit ebben a hsz-ben írtam, a Belépsz a PP-re..... résznél.
Csak neked a My personal info, Address rész és a My money Debit and credit cards a cím hozzárendelés a Profile-ben. -
Akkor a kártyának nem sok köze van a számla hozzáadáshoz.
A régi bankszámlád látszik még? ha igen akkor majd ha az újat megtetted elsődlegesnek azután töröld.
A következőt tenném.
Belépsz a PP-re, ezután egy új ablakban megnyitod ezt a linket vagy belépés után kattintasz erre a linkre.
Ott válaszd a My Money-t ezután a Bank accounts sor végén az Adds.... link, itt próbáld meg felvinni.
Vedd figyelembe ezt:
-
Kenguru65x
újonc
Sziasztok!
Regisztráltam az eBay-re és a PayPal-ra, eBay-en vásároltam valamit, megadtam a címet, ahova kérem a terméket szállítani, sikeresnek jelezték, le is vonták az összeget, majd egy nap múlva jött az eBay Eladótól egy elutasítás azzal, hogy a PayPal-nál nincs jóváhagyva a címem (pénzt visszakükdték)
"I am sorry to inform you that we don't ship to unconfirmed address. We will been canceling your order. To confirm your address
https://www.paypal.com/webapps/mpp/shipping-address-outside"A megadott link hibás, tudna ebben valaki segíteni, hogy mit a teendőm?
Köszönettel
-
Azt a számlaszámot próblálom beregelni amivel a kártya össze van kötve mivel arra szeretném ha menne a pénz.
Tisztázzuk:
1. Ez az a számlaszám ami a pénzforgalmi számlád, erre kapod a fizetésed, erről utalod a pl. rezsi költséged. Ehhez van a kártya direktbe adva?
2. Vagy van egy alszámlád, vagy virtuális kártya számlád és ahhoz van a kártya adva? Mert az ilyen kártya számla nem adható hozzá. -
drk88
senior tag
Hali!
Olyan problémám van, hogy nem tudom linkelni a bank accountomat. Nem tudom mi a baja régebben bevolt a régi számlám regelve de az újat vmiért nem engedi. (Raiffeisen)
We were unable to process your bank account registration at this time. In order to register this bank account, please contact customer service at 00353 1 436 9111.
Akárhogy próbálom nem megy. Valakinek van valami ötlete? Azt a számlaszámot próblálom beregelni amivel a kártya össze van kötve mivel arra szeretném ha menne a pénz.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Természetesen értesítsd őket, hogy visszaküldted és várják.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Szeretnék rendelni egy Oneplus 3-at , de itt németben valami gebasz lehet a bankkártyám vagy a paypal körül ,mert nem tudtam megrendelni a telefont , pedig (elvileg !) minden rendben volt .
Jövő héten megyek haza , és kaptam egy tippet ,hogy menjek be az Unicreditbe , ott helyezzek el pénzt a magyar paypal számlámon . Erről kérnék infót ,és ha lehet egy kis segítséget .
A magyar pp-met 3 éve 1x használtam , valamelyik nap beléptem ,annyi ,hogy az ott megadott bankkártya már lejárt , de él még a regisztrációm .
Tehát bemegyek a bankba , ott berakom a pénzt a paypalra , de az előbb beléptem a magyar paypalomra , ott nem találtam semmilyen számlaszámot ! Hogyan rakjam be a pénzt a saját nevemre ?
Ui .: magyar bankkártyám és bankszámlaszámom nincs , amit esetleg hozzácsaphatnék a magyar pp-mhez .
-
SunMount3r
nagyúr
Feladtam végre, szerencsére belefért a levélpostai-ba, de abból sajnos a legmagasabb ársávba (7995 Ft). Úgyhogy úgy néz ki Pay-Pal-al kérem a visszatérítést.
De lenne még 1 OFF kérdésem: küldjek ilyenkor a Futeko-nak egy e-mail-t a csomag Tracking number-ével, hogy tudassam velük, hogy feladtam a küldeményt?!
És köszi még 1x!

-
Stanley-B.
őstag
nem mondanám jó rendszernek azt, ami nem enged pénzt küldeni, nem lehet tudni, hogy milyen okból, és az ügyfélszolgálat sem tudott segíteni...
igen confirmed. New értem el korlátot, szinte alig van tranzakció ezen a regisztráción.
AKinek küldeném nincs korlátozva, viszont ő sem tud nekem küldeni, ugyanazt az üzenetet kapja mint én.Kipróbáltam azóta hogy másnak tudok-e küldeni, de másnak sem engedi, próbáltam tesztnek kis összeggel, még 300ft-ot sem engedett.
-
Lacinet
csendes tag
Ha claim-re teszem a dolgot, akkor is csak angolul lehet írni, vagy lehet magyarul is a paypalnak?
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nézd ha beírod, hogy nem vettél mástól igénybe akkor a PP-nek oké.
A Futi leírta, hogy mit hajlandó fizetni, hiába kerül többe, ennyit ad. A veszteséget nem kell elfogadnod.
Majd ha írnak hogy küldd a számlát, visszaírod hogy már lerendezve. -
SunMount3r
nagyúr
A warranty RMA form-ot már tegnap megkértem a Futeko-tól, de ebben nincsen szó a posta költségről sehol.
Akkor jelezzem nekik külön e-mail-ben, hogy nem kérem tőlük a visszatérítést?
És a Pay-Pal nem fog happogni, hogy a Futeko is felajánl saját vissaztérítést, de én nem azt veszem igénybe, hanem a Pay-Pal-t?
(Minden esetre, ah majd feladtam a csomagot és meg lesz a pontos pk. összege, akkor megírom a Futeko-nak és rákérdezek, hogy vállalják e teljes összeg visszatérítését, mielőtt belefogok a Pay-Pal-ba...)
Köszi!
-
válasz
FreeName
üzenetére
Mivel teljesen átálltak az új felületre nincs old, egy kicsit visszaolvasva láthatod, írtam róla.
A hiányzó linkekre rákérdeztem a Paypal supportra, egyenlőre épkézláb megoldást nem találtak.
A felső menüsor fogaskereket ajánlották, írtam hogy ott nincs lehetőség és a hagyományos menü oldalak sem érhetőek el. Erre most az jött hogy a Merchant Technical Support-hoz forduljak, folyamatban van.
pl: a gyors feltöltés még mindig a bankokkal való egyeztetés stádiumában van, egyszer majd elérhető lesz.Ha aktiválni akarod, egyenlőre a következő módon tudod elérni a Profile-t.
Belépsz a PP-re, ezután egy új ablakban megnyitod ezt a linket vagy belépés után kattintasz erre a linkre, majd tárold el könyvjelzőként.
Köszönet air-nek a linkért.
Onnan a leírás szerint tovább. -
veze
őstag
ellenőriztem, elvileg össze van kötve, unlink van, tehát levalasztani tudnám.
Az az érdekes, hogy van egy régebbi ebay acc-om amit nem használok mostanában már, ahhoz is ugyanez a kártya van kötve, arról meg tudtam fizetni vele
összehasonlitottam a két ebay acc kártya hozzárendelés opcióit, és azok megegyeznek..
nem tudom hol lehet a gond, a most nem müködö ebay acc-al is tudtam még reggel vásárolni, 20 perccel késöbb meg már nem.. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Úgy írtam, hogy vagy az egyiket veszed igénybe vagy a másikat, a kettő nem megy egyszerre.
A Futekonak ahogy írtam be kell jelentened, hogy van egy visszaküldésed, erre küldenek egy űrlapot, biztos van rajta kérdés a szállítási költség visszatérítésről ott azt jelölöd, hogy nem kéred vagy külön beírod. Az nem tartozik rájuk, hogy ki az aki fizeti.
Ha feladtad, akkor attól a naptól számított 14 napon belül kell az igényedet leadnod a Paypal-nek, ők 10 napon belül a Paypal egyenlegre küldik a pénzt, az ő nyomtatványukon pedig jelölöd, hogy más nem téríti neked. -
SunMount3r
nagyúr
Akkor azt mondod, ha csak Europa+ csomagként tudom feladni, akkor mindenképpen kérjem a Pay-Pal-os visszatérítést? (Csak mer egy korábbi hsz.-ben pont azt mondtad, hogy ha az eladó ezt elvileg fedezi, akkor nem kérhetek Pay-Pal-t...) Vagy lehet választanom melyiket kérem? Pl. érdemes a feladás után egyből elindítani a Pay-Pal-os visszatérítési folyamatot, nem lesz ebből kavar? Vagy akkor még külön mondjam le e-mail-ban a Futeko-nál az ő pk. visszatérítésüket és írjam meg, hogy a Pay-Pal-al intéztetem?!

Köszi ismét!

-
FreeName
csendes tag
Sziasztok, SMS védelmet, hogyan lehet beállítani? Most regisztráltam paypal-re, de hiába kattintok felül a Wallet-re, nincs baloldalt alul old acount view?
. -
Hintalow
senior tag
válasz
kungzi
üzenetére
Nem. Az a 21 napos megkötés az ELADÓKRA vonatkozik (ami te lennél) a vevőnek jóval hoszabb ideje van kifogással élni a tranzakció iránt.
De mint mondtam elég kicsi az esélye, hogy egy külföldi egy marginális ország belső apróhirdetési felületén keresgélne dolgokat (azt te tudod reálisan eldönteni, hogy amit árulsz az annyira ritkaság -e, hogy nemzetközi szinten nem lehet hasonlóhoz jutni)
Az ilyen jellegű átvágások nem úgy működnek, hogy átküldi a pénzt, és megpróbálja valahogy visszaszedetni kamu indokkal, hanem egyszerűen egy petákot sem küldenek, hanem mindenféle hamis levelek jönnek arról, hogy megérkezett a pénz, de letétben van, küldd az árút stb.
Ha elég stabilnak érzed a sztorit, akkor uccu neki, de addig semmit ne küldj sehová, amig a konkrét összeg meg nem érkezett a paypalodra. soha ne próbálj kapott levelekben lévő linkeken belépni. -
-
veze
őstag
20 perccel ezelött még fizettem paypal -al most meg ezt irja ki.. (

semmit nem állítottam el. fedezet van a kártyán, eddig sosem volt vele gond. (((
valami átmenei zavar és várjak hogy egy két óra mulva megjavul?
vagy mit csinaljak?
rémlik mintha pár nappal ezelőtt valakinek lett volna hasonlatos problémája ( mármint hogy nem tudott fizetni a hozzáadott kártyája ellenére sem) probaltam visszaolvasni de nem találom.. ((
otp virtuális a kartya. látszólag hozzá van dva, ebay a fizetés kezdeményezésekor oda dob , végig csinálom a szokásos procedurat, majd fizetés ( kisérlet) után ezt irja ki és nem az ebay-re tesz vissza..
Azt én is tapasztaltam, hogy mostanában mindig visszaállítja magat paypal átváltásra, hiába van bankira beállítva..
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Számít ez valamit?

Szerencsére csak 1000Ft-ről van szó.