Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Gurulunk, WAZE?!
- Dell Venue 8 Pro
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryder62
őstag
"You just set up an automatic payment profile to Deluxe Advertising"
Akkor ennél a Deluxe Advertising-nél kéne körbenéznem? Ha igen, akkor ott mit kellene csinálni?
Ezt a My Money opciót hogy tudom elérni? Nem találtam ilyet. Az nem a classic kinézetű PayPalban volt?Szerk.:
Egyébként ez áll a levél alján:
"To change or cancel your agreement with Deluxe Advertising, log in to your PayPal account, go to your Profile page, and click My Preapproved Payments."Ezért kerestem itt, de itt nem jelenik meg semmi.
-
válasz
Ryder62
üzenetére
Ha van automatikus, akkor ott kell lenni: Profile/Payments/My preapproved payments. Ha ott nincs akkor nem a Paypal a kezdeményező, hanem ott akihez megy a pénz kell töröltetni, hogy ne legyen levonás.
De nézz rá a hagyományos 4 lapos My Profile, My Money résznél, My preapproved payments, Update a sor végén, ha ott sincs akkor a PP nem tud mit tenni, nem ők.
Egyébként meg egy ilyen levonás után mehet a nem engedélyezett tranzakció dispute. -
Ryder62
őstag
Hali
Hogy tudok törölni egy automatikus fizetési megállapodást?
Ha írok a paypalnak egy levelet adatokkal akkor törlik?
Megnéztem amit ajánlott (Profile/Payments/My preapproved payments) de itt nincs semmi adat.
-
válasz
germinator66
üzenetére
A vevőd biztos nem indított nem engedélyezett tranzakció dispute-t? Bár nem is kell, mert ha a bankjába kezdeményezi a téves levonás törlését, akkor is a bank visszakérheti a kártyáról levont pénzt, jó eséllyel nálad is ez történt. Nem biztos hogy a PP a szemét, a vevőd is lehet az. Ő egyébként mit válaszolt amikor rákérdeztél, hogy van-e gondja? Mi volt az árú? Szoftver kód, programok vagy amit letöltenek dolgok esetén szoktak a vásárlók így szemétkedni, csak azt veszed észre, hogy ugrik a vételár.
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
A szemét PayPal visszautalta az egyik eladásomat, meg rá is rakott egy 20 USD büntit úgy, hogy a vevő nem nyitott case-t, hanem mintha a kártyakibocsájtó tette volna meg. Hiába írtam, meg, hogy téves a dolog, nem fogadták el, és a vevőt meg sem kérdezték! Mit lehet tenni? Ennyi volt? Ezek a szemetek akármit megtehetnek?
-
Ha évjárat frissítés akkor a limit felszabadítás nem veszik el, ha belépsz és rákattintasz a kártya kép ikonjára, ha csak az látod hogy Edit, nincs Ready to be confirmed vagy Confirm credit card szöveg akkor rendben van.
Persze a konverziót banki beállításra újból el kell végezni, mert logikailag ez másik kártya. -
hzx0
aktív tag
Lejárt a Paypal-hoz hozzáadott kártyám. Ma az új felületen frisitettem a kártyám lejárati dátumát, cvc számot. Rögtön kaptam is az smst 1$/283ft levonasrol. Igy most kész is van a kártya frissitése? Ugy emlékszem utoljára mikor ugyan igy meg újíttotam a kártyát meg kellet erösiteni a 400ft-os levonásal is.
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Banki utalás, miért ne lenne biztonságos? Adott a számlaszám, az összeg, a transzfer id a közleménybe, ami csak a tied és az alapján azonosítják a jóváírandó Paypal egyenleget. Persze ha valamit rosszul adsz meg akkor van hiba.
Igen az egyenlegről történő devizás fizetés a Paypal árfolyammal megy, én akkor voltam kénytelen így használni, amikor elveszítette a bankom az új kártyámat, amíg a pótlás megjött kénytelen voltam így fizetni. -
válasz
Joe Swanson
üzenetére
Emlékeim szerint a fasttech csak kártyáról fogad Paypal fizetést.Illetve a balance-n is $-ban kell lenni a pénznek.
Jól emlékszem:
5. What do I need to checkout via PayPal?
A valid email address, and a valid credit card orbank account., áthúzva mert nekünk ez nem fizetőeszköz. -
Sziasztok, nyitottam régebben egy PayPal számlát, amit eddig egyszer használtam. Azt kérdezném, hogy ez lejár vagy elévül, ha nem használom rendszeresen?
-
Joe Swanson
senior tag
Sziasztok! Rendelni szeretnek fasttech.com-rol, de csak a kartyamrol szeretne penzt levonni, es a paypal balanceot figyelmen kivul hagyja. Ilyenkor mi a megoldas?
-
thomasvold
őstag
Köszönöm szépen

Egyébként mennyire biztonságos ez a banki befizetés dolog? Tudsz olyanról, akinek nem érkezett rá a pénz és kavar volt belőle? Vagy teljesen biztonságos, csak meg kell várni azt a pár nap átfutást? De van hátránya is, mert gondolom olyankor a PP konvertál. Vagy nem?
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Igen, vagy küldesz (utalsz) pénzt az egyenlegre és amikor megjelenik a Balace-n azzal fizetsz.
A kártya hozzáadás azért is jó, mert akkor nem lesz limit problémád, mint pár hsz-el előbb, ha valaki küld neked pénzt és ki akarod mozgatni a bankszámládra -
válasz
thomasvold
üzenetére
Ahhoz hogy utalj az egyenlegre, nem kell ez: (link a bank account) akkor tudom azt tenni, hogy utalok a megadott számlaszámról a PP egyenlegemre?
Ha megadod a bankszámládat azzal még nem tudsz vásárolni.
Vagy egyenleg vagy hozzáadott bankkártya amivel tudsz vásárolni.
A Paypal bankkártya és a Paypal bankszámla teljesen külön funkció, egyik sem kell valójában. Tegnap írogattam erről, itt.
A Top Up az, amivel feltudod tölteni a PP egyenleget, azt hogy a netbankodból utalod, vagy besétálsz egy Unicredit fiókba és a pénztáron keresztül személyesen utalod, az teljesen mindegy. -
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Csak érdeklődés szintjén kérdezem, hogy tisztában legyek vele: ha nem adok meg bankkártya adatokat, csak bankszámla számot, (link a bank account) akkor tudom azt tenni, hogy utalok a megadott számlaszámról a PP egyenlegemre? Ha pedig CSAK a bankkártya adataimat adom meg, akkor a kártyával tudok vásárolni PP-n keresztül, ami egyfajta biztonságot ad? Vagy bankkártya adatokat nem lehet megadni a bankszámla szám nélkül? Most még egyik sincs hozzáadva és a "Top Up" funkció csak a banki személyes befizetést hozza fel.
-
azka79
aktív tag
Sziasztok,
Regisztráltam a paypal-ra, sikerült is utaljak a paypal számlámra.
Ebay-en akarok vásárolni, kiválasztom hogy PP és folyamatosan bankártya adatokat kér.
Én nem szeretném megadni. Nincs valami más lehetőség?
-
vzsryl
nagyúr
A bankkártyám van hozzáadva kb. 2 éve, de arról csak 400HUF került Balance-ba, de máshonnan került rá pénz, és elég is a tranzakcióra.
Most az Activity menüből kiválasztva elérhető a fizetés, ami feldolgozás alatt van. Ezt írja ki ezen belül:
"Paid with
PayPal balance
Your backup is MCARD x-xxxx"
A bankkártyát szürkével szedi, gondolom így a normális. (Én x-eltem ki a számokat.)
A Ship to résznél be van írva az a cím, amit PP-n megadtam, de Edigitalon Pick Pack pontra kértem, tehát gondolom oda fog érkezni.
Ezek után még Edigital kell jóváhagyja elvileg.Ha netán valamit félreértelmezek, kérlek javíts ki.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Extreme Digital-nál hogy megy jelenleg a PP fizetés? Hozzáadtam a PP fiókom. Ezután ha rendelek, bepipálom a PP-t, és kész is? Azonnal megy a dolog, vagy olyan több napos nyögve-nyelés, mint ahogy régebben volt (visszakerestem a topikban)?
-
válasz
szemmelver
üzenetére
Nem kell, valószínűleg valami kártyahitelesítési mizéria lesz.
-
válasz
szemmelver
üzenetére
Szerintem holnap délelőtt próbáld meg. De a netbankos utalást nem kell a kártyára "rátenni"?
Ne értsd félre, a szám nincs elírva vagy a CSC kód? -
szemmelver
aktív tag
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Ha az SMS belépési védelmet aktiválod akkor még biztonságosabb is lesz és nem lesz érdekes, hogy a normál kártyát használod, nem a net kártyát. Persze telefon nélkül nem megy majd a vásárlás.

-
válasz
szemmelver
üzenetére
Próbáld meg a normál 4 oldalas My Profile My money rész cards. PP sütiket előtte töröld a böngészőből. Vagy csak átmeneti hiba, holnap banki időben újból.
-
thomasvold
őstag
Köszönöm. Közben jobban utánanéztem. Igen, az ingyen van, viszont jóval magasabb a havi költsége ennek a számlacsomagnak, mint az alap és egy Mastercard kártyát ehhez is kapok, szóval végülis ez csak akkor érné meg, ha rendszeresen vásárolnék neten. Egyelőre maradok az alap számlacsomagnál Mastercard kártyával.
Végülis az lesz, amit ajánlottál. Nem a pároméról fogok vásárolni elkerülendő a sok hűhót vele, tisztább, ha nyitok a PP-nek egy saját számlát és így nincs kavarodás a név és cím körül.
-
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Ahhoz is egy Mastercard számos virtuális kártya jár, viszont te szabályozod a pénzköltés, alapból 0 Ft, így mielőtt vásárolnál netbankon adsz rá pénzt, így ez biztonságosabb, mint a mindig pénzzel feltöltött másik kártya. Emlékeim szerint ráadásul ingyen van ez a virtuális kártya, nincs éves költsége, míg a másiknak van.
-
válasz
szemmelver
üzenetére
Pénz van rajta? Mert amikor beírod a számot megy az 1 dolláros ellenőrző terhelés hogy jó-e a kártyaszám ez legalább 300 Ft fedezet és 1 vásárlási limit, ez nem sikerült. Vagy nem aktív a kárta, vagy fedezet hiány vagy számítógépről kellene indítani.
-
Jazz
veterán
Értem, rendben, köszi. Én azt hittem egy és ugyan az, sorry, akkor ez az én tudatlanságom.
Ha van bankkártya csatolva a PP-hoz, akkor is a TopUp-os feltöltés a legegyszerűbb/leggyorsabb, vagy akkor esetleg van más mód is?
(A TopUp-os feltöltést ugye akkor ajánlottad amikor úgy tudtad hogy csak bankszámla van a PP-hoz csatolva. Most hogy kiderült hogy bankkártya van csatolva, ezért kérdezem, hogy a helyzet változatlan ennek tükrében is, és ugyan úgy a TopUp-os módszer a legjobb? (több napos az átfutási idő) ).
-
szemmelver
aktív tag
válasz
thomasvold
üzenetére
Nem. Normális MasterCard kártyát.
-
thomasvold
őstag
válasz
szemmelver
üzenetére
Virtuális webkártyát akartál hozzá adni?
szemmelver: OK!
-
thomasvold
őstag
V/ , lenne egy kérdésem, nem teljesen a paypal-hoz kapcsolódik. Úgy néz ki nyitni fogok az OTP-nél egy számlacsomagot. Van alap számlacsomag, amihez adnak egy Mastercard-ot és azt tudom használni a paypal-on. Viszont van egy olyan csomag, amihez adnak webkártyát, ez valamilyen netes csomag. Ez véleményed szerint csak védelemre szolgál, ha neten vásárolok? Vagy van más előnye is a sima Mastercard kártyával szemben? Ha nem tudsz válaszolni nem gond, mert nam paypal-os dolog, csak gondoltam megkérdezlek

Köszönöm

Üdv T.
-
Jazz
veterán
Nem kell becopyzni, tudom mit írtunk.
Elbeszéltünk egymás mellett. Lásd lent..."Kérdésedre válasz, nem kell számlát hozzáadni, az csak akkor szükséges, ha van pénz a Paypal egyenlegen (kaptál valakitől pénzt) és azt a bankszámládra ki akarod menteni, nem pedig elkölteni."
Volt már rá példa hogy jött pénz PP-ra, és küldtem tovább a bankszámlámra. Anélkül hogy bankszámlát hozzáadtam volna a PP-hoz. Akkor ez most hogy van?
Nem értem ezt a különbség tételt. Van egy bankszámla, ahhoz tartozik egy bankkártya. Vagy van egy bankkártya amihez tartozik egy bankszámla. Miért választod külön a kettőt?
-
Nem értettelek félre.
Te ezt írtad: jelenleg a PP a pénzt automatikusan levonja a bankszámláról Ft-ban,Erre írtam: Ez biztos? Magyar regisztrációk esetén eddig csak bankkártyával lehetett fizetni, a bankszámla mint fizető eszköz nem volt használható.
Meg ezt is írtad: Sőt, ha van x összeg a balancon, de nem elég a fizetésre, akkor a maradékot kipótolja, lefonja Ft-ban számláról, konvertálja €-ra hozzáadja a balance-hoz, kifizeti.
Úgy fogalmaztál, mint ha nálunk is elérhetővé tették volna az USA és néhány nyugati országban használható lehetőséget, hogy bankszámla is hozzáadható fizetőeszköznek, direkt onnan vonja a pénzt és így nem kell nekik kártyát hozzáadni.
Lényeg az hogy te is kártyával fizetsz, nem pedig a Paypal bankszámláról vonja, hanem kártyáról.Kérdésedre válasz, nem kell számlát hozzáadni, az csak akkor szükséges, ha van pénz a Paypal egyenlegen (kaptál valakitől pénzt) és azt a bankszámládra ki akarod menteni, nem pedig elkölteni. Ha később lesz ilyen lehetőség, akkor amikor megadod a számlaadatokat, elfogja tárolni és nem kell előre beírnod.
-
Jazz
veterán
Akkor félreértettük egymást. Van hozzá adva bankkártya. Neked nincs?
Közben felmerült egy kérdés. A PP mindenárom azt akaja hogy "Link a bank account. (Withdraw founds to your bank account.)".
Mi az hogy "csatoljak egy bank fiókot". Miért van erre szükség mikor már a bankkártya hozzá van adva? És miért jó ez? -
Keeperv85
nagyúr
Üdv!
"A visszatérítés –refund- ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor a kártyához tartozó bankszámlára."
Ezt kivételesen szeretném elkerülni most, van erre mód?

Röviden: más terméket szeretnék venni azon az összegen, amit szintén PayPal-on fizetnék, így kvázi "felesleges" a banki tranzakció, maradhatna a a PayPal számlán a pénz.
-
Mivel az Összefoglalóban lévő leírások ezek szerint pontosításra szorulhatnak, kérlek erősítsd meg az alábbiakat, ha az OTP bankszámlával lehet fizetni, ide nem értve a Mastercard kártyaszámos virtuális számlát, mert az kártyaként funkciónál mint fizetőeszköz, nem pedig bankszámlaként.
4x4 szám, nem pedig a 3x8 szám?
A számod az első esetben 51xx, 52xx, 53xx vagy 54xx-el kezdődik és nem 117xxxxx-el?Amikor belépsz és a Bank accounts and cards linkre kattintasz azután az alábbihoz hasonló kép fogad, nincs kártya Credit cards alatt csak a + Link a Cards, de a Bank accounts-nál van egy OTP bank account kiírás?
-
Jazz
veterán
Amióta világ a világ nekem mindig így működött a PP. Évekkel ezelőtt is.
Sőt, ha van x összeg a balancon, de nem elég a fizetésre, akkor a maradékot kipótolja, lefonja Ft-ban számláról, konvertálja €-ra hozzáadja a balance-hoz, kifizeti. Amikor refund-oltam valamiért, és visszautalták az összeget, ugyan ezt megcsinálta visszafelé. €-ban jött a teljes összeg pay pal-ra, annak egy részét (pont ugyan annyit) konvertálta Ft-ra, és utalta a banknak.
(#24724) radi8tor:
1-2 nap.
"Step 2 - We'll send you an email when the money is in your PayPal account. It usually takes 1-2 business days to complete a transfer. Find out more" -
radi8tor
MODERÁTOR
Hány napot vesz mostanában igénybe PP egyenlegről folyószámlára küldeni a pénzt?
-
Ez biztos? Magyar regisztrációk esetén eddig csak bankkártyával lehetett fizetni, a bankszámla mint fizető eszköz nem volt használható. Én nem kaptam értesítést az elmúlt napokban, hogy megváltozott volna erre: jelenleg a PP a pénzt automatikusan levonja a bankszámláról Ft-ban,
Feltöltés saját bankszámláról egyenelegre belépés után bal szélen Top Up menüpont, ott vannak az utaláshoz megadandó adatok.
Az Összefoglalóban néhány kérdésedre van válasz.
Az OTP deviza eladási árfolyammal számol az alábbiak szerint:
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
az alabbi vasarlasnal nekem ugy tunik, hoigy a paypal exchange rate.jet hasznalta, vagy tevedek?
Express Checkout Payment Sent (Unique Transaction ID )
Original Transaction
Date Type Status Details Amount
Jul 20, 2016 Purchase From Limited Completed ... -€26.50 EURRelated Transactions
Date Type Status Details Amount
Jul 20, 2016 Charge From Credit Card CompletedYour transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
Your transfer from your credit card to your PayPal account is complete.
Details 8,720 HUF
Jul 20, 2016 Currency Conversion Completed Details -8,720 HUF
Jul 20, 2016 Currency Conversion Completed Details €26.50 EURalapbol be van allitva nekem hogy a kartya valtsa at es nem a paypal ...valami hibadzik vagy?

elore is koszi a valaszt. -
Jazz
veterán
Sziasztok,
jelenleg a PP a pénzt automatikusan levonja a bankszámláról Ft-ban, majd konvertálja valutára, ráteszi a pay-pal-ra, majd onnan is levonja, és így történik a kifizetés.
1. Hogyan lehet egyszerűen pénzt tölteni PayPal-ra?
2. Melyik a jobb, és hogyan határozom meg a feltöltést? Pl. Ft-ba töltök rá és majd konvertálom a pay-pal-on valutára, vagy kapásból az OTP konvertál és már valutában megy a PP-ra? Melyik a jobb?
3. Hogy tudom megnézni a PP és OTP valuta váltási arányát?Köszi!
-
-
válasz
kalapacsolok
üzenetére
23-án cseréltem az Összefoglalót, ha változott volna akkor kiemeltem volna. Nem változtak a feltételek.
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mivel csak az adott kártyára vonatkozik, nem pedig PP fiókhoz ezért.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Továbbra is igaz, hogy ha visszaküldöm a terméket, akkor 9300 forint postaköltségig a paypal állja? Vagy változott az összeghatár?
-
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Kártya nélkül nem igazán lehet a kártya konvertálást beállítani.
-
FIREBLADE78
addikt
Összefoglalóból letöltöttem a beállítási útmutatót(ne pali váltsa a valutát) és nálam ilyen beállítás nincs. 0 Ft az egyenleg,ez lehet az oka?
-
andikaaa
aktív tag
Ismét én vagyok. Sajnos elhamarkodtam egy vásárlást, szeretnék pénzvisszatérítést. Még mindig nem tiszta, hogy meddig tart ez a vásárlástól elállás? Nagyon szeretném már visszakapni a számlámra a pénzt. Az paypal oldaláról ezt küldte az eladó, hogy tőle már levonta a paypal a pénzt.

Ez mit jelent? Vissza fogom kapni a pénzem? Mikor? Köszi a választ!
-
FIREBLADE78
addikt
Érdemes kártyát hozzáadni a palihoz vagy inkább ha ritkán lenne használva,akkor utaljak rá? Most kellene pár dolog,de igazából nem lenne használva sűrűn.
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Igen, ez lenne egy megoldás.
-
thomasvold
őstag
Na szóval, akkor eddig arra jutottam, hogy hozzáadom az én címemet is a paypal-jához. Megrendelem a webáruházban amit szeretnék és úgy állítom ki a szállítási címet, hogy az ő nevére és az én címemre. Hozza a futár a címemre, átadom neki a meghatalmazást, hogy megbízott azzal, hogy én vegyem át a csomagot és ennyi. Ez járható út lenne?
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Elméletileg igen, mivel ők is a Posta törvény alapján dolgoznak itt, az ÁSZF-jük kézbesítési részénél szokták írni.
-
válasz
thomasvold
üzenetére
Más web helyeken történő fizetés esetén, illetve ha nem az állandó címeden vagy, másnak vásárolsz, de az ő címére küldöd, ne csak a Spemall-ban gondolkozz.
Egyedi postai meghatalmazással te is átveheted. -
thomasvold
őstag
válasz
thomasvold
üzenetére
De akkor minek lehet megadni több címet, ha arra a címre nem küldik ki, ahová én akarom:
A párom jöjjön el az én címemre és ott vegye át? 
-
thomasvold
őstag
Engem így világosítottak fel, mert EU-s 2 év garanciás szállítás van és ott vámolják. Így van, mert sokan rendelnek innen az apróról és körbekérdeztem a dolgot.
Értem, így már világos. Vagy a párom veszi át vagy pedig saját magamnak kell megcsinálnom a PP-met, ha az én címemre akarom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Starlight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4676, 100% AKKSI
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
- 280 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Több szem, többet lát.
es akkor lehet valamit tenni? vagy ennyi ?