Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- joghurt: frenda dsttöytoi
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Elar
senior tag
sziasztok
Gyakran vásárolok Paypallal külföldről.
Melyik kártyával lenne olcsóbb a bankkártyás fizetés? (Gondolom ez számít az átváltásnál?)
Mastercard? Visa? Cirrus maestro? -
Met
nagyúr
Amit linkeltél képet hogy hova kell kattintani, az máshova visz mint ha a felső menübe a Send & Request Payments-re kattintok? Mert azzal próbálkoztam és utána a Send money to friends and family.
Csak azért kérdezem mert ahogy a kártya hozzáadásnál is szopt@m mert más felületre vitt a link. -
Nem érted. A fogadó-n tök mindegy hogy mi az elsődleges.
Van 2 Paypal fiókom, mindkettő magyar, mert Hungary-t választottam a regisztrációkor.
Van az egyik Paypal egyenlegén a Forint Balance-n pénz, azt ha a barátként küldöm a másikra akkor nincs semmi költsége.
Kipróbáltam a $-os küldést barátként nálam arra sem számolt fel költséget. Kérdés hogy akkor a te két fiókod ha magyarok miért kér pénzt. -
Met
nagyúr
Most a fogadó accounton átraktam primary-re az USD-t.
Így már jó lehet? A pénzes accra most nem tudok belépni hogy kipróbáljam.
Ha így sem lesz jó akkor hogy tudom úgy átküldeni a pénzt a bankszámlás PP accountra hogy a lehető leg kevesebbet vonjanak le belőle.? Vagy semmit.
A pénzes accon van USD (termék ára) és forint (még amit a kártya hozzá adásakor terheltek rá), a CIB-es internet kártya van hozzárendelve.
A fogadó accon nincs pénz és csak a bankszámla van hozzárendelve (a rendes pénzforgalmi). -
Erstések figyelem!
2016. szeptember 23. péntek 19:00 és 2016. szeptember 24. szombat 03:00 között valamint
2016. szeptember 24. szombat 19:00 és 2016. szeptember 25. vasárnap 14:00 között az Erste Lakossági NetBank ,Vállalati NetBank és Erste MobilBank alkalmazások működése szünetel, valamint az Erste TeleBank és SMS szolgáltatások korlátozottan lesznek elérhetőek.Ne erre időzítsetek kártya hozzáadást, bankszámla hozzárendelést, PP egyenleg feltöltést.
Vásárolni lehet kártyával, legfeljebb az sms-t nem kapod meg. -
válasz
nagy@gmx.com #25592 üzenetére
Mi ezzel a gond? Vannak törvények is erre és kérhetik igazolni az általad megadott adatokat valamilyen okmánnyal, igazolással. Ez is benne van a szerződési feltételekben amit a regisztrációval elfogadtál.
Pl csak 18 évet betöltött személy nyithat Paypal fiókot, több fiatalabb emberke készített már fiókot, de sajnos nem jogképes, nem köthet vásárlási szerződéseket általában. -
nagy@gmx.com
tag
Megbolondult a a PayPal.
Új regisztráció után kb. 1 nappal már zárolva van a számla, még pénz sem érkezett rá, de már bankszámlakivonatot kér. -
-
zzola
titán
Köszi!
Pedig belenéztem az összefoglalóba, de átsiklottam felette!"Kérdés: Paypal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 3-5 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés –refund- ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor a kártyához tartozó bankszámlára."Csak webkártyával vásárolok, szóval az általad említett egyenleges rész most nem érint! Ha nem muszáj, nem adom hozzá a PP-hoz a számlaszámomat. Ha a webkártyára jön vissza a pénz, az jó!
Köszi!
-
Összefoglalóban is benne, de akkor idézem, ha kártyával fizettél, akkor a kártyához tartozó bankszámlára kerül vissza a pénz. Máshova nem lehet küldetni. A te esetedben ez lesz.
Egyébként ha egyenlegre megy pénz az pedig a saját bankszámládra küldheted ki, de a folyamat úgy működik, hogy közvetlenül írhatod a számla adatai amikor küldeni akarod, nem muszáj előre beírni, de ha van időd akkor meg is csinálhatod. -
zzola
titán
Üdv!
EVGA EU oldaláról rendeltem egy terméket, de hosszú ideig várakozott (pending), ezért töröltem a rendelést. Ha vissza utalja az EVGA a teljes összeget, akkor a PP balance számlára kerül az összeg? Onnan csak saját (OTP) bankszámlára kérhetem a kifizetést, vagy a PP mögé beállított MasterCard-ra is (jelen esetben egy webkártya) ?
Ha csak számlára, akkor gondolom már most érdemes hozzá adni a bankszámlámat a PP fiókhoz?
Köszi. -
Met
nagyúr
Van 248,82 USD a PP egyenlegen, ezt szeretném átküldeni a másik PP accountra, a fizetésnél még 9 valamennyi USD-t le akar vonni a bankkártyáról. Miért?
A kártyát még nem tudom leválasztani a PP-ről mert úton van egy szállítmány ami ha esetleg refundos akkor gáz van. -
válasz
bippeti #25578 üzenetére
A Paypal-l fizethetsz a következő módokon:
1. Paypal egyenlegről -Balance-, ehhez a Top Up menüpontban szereplő adatokkal, ha van bankszámlád utalni kell a a megfelelő összeget. Vagy pénztári befizetés egy Uiicredit fiókban a megadott PP bankszámlára.
2. Csatolhatsz a fiókhoz egy bankkártyát és akkor azzal is lehet fizetni.
3. A kettő konbinációja.
A Paypal-n az elsődleges fizetési eszköz az egyenleg, ha van rajta pénz abban a devizában amiben vásárolsz azt használja fel, ha kevesebb akkor kiegészíti a bakkártyáról. Ha nincs az egyenlegen pénz akkor természetesen a bankkártyáról szedi le az összeget.A visszaküldés költségtérítés a Paypal fiókon keresztül történő fizetéshez van kötve, függetlenül a fizetési módtól.
-
bippeti
tag
Jól értem, hogy paypal-lal való vásárláskor van lehetőség fizetni a paypal számláról is, ill. paypal-on keresztül saját kártyáról is?
Jól sejtem, hogy mindkét verzióra érvényes a visszapostázás esetén a paypal postai költségtérítés visszatérítése? -
válasz
germinator66 #25576 üzenetére
Adtál hozzá kártyát? Ha igen, akkor nem látod. Majd ha megközelíted a 773000 Ft-ot éves szinten, akkor kérni fogják a személyes adatok igazolását. Vagy ha egy alkalommal 300000 Ft-ot kapnál.
-
Met
nagyúr
Az volt a baj, hogy amikor rákattintottam az add bank account feliratra, egy új fajta ablak jött be ahol be tudtam írni a bank nevét és számlaszámát. Erre kattintgatva nem történt semmi.
Ha ezt az ablakot bezártam (jobb felül X) és kattintottam a + Link a bank account képre (ami az összefoglalóban lévő pdf-be is van) akkor jött be a régi felület (ami az összefoglalóban lévő pdf-be is van) ahol beírva tényleg pár mp volt az egész. -
Met
nagyúr
Bankszámla hozzáadásnál a 10 perc várakozás után kijelenthetjük hogy nem fog sikerülni?
Első kattra Sorry blabla try again later, kb. harmadik kattra elkezdett pörgettyűzni. Ez volt 10 perce.Nem sikerült, lejárt az idő, megkérdezte hogy itt vagyok e és újra be kellett lépnem.
-
Met
nagyúr
De, azt jelöltem. Szépen leírtam hogy amikor regeltem (2011) csak vásárolni akartam és most szeretném átíratni a rendes nevemre.
Pénzküldésnél mit kell megadni, email vagy valami ID?
Lehet/kell állítani valamit? Giftként küldeni vagy valami ilyesmi, mint a rendes utalásnál a közlemény. -
Nem ezt jelölted: Personal Name Change (incorrect at signup or minor name change)?
Az új accounthoz hozzá tudom adni a meglévő kártyát?
Ha törlöd a régiről és később 1-2 hét próbálod hozzáadni.Ha újra regelek, arra az accountra ingyen át tudom küldeni a pénzt és onnan tovább a hozzá adott bankszámlára (itt sem vonnak le)?
Egyenlegről egyenlegre nincs díj.
A pénzkiküldés saját számlára nincs díj. -
Met
nagyúr
Na, nem engedik a név változtatást.
However due banking regulations is not allowed to change the name on personal PayPal account.Therefore I would kindly advise you to use the funds in your PayPal balance, remove all the financials from your account, close this account, then open a new one
Ha újra regelek, arra az accountra ingyen át tudom küldeni a pénzt és onnan tovább a hozzá adott bankszámlára (itt sem vonnak le)?
Az új accounthoz hozzá tudom adni a meglévő kártyát? -
Meg van erősítve az e-mail cím? Ebben az e-mail-ben ezzel a témával Activate your PayPal account és kaptál ezzel a témával Getting Started with your PayPal Account e-mailt?
Az Összefoglalóban a Tippeknél leírt módon belépve a klasszikus My Profile-ba a My Settings-nél az Account type sor végén mindenképp ott a Close Account. Persze élő fióknál.
Még egy apró dolog, van közösségi adószámod? Mert ez év júliustól kötelező az EU-s üzleti Paypal fiókhoz. Ha eddig nem kérték, az első pénzmozgás után azt is és a céges adatokat is meg kell adni, legkésőbb akkor.
-
Ők nem szoktak trükközni, tényleg visszaadják az árat. Legutóbb a 7. napon a számlámon volt a pénz, itt egyezkedtem velük: support_aftersale@geekbuying.com. Nekem nem írtak ilyet hogy zárjam le, mivel nem a nagy ágyúval a Paypal-l kezdtem a támadást, van nekik vásárlói védelmük, annak megfelelően.
-
Ha lemondtad, akkor meg sem kaphattad
Nem logikátlan?
Mi a neve?
Mert akkor megtudom nézni a visszamondási feltételeiket. De az hogy ők 48 órán belül kezdeményezik a refund-ot fizikailag képtelenség, hogy 4-5 napnál korábban lásd a bankszámládon.
Ha Paypal-en adják vissza akkor a Paypal-n azonnal látszik a visszatérítés és az 2-3 nap múlva lesz a bankszámládon. -
Pítőr
aktív tag
Ha rendeltem valamit kínai webshopból, de lemondtam a rendelésemet, ők belegyeztek a lemondásba, és azt ígérték, hogy 48órán belül visszautalják a pénzt, de nem utalták vissza, nyitottam egy követelést, hogy nem kaptam meg a terméket, de a közleménybe leírtam, hogy rendelés lemondás miatt kérem vissza a pénzemet, majd most írt a shop, hogy zárjam le a követelésemet, és akkor vissza tudják utalni a pénzt. A kérdés, tényleg csak akkor tudják visszautalni, ha lezárom? Ha lezárom, újra nyithatok egy követelést, amennyiben mégsem fizetnek?
Köszönöm!
-
-
sz.j
nagyúr
"Jogilag" igazad van, mert akkor lenne teljesen tiszta a regisztrálás ha cégesen regelnék ...
Ha ez ennyire problémás, akkor lehet, hogy az lenne a jó megoldás ha törölném ezt a reget és egy újat készítenék ...Ha már itt tartunk, hogy lehet a paypal regisztrálást véglegesen törölni?
-
prokxy
veterán
Sziasztok, kellene egy kis help, a PP számlámhoz hozzá akarom csapni a KH-s egyik alszámlámat. (ezt lehet egyáltalán?)
Namost hogy vonódik le a pénz, ha pl. veszek vmit mondjuk ebay-en? Mert a PP számlán van 1000 Ft, de a bankszámlán mondjuk 5000 és venni akarok 2000-ért vmit.
Nem igazán értem, kérlek segítsetek.Szerk: visszaolvasva, úgy, hogy a hozzáadott számláról utalok a PP-ra? Ez is 2-3 nap?
A kártyát nem akarom megadni neki, mert az a főszámlához tartozik és nem szeretnék úgymond bármilyen összegű zárolást, stb rajta, ezért gondoltam a számlaszámot. -
válasz
Atilla001 #25547 üzenetére
Töröld a böngészőből az eBay és Paypal sütiket vagy egy másikkal próbáld.
Belépsz az eBay-re, linkelés átvisz a Paypal-re belépsz -erre az időre amíg ezt csinálod az SMS védelmet ki kellene kapcsolni előtte- a Paypal-ről visszamész az eBay-re és linkelve, ez lenne a jó. -
Atilla001
senior tag
Üdv!
Lehet bénán fogalmaztam. Az automatikus vásárlást megtaláltam. Mostmár mindig kérdezi a fizető eszközt és be kell jelentkezni. Ezt akartam. ez Ok
Nem tudtam ezért leválasztottam a PP fiókot Ebay ről azt gondoltam az a fenti opció. De nem tudom visszatenni. Azt sem tudom kell e az nekem.
thx(nincs linked. leválasztottam és most 2 ikon van Sign in vagy link my paypal account
-
válasz
Atilla001 #25543 üzenetére
Kevered a dolgot az eBay és Paypal összelinkelés az más, mint amikor az eBay-n fizetéskor a gyors fizetést unlinkeled, hogy csak PP belépés után fizessél.
Lépjél ki és be az eBayre, a Paypal account-nál itt nincs már a PP e-mail címed?
Buying and selling on eBay
Buying on eBay: Your eBay account is linked to this PayPal account for purchases: xxxxxxxxx -
Atilla001
senior tag
Üdv!
Az történt, hogy ebay en vásároltam több apróságot, és kijelöltem PayPal vásárlásnál h emlékezzem rám.
Meg is vettem az 5 dolgot és azt akartam h ne emlékezzen a PP. Mivel nem találtam, az account nál ebay ben leszedtem a PP EBAY linket. Gondoltam ez az. De nem.
Most már nem tudom linkel ni a PP fiókomat az Ebay hez.
Adja az oldalt, hogy link, jelentkezzek be. Meg is teszem, de ne történik semmi, újra kéri a kódot. De nem linkel.Van ötlet a linkelésre és arra h ebay elfelejtse a PP bejelentkezést. Kérje csak minden alkalommal.
nagyon köszönöm a türelmet!
-
bl0ck
tag
Ebayen add to cart és buy it now közt mi a különbség?
-
válasz
Quasi_modo #25538 üzenetére
Olyan nem lehet, azt akkor az egyenlegről fizetted, vagy egy része ment az egyenlegről, a pénz visszatérítés technológia évek óta fix nem változtattak rajta. Egyenleg->egyenleg, kártya->kártya. Kombifizetés kombi refund.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy PP-fiók, amire utalni szeretnék, de amikor rákattintok linkre, kínai nyelven jelenik meg a szöveg. Hogyan tudom átállítani angolra? Hongkongi a fiók amúgy. Köszönöm.
-
válasz
Quasi_modo #25532 üzenetére
Még mindig az Összefoglaló Kérdés: Paypal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, ...........
-
Quasi_modo
nagyúr
Sziasztok!
Refundot kaptam, a jobb oldalon látszik is, de a balance 0 forinton áll. Mennyi ennek az átfutása? A múltkor szinte azonnal hozzáfértem. -
Nem igazán érted amit írtam, ha nem a te neveden is szerepelt benne.
A gondod még mindig ez: Mivel nem lehet eldönteni hogy a cégnek vagy magadnak vásárolsz
Ha nem business fiókot hozol létre a cégednek, akkor nem csatolhatsz hozzá jogilag céges kártyát.
Personal és premier accounthoz csak magántulajdonú kártya adható hozzá.
De tegyél úgy ahogy akarsz. -
-
winfos
tag
Sziasztok!
Kellene 1 kis segítség.
Vásárolni szeretnék nagyobb összegben, 600.000HUF paypalról.
Van ennek bármilyen korlátja vagy anyagi vonzata ekkora összegnél?
Vagy ugyanúgy mehet mint máskor?köszönöm
-
Arra hogy te jogszerűen használod ezt a kártyát.
Ha magánszemély a PP fiókod és hozzáadsz egy céges kártyát, ha nem a te neveden van a vállalkozás, akkor a cég ad valamit amivel tudod igazolni, hogy jogosan van nálad és fizethetsz vele.ű
Egyéni vélemény.
Mivel nem lehet eldönteni hogy a cégnek vagy magadnak vásárolsz, illetve van egy szép pénzmosás elleni törvény, a magánfiókhoz én nem adnák hozzá nem a nevemen lévő kártyát, céges kártyát meg egyáltalán nem, akkor inkább létrehozok egy céges PP fiókot ahol a céges vásárlásokat intézem a céges kártyával. -
sz.j
nagyúr
Az OTP-be kaptam a kártyát a vállalkozás számlacsomagja mellé ingyen. Azt viszont nem mondták, hogy csak belföldön lehetne és hogy milyen vásárláskor (online vagy személyes) lehet használni (még soha nem használtam ...).
Amúgy a Kártya Mastercard.és ez év végén jár le.@ Hintalow
"Kártya NÉLKÜL is lehet, akkor utalgatsz rá a számládról."
Egy ilyen sablont szeretnék venni.
Kártya nélkül (pl. nem paypal-t történő fizetéskor), utaláskor hogy kell eljárni? -
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Interneten keresztül szeretnék külföldről vásárolni amihez PayPal kellene.
Kérdésem, hogy csak dombornyomásos vagy sima bánkártyával is lehet paypal fiókot nyitni?Előre is köszi a választ.
-
bippeti
tag
válasz
bippeti #25517 üzenetére
Fejlemény! Ugyanez a hibaüzenet jelentkezett nálam még a hét elején, akkor írtam is erről a paypal-nak. Kaptam egy sablon emilt, amiben benne volt, hogy ha nem sikerül frissíteni, stb., akkor hívjam őket. Az a sejtésem, hogy azóta ettől függetlenül reseteltek, mert most még egyszer megpróbáltam belépni és beengedett. Úgy tűnik, hogy megúsztam egy nemzetközi hívást.
-
bippeti
tag
válasz
Skinny26 #24927 üzenetére
Visszaolvastam, valószínűnek tartom, hogy nekem is zárolták a számlámat, úgy látom, hogy nekem is telefonálnom kellene.
(Egyébként sikeres jelszófrissítésen vagyok túl, megadtam a bizt. kérdésre a válaszokat, a tel számom, mindent és mégsem tudok belépni, azt kérik, hogy telefonáljak.)
Olvasott angol még csak-csak, de a beszélt angol nagyon nem megy. Ha valaki már egyeztetett telefonon ilyen ügyben, kérdezném, hogy mire számítsak egy ilyen beszélgetés során. Szerintem megkérek egy ismerőst, hogy segítsen lebonyolítani a beszélgetést és ezért kérdezem, hogy mire készüljek? -
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Ha 10/16, tehát 2016 októberében jár le a PP fiókhoz csatolt kártyám, akkor meddig fogadja el a fizetést a PP. róla.
Mert tegnap volt egy rendelésem és a fizetésnél 10 percig kőrözött, nyomtam egy F5-öt, kidobta, hogy lejárt a kártyám. Frissítettem újra, meg kellett adnom a kártya dátumát és elfogadta. Ma egy másik rendelésnél gond nélkül elfogadta.
Gondolom valami bug lehetett, de kíváncsi lennék, mi a tapasztalat a lejáró kártyákkal.
-
Met
nagyúr
Elég csak a személyi vagy ezek közül elég az egyik?
1 A copy of a valid photo identification showing your new name (a driver's license, a passport, or any other government-issued photo identification).
2 A copy of a recent utility bill showing your new name and address exactly as they appear on your PayPal account.
3 A copy of a recent bank statement for the bank account listed on your PayPal account (if applicable).
4 A copy of a recent credit card statement for the credit card listed on your PayPal account (if applicable).Ha nem elég csak a személyi akkor a többihez ezek a lehetőségeim vannak.
2. Közüzemi számla nincs a nevemen.
3. Nincs bankszámla hozzárendelve az accounthoz.
4. Elektronikusan kapom a kivonatot a bankból, az internet kártyához is, ez jó? -
Met
nagyúr
Remek.
Akkor mit tudok tenni?
Látom lehet névátírást kérni, az mennyire macerás és mennyi az átfutási idő?
Vagy csináljak új account-ot már rendes névvel és küldjem át oda a pénzt (feltéve ha át tudom úgy küldenki hogy nem vesznek le belőle)?Amikor regeltem nem gondoltam hogy egyszer eladni is fogok, nem csak venni.
-
Met
nagyúr
Amikor regeltem a PP-ra nicknevet adtam meg, most próbálnám hozzá adni a bankszámlám hogy levegyem az egyenlegen lévő pénzt és ott csak a First name mezőbe tudok írni, a Last name-nél marad amit a regisztrációkor adtam meg.
Mennyire problémás ez így? -
Met
nagyúr
Nem tudom egy PP vagy Ebay dolog de.
PP-on be van állítva a telefonos beléptetés, én úgy gondoltam hogy fizetéskor is kér kódot nem csak akkor amikor a PP oldalra lépek be.
Az előbb fizettem Ebay-en, nem kért kódot de még a PP login oldal sem jött be mint régen.
Volt valami újítás? -
válasz
szimi57 #25498 üzenetére
Az alap 773000 Ft, ha nem kaptál olyan e-mail-t, hogy mivel teljeskörűen igazoltad magad, kártya, bankszámla hozzárendelve, személyes adat és lakcím igazolva nincs limited.
De a pénzmosási törvény előírásai alapján ha az egyedi kifizetés 300000 Ft, vagy eléred a fenti összeget akkor bejelentik a NAV-nak a pénzmozgást, meg kérik igazolni a pénz tisztaságát.
Persze a bejelntési kötelezettségük akkor is él ha már nincs limited.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- World of Tanks - MMO
- RAM topik
- Yettel topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Stellar Blade
- Zelda Játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁRZUHANÁS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest