Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
Az e-mail címre nem gondoltam, mert azt hittem azt is meg lehet változtatni bármikor a PayPal-ban, ezek szerint nem így van...?
Amúgy azért is kérdeztem, amit, mert jelenleg is úgy van, hogy az én PayPal acc-omhoz egy másik családtag bankkártyája is hozzá van rendelve és eddig minden tranzakció rendben volt vele, soha nem is reklamált emiatt a PayPal. Akkor ez most hogyan lehet?
-
SunMount3r
nagyúr
Pl amikor kérjük a PayPal regisztráció törlését a hozzáadott bankkártyákat törölni kell, mert nem azonnal szűnik meg (2 hónap inaktivitás után) a regisztráció és ha azt a kártyát a PayPal-on egy másik fiókhoz akarod használni akkor nem fog menni, mert már használatban van -> Hát ez így egy kicsit ellentmondásosan hangzik, mert ha ugyan arra névre, címre kell legyen a PayPal acc is regisztrálva, mint a bankkártya, akkor az új PayPal acc-nál is azok lesznek megadva, de akkor meg mi értelme van az előző acc törlésének?
-
SunMount3r
nagyúr
És még egy kérdésem lenne: PayPal-ban két különböző személyhez (account-hoz) lehet e ugyan az a bankkártya hozzárendelve? (A családban többen is használnánk ugyan azt a kártyát PayPal-on.)
-
SunMount3r
nagyúr
Már kezdem kapizsgálni, de annyira újak még nekem ezek az infók, hogy nem megy egyből. Meg regisztrálni még ide is, meg oda is, hát majd meglátjuk.
Még egy kérdés:
A PayPal-ban hogyan adjam meg a bankszámlaszámot pontosan, ugye ez a két verzió van:
Az elsőt, ami a rövid, vagy a másodikat, ami hosszabb és ami az "IBAN:" után kezdődik? Ha a másodikat, akkor az a "HU67" azonosító is kell hozzá?(Ez csak egy "minta" számlakivonat, az interneten találtam, nem az enyém).
-
SunMount3r
nagyúr
Ha meg akarom őrizni devizában-> Bocs, de nem világos, hogy ennek a résznek van e jelentősége akkor, ha én forintban akarom majd a bankszámlára utalni..?
Bármely deviza forintra konvertálva megy ki, mert a PayPal is egy forintos számlát (Unicredit bankos) tart fent erre a célra, ezért követelmény az hogy csak forintos számla lehet hozzáadva.
Nem tudom mennyi pénzről van szó, de ha USD akkor elvásárolnám abban és nincs konverziós veszteség. -> Azt honnan lehet tudni/látni hogy az adott összegnél mennyi lesz éppen ez a konverziós veszteség?Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
Meg mér azt szeretném kérdezni, hogy a PayPal számlámról biztosan csakis "azonos néven" lévő bankszámla számra utalhatok? Pl. lenne a családban, akinek nincs PayPal acc-ja, de a az én acc-omon lévő pénzt szeretném az ő számlaszámlárájára utalni. Ez akkor nem lehetséges? Vagy hogyan lehetne ezt mégis megoldani?
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A buzwork.com weboldalról akarok majd pénzt átutaltatni a PayPal account-omra és ez a lehetőség van:

Nomost itt az első kérdés, hogy a nevet milyen formában írjam be, ahogy a magyarra állított PayPal felületén látom, hogy vezetéknév előre és az utónév utána?A másik, hogy alatta a PayPal ID mit akarna jelenteni, az e-mail címemet, amivel a PayPal-ra regisztrálva vagyok, vagy ha nem azt akkor mit?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Most adtam le egy küldöldi Shop-ba rendelést, de a PayPal-ba való bejelentkezés után, a fizetési képernyőn sehol sem találtam opciót, hogy a "Pénzváltási módot" át tudjam manuálisan rakni a "Kártyakibocsátóra".
Eredetileg EUR-ban történt a "bevásárlás" és azt látom a "számlán", hogy elvileg a PayPal is EUR-ban fizetett, ez akkor így rendben van? Nem a PayPal saját "konverzióját" használta, hanem a bankomét?Szóval, akkor (mivel nincs is rá lehetőség), ezt nem is kell állítgatni már minden vásárlásnál?
A másik pedig, hogy most ennél a vásárlásnál a PayPal felületén ezt írja hozzá:
Ez egy átmeneti hitelesítési zárolás, melynek segítségével ellenőrizzük, hogy a fizetési módhoz tartozó számlán biztosan rendelkezésre áll-e a kifizetés teljesítéséhez szükséges összeg. A fizetési módhoz tartozó számlát akkor fogjuk megterhelni, ha a YXZ Cég teljesíti a megrendelést.
Ez is "rendben van" így?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Egy német boltból rendeltem pár dolgot, az összeg szállítással együtt 70.30€ volt. Itt néztem meg a váltást a bankomnál (OTP) és ugye itt 24924 HUF-ot ír rá. PayPal-al fizettem és persze azzal az opcióval, hogy a bankom váltsa át a a pénzt. A kapott PayPal számlán is 70.30€ szerepel, de amikor fizetés után megnéztem a banki számla egyenlegem, akkor láttam, hogy ennél valamivel több, azaz 25854 Ft vonódott le a számláról a fizetés során.
Mitől lehet ez a kb. 1000Ft-os többlet különbség? Gondolnám pl. hogy ez a valutaváltó oldal nem elég "megbízható" és friss, de szerintem máshol kell keresni az okát. Lehet van erre egyszerű magyarázat, amit én még nem ismerek, de akkor mégis mi lenne?
-
SunMount3r
nagyúr
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
A Bankkártya adatoknál a számlázási cím e képen van kitöltve:
Város, Utca, Emelet, Kapucsengő, Irányítószám, Megye
Mindez persze magyarul. Kell még oda a végére a Megye után (vagy a legelejére?) az hogy Hungary vagy Magyarország?

Valamint a Settings>Manage Adresses-nél is csak ezek vannak ott sincs feltüntetve, hogy Hungary, vagy Magyarország. Ide is be kell írni, hogy legyen (ha kell egyáltalán?).
Külföldről rendelnék természetesen.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Közben megtaláltam a "Preapproved Payments" beállítást, de már nem ott van, ahol az összefoglalóban lévő pdf-ben van írva, hanem a Settings (fogaskerék)-> Payments opció alatt...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
És még az lenne a kérdésem, hogy ugye GBP-ben kaptam meg a Refound-ot, amit a Pay-Pal szintén GBP-ben utalt a kártyámra, ez esetben is a beállított banki konverziót veszi alapul és az annak megfelelő összeget fogom látni majd forintban a számlámon?
(Bocs, de ez most még új nekem, de az előző Hsz.-emben feltett kérdésre megtaláltam a választ az összefoglalóban (3-5 napot kell rá várni).
Köszi!
Szerk: még 1 kérdés, sehol nem látom a Wallet képernyőn az "Old account view"-t???
Ellenőrizni akartam, hogy nem állította át nekem is magától a váltást, de most még azt sem tudom megnézni...??? -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Most kaptam egy posta költség Refound-ot egy webshop-tól a Pay-Pal-ra, ott először +-ként szerepel az összeg majd van egy minusz-os tranzakció is ua. az összeggel és hogy "Credit to credit card". Akkor ez így OK és azt jelenti visszautalta a Pay-Pal az összeget a kártyámra?

Kb. mennyi idő telik el, míg az egyenlegemen is megjelenik? (Mert most azt az összeget nem látom rajta).
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Minden esetre szuperül van megfogalmazva a jogszabályban (szokásosan)...

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Upsz, nem mellékelnek, hanem mellékelek...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
FreeName
üzenetére
Mint írtam, múlt hónap 19.-ike óta (ekkor adtam hozzá a kártyámat a Pay-Pal-hoz) várom a kimutatást a számlámról, hogy megkapjam a 4 jegyű számot. Főképernyő->Bank Accounts and Cards alatt->Confirm->itt láthatod a hozzáadott kártyádat->itt a Confirm Credit Card opcióval bármikor megadhatod az ellenőrző számot. Nincs pár napos idő intervallumhoz kötve. Ez a 3 nap nálatok még hely de jó is, nem értem miért aggódtok, teljesen normális, hogy ennyi az átfutás, ezt a Pay-Pal rendszere is tudja, nincs benne ilyen idő limit. No Para...
-
SunMount3r
nagyúr
Feladtam végre, szerencsére belefért a levélpostai-ba, de abból sajnos a legmagasabb ársávba (7995 Ft). Úgyhogy úgy néz ki Pay-Pal-al kérem a visszatérítést.
De lenne még 1 OFF kérdésem: küldjek ilyenkor a Futeko-nak egy e-mail-t a csomag Tracking number-ével, hogy tudassam velük, hogy feladtam a küldeményt?!
És köszi még 1x!

-
SunMount3r
nagyúr
A warranty RMA form-ot már tegnap megkértem a Futeko-tól, de ebben nincsen szó a posta költségről sehol.
Akkor jelezzem nekik külön e-mail-ben, hogy nem kérem tőlük a visszatérítést?
És a Pay-Pal nem fog happogni, hogy a Futeko is felajánl saját vissaztérítést, de én nem azt veszem igénybe, hanem a Pay-Pal-t?
(Minden esetre, ah majd feladtam a csomagot és meg lesz a pontos pk. összege, akkor megírom a Futeko-nak és rákérdezek, hogy vállalják e teljes összeg visszatérítését, mielőtt belefogok a Pay-Pal-ba...)
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Akkor azt mondod, ha csak Europa+ csomagként tudom feladni, akkor mindenképpen kérjem a Pay-Pal-os visszatérítést? (Csak mer egy korábbi hsz.-ben pont azt mondtad, hogy ha az eladó ezt elvileg fedezi, akkor nem kérhetek Pay-Pal-t...) Vagy lehet választanom melyiket kérem? Pl. érdemes a feladás után egyből elindítani a Pay-Pal-os visszatérítési folyamatot, nem lesz ebből kavar? Vagy akkor még külön mondjam le e-mail-ban a Futeko-nál az ő pk. visszatérítésüket és írjam meg, hogy a Pay-Pal-al intéztetem?!

Köszi ismét!

-
SunMount3r
nagyúr
Úgy 2Kg körüli lehet a csomag, amennyire meg tudom ítélni. (Nincs itthon mérlegem sajna). Ezek vannak benne.
Akkor azt mondod, minden mehet úgy ahogy az először írtad: 2 kg-ig Magyar Posta levélpostai küldemény, elsőbbségi ajánlott, tértivevényes.

Ezt fedezi az ők Royal standard internationaly signed metódusuk?
És ha épp 2Kg fölé csúszik a csomag (pl a csomagolás miatt), akkor már nem levélpostai küldeményként kell feladni?

Sorry, de megpróbálok minden infót begyűjteni mielőtt a Postára megyek, ne ott érjen kellemetlen meglepetés és ha lehet, mindent a "nagy könyv" szerint akarok csinálni, hogy lehetőleg ne bukjak a postázáson egy petinget se...
Köszi!

-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Vissza térnék az előbbi kérdésemhez és a külföldi webshop-os topic-ba is felrakom, de hátha te is tudsz rá írni valamit.
A Futeko.com-tól kapott refound-os é-mail-jükben ezt írják: Please send by standard international mail requiring a signature on delivery.
Ebbe belefér minden amit te írtál, hogy hogyan kell küldeni? Vagy mi ennek a magyar megfelelője? Nem a sima ajánlott?

És még ezt is csekkold meg légyszi:[link]
Köszönöm!

-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
Kb. fél hónapja rendeltem egy UK-s webshop-ból egy TV Box-ot. Még él rá a 30 napos pénz visszafizetéses elállási lehetőség. És mivel a termék hibás
és nem akarok tőlük újat (és megint szívni és várni vele), inkább élek a pénz visszafizetéssel vele.A kérdésem: van lehetőségem a Pay-Pal-tól visszaigényelnem a postaköltséget, amennyibe a szállítás kerül az UK-ba? Vagy nagyon el vagyok tévedve és keverem az E-Bay-el?! (Ez volt életem első Pay-Pal-os vásárlása, bocsi...)
Kérdés 2: ti mivel adnátok fel a terméket, vagy mi a pontos menet ilyenkor az UK-ba? Magyar Posta megfelelő erre a célra?

A válaszokat köszönöm!

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
A Webshop-tól kapott hivatalos E-mail-ben pedig már jól szerepelnek az ékezetes betűk is a címemben, ezek szerint nincs miért aggódnom?

-
SunMount3r
nagyúr
Oké THX még 1x!

Hopp, akadt még egy kis gond, bár ez kicsit OFF, de: a Pay-Pal-ban a címemet rendes magyar ékezetes betűkkel adtam meg (gondoltam, ha rendelek valamit a magyar kézbesítésnél ez így célra vezetőbb), de most azon a weboldalon ahol vásároltam, a vásárlást visszaigazoló weblap-nál már a címemben az ékezetes betűk helyett ilyen kérdőjeles kriksz-kraksz-ok szerepeltek: [link]
Ez esetleg komoly gond lehet a kézbesítést illetően?
Ez egy angol webshop amúgy...Van ez esetben valami teendő?
A válaszokat köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Köszi!
Akkor ezek szerint e nélkül a kód nélkül is tudok már vásárolni? (Totál új nekem a Pay Pal)...
És még 1 kérdés: a Pay Pal egyenleget ugye nem kell feltölteni a vásárláshoz, hanem egyből a kártyáról vonja le az összeget, ha jól értem? (Egy 60K körüli vásárlás esetén pl.?)

-
SunMount3r
nagyúr
Hello, nekem az a kérdésem lenne, hogy a bankártyámhoz tartozó 4 jegyű kódot, amit a Pay Pal a regisztráció után a "confirm my Debit or Credit Card" menüben kérdez azt honnan lehet megtudni?

Enélkül elvileg nem teljes a bankkártya hozzá rendelés. Forrás. Elvileg így kellene kinéznie: PP*1234CODE
A bankszámla kivonatom már néztem (OTP), de ott nem szerepel ilyen kód...
Elég sürgős lenne, a válaszokat köszi!

-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy a cím megadásánál magyar vagy angol rövidítéskeket kell használni? Pl.: Pityim Palkó u. 98, fzs/3, 5-ös kapucsengő-> ez így Oké? (Csak a külföldi szállítások miatt kérdezem, hogy mi helyes... Vagy ennek ahhoz semmi köze?)

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Sweet.tv - internetes TV
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Linux kezdőknek
- Gran Turismo
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4414
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
- 269 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5060 (multitouch)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az elsőt, ami a rövid, vagy a másodikat, ami hosszabb és ami az "IBAN:" után kezdődik? Ha a másodikat, akkor az a "HU67" azonosító is kell hozzá?