- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
A bankszámla, bankkártya számla kivonat ahol látszik a neved és címed és a kártya száma.
Ha nem volt személyazonosság és cím igazolás még akkor azt is. Szig, nevedre és címedre szóló közüzemi számla, esetleg a lakcímkártya. Képként, pdf-ként feltölteni a megadott helyre.
Amíg nem teszed meg esetleg korlátozzák a fiók használatát, ezek egy részét törvényi szabályozás írja elő nekik is. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Véletlenszerű az ellenőrzés vagy ha valami gyanús fizetést érzékelnek,
Ezért fogalmaztam így: annál is szokták kérni a tulajdonlás igazolását
Érstd előbb vagy utóbb, valamikor. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Bármi oka lehet, mondjuk az e-mail címed ami itt az azonosítód valamiért használhatatlan lesz, pl pénzes lesz mint a citromail, vagy feltörik és a Google érvényteleníti.
Így a régi regisztrációnál bennragadt pénzügyi, telefonszám adatok a biztonsági rendszer szabályai miatt nem használhatóak fel újból. nincs itt ellentmondás hanem biztonsági szabályok, hogy ne kerüljön illetéktelenekhez a pénzed.
És fordítva, a PayPal adatokhoz kell passzolni az adatoknak. Bankkártya nélkül is működik a dolog. Bár nyaggatnak hogy adjál hozzá. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem, mert annál is szokták kérni a tulajdonlás igazolását, név és cím egyezés a bankkártya banki adatainál és ha a PayPal-on ha jól működik a rendszer eleve visszautasítja, nem engedi meg,
Pl amikor kérjük a PayPal regisztráció törlését a hozzáadott bankkártyákat törölni kell, mert nem azonnal szűnik meg (2 hónap inaktivitás után) a regisztráció és ha azt a kártyát a PayPal-on egy másik fiókhoz akarod használni akkor nem fog menni, mert már használatban van -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Belföldi pénzmozgásról van szó, ezért itt nem használjuk a nemzetközi utalásos IBAN számot, a másikat a 3*8 számost, mert a "rövid" végén valójában van 8 nulla.
A képen az ami a Számlaszám: szöveg után vanAz Összefoglalóban van ilyen:
5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Transfer money (Pénzátutalás) menüponttal:
A.) Csak a saját nevünkön lévő bankszámlára küldhetünk, a saját PayPal fiókunk egyenlegéről! Ingyenes. Pénzkiküldés minimum összeg 2,00 €, $ vagy 200 HUF.
A leírás ezen a linken olvasható.
Az előbbi funkció igényli a bankszámla hozzárendelését a PayPal fiókhoz.
B.) Ha a bankszámlát hozzáadjuk, az csak a PayPal-ról kifele irányuló pénzmozgás, a magyar regisztrációk esetén a bankszámla nem használható direkt fizetőeszközként.
A virtuális bankkártya, virtuális számlája nem adható hozzá, mert nem fogad bankon kívülről pénzeket, nem önálló számlának tekintendő.
Csak a fő pénzforgalmi számlát lehet hozzáadni, amelyre a jövedelem érkezik és amelyről az utalások történnek.
Ha ehhez adtak bankkártyát, az nem befolyásolja azt, amit a virtuális bankkártyáról és számlájáról írtam.
Bankszámla hozzáadás a PayPal fiókhoz leírás linkje. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
De leírtam hogy mi a jobb opció, a Wise 358.047 Ft-ad egy USD-ért, ha EUR akkor meg 384.445 Ft -ot és simán utalhatod bármely forintos bankszámlára az azonnali utalási rendben.
Ha van 100 USD a PayPal egyenlegen abból lehet 35 436 Ft-ot csinálni a 34 731 Ft helyett ezzel a bonyolultnak tűnő kiutalással.
Még nyereséged is lehet, mert a PayPal-on az USD egyenlegről átrakod a EUR egyenlegre azt ahogy írtam a Xoom-al elutalod a Wise EUR-ra azért a pár € centért, aztán ha forintban kell a Wise jobb árfolyamával forintosítva kiutalod.
Sokkal jobban jársz mint azzal, hogy egy most épp nincs is hozzáadva saját magyar forintos bankszámlára kiutalod a PayPal-nál 1 USD = 347.3085 HUF árfolyammal, ami lehet hogy már nem annyi. Én most nem tudom megnézni. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Deviza megőrzéshez: Ha neked egy gagyi árfolyamon kell forintosítva akkor persze ennek semmi értelme, nem kell használnod. Ha van USD az egyenlegemen azt nem küldöm sehova, hanem elvásárolom. USD->USD és nincs veszteség.
Árfolyam megnézéshez: Nagyon egyszerű, rámész a kiutalásra és kiírja az adott árfolyamot aztán ha ezt összehasonlítod a bankod devizavételi árfolyamával akkor egyértelmű lesz.
Most csináltam egy próbát hogy mennyiben számolják az USD-t.
A PayPal-nál 1 USD = 347.3085 HUF, nálam 1 USD = 358.047 HUF, az OTP 1 USD = 355,40 HUF. Ezek 10, 74 Ft, 8,09 Ft különbségek.
Viszont ha Erste bankos lennél akkor viszont a PayPal árfolyam megint jobb, mert a 347.3085 HUF-nál az Erste 344.5 HUF árfolyama 2,8 Ft-al rosszabb. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Bármely deviza forintra konvertálva megy ki, mert a PayPal is egy forintos számlát (Unicredit bankos) tart fent erre a célra, ezért követelmény az hogy csak forintos számla lehet hozzáadva.
Nem tudom mennyi pénzről van szó, de ha USD akkor elvásárolnám abban és nincs konverziós veszteség.
Ha meg akarom őrizni devizában, akkor (célszerű egy Wise regisztráció) az adott devizát GBP, USD stb az egyenlegek közti váltással EUR-ra konvertálom, így adott esetben csak minimális konverziós veszteség van. Ezután a Xoom-on az EUR egyenleget használva pénzforrásnak elküldeném a Wise EUR bankszámlaszámomra.
Ez úgy történne hogy a Xoom-n banki utalás Belgiumba mert a a Wise EUR számla belga.
Ekkor a képen láthatóan 200 EUR esetén 1,49 EUR díja van és ez igazán baráti díj.
De 100 € az 0,99 € a 300 € meg 2,49 €
Az USD azért felejtős mert ott + díjak jönnek elő küldésnél és fogadásnál is.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Csak a saját bankszámládra utalhatsz, ráadásul ennek forint számlának kell lenni, mert azt küldenek ki. Egyértelmű a feltételük.
Van egy lehetőség, a Xoom-ot használva pénzküldésre a PayPal egyenleget használja pénzforrásként és így másnak is el lehet küldeni. Van némi díja, de ez akkor legális pénzmozgás lesz, nem sérti a PayPal szerződési feltételeket és nem az lesz hogy 1500 Ft büntit levonva a pénzed nem megy sehova. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az fogja majd váltani amikor elszámolják. A PayPal-on tényleg csak keresztül fut az összeg a vásárlás lekönyvelésével együtt.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ez egy átmeneti hitelesítési zárolás, ........Ez rendben van, szokott a rendszerük ilyet csinálni
De van lehetőség fizetéskor állítani a devizaváltást a PayPal és a kártyakibocsájtó közt, ha nem valami gyors fizetés PayPal gombra kattintasz, ez nem szűnt meg.
Az változott és lényegében csak nem szűnt meg, hogy előre beállítod a váltást.
Ugyanis attól függetlenül hogy milyen bankszámla fedezet van (forint vagy devizaszámla) a bankkártya mögött be lehet állítani hogy milyen devizásként működjön a kártya. Mivel ez a kártyád alapértelmezett devizája EUR-ra van állítva ez azt jelenti hogy amikor valamit EUR-ban kell fizetni a PayPal egyszerűen továbbítja a kártyakibocsájtó felé az EUR összeget.
Ha ezzel a beállítással más devizában akarsz fizetni, USD, HUF akkor természetesen előkerül a deviza váltási opció.
Nálam ezekre tudom átállítani, a felvett egyenlegek függvényében működik.
Ha egy kártyád van akkor ez havonta korlátozott alkalommal változtatható 6-10 közt, de nem teszteltem mert más módon hagyom ki a devizaváltási mókát.
Itt egy ötlet hogy miként oldom meg hogy ne a PayPal devizaváltással kelljen foglalkoznom.Még egy megjegyzés, ha eBay-en fizetsz mostanában ott megjelnik olyan hogy forintban vagy devizában terheljen, az a váltás az eBay opciója, eddig nem volt jó az árfolyamuk, szóval az eredeti devizást kell jelölni és úgy továbbvinni a fizetési folyamatot.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Talán az OTP oldalán nézd a deviza eladási árfolyamot, az elszámolás minden nap az I. árfolyammal történik de amikor fizetsz akkor az akkor épp érvényes árfolyammal ad tájékoztató forint összeget a zárolt pénzről, mert a tényleges könyvelés az pár nappal később.
Mivel az utolsó jegyzés elszámolási árfolyam 22-én az 05:50-kor 367,78 Ft volt ez 25855 Ft.Az OTP egyébként így számolja a kártyás deviza vásárlásoknál az árfolyamot:
-
SzGee
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
az a magyarázat, hogy ne a valutavátók árfolyamát nézd, hanem a Bankod által használt árfolyamokat, ráadásul ahogy nézem, ez valuta árfolyamokat ír, Te pedig devizában fizettél (számlapénz)
[link]
valamiből a Banknak is kell élni
ha a link nem jó, akkor meg kell keresni a kondi listában, hogy a bank a devizás tranzakciókat milyen árfolyamon számolja el kártyás vásárlás esetén -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hol írtad be? Ha az elején a regisztrációnál beírtad az előre már beírt +36 után akkor ezután máshol sem kell +36 vagy 06 Ez kell: 301234567
Kell, mert egyrészt az összes webshopnál kötelező megadni, esetleges kapcsolatfelvétel és ha olyan értékű dolgot veszel ami után van vámeljárás tudnak értesíteni.
Ezenfelül az sms védelem kihagyása nagy fokú könnyelműség lenne. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Mivel a fiókod magyar regisztráció ezért nem kell a Hungary. Amikor elsőként megadod akkor beírod és meg van jegyezve.
De ritka amikor valahol vásárolsz és a PayPal-on a regisztrációnál megadott adatokra történik a küldés. Minden webshopnál meg kell adnod vásárláskor a szállítási címet.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
2-án írtam itt de az rég volt, akkor az újonnan jövőknek:
A konverzió ellenőrzése:
PP belépés után a Logout előtt a fogaskerék ikon.
Ezután a Payments fül
A megjelenő képernyőn Preapproved payments
Ott a táblázat jobb szélén Set Available Funding Sources
Az adott kártyánál a Conversion Options
Ha ez van jelölve akkor jó: Bill me in the currency listed on the seller's invoice.Ha nem, akkor ezt jelölni és Submit.
Visszajön a Manage Funding Sources képernyő és alul Save.
Ez jön vissza: My preapproved payments ezzel az üzenettel: You have successfully updated your available funding sources. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
De ezt már írtam a múlt héten és azt is hogy ha véglegesek lesznek az oldal mizériák akkor azokat az egy mondatokat az elérésekről beírom a doksikba, de a Keresés a fórumon feladja ezeket a hiányzó információkat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Közben megtaláltam a "Preapproved Payments" beállítást, de már nem ott van, ahol az összefoglalóban lévő pdf-ben van írva, hanem a Settings (fogaskerék)-> Payments opció alatt...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
És még az lenne a kérdésem, hogy ugye GBP-ben kaptam meg a Refound-ot, amit a Pay-Pal szintén GBP-ben utalt a kártyámra, ez esetben is a beállított banki konverziót veszi alapul és az annak megfelelő összeget fogom látni majd forintban a számlámon?
(Bocs, de ez most még új nekem, de az előző Hsz.-emben feltett kérdésre megtaláltam a választ az összefoglalóban (3-5 napot kell rá várni).
Köszi!
Szerk: még 1 kérdés, sehol nem látom a Wallet képernyőn az "Old account view"-t???
Ellenőrizni akartam, hogy nem állította át nekem is magától a váltást, de most még azt sem tudom megnézni...??? -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem, konvertálva megy ki. Pár napja téma volt akkor is írtam ugyanezt.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Upsz, nem mellékelnek, hanem mellékelek...
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha van net bankod 2-3 nap után le van könyvelve és megnézheted ezt a kártya tranzakciót. De telefonon felhívod az ügyfélszolgálatot ők már 24 óra elteltével látják a kódos tranzakciót és megmondják.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Természetesen értesítsd őket, hogy visszaküldted és várják.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nézd ha beírod, hogy nem vettél mástól igénybe akkor a PP-nek oké.
A Futi leírta, hogy mit hajlandó fizetni, hiába kerül többe, ennyit ad. A veszteséget nem kell elfogadnod.
Majd ha írnak hogy küldd a számlát, visszaírod hogy már lerendezve. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Úgy írtam, hogy vagy az egyiket veszed igénybe vagy a másikat, a kettő nem megy egyszerre.
A Futekonak ahogy írtam be kell jelentened, hogy van egy visszaküldésed, erre küldenek egy űrlapot, biztos van rajta kérdés a szállítási költség visszatérítésről ott azt jelölöd, hogy nem kéred vagy külön beírod. Az nem tartozik rájuk, hogy ki az aki fizeti.
Ha feladtad, akkor attól a naptól számított 14 napon belül kell az igényedet leadnod a Paypal-nek, ők 10 napon belül a Paypal egyenlegre küldik a pénzt, az ő nyomtatványukon pedig jelölöd, hogy más nem téríti neked. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezzel a készletezéssel dobozzal együtt úgy 1,95 kg, de láttam 2,1 kg-os súlyt is ugyanerre. Mérni kell.
2 kg-ig a levélküldemény 7995 Ft. Ha ebbe már nem fér bele akkor 3 kg-ig Európa+ csomagként kell feladni, ami 10535 Ft. (Ez a 27% Áfa miatt sok, ha levélküldemény lenne, akkor 8295.28 Ft-ba számolna)
2 kg-ig a International Signed 16.65 £ (6396 Forint) ezután 25 dkg-ként+ 1,2£. Ez akkor max 17.85 £ ami kb. 6857 Forint.
Ha az ő visszatérítésüket választod, akkor sokat buksz.
7995-6396=1599 Ft -
10535-6857=3678 Ft -Paypal
7995 Ft visszakapod, mert 9300Ft-on belüli
10535-9300=1235 Ft -, mert a 9300 Ft-ot megkapod. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Kellett volna hogy mennyi a csomag súlya.
Külföldre a posta csak elsőbbségivel veszi át az ajánlott küldeményt, tehát neked elsőbbségi ajánlott és tértivevényest kellene feladni.
A csekkoláshoz:
A FUTEKO kifizeti a vissza postát? Úgy olvasom igen, akkor a Paypal-től nem igényelheted vissza.
Vagy az egyik vagy a másik vehető igénybe. Te döntsd el melyiket akarod igénybe venni.Ők a leírásuk szerit ezt fizeti ki:
Standard Delivery is Royal Mail 1st Class Recorded in the UK and Royal Mail International Signed elsewhere.
A díjak amit figyelembevesz
International Signed
Large letters
Weight up to and including
100g £7.75
250g £8.25
500g £9.65
750g £10.55
Mondjuk 9.65 £ = 3717.12 Ft.A Magyar Posta meg 500g 3540 Ft-ért viszi ki.
Én a visszaküldésről kérek számlát -ezen a fizetett összeg- és a feladóvevény -a címzett neve,címe- és ezt küldöm el a Paypal visszatérítéshez. Gondolom a Futekonak is ezek kellenek.
Írni kell nekik egy mailt a megadott címre és küldenek egy űrlapot.
Email mail@futeko.com with 'returns' as the subject. The email should contain enough info for us to identify your order (e.g. your order number or Paypal transaction ID) and the reason for return. We will reply with an RMA number and a link to the returns RMA form. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
A Fórum oldal fent középen, Összefoglaló kinyitása.
Paypal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja rész -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, vissza igényelheted a postaköltséget, ha a Paypal-el fizettél és a fiókod vásárlási történtében van nyoma, ott a tranzakció azonosító.
2 kg-ig Magyar Posta levélpostai küldemény, elsőbbségi ajánlott, tértivevényes.
500 g-ig 3540 Ft, 1000 g-ig 5120 Ft, 1500 g-ig 6675 Ft. (9300 Ft-ig téríti a Paypal)
Nagyon fontos, hogy a visszaküldés címét előtte tisztázd, ne postafiókot adjanak meg. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Akkor ők azt fogják a csomagra írni, nyomtatni, így nem lesz gondod.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
A Webshop-tól kapott hivatalos E-mail-ben pedig már jól szerepelnek az ékezetes betűk is a címemben, ezek szerint nincs miért aggódnom?

-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha a bank váltja a pénzt, akkor a devizát látod kiírva, a Paypal nem tudja azt az árfolyamot, ez így jó.
Ez egyébként egy fontos "segítség".
Ha egy későbbi fizetésnél a forintot látod, akkor visszaállt a Paypal visszaállt a saját váltásra -néha ez előfordult már néhány fórum taggal- és akkor ott a fizetésnél vissza lehet állítani. Hozzáteszem nekem az elmúlt évek során nem állt vissza a váltás. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem, csak add hozzá az alap devizákat, $,€,£ a Forint mellé.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Fent középen Összefoglaló kinyitása, a 3. tétel a leírás. De fizetéskor is állítható.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen vásárolhatsz, és a kártyáról veszi le a pénzt (a bankod vásárlási limitjeinek megfelelően), de ha kedvezőbb árfolyammal akarsz vásárolni, akkor célszerű a konvertálást a bankodra átállítani a Paypal-n.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Miért lenne sürgős van pénz az egyenlegeden ami 21000 Ft-nál több és ki akarod küldeni a számládra?
Ha vásárolni akarsz, már amikor megjött az e-mail, hogy hozzáadtad a kártyát akkortól tudod már használni.
Téves az információd, ez a kód csak a pénz küldési és fogadási limitek eltörlése miatt szükséges, az hogy a Paypal bankkártya meglétéhez köti az nem befolyásolja a vásárlásaidat.
Egyébkén itt az Összegfoglalóban találsz megfelelő leírásokat.De kérdésedre a válasz ha majd könyveli a bankod a zárolt kártyavásárlások közül, akkor ott ahol most kerested, 2-3 nap.
-
cidalain
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha azt akarod, hogy a magyar postas ki tudja vinni, akkor celszeru.
A kapucsengot megerti, de hogy entryphone #5 azt mar nembiztos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Diablo IV
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Mesterséges intelligencia topik
- Wuthering Waves
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS Max 64GB Silver -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5280
- Corsair iCUE ELITE CPU Cooler LCD Display Upgrade Kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ellenőrizni akartam, hogy nem állította át nekem is magától a váltást, de most még azt sem tudom megnézni...???

V/