Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Olyan problémával fordulok most hozzátok, hogy a sógorom kint dolgozott németbe és ott hozott létre paypal fiókot. Mivel nemzetiségnek németet adott meg, hogy német cimet tudjon beírni, most pont a fordítottjával van probléma. Magyar cimet akar megadni, de már az irányítószámnál elakad, mert 5 jegyű kell. Nemzetiséget nem lehet megváltoztatni, így magyar címet sem tud megadni, de még a magyar bankkártyájat sem fogadja el. Mit lehet ilyenkor tenni?

-
DEGU83
tag
Sziasztok, egymás után többször léptem be a paypalra és most valamiért nem enged belépni, azaz belépni enged,de fizetni nem tudok. Küld valami one-time passcode-ot, de nem tudom mit kell vele csinálni, hová kell beírni. Csak telefonon lehet elintézni?
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Éves szinten PayPal esetében van-e összeg korlát, ami kimehet a számláról?
-
válasz
DoItYourself
üzenetére
Persze azt írja, de alatta van hogy PP konvertál vagy nem.
Ha konfirmálod a Paypal-n a kártyád akkor levonnak 400 Ft-ot és azt ha beírod a kapott kódot akkor jóváírják az egyenlegeden.
De jók ezek a váltások, 12-én annyi volt K és H árfolyama mint amit számoltál 278,7 Ft, tehát már 7-én banki váltáson volt a kártyád, 14-én viszont az árfolyam 279,86 volt, a 281,14 az nem stimmel, de nem olyan nagy különbség.
A Paypal váltással több lett volna. 11-én a Paypal 288 Ft volt 12-én +- 1 Forint, 9,3 Ft különbség a bankod javára a 12-i jóváíráskor. -
válasz
DoItYourself
üzenetére
Annyit ellenőrizhetsz, hogy a Paypal fizetési történetben ha rákattintasz a vásárlási sorra, akkor megnyíló képernyőn nem lehet a Paid with alatt Conversion rate szöveges megjegyzés vagy Exchange rate szöveg, akkor biztos a bank váltott.
Oké, akkor a számok nem stimmelnek. Az egyenlegen lévő 400 Ft az első vásárlásba nem lett befoglalva?
Nekem meg évek óta van. -
válasz
DoItYourself
üzenetére
Nem igazán kell beemelned, mivel én készítettem a konverzió beállítás leírását.
Ha banki váltás van beállítva, bármely banknál jobb az árfolyam mint a Paypal-n.
A Paypal vásárlási árfolyam amit írtam a következő módon nézhető meg.
PayPal balance, Manage currencies,jobb oldalon Currency Exchange alapból a Select type of currency conversion-nál a Balance Conversion-on áll. Ez kell átváltani Payment conversion-ra.
From Hungarian Forint legyen a To U.S.Dollar és ekkor megkapjuk az aktuális árfolyamot amit adni fogunk 1 $-ért, jelenleg 288 Ft.
A fenti a jó beállítás, mert a matek így jön ki: 1 HUF = 0.00347894 USD, 288* az előbbi számmal.
A K&H jelenleg 283,39 Ft-al számolja a $-t, ők a többi banknál drágábban adják, de még akkor is van egy kis különbség most 4,61 Ft.
€ esetén Paypal 324 Ft K&H 316,01 Ft itt már nagyobb a különbség 7,99 Ft.
Ők így számolják el:
Forintszámla esetén, ha az elszámoló devizanem nem forint a Bank a saját feldolgozási napján érvényes, a Bank fiókjaiban és honlapján hivatalosan közzétett deviza I. eladási árfolyamon átszámított összeggel történik,.Jó eséllyel nem a jó beállítás volt amikor a Paypal árfolyamot nézted, amikor előzőleg fizettél más volt az árfolyam, nem kívánok ezzel többet foglalkozni, ha te meggyőzted magadat, hogy jobb neked a Paypal árfolyamon vásárolni, ám legyen.
-
DoItYourself
addikt
Remélem ugyanarról beszélünk:
Conversion Options
PayPal offers two ways to convert currency when you purchase from a seller who uses a different currency than yours.
The PayPal currency conversion process
The MasterCard and Visa currency conversion process
Please select your option below:Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency.
Both the original transaction currency and the converted amount that I will be charged are disclosed for my convenience. I understand that MasterCard and Visa have a currency conversion process. I have chosen not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, and I will have no recourse against MasterCard and Visa with respect to any matter related to this conversion.Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
I will not know which foreign exchange rate has been applied to this transaction until I receive my card statement from my card issuer. I acknowledge that by choosing this option, my card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to this transaction, and that I will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until I am billed by my card issuer.Select an option above, then click Submit to complete the currency conversion process.
Esetemben a fölső opció kedvezőbb árfolyamot eredményezett, mint az alsó, pedig fordítva kellene, hogy legyen. Bocs, hogy itt értetlenkedek, ezen a pár forinton nem múlik semmi, csak nem értem, miért fordítva van, mint ahogy írod.
Még annyi, hogy a fizetési napokat írtam, de a terhelések pár nappal később jelentek csak meg a számlámon: pl. a 12.-i az tegnap. -
válasz
DoItYourself
üzenetére
Ott 5-8 Ft-al kedvezőbb általában, mint a Paypal.
-
válasz
DoItYourself
üzenetére
Melyik is a bankod és milyen a kártyád?
De ma a Paypal árfolyam 287,5 Ft, de 12-én legfeljebb 1 forint eltérés +-.
Jó a bankod árfolyama.
A Balance és Payment konverzió más-más árfolyam a Paypal-n.
De mindig a banki árfolyam a kevesebb, de naponta változik. -
DoItYourself
addikt
válasz
DoItYourself
üzenetére
Átállítottam a Conversion Options-nél, hogy a bankom váltsa át a forintot, ne a PayPal.
Fizettem szept. 12.-én $19,52 értékben, ez 5488 Ft-ként jelent meg a számlámon (281,15 Ft/€ árfolyam).Az előző fizetési adatok PayPal konverzióval, szept. 7.: $9,15 = 2551 Ft (278,8 Ft/€ árfolyam).
Lehetséges ez? -
válasz
nikolaidisz
üzenetére
Az gáz, mert eddig is a Paypal 15 nap után visszautalta a pénzt, amit nem lehetett lekönyvelni, nyilván a bank nehezen talált meg téged.
-
nikolaidisz
újonc
Köszönöm a gyors választ. Most egy kicsit megnyugodtam. Jó pár évvel ezelőtt volt olyan hogy a PP acount nem az én nevemen volt ugyanígy befizettem pénztárba és nem fogadták el. Majd jó két hónap elteltével csengetett a postás hogy utalványom érkezett. 100 ezrem keringett valahol 2 hónapig. Izgi volt.
-
válasz
nikolaidisz
üzenetére
Mivel a pénztári befizetésnél is utalás történik, csak a banki pénztáros csinálja, nyugodtan mondhatjuk annak.
A Név cím minden egyezik nincs értelme és jelentősége, mert a számlaszám, az összeg és a közlemény rovatban a transzfer id az, ami számít, még a kézi bizonylaton is.
Egy kicsit lassú a könyvelés 1 nappal több szokott lenni, mint a bankszámláról utalás. Írja is a Paypal az 1-2 munkanapot, de magyar viszonylatba 3 is lehet.
Ha más szöveg nem került a közlemény rovatba csak a transzfer id és pontos volt a számlaszám akkor nincs miért aggódni. -
válasz
nikolaidisz
üzenetére
A limit fordítva működik, ha maradna mondjuk 30000 Ft a vásárlás után az egyenlegeden, akkor szeptemberben csak 21000 Ft-ot tudnál a bankszámládra visszaküldeni, majd 30 nap múlva októberben a maradék 9000 Ft-ot, mivel nincs bankkártya hozzáadva.
A vásárlás és az egyenleg feltöltés nincs limitálva. -
nikolaidisz
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Mivel nincs sem bankszámlám sem kártyám ezért a top up módszert választottam úgy hogy besétáltam az unicredit bankba és pénztárba fizettem be az összeget 70 ezer forintot.
Közben kiderült hogy ahoz amit vásárolni szeretnék még felkéne tegyek 80 ezer forintot. Működhet ez a történet? Még a 70 et sem írták jóvá. Igaz még csak tegnap történt.
Még sose használtam ezt a módszert mert mindíg kértem kölcsön kártyát kp-ért cserébe.
Ezeket a limiteket meg totál nem értem. főleg hogy az új felületen nem is látni ezeket.
Attól félek hogy esetleg ezt a 70 et jóváírják de ha megpróbálok még 80-at feltenni akkor az már nem fog menni a limit miatt. -
válasz
DoItYourself
üzenetére
-
válasz
MineFox54
üzenetére
Most komolyan?
Ezt írtam a kérdésedre válaszul:
Azért mert bankszámla a magyar regisztrációnál nem fizetőeszköz.
Talán nézd meg a vásárlási bejegyzéseidet midegyik kártyás fizetés volt, vagy utaltál a számládról a Paypal egyenlegedre és azzal fizettél.
Figyelmedbe ajánlom az alábbi képen a bal felső rész Paid with alatti bejegyzést a VISA x-9999 kártyás fizetést jelent, ha 31 HUF PayPal balance az a Paypal egyenlegről történő fizetés és ezek szerint neked van egy nem a kettőhöz tartozó bejegyzésed ami talán Paid with Bank accounts
Sokat segítene ha tisztában lennél, hogy hogyan használod a Paypal-t és nem írnál megtévesztő információkat. -
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy telót Gearbestről, EU raktárból. 96$ lenne az összeg. A PayPalemhez van kötve banki számla is (K&H) és Visa is, kb 20-szor már rendeltem is PayPalen keresztül. De a GB-s rendelésnél csak a VISA-t látom. Miért? -
Teodor52
senior tag
válasz
Teodor52
üzenetére
Szép napot Mindenkinek!
Volna egy észrevételem illetve eredményem még pluszba a múlt hónapban végzett utalási tesztjeimhez.
De egyben egy kérdés is!
Szóval Tegnap 17:44-kor utaltam a PP-re a terhelés meg 17:58-kor történt.
2 perccel a megadott 18:00 órás határidő előtt,mégsem kaptam meg éjjel 1 órakor az összeget a pp-re,majd csak holnap 1:00-kor.
Miért?
-
bl0ck
tag
Üdv.
Paypalra feltöltés mennyi idő múlva jelenik meg általában? Lehet elb....tam a dolgot. :/
-
Akkor nem kell bankszámlát hozzáadnod, ha rákattintasz a fizetési történetben a visszatérítés sorára -REFUND- akkor látni fogod a megnyíló képernyőn, hogy már továbbítva van a kártyádra (arra a számlára amihez a kártya tartozik), ami majd a bankszámládon lesz a refund dátumától számítva 2-3 nap múlva, ez bank függő idő.
-
klrt
tag
Üdv!
Sikertelen vásárlás után visszakapnám a veszettnek hitt kis pénzem.
Eddig még nem volt rá szükség és nem adtam meg a bankszámlaszámom.
Ma próbáltam megadni, de a rendszer ezt a választ adja:Sorry, we are not able to process your request. Please try again later, amit fordító segítségével meg is értettem.Próbáltam reggel is, és most is, különböző böngészőkből is(chrome, firefox,ie), de mindig ezt a választ kapom.
Lehet valamit tenni és mennyi időm van rá?
Nem túl sok pénz, de ha már visszautalta akkor jó lenne, ha meg is kapnám. -
válasz
Botigta
üzenetére
Ha a gyorsfizetés be van kapcsolva az eBay-n, akkor nincs külön Paypal belépési eljárás.
Töröld a gyorsfizetést a következő vásárláskor, a másik esetben meg legyen rajta annyi pénz amennyit fizetni kell.
De te vásárolsz és te fizetsz, nem a Paypal, hogy pontosak legyünk.
És ezek nem anomáliák. -
Botigta
aktív tag
Sziasztok,
A köv. történt most velem:
Vásároltam Ebey-ről 212.000Ft értékben. Furcsa mód a PayPal minden bejelentkezés nélkül (pedig a kettős bejelentezés is be vaállítva) próbálta levenni a pénzt a bankkártyámról! Első nekifutásra nem sikerült, mert alacsony volt a limit. Ezt felemeltem, majd újra próbálkoztam. Erre szintén minden bejelentkezési kérés nélkül leemelte egy másik bankszámlám (a céges) bankkártyájáról!
Miért lehetséges ez a két anomália, és hogyan lehet megszüntetni?
Köszönöm -
-
Xynis
csendes tag
Sziasztok!
G2A-ról szoktam játékokat vásárolni (nem kell a fejtágítás, tudom hogy nagyon gonosz). A problémám az lenne hogy havi szinten von le PayPal-on keresztül a gékettőa 1,65 EUR-t, elvileg az "automatikus megújításra" de nem tudom (én hülye) hogy hol lehet ezt kikapcsolni.(pedig kerestem becsszó

-
bl0ck
tag
Üdv.
Egy kérdés. Régen nem használtam paypalt. Most kellene, viszont emailcím hibátlanul van megadva, jelszóra is emlékeztem, de semmi. Kértem új jelszót...jött a mail ,hogy sikeresen megváltoztattam stb. Továbbra se enged be, ellenőrizzem az adatokat....
Valaki tipp? -
Teodor52
senior tag
Ne haragudj,csak azért kérdeztem mert nem szerepel ez az email az összefoglalóba!
Már spamként jelentettem és töröltem is úgy hogy volt 2 lehetőség erre.
Az egyik hogy ez spam a másik spam bejelentése és leiratkozás.Utobbira kattintottam.Gondolom az a hatásosabb.
Ilyenkor mi a teendő hogy ne spamként mentse ezt a levelet a gmail?
Kérném a moderátort hogy az utobbi hozzászólásomat legyen szíves törölni!
Előre is köszönöm!
-
Teodor52
senior tag
Ne haragudj,csak azért kérdeztem mert nem szerepel ez az email az összefoglalóba!
Már spamként jelentettem és töröltem is úgy hogy volt 2 lehetőség erre.
Az egyik hogy ez spam a másik spam bejelentése és leiratkozás.Utobbira kattintottam.Gondolom az a hatásosabb.
Ilyenkor mi a teendő?
-
válasz
Teodor52
üzenetére
Ne fárasszatok már, mivel a neveddel kezdődik a e-mail nem Dear User és nem lépjél be mert korlátozva vagy, hanem a felhasználási feltételek változásának értesítése (Policy update) és a linkek odavisznek ahol elolvashatod, mi ez a paranoia?
Tehát ha ilyet kaptok ez hivatalos Paypal levél.Ami az Összefoglalóban van PP e-mail az erre a témára vonatkozik:
Kaptam értesítést, hogy felfüggesztették a Paypal fiókomat és aktiváljam újra a megadott linkre kattintva. Mit tegyek? -
Lacus_84
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni PayPal ügyben. Az miért van, hogy utaltam egy bizonyos összeget a számlámról PayPal-ra, majd másnap visszajött a pénz, viszont 1000 Ft-tal kevesebb? Ezt már a legutóbbi két alkalommal eljátszotta, előtte soha nem volt ilyen gond. Kérdeztem a bankot, de ők nem tudnak ebben segíteni.
Valaki találkozott már ilyen esettel?Köszönöm előre is!
-
Teodor52
senior tag
Az alábbi paypal email cím az hivatalos PayPal cím,mert erről a címről kaptam egy emailt?
paypal@mail.paypal.com
-
lemusz
addikt
Van pár Policy Update, de őszintén szólva elvesztem bennük. Olvasta valaki, van benne valami fontos?
-
válasz
germinator66
üzenetére
Csak akkor amikor volt az egyenlegen olyan devizád amiben a vételárat fizetni kellett.
20 $-os vételár. A Balance-n van 15 $-od és 10 €-od és van kártyád 1500 Ft-al, magyar Paypal regisztráció.
Ez ugye a deviza egyenlegek alapján elég lenne kifizetni. Viszont a vásárlásnál a deviza konverzió egy kicsit más.
Ezt régebben is és most is úgy tudod kifizetni, hogy a $ egyenleg lesz kiegészítve a kártyáról 20 $-ra.
Az egyenlegek választásánál csak rádió gomb van, nem pipajeles kocka, így a $ és az € nem választható egyszerre és mivel magyar, forintos alapú a Paypal fiókod, a fizetés egyszerűen fogalmazva forintban történik. -
germinator66
aktív tag
Közben meglett, köszönöm!

Nem akarom kötni az ebet a karóhoz, de ki lehetett választani pl., hogy kártyával fizetem az egészet, vagy használom a balance-ot, és kiegészítem kártyáról, ami hiányzik. Ezzel együtt azt is tudtam régebben választani, hogy melyik balance-ot használja. -
válasz
germinator66
üzenetére
-
germinator66
aktív tag
válasz
germinator66
üzenetére
Az egyik kérdésre megvan a válasz: valóban lehet devizák között váltani). Végül is ha más nem, ezzel megoldható a dolog.
-
cidalain
veterán
ez hivatalos paypal cím: paypal@mail.paypal.com ?
valami policy update-ről van szó az e-mailben.
viszont a linkek a levélben gyanús oldalra vinnének.
https://epl.paypal-communication.comvalószínűleg fake, ugye?
-
germinator66
aktív tag
EUR-ban kellene fizetni, de USD és GBP van, én meg GBP-ről szeretnék váltani. Ha jól értem, át tudok konvertálni devizákat az egyenlegen?
Amikor ki lehetett választani, hogy kártya vagy PayPal balance legyen, akkor azon belül azt is meg tudtam mondani, hogy melyik balance (legalábbis ebay-en). Mióta fizetéskor nem a PayPal felületére irányít át, hanem az ebay oldalán/ablakán belül kezeli le a dolgot, azóta nem ad ilyen részletes választási opciót.
-
válasz
germinator66
üzenetére
Nem értem. Az egyenlegen milyen devizád van?
Automatikusan váltja ha forint lenne az egyenlegen és $-ban akarsz fizetni.
Másik eset hogy nincs forintod csak $ és €-ban kell fizetned, akkor első körben nem tudod kifizetni, ha az egyenlegen átkonvertálod €-ra a $-t akkor már igen.Régebben ki tudtam választani fizetés előtt Nem igazán emlékszem ilyenre az egyenlegről -Balance- fizetéskor.
-
Egyértelmű a jutalék, ha vételárként kapod, azt azért nem írtam. Attól függően hogy melyik országban van a vevő, de mondjuk USA személy akkor 0,3 $ + 4,4% amivel számolni kell
Saját egyenlegről saját számlára ingyenes a kiküldés.
Ez benne a felhasználó szerződés költségek mellékletében is. -
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Amennyiben PayPal egyenlegről akarok fizetni, hogy lehet átállítani, hogy melyik devizát használja? Régebben ki tudtam választani fizetés előtt, de mostanában automatikusan USD-t kínálja fel, egyéb opciók nélkül.
-
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ha fent középen az Összefoglalót lenyitod találsz két anyagot:
Paypal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára:
és
Bankszámla hozzáadás a Paypal fiókhozHa eladás vételárként jön, akkor 21 napig függőben lesz az egyenlegeden a vásárlói védelem miatt, csak a 22. napon tudod kiküldeni.
-
RoryBreaker
aktív tag
Sziasztok!
Még soha nem adtam el ebay-n, most viszont valószínű, hogy elmegy a gitárom 700$ körüli értékben.
Előre fizet pay pal email címemre. Viszont a pay pal fiókomhoz nem tudtam bank accountot társítani.
Ha a pay pal email címemre érkezik pénz, azt hogy tudom átdobni a bankszámlámra?
Bocs a hülye kérdésért, csak még nem adtam el, csak vettem.Esetleg mire kell figyelnem?
Köszi!
-
-
DoItYourself
addikt
2009-ben amikor még OTP-s voltam, összeadogattam milyen banki költségeim vannak: havonta 1000-2000 Ft között volt, pedig akkor még nem tranzakciós illeték és hasonló nyalánkságok. Racionalizáltam családilag a számlákat, és csak a K&H-s számlát hagytam meg, zéró számlacsomaggal. Nem is volt egy fillér banki költségem azóta. Sajnos csak eddig bírták ők is, nyáron jött egy levél, hogy váltsak számlacsomagot, mert megszüntetik a zérót.
-
Jazz
veterán
21k felett kellene ma vásárolnom. Hogy tudok most vásárolni a PP-ról? A top up-os átutalás még nem jött meg a PP-ra. Az 1$-os összeg még nem jött meg a bankszámlára.
Ja hogy pénzkiküldési limit! És nem vásárlási limit.

(Amúgy mit jelent a pre-set, azaz pénzkiküldési limit. Pl. utalni PP-ról a banknak?)Változott a száma, különben nyilván nem csatolom újra.
-
Annyiszor írtam már, a 400 Ft-os konfirmálás nem a kártya miatt kell, azt a számának beírása után használhatod vásárlásra, ha sikeres az 1 $-os oda-vissza terhelés.
A konfirmáció a havi pénzkiküldési limit (21000 Ft) eltörlése miatt kell, gondolom az most nem aktuális.
Azt is írtam, ha nem változott a száma, simán átírni a dátumot a csc kódot és megy tovább a dolog, azt mostanában még konfirmálni sem kell, nekem legalábbis nem kellett és nem kell eltávolítani. -
Jazz
veterán
De jó hogy tegnap töltöttem rá top up-al. Lejárt a bankkártya. Az újat meg újra kell csatolni, újra 400Ft oda-vissza, beírni a kódot amit majd a bankszámlán látok. Az meg megint 4 nap.
Gondoltam a top up gyorsabb.
Ma már használnom kéne a PP-t, de nem tudom mert se a top up-os töltés nem ment rá még, se a 400Ft-ot nem kapta meg a bankom.
Ilyenkor mi van. Ezek után is használható az adds trustly? -
Örömmel jelentem, hogy működik a gyors feltöltés, a Add funds using Trustly menüpont.
Üröm az örömben, hogy jelenleg még csak az OTP választható, viszont aki OTP-s annak a bankon belüli utalás miatt nagyon gyors lesz az egyenleg feltöltése, nem kell az Unicredit bankos utalással 1-2 napot várni.
Még egy apróság, nem kér nevet, csak számlaszámot, így nincs név egyeztetés, ezt ugye nem kell bővebben kifejtenem.
Mivel nincs OTP számlám csak a második oldalig jutok el.Sajnos a bankok közti egyeztetés még nem elég jól működik, nyilván az OTP nem ijed meg egy online svéd banktól, hanem inkább együttműködik velük.
-
Ha konkrétan számolsz dolgokat, akkor nem olcsóbb a kártyás fizetés sem.
Én nem látom értelmét így megközelíteni.
De a kártyás vásárlás után még nem fizetünk semmit, de a bankkártya költségét rá kellene számolni, a kártyára történő átvezetés még legtöbb banknál ingyenes, vagy direktbe van kötve a számlához, ha a banki sms védelmet kéred, annak bankoktól függően van díjazása -havi ill. sms díj-.
Bankonként más a kártyás vásárlás elszámolás, van ahol nem olyan nagy arányú az eltérés mint a Erste Visa használata esetén.
Van ez a fránya tranzakciós illeték az utalásoknál meg a bankok amit felszámolnak. Ha azt elosztod az adott vásárlásokra, mert ha az egyenleget használod, lehet, hogy többet utalsz rá így azt szét tudod osztani, viszont ha devizában fizetsz akkor rosszabb az árfolyam.
Ha ráérsz számold át. Az hogy bankot, bankkártyát használok pénzbe kerül, kikerülni nem igazán lehet, csak Paypal vásárlásra figyelembe venni a bankolási költségeket, nem ad igazán értelmes információt.
Én kártyát használok, ha valamiért nem vehető igénybe csak akkor a Paypal egyenleget.
Szoktad összesíteni, hogy a pénzügyi szolgáltatások igénybevétele milyen költséggel jár a napi életviteledre mondjuk havonta? Hiába van a számlakivonatomon, nem igazán adogatom össze. -
Van aki azt tartja biztonságosnak ha nincs kártya, de akkor 1-2 nappal a vásárlás előtt kell gondoskodni a pénzről, mivel nem 100-as értékben vásárol, nem tartja olyan nagy jelentőségűnek a deviza árfolyam különbséget.
A kártya rugalmasabb fizetést tesz lehetővé, ha net kártya van hozzá, akkor közvetlen fizetés előtt adsz rá pénzt, ez is biztonságos, ha mindkét esetben a belépési sms védelmet aktiválod akkor tényleg teljesen biztonságos lesz a fiókod. -
Igen, úgy működik.
Azt azért vedd figyelembe, ha még is adnál hozzá kártyát akkor 1 deviza egységhez viszonyítva 8-14 Ft eltérés is lehet, de pontos érték a bankok nem egyforma elszámolása miatt más lehet.
Pl. nekem az Erste Visa kártya esetén így néz ki ma:
Paypal árfolyam: $= 288 Ft €= 323 Ft £= 382 Ft
Erste árfolyam: $= 275.93 Ft €= 312.52 Ft £= 368.17 Ft
100 egységnél 1207, 1048, 1383 a bank javára. -
válasz
kraftxld
üzenetére
Ez nem egészen pontos fogalmazás: aztán válthatod át a PP lehúzós árain
Nem kell átváltani, amaz meg relatív, de nem lehúzós, használj mást.
Vásároljál az eBay-n Paypal nélkül a bankod utalási rendszerén keresztül, no ott lesz ám annak összköltséget rászámolva egy devizaegység horror árfolyamod. -
A bankod kondíciós listája szerint nem annyira sok, ott nézd meg és tudni fogod a költséget. Erre nem tuduink válaszolni, mert jó eséllyek nem mindenki ugyanannál a banknál és ugyan az a számlája van.
Fizeted a tranzakciós illetéket is, de ha normális bankbál van normális számlád akkor nem kerül sokba egy másik bankba utalás.
A banki művelet pénzbe kerül, veszteségről értelmetlen beszélni, költség van, ezt nem lehet kikerülni.
A Paypal lényege ha magyar vagy: forint egyenlegről vagy a hozzáadott forint kártyáról automatikusan fizethetsz bármely devizában a világ bármely részén lévő eldónál, ha biztosít Paypal fizetést, nem kell váltogatnod.
De ha megnézel egy utalásos deviza vásárlás költségét, rájössz, hogy a PP magyar banknál vezetett számlájára való utalás nem is kerül nagyon sokba. -
kraftxld
félisten
Szerintem túlkomplikálod

1, Beballagni egy unicredit fiókba, és befizeted a pénztárban a számlára, vagy akár egy unicredit bankautomatában.2, Sose értettem ennek a top-up-nak a lényegét, hozzárendeled a bankkártyát, és költség mentesen mehet a móka, sima bankkártyás fizetésnek fog megjelenni a PayPal tranzakció.
HUF for érkezni, aztán válthatod át a PP lehúzós árain, bankkártyával meg rábízhatod a bankra, ők sokkal jobban váltják.
-
Jazz
veterán
Sziasztok,
Hogyan lehet a legkisebb átutalási költséggel pénzt tenni a PP számlára?
1. Ha a top up-ot választom akkor egy unicredit bank-nak kell átutalnom, az nem a legolcsóbb. Kezelési költség, másik bankank való utalás stb.
2. Az Add funds using Trustly meg nem működik.Ahogy nézem csak a top up maradt. 100k esetén pl. mennyi a "vesztség" egy ilyen utalásnál? És ilyenkor HUF fog érkezni a pp számlára amit majd nekem ott át kell váltani (ha akarom) valutára?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Egy hete van paypal fiókom, azért kérdezősködök itt. Nem néztem semmilyen árfolyamot, fizettem így is, úgy is, aztán leírtam a számokat ide.

elépés, PayPal balance, Manage currencies,