- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nagy@gmx.com #24599 üzenetére
Anélkül semmi sem él, a paypal azonosító e-mail megerősítése a regisztráció alapja.
A második e-mail aminek a tárgya: Activate your PayPal account tartalmazza a linket:To finish signing up for your PayPal Premier account, you must click the link below and enter your password to confirm your email address.
Click to activate your accountEzután jön ez a témájú: Getting Started with your PayPal Account amiben javasolják a bankkártya és bankszámla hozzárendelést.
-
nagy@gmx.com
tag
Ha nincs megerősítve az e-mail cím, addig nem jelenik meg a számlán a bankból utalt összeg?
-
válasz
Carline #24597 üzenetére
Nehogy rányomj, visszautasítod a refundot.
A megoldás az a kérdésedre, hogy ez a pénz a bankod bejövő deviza egyenlegén van, besétálsz a bankod valamelyik bankfiókjába, kinyomtatva a Paypal-es refund anyagot, az eredeti vásárlást is és megkéred, hogy keressék meg és könyveljék aq számládra,
Ha csak a kártyád járt le dátumilag, nincs új száma, akkor megy normálisan a könyvelés.
Mivel július 14 az értesítés, a refund 2-4 banki munkanap látszódna csak a számládon, hétfő, kedd. -
Carline
őstag
Üdv nektek!
Nem volt még refundom és kicsit bizonytalan vagyok. Ebay refundot térítettek vissza, de a kártya amiről még a pénz felutalása paypalra megtörtént 06/16-on lejárt. Már egy másik kártya van beregisztrálva. Hogy küldik vissza a számlámra a pénzt, ha már nincs meg az a kártya?
A paypal ballance viszont 0 HUF. Elvileg 54,98 €-t utaltak/utalnak.
Várnom kell míg az ebay visszautal?Szerk: Az a refund this payment link mire való (nem nyomtam még rá
)
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Korábban már említettem, hogy szeretnék honlapomon bankkártyás fizetési megoldást biztosítani.
A paypalnál még a magyar bankok is olcsóbbak (sajnos). Hogy másoknak is hasznos legyen, leírom, több bankban voltam, az ő díjaik: 2-5 ezer forint fix havidíj + 1,5-2% körüli tranzakciós díj a virtuális terminálra, azaz online bankkártyás fizetési lehetőséget ennyiért biztosítanak.
Mi a véleményetek viszont a "magyar paypalról", a Barionról, valaki használta már? Árban ez tűnik a legkedvezőbbnek: nincs havidíj, 1% alatti tranzakciós díj elérhető, a pénzkivétel díja pedig 0,1%, más nincs.
-
fpatrik17
senior tag
Üdv!
Érdeklődni szeretnék, hogy másodállásban webes felületen dolgozom, amit PayPalra fizetnek (adózást oldjam meg magam alapon).
Ha szimplán kiutaltatom bankkártyámra az összeget, adócsalónak minősülök gondolom... Van-e megoldás? Esetleg privátban valaki tudna-e segítgeni, hogy hogyan megy ez?
-
válasz
thomasvold #24591 üzenetére
Nem a kártyán lévő név a lényeges azzal nem is foglalkozik a PP. Bankszámla és Paypal regisztrációs névnek kell egyezni.
Ha nem adsz meg havi előfizetéses dolgot akkor nincs pénzlevonás, csak ha fizetsz. A feltörési dolgok nem igazán jellemzőek.
Ha a feleséged regisztrálna akkor first name: Brünhilda, last name: Valakiné és van középső név is, middle name az lenne a Senki, de ezt kilehet hagyni is.
Kártya hozzáadás esetén legyen rajta 800 Ft, csak 400 Ft vonódik le ténylegesen, zárolt majd felszabadít 1 dollárnyi összeget. De az Összefoglalóban (fent középen kinyitás) lévő kártya hozzáadás anyagban ezeket leírtam. -
thomasvold
őstag
Na erre voltam kíváncsi, hogy legyen egy hozzávetőleges ft intervallum paypal és banki váltás között. Köszönöm
Végeredményben pedig igen, csak egyszer akarnám vásárlásra használni. Feljött ez a First name - Last name téma is. Na most a párom neve így van a kártyán: Valakiné Senki Brünhilda. Szóval elől férjezett név és utána a lánykori neve. Most akkor mit hova?
Még egy kérdés, ha hozzárendelem a kártyát, szokott a paypal önkényesen vonogatni összegeket csak úgy minden kérdezés nélkül? Bár most lehet hülyeséget kérdeztem, de laikus vagyok.
Azt is olvastam, mikor hozzárendelem a kártyát, akkor levon valamennyi összeget, hogy ellenőrizze a kártya helyességét. Mennyi ez az összeg?
-
válasz
thomasvold #24587 üzenetére
Mivel nem egyszer akarod használni vásárlásra a Paypalt, a kártya hozzáadás és törölgetés nem javasolt.
Add hozzá és használd azt.
A Paypal árfolyam és a banki árfolyam egy deviza egység esetén 8-14 Ft különbséggel a banki az olcsóbb.
Itt a fórumon az Összefoglalóban is találsz anyagokat. -
thomasvold
őstag
válasz
Watcher45 #24586 üzenetére
Köszönöm szépen a felvilágosítást.
Nem az a gond, hogy nem akarja, abba már belement, csak azt mondta, hogy utána töröljem ki a kártya/számla adatait. Ezt meg lehet tenni? A két variáció közül engem igazán csak az érdekel, hogy mennyire járok jobban, ha hozzárendelem a kártyáját. Mert ha csak 1-2 ezer ft-al, akkor nem foglalkozok vele, bemegyek és feltöltöm befizetéssel. Ezzel nem vagyok tisztában, hogy mennyire és mennyivel járok jobban. Köszönöm, átnézem az általad linkelt oldalakat.
-
Watcher45
tag
válasz
thomasvold #24585 üzenetére
Én nyitnék az ő nevére egy paypal számlát és hozzárendelném a kártyáját, úgy, hogy ő tudja a belépési adatokat. Ezzel megrendelném a cuccot akár a te címedre is, hiszen több címet is hozzá lehet rendelni számlához. De ha ő ezt nem akarja akkor valóban tényleg egyszerűbb bemenned az Unicredithez és befizetni a top up menüben megadott adatok felhasználásával. Azt vedd számításba, hogy így nem tudod azonnal használni a befizetett összeget van némi átfutási idő amíg megjelenik a paypal számlán. Van néhány összefoglaló a neten a paypal használatról olvasgasd át Pl [link]
-
thomasvold
őstag
Inkább úgy mondanám, hogy a páromnak van Unicredit-es számlája, de nem igazán akarnám ebbe belevonni. Egyelőre azt szeretném tudni, hogy érdemesebb-e hozzárendelni a kártyáját és azzal vásárolni vagy pedig fizessek be az Unicredit-be, mint kívülálló,mert nekem nincs ott számlám. Ha esetleg hozzárendelésnél döntenék, akkor vásárlás után tudom törölni a kártyáját a PP rendszeréből? Ha igen, akkor azt hol lehet? Hozzárendelés után csak annyi teendőm lenne, hogy beállítsam a konverziót?
-
thomasvold
őstag
-
Watcher45
tag
válasz
thomasvold #24582 üzenetére
A hozzárendelt kártya esetében bankkártyás vásárlásnak számít a vétel, így nem kell áttenni pénzt és akkor választhatod, hogy a saját bankod árfolyamán történjen a váltás. A kártyádról történik a vásárlás a paypal felületen keresztül, így nem tudom miért akarsz hozzárendelt kártyáról átutalni a paypal egyenlegre.
-
thomasvold
őstag
válasz
Watcher45 #24581 üzenetére
Akkor jobban járok,ha besétálok és befizetem, mintha lenne Unicredit-es kártyám (egyébként van) hozzárendelném és arról tennék át pénzt? Mert így akárhogy számolom paypal-os kalkulátorral, csak 5-6 ezer ft-al járok jobban, mintha innen az apróról vásárolnám meg ,amit akarok. Köszönöm a válaszodat.
-
Watcher45
tag
válasz
thomasvold #24580 üzenetére
Az Unicredit a Paypal egyenlegedre teszi a befizetett összeget, így a paypal átváltási árfolyamával tudsz vásárolni. Ugyanaz mintha a számládról átutalnád az összeget a paypal egyenlegre csak így elkerülhető az átutalással járó esetleges banki költség, mivel ingyenes az az opció. A paypal nem von tőled további összeget vásárláskor, az már más tészta he te vagy az eladó.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Én is teljesen új vagyok még paypal téren, ahogy olvasom, működik az Unicreditbe besétálás és befizetés paypal számlára. Ilyenkor a bank vált vagy a paypal?
Összefoglalóban olvasom ,hogyan tudom megnézni a PP-s váltást, ugye ez az:
"PayPal balance-ra katt
Manage currencies-katt"Még egy kérdés, mikor fenn van az összeg, vásárláskor van még valamilyen költség, amit levonnak PP részről? Mennyire vészes, ha a PP vált és nem a bank? Olyan 100.000 ft tétel lenne.
Köszönöm a válaszokat!
-
buhera73
csendes tag
Sziasztok! Az új felületen hol tudom aktiválni a belépési SMS védelmet? Nem találom a Security Key lehetőséget.
-
net91
senior tag
A PayPal-es fiókomhoz egy kártya van csatlakoztatva.
Megbízás adtam visszautalásra, amely meg is történt, de .......a következő nap visszautalásra került az összeg és levonásra került 1500 forint.
Mi a fene ez??? -
Crytek
nagyúr
A két srác tétele nem látszik mármint nyoma nincs se gmail értesítő, se a paypal oldalon nincs feltüntetve a nevük.
De ha behozom azt a nézetet ahol tételesen fel vannak sorolva és látható hogy emelkedik az összeg ott van a pénz.A srác linkelt nekem egy paypal hiba fórumot és ott olvasva nem új keletű ez a gond.
A srác a biztonság kedvéért újraküldte a pénzt. Ehhez szintén nem jött se paypalon kiirás se gmail értesítő csak szimplán hozzáadodott a balanchoz az összeg. -
válasz
Crytek #24571 üzenetére
Nem igazán értem a problémát.
A belépés után a képernyő bal szélén a Balance egyben tartalmazza az egyenleg összegét. Azzal nem igazán lehet követni, hogy ki, mikor küldött pénzt.
A képernyő jobb széle a pénzforgalmi összesítő, alapnézet kiírt neve Summary és Completed. Itt a be és kimenő pénzek tételei vannak felsorolva, mindegyik külön-külön. Ha a View all-ra kattintunk akkor 3 hónapra visszamenőleg ott láthatók a Activity ablakban, hogy konkrétan kitől mennyi pénz jött és kinek fizettem.
Egybekönyvelés nem igazán látható.
Tehát azt állítod, hogy két különböző embernek a küldött pénzét a számlatörténetben egyben könyvelték?Ezt meg mire érted: nem emberek után nyomozgatni
Nem nyomoznak, nem rendőrség. A pénzmozgásokat kell az Uniós és a magyar törvény alapján feljegyezni és az előírtak szerint adatot szolgáltatni az illetékes adóhatóságoknak. Az összes bank ugyanezt teszi. -
Crytek
nagyúr
Tudom senkit nem érdekel,de egy ki szösszenet.
Indiegala group buyt csinálok.
Ketten jelezték nekem, hogy küldték a pénzt.Mindkettejüknek ugyanazt tudtam mondani ,hogy nem kaptam meg mivel a paypalon nem voltak ott gmail-re se jött email, hogy kaptam volna bármit is.
Eltelt 2-3 nap sehol semmi.
Elkezdtem nézegetni az összesítőt ahol mindig hozzáadja a lóvét az balance-omhoz és így frankón lehet látni, hogy növekszik a pénzem.... és megtaláltam a hibát.Megvan mindkettejük pénze csak hát a paypal biztos terhelt volt és nem dolgozta fel tehát valaki küldte az 1.15$-t és 2.3-at írt jóvá.. Szóval megjött az is amit írtak ,hogy küldték ,de csak ebben a nézetben lehet látni ha kiszámolom.
Találtam olyat is hogy volt 60$-om kaptam hozzá 1.15-öt majd azt jelezte hogy 61.15 helyett továbbra is 60$-om van majd kettővel később írta jóvá egy másik 1.15-nél 2.3-at tett hozzá.Erre kéne figyelni nem emberek után nyomozgatni
A dolog a paypalra nézve azért is égő mert az egyik srác rájuk írt ,hogy tőle levonódott a pénz én meg azt mondtam ,hogy nem kaptam meg (mert ugye nem láttam ezt az összeadásos balfaszságot)
Erre írta nekem egy paypalos intéző ,hogy nézzem meg xy mailről küldtek pénz ilyen dátummal ilyen perckor.
Nem hiszem el ,hogy ő nem látta a rendszerben ,hogy arról az emailről semmi info nem jött hogy kaptam pénzt. Nevetséges banda. -
jimmyke_92
csendes tag
válasz
jimmyke_92 #24569 üzenetére
így nyilván retardált voltam... másfél órás keresés után rátaláltam, hogy a netes vásárlásom 50k-ra volt korlátolva...
-
jimmyke_92
csendes tag
sziasztok
végre sikerült összekötnöm a kártyám paypallel, spemallon vásárolnék de ezt írja ki... valami tanács?
Sorry, but your card issuer declined this payment. To complete your purchase, try a different card. -
-
Crytek
nagyúr
Na végre írtak. A levél felét értem ,de ebben kéne egy kis help:
"During this time you can still use all features of your account Mr. Péter. Remember that if the review of your account is not completed before you have received 784,727 HUF into your PayPal account, some features of your account will become limited. However, your case will then be prioritised and your review will be completed within a few days.
That being said, the review is based on the amount you receive on your account and not on a time period.
I have carefully reviewed your account and you can still receive up to 78,937 HUF to reach the limit."Ez a 78k micsoda?
(Mondjuk ha nekem már semmit nem kell csinálnom ,akkor mi a szarért nem tudták átrakni a WAITING FOR YOU szöveget " Az adatok feldolgozás alatt"-ra vagy valami hasonlóra.)
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Ismét én vagyok.
Kaptam egy e-mailt a Steam-től miszerint visszakapom a játék árát, amit vettem. A Paypal is küldött egy e-mailt, hogy jött 10€, viszont amikor belépek, ez fogad. Ez normális? A rendszer jelzi, hogy jött pénz, de az egyenlegen még nincs. Itt is van átfutási idő? Bocsi, hogy ilyen amatőr dolgokat kérdezek, de a Paypal nekem még új.
Szerk.: Közben lehet, hogy meglesz a megoldás. Jobban elolvasva az e-mailt, látom, hogy a Paypal is elvileg visszautalja a kártyára. "Refund to MasterCard"
Na de ez akkor is visszautalja, ha nem tudtam számlaszámot megadni? -
Góbi
csendes tag
válasz
sagesz93 #24525 üzenetére
Ja, ja, nálam is ez a gond.
Az ebay checkout-nál a "Confirm and pay" gomb inaktív, alatta meg kiírja pirossal, hogy Select a payment option.
Ha a Log in to PayPal-ra kattintok, akkor meg aktív lesz a konfirm end péj, de semmi választási lehetőség nincs.
Rákattintok és már vonja is a forintra átszámított, jutalékkal megemelt összeget a kártyámról.Úgyhogy ez a Select a payment option kb. olyan mint amikor a harmadosztályon megkérdezik, hogy kérsz-e vacsorát.
-
válasz
Crytek #24551 üzenetére
Az automata üzenetben nincs külön e-mail link, ha nem fele meg a javaslat? Illetve tényleg 7 napon belül szoktak reagálni, ezt az 92 napos üzenetet amikor belépsz mindig feladja?
A levelezés spam könyvtárában nincs Paypal üzenet?
Itt írj nekik pár naponta Message Center
Create New Message
Topic My Account
Becoming Verified
Minden okmányt elküldtem az azonosításhoz, mi a probléma, hogy nem változik semmi?
I have sent all the documents for identification, what is the problem, that does not change anything? -
Crytek
nagyúr
You have 92 days to resolve before your account becomes restricted.
Mondjuk még van időm ,de nagyon idegesít ,hogy eddig amire másnap válaszoltak már 3-4 üzenetemre semmit nem reagálnak csak mindig az én üzim elküldése után pár másodpercre rá érkező automata üzenetet kapom.Írták itt páran ,hogy nekik is volt ilyen "átvizsgálás" de nekik 1 hét alatt lezajlott,engem 40 napja szívatnak, nem tudom most mi van.
- küldtem nekik a személyim mindkét oldalát
- a lakcímkártyám mindkét oldalát
- hozzáadtam nem csak a bankkártyámat (bár ez eddig is megvolt úgye) hanem a banki számlaszámomat is
- betűre pontosan sőt pontokra szóközileg pontosan átállítottak a lakcímem
- linkeltem nekik a telefonszámla kivonatomat (nem csekk mert évek óta nem kapok csekket neten vonnak, hanem fehér á 4-es nyomtatvány a fizetésről)Nem tudom még mit akarnak többször írtam mire várnak mi kell még semmi reakció nincs már
-
-
Crytek
nagyúr
Jól gondolom egy új paypal fiókot egy törölt fiók full ugyanazon adataival nem lehet majd létrehozni?
(A korábban leírt probléma és a paypal nem válaszolása miatt törölni fognak szerintem és nekem mindenképpen kell egy payal fiók ,de ugye más banki dolgaim nincsenek csak az ami hozzá van rendelve a még működőhöz)
-
válasz
kalapacsolok #24546 üzenetére
Majd tudasd már, hogy melyik és milyen verziót választottad. Én itthon is a Paypal használtatom, a jutalék mint költség beépítve a vételárba, ezért nem is törtem magam a bankok felé.
-
kalapacsolok
senior tag
Köszi. Igen, tudom, hogy tud paypalos regisztráció nélkül is fizetni. Az előzetes felmérések alapján döntő mértékben magyarországi ügyfelek lennének, HUF-ban fizetnének.
A paypal baromi jó, biztonságot ad pl postázandó terméknél - de itt ugye ilyen reklamációs biztosítékra nincs szükség, hogy sérülten érkezett a termék, visszaküldené stb, mivel a tartalom online van.
Én havi 50-100 ezres forgalommal számolok legalább, és ahogy számolgattam a paypal sokkal drágább. Csak azért írtam ide, hátha vmit nagyon elszámoltam, vagy a bankok nem vernek nagy dobra valami kellemetlensége, programozási nehézséget stb, hátha van még vkinek hasznos észrevétele. Köszi az eddigieket!
-
válasz
kalapacsolok #24540 üzenetére
Ha devizában fizetnek akkor mennyibe kerül a konvertálási költség? Csak forintos viszonylatban előfordul, hogy kevesebb a költséged, de mivel egy üzletnél a várható forgalom is befolyásolja az árakat egyedi szerződés lehetséges.
Konkrét árinformáció nélkül én nem tudok becslést adni.
De ha magyar a PP regisztrációd akkor 3,4% + 90 Ft.
De számolhatunk elvi árakkal, forintos viszonylatban.
A videó 10000 Ft PP jutalék 430 Ft
X bank jutalék 100 Ft
Y bank jutalék 200 FtEladunk egy hónapban 10 darabot
PP 4300 Ft
X bank 1000 Ft+3000 Ft= 4000 Ft
Y bank 2000 Ft+3000 Ft= 5000 Ft
(Havi bankköltség 0-3000 Ft)Lehet drágább is és lehet olcsóbb is. A deviza viszont a helyi bankok esetén vagy nem jön szóba, vagy bekavar árdrágító tényezőként.
Nem kell a vevődnek Paypal regisztrációval rendelkezni, fizethet a Paypal felületen keresztül saját bankkártyával. -
A My Profile elérhetősége:
A személyes adatok módosítása, a bankszámla, bankkártya hozzáadás, módosítás, konverzió beállítás, SMS védelem aktiválás stb.A következő módon lehet elérni a Profile-t.
Belépni a PP-re, ezután egy új ablakban megnyitni ezt a linket vagy belépés után kattintani erre a linkre, vagy kattintani erre a linkre és a belépés után ez jelenik meg.
Célszerű el tárolni könyvjelzőként. -
válasz
SunMount3r #24539 üzenetére
2-án írtam itt de az rég volt, akkor az újonnan jövőknek:
A konverzió ellenőrzése:
PP belépés után a Logout előtt a fogaskerék ikon.
Ezután a Payments fül
A megjelenő képernyőn Preapproved payments
Ott a táblázat jobb szélén Set Available Funding Sources
Az adott kártyánál a Conversion Options
Ha ez van jelölve akkor jó: Bill me in the currency listed on the seller's invoice.Ha nem, akkor ezt jelölni és Submit.
Visszajön a Manage Funding Sources képernyő és alul Save.
Ez jön vissza: My preapproved payments ezzel az üzenettel: You have successfully updated your available funding sources. -
válasz
SunMount3r #24541 üzenetére
De ezt már írtam a múlt héten és azt is hogy ha véglegesek lesznek az oldal mizériák akkor azokat az egy mondatokat az elérésekről beírom a doksikba, de a Keresés a fórumon feladja ezeket a hiányzó információkat.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #24539 üzenetére
Közben megtaláltam a "Preapproved Payments" beállítást, de már nem ott van, ahol az összefoglalóban lévő pdf-ben van írva, hanem a Settings (fogaskerék)-> Payments opció alatt...
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok!
Honlapra szeretnék fizetési lehetőséget biztosítani, eddig azt gondoltam, hogy Paypalt fogok csinálni. Virtuális tartalmat, oktató videókat adnék el, nem lenne postázás. Az kétségtelen előnye a paypalnak, hogy akinek van paypalja, azzal a legegyszerűbb fizetni, de...
Ha jól látom, a tranzakciós díjak a paypalnál messze a legnagyobbak, az én várható forgalmi kategóriámban: 3.4% + $0.30 USD tranzakcióként.
Voltam több banknál is árajánlatot kérni, hogy ők biztosítsák a bankkártyás fizetési felületet (az ő oldalukra irányítódna a vevő): náluk úgy néz ki, hogy van egy jelképes havidíj (0-3 ezer ft/hó); a tranzakciós jutalék pedig 1-2% között mozog. A szerződéskötésnek nincs díja.
Valamit rosszul tudok, vagy tényleg ennyire drága a paypal? Programozás szempontjából van valami hátránya mondjuk egy K&H-s felületnek, paypallal szemben? Vagy egyéb szempont? A célcsoportom a nők lesznek, akik közül gondolom nem soknak van eleve paypal fiókja...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #24537 üzenetére
És még az lenne a kérdésem, hogy ugye GBP-ben kaptam meg a Refound-ot, amit a Pay-Pal szintén GBP-ben utalt a kártyámra, ez esetben is a beállított banki konverziót veszi alapul és az annak megfelelő összeget fogom látni majd forintban a számlámon?
(Bocs, de ez most még új nekem, de az előző Hsz.-emben feltett kérdésre megtaláltam a választ az összefoglalóban (3-5 napot kell rá várni).
Köszi!
Szerk: még 1 kérdés, sehol nem látom a Wallet képernyőn az "Old account view"-t???
Ellenőrizni akartam, hogy nem állította át nekem is magától a váltást, de most még azt sem tudom megnézni...???
-
olasz69
senior tag
válasz
olasz69 #24534 üzenetére
google-------PayPal Security Key azaz tárolt változat az oldal alján : Click-to-register-your-mobile-phone
Csak mert,sehonnan nem tudtam belépni a beállításhoz.....
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Most kaptam egy posta költség Refound-ot egy webshop-tól a Pay-Pal-ra, ott először +-ként szerepel az összeg majd van egy minusz-os tranzakció is ua. az összeggel és hogy "Credit to credit card". Akkor ez így OK és azt jelenti visszautalta a Pay-Pal az összeget a kártyámra?
Kb. mennyi idő telik el, míg az egyenlegemen is megjelenik? (Mert most azt az összeget nem látom rajta).
Köszi!
-
net91
senior tag
-
30z.Samu
félisten
válasz
olasz69 #24534 üzenetére
Igen, erre, köszönöm!
De pontosan erre hogy kell rámenni? Én nem találtam sehol.
Szerk.: Viszont tényleg biztonságos, mert kb arról is küld tájékoztatást, hogy egy egér elfingotta magát.
Az igaz, hogy ha esetleg valaki hozzáfér mégis az account-hoz, akkor az elutalt pénzt vissza lehet fordítani?
-
olasz69
senior tag
Üdv!
Sajnos a leírások nálam nem működnek,nem találtam old account view-t ,ezáltal be sem tudtam lépni!
Ezt a linket kerestem ki,ahol megcsináltam a PayPal Security Key telefonos regisztrációt.30z.Samu@(#24533) : erre gondolsz?
-
-
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el hosszú idő után ismét paypalt használni ebay/etc. oldalakon való vásárláshoz. Vettem pár apróbb tételt. A paypalnál látszanak rendesen a különböző pénznemes levonások (AU, USD, stb.) az OTPs forintos számlámnál viszont ez van:
Itt ha jól látom, akkor mindent EURnak ír a közleményben és forintos levonás történt. Nem váltott olyan vészesen sz*rul, de a leírások alapján jobb lenne, ha a bank váltana. Olvastam az összefoglalóban, hogy a régi kinézet alatt ez beállítható, viszont a leírás alapján nekem már nincsen régi nézetes gombom. Hogyan lehetne alapértelmezetten beállítani, hogy ne a PP váltson?
Kerestem PP fórumon is, de ott a hivatalos válasz inkább csak süketelésnek tűnik, ráadásul Mastercardom van, így elvileg alapból ők váltanak.
When you send money using your Visa or MasterCard, the amount charged to your card will be charged in your local currency if the local currency is supported by PayPal.
When you use your credit card, we may ask you to choose whether PayPal or the credit card associations' should perform the currency conversion for your transactions.
When we perform your currency conversion, we’ll show you the conversion rate there and then. If you choose not to use the MasterCard and Visa currency conversion process, you’ll have no option to dispute any matter related to the conversion with MasterCard and Visa afterwards.
If you choose to use the credit card association's currency conversion, we can’t show you the conversion rate. Your card issuer will determine the foreign exchange rate to apply to the transaction, and you will not be informed of the foreign exchange rate or any additional foreign exchange fees applied until you are billed by your card issuer.
Szerk: közben kicsit lejjebb találtam egy leírást, ahol elvileg átállítható a régi felület nélkül is. Remélem így már direktben terheli a számlát és nem váltogat majd.
-
DJ Diablo
tag
válasz
sagesz93 #24523 üzenetére
PayPalon újra beállítottam, hogy a bank váltson.
Utána bejött a szokásos átállítási lehetőség fizetéskor, de vele együtt megint jött a hibaüzenet:
You cannot use this credit card for this transaction. Please use another funding source.
A tököm kezd tele lenni a PayPallal. Vicc. -
válasz
#54715584 #24528 üzenetére
Tényleg nem tudnak vele mit kezdeni, magyar felhasználók egy részével vacakol a rendszer, de 3 cég érintett a kártyás pénz mozgásban a Paypal, a kártyakibocsájtó és az adott bank. Ehhez kapcsolódik az eladó és a vevő számítógépe, sok helyen lehetséges kapcsolódási probléma.
Tényleg csak drukkolni tudok, hogy megoldódjon, mert nekem és még jó néhány embernek normálisan működik a Paypal vásárlás banki konverzióval. Az összes figyelembe vehető okot, megoldást leírtam már. -
törölt tag
Én sem értettem. Az első 2 alkalommal case id-t kért, harmadszorra elég volt a kártya utolsó 4 számjegye.
Jött egy e-mail javaslatokkal. De egyik sem volt megoldás a problémámra. Csak a szokásos dolgok voltak benne, hogyan adjunk hozzá kártyát, számlát, amikor nem tudok fizetni, akkor a bankom a hibás, stb...
De nem ez történt. Egyértelműen náluk volt a hiba, ebben a rövid levélben sehol egy elérhető magyarázat a működési anomáliákra.
A levél tárgyában van egy karakterkód a végén, az lehet az én üzenetem azonosítója? Paypal felületén semmi válasz. E-mailben sem. Ha erre a levélre válaszolok, azt megkapják? Nincs benne, hogy no reply.
Meg fogok őszülni, mire mindent újra begépelek vagy hagyom az egészet és hátha a jövőben már nem lesz probléma. -
válasz
#54715584 #24511 üzenetére
Azért nem értettem ezt: Case ID-t kért, Sehol nem írt.
De azt vedd figyelembe, hogy néha jön egy üzenet válaszul benne megoldási javaslatok, és egy utalás ha nem találod ezeket megfelelőnek akkor erre küldj egy e-mailt válaszul. Én erre szoktam újból elküldeni az üzenetként előzőleg elküldöttet. -
-
törölt tag
válasz
30z.Samu #24519 üzenetére
Nem, nem kell külön utalni. Ha hozzáadtál kártyát és azzal fizettél, akkor arra érkezik vissza a pénz is, csak kell hozzá pár nap.
Nekem is volt már refundom, semmi gond nem volt vele, csak várnom kellett 4 napot.
A bankszámla számos dologban nem tudok segíteni sajnos. De vannak itt okosabbak nálam, majd ők írnak. -
net91
senior tag
Sziasztok,
A PayPal fiókom jelenleg korlátozva van, mivel évek óta nem használtam.
Kértem, hogy oldják fel a korlátozást, amire azt válaszolták, hogy változtassam meg a jelszavamat, a biztonsági kérdést, ellenőrizzem az adataimat és töltsem fel személyazonosító kártyám mindkét oldalát.
Amikor a biztonsági kérdést meg akarom változtatni ez fogad:
1
2
3Nem értem a biztonsági kérdés megváltoztatásához miért kell megadni a folyószámlám számát?????
szerk: Arról nem is beszélve, hogy korábban nem volt folyószámlaszám megadva csak kártya.
Ha korábban nem adtam meg folyószámlát, akkor meg mit erősítsek meg?????? -
30z.Samu
félisten
válasz
#54715584 #24517 üzenetére
Igen, azt látom, hogy kapom az e-mailt ha esetleg történik valami tranzakció. Még egy kérdés, ha esetleg valamilyen oknál fogva nem tetszik, amit vásároltam (mondjuk játék) és visszatérítik a pénzt. Azt a PayPal-ra kapom vissza és onnan kell átutalni a számlámra? Azért kérdem, mert kért számlaszámot is, de azt valamiért nem akarta elfogadni. Az lenne a kérdésem, hogy ezt meg tudom oldani manuálisan is?
-
DJ Diablo
tag
Sziasztok!
Fizetni szeretnék ebay-en paypallal, de nem engedi átállítani, hogy ne a paypal váltson hanem a bankom. Eddig mindig fizetésnél manuálisan átállítottam, ha huf volt kiírva. Most ilyen lehetőség nincs!!!!!
Nálatok is ilyen? Mi a megoldás? Paypalon belül már nem is találom, hogy hol lehetne átállítani. A classic felületet is megszüntették.Köszi!
-
törölt tag
válasz
30z.Samu #24516 üzenetére
Jól értelmezed.
A jól össze van kötve az meg kicsit hülyeség, hiszen rosszul nem tudod összekötni.
Kártyát vagy bankszámlát tudsz a Paypal accountodhoz kötni, utána már használhatod is. Arra figyelj, hogy ha netkártyád van, akkor legyen mögötte pénz.
Tudsz utalni is a Paypal accountodra, de ez nem szükséges a vásárlásokhoz.
Ha feltörik, akkor szívás, amíg rá nem jössz, hogy vásárolnak róla, de mindenről kapsz értesítést és látod a rendszerben.
Viszont van előnye is, mert védi a vásárlót, tudsz case-t nyitni ha valami nem jól sül el. De erről tudnak a többiek bővebben írni, ezt nem tudom elmagyarázni neked, de a paypal jelenthet +1 biztonsági réteget vásárlásokkor.
Annyi még, hogy van deviza átváltás, automatikus beállítás, hogy a paypal vált. Ez nem jó, általában a bankok váltásával olcsóbban megúszod a vásárlást.
Ezen a héten vannak működési anomáliák a rendszerben, hiába állítottam át manuálisan az átváltást, nem úgy vonta le az összeget. Nem tudtuk többen használni a kártyánkat, csak eltávolítás és újra hozzáadás után. De egyébként sokan használják netes vásárlásra, én neten külföldre csak ezzel fizetek. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni. Felregisztráltam PayPal-ra, mert mindenki azt mondta körülöttem, hogy ezzel sokkal biztonságosabban lehet a neten fizetni, mintha simán a kártyámat használnám. Felregisztráltam, nekem még ez tök új. Elméletileg ezt kell megadni, ha fizetni akarok, vagyis be kell vele lépni és úgy húzza le az összeget, amit vásárolok. Na de! Egyik ismerősöm azt mondta, hogy ha jól össze van kötve a kártya a PayPal-al, akkor utalni sem kell, mert azon keresztül lehúzza a kívánt összeget a kártyáról. Ez mennyire felel meg a valóságnak? Valaki ezt tisztázná nekem? Mert ha ez így van, akkor kb mindegy hogy mivel fizetek, mert ha a PayPal-t esetleg feltörik, akkor ugyanúgy tudnak vásárolni a kártyámról. Vagy ezt rosszul értelmezem? Köszönöm előre is a válaszokat!
-
cidalain
veterán
FIGYELEM
Ma kaptam emailben:
Paypal update <Paypal@service.com>
Please Login to Update Your Account informations. ✔KAMU!
-
peestike
senior tag
köszi a választ, valami nagyobb összegnél majd tökölődöm egy sort!
ezen meg nem tudom nevessek e:
"nem tudnak a problémára megoldást, egyenlőre"
egy ilyen cégnél ezt teljesen szánalmasnak tartom, év elejétől azt veszem észre, hogy kb. exponenciálisan romlik a paypal minden szempontból..... -
Tikakukac
titán
Gyors kérdés. Adott OTP kari és paypal acc. Magán a karin van pénz nem a paypalra feltolva. Egy másik paypalra kell forintot áttolni, kb. 200k-t.
Ez így teljesen simán járható úgy? Paypal lehúzza kariról ahogy szokta a pénzt és átrakja a másikra? Költségek ilyenkor hogyan jönnek össze? Thanks
-
uniqm1
tag
Sziasztok!
Van egy Paypallal kifizetett kínai megrendelésem (Fasttech), ami nem érkezett meg. Május 18-a óta parkol Budapesten `utánküldés alatt' megjelöléssel a tracking szerint. A posta ügyfélszolgálatának irtam, hogy keressék meg a küldeményt, pár napja megjött a válasz, hogy elveszett, de csak a feladónak tudnak kártérítést fizetni, kivéve ha az engem jelöl meg kedvezményezettként. A kártérítési eljárást viszont neki kell megindítania a saját országában. Ezt szépen leírták ékes angol nyelven is egy pdf-ben, amit csatoltam a Fasttechen nyitott ticketemhez. A ticketre adott válaszban viszont a Fasttech azt írta, hogy azt javasolják, kérjek kártérítést a postától (ők persze minden szükséges dokumentumot megküldenek...) Én erre nyilvánvalóan nem vagyok jogosult, úgyhogy a kérdésem az, hogy nyissak-e vitát a Paypalnál vagy pedig a Fasttech-hel kell lebokszolnom ezt. Kérdés még, hogy nem csúsztam-e ki a határidőből, mert május 1-jén adtam le a rendelést, értelemszerűen azzal egyidejűleg is történt a fizetés.
Köszönöm előre is a segítséget. -
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Egy vevő nyitott felém egy claim-et, mert hogy szerinte nem kapta meg az árut (nyomkövetés szerint megkapta...).
A lényeg, hogy gondolom a vásárlását zárolták, és emiatt a PayPal egyenlegem negatívba ment át. A kérdés, hogy ez jár valamilyen szankcióval? Emiatt most nem fogom feltölteni, mert valaki fogalmatlan... -
Flexy90
senior tag
Mi van most az ebay-el?! Paypal fizetésnél hibát dobott, a megvásárolt tételeknél nem látszik a termék, PP számlán nem látszik a levonás, de sms-t kaptam, hogy levonták a pénzt. Olvasom, hogy sok embernél sz@rakodik..
Most nem tudom, hogy megpróbáljam-e újra megvenni, vagy nem.. 8 ezer ftról van szó. -
KH SocialM
újonc
válasz
apu1957 #24454 üzenetére
Kedves apu1957! Mivel kiemelten fontosnak tartjuk ügyfeleink elégedettségét, ezért rendszeresen keressük a minket érintő visszajelzéseket, így olvastuk az Ön nyilvános hozzászólását is a prohardver internetes portálon. Az Ön által említett 400 forint egy regisztrációs díj, ami nem levásárolható, ezért nem látható az összeg. Amennyiben további kérdése lenne, kérjük, hogy a bank@kh.hu email címen, vagy a 06 1/20/30/70 335 3355-ös telefonszámon keresse kollégáinkat, akik mindenben a segítségére lesznek! Bízunk benne, hogy tudtunk Önnek segíteni! Üdvözlettel: K&H
-
törölt tag
Ezt hol jelezzük? Mert 2 napja írtam nekik a Message Centeren keresztül, harmadszorra sikerült eljutnom oda, hogy elküldöm az üzenetet mert folyton Case ID-t kért, ami nem volt és nem is értettem miért kéri sima bankkártyás kérdésnél. 24 órás választ ígértek, és még semmi nem érkezett tőlük, kivéve egy survey, hogy értékeljem a szolgáltatásukat.
A kártya eltávolítás + hozzáadás nálam működött.
-
A Paypal felé jelezzétek ha nem megy a banki konvertálás. Többeknél jelentkezik ez a probléma, konkrét választ, ötletet nem tudok adni, mert nálam normálisan működik.
Rájuk kérdeztem, nem tudnak a problémára megoldást, egyenlőre.
Néhány ötletet megosztottak itt mások, írogattuk.
A kártyahitelesítési rendszerek akadhatnak össze, a Paypal és a bankok.
De segíthet a kártya "frissítése" kártya Edit a csc kód beírása, Save.
Az eBay és Paypal link bontása vagy összekapcsolása.
Böngészőből eBay és Paypal sütik törlése és ezután a kártya "frissítése" és a konverzió újbóli beállítása.
Bármit amit csináltok a kártyával, akkor legyen a kártyán legalább 800 Ft fedezet.
Visszaolvasva, keresve lesznek még megoldások.Ha nem megy elsőre a kártya hozzáadás, bankszámla hozzáadás, akkor meg kell próbálni a My Profile oldalon megadni az adatokat a My money résznél, az elérhetőséget is írtam mostanában.
-
peestike
senior tag
Nem tudom mi a kínja a paypalnak, ma fizettem volna, de paypal akarta volna váltani. Erre gondoltam átállítom, hogy inkább ne. Persze alap beállítáként nem ők vannak beállítva nekem, de meg sem lepődtem. Átállítás után meg azt mondja, hogy nem tudok a kártyával fizetni, keressek valami más módot. A lényeg, hogy paypal vált tudok fizetni, ha a bank akkor nem. 2x vásároltam ma, délelőtt és délután, de csak és kizárólag a paypal általi pénzváltással. Valami tipp ilyen hülyeségre? Másnál valami zavar az erőben? mastercard egyébként a kártya.
-
Crytek
nagyúr
You have 94 days to resolve before your account becomes restricted.
Mi történik 94 nap múlva? Törlik a paypalom a rajta lévő pénzt meg ellopják?
Mert akkor 8x nap múlva leszedem az összes lovét. Nagyon úgy néz ki direkt csinálják. Már a levelekre se válaszolna amire 1 nap múlva mindig válaszoltak
És még a magyar bankokat szidják sokan a paypal az ezekhez képest egy fertő
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!