Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kutga

félisten

Hölgyek/Urak!

Tegnap beállítottam az Asus rt n10 c1 routert az általam készített padavan fw-rel vezetéknélküli kliensnek, de nem vagyok benne biztos hogy mindent jól csináltam, így inkább leírom lépésről lépésre.

1. Első körben reseteltem a routert, az egyik lan ponrtját kábellel csatlakoztattam az otthoni gépbe, böngészőben 192.168.1.1, majd a LAN fülön adtam neki ip címet egy másik tartományban, 192.168.2.1 mondjuk.
    2. Ezután az Administration fül alatt átkapcsoltam AP módba.
    3. A Wireless bridge fülön kiválasztottam az AP Client (AP disabled) opciót, majd csatlakoztam az otthoni wifi hálózatra.
    4. Végül szintén a LAN fülön kézzel megadtam az alapértelmezett átjárónak és a DNS szervernek a fő router ip címét, 192.168.1.1

Így most van internet a kliensre vezetékkel kötött eszközökön de akad pár furcsaság.

A kliens router ip címét nem látom a fő router (ez egy TP-Link szintén padavannal) dhcp listájában, nem tudok belépni az admin felületére (192.168.2.1 sem működik).

A másik, hogy minden, a kliens routerre csatlakoztatott eszköznek a fő router admin felületén azonos a mac címe (mégpedig az Asusé).

A kérdésem, hogy ez jól van így?

Új hozzászólás Aktív témák