Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
válasz
akoska07 #2796 üzenetére
Nekema következő a tapasztalatom ezzel a prockóval: én adtam neki akár 1.65Voltot is, de figyeltem a hőmérsékletet. Csakhogy: a 3D-s progik kilépkedtek sorra.
Visszavettem a feszt 1.48Voltra és csodák csodája lefutott minden 4Ghz-en. Most 4.1GHZ-en 1.51Volt a fesz és lefut szintén minden (persze ezek benchmarkok, hogy a használatban milyen lenne, az más kérdés).
Következtetés: a túl nagy feszültség sem használ, csak lépésenként, óvatosan adagolni. persze ahol te jársz már elkél az 1.6 Volt.
Milyen lapban megy ez ennyit? -
-
válasz
Superman #2793 üzenetére
tudom mi a gyári órajel
Tegnap este félig eljutott a Boot-ig 4720Mhz-en 1.44V-on
4640mhz-en be bootol a windows
nem mertem még neki több feszt adni és lehet hogy azért nem stabil
4500mhz-en 1.42V-on ,10 percet ment az Orthos
nekem amint irtam AC Freezer 7 Pro van rajta nyitott házban,nincs plusz venti.
akkor azt mondod nem lesz baja 1.65V-tól sem?
hátha ott stabil volna,vagy esetleg menne feljebb is 4.7Gz-től
mod: egyébként a mindennapi használatban 4333mhz-en megy teljesen stabil
teljes terhelésnél 58-59 fokos a fent emlitett hütővel
[Szerkesztve] -
eXodia
aktív tag
Hi All!
Van egy ilyen procim: [link].
Szeretném megoldani, hogy 5:4-re visszaosztva mennjen 3.5 GHz-en (nincsenek jó ramjaim). A szorzót visszaállítottam 14-re, az FSB 250, a windows a programok betöltése közben kifagy. Gondolom feszemelés kellene neki. Mit jelent az adatainál, hogy Core Voltage: 1.25V-1.525V? Ezeken az értékeken belül lehet nyugodtan állítani a feszt?
Jelenleg cpuz szerint 1.34V-on megy.
[Szerkesztve] -
Superman
nagyúr
-
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2789 üzenetére
Igen, azonosak a beállítások, de különös dologra figyeltem fel. Ebbena lapban 4GHZ fölött is stabil a proci, de kaatsztrofális eredményeket ad 3D Mark-ban. Viszont: ha visszaveszem mondjuk 3.9GHZ környékére, akkor közel azonos eredményeket kapok, mint az MSi lapban.
De miért mér kisebb processzor órajelen jobb eredményeket?Oké, lehet, hogy hibázik a prockó, de az akkor megmutatkoza abban, hogy kilép az alkalmazás, vagy újraindul a gép, nem? 4.2GHZ-nél már újraindult a gép, ezt meg is értem....
-
sziasztok
csupán annyit szeretnék kérdezni,biztos vannak más tuningos P4 640 tulajok
mi az a fesz amit elbir a proci AC Freezer 7 Pro-val?
1.4V a gyári(max). nekem 1.42V-nál ment 4500mhz-en.teljes terhelésnél 60 fokos
viszont több feszt nem mertem még neki adni,amig nem tájékozódom.
ha van vki ilyen tapasztalat birtokában szivesen venném a segitséget
előre is köszi
Üdv -
-
Superman
nagyúr
Nekem 4099MHZ-en van és mindent tudok vele csinálni, a Super PI is lefut, de a 3D mark 05 elszáll exe hibával például.
Sok teszt van: prime 95, 3D markok (2003 és 2005-öt mondanám), Super PI. Ezek közül választhatsz. próbáld biosból emelni az FSb-t. ha lefutnak bizonyos tesztek, még akkor sem biztos, hogy telejsen stabil lesz a prockó. Én sokat megyek online autóversenyt (GTR2, rFactor). Ezek elég kényesek a prockóra és a húzott kártyára. betöltöttem egy 1.5 órás replayt és elkezdtem lejátszani, persze otthagytam a gépet. belesült a proci, mert újraindult a gép. Hát ennyi. -
Superman
nagyúr
Újabb jelenség: a 200GB-os Samsung SATA vinyómra áttettema cuccaimat, erre a 4GHZ-en járó processzorral már nem fut le a 3D mark 2005.
A sima ATA vinyón simán lefutott még 4.1GHz-en is, az más kédés, hogy mitől volt lassú. De ezt tényleg nem értem már....valszeg a Biosban kell állítanom valamit, más nem lehet....
-
Hoffer
őstag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem hogy van egy 531-es 3.0GHZ es procim és BIOS-ban felhúzom 3.15 ig addig simán stabil ugy hogy a feszültség auto-n van de ha már 3.2 re felteszem betölti az xp-t de rögtön le is fagy!Szal szerintetek mit kéne csinálnom?
-
Superman
nagyúr
Hát ez az és tényleg nem tudok már mit mondani, hogy mi okozhatja ezt.
Már a legvadabb gondolatokra jutok, például, hogy az MSI lap biosában benne volt, hogy L1 és L2 Cache Enabled/Disabled, de az Asus lapnál nincs ilyen. Remélem az L2 cache aktiválva van, mert máskülönben...szóval nem értem ezt a radikális teljesítménycsökkenést....
-
pityeszka
őstag
Hy!
A Fönököt(mycsot)keresem!Tudni szeretném valójában mire is jó ez a szorzózár feloldás az inteleknél?A legelső hsz-ben annyit vágtam le hogy csökken a magfesz,+a hőtermelés??Nagyon kevés vagyok még ehhez a témához
Szal Mycso ha lennél szíves és elmondanád nekem mi is ez valójában megköszönném,csak azért mert írták ott hogy a ''köv.lapok biztosan támogatják stb.''na a enyém benne van és kíváncsi lennék ha mi lenne ha
De csak annyi van a biosban hogy:
Ratio Status>>LOCKED!
Ratio Actuel Value:szürke locked -
Superman
nagyúr
Hát, hogyis mondjam....Kipróbáltam még tegnap este az 5:4-es leosztást, hogy stabil-e a prockó 4GHZ-en, 250-es FSB illetve 400MHZ-en ketyegő ramok mellett. Az eredmény az, hogy stabil minden tesztben, de......az MSi deszkában már nem bírta a tesztek alatt, főleg a 3D markokban a 250-es FSB-t, itt igen...de.....
-a processzor korábban a 3D mark 2005-ben 4200 pontot kapott 3.9GHZ-en, most 3200-őt 4GHZ-en. Tudom ez, egy szintetikus benchmark, nem is veszem nagyon komolyan, de ekkora eltérést nem kellene figyelmen kívül hagyni.
-Super PI 11mp-t lassult!(2M-es teszt)
-3D mark 05 pontszám 1100-al kevsebb, mint volt az MSi lapban ugyanazzal a videokártya beállítással, kisebb FSB (248) mellett.
Mi lehet az oka ennek? Az Asus P5P800 as lap 865-ös chipsetje lassabb, mint az MSI-é, vagy csaka biosban nem vettem észre valamit? -
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2759 üzenetére
Kingmax Superramok vannak benne, tehát bírják akár a 450-et is, ezt az MSI-ben kipróbáltam.
266X16 lenne a legideálisabb? Az nem 4256MHZ? Ha visszaosztom a ramot, akkor is kikapcsol 270-nél. Most x16 szorzóval 255-ös FSB mellett 4079MHZ-el megy.
Vcore: 1.6V
Memória: 2.75Volt -
robyeger
addikt
válasz
Superman #2757 üzenetére
Már így is sokkal gyorsabb
A procid alapfeszen ugye 3.2Ghz-re hivatott, ezért a 266x16=3200Mhz lenne neki a legideálisabb, viszont a P5P800 deszka esetében, ez a chipsetnek is és a DDR1- 400Mhz memóriának is tuningot jelentene (memnél pontosan 426Mhz-t). A 865PE jól bírja, akár a 270-280-at is, de a memóriád, jó kérdés, ki kell próbálni, szóval 250FSB felett ez már a memóriád tuningolhatóságáról szól, mekkora plusz feszültségek mellett mit bír?
-
Superman
nagyúr
Szóval változatlanul nem értem. A CPUZ szerint:
Core Speed: 3124MHZ
Multiplier: 12X
Bus Speed: 260 MHZ
Rated FSB: 1041 MHZ
Csakhogy ha ez így lenne, akkor 340-es FSB mellett érném el a 4GHZ-et. Már 280-nál sem jön be semmi, kikapcsol a monitor. 1.6Voltot adtam neki, a CPUZ szerint 1.2Volton megy jelenleg.
Viszont ami még furább 4.16GHZ-et ír ki a bios és a betöltőképernyő.Hogy is van ez?
-
Superman
nagyúr
válasz
robyeger #2754 üzenetére
Megcsináltam és ugyan a betöltő képernyő még mindig 4GHZ-et mutatott, de a ''Minimum Speed''-el a CPUZ jelzi, hogy 12X a szorzó. tehát sikerült, 250-es FSB mellett, de ez csak 3GHZ. A Ram 5:4-es leosztásban 400MHZ-en megy most. Akkor hogyan tovább, hogyan tudok ebből egy gyors rendszert kihozni? Emeljek FSB-t?
-
robyeger
addikt
válasz
Superman #2749 üzenetére
Rossz helyen nézed! Szóval kezd előről a legfrissebb BIOS-al és a a Advanced menü, CPU Configuration almenüben az Intel® Speedstep Technology opcióban 3 közül lehetett választani: <Automatic>, <Disable>, <Minimum speed>. Ha „minimum speed”-re állítjuk, akkor az energiagazdálkodástól függően a legalacsonyabbra veszi a proci szorzóját. Ezt az egyetlen hivatalos dokumentációt találtam: [link]
-
Birdie-
csendes tag
Mycso:
köszi a választ.
vajon lehetséges, hogy azért nem állítja onthefly az asus cucc, mert ez egy celeron?
a 70 fok oké, 3,8 GHz-en 68 fölé még nem ment, és ha jól láttam QFan is itt kezd el rákapcsolni komolyabb hűtésre.
A fesz jelenleg BIOS-ban 1,31V, Asus progi méréssel 1,24V
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest