Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loretto
veterán
válasz
Windows NT
üzenetére
Érdekes módon csak az intel oldalán van 256k L2, sanszos hogy elírás, ha más oldalakon beírod az sspec számot (SL7L5), mindenhol 1 mega.
-
Ősember
őstag
válasz
üzenetére
általános nyári szobahömérséklet
nincs 40°C a szobában ez tuti, sött 30 se nagyon... a vga hömérséklete a platformváltást követöen (tegnap elött) nem változott, tehát a mérések is jok. megint leszedtem a hütöt és ujra felvarázsoltam, de semmi érdemleges. ami zavar, hogy a freezer 7 heatpipeja sem meleg, a lamellák meg éppen hogy langyosak
a háttérben semmilyen program sem fut, a chipset meg elvan a nyomi kis aktiv hütésével 30 fok környékén... lehet hogy csak a biosz rossz és fölfelé elmér jo sokat? -
Loretto
veterán
válasz
Windows NT
üzenetére
Ilyenről nem hallottam, prescott 1Mb L2 cache. Képet töltsd fel pl ide: [link], majd a direkt linket szúrd be, esetleg küldd el mailban ha nem megy.
-
Windows NT
tag
Nem tudom, hogy jó helyre teszem fel a kérdést?
Láttam az intel honlapján egy 3.2 GHz prescott procit HT-set 256 kb cachéval nem elírtam kivettem képlopóval csak ide nem tudom berakni kérdezném, hogy ki tud róla és hol lehet kapni hátha olcsóbb alternatíva lenne?
Válaszokat előre is köszönöm
Üdv: Windows NT -
törölt tag
Azt nem írtad, hogy hány fok van a környezetben, mert az a kiindulás alapja.
A hőfok kb stimmel, nekem is 630 van.
Ha a szobában 30fok körül van akkor ugye ez a kiindulási hőfok, általánosságban plusz 15 fok a terheletlen proci hőmérséklete. Ha pasztával sem csökken akkor valami más gond lehet a háttérben. Megnézhetnéd a feladatkezelőben a cpu terhelést, mert az elárulja, hogy fut-e a háttérben valami, ami beterhel. -
Ati77
tag
Egy 930D-t próbálok beállítani, de azt írja néha ki, mikor BIOS-ból kilépek mentés nélkül, hogy a CPU megváltozott, vagy nem működik. És érdekes módon Intel Celeron Inside logót tesz ki (a bios 930-nak írja). Az alaplap Abit AW8-MAX.
Megpbróbáltam beállítani a RAM-ot(800-as), de nem indult a gép (533 FSB jelzés, RAM 800).
Kérem segítsen valaki ! -
domi007
őstag
Hi EB,
A gépem aláírásomban olvasható(ha minden ok
Szeretném húzni egy picit, mivel olvastam, hogy ennek a procinak a 2.6-os verziójával a 4004 MHz volt a max....
El is kezdtem szépen, de egy kis probléma akadt:
Húztam fel, már 3,2-nél jártunk, amikor a windows minden indítás után bemondta az unalmast, és restartolt... Ekkor memóriára gyanakodtam, és kiderült, hogy tényleg elfelejtettem lefixálni az értékeket, és az én jó öreg memóriám kishíjján elfüstölt
Ok, lefixálom a PCI-t meg az AGP-t, de a memóriánál csak 3 választási lehetőségem volt:
250MHz
333MHz
Auto
Na, beállítom 250-re: a Windows még betöltődött, de az Outlook indításától meghalt minden...Hú, gondolom, ez kevés lesz a mem.-nek, így hát emeltem 333MHz-ra.
De hiába, így is a TUNINGOLT GÉP LASSABB VOLT AZ EREDETINÉL!!
ezekután mit tehetek?
THX
MOD: a hűtőm egy örökgaranciás Spire, a pontos nevét nem toom, de szép kék a ventilátor, króm rács és aluszínű borda...
[Szerkesztve] -
IIIstIII
senior tag
van egy olyan menü a biosban hogy CPU THMR- Throttling vagy valami hasonló. itt a legmagasabb 75% a legalacsonyabb 25% és van egy disabled. alapból 50%van de mindig 75re szoktam rakni. mi van ha disabledre rakom? nem lesz jobb?
-
Ősember
őstag
válasz
üzenetére
hello
tisztában vagyok, hogy jo a paszta, de engem az lep meg, hogy ugyan ezzel a hütövel idáig egy 630-as proci alapon 40 és terhelve 50 volt (máér nem emlékszem pontosan de kb igy) és föleg üresjáratban nagyon alacsonyan forgott a cpu ventije... amint elöturom a pasztát felkenegetek egy keveset és meglássuk hoz-e kellö javulást, de még ha 10 fokot is segiteni akkor is legalacsonyabb üresjáratban 45°C lesz, ami ugyszintén nem kevés.
-
törölt tag

Nem használtál pasztát?
Nagy probléma, ugyanis a paszta kitölti a mikroegyenetlenségeket, és nagymértékben segíti a hőleadást. Mivel nincsen tökéletes felületü borda, vagy cpu, ezért főleg a prescott szériánál majhogynem megkövetelt a paszta (meg a többi procinál szintén).
Pár forint miatt nincs értelme kockáztatni egy konfigot. de még lehet, hogy egy nornálisabb boltos ad is egy kis maradékot. (nekem legalábbis adtak...)
Pasztázd be, mert itt a kánikula, hidd el sokat fog számítani.
Még annyit, hogy én passzívon használom a hűtőmet 2GHz-n. Egy U-8-120-as Coolink.
(alapból 3GHz-s a proc.)
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
szevasztok
gondoltam jo, ha ide teszem föl a kérdést... tehát arrol van szo, hogy van nekem egy 775 e0-ás procim és alapon kb 55°C.... ez a legalacsonyabb mért hömérséklet
ac freezer 7-el és thermalright xp120-al is ugyen ez volt a helyzet. valami gáz lehet a procival vagy csak annyira hülye vagyok hogy nem tudom feltenni a hütöket?
igazság szerint a freezert már használtam korábban és fantasztikusan hütött, általában 600rpm-en ment, de most 2200 a legalja
félö, hogy eleve tulhajtja a rendszer és igy az élettartamát is negativan befolyásolja... valamit ötlet?
mellesleg alapon járatom, mert tuningnál (már 3.6ghz-nél is) eléri akritikus 85°C-ot és automatikusan leáll a gép. pasztát most sem használtam, idáig sem volt tul sok szerencsém hozzájuk
nem hiszem, hogy ez lenne a gond... -
mycso
veterán
válasz
IIIstIII
üzenetére
milyen drivert lehete felrakni?
Alaplapi chipset driverre gondoltam.
dual lenne akkor gyorsabb lenne?
Ha duálban menne 2 ram, akkor gyorsabb lenne!
Bár ez a cpu tesztekre nemhat ki olyan nagy mértékban.
ti már hozzá vagytok szokva a jobb cuccokhoz
LOL
erre csak ennyit
ezért tűnik nektek kicsinek ez az elavult technológia eredményei
A procidat egy 2.66-os alaponjáró celeronD-hez hasonlítottam /nem dualcore-okhoz/ --> és erre írtam, hogy a tiéd húzva hozza a celeron alap eredményeit /s478-as celeron + i865pe lap/
pl a mem olvasás 2000nél volt szal sztem nem rosszak ezek az eredmények
nagyon is rosszak
Van egy i865pe + nothwood celeron 2.6GHz /400fsb/ + duálban a ramok 266MHz-en 3086MB/mp eredményem. /tehát hót alapon/
De ezt éppen lehet ráfoghatjuk a duálra /bár kétlem, hogy ennyi lenne a különbség/
Van egy másik is: CeleronD 2.25GHz + i865pe + duálban a ramok 333MHz-en 4165MB/mp
mod.: ja és még mindíg fogalmam nincs, hogy miért csak ennyit kapsz --> bár ezt a duálos dolgot mindenképpen kipróbálnám, és a chipset driverekkel is szórakoznék picit esetleg win reinstall
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
IIIstIII
üzenetére
altalaban az alaplaphoz is adnak drivert, azt is erdemes leszedni hatha segit rajta. Dualban valoszinu gyorsabb lenne, de igyis 30%-al gyorsabb a ramod szal mar most is jobb eredmenyeknek kellene lenni a teszteknel.
Problema nemottvan hogy mennyivel olvas a meo hanem hogy a cpu tesztben miert lassabb ennyivel csomo teszt, pedig ugyanolyan Frekin megy, csak meg a korites is jobb.
[Szerkesztve] -
IIIstIII
senior tag
milyen drivert lehete felrakni? az alaplapi bios a legfrisebb. havernak is single van. aszondod ha dual lenne akkor gyorsabb lenne?
amúgy sztem mivel ti már hozzá vagytok szokva a jobb cuccokhoz (D, min 3ghz, 775) ezért tűnik nektek kicsinek ez az elavult technológia eredményei. amikor a régi alaplap+celeron volt akkor pl a mem olvasás 2000nél volt szal sztem nem rosszak ezek az eredmények a maga nemében. ha 800 lenne az fsb akkor tudnám a memót jobban hajtani meg többet is kapnék dehát ez van ezt kell szeretni.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
IIIstIII
üzenetére
Hát én nemtom, hogy mi van a gépeddel, de az eredményeid tényleg elég gyengék /már múltkor is mondtam/.
Haverodnak is csak 1db 512-e modulja van mint neked???
Vagy ő használja a DC-t??
A te P4 2.4@2.9-es eredményeid, szinte azonosak egy alapon járó CeleronD 2.66-oséval --> és ugye neked p4-ed van + magasabb az órajeled/fsb-d.
Nemleht valami driver probléma esetleg??? -
IIIstIII
senior tag
tudnátok levonni valamilyen következtetést a köv eredményekről?
szal adott 2 gép. Haveré: 2,6 533fsb 512 cache northwood, samsung 333mhz 512 ram, asus p4c800e deluxe.
neki tuning: 2930 mhz a ram ment 308 mhzen. késleltetést nem tom
nekem: 2,4 533fsb 1mb cache prescott, kingmax 400mhz 512 ram, abit IC7
nekem tuning: 2900 a ram 402 mhz 2-3-3-5
everest eredmények
első eredmény az övé a második az enyém)
olv: 2245, 3144
írá: 2265, 3134
más: 1956, 3134
kés: 95, 95
queen: 1726 1485
photo: 4807, 8400
zlib: 11645, 10781
julia: 1400, 1351
mandel: 2750, 2288
sinjul: 1007, 790
a chipset ugyanaz, a memó nekem jobb. a procik elvileg ugyanolyanok kivéve hogy nekem 1mb cache van. akkor miért van neki jobb eredményei? -
robyeger
addikt
Jó kérdés számomra is.
Hamarosan hozzájutok egy EIST-es procihoz, akkor kipróbálom a Asus P5LD2 lapomban vissza vehető-e. kb. ez év február környékén jött be ez a dolog, szóval ha egy Asus deszkának ennél régebbi a legutolsó BIOS frissitése, akkor tuti nem tudja, pl: 915 chipsetes lapok tudtommal eddig nem tudják. De már csak azért sincs értelme a 915-nek, mint Rez_Grof is írta, 240Mhz FSB felett már bizonytalanná válnak. (+dupla magot és SATA2 nem támogatnak) -
-
nyest
csendes tag
Üdv!
Melyik proci tuningolható jobban, P4 511 v. P4 521? Látható különbség csak az FSB-ben van, 533 ill. 800 MHz.
Azonos konfiggal, persze...
Előre is kösz a válaszokat!
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
-
Rez_Grof
őstag
válasz
Jancsika77
üzenetére
Ha megfelelően van hűtve (65-70 fok fölé nem megy a mag hőmérséklete teljes terhelésnél.) akkor nem
-
mycso
veterán
válasz
Jancsika77
üzenetére
Hát azt csak te tudhatod.
Mondjuk saját tapasztalataim alapján, eddig az összes CeleronD-m 3.8-3.9-ig ment levegővel. -
Jancsika77
csendes tag
Ez a proci mehet még feljebb is vagy ez már a vége?
-
mycso
veterán
válasz
Jancsika77
üzenetére
Akkor itt a procid, a gyártó lapján: [link]
-
mycso
veterán
válasz
Jancsika77
üzenetére
Több progi is tévedhet.
Akkor rossz honlapot néztél.
Milyen stepping a procid???? -
Ribi
nagyúr
válasz
Jancsika77
üzenetére
Everest sok hulyeseget ir, az en D805 procimra is irja, de a gyarto honlapjan erdemes inkabb utananezni. Ha ott azvan hogy nemlehet akkor az Everest irhat barmit.
-
Jancsika77
csendes tag
Hali!
Volna egy kérdésem.Adott egy Cel-D 2.8-as proc.Everest szerint a szorzó 14-21 között állítható,meg más progi is ezt írja.Biosban nem engedi a szorzót állítani.Miért nem,mi lehet a baj?A lapom MSI 865 PE NEO 2 V. -
mycso
veterán
Na egy időre itthagyom a topicot, ugyanis váltottam egy komolyabb masinára: p3 1GHz

-
robyeger
addikt
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Azok az 1Ghz példányok véletlenül nem socket370 Flip Chip-PGA tokozásúak, neked pedig BGA kellene azt írtad,nem? Mind2 féle tokozat micro-Pin-Grid-Array a félreértés elkerülése végett.
Biztos vagyok benne, hogy BGA tokos procik nem hemzsegnek a bazárban vagy nem lehet hogy kevered az alaplapi chipsettel?? Akkor most BGA-s vagy FC-PGA a procid? CPU-Z, Everest mit ír?
[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
válasz
robyeger
üzenetére
Örülök, hogy egy kis nosztalgiának is örültök, tudtam, hogy ti tudtok segiteni. Szoval, ha jol ertelmeztem a dolgokat, akkor akár egy 1 Ghz-es PIII-at is megprobálhatok beletenni, ami Micro-PGA tokozású? Legfeljebb nem fog 1 Ghz-en futni, csak kevesebben, mert én is szétnéztem, de sajnos csak 1 Ghzes pIII-akat találtam a hardver bazárban. Majd megkérdezem a tulajokat milyen magos a proci. Kösz a segitséget mégegyszer.
-
robyeger
addikt
válasz
Gergo_pet
üzenetére
Szint 99%, hogy a tualatin magos P3-kat nem támogatja. +Két dologtól függ, tudja e a lap elektronikailag a 133Mhz FSBt, ha nem akkor sincs gond, max. a 133Mhz P3-sok csak 100Mhz mennek, viszont mivel a proci szorzója fix, így csökkent lesz az összórajel is. Legfőképp nem ártana beszerezned a laphoz a legutolsó BIOS frissítést. BGA tokozású coppermine magos procit pedig valaki csak tud adni a hardver bazár topicban.

[Szerkesztve] -
Gergo_pet
aktív tag
Sziasztok, sajnos ebben a topicban kell megkérdeznem, máshol nem nagyon tudtak rá választ.
Van egy portocom 3300B tipusu laptopom, amiben egy PIII 500 Mhz-es proci fut, egy KAPOK Intel 82440 BX/ZX alaplapban. Sajnos semmilyen infot nem találok már róla sehol igy segitségeteket kérném.
A lényeg, hogy procit szeretnék benne cserélni. Azt már megtudtam, hogy BGA/Micro-PGA ,492 lábbal ha jol olvastam, tokozású és a 600 Mhz-est biztos fogadja, mert azt egy honlapon megaláltam, árulták hozzá annak idején. (36 ezerért
) A kérdés az, hogy szerintetek mekkora lehet a legnagyobb PIII-as proci amit beletehetek ebbe a tokba és még az alaplap is támogatja? -
törölt tag
Srácok ezt a rekordot kellene megdönteni, [link]
Én már izzítom a gépemet
-
robyeger
addikt
-
Petiu
csendes tag
lehet hogy félrenézted, de én most 14X200=2800-at írtam.
de igazad van, a procikat nem lehet általánosítani, sok mindentől függ.
Morpheus-t idézve:''Az irányt megmutatom, de az utat neked kell végigjárnod!''
hogy állítom lejjebb a szorzót, nekem az a beállítás a biosban zárolva van...
-
mycso
veterán
Szorzóját nemis fogod tudni állítani.
200FSB-t meg szinte biztos vagyok benne, hogy nem fogja bírni: 21x200=4200MHz
Volt régebben egy ugyanilyen procim, és elég jól tuningolható volt, 180FSB-nél volt a vége, de itt már keményen adni kellett neki a feszt és melegedett is, sőt itt elég instabil volt már.
Nekem olyan 171-172 FSB környékén ment teljesen stabilan /persze itt is plusz fesz, és normális hűtés mellett/
De ez nem általánosítható, tehát ahogyan az 1. hsz-ben is benne van, meg Loretto is mondta, neked kell kitesztelned. -
Ribi
nagyúr
Hat a procinak szentem teljesen mindegy hogy hogy jon ki a 2.8Ghz, viszont adatatvitel szempontjabol az fsb elegge meghatarozo. Ujabb procik kis terhelesnel alapbol lentebb veszik a szorozt, de meg frekit is. Homerseklet es a fesz nem valtozik, csak ha te allitod, vagy 2.8Ghz fole tolod.
-
Petiu
csendes tag
Elolvastam már többszőr az első hozzászólást, meg már van némi tapasztalatom a tuning terén, de az előző procim jóval kisebb kaliberű volt.
a proci alapból 533-as busszal megy így a ram ratio 5:4
de ha megtudnám csinálni a 14X200-ast, akkor 800-as busz lenne és 1:1 a ram ratio (ddr400-as van a gépben)...
ez a beállítás a legjobb csak nem tudom a szorzót feloldani, és a veteránokat kérdezem hogy nem veszélyes ez a beavatkozás hőmérséklet és fesz terén?
köszönöm -
Petiu
csendes tag
Hali!
Milyen tuningot ajánlototk ehhez a procihoz?
2.80Gh P4 Prescott 21X133 1mb cache és egy 865 chipset dolgozik alatta. -
robyeger
addikt
válasz
Felhasznalo9
üzenetére
AGP-ben: Asus P5P800 SE javaslok, PCIE-ben: bármelyik Abit,Asus,Gigabyte 945PL chipes lapot. (pl: Gigabyte 8I945PL-G, sokkal nem drágább a 8I945P-G sem)
-
Felhasznalo9
tag
Hellosztok.
1 pentium d 805nel (2x2.66Ghz 2x1mb l2) melyik a legolcsobb lap - ami meg jo, es ha kell biosfrissitessel - elviszi a procit? -
robyeger
addikt
válasz
Degradator
üzenetére
Ez tényleg P4 topic
Biztos hogy normál gyári feszt kap a proci?? Másik lapban próbáltad már? A tápod nem hiszem, hogy rossz lenne, mert ha magasabb feszkókat nyomna a lapnak, akkor egy magát valamire adó deszka, letiltana azonnal, be se engedné kapcsolni a rendszert. 
-
mycso
veterán
Hát akkor neked pont egy nemmelegedős procid van.
Kb 2 hete volt nálam egy 2.8-as northwood, arra 27-28 fokot írt alapon az everest.
Mondjuk most bevan rakva a proci elé egy gpu blokk is /6600gt-re/ és elvileg 62 fokos --> gyakorlatilag egy jó tizessel kevesebb, mert egyáltalán nem süt.
Elvileg szoba hő pluszz pár fok lenne egy normális vizesrendszer hűtési teljesítménye. /persze egy tök átlagos procival --> mint ami az én northwoodom volt/
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
robyeger
üzenetére
Jelenleg nekem is egy c0 3 gigás prescottom van --> melegszik mint állat --> vízzel 40 fok felett van
/előző melegedős 103w 3.2-es prescottom 35 körül volt/ -> tehát ez tényleg egy kazán -> viszont 50 felé még nem ment /azéé csak jó a víz/.
Tuning: 3.75 simán, 3.9-el küzdeni kell kicsit, 4G hát ezt még nem sikerült semmilyen beállítással stabillá tennem. -
Degradator
tag
Beszarás!
A64 clawhammer 3500+ os procim van, alapon 62 fokos a proci!!!
eddig gyári hűtő volt rajta azzal 58-60 fokos volt, most vettem rá egy halkabbat ezzel 62, terhelve 70 ig simán felmegy.... :S
nincs rajta a gépház oldala(meg is főne az egész) egyszerűen nemtudok mit kezdeni ezzel a kib****tt procival!!!!!!
természetesen a proci NINCs húzva!
valami 5let hogy mit lehetne tenni?
ja és az érzékelő is szerintem jó értéket mutat mert a borda ennyira forró h lehetetlen megfogni, odaég az ember keze, még a gép teteje is meleg... és igen szilikonpaszta is van rajta bőven!
nincs valami olyan program amivel a venti forulatszámát 6800 ra fel lehet tunkolni?
asszem a max 3000 de valahogy bele kéne vezetni nagyobb feszt és akkor többet pörögne..

utóirat: igen tom h P4 topic....
-
robyeger
addikt
Nem csak egyre melegedősebbek a régebbi steppinges Prescottok, de tuning szemponjából is egyre kevésbé ideálisabbak. Próbaképpen megnézheted mit bírna, én láthatatlanba nem jósolok nagy órajel növekedést a procinak, fesz emelés is igen csak korlátozott ilyen hűtő közegben.

-
robyeger
addikt
Aerocool magic 3d-t nem ismerem közelebbről, viszont ideiglenesen vedd le a házat oldallapját és írányíts oda egy szobaventit, azt nézd meg mennyit csökken a proci hőmérséklete. A tutkó: egy nagy ház ami jól szellőzik +elől szívó, +hátul fujó ventik benne és egy hőcsöves procihűtő.

-
robyeger
addikt
A Prescottoknál ~75C környékén kapcsol be a hővédelem, ezzel együtt a teljesítmény visszafojtás, Northwood-oknál pedig: [link] Szóval az 52C nem vészes, amúgy is a Prescottok termelik 1magosaknál a legnagyobb hőt, főleg ha ''D0'' vagy régebbi steppingesek(C0-B0-A0), ezen nem kell meglepődni. Ha Zalman hűtőd nem heat-pipe-os akkor, ennyit tud, ezzel kell megelégedned.

[Szerkesztve] -
sráccok! nem tuningolok de jó helyen kérdek szerintem. szóval most a melegben a p4 3.0 ghz -s prescott procim 52 fok alapból. ez jó? csak mert az nw -s 2.4 46 volt. jah zalman csutkán menve... ha nemjó akkor igyis ugyis tudom kéne egy uj doboz mert ami most van nem tul ideális hütéshez. jah 2 vinyó rad 9600 xt mellé (46 fok!) szóval van fűtés...
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA V
- Bond tovább pihen, késik a 007 First Light
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Milyen notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- LG LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó projektorok!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

a háttérben semmilyen program sem fut, a chipset meg elvan a nyomi kis aktiv hütésével 30 fok környékén... lehet hogy csak a biosz rossz és fölfelé elmér jo sokat?

nem hiszem, hogy ez lenne a gond...

Biztos vagyok benne, hogy BGA tokos procik nem hemzsegnek a bazárban vagy nem lehet hogy kevered az alaplapi chipsettel?? Akkor most BGA-s vagy FC-PGA a procid? CPU-Z, Everest mit ír?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)